Dodaj do ulubionych

wypromujmy lublin

IP: *.client.attbi.com 28.12.02, 19:24
wiem ze to moze glupi pomysl, trudny do zrealizowania i wogole ciezko z tym
moze byc,ale probowac zawsze warto !
wpadlem na taki pomysl przegladajac strony yahoo!travel i pod haslem
lublin,poland znalalzem tylko 3 oferty hoteli i nic poza tym,
jako forumowicze korzystajacy z internetu na codzien spedzmy troszke czasu
wklepujac dane roznych miejsc do przegladarek internetowych, zwlaszcza tych
turystycznych, ni ejestem w zaden sposob powiazany tajemnicza umowa handlowa
z zadnymi firmami turystycznymi, ale co nam szkodzi, moze to przyniesie
efekt w postaci jednego turytsy wiecej rocznie, ale nawet i to jesto dobre
na poczatek,
my bysmy chceili byc od razu potego turystyczna, a nei potrafimy, sorry za
generalizowanie, pracowac u podstaw, a kazdy zamek wybudowany na piasku
runie w gruzy,
wiec apeluje, jesli mozecie posiwecic te 5 minut lublinowi to zrobcie to,
napewno jakis efekt to przyniesie !
moze np w postaci mniejszej liczby postow w watku "Nienawidze Lublina" ?? to
tez pozytywny efekt,
szampanskiego sylwestra Y
Obserwuj wątek
    • Gość: skała Re: wypromujmy lublin IP: *.isar.pl 28.12.02, 21:43
      idea jest dobra,mam nawet tytul "" skansen "" serdecznie zapraszamy do naszego
      miasta,
      pozdrowionka.
      dosiego roku
      • Gość: mike wypromujmy lublin IP: *.client.attbi.com 28.12.02, 22:33
        nawet jak to mowisz jako "skansen", atrakcja turystyczna moze byc wszystko, a
        to to ze ktos sie tam urodzil w danym miescie, a to jakies wydarzenie z
        historii, trzeba to tylko umiejetnie opakowac, czego niestety nie za bardzo
        potrafimy zrobic !
        pracujac troszke w chicago, w ktorym po chwilowym okresie bytnosci w Lublinie,
        pewnie znowu bedzie moim miejscem zamieszkania, mimo wszystko troszke sie
        nauczylem i te nauke chce jakos wykorzystac, moge pracowac charytatywnie,
        niech pieniazki bierze sobie prezydent koziego grodu za stanie stanie na
        swieczniku, kiedys mu za to odplacimy, w wyborach !
        ale dlaczego nie zaczac czegos robic ? pewnie skromni sponsorzy takze by sie
        znalezli, beda pieniadze z UE, jakies tam ale beda, tylko nie dajmy
        wyokrzystac i przejsc tych pieniedzy na jakies bezsensowne inicjatywy
        a moze to tylko moja jakas chora wizja, bo w polsce nie bylem od dawna i jak
        zobacze ten caly smutek na ulicach to mi sie odechce ? a moze wlasnei nie ?
        wkrotce sie przekonam :) na zywca :))
        a ponoc w lublinie urodzil sie bierut ?? tez mozna wykorzystac :))
        pzdr.
        • lucy_z Re: wypromujmy lublin 28.12.02, 23:09
          Nie przesadzaj! Jaki cały smutek na ulicach??? Pewnie, nie jest tak jak bysmy
          chcieli ale nie można tak tragicznie wszystkiego widzieć. Lublin mimo
          trudności, pięknieje. dzisiaj spacerowałam po Starym Mieście, jest dalej piękne.
          Warto przyjechać żeby się przekonać! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:)))
          Wklejam Lublin na żywo. Kamera teraz jest przesunięta na szopkę i choinkę i
          mało co widać!

www.um.lublin.pl/live/cam.htm
          • Gość: skała Re: wypromujmy lublin IP: *.isar.pl 28.12.02, 23:39
            warto inwestowac w to miasto,poniewaz jest piekne,mlode,ono sie nigdy nie
            zestarzeje,poniewaz wciaz przyjezdzaja studenci,jedyny mankament to brak pracy
            i dletego wszyscy narzekaja na lublin
            pozdrawiam
            • lodbrok Re: wypromujmy lublin 29.12.02, 00:33
              Nie narzekam na Lublin choć i z niego nie pochodzę to bardzo się z nim zżyłem.
              I wiem, że tutaj również zmarli Kochanowski i Czechowicz, mieszkał Kraszewski,
              studiował Stachura i na pewno jeszcze wielu innych. To miasto Unii Lubelskiej,
              pierwszych stolic odrodzonej Polski, tragedii Majdanka itd...Lubię to miasto i
              zależy mi na jego rozwoju.Twój pomysł jest szlachetny Mike, ale po prostu mam
              wrażenie, że wysiłek który się włoży w to działanie będzie zupełnie
              niewspółmierny do efektów. Wiem, wiem. Kiedyś omawiano taką lekturę w szkole
              (zresztą moja ulubiona)w której pisano" jak kamienie przez Boga rzucane na
              szaniec..." Kiedyś wierzyłem, w te słowa. Teraz... Nie myśl tylko, że jestem
              zupełnie obojętny. Po prostu wolę pomagać ludziom, poświęcać czas na sprawy,
              które mogą przynieść niekoniecznie szybki, ale n a m a c a l n y efekt.
              Pozdrawiam:-)
              • Gość: mike Re: wypromujmy lublin IP: *.client.attbi.com 29.12.02, 00:37
                lodbrok, najpierw przeczytalem twoj post, a pod nim twoj podpis - jedno
                wyklucza drugie - skoro kazdy wyjatek kompromituje regule !!
                • pepperoni78 Re: wypromujmy lublin 29.12.02, 16:30
                  Mike, nie przerażaj się niektórymi postami. Wiele osób w tym mieście (kraju)
                  potrafi tylko narzekać i w ten sposób, niestety, zabijają wiele szlachetnych
                  inicjatyw. Więc, jak powiedział jeden "mądry" człowiek (zaraz dostanę od
                  Oszołoma)- Alleluja i do przodu. ;)
                  • Gość: Casey Re: wypromujmy lublin IP: *.proxy.aol.com 29.12.02, 20:30
                    pepperoni78 napisał:

> Mike, nie przerażaj się niektórymi postami. Wiele osób w tym mieście (kraju)
                    > potrafi tylko narzekać i w ten sposób, niestety, zabijają wiele szlachetnych
                    > inicjatyw. Więc, jak powiedział jeden "mądry" człowiek (zaraz dostanę od
                    > Oszołoma)- Alleluja i do przodu. ;)

I nalezaloby pamietac ze na ostateczy efekt skladaja sie dzialania wszystkich i
                    kazdego z osobna w miare jego mozliwosci........
                    Trzeba dazyc do osiagniecia wybranego celu, wierzyc w siebie i swoje
                    mozliwosci, a podobno wiara czyni cuda....;))))
                    Pozdr.Casey.
                • lodbrok Re: wypromujmy lublin 30.12.02, 10:58
                  Tak po prostu powiedział Sted. Przybliż mi trochę dlaczego mój post rozmija się
                  z podpisem. Widocznie na koniec roku rozminąłem się z inteligencją. Pozdrawiam
                  • Gość: mike Re: wypromujmy lublin IP: 195.114.189.* 07.02.03, 22:54
                    przypominam tylko stary watek, w zwiazku z pojawieniem sie watku, "lublin w
                    necie" i zorbmy cos w koncu, moze kiedys przerodzi sie to w cos naprawde
                    powaznego i promujacego to miasto
                    • pepperoni78 Re: wypromujmy lublin 07.02.03, 23:16
                      Ja jestem za. Z tym, że przez najbliższy miesiąc mam niezbyt wiele wolnego
                      czasu, więc na wiele się nie przydam. Ale zawsze coś mogę robić.
                      • Gość: Folkatka Re: wypromujmy lublin IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 00:26

Zobaczmy chociaz jak fatalnie wypada nasze miasto w sieci. Porównajmy z np.
                        Wrocławiem, Poznaniem. U nas cienizna. Chała. Mysle tu przede wszystkim o
                        oficjalnych stronach, które powinny gbyc wizytówka Urzedu Miasta.A nie sa.Jest
                        co robic.
                    • lodbrok Re: wypromujmy lublin 09.02.03, 13:37
                      Witaj Mike, miło cię znów widzieć na forum. Przyjdź na spotkanie forumowe to o
                      wszystkim mozna bedzie pogadać. Polecam wątek "Piwko feriowe".
                      • ziedrzec Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 08:27
                        Zarezerwowałem domenę.
                        Robimy porządną stronę z prawdziwego zdaerzenia.

Przysyłajcie materiały na stronę na adres:

nasz.lublin@wp.pl

Istotna sprawa - ze względów technicznych nie wysyłajcie zdjęć w
                        rozdzielcziości większej niż 72 dpi. Poza tym skrzynka by tego nie wytrzmała :-
                        )
                        • lodbrok Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 11:43
                          Wszyscy Ziedrzcze zapomnieli, że ty potrafisz robić strony, poza tym robisz
                          piękne zdjecia, a kto wie co jeszcze potrafisz...:-))))
                          • pepperoni78 Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 11:47
                            Co my byśmy bez Ziedrzca zrobili. Dzięki wielkie. Wieczorkiem odpiszę na maila.
                            • ziedrzec Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 13:21
                              szczególy obcykamy na piwku niedzielnym
                              • pepperoni78 Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 17:56
                                Oj, wydaje mi się, że tych piwek niedzielnych będzie więcej. Nie tylko 16-go ;)
                                • lucy_z Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 21:45
                                  Jak można promować Lublin w taki sposób??? Oto widok z kamerki!
                                  Pryzmy sniegu i tyle:(((

www.um.lublin.pl/live/cam.htm
                                  • Gość: mike Re: wypromujmy lublin IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 10.02.03, 22:41
                                    jest tylk0 maly problem techniczny
                                    ja 16 nie moge ale jesli jak mowi pepperoni bedzie tych piwek wiecej to ja sie
                                    juz pisze na to w kolejna niedziele nawet moge poswiecic temu wyjazd do rablowa
                                    na narty :)
                                    • lodbrok Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 23:43
                                      Szkoda..., ale tym razem ja już terminu nie zmieniam bo niestety zawsze ktoś
                                      nie będzie mógł. Zdamy ci relację Mike, a kiedy następne spotkanie? Kto to wie,
                                      i tak jest ciężko zebrać ludzi.
                                  • ryza_malpa1 Re: wypromujmy lublin 10.02.03, 22:44
                                    Al;e wywożą ten snieg! Tam widać! A dzis w całej tv trąbili o parkinagach w
                                    Lublinie zasypanych ....może to odzew UM - zobaczta jak odśniezamy po nocy w
                                    pocie czoła:-)
                                    • pepperoni78 Re: wypromujmy lublin 11.02.03, 10:31
                                      Kurcze, Ryża, po przeczytaniu Twojej sygnaturki ja, stary Polak z dziada
                                      pradziada, zagorzały antysemita już się boję. ;)
                                  • ryza_malpa1 piekna Lucyndo... 10.02.03, 22:46
                                    ...bedziesz na pifku? Idziesz z ziomalami na pianę? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka