michal_prickstein 06.07.17, 13:57 Słyszałem że syndyk oferował miastu siędzibę SK banku przy kolejowej, ale UM nie jest zainteresowany. Uważam, że dobra lokalizacja byłaby na siedzibę gminy Zielonka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama2201 Re: Plotki z bazarku 8 06.07.17, 17:58 Na siedzibę gminy to tak,ale nasz UM Zielonka mieści się w budynku o powierzchni dwa razy większej. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkowianka Re: Plotki z bazarku 8 21.07.17, 00:36 Trochę szkoda, dobra lokalizacja na jakąś miejską instytucję. Jeszcze większa szkoda, że taka piękna przedwojenna kamienica zwana "Dom Kostrzewy" podczas remontu została tak oszpecona. Nowa elewacja nie zachowała nic z pierwotnej konstrukcji budynku z kolumnami :( Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_zielonki Re: Plotki z bazarku 8 21.07.17, 17:40 Kupno tego obiektu to raczej byłaby niegospodarność ze strony władz miasta.Za te pieniądze , a na pewno nie są małe , można wybudować prosty budynek w stylu naszego obecnego UM. Przeznaczyć wystarczy jakąś działkę z zasobów miasta , mam tu na myśli np. teren dawnego koszarowca , lokalizacja nie najgorsza i dużo miejsca na parking . Budynek banku jest za mały , nie ma miejsc parkingowych w okolicy , po zaparkowaniu samochodów pracowników interesanci nie będą mieli szans na zaparkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Plotki z bazarku 8 22.07.17, 18:14 A mi się coś ubzdurało, czy budynek SK Banku to właśnie nie jest dawny ratusz? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_zielonki Re: Plotki z bazarku 8 22.07.17, 19:36 Ratusz był na przeciwko tam gdzie teraz jest muzeum,w budynku banku była kiedyś poczta a na górze centrala telefoniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa30 Re: Plotki z bazarku 8 14.08.17, 09:28 Urząd Miasta w tym miejscu? Bardziej fatalnej lokalizacji wymyśleć nie można! Ruchliwa ulica i KOMPLETNY brak miejsc parkingowych.Kolejowa byłaby ciągle zakorkowana z powodu pojazdów usiłujących zaparkować pod Urzędem! Odpowiedz Link Zgłoś