Dodaj do ulubionych

Podkop pod Krakowskim

10.02.03, 22:01
I już mamy promocję Lublina na całą Polskę:(((((

Podkopali się do perfumerii w Lublinie
10.02.2003 17:04
Kosmetyki wartości 650 tys. zł ukradziono dzisiejszej nocy z jednej z
lubelskich perfumerii. Złodzieje dostali się do sklepu podkopem -poinformował
rzecznik policji w Lublinie Kamil Kowalik.

Perfumeria jest częścią większego sklepu mieszczącego się na parterze
kamienicy w centrum miasta przy Krakowskim Przedmieściu.

- Złodzieje weszli do piwnicy budynku, w którym mieści się sklep, przebili
otwór w 70-centymetrowej ścianie z cegieł, przez który dostali się do
zasypanego ziemią pomieszczenia bezpośrednio pod sklepem. Zrobili tam wykop i
przebijając strop dostali się do perfumerii - powiedział Kowalik.

Złodzieje wynieśli wszystkie najdroższe kosmetyki. Ich wartość oszacowano na
650 tys. zł.

- Włamanie było starannie zaplanowane. Drążenie wykopu musiało trwać kilka
dni - dodał Kowalik.(PAP)
Obserwuj wątek
    • Gość: hm` Re: Podkop pod Krakowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 22:30
      Slyszalem o tym, musze przyznac, ze nie myslalem, ze takie stare metody
      zlodziejskie jeszcze maja racje bytu. A tu prosze niespodzianka. Wg mnie
      powinny glowy poleciec tych, ktorzy byli odpowiedzialni za ochrone tego obiektu.
      pozdr. hm`
      • Gość: Stach Re: Podkop pod Krakowskim IP: w3cache:* / 192.168.0.* 12.02.03, 22:46
        Dziwne również jest to, że mieszkańcy lub właściciel obiektu nie zainteresowali
        się tajemniczymi pracami "budowlano-konserwacyjnymi" na ich posesji (takiego
        podkopu nie da się zrobić po cichu i to w czasie niedzielnego wypoczynku).

pozdr.
        • Gość: hm` Re: Podkop pod Krakowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 22:52
          Ludzie malo co widza, malo co slysza.....w pewnych jednak okolicznosciach
          cieszy mnie fakt, ze mam grono emerytow za sasiadow, ktorzy niewiele robia, ale
          nasluchuja....
          A tamci coz, moze mieli w tym interes?? Zastanawia mnie to jak Policja sie
          sprawi i czy znajdzie winnych.
          pozdr. hm`
          • Gość: Stach Re: Podkop pod Krakowskim IP: w3cache:* / 192.168.0.* 13.02.03, 22:18
            Myślę, że szybko dojdą po nitce do kłębka.
            Ten rejon skrzyżowania i okolica jest dobrze znana policji z racji ciągłego
            przebywania tam pewnej grupy (10-15) małolatów (kryminogennej). Widziałem
            wielokrotnie (szczególnie w lecie) jak policja wieczorami legitymuje
            młodzieńców okupujących wejście do Ogrodu Saskiego. Jest to ich miejsce pracy
            (przejście dla pieszych, przystanek MPK, autobusy, młodzież szkolna).
            Teraz w zimie trzeba wykazać się większym profesjonalizmem i pewnie się nudzą.
            Przypomnijcie sobie (było to zupełnie niedawno może dwa, trzy tygodnie temu)
            dwa pożary w pobliskich budynkach (prawdopodobnie podpalenie) a teraz
            włamanie...

pozdr.
          • dociek Re: Podkop pod Krakowskim 14.02.03, 03:30
            Gość portalu: hm` napisał(a):

> Ludzie malo co widza, malo co slysza.....w pewnych jednak okolicznosciach
            > cieszy mnie fakt, ze mam grono emerytow za sasiadow, ktorzy niewiele robia,
            ale
            >
            > nasluchuja....
            > A tamci coz, moze mieli w tym interes?? Zastanawia mnie to jak Policja sie
            > sprawi i czy znajdzie winnych.
            > pozdr. hm`

Ustawodawstwo o ochronie danych, "kapitalistyczna" zasada: mój dom - mój zamek
            oraz narastające poczucie zagrożenienia z każdej strony bardzo dobrze chronią
            tożsamość przestepców nawet tych z sąsiedniej klatki schodowej. Bo kto o nich
            coś wie? Nikt. Bo nawet nie wolno i lepiej nic wiedzieć.
            A jeżeli chodzi o rzucanie oskarżeń przez Stacha na gromadzących
            się "podejrzanych" małolatów, to niech sobie przypomni, że w tym właśnie wieku
            najchętniej tworzy się koleżeńskie grupy nieformalne i tak spędza czas. Przy
            okazji, to właśnie kult kapitału prowokuje młodzież do m.in. kradzieży i
            włamań, zaś ahumanitarna polityka społeczno-gospodarcza pozbawia dużą część
            młodych Polaków alternatywnych sposobów spedzania czasu (likwidacja domów
            kultury, wygaszenie (niedofinansowanie) działalności organizacji
            młodzieżowych, itd.) i, co najgorsze - żadnej perspektywy zatrudnienia.
          • dociek Re: Podkop pod Krakowskim 14.02.03, 03:30
            Gość portalu: hm` napisał(a):

> Ludzie malo co widza, malo co slysza.....w pewnych jednak okolicznosciach
            > cieszy mnie fakt, ze mam grono emerytow za sasiadow, ktorzy niewiele robia,
            ale
            >
            > nasluchuja....
            > A tamci coz, moze mieli w tym interes?? Zastanawia mnie to jak Policja sie
            > sprawi i czy znajdzie winnych.
            > pozdr. hm`

Ustawodawstwo o ochronie danych, "kapitalistyczna" zasada: mój dom - mój zamek
            oraz narastające poczucie zagrożenienia z każdej strony bardzo dobrze chronią
            tożsamość przestepców nawet tych z sąsiedniej klatki schodowej. Bo kto o nich
            coś wie? Nikt. Bo nawet nie wolno i lepiej nic wiedzieć.
            A jeżeli chodzi o rzucanie oskarżeń przez Stacha na gromadzących
            się "podejrzanych" małolatów, to niech sobie przypomni, że w tym właśnie wieku
            najchętniej tworzy się koleżeńskie grupy nieformalne i tak spędza czas. Przy
            okazji, to właśnie kult kapitału prowokuje młodzież do m.in. kradzieży i
            włamań, zaś ahumanitarna polityka społeczno-gospodarcza pozbawia dużą część
            młodych Polaków alternatywnych sposobów spedzania czasu (likwidacja domów
            kultury, wygaszenie (niedofinansowanie) działalności organizacji
            młodzieżowych, itd.) i, co najgorsze - żadnej perspektywy zatrudnienia.
            • Gość: Stach Re: Podkop pod Krakowskim IP: w3cache:* / 192.168.0.* 15.02.03, 23:30
              dociek napisał:

>> A jeżeli chodzi o rzucanie oskarżeń przez Stacha na gromadzących
              > się "podejrzanych" małolatów, to niech sobie przypomni, że w tym właśnie
              wieku
              > najchętniej tworzy się koleżeńskie grupy nieformalne i tak spędza czas.
              ===================================================

Zadziwia mnie twoja tolerancja dla tego typu "podejrzanych małolatów".
              Rzeczywiście, masz rację, że w tym wieku tworzy się koleżeńskie grupy
              nieformalne ale nie jest regułą, że wszystkie są kryminogenne !
              Sam byłem w takiej grupie, ale nikt z nas nie nawet nie pomyślał o tym, żeby
              kogoś okraść czy podpalić dla zabawy np. strych.

==================================================

Przy
              > okazji, to właśnie kult kapitału prowokuje młodzież do m.in. kradzieży i
              > włamań,
              --------------------------------------

Zawsze tak było!!!

--------------------------------------

zaś ahumanitarna polityka społeczno-gospodarcza pozbawia dużą część
              > młodych Polaków alternatywnych sposobów spedzania czasu (likwidacja domów
              > kultury, wygaszenie (niedofinansowanie) działalności organizacji
              > młodzieżowych, itd.) i, co najgorsze - żadnej perspektywy zatrudnienia.

=============================================

KOMUNAŁY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdr.

• bykk Re: Podkop pod Krakowskim 16.02.03, 05:08
                LucyLubelko, a już myślałem, że ten podkop był rzeczywiście po Krakowskim!
                Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale to chodzi o tą "perfumerię" co to prawie
                na pzreciwko Szopena była? W dlaszym ciągu Delikatesy?
                Tak z ciekawości, bo to mojej młodości dzielnica, hehehe!
                Wiadomo, chłopaki spod "Sasa", takie rządy:) kiedyś były! Ale to było
                30 lat temu! Kto dziś pamięta, że nikomu z dzielnicy nic złego sie nie działo?
                Astoria, Wisła, Sas! Oczywizda Wieniawska! Wspomnienia młodości!
                pozdrawiam wszystkich Lubelaków!
                hej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka