joannabarska 09.12.06, 12:07 www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/. Nagrania do posłuchania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aron Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.06, 12:23 no niestety wszystkiemu jest winna kwaśniewska konstytucja, która przyznała Rydzykowi prawo do wyrażania poglądów przez radio. Konstytucję należy znowelizować tak, żeby prawo nadawania przez radio miały tylko osoby świeckie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 12:37 Tego nie warto słuchać. Każda "waadza" ma swoje tuby propagandowe - miała je komuna, ma i "kaczoland". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohair Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:06 Sądząc po tytułach audycji,odnoszę wrażenie że na antenie wypowiadają się sami szowiniści i naziści.A radyjko upodobniło się do niegdysiejszych "kołchoźników" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NON AGENTOS Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:19 Mnie bardzo cieszy istnienie RM-to oaza wolnej mysli, oderwanej wreszcie od michnikowskiego relatywizmu. Polecam do czytania : St. Remuszko-"Gazeta wyborcza-dzieje sukcesu i finasow" - jakos tak, bo zamowilem i czekam z niecierpliwoscia na listonosza. Wredne jest juz to , ze musze to pisac: nie jestem zacietrzewiony, jestem spokojnym mieszkancem Lublina , ale mam ucho wyczulone na FALSZ. Zaloze sie, ze przy odwroconej glowie od ekranu, z samej wypowiedzi -rozpoznam po stylu michnikowszczyzne lub PO (co jest identyczne) PS. w dzisiejszej GW - ogolnopolskiej jest: 1). Discovery UZIEMNIONY!!!!. Glupki: ten wyraz NIE POICHODZI OD ZIEMNIAKA lecz od Ziemi: UZIEMIONY. 2). Widze "Niewinna", usmiechnieta , dawna "pierwsza dame". NoN AGENTOS. Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 13:32 joannabarska napisała: > www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/. Nagrania do posłuchania... Na temat RM napisano wiele inwektyw. Padaly one z roznych stron, ale zwykle stron zagrozonych krytyka tejze rozglosni. Wsrod krytykujacych byla tez odrebna niczym nie zagrozona grupa osob nie tolerujaca rydzykowego mieszania religii z polityka. Niezalezni komentatorzy dzis wypowiadaja sie w sprawie RM w taki sposob: RM reprezentowalo wielka grupe spoleczna, ktorej interesow nikt w tamtym czasie nie chronil. Tu cytat, ze tak powiem z sieci: "Radio Maryja powstało i zyskało estymę swych słuchaczy w czasach intensywnej modernizacji, budowy niepodległego państwa i rekonstrukcji standardów moralnych odwołujących się do chrześcijańskiego dziedzictwa Rzeczypospolitej. Dlatego prawdziwym kluczem do zrozumienia, czym jest Radio Maryja, jest odpowiedź na pytanie, jakich autorytetów, jakich działań i jakiej formy jego solidarności z narodem zabrakło w tamtych latach III RP." Ot, cala prawda na temat radia. No, moze jeszcze uzupelniona opinia ksiedza K. Sowy: "O. Rydzyk miał intuicję, która podpowiedziała mu kilka znakomitych ruchów, czyniąc z Radia Maryja medium przekraczające wymiar rozgłośni religijnej. Świadomie bądź nie, uczynił z radiowego eteru pole walki między dobrem a złem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba nawet my wiejskie baby tego nie słuchamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:53 badziewie intelektualny bełkot Z domieszka lekcji religi z klasy 3 szp Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 14:06 Taaak... Czyli, skoro zwalanie wszystkiego na Żydów i masonów, notoryczne kłamstwa, przeinaczenia, niedomówienia, okradanie naiwnych i wrażliwych, obiecywanie im przysłowiowych "gruszek na wierzbie" były tylko po to, by reprezentować "wielka grupe spoleczna, ktorej interesow nikt w tamtym czasie nie chronil", przy okazji budująs sobie całkiem niezłą synekurę - to ja już nie mam pytań... Takich autorytetów, takich działań i takiej formy solidarności z narodem zabrakło w tamtych latach III RP i już się nie dziwię Lepperowi, Urbanowi, Kaczyńskim, "Gazecie Wybiórczej", TVN oraz innym sektom... Widać, tak trzeba! "Rzeczpospolita Nierządem stoi" - jak ktoś już kiedyś powiedział. "Hej, sowy, puchacze i kruki..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.06, 14:11 a czym się różni zwalanie wszystkiego na Żydów i masonów od zwalania wszystkiego na kler i PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 15:04 Widzę że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie przejmuj się, zanim się nauczysz, ja Ci wytłumaczę. Otóż, zwalanie wszystkiego na Żydów i masonów nie różni się niczym od zwalania wszystkiego na kler i PiS. Kler i PiS dla jednych to są takie same bandy łobuzów, jak dla innych Żydzi i masoni. Jedni od drugich nie różnią się niczym, tak samo jak niczym od siebie nie różnią się przedmioty ich podziwu i westchnień. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Rydzyk w radiowozie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:05 Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy sprawdza, czy podwiezienie o. Tadeusza Rydzyka radiowozem komendanta toruńskiej policji było zgodne z przepisami. Dyrektor Radia Maryja korzystał z policyjnego auta podczas czwartkowych uroczystości z okazji 15. rocznicy działalności Radia Maryja w Toruniu. Służbowe auto komendanta toruńskiej policji Janusza Brodzińskiego, w którym, oprócz gospodarza, jechał ojciec Rydzyk i ambasador Meksyku, sfilmował operator telewizji TVN. Duchowny i dyplomata korzystali z policyjnego transportu, przemieszczając się pomiędzy miejscami, w których odbywały się uroczystości. - Komendant wojewódzki polecił sprawdzenie, czy przy okazji nie naruszono procedur i przepisów obowiązujących podczas zabezpieczania tego typu imprez. Decyzję podjął po otrzymaniu informacji na temat tego zdarzenia od dziennikarzy - powiedział w piątek rzecznik kujawsko-pomorskiej policji Jacek Krawczyk. Uroczystości rocznicowe radia odbywały się w toruńskim kościele św. Józefa i na terenie oddalonego o kilka kilometrów kampusu Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, gdzie odsłonięto pomnik Jana Pawła II autorstwa meksykańskiej rzeźbiarki. Pomiędzy poszczególnymi punktami programu były krótkie odstępy, a oficjalni goście uroczystości - w tym wielu przedstawicieli rządu i parlamentarzystów - korzystali z transportu autokarami wynajętymi przez rozgłośnię redemptorystów. Podczas obchodów policja wstrzymała ruch na ulicach przyległych do kościoła i WSKSiM. ........ Przeprowadzone przez MSWiA dochodzenie wykazało,że wszystko odbywało się zgodnie z zasadami. W tej sytuacji rodzi się pytanie:Jeśli Rydzyka wiózł radiowóz (zgodnie z przepisami),to dlaczego policjanci z komisariatu kolejowego w Warszawie (którzy zginęli w wypadku) wioząc pracownika MSWiA nieoznakowanym samochodem policyjnym postąpili wbrew wszelkim zasadom? Uważam,że w takiej sytuacji pracownik MSWiA ma większe prawo do przejazdu samochodem policyjnym niż jakiś tam zakonnik.No chyuba że ten zakonnik jest zwierzchnikiem MSWiA no i nawet całego rządu (który jeździ do Torunia i składa meldunki sutannowemu zwierzchnikowi RP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Rydzyk w radiowozie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:12 Zachowuje się jak głowa całego kościoła (img.interia.pl/wiadomosci/nimg/lat_Radia_Maryja_1300750.jpg) A to inne fotki: fakty.interia.pl/galerie/fakty/15-lat-radia-maryja,8308 Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Wdowi grosz 09.12.06, 15:50 Rydzyk na ministra finansów - on potrafi robic forsę. Wycisnie z biednych wdów ostatni grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Wdowi grosz IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.06, 16:41 terraincognita napisał: > Rydzyk na ministra finansów - on potrafi robic forsę. Wycisnie z biednych >wdów ostatni grosz... Tak jak Urban z Barskiej Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wdowi grosz 09.12.06, 17:21 Radio Maryja to nie moja bajka. Nie moge sie zgodzic z wizja rzeczywistosci, która jest prezentowana na jego antenie. A juz najgorsza rzecza jest roztaczana przez to radio atmosfera wiecznego zagrozenia i strachu - kiedyś przed UE, teraz przed PO, a jutro...? Straszenie biednych, niewykształconych ludzi, którzy w zyciu nie wyjechali poza rodzinną gminę. "Katolicki głos w twoim domu" - czy aby na pewno - chrzescjaństwo powinno byc radosne, tymczasem ja, słuchajac RM, od razu łapię doła. I oczywiście, mieszanie z błotem każdego, kto osmieli się pisnąć chocby słówko przeciwko Ojdyrowi. Ile razy słyszałam te słowa - "to siły antychrześcijańskie", " GW nie w smak ze istnieją media niezależne od Michnika" - itd. Zawsze sie pytałam wtedy, dlaczego nie ma Zespołu Duszpasterskiej Troski nad Radiem ER czy Tygodnikiem "Niedziela", a jest nad RM? Inna sprawa to robienie z Ojdyra prawdziwego bożka. I jeszcze kilka innych spraw. Oczywiście - są w RM aspekty pozytywne, przekonałam sie o tym wielkokrotnie, np. odwiedzając w szpitalu moją babcię. Wielu starszych wiekiem pacjentów słuchało wtedy własnie RM. Pozytywne są wszelkie audycje modlitewne. Ale niestety - nie mogą one przesłaniać prawdziwego obrazu RM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Wdowi grosz IP: *.lublin.enterpol.pl 10.12.06, 11:04 folkatka napisała: > A juz najgorsza rzecza jest roztaczana > przez to radio atmosfera wiecznego zagrozenia i strachu - kiedyś przed UE, >tera z > przed PO, a jutro...? Straszenie biednych, niewykształconych ludzi, którzy w > zyciu nie wyjechali poza rodzinną gminę. Ale tak samo np. Urban straszy ludzi, że kler i prawica urządzą im św. Inkwizycję i stosy. >"Katolicki głos w twoim domu" - czy ab > y na pewno - chrzescjaństwo powinno byc radosne, tymczasem ja, słuchajac RM, >od razu łapię doła. I oczywiście, mieszanie z błotem każdego, kto osmieli się > pisnąć chocby słówko przeciwko Ojdyrowi. Tak samo jest przecież u nas na forum. Miesza się z błotem każdego, kto powie pozytywne słowo o Pruszkowskim albo negatywne o SIerakowskiej. > Ile razy słyszałam te słowa - "to siły > antychrześcijańskie", Tak samo GW albo Urban piszą o przeciwnikach politycznych ze to antysemici albo rusofobi, choć nie wszyscy zasługują na to miano. > Inna sprawa to robienie z Ojdyra prawdziwego bożka. Ja myślę, że moherowe babcie są o wiele bardziej krytyczne wobec Rydzyka niż Barska albo Dociek wobec Urbana czy Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Wdowi grosz 10.12.06, 12:36 aronie, o krytycyzmie moherowych babek wobec Rydzyka to juz przesadziłes, ogrodniczku...Ograniczam polemiki, bo niby z kim tu sie sprzeczac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip pierdun Re: Wdowi grosz IP: *.it-net.pl 10.12.06, 12:49 Aha, czyli - jak Urban straszy ludzi klerem i prawicą to jest źle a jak np. Rydzyk namawia do golenia głów wybranym przez siebie posłom - "jak prostytutkom" albo kradnie pieniądze zebrane na ratowanie stoczni, kłamie, judzi i szczuje pomiędzy dwiema modlitwami do podobno dobrego i kochającego Boga, wprost mówi na kogo "prawdziwy Polak" ma głosować a na kogo nie - to jest dobrze? Ot - polska "Kali-prawica"... Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Wdowi grosz 10.12.06, 12:53 Barska, w pelni rozumiem powody twych ograniczen. Mysmy nie dorosli ci do piet! Jestes najwazniejsza i najmadrzejsza na tym forum. I dlatego tak wszyscy cie tu kochaja. Pozdr Tez nie chce z toba polemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Wdowi grosz IP: *.lublin.enterpol.pl 10.12.06, 17:12 jak Rydzyk oszukuje to jest źle, a jak Urban publikuje fałszywki o Kaczyńskim to jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavik222 ...wybitniejszy toruniak XX w.-Ojciec Dyrektor R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:16 Jestem z Ciebie dumny Rydzio :) Przpraszam Cie System,że tak pochlebnie wyrażałem sie o Ojcu Dyrektorze jestes zaraz po szefie SB Grochowskim on jest najwybitniejszy.Mozeteraz mnie nie ocenzuruja hunwei-bini Adasia M. Odpowiedz Link Zgłoś