Dodaj do ulubionych

jestem nauczycielem. mam nowego ministra. seppuku.

05.05.06, 16:37
giertych moim ministrem branżowym. pozostają dwie honorowe drogi. seppuku lub
przekwalifikowanie. żyć się nie chce.
Obserwuj wątek
    • ratatatam Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 16:47
      zycze powodzenie bez wzgledu na dokonany wybor :]
    • bu2m Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 16:51
      Musisz przeprosić się z wicepremierem Giertychem, bo inaczej wicepremier wyśle swój szturnowy oddział łysych patriotów, którzy profilaktycznie dadzą ci w papę.
      • ratatatam Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 16:58
        RESPECT! bu2m bo do berezy kartuskiej pojedziesz

rotfl
        • bu2m Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 17:26
          A co? Ministerstwo Edukacji organizuje wyjazd?
          • Gość: idzi Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 05.05.06, 17:28
            To po weryfikacji nauczycieli. Np. historycy nie akcentujący odpowiednio roli
            Dmowskiego mogą czuć się niezbyt pewnie.
            • bu2m Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 17:34
              A jakże. Teraz będzie weryfikacja nauczycieli, trzy pokolenia wstecz.
            • ratatatam Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 17:34
              licze na to , ze z programow szkolnych znikna ideologiczne watki nt holokaustu,
              a zeby pozostac na lubelskim podworku : w sprawie skandalicznej wystawy
              "edukacyjnej" na majdanku ( "elementarz" )i sposobu jej wlaczenia do projektow
              dydaktycznych to sam odpowiednie pismo do ministerstwa wystosuje - licze na
              pozytywne efekty :]
              • bu2m Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 17:38
                To ślij szybko, póki Giertych jest jeszcze w tym rządzie. Wogóle póki ten rząd jest. Bo tak kruchego rządu nie było w Polsce od stuleci.
                • ratatatam Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 17:48
                  nie bylo od stuleci , ale bedzie do konca kadencji , duzo sie zmieni w naszym
                  pieknym kraju :]
                  • bu2m Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 17:55
                    Daj spokój. Nawet Marcinkiewicz w to nie wierzy. Widziałeś jego minę podczas nominacji. Chciał powiedzieć, jak wyjść z tego gówna i się nie zabrudzić.
                    • robertrobert2 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 18:02
                      będą lustrować nauczycieli a katechetów desugnować na stołki dyrektorskie
              • Gość: nowy Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.speed / *.speed-net.pl 13.05.06, 13:47
                mieszkam w Lublinie zbyt krotko i nie wiem o co chodzi z ta wystawa i na czym
                polega jej skandalicznosc?
            • Gość: ble co tam historycy IP: *.atm2-0-51495.0x50a50bb2.kd4nxx16.customer.tele.dk 06.05.06, 16:57
              mateatycy i fizycy nie podkreslajacy ogromnego wkladu Dmowskiego w rozwoj tych
              nauk wyleca ze szkol!
              • rilian Re: co tam historycy 06.05.06, 17:05
                czekamy z niecierpliwością na nowe podręczniki. z polskiego można przecież z
                czystym sumieniem wyrzucić camusa, dostojewskiego, exupery`ego. w historii ni
                słowem nie powinno się wspominać o dwuznacznej roli dmowskiego w roku 1905 oraz
                przed i po tej dacie. powinno się też więcej mówić o piłsudskim jako
                terroryście. w plastyce należy zrezygnować ze wspominania o sztuce antycznej i
                wszelkiej rodzącej się poza polską. ograniczy to m.in. deprawowanie młodych
                umysłów dziełami polikleta, fidiasza, michała anioła, leonarda, berniniego. to
                wszystko byli przecież homoseksualiści nałogowo rzeźbiący nagich mężczyzn...
                • Gość: histo(e)ryczka Re: co tam historycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:40
                  i tak będziesz demoralizował dzieci - twoje zdjęcia (projekty) są coraz lepsze -
                  uważaj na siebie
    • robertrobert2 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 18:06
      Nie jest wcale tak źle, jak sobie uświadomimy, że już gorzej być nie może.
    • Gość: ja Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 05.05.06, 18:13
      Rilian, głowa do góry. Nie jesteś osamotniony w szoku, ale przypomnij sobie,
      kiedy ostatnio byliśmy zadowoleni z ministra oświaty? Ministrowie się
      zmieniają, ale od ministra do szarego nauczyciela daleka droga. Zanim "łapa
      władzy" dosięgnie nas, władza się zmieni. O ucieczce gdziekolwiek nie możemy
      mówić, bo ktos powinien jednak dzieci uczyć, niezależnie od polityki i
      politykierów.W szkolnictwie jest już tak źle, że bardziej zepsuć się chyba nie
      da. Trwajmy na swoich stanowiskach i ze swoim zapałem jak dotychczas.
      Patetycznie to zabrzmiało, ale sytuacja dość szczególna.
    • andrzej.sawa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 18:14
      Przyjacielski gest wykonaj.Pomóż ministrowi zrobiś sepuku.
      • robertrobert2 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 18:21
        bez słow

www.giertych-stop.kom.pl/images/photoalbum/133.jpg
    • Gość: xxx a kto jak nie wschód głosował na PiS??? IP: *.tychy.msk.pl 05.05.06, 18:33
      a kto jak nie wschód głosował na PiS???

przeparszam za okreslenie ale cała polska zachodnia "dziekuje" wam za rzad
      ekspertów- giertych, lepper i bracia... za IV RP...
      ludzie coscie zrobili...

kolejne lata stracone i kolejny brak perspektyw w tym kraju, a jedyna dalsza i
      wyraźna to ta na zachód od polski
      • ratatatam ja glosowalem i zrobilbym to jeszcze raz n/t 05.05.06, 18:46
        • qqbek Re: ja glosowalem i zrobilbym to jeszcze raz n/t 07.05.06, 01:49
          A ja głosowałem na SDPL i na Tuska... i też zrobiłbym to raz jeszcze...

tyle, że ja nie zmarnowałem głosu na pyskaczy i megalomanów, pomimo tego, że nie
          doczekałem się reprezentacji politycznej w organach konstytucyjnych.

Polecam przenosiny do Chełma... to jedyne miasto powiatowe w Polsce, w którym w
          wyborach Prezydenckich w I turze wyłoniono kandydata na Prezydenta RP
          odpowiedniej dla dzisiejszych stosunków w Rządzie proweniencji.

Jedyną nadzieją są wcześniejsze wybory, gdzie PiS się skompromituje, niezależnie
          od tego ile razy Kurski pokaże swe "drzewo genealogiczne" i wykaże przynależność
          szwagierki dziadka kontrkandydata do NSDAP. Samoobrona zaś już popełnia rytualne
          sepuku... partia protestu w rządzie to samobójstwo dla takiej partii (PSL wie co
          robi, nie włażąc do tej koalicji... potem będą wołali po wsiach- "to nie my, to
          samoobrONI").
          • andrzej.sawa Re: ja glosowalem i zrobilbym to jeszcze raz n/t 07.05.06, 01:53
            Dobra,ale powinieneś proponować trochę konstruktywnie.Głosowanie na SDPL nie
            jest objawem myślenia na przyszłość.W wyborach samorządowych borówki wracają pod
            skrzydła matki-partii.
            • qqbek Re: ja glosowalem i zrobilbym to jeszcze raz n/t 07.05.06, 01:57
              andrzej.sawa napisał:

> Dobra,ale powinieneś proponować trochę konstruktywnie.Głosowanie na SDPL nie
              > jest objawem myślenia na przyszłość.W wyborach samorządowych borówki wracają po
              > d
              > skrzydła matki-partii.

Jako pracownik "upośledzonego" (przynajmniej pod względem wynagrodzeń) sektora
              zawsze skłonny będę głosować "na lewo od centrum".
              Jakkolwiek mierzi mnie rusycystka Sierakowska, tak lepszej opcji nie widzę.
              • andrzej.sawa Re: ja glosowalem i zrobilbym to jeszcze raz n/t 07.05.06, 02:17
                Bogate państwo jest w stanie mieć pieniądze i jest szansa,że przeznaczy je na
                budżetówkę.Lewica jest od rozdawania zarobionych przez prawicę pieniędzy.Teraz
                pseudoprawica /gospodarczo/ rozdaje pieniądze w stylu lewicy.Trzeba będzie
                przynajmniej dwóch pełnych kadancji rządów prawicowych /gospodarczo/,żeby
                budżetówka miała szansę na pieniądze.Conajmniej centro-prawica powinna rządzić.
      • rilian Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? 05.05.06, 18:46
        do elektoratu paranoi i schiofrenii nie dotrzesz raczej przez to forum.
        nam też jest wstyd, że w tych stronach wygrali wielcy bracia.
        • bu2m Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? 05.05.06, 18:50
          Jacy wielcy???
          W sumie mają nieco więcej niż jeden Roman.
      • Gość: twiti21 Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 18:49
        Panie ZACHODNI ostatnie podwyżki dla nauczycieli były za premiera Buzka i tylko
        prawicy cokolwiek zawdzięczamy.A może właśnie PiS zauważy "ścianę wschodnią".
        • Gość: Paweł Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? IP: *.homeip.net / *.homeip.net 05.05.06, 22:45
          PO to też prawica. A poza tym to nie ma reguły że tylko prawica daje podwyżki
          nauczycielom.
        • qqbek Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? 07.05.06, 02:14
          Gość portalu: twiti21 napisał(a):

> Panie ZACHODNI ostatnie podwyżki dla nauczycieli były za premiera Buzka i tylko
          > prawicy cokolwiek zawdzięczamy.A może właśnie PiS zauważy "ścianę wschodnią".

Ostatnie rozsądne podwyżki dla nauczycieli, to były za premierostwa
          niedoścignionego Premiera Mazowieckiego.
          Za Buzka, to była reforma, z którą co i raz zmagać się muszą ambitniejsi
          maturzyści...

pytanie za 100 punktów (odnośnie eseju na maturze z Języka Polskiego):
          Który z uczniów dostanie więcej punktów:

Uczeń 1
          "Mickiewicz był wieszczem i opisywał życie"
          "Mickiewicz należał do wibitnych twórców pokolenia międzywojennego, tzw. "Kolumbów""

Uczeń 2
          "Zarówno proza jak i poezja Adama Mickiewicza mieści się w szerokim nurcie
          europejskiej odnowy, zapoczątkowanym przez J.Goetheg-o"

Odpowiedź (dla nieznających kryteriów "nowej matury")
          Uczeń 1: 1 punkt (+1 punkt za nazwanie Mickiewicza "wieszczem" w pierwszym
          zdaniu, brak punktów ujemnych za oczywiste herezje w zdaniu #2)
          Uczeń 2: 0 punktów, bo nie uwzględnił w swojej wypowiedzi żadnego z istotnych (z
          punktu widzenia klucza) punktów.

To tyle, jeżeli chodzi o "Podwyżki za Buzka" :P
          • leniak Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? 13.05.06, 14:12
            qqbek rany .... dobrze temu kto nie ma dzieci bo jak to takiemu człowiekowi
            wytłumaczyc ze się uczyć warto jak widać ze nie warto?
      • stachenka Re: a kto jak nie wschód głosował na PiS??? 06.05.06, 01:38
        Przepraszam bardzo, trzeba było tam w zachodniej ruszyć tyłki i pójść do urn, to
        by was ciemny wyPiSdówek nie przegłosował.
    • 4gwiazdki Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 18:53
      Rilian,nie poznaję Cię.Twoje ostatnie wypowiedzi mile mnie zaskakują.
      Na temat KULu mam swoje zdanie,ale w tym momencie muszę przyznać się do błędnego mniemania.Jednak nie wszyscy po KUL mają napaprane w głowach.Są i pozytywne (w/g mnie) wyjątki.Zaliczam tu więc i Ciebie.
      PS.Giertych kojarzy się ze skrajnym oszołomstwem katolicyzmu,katolicyzm (błędnie) kojarzy się z KULem.I poprzez takie opinie cierpią absolwenci KUL.
      • rilian Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 19:25
        myślimy dość często stereotypami... znam ponad setkę absolwentów KULu i parę
        dziesiątek wykładowców. znakomitej MNIEJSZOŚCI z nich bliskie są osoby i
        "ideały" romana i braci (a może tak dobieram znajomych? chyba nie...) KUL się
        "kojarzy" dzięki nadaktywnym toruńsko osobistościom, ale uwierz mi, to nie oni
        są większością na tej uczelni.

dziękuję. :)
    • Gość: ryża małpa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:07
      JA tylko sie cieszę, ze moje dziecko póki co nie chodzi do szkoły :[
      • janbezziemi Cwaniak JK 05.05.06, 20:21
        Patrzcie, jaki cwaniak z Jaroslawa Kaczyńskiego: nie był na zaprzysięzeniu,
        wyjechal do Kielc zostawiajac zapewne odpowiednie instrukcje bratu i
        premierowi. Teraz zawsze moze powiedziec, ze on nie tak chciał. Na pewno nie
        chciał tylu ministerw oddawac opozycji i miec obok siebie i Giertycha,i
        Leppera. Ale władza kusi...
    • rilian shawmanie? 05.05.06, 20:49
      czy jutro lub pojutrze będzie gdzie pojawić się z czarną, żałobną flagą? dziś w
      warszawie, wrocławiu, poznaniu demokraci.pl zorganizowali małe demonstracje...
    • Gość: kottus Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: 212.182.105.* 05.05.06, 20:59
      wLaSciwie to dlaczego nie odwrotnie? lepper do edukacji a giertych do rolnictwa
      • ciupazka Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 21:21
        Zszokowani jesteście, że tak trzy po trzy tu i teraz pleciecie? Gertych
        lepiej wykształcony od Kwacha, a Lepper kuty bity na 4 łapy i na
        rolnictwie się zna. Konsekwencje cofania sie w zad PO ponosimy wszyscy. I nie
        stękać i nie jojczeć mi tu. Macie to na co zasłużyli Ci co wybierali PO, i
        tym z PO należy mocno podziękować.
        • bodo53 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 05.05.06, 22:03
          Moje szczere gratulacje ciupażka!!! :)

Widać od razu, że znasz się na polityce jak mało kto.
          Boć to przecież wina PO, żydów i cyklistów, że JK takie sobie towarzystwo
          dobiera... No jeszczem takiego "oryginalnego" tłumaczenia postępowania JK (bo
          to on kręci karuzelą) nie czytał, jak długo żyję.

P.S. Przypatrz mu się tylko ciupażka bliżej (JK - dop. aut.) - jak on się
          biedaczyna tak rzadko uśmiecha. I tylko mi na myśl czasem przychodzi, że
          podobne miny widziałem u Pszoniaka. No ale to było wtedy gdy grał u Wajdy
          samego Robesiera, więc to pewnie dawno i nieprawda...

P.S. Rilian - łączę się w bólu...

• Gość: idzi Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 05.05.06, 22:12
            zgadza się, to wszystko wina PO.
          • Gość: Ciupazka Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 05.05.06, 22:45
            Mylicie się, dwa bliźniaki doprowadzą do końca zamierzone cele, szkoda, ze
            jeszcze tego nie widzicie. To geniusze. A, że to idzie z oporem, to nie
            dziwota. Cel uświęca środki. A przeciwnicy - opozycja (PO i SLD) czemu tak
            cicho siedzą? Szok za szokiem? Już nawet ich zamurowało...Ponoszą także
            konsekwencje i dobrze im tak.
            • Gość: Paweł Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.homeip.net / *.homeip.net 05.05.06, 22:53
              ehhh... myślę, że nie tylko ich zamurowało, ale znakomitą większość Polaków,
              chociaż prócz "zamurowania" oni poczuli złość, a zarazem świadomość, że niewiele
              mogą zrobić oprócz poszukania spokoju za granicą...
            • Gość: Jakie cele? Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:12
              A co to za cele? I czy Twoim zdaniem ich realizacja da cokolwiek dobrego Polsce
              i Polakom? Czy tylko da mozliwości leczenia kompleksów braciszków? Co Polska
              będzie miała z tej ich "gienialności"?
        • zo_h Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 06.05.06, 09:14
          Rządy ekspertów od rolnictwa zaliczyliśmy za czasów premiera Pawlaka ... zresztą
          praktycznie każdy kolejny minister rolnictwa jest ekspertem w tej tematyce a
          całą swoją rozległą wiedzę czerpał z życia. Z moich obserwacji wynika że Lepper
          jest nie tyle kuty na 4 łapy co potrafi przebierać tymi łapkami za stołkami.

Przeżywam już przesyt tego ciągłego biadolenia o tym że obecna koalicja jest
          winą PO. Szczególnie jeśli słyszymy to z ust polityków należących do PiS. Wina
          rozkłada się równo na obie partie. Czy nie wydaje się Tobie śmieszne kiedy PiS
          wskazuje jako winnego PO a jednocześnie drugą ręką podpisuje się pod koalicją z
          Samoobroną i LPR.
          • andrzej.sawa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 06.05.06, 09:34
            To nie śmieszne,to jest tragiczne.
          • Gość: idzi Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 06.05.06, 10:58
            Paranoja i Schizofrenia
    • Gość: przemo Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 05.05.06, 22:16
      jutro ubierzmy się na czarno, na znak naszego smutku i niezadowolenia z
      sytuacji jaka nastała w polskiej "polityce". wiadomość podaj dalej.
      • Gość: przemo Ubierzmy się na czarno!! IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 05.05.06, 22:17
        jutro ubierzmy się na czarno, na znak naszego smutku i niezadowolenia z
        sytuacji jaka nastała w polskiej "polityce". wiadomość podaj dalej.
        • Gość: ef Re: Ubierzmy się na czarno!! IP: *.it-net.pl 05.05.06, 22:42
          dzis ogladałem wypowiedz maksymiuka z So, stwerdził , ze to nie kleska i upadek
          paktu ale jego wielkie zwyciestwo ze juz po miesiacu zamienil sie w tak owocna
          koalicje , jego zadanie wykonane w 1000% :D:D:D
          szczerze rozbawil mnie ta wypowiedzia , sa granice odwracania kota ogonem ,
          ogladam wypowiedzi tego pana od jakiegos czasu i chyba jest w tej katgorii
          bezkonkurencyjny :D
          • rilian Re: Ubierzmy się na czarno!! 05.05.06, 22:46
            a ja już nie oglądam. nie mam siły. są pewne granice...
            • Gość: ef Re: Ubierzmy się na czarno!! IP: *.it-net.pl 06.05.06, 00:33
              ja ogladam, to lepsze niz kabaret (ale jestem niepatriotyczny ;) )
            • bodo53 Re: Ubierzmy się na czarno!! 06.05.06, 02:16
              rilian napisał:

> a ja już nie oglądam. nie mam siły. są pewne granice...

A kto miałby siłę, żeby ten chlewik oglądać?

ONI pewnie chcieliby jeszcze, aby ich może i podziwiać trochę?

Moim skromnym zdaniem - z Lublina do cmoktania w ekran TV oraz podziwiania tych
              jedynych w swoim rodzaju geniuszy myśli i czynu wystarczy sama Ciupażka.

Zasługuje na to w zupełności...

• x-antypa-tia Re: Ubierzmy się na czarno!! 06.05.06, 13:04
                Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowa zmiana na stołkach. Wszak wszyscy
                slyszeliśmy, że dla wicepremiera L to tylko szczebelek w karierze, a i
                wicepremier G nie poprzestanie zapewne na tak pośledniej posadce.
              • Gość: cień Re: Ubierzmy się na czarno!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 13:52
                ady i jo z Lublyna - to jak wy tam na zachodzie tacy odpowiedzialni, to czemu
                tych wschodnich nie próbowaliście przez ostatnie lata podnieść z kolan, a teraz
                psioczycie, że ciemnota?! i co z tego, że cała moja rodzina głosowała na PO,
                skoro nas tylko pięcioro...
              • Gość: ciuipazka Re: Ubierzmy się na czarno!! IP: *.it-net.pl 06.05.06, 15:27
                "Aksamity żenią kity!"

mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,140777.html

• Gość: ciupazka Re: Ubierzmy się na czarno!! IP: *.it-net.pl 06.05.06, 15:29
                  I idźcie do Tuska i Rokity!

mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,140777.html
          • bu2m Re: Ubierzmy się na czarno!! 06.05.06, 13:08
            Janusz Maksymiuk jest na liście Macierewicza. Ciekawe jak propagatorzy tej listy z PiS (w tym Kurski) zapatrują się na tego koalicjata?
            • Gość: lisek Re: Ubierzmy się na czarno!! IP: *.it-net.pl 06.05.06, 16:18
              pocałujta wójta:

www.giertych-stop.kom.pl/photogallery.php?photo=32
    • mpicnic Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 06.05.06, 18:46

Twarz Romana, snila mi sie z rana, nie byl to przyjemny sen. Twarz Romana, w
      skale wyciosana, psuje nawet refren ten...
      ---------------------------
      www.feelbeautiful.eu
    • slavik222 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 06.05.06, 18:58
      rilian napisał:

> giertych moim ministrem branżowym. pozostają dwie honorowe drogi. seppuku lub
      > przekwalifikowanie. żyć się nie chce.
      No to na co czekasz komuszewski?
      >
      • rilian Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 06.05.06, 19:01
        hehehe... kolejny dekomunizator. żałosny trochę.
        • Gość: Ciupazka Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 06.05.06, 21:44
          A tak chcą dobrze dla takich jak Ty riian, niewdzięczniku...

www.giertych-stop.kom.pl/photogallery.php?photo=49
    • robertrobert2 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 06.05.06, 22:25
      Ponad stu licealistów i gimnazjalistów przemaszerowało w sobotę przez
      Śródmieście Warszawy na znak protestu przeciwko nominacji Romana Giertycha na
      szefa resortu oświaty.
      Tylko czy n-le się ruszą?
    • qqbek Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 01:38
      rilian napisał:

>

Ja też jestem nauczycielem :(
      Widzę trzecią drogę, którą, do tej pory, konsekwentnie omijałem... emigracja.
      Lubię ten kraj... jakoś tak mi przyszło...
      Ale "patriotą" wedłuch LPR-owskich standardów nigdy nie będę, bo kłóci się to ze
      wszystkim co mi wpojono...
      • andrzej.sawa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 01:43
        I ty jesteś nauczycielem.Czego młodzież nauczysz z taką postawą?Giertychy,to
        mgnienie oka w porównaniu do historii Polski.Róbmy swoje.Dupki przeminą.
        • qqbek Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 01:51
          andrzej.sawa napisał:

> I ty jesteś nauczycielem.Czego młodzież nauczysz z taką postawą?Giertychy,to
          > mgnienie oka w porównaniu do historii Polski.Róbmy swoje.Dupki przeminą.

Odpowiedzialności za własne czyny, samokrytyki i samooceny.
          Do tego zaś poszanowania dla innych punktów widzenia.
          Żadnego z tych elementów (możem ślepy) nie dostrzegam w obecnej "konstelacji
          rządzącej".
          • rilian Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 10:17
            ostatnio opowiadałem moim uczniom o postaci wg mnie wielkiego formatu, którą
            traktuję jako Autorytet: Marku Edelmanie... na pewno nie spodobałoby się to
            mojemu ministrowi edukacji.

co prawda od romana do kazika droga daleka, ale ciarki przechodzą mnie na myśl o
            wymianie choćby części kadry w kuratorium (tak na początek) na młodzieńców ślepo
            wpatrzonych w dmowskiego, konecznego i innych kretynów.

tak naprawdę to przede wszystkim "kwestia smaku", jak ongiś pisał Poeta.
            • ciupazka Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 10:53
              Dość tych gier... Wal całą prawdę, niech słyszą to:

giertych-stop.kom.pl/downloads.php?cat_id=2&download_id=18

Dawno nic mi się tak nie podobało... ba dzięki tej kpiarskiej piosence -
              zlepku nabieram sympatii do Gertycha. A że przechodzimy konwulsję wszyscy?
              Moze zasłużyliśmy wszyscy na to, na czele z PO!

• andrzej.sawa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 11:30
              Co z tego,że nie spodobałoby się.Za komuny uczciwi nauczyciele /np.historii/
              mieli większe problemy.
            • leniak Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 13.05.06, 14:27
              rilian skąd się tacy jak ty biorą: "kwestia smaku", projekty, strony,
              Edelman... patrzę i oczom nie ufam no no "nie należy zaniedbywać nauki o
              pięknie" podobno...
    • Gość: primary Nowy vicepremier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:55
      Uwaga nauczyciele.Będzie tak,jak chce nowy Wasz minister
      img99.imageshack.us/img99/4156/r3ez.jpg
    • turawski Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 07.05.06, 23:55
      rilian napisał:

Wyrazy szczerego współczucia. Głowa do góry, Giertych-minister szybko przeminie,
      a jest jeszcze tyle pomników do odkrycia, opisania, że starczy na habilitacje i
      profesure :-)

• rilian Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 08.05.06, 07:57
        ma pan takie ambicje? ;P
        • turawski Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 09.05.06, 01:14
          rilian napisał:
          > ma pan takie ambicje? ;P

Nie. Zupełnie nie znam się na pomnikach. Wskazałem jedynie - bez złośliwości -
          na tzw. "trzecią drogę" (oprócz seppuku i przekwalifikowania się) Nie jestem
          nauczycielem, ale w pewnym sensie niestety podlegam Giertychowi

pozdr :-)
          t
      • Gość: bronia ledwo został wice a już z obstawą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 10:25
        Giertych balował w Białej:
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060508/PODLASKA/60507018
    • slavik222 Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 08.05.06, 09:12
      Radykalne dzialania winny byc takie:
      egzaminy sprawdzające dla nauczycieli matematyki ,historii,informatyki itp na
      poziomie międzynarodowej matury,a nie głupawe specjalnosci nadawane przez
      komuszewskich metodyków,którzy nie sprawdzili sie w szkole.
      Nie zdasz - uczysz sie,a Długi Romek daje Ci jeszcze jedną szanse.
      Zdajesz,zostajesz, podwyzka płac.
      Przejrzysty kasting,zamiast sepuku, Towarzyszu Nauczycielu
      • rilian Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 08.05.06, 09:18
        zazwyczaj towarzyszem tytułują mnie anonimowi schizofrenicy i paranoicy, mający
        mi najczęściej za złe zdrowy rozsądek (np. w moich badaniach naukowych).
        dołączasz do ich grona?
        • slavik222 Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 08.05.06, 18:53
          rilian napisał:

> zazwyczaj towarzyszem tytułują mnie anonimowi schizofrenicy i paranoicy,
          mający
          > mi najczęściej za złe zdrowy rozsądek (np. w moich badaniach naukowych).
          > dołączasz do ich grona?
          Nie wiem kto z nas jest chory a kto zdrowy.Wiem natomiast,ze niezawszezdrowy
          rozsądek pokrywa sie z wynikami badan naukowych.Wiem,ze komuna dla wielu
          byla,,zdrowym rozsadkiem,a ludzie ,którzy byli (sa)patriotami to goscie bez
          wyobraźni i zdrowego rozsadku.Długa sie meczylem,aby doczekac czasow,kiedy
          odejda Wiatry i inni zdroworazadkowi ministrowi.Chce wierzyc,że
          Giertych,ktoremu media dorabjaja gębe moze byc dobrym ministrem.
          Ma 2 fakultety,zrobil szybka kariere nie kradnie i zapewne CHCE ROWNIE DOBRZE
          WYCHOWAC I WYKSZTALCIC SWOJE DZIECI.I to sa b.wazne kwalifikacje.
          A nauczyciele niestety,szczególnie odporni na wszelkie nowinki muszą
          podporzadkowac sie oszolomom,tak jak my musielismy sluchac komuszewskich
          Makarenkow latami.Nikomu nie zaszkodzi Dekalog,Lekcja Patriotyzmu,prawdziwa
          historia Polski(ktorej do dnia dzisiejszego nie zna tysiace ,,nauczycieli
          historii" wyuczonej na tajnych kompletach marksizmu(wybiurczego).
          Myslałem,że nigdy sie to nie skonczy.Kiedys zajmowałem sie kolportazem prasy i
          ksiażek historycznych.A tu powoli,powoli bo przez lata ci sami autorzy,dla
          ktorych pewne tematy to tabu.Na słowo Niepodległosc,wolnosc reaguja jak psy
          Pawłowa-ślinotokiem....

SPOKOJNY BEDE UMIERAŁ,GDY CHOCIAZ 3 POLAKÓW MYŚLEC BĘDZIE O NIEPODLEGŁOSCI
          (Romuald T.-1863r)
          >
          • Gość: idzi Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... IP: *.it-net.pl 08.05.06, 19:20
            "dlaczego twój niepokój tak obraca się wokół
            wyrazów: niepodległość, wolność,
            równość, braterstwo, Polska od morza do morza,
            bezrobocie, podatki, „Gazeta Wyborcza”?
            czy nie wiedziałeś, że są to małe wyrazy?
            czy nie wiedziałeś, że są to wyrazy najmniejsze?"
          • rilian Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 08.05.06, 19:23
            jak wymrze pokolenie moich rodziców i moje, wówczas będzie już w miarę
            normalnie. o ile po drodze nie zdarzy się coś w rodzaju IV RP.

a mnie dobijają najbardziej mający monopol na rację patrioci, weterani, chętnie
            oskarżający każdego inaczej myślącego o komunizm, faszyzm, masonerię, żydostwo etc.
            • Gość: slavik222 Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:20
              tak długo nie chcę czekać.....żyj sobie chłopino w przeświadczeniu,że jestes
              najlepszy i niech żyje pokolenie Twoich rodziców żyje.Po co mają,,wymierać jak
              jest tyle do zrobienia.
              Ale demokracja polega na tez na tym,że od czasu do czasu,dla higieny spolecznej
              do władzy po komuszewskich i skrajnych liberałach z SLD,dochodzą ludzie którym
              marzyła sie Polska Piekna,Bogata i Silna.
              • rilian Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 09.05.06, 09:02
                przypuszczam, że dla pana konieczną higieną historii był też adolf?
                • slavik222 Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 09.05.06, 10:05
                  rilian napisał:

> przypuszczam, że dla pana konieczną higieną historii był też adolf?

Jesli sie nie ma argumentów to stosuje sie chwyty ponizej pasa.
                  Higiena w historii Polski,moim zdaniem,to odwaga,aby uczyc faktów
                  historycznych: daty liczby nazwiska.Zdrade nazwac zdradą szkodę nazwać
                  szkodą.Bohatera który wbrew logice i zgniłego kompromisu nie zdradził.
                  Piłsudski,Dmowski,Warynski,bezimimienni harcerze,Powstancy Warszawy i synonimy
                  zła- mordercy i zdrajcy:Dzierzynski,Marchlewski Bierut,Berman,Jaruzelski.
                  I zbrodniarze wojenni Adolf Hitler i J.Stalin.
                  Tyle historia.Ale dotyczy to równiez informatyki,matematyki,chemii i innych
                  przedmiotów,ktorych ,,nauczaja" ludzie odporni na wiedze-za przyzwoleniem
                  komuszewskich dyrektorów dorabjaja bo pensja mała.Licze ze nowu minister to
                  zmieni.I nie bedzie trzeba posyłac dzieci do szkól prywatnych,zeby miec
                  pewnosc,ze za wieksze pieniadze nie bedzie ich uczył tłumok.

>
                  • x-antypa-tia Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 09.05.06, 14:20
                    Skoro w szkolach państwowych tylko odporni na wiedzę, to któż ciebie
                    wyedukował? Nauczyciele sami sobie podręczników nie piszą. Podstawy programowe
                    wychodzą z ministerstwa. Jesteś pewien, że teraz ten program historii osobiście
                    ułoży minister i będzie on słuszny i prawdziwy? a pozostale przedmioty co? Też
                    źle uczono literek i tabliczki mnożenia? A może by tak trochę zdrowego
                    rozsądku.Bywają źli lekarze, bywają źli nauczyciele.I zawsze będą. Zwolnienie
                    wszystkich, bo mieli nieszczęście urodzić się o 30 lat za wcześnie? Wpuść do
                    szkoły nowych, młodych i ambitnych, zobaczysz, jaka wiedzę przekażą.A
                    doświadczenie w pracy z uczniem nabędą od razu. Ludzie , którzy zaczynali pracę
                    w szkołach z zapałem, z powołania, mają dość niekompetentnego nadzoru. A w
                    dodatku ci "nadzorcy" zmieniają się jak w kalejdoskopie, tylko nie na
                    lepsze.Szkoda, bo nasze dzieci zasługują na stabilizację i normalność, a nie
                    eksperymenty pseudo-pedagogiczne.
                    • Gość: slavik222 Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:37
                      Popieram kazdego ministra,ktory chce najlepiej wychowac i wykształcić swoje
                      dzieci(szczególnie w szkolach panstwowych).Mysle,że Giertych nie będzie złym
                      ministrem.Miał szczęscie.Mądrych rodziców, wykladowcow.Byl ambitny.Szybko
                      zrobił kariere.
                      Moich 3 synów uczyli w panstwowych szkołach różni nauczyciele.Starałem sie,aby
                      zawsze byli najlepsi.
                      Nie zawsze sie to udawało.Dlatego jestem za systemem wymuszającym najwyzszy
                      poziom w polskim szkolnictwie.Nie zrobi tego Ciepla Klucha-Komucha typu
                      Wiatr.Zrobi to gość z charakterem.
                      • rilian Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 09.05.06, 16:55
                        hehehe... giertych miał mądrych rodziców? może mamę.
                        • andrzej.sawa Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 09.05.06, 17:53
                          Ale faktem jest,że szkolnictwo trzeba przeorać/nie zaorać/.Jest żle,znaczna
                          część nauczycieli jest to d...
                  • leniak Re: jestem nauczycielem,musze się uczyć... 13.05.06, 14:38
                    slavik masz takie mocne kategorie i takie wyraźne a ja mam kłopot z jednym
                    takim czymś opisanym w źródełku... jest tak mianowicie:
                    "nawie bijut połocczany" rok 1092 Nestor - i nie wiem bohaterstwo, zło,
                    zbrodnia?
                    Tobie tak dobrze idzie więc pomógłbyś może co?
    • radocka Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 08.05.06, 11:20
      Nie przejmujmy się az tak bardzo nowym wodzem. Nigdy nie pracował w oświacie,
      więc jest teraz na rocznym stażu. Potem niekoniecznie musi zostać kontraktowym.
      Mianowanym i dyplomowanym nie podskoczy.
      A poza tym: wziął, co wydało mu się najłatwiejsze, bo przecież na wszystkim
      pozostałym zna się jeszcze mniej(czyli wcale).
    • ryza_malpa1 Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 08.05.06, 12:04
      Rilina, ja się cieszę, ze moje dziecko jeszcze nie w szkole.
      Nie chce żeby wszechpolacy uczyli je ksenofobii, lęku, agresji.
      Pociesza mnie to, że jednak charaktery kształtują się w iększej mierze jednka w
      domu.
      Kurczem nauczyciele! Dyrektorzy szkół! I kto tam jeszcze!
      Postawcie się a nie ogon pod siebie i emigracja :(
    • siostra_elvisa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 08.05.06, 12:09
      hmm... ja myślę że minister to funkcja "na odległość" więc bezpośrednio nikomu
      nie zaszkodzi, a z pewnością są jeszcze i rozdsądni ludzie zajmujący się
      edukacją, oni to staną na straży, gdy trzeba będzie (może to wiara w ideały?)
      a pan Giertych... cóż... prawdziwy MEN... ;-)
      • x-antypa-tia Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 08.05.06, 13:45

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3330354.html
        Jak niepochlebne komentarze, to rzucić obietnicą podwyżek i się uciszą? Nie
        tego szkoły i nauczyciele oczekują od nowego ministra. A wygląda na to, że
        uczniowie też chcieliby inaczej.
        • Gość: ja Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.it-net.pl 08.05.06, 14:58
          Niezależnie od nazwiska ministra nauczyciele powinni rzetelnie przekazywać
          wiedzę.Nie sądzę , żeby nagle w programy nauczania wprowadzono radykalne
          zmiany.Szkoda natomiast, że żaden nowy minister nie skonsultuje swoich pomysłów
          z nauczycielami - praktykami. Wiele z pomysłów, które są świetne w teorii, w
          prkaktyce okazują się niewypałem ( gimnazja, matury, egzaminy
          szóstoklasistów...).I to jest wyzwanie dla mądrego ministra. A kto nim
          będzie... ?
    • Gość: primary Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:49
      Portret ministra wywodzącego się z ugrupowania Młodzież Weszpolska.Z tego samego ugrupowania będzie wiceminister.
      A oto sam minister,który będzie walczył z narkotykami w szkole:
      img424.imageshack.us/img424/6744/1267ct.jpg
      • siostra_elvisa Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 08.05.06, 17:02
        hmm... to nie jest smieszne... :(
    • Gość: primary minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:30
      img501.imageshack.us/img501/5552/santa20clause2bw.jpg
      • ciupazka Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 08.05.06, 19:59
        Zamiast krzyąa kasztanka w każdej szkole...:

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,73096,3328762.html
        • Gość: primary Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:26
          No tak,dobre.I głębokie skojarzenia.
          • Gość: nie wierzę w słowa Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.lublin.mm.pl 09.05.06, 18:32
            Minister walczy z narkomanią w szkołach.Zamiar godny pochwały, ale jak on to
            zrobi? Trzeba rozmawiać i to nie jeden raz z uczniami kazdej klasy, kazdej
            szkoły i trzeba by nauczyciele, rodzice, a takze mądrzy koledzy mieli oczy
            otwarte i chęc konsekwentnego współdziałania. Trzeba bronić uczniów przed
            agresywnością dilerów. Przed wojną nie było narkotyków, ale tak samo
            rygorystycznie wykluczano możliwość picia alkoholu łącznie z piwem i palenia
            papierosów przez uczniów. Za przekroczenie tego zakazu wyrzucano ze szkoły.
            • robertrobert2 Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 09.05.06, 20:42
              nawet na ulicy nie można było zapalić bo jak któryś z n=-li zobaczył to było ...
              • Gość: folkatka Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.bu.uni.torun.pl 10.05.06, 18:53
                Dobrze że nie zostałam nauczycielką:)
                Kazik nie przejmuj się. Świat jest piekny a Giertych przeminie.
                • rilian Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 10.05.06, 20:00
                  hehe... dzięki!...
                  • x-antypa-tia ... i z pornografią 11.05.06, 13:10
                    Dzisiaj minister zaatakował szkolne komputery. Zastanawia mnie, czy chce
                    blokować strony przed uczniami, czy może nauczycielami? Uczniowie na sprzęcie
                    szkolnym i podczas lekcji za wiele nie dostępu do pornografii nie mają. Chodzi
                    tylko o pokazanie, że coś się dzieje ? A prawdziwie problemy oświaty nie
                    zostały zauważone jeszcze...
                  • Gość: sekułła Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.lublin.mm.pl 11.05.06, 14:28
                    nie desperuj rilianie, ciesz się że to zagrożenie osobą ministra nie obejmuje
                    szkolnictwa wyższego. A nuż Giertych kazałby ustawę przeczytać, albo nawet
                    uchwały senatu własnej uczelni spod dywanu powyciągać i stosować. Groza.
                    Mógłby też przecież ogłosić niszczycielski postulat sprawnego liczenia do 90
                    godzin obliczeniowych - o matko !
                    Oplakatuj się zatem rilianie i wyjdź z protestem na ulice skwerki i place zabaw
                    ze słusznym jakimś transparentem. W ogródkach jordanowskich masz szansę porwać
                    zagniewane tłumy do boju.
                    • rilian Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 14:35
                      a co mnie obchodzi szkolnictwo wyższe?
                      • Gość: sekułła Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.lublin.mm.pl 11.05.06, 14:59
                        dobre pytanie ! Z niecierpliwością czekam, aż sobie odpowiesz.
                        • rilian Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 15:49
                          jeśli mnie znasz, i chcesz mi dokuczyć, daruj sobie.
                          • niqaab Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 16:22

Platon zniknie na pewno z programu szkolenego, przecież to był pedał. Ciekawe
                            co z tymi wsyztskimi co zeszli na choroby weneryczne, też by się ich przydało
                            profilaktycznie usuwać ze szkół... Taki Wyspiański na przykład - czysta
                            demoralizacja... A jak się ktoś wyłamie i będzie nauczał - różowy trójkąt na
                            bluzkę i zsyłka na Kamczatkę.
                            • rilian Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 16:26
                              no proszę, a dziś mnie uczniowie podpuścili pytając o orientację leonarda da
                              vinci...

ale tak na poważnie, ostygła moja głowa, nie zamierzam już rżnąć sobie brzucha
                              ostrym mieczem, roman przyszedł i pójdzie, oby za wiele nie napsuł. choć
                              poczucie niesmaku jest...
                              • andrzej.sawa Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 16:45
                                No widzisz,pisałem żebyś się nie przejmował.
                            • Gość: sekułła Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.lublin.mm.pl 11.05.06, 16:39
                              No i Lenin, kolego - zniknie zapewne, choć co do niego to aczkolwiek choroba
                              weneryczna nie budzi wątpliwości, jednakowoż czy zgon nastąpił ? Tu zdania są
                              podzielone.
                              • niqaab Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 16:42
                                Miło by było, gdyby i Giertychowi oraz jemu podobnym ostygła głowa... Tak to
                                jest, kiedy komuś obce myślenie i z wysiłku głowa puchnie nabierając
                                temperatury...
                              • rilian Re: minister walczy z narkomanią w szkołach 11.05.06, 16:49
                                podobno wiecznie żywy ;)
                                • Gość: folkatka Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:45

O Chopinie pan minister na pewno zabroni nauczać...Przecież zył na kocią łapę
                                  z Sand...
                                  • Gość: sekułła Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.lublin.mm.pl 11.05.06, 18:14
                                    furda Chopin ... walczmy o Lenina, któremu grozi wykasowanie ! Można przecież
                                    zaaranżować uroczystość zaślubienia z Krupską Nadieżdą, co do której niestety
                                    wątpliwość zejścia śmiertelnego nie istnieje, wszelako w dobie walki o
                                    tolerancję można będzie przy tej okazji wymierzyć cios nekrofobom.
                                    No to kiedy demonstracja ?
                                    • niktwazny126 długi weekend ? 12.05.06, 22:25
                                      Co chce osiągnąć ministe pomysłem, aby kuratoria dały szkołom wolne na przyjazd
                                      papieża ? Ile dzieci ze szkół podstawowych wybierze się na spotkanie
                                      modlitewne, że warto odwołać zajęcia ? Nauczycielom też da wolne czy każe
                                      pracować w pustych klasach? Jeżeli dziecko nie zamierza uczestniczyć w
                                      spotkaniu z papieżem, kto się nim zaopiekuje, skoro rodzice będą w pracy ?Czy
                                      spowoduje to wydłużenie roku szkolnego ?
                                    • Gość: J23 Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:45
                                      Dajcie spokoj ministrowi , ludzie sterowani przez PO i LSD. Przeciez te
                                      manifestacje ktos umiejetnie zorganizowal. KTO? Lze-elity z Krakowka, typu:
                                      Kozlowski, Boniecki, Rokita i inni przegrani-cieniasy. "A TAM, CICHO BYC!" To
                                      Smolen , warto byscie wredne komuchy posluchali Smolenia. A widzieliscie
                                      ZDRAJCE-Onyszkiewicza. ? J23.
                                      • Gość: ja Re: minister walczy z narkomanią w szkołach IP: *.it-net.pl 16.05.06, 18:08
                                        Abstrahując od manifestacji - jaki jest cel odwałania zjęć na przyjazd
                                        Benedykta XVI ? Jeżeli dzieci chcą uczestniczyć w uroczystościach za zgodą i
                                        wiedzą rodziców, to rodzice usprawiedliwiają nieobecność w szkole. A
                                        organizować dzień wolny, kiedy ciągle urywają się jakieś zajęcia, to nie jest
                                        dobry pomysł. Szkoły średnie mają ciżgle jakieś luzy, bo matury, kiedy
                                        realizacja programu ?
    • leniak Re: jestem nauczycielem. mam nowego ministra. sep 12.05.06, 22:52
      spokojnie przyszedł i odejdzie
      a kto by takie śliczne stronki robił jakby autor nauczyciel zszedł?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka