mat_rubinkowo 19.05.06, 19:13 Torun to sliczne zabytkowe miasto z uniwersytetem To tu urodzil sie Mikolaj Kopernik a teraz mieszka nasz o. Rydzyk A wy co tam macie w tym swoim smiesznym Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu2m Re: Torun a wasz Lublin 19.05.06, 19:14 My mamy Bendera. A Bender to koleżka Tadka Rydzyka. Więc daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam Toruń Re: Torun a wasz Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:02 Zapomniałeś dodać,że Toruń ma "wspaniałą" uczelnię:Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej.MAcie także ojca dyrektora profesora rektora Rydzyka. Macie tylko jedną drogę wyjazdową z Torunia (poprzez most).Mieliście także słynne zakłady ze "wspaniałymi" dziewczynami.Czy Elana i Czesanka jeszcze istnieją?Czy na Podgórzu nadal są "ładne " dziewczyny? Na temat Torunia można mówić wiele.Ale wystarczy tylko powiedzieć,że tam znajduje się wylęgarnia zła (tak,tak,chodzi o rydzyjko szerzące nienawiść,szowinizm,rasizm.Czyż to nie degraduje zupełnie Torunia?) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Torun a wasz Lublin 19.05.06, 20:19 Ja byłem kiedyś w Toruniu w lecie i wydał mi się jakiś taki cichy i prowincjonalny. W Lublinie ciągle jest ten ruch, dużo samochodów itp itd, nawet w wakacje. Fajne też są busy które jeżżą po Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mat_rubinkowo Re: Torun a wasz Lublin 19.05.06, 20:21 a macie tam prad i kanalizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Torun a wasz Lublin IP: *.it-net.pl 19.05.06, 20:27 Zdradziła cię jakaś lublinianka i przyjąłeś taką metodę zemsty ? Daruj sobie. Szkoda, że ktoś tam niesympatyczny jak ty mieszka w pięknym mieście. Bardzo lubię Toruń, nie przeszkadza mi ani ojciec dyrektor, ani to, że od was zaczęła się pyasia grypa.Idź na spacer nad Wisłę, pooddychaj toruńskim powietrzem, zjedz piernika i uśmiechnij się.A nasze kurne chaty bez kanalizacji są tak daleko od ciebie, że nie musisz się nimi przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Torun a wasz Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:32 mamy też Biernata z Lublina, Unię Lubelską, Trybunał Koronny i... resztki drewnianej, średniowiecznej kanalizacji; jesteśmy też znani z tolerancji; no i lubimy Toruń i inne piękne miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam Toruń Re: Torun a wasz Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:02 Wiem,że w Toruniu na Podgórzu kanalizacji nie było.Były za to chałupy w stylu dworskich czworaków.No i toruń był słynny z wojs ruskich stacjonujących w Toruniu.A co do Kopernika,on jest przede wszystkim obywatelem Fromborka.A toruń ma tylko jego pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.27 Re: Torun a wasz Lublin IP: *.lublin.mm.pl 20.05.06, 12:29 Nie nie mamy!!! Sramy w wiadra i wysyłamy do Torunia bo tam podobno głód panuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
intermatteo Re: Torun a wasz Lublin 20.05.06, 16:34 mat_rubinkowo napisał: > a macie tam prad i kanalizacje? Dobrze że wy w Toruniu macie tak dobrą ziemię, że takie dorodne buraki jak Ty rosną. "Wielką siłą głupców jest to, że nie boją się mówić głupstw." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochammojemiasto Zamknij paszczę, ty zakompleksiony "Lubliniaku". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:03 Not to fajnie: kolejny idiota po "daniekowalskim" i "rzeszowiaku" i innymi co zapraszają do Wrocławia (zaznaczam że nie jestem za Pruszkowskim i jego ekipą) Jesteś typowym śmiesznym "Lubliniakiem" który uwielbia opluwać własne miasto. Dowidzenia ślepa Gienia! J A S N E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Torun a wasz Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:22 Z czym masz problem sieroto jedna?Nie podoba Ci się Lublin?Nie szkodzi.Nie musi Ci się podobać.Z takiego powodu zejdż z tego forum i przenieś się na forum np.toruńskie. Chociaż jako niedorozwój umyslowy nie powinieneś być na żadnym forum.No chyba że na forum jakiegoś psychiatryka. Przyjedź do Lublina,zapraszam na Bronowice,to pogadamy.Zobaczysz wówczas uroki Lublina.Przy okazji zwiedzisz sobie rejon Lubartowskiej,Kunickiego.A stamtąd już blisko do Abramowic.Pomimo strajku-masz tam miejsce zapewnione. Reasumując:zamknij się gnojku jeden,niedorozwoju umysłowy.Twoje głupawe wpisy świadczą wyłacznie o Twoim poziomie umysłowym.Usiłujesz za wszelką cenę kogoś zdenerwować,ale chyba Ci się to nie uda. Tak więc półgłówku spadaj z tego forum.Dobrze Ci radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochammojemiasto Nie musi przyjeżdżać. On tu jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:29 Przecież on tu jest. Taki typowy sfrustrowany Lublinianin, powtarzam, który za dobry ton uważa plucie na własne miasto. Bardzo dobrze wie co to są Abramowice, podobnie jak Dankowalski, ta co zaprasza do Wrocławia oraz "rzeszowiak". Dosyć mamy, k... tych czubków z Lublina, co leczyć się powinni na chorobę nienawiści do miasta, w którym mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Nie musi przyjeżdżać. On tu jest. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:40 Bo to jedna i ta sama osoba.To taki prezu po reinkarnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Torun a wasz Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:38 No i znowu jakis troll uruchomił głupi wątek, z "dyskusją" polagającą gł. na wymianie wzajemnych obelg. Trollu, nigdy nie uwierze ze jestes z Rubinkowa. Pasujesz mi bardziej na ul. Mickiewicza:)Kocham Lublin, ale kocham tez i Toruń, ponieważ tam studiowałam przez lat kilka. Obydwa miasta są piekne, i mają ciekawą historię - i w zasadzie są zupełnie nieporównywalne.Wszczynanie jakichkolwiek sporów pomiedzy nami, a mieszkańcami innych miast jest idiotyzmem.I to wszystko, co mam do powiedzenia na ten temat. A dla odprężenia zalecam zapuścic sobie piosenkę. Tu jest jej tekst (na zachetę): Jatsutsappari titkarilallan titkaritillan titstandullaa dipidapidallaa ruppatirupiran kurikankukka jakilikankuu, härtsätsää jaripidabidilla baritsdandillan dillandoo abarippattaa parippariibadibidibidi stendellandoo, jabarillasdilla deijadoo dabadabadabadabadaba duuajavuu risdan dillan stillan dobadakadagadagaduuduudejadoo. A tu link www.maxior.pl/?p=index&id=18410&0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Torun a wasz Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:35 A u nas dwa uniwersytety, śliczne zabytkowe miasto o większej ilosci zabytków niż Toruń itd. idt. Szkoda gadać z takimi pajacami jak ty. Jaki masz interes w opluwaniu Lublina? Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bratek Re: Torun a wasz Lublin IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 21:41 Toruń ma też ptasią grypę, którą co niektórzy się zarazili Odpowiedz Link Zgłoś
rochelle Re: Torun a wasz Lublin 19.05.06, 21:42 taki ma interes, ze sie ma niezly ubaw, kiedy sie bulwersujecie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Torun a wasz Lublin IP: *.it-net.pl 19.05.06, 21:44 nooooo, strasznieśmy się zbulwersowali cieszysz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
rochelle Re: Torun a wasz Lublin 19.05.06, 21:47 nie, bo ciagle to samo na tym forum, burakowo ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Torun a wasz Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:47 Drogi Hubciu - pozwolę się nie zgodzić, ze Lublin ma wiecej zabytków. Tak jak napisałam - są to miasta bedące produktem zupełnie innych kultur, o różnej zabudowie. Ja stawiam je na równi. Bez sensu jest licytowac się na kamienice i zastanawiac sie, czy zabytkowe kościoły Lublina znacza więcej czy mniej niz toruńskie zabytki. Po co? Jednego wszakże mozemy uczyć sie od Torunian - miłosci do własnego miasta, i dumy z jego historii. W tym momencie jesteśmy 100 lat w tyle za nimi, jo? Że tak po torunsku zakonczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Tyfus" A kompleks odebranej wojewódzkości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:38 I bezustanne opluwanie stolicy województwa kujawsko-pomorskiego, którą jest Bydgoszcz oraz nazywania Bydgoszczan "Tyfusami"? Czy tego Lublin ma się uczyć od wielebnych Torunian? Co za grajdolskie miasteczko,ten Toruń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: A kompleks odebranej wojewódzkości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:47 Wasze animozje siegają XIV wieku. Ale zauwazyłam jedna rzecz: armaty które są na skrzyzowaniu Mickiewicza z Jana Pawła juz nie sa wycelowane w stronę Bydzi:)A jeszcze niedano były. No i sciezka rowerowa - bardzo wazne osiagniecie na drodze wzajemnego pojednania. Sorki za sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: A kompleks odebranej wojewódzkości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:49 Drogi Bydgoszczaku, rozumiem że kierują Tobą animozje - ale ja naprawdę uwazam ze Lublin mógłby sie sporo nauczyc od Torunia. Patrz moje powyższe posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Torun a wasz Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:55 A ja nie mówie o stawianiu czegos wyzej lub nizej. Mówię o ilosci. Jakosć to inna sprawa, bo zabytki obu tych miast są nieporównywalne - z innych epok, w innych stylach, świadczą o różnych kręgach kulturowych tak naprawdę: Lublin - bardziej zwiazany z południem, "włoski", Toruń północny, związany z kręgiem nadbałtyckim. A tak przy okazji: gdzie jesteś? W Toruniu, czy w Lublinie? Trzebaby załatwić parę rzeczy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Torun a wasz Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:03 Co do ilości to też można by się sprzeczać. Naprawde - znam dobrze obydwa miasta i nigdy nie powiem które ma więcej zabytków.Nie potrafię i nie chcę. Jestem w Lublinie. Przepraszam że sie do Ciebie nie odzywałam, jutro przed południem zadzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_bydgoszcz Re: Torun a wasz Lublin 20.05.06, 19:20 Torun jest poje..ym miastem! My mieszkancy Bydgoszczy walczymy z ta niespelna 200-stu tysieczna wiocha juz wieki Problem Torunia polega na tym ze uwazaja oni iz wszystko im sie nalezy np. chcieli zostac stolica wojewodztwa Kuj-Pom mimo ze Bydgoszcz jest dwa razy wieksza jest tez o wiele wiekszym osrodkem przemyslowym oraz kulturowo-naukowym Bydgoszcz pozdrawia sliczny Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavik222 Torun-Rydzykowo, polski Oxford,gdzie scierają się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:09 ...różne poglądy.... Odpowiedz Link Zgłoś