bozo33 12.01.07, 19:17 Co wiecie o upadłości Konmedu? Czy bezpiecznie jest tam mieszkać? kupić mieszkanie? Jak Wy lokatorzy patrzycie na to-czujecie się bezpiecznie? Nie będzie jakichś niespodzianek? Czy nie będą lokatorzy spłacać długów Konmedu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: KONMED i syndyk IP: *.pronet.lublin.pl 12.01.07, 20:49 Niewykluczone że lokatorzy będą spłacać długi Konmedu. Kto Ci zagwarantuje że nie? Koleżanka tak właśnie spłaca z innymi właścicielami w Warszawie długi swojego developera. Zaległości zostały wliczone w czynsz, który teraz jest naprawdę wysoki. Możliwe że ktoś Ci chce korzystnie i tanio sprzedać tam mieszkanie. Ja bym się jednak mocno i to bardzo mocno nad zastanowiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: KONMED i syndyk IP: 89.186.21.* 12.01.07, 22:35 Spóldzielnia będzie sie przeksztalcać we wspólnotę mieszkaniową.Będę musiała doplacić około 900 złotych,i podobno wyjdziemy na prostą.Ja jestem dobrej mysli.o spłacaniu długów przez lokatorów mowy nie ma.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozo33 Re: KONMED i syndyk IP: *.lublin.mm.pl 13.01.07, 09:33 Co to znaczy będę musiała dopłacać 900zł? miesięcznie? W księdze wieczystej jest "ogon" 19 000zł. To znalazłam w internecie:"W Lublinie w stanie upadłości jest obecnie spółdzielnia Komend. Aby nie dopuścić do upadłości mieszkańcy muszą płacić średnio po 19.000 zł." Trochę boimy się kupować jednak tam mieszkanie. Jak to dalej będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: KONMED i syndyk IP: 89.186.21.* 13.01.07, 10:27 Nie miesięcznie,jednorazowo.Nie dziwię Ci się,że masz watpliwości,sama bym pewnie nie kupiła mieszkania w zadłużonej spółdzielni.Podobno jednak sytuacja nie jest taka zła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba Choiny też tak sie gospodarzyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:41 zanim siew wyprowadziłam spłaciłam 3 kredyty......długo by pisac....nie kupuj tam gdzie juz cos smierdzi, bedziesz pokrywac cudze długi , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozo33 Re: KONMED i syndyk IP: *.lublin.mm.pl 13.01.07, 12:48 a co odnośnie tej wspólnoty? to juz pewne? coś robią w sprawie przekształcenia? Czy Wy "starzy" lokatorzy siedzicie jak na bombie zegarowej? Czy wiecie na pewno w jakiej jesteście sytuacji? jakimi kosztami czy konsekwencjami Was straszą? Dzięki ara za informacje- brzmią trochę pokrzepiająco, jednak trochę niepewnie. Bardzo mi sie tam podoba, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: KONMED i syndyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:01 jesli mielibysmy spłacac to juz bysmy spłacali,nie ma takiej możliwości!pomyślcie tylko ile ludzi tam mieszka!nie jest żle! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozo33 Re: KONMED i syndyk IP: *.lublin.mm.pl 15.01.07, 20:54 Dzięki za wsparcie. Pościągałam wszystkie możliwe wiadomości. I ta współnota mieszkaniowa jest pomyślna. W sobotę podpisujemy umowę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KONMED i syndyk IP: 80.51.226.* 16.01.07, 09:07 Niestety, Twoje argumenty w stylu "już byśmy spłacali" i "ile ludzi tam mieszka" nie mają żadnego znaczenia... Życzę Wam jednak, aby wszystko się ułożyło po Waszej myśli. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś