Dodaj do ulubionych

Handel na placu Konstytucji

IP: *.chello.pl 06.07.04, 17:41
Wraca stare. Na placu Konstytucji znów pojawili się handlarze. Nie chodzi mi
o kwiaciarki, ale o sprzedawców tandetnej galanterii. Plac Konstytucji
odremontowany jest tym miejscem w Warszawie, którego nie powinno zmieniać się
w bazar.
Może straż miejska przepędziłaby brudzących handlarzy?
Obserwuj wątek
    • Gość: macant Re: Handel na placu Konstytucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:11
      Ten plac przed remontem tętnił życiem.Ludzie sie spotykali,posilali,kupowali
      coś do picia, gazety, papierosy.Tak było przed remontem, po prostu plac był dla
      ludzi.
      A po remoncie nie ma na nim ludzi, plac stał się jedną wielką sralnią dla
      głębi, kolorowe mozaiki widać tylko z lotu ptaka.I z tamtąd też można na nie
      srać!
      pzdr.
      • Gość: Warszawianka Re: Handel na placu Konstytucji IP: *.chello.pl 12.07.04, 21:43
        Ale również wokół unosił się smród z chińskich budek, wokół walały się papiery,
        brudy, pozostalości jedzenia ( handlarze po sobie nie mieli zwyczaju
        sprzątać,za to brudzić- owszem).
        Słuszna uwaga- plac jest dla ludzi- ma cieszyć oko nie zaś stanowić przystań
        dla meneli.
        Do handlu są sklepy, bazary, do jedzenia bary , restauracje i jadłodajnie-
        dlatego jestem zdecydowaną zwolenniczką usunięcia wszelkiego handlu z placu
        Konstytucji.
        Pzdr.
        • Gość: qwwer Re: Handel na placu Konstytucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 09:41
          Plac Konstytucji to nic. Zaglebiem tandety jest Plac Zamkowy... Niezmiennie szokuje mnie to co tutaj sie
          dzieje. Jakis facet sprzedajacy samochodziki na baterie, breloczki, dlugopisy z drewna... i cala gama
          innych smieci.
    • Gość: Olgis Re: Handel na placu Konstytucji IP: *.chello.pl 19.08.04, 19:36
      Obawiam sie ze maja wazniejsze rzeczy do roboty. Musze przyznac, ze tez mam ich
      dosyc. Uczeszczam do technikum przy Poznanskiej i codziennie widze ich na
      placu. Gdyby oni mieli chociaz co sprzedawac...
    • femme-fatale Re: Handel na placu Konstytucji 20.08.04, 08:00
      Mieszkam tuż przy pl. Bankowym i tam dzieje się to samo. Z dnia na dzień
      przybywa handlarzy ubrań, kosmetyków, kwiatów itp. Plac wyglada jak wilki
      bazar...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka