tola_30 27.12.06, 23:58 Chcialam sie zapytac do jakich szkol rodzenia chodzicie albo chodzilyscie w Lublinie, ile to kosztuje, ile trwa i w ktorym miesiacu ciazy powinno sie zapisac na takie zajecia. Moze doradzicie mi jakas szkole. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga7721 Re: Szkoly rodzenia 28.12.06, 18:29 Szkołę najlepiej wybrać przy szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. Poznasz szpital, personel itp. Koszt z tego co wiem na Staszica 400zł, na Jaczewskiego 500 zł. Nie wiem ile kosztuje w innych szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Szkoly rodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 17:34 czy to warto chodzić do takiej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkoly rodzenia IP: *.centertel.pl 16.01.07, 09:25 Witaj Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam. Nie żałuję swojej decyzji. Uważam, że to tylko zbędny wydatek kilkuset złotych. No ale decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoly rodzenia IP: *.am.lublin.pl 16.01.07, 19:25 z drugiej strony szkola rodzenia pozwala jednak sie oswoic z cała sytuacją porodu, a przede wszystkim ze szpitalem,personelem etc.daje komfort psychiczny.ja w kazdym razie polecam i uwazam ze warto wydac te kilkaset zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawdzajaca Szkola rodzenia - Al. Krasnicka IP: *.pronet.lublin.pl 21.02.07, 10:54 Chcialam sie podzielic wiadomosciami o szkole rodzenia na Al. Krasnickiej. Wczoraj bylam osobiscie w Szpitalu i siostra oddzialowa , ktora prowadzi ta szkole udzielila mi informacji. Szkola kosztuje 360zl, jest 10 spotkan po 2 godziny kazde spotkanie trwa. Przewaznie dwa razy w tygodniu, ale to juz z grupa ustala sie dokladnie co do czasu i czestotliwosci spotkan. Grupy sa po 8 pan rodzacych czyli jesli panie przyjda z mezami lub osobami towarzyszacymi to w grupie jest 16 osob razem wszystkich. Mozna przychodzic samemu na taka szkole lub z kims z kim chcemy. Spotkanie rozpoczyna sie gimnastyka i nauczaniem oddychania w czasie porodu. Trzeba przyniesc ze soba recznik lub kocyk i jakis dol od dresu lub legginsy i do tego bluzeczka z krotkim rekawem, i skarpetki, butownie trzeba bo cwiczy sie w skarpetkach. Nastepna godzina to jest wyklad mowiony , i wlasnie wszystkie spotkania prowadzi ta siostra oddzialowa i nawet daje xero z kazdej lekcji wiec nie trzeba notowac. Spotkania te, czyli szkola rodzenia miesci sie po drugiej stronie ulicy od szpitala na Al. Krasnicjkiej, i jest to w prywatnym domu tejze poloznej. Oplaty mozna dokonac jak sie chce, mozna od razu, albo w ratach, bo za kazde spotkanie dwogodzinne wychodzi 36 zl. Trzeba zadzwonic do oddzialowej i zapisac sie, a jak juz bedzie wiadomo kiedy nasz kurs w szkole rodzenia sie rozpocznie to siostra oddzialowa zadzwoni do nas informujac nas. W tej chwili trwa juz kurs i ma sie skonczyc za jakies 2 i pol tygodnia. Panie ktore uczeszczaja na ten kurs maja zblizone terminy porodow, czyli siostra oddzialowa tak zapisuje na kurs by pierwsza ktora urodzic ma dziecko, to zeby kurs ukonczyla na 2 tygodnie przed porodem. Spytalam sie o znieczulenie zewnatrzoponowe, i siostra oddzialowa mi powiedziala,ze w tym szpitalu Nie robi sie takiego znieczulenia(wyjatek jest cesarskie ciecie). Za to moga dac jakies leki znieczulajace. W szpitalu tez tym, Nie nacina sie krocza rutynowo u pierwiastek, czyli u tych co rodza po raz pierwszy. W trakcie kursu jest tylko jedna wycieczka na oddzial w szpitalu i tylko wtedy mozna poznac personel szpitala. (jak dla mnie to za malo by poznac personel). Do szkoly mozna sie zapisac od 26 tygodnia ciazy. Tego sie dowiedzialam osobiscie , wiec chcialam sie podzielic tymi wiadomosciami o tej szkole rodzenia. Moze jeszcze ktos cos doda, bo pewnie wszystkiego nie dowiedzialam sie, a z checia bym przeczytala o tej szkole jak i o innych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mychajg Re: Szkoly rodzenia 25.02.07, 13:50 Chodziłam do szkoły rodzenia od 7 m-ca. Polecam. Za darmo jest w Świdniku raz w tygodniu prowadzone przez wspaniałe położne. Miła i fachowa porada. Nie musisz tam rodzić ale warto chodzić o ile nie ma problemu z dojazdami. Za nic nie płaciłam jest zwiedzanie porodówki :)) Dodatkowym plusem chodzenia na zajęcia to brak obłędu od rad mam, koleżanek, cioć, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helenaja Re: Szkoly rodzenia IP: *.chello.pl 14.03.07, 12:15 Witam! Czy może ktoś podac namiary na szkołę rodzenia przy Kraśnickich? Byłabym wdzięczna, a może ktoś chodził do bezpłatnej szkoły rodzenia na Alejach Racławickich? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Szkoly rodzenia IP: *.pronet.lublin.pl 14.03.07, 21:05 Szkola rodzenia na al. Krasnickich: prowadzi siostra oddzialowa , tyle, ze we wlasnym domu(niedaleko szpitala, po drugiej stronie). Trzeba sie z nia umowic, to znaczy zapisac telefonicznie i wtedy ona jak zbierze grupe osob, to oddzwoni i zaprosi na pierwsze spotkanie. Numer tel na komorke : 607 217 417 Jesli ktos ma jakies pytania to ja moge na nie odpowiedziec, bo wlasnie chodze na takie lekcje w szkole rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś