Dodaj do ulubionych

Wzywam do bojkotu Arona !!!

IP: *.crowley.pl 20.12.06, 20:08
Panowie i Panie,
Przy wydatnej pomocy tego trolla zrobił się z Forum Komunikacja śmietnik.

Te "intelektualne galopady" z podparczewskim mędrcem, wyznającym wiarę w boga Sprintera przejadają się chyba wszystkim. Czy nie lepiej jest nie karmić trolla i nie zwracać na tego chorego człowieka uwagi? On chyba odczuwa satysfakcję erotyczną z produkowania tych bzdetów, więc może zbiorowo wystawimy tę personę na ostracyzm, co z pewnością odbije się na jego aktywności i pozwoli nam w spokoju dyskutować. Co Wy na to?

Ja go ignoruję, polecam to samo.

lutzek
Obserwuj wątek
    • Gość: Mister MR Aron to troll. IP: *.chello.pl 20.12.06, 22:39
      Ja się już do nie odzywam do tego clowna, bo te same żarty powtarzane 1000 razy
      przestają bawić. Dyskutujmy po prostu na konkretne tematy nie wdając się w
      te "galopady z intelektualistą".
    • Gość: xerxes Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:19
      Bardzo chętnie się przyłączę, bo to człek obłąkany i dyskusje z nim niczemu nie
      służą. Ileż razy można komuś tłumaczyć, że Ziemia nie jest płaska, a on na to
      tylko... nawet nie chce mi się powtarzać tych bredni.
      • aron2004 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 21.12.06, 05:21
        uwielbiam Ikarusy i twierdzę, że ten co nie lubi wisieć na rurce w Ikarusie i
        płacić za przejazdy gapowiczów jest chamem
        • Gość: xerxes Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:17
          Miło byłoby gdyby jeszcze sam aron przyłączył się do bojkotowania samego siebie ;-)
          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 21.12.06, 16:21
            Ikarus jest cudowny a jak fajnie śmierdzi
            • Gość: tomekjot Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:32
              Przepraszam, ale jak wsiądzie kilku wiesników do starego BUSA to pachnie?
              • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 21.12.06, 19:47
                wieśniacy się myją, w przeciwieństwie do miastowych z Lubartowskiej i Kunickiego
              • Gość: KameleonSuper Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 02:52
                Dyskutuj z Heniem, ale nie tutaj. Nie zauważyłeś, jaki to temat?
    • kadafi123 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 21.12.06, 10:06
      od dziś się przyłączam
      • a_psikapsik Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 21.12.06, 10:56
        Trudno będzie to zrobić, bo nawet do własnego bojkotu się wkleił, ale popieram
        gorąco i życzę nam wszystkim wytrwałości .
    • Gość: Mister MR Zgoda, nie możemy się z nim równać :-) IP: *.chello.pl 21.12.06, 11:12
      Profesor nadzwyczajny Henryk - najpierw on, potem długo dłuuuuugo nikt.
      Echhh...Drodzy forumowicze, wiem, że rozmowa z Aronkiem to niewyobrażalna wręcz
      uczta intelektualna na wysokim poziomie. Nie dojrzeliśmy jeszcze do tego, by
      wymieniać poglądy z kimś o tak szerokich horyzontach myślenia i światłym a
      także rozwojowo-ewolucyjnym spojrzeniu na rzeczywistość. Może za mało książek
      przeczytaliśmy, by równać się z elitą-tą prawdziwą, może za mało widzieliśmy,
      za mało poznaliśmy otaczający nas świat. Może za mało bywaliśmy na prawdziwych
      salonach, by teraz polemizować z intelektualistą. Nasz skromny zasób słownictwa
      zostaje wręcz miażdżąco przytłoczony przez takie wyselekjonowane wyrazy
      jak "żul","cham","kibol","prymityw","stalinowiec". Jakże ośmieszamy się
      drukując coraz to nowe dziwaczne posty, na które on ma jeszcze siłę tak mądrze
      odpowiadać po to, by odnaleźć w nas choć resztki logicznego myślenia. Ale ten
      mądry człowiek cały czas wierzy w to, że zmądrzejemy. Aronie drogi- nie wysilaj
      się, bo to daremny trud. Naszego zaściankowo-miejskiego sposobu myślenia nie
      zmienisz, choćbyś nie wiem jak chciał.
    • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 21.12.06, 11:46
      A może go zagadać na śmierć ]:->
      • Gość: Mister MR Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.chello.pl 22.12.06, 23:51
        To sobie gadaj z nim, jak chcesz :-)
        Życzę powodzenia
        • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 23.12.06, 08:04
          ty Mister MR pomyśl lepiej jak to się stało, że w ubóstwianej przez ciebie
          komunikacji warszawskiej zdarzył się wypadek
          • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 23.12.06, 13:01
            auto osobowe zajechało drogę autobusowi. Kierowca autobusu odbił w prawo i uderzył w słupki.
            Co ma KM do wypadku który mógł sie zdarzyć wszędzie a zamiast autobusu mógł być np. maluch?

• Gość: xerxes Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 22:14
              "Gość portalu: W-ster napisał"

Nie karm tego trolla chociaż w tym wątku...
            • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 26.12.06, 20:05
              czy to ważne? Gdyby to prywatny bus miał wypadek, to na pewno MIster MR, W-
              ster, Hrabia i inni krzyczeliby że busy trzeba zlikwidować bo są niebezpieczne
              i w ogóle.

A jak państwowy autobus ma wypadek, to cisza. Podobnie jak państwowy trolejbus
              strzelał w pasażerów prądem, to też było wszystko OK. A na prywaciarzy -
              nagonka. Całkiem jak za Stalina.

• Gość: W-stereekk Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 26.12.06, 21:49
                Idioto bo inaczej napisać nie mogę. A jak by Tobie ktoś drogę nagle zajechał to co byś robił? Na 100% to co kierowca tego autobusu.
                A że los chciał ze tam był akórat solaris a nie sprinter czy star to już inna bajka więc nie pitol i nie psuj świąt.
                • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 26.12.06, 21:51
                  >akórat

u zwykłe...
                  Wesołych
                • aron2004 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 26.12.06, 21:56
                  to ty pitolisz wilbicielu solarisów. Spadaj do poznania
                  • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 27.12.06, 00:45
                    pomidor
    • Gość: Mister MR Gwiazda, clown :-) IP: *.chello.pl 26.12.06, 20:27
      Hehe, on znowu mnie rozbawia, clown jeden :-) Hahahaha, aż brzuch mnie ze
      śmiechu rozbolał. On powinien występować w telewizji, tylko repertuar od czasu
      do czasu musiałby zmieniać, bo po miesiącu zrobiłby się nudny :-)
      • aron2004 Re: Gwiazda, clown :-) 26.12.06, 21:00
        to ty powinieneś występować w telewizji i zachwycać się trolejbusem który
        strzela prądem w pasażerów
        • sothink Re: Gwiazda, clown :-) 26.01.07, 02:34
          hahahaha rotf, niezla jazda, ale Aronku juz nie jedz wiecej kwasow bo sie w
          roslinke zamienisz.
    • Gość: xerxes Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:36
      Ani bojkot, ani ostracyzm nie pomogą w "walce z aronem". Należy go po prostu
      ignorować. Bzdury, które wypisuje traktować trzeba tak jakby się ich nigdy nie
      przeczytało. Obrzucanie Henia pomidorami jest mimo wszystko reakcją na jego
      "prowokacje".

"Przy wydatnej pomocy tego trolla zrobił się z Forum Komunikacja(...)" nie
      "śmietnik", a POMIDORARIUM czy coś takiego. Ja swoje pomidory od tej chwili
      zjadam z cebulką i ulubionym sosem vinegrette :-)

Czy aby nie boimy się "unicestwić" tego trolla tylko dlatego, że nie mamy
      właściwie nic do powiedzenia na forum? Oczywiście poza pyskówkami i opowiadaniem
      ślepemu o kolorach. Czy bardziej liczy się pozorny ruch na forum, czy też
      rzeczowa dyskusja? Czy jesteśmy tu przede wszystkim dla rozrywki czy też mamy
      konkretne pomysły bądź problemy, którymi chcemy się podzielić?

Aron wbrew pozorom jest istotą pożyteczną. Właściwie, gdyby był mądrzejszy (
      czyli nie był zwykłym trollem spod Parczewa), to stać mógłby się dla tego forum
      kimś w rodzaju dobrego felietonisty, który potrafi swoją kontrowersyjną ( ale
      przemyślaną!) wypowiedzią sprowokować ożywioną dyskusję na jakiś temat,
      wywołując swoistą burzę mózgów. Takie burze, jak sama nazwa wskazuje, prowadzą
      wprawdzie przez chaos, ale jednak do szczęśliwego zakończenia. Być może dzięki
      aronowi, prawdopodobnie również wbrew jego woli i poglądom, moglibyśmy
      sformułować tu kilka sensownych propozycji rozwoju Lublina ze szczególnym
      uwzględnieniem kwestii komunikacji, tej publicznej i prywatnej. Niestety,
      brniemy wszyscy w jałowe riposty, które Henryka karmią i nikomu poza nim
      konkretnych korzyści nie przynoszą ( pomijam kwestie psychologiczne). Pozdrawiam.

• Gość: TOMEKJOT Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:00
        Ale dyskusja z nim prowadzi mnie do rozbawienia i uśmiechu przez cały dzień,
        więc jest wręcz zadowolony że mamy kogoś takiego .

Za najbardziej reaelacyjne jego pomysły to ( nie wiem czy słyszeliście):
        - likwidacja metra w Warszawie i wprowadzenie w jego miejsce busów z rezerwacja
        na telefon ( sic!)
        - wprowadzenie tylko autobusów przelotowych tzn jak jedzie z Zamościa do
        Lublina autobus to żeby nie zajeżdzał do Krasnegostawu ( rozumiem że dla
        mieszkańców K. miał być uruchomiony dodatkowy kurs do Lublina, najlepiej o tej
        samej godzine
        • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 29.12.06, 17:01
          Gość portalu: TOMEKJOT napisał(a):

> Za najbardziej reaelacyjne jego pomysły to ( nie wiem czy słyszeliście):
          > - likwidacja metra w Warszawie

Likwidacja DOTACJI do metra w Warszawie z podatków mieszkańców Lublina. To
          popieram.
          Jeżeli chcą mieć metro w Warszawie, niech podniosą ceny biletów.

>i wprowadzenie w jego miejsce busów z rezerwacja
          > na telefon ( sic!)

Nie w miejsce, ale jako konkurencję.

> - wprowadzenie tylko autobusów przelotowych tzn jak jedzie z Zamościa do
          > Lublina autobus to żeby nie zajeżdzał do Krasnegostawu ( rozumiem że dla
          > mieszkańców K. miał być uruchomiony dodatkowy kurs do Lublina, najlepiej o
          tej samej godzine

Chodzi o to żeby ci co podróżują z Lublina do Zamościa nie wjeżdżali do centrum
          Krasnegostawu, bo niby po co mają tam jechać. A jeżeli ktoś chce jechać do
          Krasnegostawu, to ma busy Lublin - Krasnystaw. Dla mnie to jest oczywiste.
          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 29.12.06, 17:17
            z metrem warszawskim to jest tak, że ja jestem za, ale niech Warszawa sobie
            sama za to metro płaci. A jak nie chcą płacić sobie za metro tylko wyciągają
            łapę do reszty Polski po kasę, to lepsze są Sprintery.
            • kadafi123 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 29.12.06, 17:37
              ПОМИДОР
              • aron2004 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 29.12.06, 17:40
                napisał kadafi, zwolennik dotowania metra warszawskiego przez mieszkańców
                Lublina.
                • Gość: Mister MR Pomidor. IP: *.chello.pl 29.12.06, 17:56
                  Pomidor.
                • Gość: l. Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.crowley.pl 29.12.06, 19:35
                  pomidor
                  • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 29.12.06, 19:45
                    proszę jaka koalicja miłośników warszawskiego metra
    • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 29.12.06, 21:36
      A ja zadałem Aronowi pytania które odbiły się jak od ściany:

1 Czy w Sprinterze jest miejsce na wózek dziecięcy tak żeby dziecko w nim pozostało? (żebyś mi nie napisał ze można na dach albo bagażnik jest)
      2 Czy Sprintery posiadają wyświetlacze kierunkowe, w środku i na zewnątrz pojazdu?
      3 Czy Sprintery posiadają głosowe i świetlne zapowiedzi przystanków – to drugie zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz
      4 Czy Sprintery są przystosowane do przewozu osób niepełnosprawnych z wózkiem inwalidzkim?
      5 Czy Sprintery posiadają niską podłogę aby w miarę wygodny sposób mogły się dostać do środka osoby starsze oraz niepełnosprawne?
      6 Czy Sprintery posiadają wyjścia ewakuacyjne?
      7 Czy Sprintery posiadają w środku pojazdu rozpisaną trasę w postaci „koralików” w zaznaczonymi przystankami i z ich ewentualnymi wariantami ?
      8 Czy Sprintery posiadają urządzenie umożliwoające obniżenie pojazdu od str drzwi co ułatwia wsiadanie osobą na wózkach inwalidzkich bądź wprowadzenie wózka dziecięcego?
      9 Czy Sprintery posiadają wysuwaną elektrycznie bądź wyjmowaną ręcznie przez kierowcę pochylnie umożliwiającą wjazd osobie niepełnosprawnej wózkiem.
      10 Czy szerokość drzwi w Sprinterach jest odpowiednia do szybkiej wymiany pasażerów na przystanku i wprowadzenia przez nie wózek inwalidzki bądź dziecięcy?
      Proszę o odpowiedź.
      • Gość: aron Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: *.lublin.enterpol.pl 29.12.06, 21:51
        > A ja zadałem Aronowi pytania które odbiły się jak od ściany:
        >
        > 1 Czy w Sprinterze jest miejsce na wózek dziecięcy tak żeby dziecko w nim
        pozos tało? (żebyś mi nie napisał ze można na dach albo bagażnik jest)

To zależy jaki to jest wózek.

> 2 Czy Sprintery posiadają wyświetlacze kierunkowe, w środku i na zewnątrz
        pojaz du?
        > 3 Czy Sprintery posiadają głosowe i świetlne zapowiedzi przystanków – to
        > drugie zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz

Nie ma problemu z zamontowaniem tych bajerów, jeżeli będą potrzebne do
        szczęścia pasażerom.

> 4 Czy Sprintery są przystosowane do przewozu osób niepełnosprawnych z wózkiem
        >i nwalidzkim?

Są, choć nie wszystkie.

> 5 Czy Sprintery posiadają niską podłogę aby w miarę wygodny sposób mogły się
        >do stać do środka osoby starsze oraz niepełnosprawne?

Na pewno jest to niższa podłoga niż w Jelczu czy Ikarusie z MPK.

> 6 Czy Sprintery posiadają wyjścia ewakuacyjne?

Tak.

> 7 Czy Sprintery posiadają w środku pojazdu rozpisaną trasę w postaci „kor
        > alików” w zaznaczonymi przystankami i z ich ewentualnymi wariantami ?

Międzymiastowe posiadają, choć bez koralików, są tylko nazwy przystanków i czas
        jazdy. W 74 się jakoś nie przyglądałem na takie detale.

> 8 Czy Sprintery posiadają urządzenie umożliwoające obniżenie pojazdu od str
        >drz wi co ułatwia wsiadanie osobą na wózkach inwalidzkich bądź wprowadzenie
        >wózka d ziecięcego?

Nie ma problemu z zamontowaniem czegoś takiego o ile będzie taka potrzeba.

> 9 Czy Sprintery posiadają wysuwaną elektrycznie bądź wyjmowaną ręcznie przez
        >ki erowcę pochylnie umożliwiającą wjazd osobie niepełnosprawnej wózkiem.

Ikarusy wszystkie to mają, wiem

> 10 Czy szerokość drzwi w Sprinterach jest odpowiednia do szybkiej wymiany
        pasaż erów na przystanku i wprowadzenia przez nie wózek inwalidzki bądź
        dziecięcy?

tak, te drzwi są wystarczająco szerokie.

> Proszę o odpowiedź.

Solaris to wrogi wielkopolski produkt dla którego nie ma miejsca w Lublinie.

• Gość: aron Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: *.lublin.enterpol.pl 29.12.06, 21:52
          a ja mam pytanie

czy jeżeli przyjdzie na przystanek 100 osób niepełnosprawnych ( np. wycieczka z
          domu starców) to Solaris ich przewiezie?

Oczywiście, że nie. I dlatego Solaris się nie nadaje.
          • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 29.12.06, 22:07
            > a ja mam pytanie
            >
            > czy jeżeli przyjdzie na przystanek 100 osób niepełnosprawnych ( np. wycieczka z
            >
            > domu starców) to Solaris ich przewiezie?
            >
            > Oczywiście, że nie. I dlatego Solaris się nie nadaje

Udajesz...?
          • Gość: matioszka Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 195.116.34.* 29.12.06, 23:23
            Tym bardziej bus się nie nadaje, no nie?
            • Gość: aron Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 08:43
              a ja mam pytanie do Wichajstera

czy pociągi PKP są przystosowane do potrzeb niepełnosprawnych?

Oczywiście, że NIE!

Czy w takim razie należy zlikwidować PKP?
              • Gość: aron Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 08:44
                głuchoniemy może sobie przeczytać na przystanku na rozkładzie dokąd bus jedzie
                i o której. No chyba że głuchoniemy jest analfabetą, ale na to ja już nic nie
                poradzę.

• Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 30.12.06, 12:37
                  <lol>
              • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 30.12.06, 12:41
                Odpowiem Ci tak jak z Ikarusami.
                Stare nie bardzo nowe tak.
                Tak samo perony na dworcu stare nie po remącie tak.

I pomidor na końcu
        • Gość: aron Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: *.lublin.enterpol.pl 29.12.06, 21:53
        • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 29.12.06, 22:05
          > To zależy jaki to jest wózek.

Ale mnie nie obchodzi na jaki ma być na bliźniaczy nawet.

> Nie ma problemu z zamontowaniem tych bajerów, jeżeli będą potrzebne do
          > szczęścia pasażerom.

No jak nie potrzebne?
          Pasażer musi wiedzieć gdzie jedzie bus a jak wsiądzie osoba niedowidząca bądź nie widoma musi wiedzieć gdzie np. wysiąść?
          Czemu nie montują? Może ich nie stać?

> Są, choć nie wszystkie.

Chyba tylko te co są od razu zbudowane na ten cel.
          Nie wyobrażam sobie żeby taszkać przez przednie drzwi kogoś na wózku tymbardziej zeby sam wjechał.

> Na pewno jest to niższa podłoga niż w Jelczu czy Ikarusie z MPK.

Tak no co Ty nie możliwe.
          A mamy teraz XXI wiek Aronku wiesz i jest coś takiego jak autobus niskopodłogowy wiesz?

> Tak.

ile?

> Międzymiastowe posiadają, choć bez koralików, są tylko nazwy przystanków i czas
          >
          > jazdy. W 74 się jakoś nie przyglądałem na takie detale.

Między miastowe mnie g obchodzą ja mówie o miejskich.

> Nie ma problemu z zamontowaniem czegoś takiego o ile będzie taka potrzeba.

To czemu nie jest zamątowane?
          poza tym po jaką cholere jak niskiej podłogi nie ma

> Ikarusy wszystkie to mają, wiem

Nowe mają stare nie mają. Ale My mówimy o nowym Sprinterze i nowym autobusie.

> tak, te drzwi są wystarczająco szerokie.

Przednie drzwi mają gdzieś szerokość jednej połowy drzwi w normalnym autobusie miejskim / lokalnym

> Solaris to wrogi wielkopolski produkt dla którego nie ma miejsca w Lublinie.

Ja chce MANA Lwa!!! i CO?
          • aron2004 Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom 29.12.06, 22:12
            Gość portalu: W-ster napisał(a):

> Ale mnie nie obchodzi na jaki ma być na bliźniaczy nawet.

A taki dla pięcioraczków?

\
            > No jak nie potrzebne?
            > Pasażer musi wiedzieć gdzie jedzie bus a jak wsiądzie osoba niedowidząca bądź
            >n ie widoma musi wiedzieć gdzie np. wysiąść?

Pasażer może się spytać kierowcy albo innego pasażera. Osoba niewidoma również.

> Czemu nie montują? Może ich nie stać?

MPK stać.

> Chyba tylko te co są od razu zbudowane na ten cel.

Nie. Można przerobić.

> Nie wyobrażam sobie żeby taszkać przez przednie drzwi kogoś na wózku
            >tymbardzie j zeby sam wjechał.

Ale są takie Sprintery co niepełnosprawny wjeżdża przez tylne drzwi. Takiego ma
            np. Contbus.

> Tak no co Ty nie możliwe.
            > A mamy teraz XXI wiek Aronku wiesz i jest coś takiego jak autobus
            >niskopodłogow y wiesz?

Taaaaaak?
            Naprawdę?
            Sprinter ma niższą podłogę niż Ikarusy i Jelcze z MPK.
            Tak że się nie martw.

>

> Między miastowe mnie g obchodzą ja mówie o miejskich.

To idź i zobacz w 74. Ja czegoś takiego nie zauważyłem, ale być może jest.

> To czemu nie jest zamątowane?

A czemu MPK nie umie wyłapać gapowiczów?

> poza tym po jaką cholere jak niskiej podłogi nie ma

Podłoga w Sprinterze jest o wiele niżśza niż w Ikarusie czy innym badziewiu z
            MPK.

> Nowe mają stare nie mają. Ale My mówimy o nowym Sprinterze i nowym autobusie.

Jakoś mało tych nowych autobusów.

> Przednie drzwi mają gdzieś szerokość jednej połowy drzwi w normalnym
            >autobusie miejskim / lokalnym

A środkowe?

> Ja chce MANA Lwa!!! i CO?

Kup sobie, ale za własne pieniądze.

Ja mogę powiedzieć równie dobrze - chcę, żeby MPK codziennie przywoziło mi
            hamburgery na obiad ( za darmo). I CO???

• aron2004 Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom 29.12.06, 22:13
              poza tym
              czy tramwaje w Poznaniu/Warszawie/Krakowie/Łodzi itp. mają niską podłogę,
              bajery, wyświetlacze itp. Oczywiście, że nie wszystkie.

Tramwaj też się nie opuści w dół jak podejdzie niepełnosprawny na wózku.

Wniosek - trzeba zlikwidować tramwaje.
              • Gość: Mister MR Pomidor IP: *.chello.pl 29.12.06, 22:17
                upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Tomate_gelber_Bl%C3%BCtenkelch2.jpg
              • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 29.12.06, 22:44
                Nie wszystkie ale jeszcze kilka latek i będą wszystkie a sprinter nigdy nie bezie.
                A po cholerę ma się tramwaj opuszczać jak są perony wysokie i jest jeszcze lepsze wejście jak do autobusu który się opuszcza do niskiego krawężnika?
            • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 29.12.06, 22:42
              > A taki dla pięcioraczków?

Powiedz ze nie wlezie w Sprintera a nie głupiego ze mnie próbujesz robić.

> Pasażer może się spytać kierowcy albo innego pasażera. Osoba niewidoma również.

Tak no to ciekawe 20 osób z busa bedzie sie pytało kierowcy do kad jedzie.
              Bawimy się w babcie sprinterkę
              Najpierw wsiada do autobusu przeciska się zajmując miejsce a potem się pyta co to za linia i dokąd jedzie <lol>
              A osoba głuchoniema też będzie się pytać wszystkich po kolei czy zna język migowy i każdy się każdego będzie pytać....

> MPK stać.

X razy mówiłem co zrobić żeby zrobić nie dociera to do przedszkola uczyc się czytać.

> Nie. Można przerobić.

No no i to w Lublinie.

> Ale są takie Sprintery co niepełnosprawny wjeżdża przez tylne drzwi. Takiego ma
              >
              > np. Contbus.

Tak i w mieście sie on sprawdzi. Kierowca aut na zewnątrz otwierać drzwi roskładać podesty wprowadzać wózek składać podesty zamknąć drzwi i do szoferki.
              Spoko Aron na wsi się sprawdzi.

> Taaaaaak?
              > Naprawdę?
              > Sprinter ma niższą podłogę niż Ikarusy i Jelcze z MPK.
              > Tak że się nie martw.

Tak no co Ty nie możliwe.
              A mamy teraz XXI wiek Aronku wiesz i jest coś takiego jak autobus
              niskopodłogowy wiesz?
              I mówiłem co zrobić żeby zrobić nie dociera to do przedszkola uczyc się czytać.

> To idź i zobacz w 74. Ja czegoś takiego nie zauważyłem, ale być może jest.

A dali sam se idź to ma być a nie ja mam sprawdzać czy to jest.

> A czemu MPK nie umie wyłapać gapowiczów?

A czemu masz nitkę w głowie?

> Jakoś mało tych nowych autobusów.

J.w.

> A środkowe?

Przesuwne są najczęściej zamknięte i wchodzi się przednimi zresztą i tak nic po nich bo są siedzenia.
              Te drzwi są dobre na euro paletę a nie wózek dla inwalidy.

> Kup sobie, ale za własne pieniądze.

A ja chce za pieniądze ITS i Connex?

> Ja mogę powiedzieć równie dobrze - chcę, żeby MPK codziennie przywoziło mi
              > hamburgery na obiad ( za darmo). I CO???

I Abramowice czekaja
              • Gość: matioszka Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 195.116.34.* 29.12.06, 22:51
                Następnym razem głuchoniemi będą mieli tabliczki: "Proszę mi powiedzieć jaka to
                linia, bo jestem głuchoniemy(-a)", tak, aronie?

Zrozum człowieku, że busy są dobre na wsi, a w mieście są AUTOBUSY a nie BUSY?
                Widać różnicę?
                • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 29.12.06, 22:57
                  Informacja pasażerska wg. Inżyniera ruchu Arona

Niemowa spyta głuchego a głuchy napisze na karteczce niewidomemu treść rozmowy.
                  • kadafi123 Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom 29.12.06, 23:01
                    POMIDOR!!!

W-ster>> takie zachowanie nie pomaga naszej akcji
                    • Gość: W-ster Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 82.139.38.* 29.12.06, 23:06
                      > W-ster>> takie zachowanie nie pomaga naszej akcji

A ta akcja pomaga że cho cho
                      • Gość: matioszka Re: Kupując Solarisy nabijamy kabzę pyrom IP: 195.116.34.* 29.12.06, 23:09
                        i tak chyba nie przegadamy jego bzdetów, co nie Wichajster?
    • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 29.12.06, 22:28
      Ty aronie to chyba masz zamiast mózgu model sprintera.

Jakbyś miał do wyboru SU 12 i Sprintera 313CDI i np. 40 osób w kolejce na
      auto(bus) to co byś wybrał? Jechać w wygodzie solarisem czy tłuc się sprinterem?

>Metro warszawskie zamienić na busy
      A to dobre... :D
      • kadafi123 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 29.12.06, 23:02
        POMIDOR!!!

koleżanka również nie stosuje się do zaleceń
        • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 29.12.06, 23:08
          jam jest chłopak z krwi i kości nie mylić mnie z dziewczyną!!

• Gość: Paweł Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 83.16.171.* 02.01.07, 18:41
          Bo tak teraz jest: że bardzo dużo ludzi nie rozumie prostych poleceń. Nie raz
          staje się to bardzo irytujące.
      • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 08:46
        Gość portalu: matioszka napisał(a):

> Ty aronie to chyba masz zamiast mózgu model sprintera.
        >
        > Jakbyś miał do wyboru SU 12 i Sprintera 313CDI i np. 40 osób w kolejce na
        > auto(bus) to co byś wybrał? Jechać w wygodzie solarisem czy tłuc się
        >sprinterem

Zarezerwowałbym sobie w Sprinterze miejsce siedzące i pojechałbym Sprinterem.
        Tak robię jak jadę do Parczewa i Solarisy nie są mi potrzebne do szczęścia.

> >Metro warszawskie zamienić na busy
        > A to dobre... :D

Rozumiem, że ty nadal chcesz dopłacać do metra warszawskiego? Bo ja nie chcę.
        Niech sobie sama Warszawa płaci za metro tzn. niech podniosą ceny biletów. A
        jak ich nie stać - niech jeżdżą busami.
        • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 08:48
          tak że Wichajster sam widzisz, że piszesz bzdury. Chodzi ci o to żeby nabijać
          kabzę fabrykom w zachodniej Polsce. A ja mówię - niech się walą.

Kolejna sprawa.

Solaris przez lata korzystał z ochrony przed konkurencją z innych państw - tzn.
          rząd Millera i Belki nie pozwalał sprowadzać używańców np. z Niemiec, żeby
          Solaris zarobił. I Solaris zarobił, a straciły miliony Polaków.
          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 08:50
            w ogóle nie lubię Wielkopolski, a Solarisa w szczególności. Nie widzę powodu,
            żebyśmy mieli do Wielkopolski dopłacać, i tak zbudowaliśmy im autostrady z
            naszych pieniędzy ( a jeszcze będziemy spłacać teraz Kulczyka). Tak że niech
            Solaris przeniesie przynajmniej część produkcji do Lublina to pogadamy.
            Podobnie nie cierpię neandertali maturalnych z Dolnego Śląska.
            • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 12:47
              A ja rządam MAN-a Lwa!!!!
              A ja Rządam Jelcza Vecto!!!!

POMIDOR POMIDOR POMIDOR NA WSZYSTKIE 3 WYPOWIEDZI!
              • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 12:48
                >rządam

samo ż...
                • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 12:59
                  a co powiesz W-ster na takiego pasażera - niewidomy i głuchoniemy. W takim
                  razie powinny być rozkłady pisane Brailem, no nie? Wewnątrz Solarisa powinny
                  też być tabliczki z rozkładem i przebiegiem trasy pisane Brailem.
                  • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 15:03
                    > a co powiesz W-ster na takiego pasażera - niewidomy i głuchoniemy. W takim
                    > razie powinny być rozkłady pisane Brailem, no nie? Wewnątrz Solarisa powinny
                    > też być tabliczki z rozkładem i przebiegiem trasy pisane Brailem.

W busie Mu napewno pomogą.
          • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 30.12.06, 13:21
            >Solaris przez lata korzystał z ochrony przed konkurencją z innych państw - tzn.
            rząd Millera i Belki nie pozwalał sprowadzać używańców np. z Niemiec, żeby
            Solaris zarobił. I Solaris zarobił, a straciły miliony Polaków.

Przy najmniej mamy porządny polski autobus, który staje się powoli ikarusem XXI
            w. Solarisy są już w prawie każdym kraju europejskim i Polska ma się czym
            chwalić w Europie!!
            • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 13:22

> Przy najmniej mamy porządny polski autobus, który staje się powoli ikarusem
              >XXI w. Solarisy są już w prawie każdym kraju europejskim i Polska ma się czym
              > chwalić w Europie!!

Ale mieszkańcy woj. lubelskiego na tym Solarisie nie zarabiają, to co mnie to
              obchodzi?
              • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 15:06
                Pytałem się czemu busiarze z Lublina nie kupują produktów Intrall-a?
                A i mam rozumieć że Ty kupujesz Tylko i wyłącznie produkty pochodzące z woj. lubelskiego?
                • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 15:54

> Pytałem się czemu busiarze z Lublina nie kupują produktów Intrall-a?

dlatego że dają zarabiać innym firmom z naszego regionu - przy przerabianiu
                  busów.

> A i mam rozumieć że Ty kupujesz Tylko i wyłącznie produkty pochodzące z woj.
                  lu belskiego?

staram się.
                  • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 15:58
                    > > Pytałem się czemu busiarze z Lublina nie kupują produktów Intrall-a?
                    >
                    > dlatego że dają zarabiać innym firmom z naszego regionu - przy przerabianiu
                    > busów.

Ale Intrall produkuje samochody dostawcze w Lublinie i też zarabia Lubelszczyzna.
                    Czy Ty wiesz co Ty w ogóle piszesz?

> staram się.

A wyżej mówiłęś że lepiej busa z niemiec niz z Intralla?
                    • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 16:06

> Ale Intrall produkuje samochody dostawcze w Lublinie i też zarabia
                      >Lubelszczyzn a.

ale firmy które przerabiają busy na osobowe też są z Lubelszczyzny

> Czy Ty wiesz co Ty w ogóle piszesz?

Pewnie. Wiem, że nie możemy dać zarobić Wielkopolsce.

> A wyżej mówiłęś że lepiej busa z niemiec niz z Intralla?

I taki i taki bus jest dobry, o ile zarabiają firmy z naszego regionu.
                      Jeżeli kupimy busa z Intralla to jest dobrze, bo zarabia nasz region. Jeżeli
                      kupimy busa w Niemczech i w naszym regionie przerobimy go na osobowy, to też
                      jest dobrze, bo zarabia nasz region.
        • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 30.12.06, 13:17
          >Zarezerwowałbym sobie w Sprinterze miejsce siedzące i pojechałbym Sprinterem.
          Tak robię jak jadę do Parczewa i Solarisy nie są mi potrzebne do szczęścia

Ja tu mówię o mieście, a nie o jakichś wiochach. Kto chciałby się tłuc
          Sprinterem po mieście?????

>Rozumiem, że ty nadal chcesz dopłacać do metra warszawskiego? Bo ja nie chcę.
          Niech sobie sama Warszawa płaci za metro tzn. niech podniosą ceny biletów. A
          jak ich nie stać - niech jeżdżą busami.

Taki jest obieg pieniędzy i nic na to nie poradzimy. A poza tym przejedź się
          chociaż raz metrem to zobaczysz, że warto dopłacać te 10 gr.
          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 13:23

> Ja tu mówię o mieście, a nie o jakichś wiochach. Kto chciałby się tłuc
            > Sprinterem po mieście?????

Ja. Wolę Sprintera niż Ikarusa czy Solarisa.

> Taki jest obieg pieniędzy i nic na to nie poradzimy.

To sprzedaj ostatnią koszulę i oddaj kasę Warszawie, niech sobie zrobią w
            metrze złote klamki.

>A poza tym przejedź się
            > chociaż raz metrem to zobaczysz, że warto dopłacać te 10 gr.

Raz nawet jechałem, ale niech dopłaca ten co jeździ. Podnieść ceny biletów na
            metro w Warszawie, niech płacą ci co jeżdża tym metrem. Ja tego metra nie
            potrzebuję.
            • Gość: w-STER Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 15:10
              > Ja. Wolę Sprintera niż Ikarusa czy Solarisa.

No to sobie na wsi nim jeździj. Mówiłem już ja chce metro na wsi i co?

> To sprzedaj ostatnią koszulę i oddaj kasę Warszawie, niech sobie zrobią w
              > metrze złote klamki.
              > Raz nawet jechałem, ale niech dopłaca ten co jeździ. Podnieść ceny biletów na
              > metro w Warszawie, niech płacą ci co jeżdża tym metrem. Ja tego metra nie
              > potrzebuję.

Aron a czy dopłacasz do komunikacji np. w Trójmieście czy w Radomiu?
              Poza tym o zarządzaniu komunikacją też widzę ze nie masz bladego pojęcia.
              POMIDOR POMIDOR I JESZCZE RAZ POMIDOR.
              • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 15:50
                Gość portalu: w-STER napisał(a):

> No to sobie na wsi nim jeździj.

Ja chcę po mieście. Za WŁASNE pieniądze.

> Mówiłem już ja chce metro na wsi i co?

To sobie zbuduj to metro na wsi za własne pieniądze.

> Aron a czy dopłacasz do komunikacji np. w Trójmieście czy w Radomiu?

Wystaczy, że dopłacam w Warszawie.

> Poza tym o zarządzaniu komunikacją też widzę ze nie masz bladego pojęcia.

Dobrze że ty masz. Twoje pojęcie o zarządzaniu komunikacją można streścić w 2
                punktach
                1. niech zarabia Wielkopolska a nie Lubelszczyzna
                2. busy są złe, bo są złe
                • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 15:56
                  > Ja chcę po mieście. Za WŁASNE pieniądze.

No to sobie kup i jeździj

> To sobie zbuduj to metro na wsi za własne pieniądze.

A ja chce mieć metro na wsi tak jak Ty i busy w mieście!

> Wystaczy, że dopłacam w Warszawie.

Aron a czy dopłacasz do komunikacji np. w Trójmieście czy w Radomiu?

> Dobrze że ty masz. Twoje pojęcie o zarządzaniu komunikacją można streścić w 2
                  > punktach
                  > 1. niech zarabia Wielkopolska a nie Lubelszczyzna
                  > 2. busy są złe, bo są złe

A co ma en bełkot do zarządzania?

> 1. niech zarabia Wielkopolska a nie Lubelszczyzna

A dlaczego wolisz złoma z niemiec niż nowego Intralla?

> 2. busy są złe, bo są złe

Uzasadniłem czemu ale Ty ominąłes to wielkim łukiem

Joł pomidor
                  • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 16:12

> No to sobie kup i jeździj

Po co kupować. Jeżdżę po mieście busem linii 74 i sam płacę za przejazd. Nie
                    domagam się od nikogo dotacji do tego busa.
                    Chciałbym tylko, zeby 74 jeździła częściej, ale to już leży w gestii UM.

> A ja chce mieć metro na wsi tak jak Ty i busy w mieście!

No to jaki problem? Łopata w rękę i kop tunel z Lublina do Parczewa.

> Aron a czy dopłacasz do komunikacji np. w Trójmieście czy w Radomiu?

Nie.

>
                    > A co ma en bełkot do zarządzania?

No właśnie. Bełkoczesz ciągle, że musimy dać zarobić wielkopolskiemu
                    Solarisowi, a jak nie, to jesteśmy chamy.

> A dlaczego wolisz złoma z niemiec niż nowego Intralla?

Nie jechałem nowym wytworem Intralla jeszcze, tak że trudno mi się wypowiadać.

> Uzasadniłem czemu ale Ty ominąłes to wielkim łukiem

tak, uzasadniłeś. Dlatego, że na busach zarabia Lubelszczyzna. A ty jesteś
                    wściekły, gdy zarabia Lubelszczyzna a nie Wielkopolska. Panu już dziękujemy.
                    • Gość: W-ster Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 82.139.38.* 30.12.06, 16:36
                      Na tamto odpowiem Pomidor a na to

> Po co kupować. Jeżdżę po mieście busem linii 74 i sam płacę za przejazd. Nie
                      > domagam się od nikogo dotacji do tego busa.
                      > Chciałbym tylko, zeby 74 jeździła częściej, ale to już leży w gestii UM.

A ja zeby nie jeździło

> No to jaki problem? Łopata w rękę i kop tunel z Lublina do Parczewa.

No to jaki problem ściągaj solarisa do Lublina i bezie lubelszczyzna zarabiać

> Nie.

No to czemu jak pisze że tam jest w miarę przyzwoita to robisz ze mnie idiotę?

> No właśnie. Bełkoczesz ciągle, że musimy dać zarobić wielkopolskiemu
                      > Solarisowi, a jak nie, to jesteśmy chamy.

A ja chce MANA Lwa i Jelcza Vecto! I co?

> Nie jechałem nowym wytworem Intralla jeszcze, tak że trudno mi się wypowiadać.

10 lat produkują Lublina i nie jechałeś nowym wytworem.
                      Przecież nie każe kupować Lubo.

> tak, uzasadniłeś. Dlatego, że na busach zarabia Lubelszczyzna. A ty jesteś
                      > wściekły, gdy zarabia Lubelszczyzna a nie Wielkopolska. Panu już dziękujemy.

Tak ejstem wściekły i nie ma za co mi dziękować

Ogórek

• Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 16:53

> A ja zeby nie jeździło

A co ci to przeszkadza? Ja nie chcę, żebyś dopłacał do busa którym jeżdżę. Sam
                        zapłacę.

> No to jaki problem ściągaj solarisa do Lublina i bezie lubelszczyzna zarabiać

No więc apeluję do firmy Solaris - przenieście część produkcji do Lublina to
                        będziemy kupować.

> No to czemu jak pisze że tam jest w miarę przyzwoita to robisz ze mnie idiotę?

Ja naprawdę nie muszę robić z Ciebie idioty.

> A ja chce MANA Lwa i Jelcza Vecto! I co?

Jak przeniosą produkcję do Lublina, to pogadamy.

> 10 lat produkują Lublina i nie jechałeś nowym wytworem.

To jest stary wytwór. Jechałem nim, jest wprawdzie mniej wygodny niż Sprinter,
                        ale na pewno lepszy niż Ikarus. Tak że zdecydowanie wolałbym jeździć po mieście
                        Lublinkiem niż Ikarusem.

> Przecież nie każe kupować Lubo.

No właśnie ciekawi mnie jak Lubo będzie się spisywał.

> Tak ejstem wściekły i nie ma za co mi dziękować

wyprowadź się do Poznania i tam głoś swoje teorie
            • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 30.12.06, 17:24
              Ty jesteś głupi tak sam z siebie czy ktoś ci za to płaci?

> Ja. Wolę Sprintera niż Ikarusa czy Solarisa.
              No to sobie wol Sprintera niż Ikara tylko nie wciskaj innym takich shitów.

> Raz nawet jechałem, ale niech dopłaca ten co jeździ. Podnieść ceny biletów na
              > metro w Warszawie, niech płacą ci co jeżdża tym metrem. Ja tego metra nie
              > potrzebuję.
              No widzisz. Raz jechałeś więc coś musisz dopłacić, no nie?
              • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.06, 18:59

> No to sobie wol Sprintera niż Ikara tylko nie wciskaj innym takich shitów.

Ikarus to jest shit.

> No widzisz. Raz jechałeś więc coś musisz dopłacić, no nie?

Pewnie że tak. Z radością oddam ostatnią koszulę, żeby Warszawa rosła w siłę i
                warszawiakom żyło się dostatniej. W końcu po to istniejemy, żeby dopłacać do
                stolycy, czyż nie?
                • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 31.12.06, 15:54

>Ikarus to jest shit.
                  Nie obrażaj Ikarusa on mieści z jakieś 200 osób a Sprinter 40. A że Ikarusy są
                  stare to już inna materia. Poza tym, Sptintery za 10 lat też będą stare.

>Pewnie że tak. Z radością oddam ostatnią koszulę, żeby Warszawa rosła w siłę i
                  warszawiakom żyło się dostatniej. W końcu po to istniejemy, żeby dopłacać do
                  stolycy, czyż nie?
                  Wyczuwam tu ironię... Albo sam sobie zaprzeczasz...
                  • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 31.12.06, 18:49

> Nie obrażaj Ikarusa on mieści z jakieś 200 osób

Ano pewnie. A jak wygodnie jest jechać Ikarusem przy takim napełnieniu.
                    Uwielbiam taką jazdę.

> Wyczuwam tu ironię... Albo sam sobie zaprzeczasz...

jaką ironię? ja naprawdę chcę wszystko co mam oddać na warszawskie metro
                    • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 31.12.06, 22:19
                      > Ano pewnie. A jak wygodnie jest jechać Ikarusem przy takim napełnieniu.
                      > Uwielbiam taką jazdę.
                      I tutaj potwierdzasz, że autobusami jeździ o wiele więcej osób.
                      A co powiesz na przegubowe?
                      Na zachodzie busiarstwo zanikło i wszystkie luda jeżdżą AUTObusami. Widziałeś
                      kiedykolwiek na zdjęciu autobus dwuprzegubowy?

> jaką ironię? ja naprawdę chcę wszystko co mam oddać na warszawskie metro
                      To po co wcześniej pitoliłeś, że nie masz zamiaru dopłacać do metra, skoro
                      mieszkasz w Parczewie?
                      • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 01.01.07, 08:07

> I tutaj potwierdzasz, że autobusami jeździ o wiele więcej osób.
                        > A co powiesz na przegubowe?

Są cudowne. Szkoda że nie jeżdżą z Lublina do Parczewa. Jaka to by była
                        wspaniała podróż.

> Na zachodzie busiarstwo zanikło i wszystkie luda jeżdżą AUTObusami.

Tak, oczywiście.

>Widziałeś
                        > kiedykolwiek na zdjęciu autobus dwuprzegubowy?

Nie.

> To po co wcześniej pitoliłeś, że nie masz zamiaru dopłacać do metra, skoro
                        > mieszkasz w Parczewie?

Pod Twoim wpływem zmieniłem zdanie. Teraz oddałbym ostatnią koszulę na metro w
                        Warszawie, żeby mieli w nim złote klamki.
                        • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 01.01.07, 12:31
                          > Są cudowne. Szkoda że nie jeżdżą z Lublina do Parczewa. Jaka to by była
                          > wspaniała podróż.
                          Tu się w 100% zgadzam.

> Nie.
                          Wpisz w googlach Ikarus 293 i wyskoczy ci Forum EKK. Tam będzie zdjęcie Ikarusa
                          293 (dwuprzegubowy) i inne cudeńka. Zobacz też linki, które są na stronie -
                          opłaca się.

> Pod Twoim wpływem zmieniłem zdanie. Teraz oddałbym ostatnią koszulę na metro w
                          > Warszawie, żeby mieli w nim złote klamki.
                          To nie w Polsce :D. Ale dobrze, że zrozumiałeś istotę, tzn. że nie można tak
                          generalizować. A Solarisy są super autobusy - na szczęście mamy je 2 sztuki w
                          Ostrowcu, jeździ się nimi lepiej niż MAN-ami NL202.
                          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 01.01.07, 15:50

> Tu się w 100% zgadzam.

Wisieć godzinę na rurce w Ikarusie aż do samego Parczewa. No rewelka po prostu.

> Wpisz w googlach Ikarus 293 i wyskoczy ci Forum EKK. Tam będzie zdjęcie
                            >Ikarusa 293 (dwuprzegubowy) i inne cudeńka. Zobacz też linki, które są na
                            >stronie - opłaca się.

a nie ma trójprzegubowych?

> To nie w Polsce :D. Ale dobrze, że zrozumiałeś istotę, tzn. że nie można tak
                            > generalizować.

Zgadza się. Trzeba płacić stolycy, a nie generalizować. Popieram.

>A Solarisy są super autobusy - na szczęście mamy je 2 sztuki w
                            > Ostrowcu, jeździ się nimi lepiej niż MAN-ami NL202.

Ale Solarisem dobrze się jeździ tylko wisząc na rurce, bo mają twarde siedzenia.
                            • Gość: matioskza Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 01.01.07, 19:32
                              > a nie ma trójprzegubowych?
                              Nie ma.

> Wisieć godzinę na rurce w Ikarusie aż do samego Parczewa. No rewelka po prostu.
                              Są fotele. Ja wiem że jakieś rewelacyjne one nie są, ale zawsze coś :)

> Ale Solarisem dobrze się jeździ tylko wisząc na rurce, bo mają twarde siedzenia
                              1. Zależy od pojazdu. 2. Kwestia gustu.
                            • Gość: Mister MR Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.chello.pl 01.01.07, 21:19
                              A widział Ty Ikarusa 280 kursującego na liniach międzymiastowych? :-) Bo ja
                              nie...
                              • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 02.01.07, 16:50
                                Gość portalu: Mister MR napisał(a):

> A widział Ty Ikarusa 280 kursującego na liniach międzymiastowych? :-) Bo ja
                                > nie...

widziałem w Łodzi, Garwolinie i Sokołowie Podlaskim. W Garwolinie nawet z rok
                                temu.
    • Gość: xerxes Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 21:37
      Co niektórzy nie zrozumieli... Myślą, że "bojkot Arona" oznacza dyskusję z
      Aronem...o_0 Załóżcie inny temat albo nawet jakiś ekskluzywny czat i tam sobie
      do woli piszcie o wiszeniu na rurce, [bam]busach i innych konikach Arona...
      • Gość: Paweł Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 83.16.171.* 02.01.07, 18:49
        O, właśnie podobnie miałem pisać: może i lutzek miał dobre intencje zakładając
        niniejszy wątek, jednak brak zrozumienia czytanego tekstu obecny u wielu
        forumowiczów przemienił tenże wątek w głupawą i bezcelową dyskusję.
        • Gość: matioszka Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 195.116.34.* 02.01.07, 19:14
          Jakby kto nie wiedział, wiele miast PKS-ów ma Ikarusy 280 lub Zemuny IK160.
          A nie można spróbować aronowi wybić z głowy te denne i beznadziejne tezy o
          busach? Tzn pogadać jak człowiek z człowiekiem. Jak będziecie z nim się kłocić,
          to to nic nie da.
          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 02.01.07, 20:45
            no pewnie. Najłatwiej będzie wybić mi z głowy te beznadziejne tezy o busach,
            jeżeli MPK podstawi Ikarusa na trasę do Parczewa i ja się przejadę do Parczewa
            Ikarusem wisząc na rurce. Wtedy pokocham Ikarusy z całego serca. No i MPK.
          • Gość: Paweł Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 83.16.171.* 02.01.07, 22:21
            Zauważ, że nikt (chyba oprócz Ciebie) nie chce się z nim kłócić, tylko go po
            prostu ignorować.
    • Gość: andrzej-pl Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 83.15.109.* 15.01.07, 14:02
      Popieram bojkot tego trola. Już nawet na forum mojego miasta, www.lkr.pl nie
      możemy z kolegami nic pisać, bo od razu się ten głupek pojawia i wciska nam
      swoje podparczewskie bzdury. Jedyne wolne od tego jełopa forum ma tylko chyba
      LTEK. Gdzie indziej boję się wchodzić, aby nie zobaczyć tego przeklętego nicka.
      Na nic się zdały prośby, aby nie wtrącał się w rozmowy o KM w Kraśniku, o której
      to pan Henio nie ma całkowicie pojęcia, ale co tam!

Aronku, załóż sobie FRONT WYZWOLENIA SPRINTERÓW!!

I jeszcze tak na koniec: Pomidor, trolu!
      • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 15.01.07, 19:26
        na forum miasta Kraśnika część osób to fanclub prezesa MPK na tyle
        bezkrytyczny , że chyba zaraz zaczną mu spiewać "łubudubu tralala niech nam
        żyje prezes MPK!". A fakty są takie, że tamtejsze MPK żyje tylko dlatego, że
        miasto płaci im za wożenie za darmo emerytów i rencistów. No ale busy i tak
        wygrają.
        • bu2m Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 15.01.07, 19:31
          Dobrze że w Parczewie nie ma MPK, bo tam nawet powietrze nie chciałoby jeździć.
          • aron2004 Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! 15.01.07, 21:22
            ZGadza się, Parczew jest za mały. Wystarczą busy no i w niektórych kierunkach
            PKS.
            • Gość: o aronie Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:17
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=55527538&a=55545682
              • Gość: Mister MR :-) IP: *.chello.pl 16.01.07, 18:53
                Ja czytam Arona dla rozrywki i poprawienia humoru, bo zabawa z nim przednia! :-D
        • Gość: andrzej-pl Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 83.15.109.* 20.01.07, 15:02
          Ty już od dawna śpiewasz pieśni o sprinterze. W przeciwieństwie do ciebie, jako
          mieszkańcy Kraśnika chcemy coś w nim zmienić, na lepsze oczywiście. Takiej
          płytkości umysłu dawno nie widziałem. Ostatnio ktoś mi opowiedział dowcip o
          tobie, ale nie będę go tu cytował. Weź leki, bo ci się pogarsza. I odwal się od
          Kraśnika.
          • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 20.01.07, 15:41
            co chcecie zmienić w Kraśniku? Chyba nie burmistrza? Kozak z niego :-)
    • Gość: Freemc Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:58
      Proszę was,niech ktoś prześle mi na dynamix5@poczta.fm namiary na tego kolesia,
      ten człowiek nie daje żyć użytkownikom forum Opola Lubelskiego
      (www.opolaki.nazwa.pl),powstał tam wątek o busach,ta łachudra jakoś go znalazła
      i...zresztą chyba nie muszę wam tłumaczyć,debil to bardzo łagodne określenie
      dla niego,naprawdę, mało tego,podaje się również na tym forum za nijakiego
      Zygi, dajcie mi jego namiary a przemówię mu do rozsądku odwrotnością siły
      agumentów
      • Gość: aron Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: *.lublin.enterpol.pl 26.01.07, 19:41
        polecam forum Opolaki, tam można przeczytać np. że na przejeździe w Motyczu
        jest znak STOP i że kierowca busa powinien zatrzymywać się przed przejazdami
        strzeżonymi. Albo np. to że śmierdzący dym z Ikarusa czy Autosana wydziela się
        bo silnik ma większą pojemność. MOżna się nieźle uśmiać.
      • Gość: andrzej-pl Re: Wzywam do bojkotu Arona !!! IP: 83.15.109.* 27.01.07, 14:15
        Taaa... Zajrzyj na forum www.lkr.pl.
        Tam to dopiero wypisuje brednie. Jemu chyba nawet psychotropy nie pomogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka