julita.kaminska 22.06.06, 09:52 Może ktoś ma piosenki o Lublinie? Słowa , muzyka -pilnie potrzebuje - pozdrawiam Julita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julita.kaminska Re: piosenki o Lublinie 23.06.06, 11:11 blagam pomozcie chociaz slowa Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: piosenki o Lublinie 23.06.06, 20:21 Niestety, obawiam się, że jest niewiele takich piosenek - pomijając ostatni (s) hit ;) Proponuję kontaktować się z nauczycielami muzyki, ewentualnie z instruktorami z domów kultury. Moja koleżanka (absolwentka Zamoja) śpiewałą kiedyś na jakimś festynie piosenkę o Lublinie. Piosenka była strasznie nudna, ale to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: piosenki o Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:21 www.lkmbaszta.com/index2.php?plik=utwory w kontaktach znajdziesz maila... Napisz, mysle, ze dostaniesz slowa... klaniam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: piosenki o Lublinie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.06.06, 23:19 Pamiętam część piosenki, śpiewał ją chór III LO w roku 1970 (chyba) autorem był nieżyjący prawdopodobnie prof.Zbigniew Kozłowski(nauczyciel muzyki).Szło mniej więcej tak:...Cóż za miasto, jedno na sto,kozę w herbie ma/ na ratuszu, wiatr ją ruszył, gdy piosenkę grał/ref.Bystrzyca , Bystrzyca ,jak srebrna iglica przebija(?)i miasto i Lublin/ a w bramie kogucik,na północ się zwrócił, na pewno fabrykę polubił/.Więcej zwrotek na razie nie mogę sobie przypomnieć.Melodię pamiętam ,mogę zaśpiewać albo napisać nuty.Kontakt na pocztę jagama23@wp.pl,możemy umówić się na telefon albo w jakimś miejscu.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: piosenki o Lublinie IP: *.it-net.pl 25.06.06, 21:39 Była taka pszenno- buraczana, uczona w szkolach, pamiętam tylko fragment tekstu" W starym Lublinie stare ulice, mieszka tu baśń i legenda. Obok zaś rosną nowe dzielnice, uśmiech wędruje po piętrach. ref. Wije się Bystrzyca wśród zielonych łąk. Złoci się pszenica nad łąkami w krąg. Buraczane pola, buraczany liść, ciemny jar na dole, wiatr w tym jarze śpi. :):) Przysięgam, ja tego nie ukladałam :), tyle pamiętam z odległych szkolnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honestus Re: piosenki o Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.21, 19:09 tu partyzanckiej piosenki echo lasem wędruje doliną tutaj szedł żołnierz drogą daleką ziemię przywitać rodzinną, wije się bystrzyce...tez się tego uczyłem na wychowaniu muzycznym w szkole i niczego nie przysięgam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita.kaminska Re: piosenki o Lublinie IP: *.pzl.swidnik.pl / *.vlan223.shrike.lubman.net.pl 27.06.06, 09:10 A moze piosenki o lublinie i swidniku -prosze pilnie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś