Dodaj do ulubionych

Koniec dzikich parkingowych

28.04.06, 18:56
FIRMY OCHRONIARSKIE POPILNUJĄ PRZECHODNIÓW. Koniec dzikich ochroniarzy,
pobierających opłaty na ulicach. Teraz każdy będzie płacił za przejście ulicą
bezpieczną.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • robertw18 PS. Czy To Nie pp. Wieprzowski i Zwierzchnik wymyś 28.04.06, 19:21
      lili?
      Pomysł nosi ślady zbiorowego wysiłku umysłowego Ochroniarzy Miejskich i
      Opiekuńczego Urzędu Miasta (za cichą aprobatą Policji).
      Pozdr.
      • leniak Re: PS. Czy To Nie pp. Wieprzowski i Zwierzchnik 28.04.06, 19:39
        i choćby nie wiem jak się wytężał to nie udżwignie, taki to ciężar!

Chciałbym to zobaczyć jak dzicy znikają!
    • Gość: zorro Re: Koniec dzikich parkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:52
      Ciekawe gdzie będą parkować ludzie pracujący w centrum? Czy ktokolwiek o tym
      pomyślał? Miasto nie potrafi poradzić sobie z dzikimi parkingowymi, więc
      najepiej wyrwać z ludzi następną kasę i powiedzieć, że tak będzie dla nich
      lepiej.
      • najnaczelniejszy Re: Koniec dzikich parkingowych 29.04.06, 03:29
        Gość portalu: zorro napisał(a):

> Miasto nie potrafi poradzić sobie z dzikimi parkingowymi, więc
        > najepiej wyrwać z ludzi następną kasę i powiedzieć, że tak będzie dla nich
        > lepiej.

Nie było sobie z czym radzić. Ja tam nie narzekałem nigdy na "dzikich" - przeciwnie: chwale sobie. Płaciłbym im nawet od dzis zyla żeby tylko żaden ZUS czy inny gang demokratycznego państwa bezprawia nie powąchał monety. No ale czy to ja miałem wzywać to obywatelskiego nieposłuszeństwa? Gdzie jesteście panowie i panie z PO :)))?
    • Gość: Nemo Re: Koniec dzikich parkingowych IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.04.06, 13:02
      Zgadza się zamiast mafi "dzikich" będziemy płacić mafi państwowej i to o wiele
      więcej. Jest to wyraz bezsilności policji i państwa. Najlepiej postawić
      parkingowego, który skasuje od człowieka 2,50 lub więcej za godzinę i odciążyć
      Straż Miejską i Policje . Przed tą niesamowitą "reformą" osoba przyjeżdżająca
      załatwić coś w mieście lub pracująca w centrum miasta miała możliwość
      zaparkowania w centrum na kilka lub kilkanaście godzin płacąc tzw dzikiemu parę
      złotych ( 2 lub 3 złote w porywach do 5 zł - co chojniejsi ) teraz ta kwota
      wzrośnie bo koszt 8 - godzinnego postoju dla osoby pracujęcej w centrum
      wyniesie 2,50 x 8 czyli 20 złotych dziennie. Czyli jak to u nas w kraju bywa
      jeszcze raz władza rozwiązała problem kosztem obywateli.
    • Gość: Nemo Re: Koniec dzikich parkingowych IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.04.06, 13:27
      Tak więc państwo w wyrazie swojej bezsilności znów zafunowało nam
      przedsięwzięcie na nasz koszt. Dzikiemu parkingowemu płaciło się od 2 do 5 zł
      za stanie przez nieograniczoną ilość godzin. Teraz za osiem godzin postoju na
      parkingu przy stawce 2,50 zł za godzinę kierowca zapłaci 20 zł. Całe
      przedsięwzięcie odciązy "zapracowaną" Policję i Straż Miejską która teraz
      zamiast pilnować bezpieczeństwa będzie mieć więcej czasu na zakładanie blokad
      na koła tym którzy nie mają pieniędzy na płatne parkowanie a muszą bo może
      akurat tam pracują lub chcą coś załatwić. A po godzinie 18 "dzicy" wrócą i jak
      ktoś bądzie chciał tam stanąć to i tak im zapłaci. Ciekawa reforma - kosztem
      mieszkańców.
    • Gość: Molesta Re: Koniec dzikich parkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 20:52
      wole zaplacic takiemu dzikiemu parkingowemu ale ktory zawsze stoi w tym samym
      miejscu i wiem ze to zaufany koles, nie jakis pijaczyna. Trzeba tez wiedziec na
      ktorych parkingach Ci co pilnuja sa OK
      np. pod Hadesem, zaplace im 2zl i wiem ze samochod jest bezpieczny

miasto zacznie zbijac kokosy na tych oplatach
    • Gość: leszeke "Parking płatny - niestrzeżony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 07:27
      Oby nie skończyło sie tak jak większość nowości w Lublinie - tzn - pieniądze
      trzeba bedzie zapłacić, a tzw. "ochrona" i tak nie bedzie odpowiadac za
      pozostawione pojazdy ...
      • Gość: lublinianin Re: "Parking płatny - niestrzeżony" IP: *.wignet.pl / *.vlan227.architor.lubman.net.pl 01.05.06, 14:05
        pazerność naszego miasta jest nieograniczona, a inwestycji tyle co kot
        napłakał, mimo ze unia pomaga......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka