Gość: zonk Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.06, 20:09 niewinny? a po co uciekal? po co sie nie zatrzymal? jesli ktos ucieka przed policja ma COS na sumieniu. Niekoniecznie akurat dane przestepstwo. Policja MUSI byc skuteczna. I nie moze nie reagowac gdy ktos zachowuje sie jak przestepca nawet jesli tego przestepstwa nie popelnil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: pomyłka ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:16 głosuj na LPR - oni chcą wprowadzić karę śmierci; ja dodatkowo proponuję zlikwidować sądy - bo jeśli ktoś ucieka, należy go zabić od razu!!!!!!!!!!! - i zabijać każdego, kto ucieka!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: pomyłka ??????????? 28.07.06, 20:23 A ty jak byś się zachowywał,jakbyś jechał na motorze alo samochodem i zatrzymywała cię policja? Boz tego co widzą na co dzień,to nie trzeba blokad od razu robić i ludzie się zatrzymują...Hmmm dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Zginął jednak od kuli. 28.07.06, 20:27 Jak podały Wiadomości TVP zginął jednak od kuli. No coż od 9 mm pocisku nikt nie jest szybszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldente Re: Dlaczego sie nie zatrzymal!? IP: *.pool8257.interbusiness.it 28.07.06, 20:28 Przykro mi , ze tak to sie skonczylo, ze zginal niewinny chlopak ale dziwi mnie , ze sie nie zatrzymal , cos chyba jednak musial przeskrobac, ludzie , ktorzy nie maja niczego do ukrycia raczej nie uciekaja przed policja . Skoro mial wstapic do policji , to chyba wiedzial , czym to moze grozic. Policjant powinien byl wziac na wstrzymanie z tym strzelaniem a jesli juz to w kola motoru mogl celowac, ale z drugiej strony co mial robic , polonezem za nim gonic? Dziwna ta sprawa, hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: bo się bał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:48 "cos chyba jednak musial przeskrobac" - przeskrobał - nie miał prawa jazdy... ale to był dzieciak, nie bandyta... 10 kul? gdzie wyobraźnia - napad w Kraśniku: 15 tys. zł i nikt nie strzelał, nikt nikogo nie zabił!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyćwok [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: bo się bał! IP: 62.233.130.* 28.07.06, 21:04 Cwok przelicza wszystko na pieniadze....a za moment bedzie inny komentarz,że policja dostaje podwyzke a efektow ich pracy nie widac.jesli policjant bedzie sie bal strzelac,nigdy nikogo nie zlapie.Trudno chyba dokladnie celowac do ruchomego celu,jasne ze mogl w kola,ale mu nie wyszlo. Jesli bandyta nie bedzie sie bal policji,my bedziemy sie coraz bardziej bac bandytów,Ty cwoku rownież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: też się boję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:17 ćwok się boi policji, bo nic nie przeskrobał, ale lubi szybko chodzić - może policjant uzna, że uciekam????????? ps. nic nie mówią o strzałach ostrzegawczych - były takie? no i strzelanie w środku miasteczka, gdzie chodzą ludzie - bał się policjant że na szosie nie będzie takiego widowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: też się boję IP: 62.233.130.* 29.07.06, 02:16 W moim telewizorze kilka razy mowiono o strzalach ostrzegawczych,samochod byl oznakowany,ba,nawet wydawal sygnaly dzwiekowe i wzrokowe.... Widzisz,ja nie mam nic na sumieniu i nie boje sie ani policji ani lustracji,boje sie tylko pajakow.Policjant mnie zatrzymuje ja staje,koniec kropka i zyje sobie spokojnie. Chlopak uciekal bo sie bal i wiedzial czego. Oczywiscie tragedia kilku osob i ich rodzin jest ten wypadek,ale jego zachowanie moglo budzic podejrzenia. Jesli mamy sie czuc bezpiecznie nie wolno odbierac policji jedynego "argumentu" ,ktorego boja sie bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli A jak to było ? Są świadkowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:29 Czy ktos przeanalizowal ten wywod co powiedzial Wójtowicz ? - "Wójtowicz: - Zatrzymywaliśmy wszystkie motocykle. Na rondzie pod Chodlem funkcjonariuszy minął pojazd jadący od strony Kraśnika." Tu nie wynika ze chcieli go zatrzymac. Po prostu minal ich. - " Tablicę rejestracyjną miał przykręconą pod błotnikiem - i dlatego myśleli, że był nieoznakowany. Jeden z naszych samochodów pojechał za nim. Kiedy już go prawie dogonił, chłopak nagle zawrócił." Czy ktos zachowuje sie w taki sposob ? Goni Cie radiowoz i zawracasz i jedziesz na nich ? Nieprawdopodobne. Predzej bym uwierzyl ze gdzies im w bok skrecil. - " Wtedy na jego drodze stanął policjant. Motocyklista jechał dalej. Policjant uskoczył w ostatniej chwili." - znaczy gonili go i jak juz go dopadali to on zawrocil a policjanci zatrzymali radiowoz czy policjant w biegu wysiadl ? Stanal na drodze i rozlozonymi rekami chcial zatrzymac pedzacego motocykliste ? Ludzie ! Przeciez to jakis stek bzdur. Nic nie trzyma sie kupy. Tu jest potrzebne jakies odtworenie wypadkow z bieglymi sadowymi albo jacys swiadkowie. Bo jak to tylko policjanci mowia to niestety wersja jest jednostronna bo druga strona nie zyje. Natomiast jak ja bym byl w takiej sytuacji. Jade na motorze, nie mam prawa jazdy. Albo jak zobacze policje to skrecam gdzies wczesniej no i moglo sie zdarzyc ze wtedy policja zaczyna mnie gonic. Albo mijam patrol bo zauwazylem w ostatniej chwili i potem zaraz gdzies staram sie skrecic zeby zgubic pogon. Czy ktos zdrowy na umysle by zawaracal i jechal w strone policjantow ? No chyba ze tylko po to zeby dobrowolnie sie poddac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Naja Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.chello.pl 28.07.06, 22:45 Niewinni zatrzymują się na wezwanie polcji. Współczucie dla bliskich i rodziny zastrzelonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:47 to straszna tragedia i dla rodziny i dla tego policjanta , bardzo im współczuję. ale chcę żyć w kraju bezpiecznym gdzie nie porwadzi się nagonki na policjanta który użył broni zgodnie z przepisami !!!!!!!!! Gdy policja na drodze jeszczew biały dzień zatrzymuje to TRZEBA stanąć a nie bawić się w rajdy. A kto nigdy nie musiał nagle zjeżdzać i uciekać w bok przed szarżującym motocyklistą może poierać ich niebezpieczna jazdę i lekceważenie WSZYSTKIEGO co na drodze. Bo właśnie takie było zachowanie tego młodego człowieka, Współczuję matce i ojcu- ale gdzie byli jak jeżdził na motocyklu ( nie rowerku) nie mając uprawnień, chciał być policjantem i zaczynał od łamania prawa ? Może gdyby media nie robiły z tego takiego show ( np. wczoraj w TV- świeżo po wypadku)to może rodzina opłakałaby go w spokoju a nie występowała w programie , kilka godzin po śmierci brata, syna, narzeczonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamagapka Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 22:56 współczuję rodzinie ale każdy głupi wie że jak policja zatrzymuje to trzeba się zatrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GłUPI Re: Śmiertelna pomyłka IP: 80.48.241.* 28.07.06, 23:34 Naszą policję wysłać do iraku a niewinnych chłopców,jak kochać glinę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Śmiertelna pomyłka IP: 62.233.130.* 29.07.06, 02:21 W kontekscie tego co piszesz - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:31 co do nicku: grunt to lotność umysłu (dorotkopodobnych) - a sądząc po efektach strzelanin z ostatnich kilku miesięcy - przestępcy nie bardzo się boją; boją się tacy jak ja (nie mam nic na sumieniu, choć według dewizy Dzierżyńskiego, to kto wie, co ma na sumieniu?) i jak ta rowerzystka - ciężko ranna w wyniku postrzału chłopaka na motorze - ja dziękuję za takie bezpieczeństwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Do Cwoka z ulicy IP: 62.233.130.* 29.07.06, 12:02 Moj komentarz dot pseudonimu nie dotyczył Ciebie.Napisalam go tuz pod wpisem GłUPIEGO i wlasnie jego dotyczyl,a konkretnie wysylania naszej policji do Iraku. Wiec powinienes szybko odwolac moja nielotnosc umysłu (:-D ) Skoro w/g Ciebie bandyci nie boja sie nawet broni ostrej to jak z nimi walczyc ? Ja nic zlego nie robie i chce zyc spokojnie,a jak to wykonac jesli uwierze,ze nawet policja mnie nie obroni.Nie odzieraj mnie z tego przeswiadczenia prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: Do Cwoka z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:08 odwołuję; a co do twojego przeświadczenia - cóż, każdy ma prawo do swojego; ja staram się dodatkowo rozwijać wyobraźnię: bezpieczeństwo pod gradem kul? dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju nauczka dla innych IP: *.fota.pl / 194.9.79.* 29.07.06, 08:36 a dlaczego nikt nie napisze ze uczciwy czlowiek powinien zatrzymac sie do kontroli - moze po tym nieszczesciu ,mlodzi motocyklisci nie beda juz tak pewni siebie i swoich maszyn, bo jak do tej pory mysla, ze jak podegna sobie rejestracje to im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: nauczka dla innych IP: 80.48.241.* 29.07.06, 09:29 Co za kraj? Gdzie wolno zabijać niewinnych ludzi,gdzie wolno opluwać po śmierci? Panowie, jaka blokada jeden policjant?na blokadzie? strzelać w mieście? Czy ten policjant był badany psychiatrycznie? Jak się szkoli policjantów? Ponoć jaki pan taki pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesten Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.speed / *.speed-net.pl 29.07.06, 09:08 1.Jaka skuteczna ta polska policja, szkoda, że tak nie błysnęli umiejętnościami np. w Parolach. 2.Tych wszystkich drogowych 'manewrów', o które policja oskarża zastrzelonego motocyklistę, to nie wykonałby nawet Valentino Rossi, biorąc pod uwagę czas i miejsce. Pan pins. Wójtowicz ma chyba ludzi za idiotów, skoro takie rzeczy w TV opowiada. 3.Za ciężki stan poszkodowanej rowerzystki odpowiada policjant, który otworzył ogień w terenie zabudownym, mając postronne osoby na linii ognia. 4.Glauberyt to pistolet maszynowy, policjant strzelał ogniem ciągłym, trafił tylko pierwszymi pociskami z serii, a w wyniku podrzutu broni 'brakujące' pociski poszły w 'niebo', o żadnych strzałach ostrzegawczych nie mogło byc mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:12 co ty dziecko wiesz o zabijaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu c.o. Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:26 pm-84 ma mozliwosc strzelania ogniem ciaglym, ma tez mozliwosc strzleania ogniem pjedynczym!!! - strzaly ostrzegawcze moga zostac w niektorych sytuacjach pominiete!! zezwala na to prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesten Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.speed / *.speed-net.pl 29.07.06, 10:40 Możliwość ma, ale w tym przypadku policjant z niej nie skorzystał, zresztą prowadzenie celnego, szybkiego ognia pojedyńczego (i to do szybkiego, ruchomego celu) wymaga sporych umiejętności strzeleckich, których polscy policjanci nie mają. Oczywiście, że strzały ostrzegawcze mogą zostać pominięte. Zresztą takowe zastosowane wobec oddalającego się motocyklisty w kasku są kompletnie bezcelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Kupy się nie trzyma IP: *.icpnet.pl 29.07.06, 15:14 Tak wygląda glauberyt: images.google.pl/images?q=glauberyt&hl=en&btnG=Search+Images Jeżeli zobaczę na środku drogi kogokolwiek z taką zabawką, to też będę wiać, a dopiero potem zastanowię się, o co chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Kupy się nie trzyma 29.07.06, 15:25 I nie zdziw się jeśli za daleko nie ujedziesz, szczególnie jak tym kimś będzie umundurowany funkcjonariusz Policji w biały dzień w terenie zabudowanym. Włącz mózg. Bo nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Re: Kupy się nie trzyma IP: *.icpnet.pl 29.07.06, 18:42 > umundurowany funkcjonariusz Policji w biały dzień w terenie zabudowanym. z pistoletem maszynowym w ręce? o długości 30 cm? sam i bez kolegów? ŚWIR? gaz do dechy i pruję na najbliższy posterunek policji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Kupy się nie trzyma 29.07.06, 21:17 ŚWIR? > > gaz do dechy i pruję na najbliższy posterunek policji!!! Słoneczko Ci zaszkodziło. Gdybaj sobie dalej, i pamiętaj, że matka siedzi z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Re: Kupy się nie trzyma IP: *.icpnet.pl 29.07.06, 21:35 Jeszcze raz, Panie Policjancie!!! Widząc JEDNEGO gliniarza z pepeszą world.guns.ru/smg/smg68-e.htm nie zatrzymam się na pewno. Nie interesuje mnie, czy jest to teren zabudowany i jaki facet ma na sobie mundur, ani co na to kodeks drogowy. Do Twojej informacji - nie jestem młodzieńcem na ścigaczu. Prawo jazdy kategorii B. 6 punktów karnych w ciągu całego życia, a żyję dwa razy dłużej niż chłopak zastrzelony przez gó..arza-policjanta. Jeden zabity pod Poznaniem i jeden na wózku. Przedtem 13-letni Przemek Czaja w Słupsku. Gdyby nie trzy dni rozruchów w mieście i kompletnej demolki, to prawdziwa okazałaby się wersja policji, że sam się zabił, uderzając głową o słup trakcyjny, a ŚWIADKOWIE do dziś baliby się zeznawać. Na taką reputację długo sobie pracowaliście. Przy okazji - dzisiaj mnie oświeciło, że DWA radiowozy i TRZECH policjantów to już jest blokada. To kurde zgodnie z tą definicją u nas w mieście ma wszystkie ważniejszych skrzyżowaniach są blokady przed każdym meczem piłkarskim. Nieudolni, niedoszkoleni gó..arze w policji i groteskowe procedury! Zacznijcie myśleć, to nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:01 Jak to policja zabija niewinnych? czy on był niewinny? próbował ominąc policyjna blokadę, nie zatrzymał sie na wezwanie Policji i TY mowisz że był niewinny. Gorąco popieram postawe POLICJANTA , żal mi tylko Kobiety która została potracona przez "niewinnego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:44 chłopak był niewinny i miał tylko dwadzieścia lat (w świetle prawa II RP nie był jeszcze pełnoletni), a popełnił nie przestępstwo, tylko co najwyżej wykroczenie (prawo jazdy) - za to nie każe się śmiercią i nie zabija bez sądu - nawet za kradzież 15 tysięcy (w czasie okupacji niemieckiej można było zginąć za nie zdjęcie czapki przed okupantem - ale teraz jest 60 lat później!!!); chłopak nie miał broni, nie strzelał, a tylko uciekał (a może policjant tylko tak myślał, że ucieka, bo zdania ofiary strzelaniny na ten temat już nie poznamy, choć każdy ma prawo do swego zdania...); tygrys, który uciekł z cyrku, zostaje uśpiony - dopiero potem złapany - bo chronimy jego życie - a to był przestraszony dzieciak - wcale nie pierwsza ofiara policji; zwolennikom takiego bezpieczeństwa, którym wydaje się, że im się to - i ich dzieciom - nie zdarzy (bo są niewinni), życzę tak silnych wrażeń, jakie zafundowano temu chłopakowi, bo tylko cudze życie jest mało warte (punkt widzenia ważki?) ['] Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 jesteś jednak ćwoku..... 29.07.06, 23:03 ćwokiem. Trudno taki typ jak ty tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: jesteś jednak ćwoku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 09:16 nie szkodzi - taki typ jak ty - dopiero będzie tak miał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesten Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.speed / *.speed-net.pl 29.07.06, 11:02 Nie odwracajmy faktów do góry nogami. Kobieta została potrącona w wyniku decyzji policjanta o użyciu broni palnej w styczności z osobami postronnymi. Wpadł na nią zastrzelony już motocyklista i do tego sprowadza się cała wina policjanta, że strzelał w takim miejscu, a nie innym. Swoim działaniem sprowadził zagrożenie zdrowia/życia postronnych osób trzecich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomosc Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:27 przeciez policja wiedziala zaraz po napadzie jaki motocykl uzywali bandyci/ogladala film z osmiu kamer w hurtowni/i stwierdzila ze nie byl to motocykl sportowy tylko zwykla CZ lub MZ.Przez 90 minut ta wiadomosc nie dotarla do blokady w Chodlu /20 km od Krasnika/, a moze dotarla?? To jest kluczowe pytanie ,bo jak dotarla to strzelajacy policjant jest ewidentnym MORDERCA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.eranet.pl 29.07.06, 12:01 Powinno się strzelać do każdeko sku..syna na motorze,który nie zatrzymuję się do kontroli policji bo nie ma innego sposobu aby go zatrzymać i taka jest prawda i nie ważne czy to jest blokada czy zwykła kontrola drogowa,był by wtedy porządek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Śmiertelna pomyłka IP: 62.233.130.* 29.07.06, 12:12 Dziwnym trafem obroncy zastrzelonego chlopaka nie biora pod uwage prostego faktu,ze gdyby motocyklista zatrzymal sie na pierwsze polecenie policji,nie byloby dalszego tragicznego ciagu.... Rowerzystka dojechalaby spokojnie ,chlo- pak to samo,policjant nie bylby zmuszony strzelac do niewinnego. A tak...polecialo jak klocki domina.... Obroncy ucisnionych napiszcie jak ma dzialac policja aby byla skuteczna,bo przeciez wszyscy tego wymagamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesten Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.speed / *.speed-net.pl 29.07.06, 12:21 Rozumiem, że upał uposledza myslenie, ale podstawową zasadą jaką powinna kierować się policja jest ochrona niewinnych postronnych. Gdyby policjant pochopnie nie podjął decyzji o otworzeniu ognia (z przebiegu kraksy motocyklista-rowerzystka wynika, że była ona w sektorze ostrzału) nie doszłoby do zderzenia. Idąc twoim tokiem 'rozumowania', to jeżeli przestepca zasłoni się np. zakładnikiem jako żywą tarczą należy do niego strzelać mimo wszystko, gdyż 'walka' z nim jest przecież priorytetem. A propos skuteczności policji, mija 3 doba od napadu na hurtownię, jak tam idzie zatrzymanie sprawców???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Śmiertelna pomyłka IP: 62.233.130.* 29.07.06, 12:33 Gdyby to ode mnie zalezalo,w moim swiecie nie byloby ani broni ani bandytow.Niestety upal uposledzil moje myslenie i nie mam pojecia jak to wprowadzic w zycie. Jak maja chronic "niewinnych postronnych" skoro ci niewinni udaja WINNYCH i tak własnie zachowuja sie uciekajac ? To mi wytlumacz! bo juz powolywanie sie na przyklad z zywa tarcza jest Twoja nadinterpretacja. Powtarzam gdyby chlopak stanal- rowerzystka itd.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:47 Policja powinna dzialac profesjonalnie.Policjanci na blokadzie powinni wiedziec to co wiedzieli ich koledzy z Krasnika 90 minut wczesniej ,ze nie uzyto sportowego motocykla /wtedy wiedzieliby ze ten ktory im ucieka nie jest bandyta z Krasnika i z innej przyczyny sie nie zatrzymal/,dalej po zawroceniu Marcina do blokady bylo 2 km i radiowoz goniacy mial wystarczajaco duzo czasu by powiadomic blokade o nowej sytuacji, policjant na blokadzie mial czas zastawic droge radiowozem /byly dwa, jeden pozostal na blokadzie/a jezeli nie to tak stanac na rondzie z wyjeta bronia by uciekajacy ja widzial,a nie idiotycznie stwac na jezdni,ewentualnie ostrzelac motocykl z boku jak jechal po rondzie,a nie po uskoczeniu wyciagnac bron i strzelac w plecy.Marcin popelnil blad,ale policja ma dzialac adekwatnie do zagrozenia i profesjonalnie,a nie jak spartaczyla blokade i akcje ratowac swoja d... strzelaniem w plecy do oddalajacego sie motocyklisty seriami z PM w srodku miejscowosci.Wielka tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Śmiertelna pomyłka IP: 80.48.241.* 29.07.06, 12:38 Panie romek czy dziadek był w ;SS"? Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Śmiertelna pomyłka 29.07.06, 12:51 Facet wyjeżdza na publiczną drogę, bez uprawnień do prowadzenie motocykla. Nie zatrzymuje się na blokadzie, ucieka, i o mało co nie rozjeżdza policjanta. W tym samym czasie policja szuka motocyklistów, którzy obrobili hurtownię w Kraśniku, i dziwić się temu że używa bronii jak motocyklista przed nimi ucieka? Nie ma się czemu dziwić. Prawidłowa reakcja po próbach zatrzymania. A dlaczego uciekał, a to całkiem proste. nasrane w papierach i droga do kariery w Policji niemal zamknięta. Szkoda że nie pomyslał o tym jak wsiadł na motor. Ale funkcja używania mózgu włącza się niektórym jedynie w obecności słuzb mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Śmiertelna pomyłka IP: 62.233.130.* 29.07.06, 12:54 OCZYWISCIE WIELKA TRAGEDIA Ale podpisuje sie pod postem gabriela rekami i nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:03 Droga Dorotko ,widac ze masz pilnowac tej dyskusji ,taka sluzba, ale jeszcze nie masz pojecia co to wychowanie dzieci, jakie sie wiaza z tym problemy w dzisiejszej rzeczywistosci i jaka jest WARTOSC ZYCIA.Zycze Ci wielu pociech i samych radosci z ich wychowania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:57 Gabriel nie podniecaj sie i przeczytaj post analityka, ustosunkuj sie do faktow.Blad Marcina byl ewidentny,ale czy reakcja i praca policji byla prawidlowa???Poszli po najmniejszej linii oporu ,ZABILI nie ujeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:43 ludzie o czym Wy piszecie,takich 21latków na świecie w ciągu 24 ngodzin ginie setki na różnego rodzaju wojnach(afryka południowa,ameryka południowa,czy Liban ostatnio)więc w czym problem?wiem wiem jednostka z chodla to tragedia a tysiące w świecie to ststystyka:-(((taki jest świat i nie zmienisz tego nie............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:52 Marcin ,to daj sie zabic na ochotnika ,przeciez w wymiarze Swiata to nie problem........jednak upaly robia swoje....... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Śmiertelna pomyłka 29.07.06, 13:51 > Gabriel nie podniecaj sie i przeczytaj post analityka, ustosunkuj sie do > faktow.Blad Marcina byl ewidentny,ale czy reakcja i praca policji byla > prawidlowa???Poszli po najmniejszej linii oporu ,ZABILI nie ujeli... Ja się nie podniecam bo nie ma czym, głupio postąpił i głupio zginał. I jeszcze jedno, pokaż mi cymbale policjanta, z pisloletem maszynowym Glauberyt w kaburze. Widziałeś kiedyś pistole maszynowy w kaburze? NIE? Może powiesz mi dlaczego? Ano dlatego że jest za duzy żeby go trzymac w kaburze. Więc policjant stał na drodze z bronią na wierzchu, której nie sposób nie zauważyć. A Tutaj gośc pisze o jakimś wyjmowaniu. Pojecia nie ma o temacie i się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:07 Garielu a skad wiesz ze trzymal widoczny a nie w pozycji przez plecy /tak na marginesie to o wyciaganiu broni sluzbowej z kabury wypowiedzial sie rzecznik KWP/,a jak ustosunkujesz sie do pozostalych faktow np przekazania informacji,itp..nie wzmacniaj swoich argumentow iwektywami bo to nie przystoi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.vlan333.shrike.lubman.net.pl 01.08.06, 13:28 a ty tam byłeś i widziałeś osoby postronne. Z boku stał świstak i wpazłotka zawijał czekoladki!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlistywildsteina Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.07.06, 13:21 Kilka lat temu, może 7, wracałem z kolegą z Rzeszowa białym Iveco. W radio mówili o napadzie na hurtownie w okolicach Janowa Lubelskiego i że napastnicy odjechali właśnie białym Iveco. W Modliborzycach trafiliśmy na blokadę policyjną. Zatrzymalismy się pokazaliśmy dokumenty, przeszliśmy do komisariatu, około pół godziny później po wyjaśnieniu sprawy i że to nie my napadlismy na hurtownię, podaliśmy sobie z panami policjantami ręcę, oni przeprosili, my - że nie ma sprawy, do widzenia, oni żyją, my żyjemy, rowerzyści żyją, dziewczyny nie płakały, rodzice nie mdleli. Wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martingw Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:34 Ale slyszales w radio o napadzie. Jesli mialbys np. niewazne dokumenty to moze bys wczesniej probowal skrecic w boczna ulice, za toba by ruszyl radiowoz, ostrzelal by Cie z broni maszynowej i juz bys nie pisal tego listu ... Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszdutkowski Re: Śmiertelna pomyłka 29.07.06, 14:39 Jak zwykle prawda leży pośrodku. Policja użył broni (chyba) zbyt pochopnie - i to nie jest raczej jego wina, co osób przyjmujących go do pracy i nazdorujących jego szkolenia. Można było rozłożyć kolczatki albo staranować motocykl (co prawda istniało by ryzyko, że motocyklista wywróci się i zabije). Ale z drugiej strony motocykista - osoba pełnoletnia, podobno marząca o pracy w policji - nie powinien dopuścić się przestępstwa drogowego (a jechał przecież po drodze publicznej bez uprawnień, tzn. bez prawa jazdy i nie zatrzymał się do kontroli mimi kilkukrotnych wezwań). Ci, którzy wybielają motocykistę (że oto policja zabiła NIEWINNEGO człowieka) niejako aprobują karygodne wyczyny, których dokonują niektórzy posiadacze sportowych maszyn (jazda właśnie bez prawa jazdy - bo często już wcześniej zostało odebrane, palenia gumy, jazda na jednym kole, jazda z prędkością 200 km/h, uciekanie przed próbującą ich zatrzymać policją itp. Pół biedy gdy ryzykują oni tylko swoje życie, ale na szkody narażają oni innych użytkowników dróg. Nie wiem czy ten chłopak z Chodla byłby właśnie takim "dawcą nerek", ale pewne zapędy ku temu miał (tzn. jazda bez prawka, brawurowa jazda). Szkoda mi tego chłopaka, tak samo jak i policjanta. Mam nadzieję że główni sprawcy całego zajścia - czyli ci złodzieje, którzy okradli masarnie zostaną złapani i ukarani. A to zajście niech będzie pretekstem żeby skutecznie uporać się z "dawcami nerek" - jak chcą oddać swoje organy to prosze bardzo, ale niech rozporządzają się zdrowiem i życiem innych użytkowników dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Śmiertelna pomyłka 29.07.06, 15:03 Używanie kolacztek do zatrzymania uciekającego motocykla jest zabronione. A ciekawe jak sobie taranowanie wyobrażasz? Co wjechać w dupe od tyłu a później przejechać jeszcze po wywracającym się i leżącym na ziemi motocyklu. Żeby było śmieszniej motocyklista wyjeżdzając na publiczną drogę popełnił tylko wykroczenie. A nie przestępstwo. A co do rzecznika wypowiadającego się o wyciąganiu bronii, to prosiłbym o cytat z podaniem źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienie Re: Śmiertelna pomyłka IP: 80.48.241.* 29.07.06, 15:33 Panowie policjanci nie róbcie z mordercy bohatera, a z trupa przestępcy.Czy chcecie by hakerzy ujawnili was.Zabity niech spoczywa w spokoju,trzeba być bydlakiem by o umarłym mówić żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły romek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqua Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:43 Nie mówi się wcale albo dobrze, tak? :-> Odpowiedz Link Zgłoś
bardut Re: Śmiertelna pomyłka 29.07.06, 16:23 Motocyklista złąmał prawo. Wielu brawurowych motocyklistów prawo łamie i naraża zycie moje i Twoje. Kolczatka jest zabroniona, taranowanie też odpada, więc w jaki sposób zatrzymać uciekającego wariata na motorze? Swego czasu było głośno o złodziejach zastzelonych przez właściciela (właścicielkę) posesji. Prawdopodobnie byli to tylko złodzieje, a nie mordercy, jednak ci łamiąc prawo podjęli ryzyko utraty zycia. Później rozgorzała dyskusja czy aby nie przekroczono tutaj warunków obrony koiecznej (opinia publiczna w większości wsparła osoby, które postrzeliły - zastrzeliły złodzieji). Wypadek w Chodlu jest podobny - motocyklista złamał prawo i wyjeżdżając na drogę bez uprawnień podjął ryzyko nawinięcia się na policyjny patrol i ewentualnej ucieczki przed nim. NIe przypuszcał tylko zapewne że tak tragicznie się to zakończy. A głównie to chodzi mi o to, że wielu motocyklistów właśnie takie ryzyko podejmuje - i nie za bardzo liczy się z takimi konsekwencjami, jakie miały miejsce w Chodlu. A co do policji - skłaniam się raczej że broń nie była użyta w sposób odpowiedni. Z tego co wiem incydent miał miejsce w samym centrum CHodla, w pobliży było sporo przypadkowych osób i tylko cudem ktoś jeszcze nie dostał rykoszetem. No ale jeżeli nie strzelać, nie blokować drogi kolczatkami, nie taranować to w jaki sposób zatrzymać pirata drogowego na motorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siatka Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:06 w siatki juz dawno to wymyslono..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezstronny UWAGA!!! Tu "opinię narodu" kreują Policjanci. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:48 Taka jest prawda. W śród wypowiedzi przeważają zdania Policjantów ukrywających się pod różnymi nikami. (także imiona żeńskie - co ciekawe ;-)) A co Wam tak zależy jak ten wasz kolega jest taki w porządku? I proszę Panów Policjantów nie "prostować" po mojej wypowiedzi bo i tak ludzie poznają po kontekscie kto to pisze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesten Re: UWAGA!!! Tu "opinię narodu" kreują Policjanci IP: *.speed / *.speed-net.pl 29.07.06, 18:27 Trafiłeś w sedno. Tymczasem prawda jest taka, że akcja policji w Chodlu to: 1.jedna osoba postronna zastrzelona 2.druga osoba postronna ciężko ranna 3.życie kilkunastu mieszkańców Chodla było zagrozone na skutek lekkomyslnego uzycia broni 4.3 doba od napadu mija, a sprawcy nie ujęci Podsumowując, klasyczny sukces polskiej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: UWAGA!!! Tu "opinię narodu" kreują Policjanci IP: *.it-net.pl 29.07.06, 19:09 A najlepiej to napiszmy, że całą akcję policjanci sobie zaplanowali, bo im brakowało zapachu krwi. Możecie sobie wyobrazić, jakim bohaterem byłby nieżyjący motocyklista, gdyby udało mu się uciec? Jakiż doskonaly przykład dla innych użytkownikow dróg. Żal chłopaka, bo zapłacił zbyt wysoką cenę za bohaterstwo, żal jego najbliższych i policjanta, ktory wypełniał swoje obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Do "ja" IP: 62.233.130.* 29.07.06, 22:53 Miło mi,ze juz w kolejnym watku mamy podobne opinie. W tamtym kontrowersyjnym watku bylysmy obie skorumpo- wanymi lekarzami,tutaj juz ktos weszy policjantow ukrywajacych sie pod kobiecymi nickami,wiec zaraz znow bedzie na nas.Nic to,bo: Jestem daleka od zabijania niewinnych ludzi,ale chlopak sam sobie "zalatwil "taki" koniec.Chcial byc policjantem,musial wiedziec jakie sa konsekwencje "udawania bandyty". A zreszta co to za policjant byłby z niego,marny gatunkowo. Niejeden z panow widzacych wine wylacznie policji zmienilby ton wypowiedzi,gdyby okradziono jego hurtownie.Łatwo sie mowi...."Zabil za 15 tysiecy" Czesto CUDZE 15 tysiecy jest rownowazne NASZYM 150 zlotowkom. Nie mozna porownywac ostrzelanego samochodu w Poznaniu z wypadkiem w Chodlu.Tu byl dzien,oznakowany samochod i policjant w mundurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martingw JAKIE SA FAKTY !!!!!?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:40 Wszyscy piszecie jakbyscie wiedzieli jak bylo. SKAD WIECIE ZE MOTOCYKLISTA NIE ZATRZYMAL SIE DO KOTROLI ? Skad wiecie ze chcial rozjechac policjanta ? Przeciez to sa wypowiedzi tej strony co sie broni. Nie slyszalem o relacjach swiadkow. Chlopak nie moze sie juz bronic. A moze ta sytuacja wygladala zupelnie inaczej ? A wszyscy juz uzanaja ze nie zatrzymal sie na wezwanie to dostal kulke. Przeciez patrzac na wyniki kocowe fakty sa tylko takie: 1. Chlopak nie bral udzialu w napadzie. 2. Nie mial prawa jazdy. 3. Zostal zastrzelony przez policjanta strzalem w plecy. Przykro mi ale faktow ze nie zatrzymal sie na wezwanie i ze chcial rozjechac policjanta NIE MA !!!!!!!!!!!!! To sa wypowiedzi strony, ktora sie broni, to nie sa FAKTY !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn [.........] 30.07.06, 13:07 *CYT: --Przykro mi ale faktow ze nie zatrzymal sie na wezwanie i ze chcial rozjechac policjanta NIE MA !!!!!!!!!!!!! To sa wypowiedzi strony, ktora sie broni, to nie sa FAKTY !!!!!!! Dyskutujemy o faktach podanych w artykule,jesli pojawia sie wypowiedzi drugiej strony,byc moze zmienimy wlasne opinie. Narazie winnym tej tragedii jest chlopak z nowa zabawka i koniec. .....uderz w nożyce,a stół się odezwie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: mniemanologia stosowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:39 a co byś powiedziała na mały seansik spirytystyczny? wtedy mogłyby się pojawić relacje drugiej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: mniemanologia stosowana? IP: 62.233.130.* 30.07.06, 15:23 Seansik z moim udzialem nie przejdzie.Raz bralam udzial w takim typowo amatorskim,niestety "duch" wskazujac literki na okraglym stole kazal mi sie wynosic,bo z nerwow opanowal mnie histeryczny niemalze śmiech. Poczekamy chwile na wyniki prowadzonego dochodzenia i poznamy wersje drugiej strony. Jesli ktos zalozy ,ze są i beda falszowane fakty,to nie ma sensu czytac takich historii. W koncu w cos trzeba wierzyc,ja z zasady wierze ludziom. Jak do tej pory nie żaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: mniemanologia stosowana? 30.07.06, 15:28 UwaZasz,ze to jest jedyny sposób na poznanie prawdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Re: FAKTY !!!!!?????????? IP: *.icpnet.pl 30.07.06, 13:31 Warto też poszukać świadków tego pościgu w kierunku Ratoszyna. Zdaniem policji ruszający z miejsca policyjny transit dogonił rozpędzonego, uciekającego motocyklistę na ścigaczu po dwóch kilometrach. To musiało być w miejscowości Zastawki, świadkowie powinni się znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: FAKTY !!!!!?????????? 30.07.06, 15:49 Gość portalu: glauberyt napisał(a): > Warto też poszukać świadków tego pościgu w kierunku Ratoszyna. Zdaniem policji > ruszający z miejsca policyjny transit dogonił rozpędzonego, uciekającego > motocyklistę na ścigaczu po dwóch kilometrach. To musiało być w miejscowości > Zastawki, świadkowie powinni się znaleźć. Jeśli zawracał, to wcale się nie rozpędzał a Policjanci jechali na pewno dość szybko, i go dogonili, bardzo proste i logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
majkajon Re: FAKTY !!!!!?????????? 30.07.06, 16:22 Zawracał po dwóch kilometrach, kiedy radiowóz rzekomo już go doganiał: www.kurierlubelski.pl/images/topics/06-176/zgi1.jpg Może po prostu chciał ustąpić pierwszeństwa pojazdowi uprzywilejowanemu? Może nie miał świadomości, że to jego gonią? Wygląda na to, że spanikowany motocyklista mógł grzać, ile fabryka dała, ale z niewiadomych przyczyn nie grzał. Mogą to wyjaśnić jedynie ŚWIADKOWIE tego pościgu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: FAKTY !!!!!?????????? 30.07.06, 16:37 a może rozbroić policję?, a może do kontroli niech się zatrzymuje tylko kto chce i ma chwilę czasu?, a może całkiem zlikwidować policję?, może będzie bezpieczniej?, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:44 policja jest potrzebna - bez wątpienia - ale to ma być służba, a nie zgromadzenie świadome bezwzględnego panowania nad światem; policja ma być PROFESJONALNA; to nie może być zgromadzenie znerwicowanych i niedouczonych osobników, którym wciąż się coś wydaje i którzy znaleźli panaceum na wszelkie bolączki: serię w plecy w tłumie ludzi... nie chcę takiego bezpieczeństwa! czy broń nie powinna być użyta w momencie bezpośrednego zagrożenia życia? czyje życie (poza dwoma ofiarami) było zagrożone w momencie oddania serii?????? Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: ano fakty: 30.07.06, 17:56 Gość portalu: ćwok z ulicy napisał(a): > policja jest potrzebna - bez wątpienia - ale to ma być służba, a nie > zgromadzenie świadome bezwzględnego panowania nad światem; policja ma być > PROFESJONALNA; to nie może być zgromadzenie znerwicowanych i niedouczonych > osobników, którym wciąż się coś wydaje i którzy znaleźli panaceum na wszelkie > bolączki: serię w plecy w tłumie ludzi... nie chcę takiego bezpieczeństwa! > czy broń nie powinna być użyta w momencie bezpośrednego zagrożenia życia? czyje > życie (poza dwoma ofiarami) było zagrożone w momencie oddania serii?????? Gdzie Ty miałeś ten tłum ludzi? Nie twórz medialnych faktów. Nigdzie nie ma słowa o tym że gdzieś tam był tłum ludzi. Broń była użyta, dlatego że uciekał podejrzany o napad, podejrzanym stał się przez własna głupotę nie zatrzymując sie do kontroli, a do kontroli nie zatrzymał się bo nie miał dokumentu uprawniającego do prowadzenia pojazdu którym jechał. I słusznie obawiał się że taki wpis w jego kartotece zaważy na tym że nie przyjmą go do Policji. Dlatego wiał. Co więcej najprawdobodbniej liczył że ściga go cała obsada posterunku który minął, bo zawracał licząc że przy dużej manewrowości motocykla ich zgubi. Dlatego też Policjanci mieli go szanse dogonić na dystansie 2 km, gdyby odkręcił gaz maksymalnie mogli by oc najwyżej jego spaliny powąchać. Ale liczył że ich zgubi i się przeliczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:04 tłum ludzi to mieszkańcy Chodla, znajdujący się w tym czasie na trasie pościgu - to po pierwsze; po drugie - pościg składał się z policjantów, ale przecież nie byli to jedyni policjanci w Polsce - ci z pościgu mogli wezwać posiłki, które przecięłyby trasę ucieczki "bandyty"; po trzecie - biorąc pod uwagę, że dotychczas nie schwytano prawdziwych sprawców napadu, ta śmierć i ciężki stan rowerzystki są tym bardziej bezsensowne - jak by na to zdarzenie nie patrzeć, trudno mówić o sukcesie policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Re: ano fakty: IP: *.icpnet.pl 30.07.06, 18:13 Proponuję obejrzeć zdjęcie w powiększeniu: miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,3512591.html Świadkowie się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:20 przeciez policjanci doskonale wiedzieli ze to nie jest bandyta z Krasnika tylko motocyklista ktory nie zatrzymal sie z innego powodu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Re: ano fakty: IP: *.icpnet.pl 30.07.06, 18:53 Gość portalu: // napisał(a): > przeciez policjanci doskonale wiedzieli ze to nie jest bandyta z Krasnika tylko > motocyklista ktory nie zatrzymal sie z innego powodu..... Jeżeli coś wiesz, to napisz. W prokuraturze też będziesz bał się zeznawać? Ja do tej pory wiem, że policjant, który strzelał, mieszkał w Chodlu. Zastrzelony mieszkał 4 km od Chodla i codziennie tam przyjeżdżał na motorze. Prawdopodobnie rozpoznał policjanta, który próbował go zatrzymać. Możliwe również, że policjant rozpoznał jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:43 To sobie przeczytaj artykul w kurierze gdzie mowia pracownicy napadnietej hurtowni Kabanos.Juz w trakcie napadu powiadomili policje, ta przybyla natychmiast,i ogladnela nagranie napadu zarejestrowane przez 8 kamer umieszczonych w hurtowni.Policjanci natychmiast ustalili ze uzywanym motocyklem do napadu jest albo klasyczny CZ lub MZ , a nie sportowy.Pracownicy zeznali takze ze motocykl byl ciemny.To wszystko pisze w kurierze i bylo /jest do sprawdzenia.To byla 10oo 103o.Tragedia w Chodlu rozegrala sie ok 113o.Chodel jest od Krasnika ok 20-25 km. i sadzisz ze policja tej tak istotnej informacji nie przekazala na blokady przez ponad godzine????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjk Re: ano fakty: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:55 aleś sobie znalazł autorytet, czyli kurier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glauberyt Re: ano fakty: IP: *.icpnet.pl 30.07.06, 20:01 Policja twierdzi, że nie przekazała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:10 ..i zapewne stwierdzi ze nie musiala wcale przekazywac bo procedura nie przewiduje ech szkoda pisac...Chodel to taka miescina ze kazdy wie co drugi ma nastepnego dnia, a kolorowych sportowych Hond w okolicy tez nie ma na peczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienienie Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:40 Glauberyt ,napisales ze" mozliwe ze policjan rozpoznal motocykliste".nienienie po stokroc nie dopuszczam nawet takiej mysli bo wtedy to co zrobil czy zgodnie z prawem czy nie nie miesci sie w kanonach ludzkiego rodzaju ..nie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok z ulicy Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:23 kto robi blokadę w środku miejscowości???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOALA Re: ano fakty: IP: 80.48.241.* 30.07.06, 19:58 Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Lubelskie > Lublin Niedziela, 30 lipca 2006 Lublin Re: ano fakty: Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: ćwok z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 30.07.06, 18:23 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz kto robi blokadę w środku miejscowości???????? ROBI TO POLSKA POLICJA I TWIERDZA ,TO ZGODNE Z PRAWEM.PEWNIE IM WYSOKA TEMPERATURA ZLASOWAłA MóZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: ano fakty: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:00 idąc twoim tokiem rozumowania,to w takie warszawie,moznaby było bezkarnie ścigac się zpolicją. Toz to miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOALA Re: ano fakty: IP: 80.48.241.* 30.07.06, 20:10 Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Lubelskie > Lublin Niedziela, 30 lipca 2006 Lublin Re: ano fakty: Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: uuu IP: *.internetdsl.tpnet.pl Data: 30.07.06, 20:00 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz idąc twoim tokiem rozumowania,to w takie warszawie,moznaby było bezkarnie ścigac się zpolicją. Toz to miasto... jesteś debilem jak p.....UUUmasz udar idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiadek Re: ano fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:03 ten koles minął blokadę policji i jak zorientował sie ze go nie zatrzymali postanowił najwidoczniej ze zabawnie bedzie przejechac raz jeszcze..zawrocił i przejechał.sam tego chciał-zabawiał sie z policja to sie doigrał-niestety nie wierze w to co piszą gazety-ze akurat tego samego dnia chciał zdawac egzamin na to prawko ktorego nie miał-robią z niego takie niewiniatko bo nie zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienie Re: ano fakty: IP: 80.48.241.* 31.07.06, 00:57 Jesteś świadkiem pewnie jachowym--dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokada Re: ano fakty: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 06:55 dobra panowie motockliści,który następny????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do Dorota IP: *.it-net.pl 07.08.06, 21:03 Mnie również miło, że nie jestem osamotniona w swoich ocenach ludzi i sytuacji. Myślę, ze jeszcze nie raz spotkamy się po tej samej stronie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Śmiertelna pomyłka IP: *.tbcn.telia.com 31.07.06, 10:27 Brawo dla POLICJI!!!! Szkoda chopaka - ale tak ma wlasnie byc!!! Chcemy skutecznej policji a jak cos zrobia to krytykujemy!Gdyby to jechal gosc z napadu i by uciekl - tez bysmy krytykowali!!!! Skoro sie gosc niezatrzymal mieli prawo strzelas. WYRAZY WSPOLCZUCIA DLA RODZINY MARCINA I TAKZE DLA POLICJANTA (BO PRZEZ IDJOTE MA NA SUMIENIU LUDZKIE ZYCIE) Odpowiedz Link Zgłoś
winci Re: Śmiertelna pomyłka 07.08.06, 20:46 szanowna pani ... tylko dlaczego zawsze wszytsko skupia się na policji...???!!! w kazdym normalnym kraju padło by pytanie dlaczego sie nei zatrzymał >> a u nas pytamy dlaczego policja strzelała?? w takim razie po co ona została powołana??!!! pamiętajmy że punkt siedzenia zmnienia punkt widzenia .... współczuje rodzinie zmarłego chłopaka z całego serca , ale pomyślmy tez że kiedy czujemy sie zagrożeni zawsze sobei przypominamy o policji...i wtedy też pomyślmy że oni też mogą zginąć broniac nas szarych ludzi .... moze chwila refleksji ... pomyśłmy co jest złe w naszym świecie??!!! i co powinno być zmienione przez nasze wspaniałe władze Odpowiedz Link Zgłoś