Dodaj do ulubionych

15 lat radiostacji toruńskiej RM

09.12.06, 12:07
www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/. Nagrania do posłuchania...
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.06, 12:23
      no niestety wszystkiemu jest winna kwaśniewska konstytucja, która przyznała
      Rydzykowi prawo do wyrażania poglądów przez radio. Konstytucję należy
      znowelizować tak, żeby prawo nadawania przez radio miały tylko osoby świeckie.
    • tajnos.agentos Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 12:37
      Tego nie warto słuchać. Każda "waadza" ma swoje tuby propagandowe - miała je
      komuna, ma i "kaczoland".
    • Gość: mohair Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:06
      Sądząc po tytułach audycji,odnoszę wrażenie że na antenie wypowiadają się sami szowiniści i naziści.A radyjko upodobniło się do niegdysiejszych "kołchoźników"
    • Gość: NON AGENTOS Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:19
      Mnie bardzo cieszy istnienie RM-to oaza wolnej mysli, oderwanej wreszcie od
      michnikowskiego relatywizmu. Polecam do czytania : St. Remuszko-"Gazeta
      wyborcza-dzieje sukcesu i finasow" - jakos tak, bo zamowilem i czekam z
      niecierpliwoscia na listonosza. Wredne jest juz to , ze musze to pisac: nie
      jestem zacietrzewiony, jestem spokojnym mieszkancem Lublina , ale mam ucho
      wyczulone na FALSZ. Zaloze sie, ze przy odwroconej glowie od ekranu, z samej
      wypowiedzi -rozpoznam po stylu michnikowszczyzne lub PO (co jest identyczne)
      PS. w dzisiejszej GW - ogolnopolskiej jest: 1). Discovery UZIEMNIONY!!!!.
      Glupki: ten wyraz NIE POICHODZI OD ZIEMNIAKA lecz od Ziemi: UZIEMIONY.
      2). Widze "Niewinna", usmiechnieta , dawna "pierwsza dame". NoN AGENTOS.
    • clavi Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 13:32
      joannabarska napisała:

> www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/. Nagrania do
      posłuchania...

Na temat RM napisano wiele inwektyw. Padaly one z roznych stron, ale zwykle
      stron zagrozonych krytyka tejze rozglosni. Wsrod krytykujacych byla tez odrebna
      niczym nie zagrozona grupa osob nie tolerujaca rydzykowego mieszania religii
      z polityka. Niezalezni komentatorzy dzis wypowiadaja sie w sprawie RM w taki
      sposob: RM reprezentowalo wielka grupe spoleczna, ktorej interesow nikt
      w tamtym czasie nie chronil. Tu cytat, ze tak powiem z sieci:

"Radio Maryja powstało i zyskało estymę swych słuchaczy w czasach intensywnej
      modernizacji, budowy niepodległego państwa i rekonstrukcji standardów moralnych
      odwołujących się do chrześcijańskiego dziedzictwa Rzeczypospolitej.
      Dlatego prawdziwym kluczem do zrozumienia, czym jest Radio Maryja, jest
      odpowiedź na pytanie, jakich autorytetów, jakich działań i jakiej formy jego
      solidarności z narodem zabrakło w tamtych latach III RP."

Ot, cala prawda na temat radia.

No, moze jeszcze uzupelniona opinia ksiedza K. Sowy:

"O. Rydzyk miał intuicję, która podpowiedziała mu kilka znakomitych ruchów,
      czyniąc z Radia Maryja medium przekraczające wymiar rozgłośni religijnej.
      Świadomie bądź nie, uczynił z radiowego eteru pole walki między dobrem a złem".
      • Gość: wiejska baba nawet my wiejskie baby tego nie słuchamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:53
        badziewie intelektualny bełkot Z domieszka lekcji religi z klasy 3 szp
      • tajnos.agentos Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 14:06
        Taaak... Czyli, skoro zwalanie wszystkiego na Żydów i masonów, notoryczne
        kłamstwa, przeinaczenia, niedomówienia, okradanie naiwnych i wrażliwych,
        obiecywanie im przysłowiowych "gruszek na wierzbie" były tylko po to, by
        reprezentować "wielka grupe spoleczna, ktorej interesow nikt w tamtym czasie nie
        chronil", przy okazji budująs sobie całkiem niezłą synekurę - to ja już nie mam
        pytań... Takich autorytetów, takich działań i takiej formy solidarności z
        narodem zabrakło w tamtych latach III RP i już się nie dziwię Lepperowi,
        Urbanowi, Kaczyńskim, "Gazecie Wybiórczej", TVN oraz innym sektom... Widać, tak
        trzeba!
        "Rzeczpospolita Nierządem stoi" - jak ktoś już kiedyś powiedział. "Hej, sowy,
        puchacze i kruki..."
        • Gość: aron Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.06, 14:11
          a czym się różni zwalanie wszystkiego na Żydów i masonów od zwalania
          wszystkiego na kler i PiS?
          • tajnos.agentos Re: 15 lat radiostacji toruńskiej RM 09.12.06, 15:04
            Widzę że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie przejmuj się, zanim się
            nauczysz, ja Ci wytłumaczę. Otóż, zwalanie wszystkiego na Żydów i masonów nie
            różni się niczym od zwalania wszystkiego na kler i PiS. Kler i PiS dla jednych
            to są takie same bandy łobuzów, jak dla innych Żydzi i masoni. Jedni od drugich
            nie różnią się niczym, tak samo jak niczym od siebie nie różnią się przedmioty
            ich podziwu i westchnień. Jasne?
    • Gość: bronia Rydzyk w radiowozie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:05
      Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy sprawdza, czy podwiezienie o. Tadeusza Rydzyka radiowozem komendanta toruńskiej policji było zgodne z przepisami. Dyrektor Radia Maryja korzystał z policyjnego auta podczas czwartkowych uroczystości z okazji 15. rocznicy działalności Radia Maryja w Toruniu.
      Służbowe auto komendanta toruńskiej policji Janusza Brodzińskiego, w którym, oprócz gospodarza, jechał ojciec Rydzyk i ambasador Meksyku, sfilmował operator telewizji TVN. Duchowny i dyplomata korzystali z policyjnego transportu, przemieszczając się pomiędzy miejscami, w których odbywały się uroczystości.
      - Komendant wojewódzki polecił sprawdzenie, czy przy okazji nie naruszono procedur i przepisów obowiązujących podczas zabezpieczania tego typu imprez. Decyzję podjął po otrzymaniu informacji na temat tego zdarzenia od dziennikarzy - powiedział w piątek rzecznik kujawsko-pomorskiej policji Jacek Krawczyk.
      Uroczystości rocznicowe radia odbywały się w toruńskim kościele św. Józefa i na terenie oddalonego o kilka kilometrów kampusu Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, gdzie odsłonięto pomnik Jana Pawła II autorstwa meksykańskiej rzeźbiarki.
      Pomiędzy poszczególnymi punktami programu były krótkie odstępy, a oficjalni goście uroczystości - w tym wielu przedstawicieli rządu i parlamentarzystów - korzystali z transportu autokarami wynajętymi przez rozgłośnię redemptorystów. Podczas obchodów policja wstrzymała ruch na ulicach przyległych do kościoła i WSKSiM.
      ........
      Przeprowadzone przez MSWiA dochodzenie wykazało,że wszystko odbywało się zgodnie z zasadami.
      W tej sytuacji rodzi się pytanie:Jeśli Rydzyka wiózł radiowóz (zgodnie z przepisami),to dlaczego policjanci z komisariatu kolejowego w Warszawie (którzy zginęli w wypadku) wioząc pracownika MSWiA nieoznakowanym samochodem policyjnym postąpili wbrew wszelkim zasadom?
      Uważam,że w takiej sytuacji pracownik MSWiA ma większe prawo do przejazdu samochodem policyjnym niż jakiś tam zakonnik.No chyuba że ten zakonnik jest zwierzchnikiem MSWiA no i nawet całego rządu (który jeździ do Torunia i składa meldunki sutannowemu zwierzchnikowi RP)
      • Gość: bronia Re: Rydzyk w radiowozie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:12
        Zachowuje się jak głowa całego kościoła (img.interia.pl/wiadomosci/nimg/lat_Radia_Maryja_1300750.jpg)
        A to inne fotki:
        fakty.interia.pl/galerie/fakty/15-lat-radia-maryja,8308
        • terraincognita Wdowi grosz 09.12.06, 15:50
          Rydzyk na ministra finansów - on potrafi robic forsę. Wycisnie z biednych wdów
          ostatni grosz...
          • Gość: aron Re: Wdowi grosz IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.06, 16:41
            terraincognita napisał:

> Rydzyk na ministra finansów - on potrafi robic forsę. Wycisnie z biednych
            >wdów ostatni grosz...

Tak jak Urban z Barskiej
            • folkatka Re: Wdowi grosz 09.12.06, 17:21

Radio Maryja to nie moja bajka. Nie moge sie zgodzic z wizja rzeczywistosci,
              która jest prezentowana na jego antenie. A juz najgorsza rzecza jest roztaczana
              przez to radio atmosfera wiecznego zagrozenia i strachu - kiedyś przed UE, teraz
              przed PO, a jutro...? Straszenie biednych, niewykształconych ludzi, którzy w
              zyciu nie wyjechali poza rodzinną gminę. "Katolicki głos w twoim domu" - czy aby
              na pewno - chrzescjaństwo powinno byc radosne, tymczasem ja, słuchajac RM, od
              razu łapię doła. I oczywiście, mieszanie z błotem każdego, kto osmieli się
              pisnąć chocby słówko przeciwko Ojdyrowi. Ile razy słyszałam te słowa - "to siły
              antychrześcijańskie", " GW nie w smak ze istnieją media niezależne od Michnika"
              - itd. Zawsze sie pytałam wtedy, dlaczego nie ma Zespołu Duszpasterskiej Troski
              nad Radiem ER czy Tygodnikiem "Niedziela", a jest nad RM?
              Inna sprawa to robienie z Ojdyra prawdziwego bożka. I jeszcze kilka innych
              spraw. Oczywiście - są w RM aspekty pozytywne, przekonałam sie o tym
              wielkokrotnie, np. odwiedzając w szpitalu moją babcię. Wielu starszych wiekiem
              pacjentów słuchało wtedy własnie RM. Pozytywne są wszelkie audycje modlitewne.
              Ale niestety - nie mogą one przesłaniać prawdziwego obrazu RM.

• Gość: aron Re: Wdowi grosz IP: *.lublin.enterpol.pl 10.12.06, 11:04
                folkatka napisała:

> A juz najgorsza rzecza jest roztaczana
                > przez to radio atmosfera wiecznego zagrozenia i strachu - kiedyś przed UE,
                >tera z
                > przed PO, a jutro...? Straszenie biednych, niewykształconych ludzi, którzy w
                > zyciu nie wyjechali poza rodzinną gminę.

Ale tak samo np. Urban straszy ludzi, że kler i prawica urządzą im św.
                Inkwizycję i stosy.

>"Katolicki głos w twoim domu" - czy ab
                > y na pewno - chrzescjaństwo powinno byc radosne, tymczasem ja, słuchajac RM,
                >od razu łapię doła. I oczywiście, mieszanie z błotem każdego, kto osmieli się
                > pisnąć chocby słówko przeciwko Ojdyrowi.

Tak samo jest przecież u nas na forum.
                Miesza się z błotem każdego, kto powie pozytywne słowo o Pruszkowskim albo
                negatywne o SIerakowskiej.

> Ile razy słyszałam te słowa - "to siły
                > antychrześcijańskie",

Tak samo GW albo Urban piszą o przeciwnikach politycznych ze to antysemici albo
                rusofobi, choć nie wszyscy zasługują na to miano.

> Inna sprawa to robienie z Ojdyra prawdziwego bożka.

Ja myślę, że moherowe babcie są o wiele bardziej krytyczne wobec Rydzyka niż
                Barska albo Dociek wobec Urbana czy Putina.

• joannabarska Re: Wdowi grosz 10.12.06, 12:36
                  aronie, o krytycyzmie moherowych babek wobec Rydzyka to juz przesadziłes,
                  ogrodniczku...Ograniczam polemiki, bo niby z kim tu sie sprzeczac?
                • Gość: Filip pierdun Re: Wdowi grosz IP: *.it-net.pl 10.12.06, 12:49
                  Aha, czyli - jak Urban straszy ludzi klerem i prawicą to jest źle a jak np.
                  Rydzyk namawia do golenia głów wybranym przez siebie posłom - "jak prostytutkom"
                  albo kradnie pieniądze zebrane na ratowanie stoczni, kłamie, judzi i szczuje
                  pomiędzy dwiema modlitwami do podobno dobrego i kochającego Boga, wprost mówi na
                  kogo "prawdziwy Polak" ma głosować a na kogo nie - to jest dobrze? Ot - polska
                  "Kali-prawica"...
                  • clavi Re: Wdowi grosz 10.12.06, 12:53
                    Barska, w pelni rozumiem powody twych ograniczen. Mysmy nie dorosli ci do piet!
                    Jestes najwazniejsza i najmadrzejsza na tym forum. I dlatego tak wszyscy cie tu
                    kochaja. Pozdr
                    Tez nie chce z toba polemizowac.
                  • Gość: aron Re: Wdowi grosz IP: *.lublin.enterpol.pl 10.12.06, 17:12
                    jak Rydzyk oszukuje to jest źle, a jak Urban publikuje fałszywki o Kaczyńskim
                    to jest dobrze?
    • Gość: slavik222 ...wybitniejszy toruniak XX w.-Ojciec Dyrektor R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:16
      Jestem z Ciebie dumny Rydzio :)
      Przpraszam Cie System,że tak pochlebnie wyrażałem sie o Ojcu Dyrektorze jestes
      zaraz po szefie SB Grochowskim on jest najwybitniejszy.Mozeteraz mnie nie
      ocenzuruja hunwei-bini Adasia M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka