Gość: p Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:57 Tutaj można bez przeszkód opowiedzieć o nieprzyjęciu przez danego lekarza w danym szpitalu w czasie strajków lub o innych bulwersujących zachowaniach lekarzy i pielęgniarek podczas strajków i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. 16.05.06, 22:59 Kilkakrotnie byl pan proszony o podanie nazwisk i dowodów na korupcje wsrod lekarzy i pielegniarek.Oskarza ich pan od miesiecy wiec to nie czas na wolanie ludzi o pomoc i podpieranie sie ich doswiadczeniami,nawołujac aby wpisywali skargi. Czekamy na pana wlasne doswiadczenia.Czyzby zabrakło panu odwagi cywilnej? Ja popierajac strajk lekarzy jestem gotowa podpisać sie własnym nazwiskiem,a pan oczerniajac ich zrobi to samo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.n.net.pl 17.05.06, 09:30 P przestraszył sie.... ? "Skoro , uważa pan panie administratorze , że namawiam kogoś do czynu zabronionego prawem to uprzejmie proszę o skasowanie mojego postu." Jak sie robi goraco to P wymieka,i najlepiej usunac dowody zbrodni.Nieraz był zachecany do zlozenia doniesienia.Bimbał sobie ,a teraz jak cos trzeba odpowiedziec ,wzorem Gierka nawołuje ludzi ...POMOŻECIE?,wpisujcie swoje skargi! Onchce tu byc tylko dyrygentem od robienia dymu,sam sie nie narazi. TYm razem ja dziekuje EMPI za uswiadomienie "p" ze pisanie na forum nie jest rownoznaczne z pisaniem na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 13:15 "Jak sie robi goraco to P wymieka,i najlepiej usunac dowody zbrodni.Nieraz był zachecany do zlozenia doniesienia.Bimbał sobie ,a teraz jak cos trzeba odpowiedziec ,wzorem Gierka nawołuje ludzi ...POMOŻECIE?,wpisujcie swoje skargi!" Znowu używa pani słownictwa z podwórka , ale żeby uświadomić pani w głowie , że nie boję się żadnego lekarza oraz pielęgniarki to powiem to publicznie. Nie boję się żadnego lekarza oraz żadnej pielęgniarki ani pozwu do sądu z ich strony. Nie zamierzam informować nikogo na tym forum o działaniach , które zostały podjęte w celu zdemaskowania korupcji w lubelskich szpitalach. Mogę tylko powiedzieć , że tych spraw będzie wykrytych coraz więcej i bardzo się cieszę , że będzie to także moją zasługą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.n.net.pl 18.05.06, 00:09 Gość portalu: p napisał(a): > "Jak sie robi goraco to P wymieka,i najlepiej usunac dowody zbrodni.Nieraz był > zachecany do zlozenia doniesienia.Bimbał sobie ,a teraz jak cos trzeba > odpowiedziec ,wzorem Gierka nawołuje ludzi ...POMOŻECIE?,wpisujcie swoje > skargi!" > > Znowu używa pani słownictwa z podwórka , ale żeby uświadomić pani w głowie , że > > nie boję się żadnego lekarza oraz pielęgniarki to powiem to publicznie. Nie > boję się żadnego lekarza oraz żadnej pielęgniarki ani pozwu do sądu z ich > strony. Nie zamierzam informować nikogo na tym forum o działaniach , które > zostały podjęte w celu zdemaskowania korupcji w lubelskich szpitalach. Mogę > tylko powiedzieć , że tych spraw będzie wykrytych coraz więcej i bardzo się > cieszę , że będzie to także moją zasługą. To stetryczały dziadek nie zna okreslenia "wymięka" ? To jest slownictwo wspolczesnych ludzi,a nie podworkowe panie pacjenciku trzy zereczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p do pani dorotki IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 20:15 "P przestraszył sie.... ?" Odpowiadam pani : Nie przestraszyłem się i nie przestarszę. Boję się tylko Boga. "Skoro , uważa pan panie administratorze , że namawiam kogoś do czynu zabronionego prawem to uprzejmie proszę o skasowanie mojego postu." Napisałem tak do pana administratora z czystej kultury osobistej , której brak u pani i pani przyjaciół z "fanklubu". "Jak sie robi goraco to P wymieka,i najlepiej usunac dowody zbrodni.Nieraz był zachecany do zlozenia doniesienia.Bimbał sobie ,a teraz jak cos trzeba odpowiedziec ,wzorem Gierka nawołuje ludzi ...POMOŻECIE?,wpisujcie swoje skargi!" O jakich dowodach zbrodni pani mówi? W lublinie wcale nie robi się gorąca! Pada deszcze i grzmi a to chyba nie dobry znak dla strajków. Widocznie ktoś płacze nad tym co robicie tu na ziemi. Nie wzoruję się na pani Gierku. Moim autorytetem był Jan Paweł II i tylko na nim staram się wzorować. "Onchce tu byc tylko dyrygentem od robienia dymu,sam sie nie narazi." Dym to robia lekarze strajkując i to bardzo poważny , ponieważ grozi pożarem całego lasu. Narażam się chyba jak nikt inny na tym forum w sprawie służby zdrowia. Niech zaoszczędzi sobie pani kolejnej sterty kłamstw." TYm razem ja dziekuje EMPI za uswiadomienie "p" ze pisanie na forum nie jest rownoznaczne z pisaniem na wodzie." Ja także dziękuję panu Empi za to , że czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p do pani magdaleny IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 20:08 "Kilkakrotnie byl pan proszony o podanie nazwisk i dowodów na korupcje wsrod lekarzy i pielegniarek.Oskarza ich pan od miesiecy wiec to nie czas na wolanie ludzi o pomoc i podpieranie sie ich doswiadczeniami,nawołujac aby wpisywali skargi." Kilkukrotnie przedstawiałem dowody na korupcję lekarzy i pielęgniarek na podforum. Moje posty pozostawiane były jednak bez jakiegokolwiek komentarza ze strony "fanklubu lekarzy" na forum. Zatem o co ma pani do mnie pretensje? Pragnę jednak pania uspokoić! Dalsze dowody na korupcję w Lublinie będa na forum przeze mnie przedstawiane. Mam prawo także wołać do ludzi , do zwykłych pacjentów , aby mi pomogli i sami opowiadali swoje przykre doświadczenia. nic pani do tego i mi panai tego nie zabroni. "Czekamy na pana wlasne doswiadczenia.Czyzby zabrakło panu odwagi cywilnej?" Nie zabrakło mi odwagi cywilnej dlatego nadal jak funkcjonowałem tak funkcjonuje i z pomocą Boga będe dalej funkcjonowac na tym forum. Swoje doświadczenia przedstawie keidy zdobędę jak najwięcej dowodów w konkretnej sprawie nad którą pracuję nie tylko ja. "Ja popierajac strajk lekarzy jestem gotowa podpisać sie własnym nazwiskiem,a pan oczerniajac ich zrobi to samo ?" Nie podpisze się pani swoim imieniem i nazwiskiem , poda pani fałszywe dane personalne. Nie zamierzam jednak brac z pani łżego przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: do pani magdaleny 18.05.06, 00:49 pacjent trzy zera napisał: "Nie zamierzam jednak brac z pani łżego przykładu." Łżego przykładu.....jaki to jest jezyk nie rozumiem,prosze napisac to po polsku .....uderz w nożyce,a stół się odezwie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: do pani magdaleny IP: *.resetnet.pl 18.05.06, 07:34 Nie zamierzam brac z pani złego przykładu... teraz pani rozumie? Oczywiście rozumiem , że brak pani komentarza oznacza po raz kolejny porażkę słowna jaką doznała pani w zderzeniu z moją wypowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: do pani magdaleny 18.05.06, 09:29 Tylko "p-3 zera" nie widza roznicy miedzy slowami łżego i złego. Ja sie dziwie,ze po zderzeniu z taka iloscia zer w ogole przezyłam. Karykaturalnie niski poziom wypowiedzi "trójzerowca" mnie przytłacza.Ale mam ucieche nie z tej ziemi wiec wróciłam na to forum po długiej przerwie. Trojzerowcu korzystaj czasem ze słownika ortograficznego,piszesz tragicznie.Same literówki to byłaby pesteczka.Jesteś beznadziejny. Merytorycznie również prezentujesz dno.Zamulone. Masz samych wrogów dookola ,nikt ci nie poda reki,wykitujesz pod płotem jak pies bezdomny,bo nikt dla takiego indywiduum nie zadzwoni po lekarza z pogotowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: do pani magdaleny IP: *.resetnet.pl 18.05.06, 12:06 W związku z wyjątkowo obraźliwą wypowiedzią pani "magdaleny" , kóra nie nadaję się na jakikolwiek komentarz - komenatarza nie będzie. Nie zniżam się do poziomu dna lekarzy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia774 Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.abbott.com 26.08.06, 16:27 Dajcie już spokój lekarzom.Przypadki patologii zdarzaja się wszedzie, a nagonka na środowisko lekarskie staje sie nie do zniesienia.Może napiszmy kogo warto polecić, a mniej krytykujmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:04 Cudownie, teraz szybciutko wykosi się konkurencję. Kilka donosików, rzecz jasna anonimowych na forum i już szanowny kolega doktorek jest ugotowany. Panie "p" to najlepszy pana pomysł.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.it-net.pl 16.05.06, 21:07 Z niecierpliwością czekam na nazwiska i sytuacje zebrane przez doświadczonego "P". Niewątpliwie ma bogatą listę i do rana uzupełni wątek ciekawymi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.szwajcarska.pl 16.05.06, 23:31 > Z niecierpliwością czekam na nazwiska i sytuacje zebrane przez > doświadczonego "P". Niewątpliwie ma bogatą listę i do rana uzupełni wątek > ciekawymi wpisami. Ale może pan/pani p (płać do wyboru) taką listę dostarczy prokuratorowi? Ale na to brakuje odwagi cywilnej. Bo co innego pleść na forum a co innego pokazać się w swietle dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p do pana ppp IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 20:19 "Ale może pan/pani p (płać do wyboru) taką listę dostarczy prokuratorowi? Ale na to brakuje odwagi cywilnej. Bo co innego pleść na forum a co innego pokazać się w swietle dnia..." Zapewniam , że ja nie walczę z wiatrakami. Moim celem jest zmiana siły kierunku i prędkości wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: do pana ppp IP: *.szwajcarska.pl 17.05.06, 21:00 > Zapewniam , że ja nie walczę z wiatrakami. Moim celem jest zmiana siły kierunku > > i prędkości wiatru. Czyli jak rozumiem tak żeby to pacjenci leczyli lekarzy. Ale to chyba nie przejdzie. A tak na marginesie wiatraków jak widzę skryta miłość Pani P. "Każdy wiatrak myśli że grunt skrzydłami machać, bo ma plewy pod dachem alias w głowie" Pani/Panie P konkurs bez nagród - z czego to cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. 17.05.06, 00:18 Taki apel można potraktować jako prowokację, autor namawia kogoś do czynu zabronionego prawem , sam się nie wypowiada nie ujawniając nawet swoich intencji. Informuję, że w ostatnim czasie jeden z polityków lubelskich, udzielający się na arenie europejskiej, złożył doniesienie ws. oczerniania go przez forumowiczów GW. Policja zdołała ustalić personalia kilku osób i zażądała wyjaśnień od nich.Taki kłopot chyba jest zbędny.. Na razie dalszego biegu sprawy nie znam. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 08:10 Pan empi napisał : "Taki apel można potraktować jako prowokację, autor namawia kogoś do czynu zabronionego prawem , sam się nie wypowiada nie ujawniając nawet swoich intencji. Informuję, że w ostatnim czasie jeden z polityków lubelskich, udzielający się na arenie europejskiej, złożył doniesienie ws. oczerniania go przez forumowiczów GW." Skoro , uważa pan panie administratorze , że namawiam kogoś do czynu zabronionego prawem to uprzejmie proszę o skasowanie mojego postu. Nie mam bowiem złych intencji zarówno w stosunku do administratorów forum jak i ewentualnych pacjentów podających tutaj konkretne nazwiska lekarzy, od których nie dostali pomocy. Osobiście , uważam jednak , że pisanie ewentualnej prawdy o danym lekarzu , który nie udzielił pomocy nie jest zabronione prawem. Gdyby tak było prawdopodobnie nie powstałby żaden artykuł w gazetach o konkretnych nagannych zachowaniach lekarzy , o których zechcieli opowiedzieć pacjenci szpitali. To pan jest jednak administratorem forum , tak więc pana zdanie na tym forum się bardziej liczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. 17.05.06, 10:27 uczyniłem to ostrzeżenie z poczucia lojalnośc wobec, forumowiczów. Co do dziennikarzy, chroni ich ustawa o wykonywaniu tego zawodu. Ta ustawa nakłada mimo tego na nich obowiązek sprawdzenia wiarygodności podawanych faktów, zapewniając prawo do zachowania w tajemnicy ich źródeł (ale też są wyjątki od tego). Jeśli posiadamy jakieś informacje o nieprawidłowościach najlepiej zainteresować nimi odpowiednie organa lub też skorzystać z pomocy dziennikarzy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 13:22 Panie administratorze chodziło mi o to , że w artykułach w gazetach wypowiadają się pacjenci którzy opisują jakie nieprawidłowości są w słuzbie zdrowia i w takim razie oni także popełniają przestępstwo wedle panśkiego zdania? Jako przykład podaje link w którym wypowiada się mieszkaniec Przewodowa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=776&w=41545831 Zgadzam się , że najlepszym sposobem opisania prawdy jest podanie sprawy do gazety lub dziennikarza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łojezuu kuuurde gościu!! Skończ już. IP: 213.17.177.* 17.05.06, 13:48 Kręcisz jak osioł w kieracie. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wpisz skargę na lekarza, podaj jego nazwisko. 17.05.06, 14:39 Zachowana w artykule została możliwość wypowiedzi obu stron i to nie anonimowo. To jest ta podstawowa różnica, wypowiadają się i ponoszą odpowiedzialność za swoje słowa obie strony. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Pacjencie masz prawo zaskarżyć lekarza! IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 19:03 Panie administratorze wiem, iż ma pan dobre intencje wobec forumowiczów, aby ich ostrzec przed ewentualnym pozwem do sądu. Napisał pan jednak wcześniej , że "namawiam kogoś do czynu zabronionego prawem". Nie mogę się z tym zgodzić. Jeżeli jakiś lekarz nie przyjmie pacjenta wbrew prawu lub popełni inne poważne zaniedbanie np: będzie pijany podczas dyżuru to uważam , że pacjent , który był tego świadkiem ma prawo , a nawet obowiązek poinformować o tym incydencie nie tylko to forum podając nazwisko lekarza, ale i Rzecznika Praw Pacjenta oraz inne organa. Oczywiśćie oburzony lekarz ma prawo zaskarżyć takiego pacjenta do sądu , jednak nie wróżę mu zwycięstwa w sądzie. Chętnie podpisałbym się na forum imieniem i nazwiskiem , jednak nie ma tutaj takiego zwyczaju nie tylko z mojej strony. Mimo to , ja także odpowiadam za słowa które wypowiadam na tym forum i zarówno pan jak i ja mamy tego świadomość bez konieczności podawania naszych danych osobowych. Faktycznie , popełniłem jeden błąd w nazwie mojego wątku. Powinienem go nazwać "napisz skargę na lekarza do gazety". Wiem , iż GW jest bardzo obiektywna i pomocna w sprawach interwencyjnych. Jeżeli jednak jakiś lekarz zechce złożyć na mnie skargę do pana , za to iż go "uraziłem" bardzo prosze o kontakt na e-mail. Chętnie zainteresuje się taką ewentulną sprawą. POzdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pacjencie masz prawo zaskarżyć lekarza! IP: *.it-net.pl 17.05.06, 21:15 Ja bym tak pochopnie nie porównywała świadomości "p" i empi :). A skargi na lekarzy przyjmuje rzecznik pacjentów, ew. prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Pacjencie masz prawo zaskarżyć lekarza! IP: *.resetnet.pl 17.05.06, 21:48 "Ja bym tak pochopnie nie porównywała świadomości "p" i empi :). A skargi na lekarzy przyjmuje rzecznik pacjentów, ew. prokurator." Nie porównuje mojej świadomości ze świadomością pana empi. Cieszę się tylko z tego , że jest kilka osób z którymi można kulturalnie porozmawiać na tym forum, rzeczowo bez wyzwisk. Do takich osób nalezy pan empi ( być może dlatego , że jest administratorem i musi zachowywać kulturę wypowiedzi). Skargi na lekarzy przyjmuej także gazeta , telewizja , radio i ministerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Pacjencie masz prawo zaskarżyć lekarza! 17.05.06, 22:11 >( być może dlatego , że > jest administratorem i musi zachowywać kulturę wypowiedzi). jestem społecznym opiekunem forum, tak więc moja kultura wypowiedzi nie wypływa z zależności finansowo-etatowych. Kulturę wypowiedzi rzeczywiście muszę zachowywać lecz z powodów całkiem oczywistych. Pozdrawiam wszystkich i widzę, że zaczynamy rozmawiać(powolutku) spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Pacjencie masz prawo zaskarżyć lekarza! IP: 212.106.19.* 30.05.06, 10:26 Ludzie co to ma być - polityka?Został wywołany temat i zaraz kłótnie kto jest kim.Chcecie się obrażać to załóżcie prywatne forum a nie ośmieszacie się przed innymi. Odpowiedz Link Zgłoś