Dodaj do ulubionych

Gwiazdki za jedzenie

IP: *.lublin.mm.pl 08.04.03, 16:37
Hm` wpadł na pomysł żeby przyznawac gwaizdki knajpom za jedzenie: kto byl
niech sie chwali i przyznaje a potem wyciągniekmy średnią. Pozwole sobie
zacząć- proponuje od 1 do 5 ( 5 najlepsze):
" Ulice miasta" - 5
" U fryzjera" w Kazimierzu Dolnym- 5!!!!!!!!!!! :-D
" Zadora" 3,5
" Sfinks" - 3
" Chatka Żaka" - 1
" U Szewca " - 3,5
" Zielona pietruszka " na Niecałej - 3
" Bar wegetariański " na Narutowicza 3,5 ( jeżeli porównamy z cenami to 5)
" Rejs" - 2
bar skośny przy Leclerku - 4 ( jeżeli bierzemy pod uwage także wystrój i
atmosfere - niestety 1 - zawsze biore na wynos)
" Pu4eblo desperados"- 3,5
" El paso " za pedetem - 2
" Złoty osioł" - 4
barek w stołówce studenckiej zwany "zlewem" - poza klasowy :-PPPPP
" Duch" - 3,5
" U Alfreda" - 3
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Gwiazdki za jedzenie 08.04.03, 16:43
      Jeżeli chodzi o "Rejs"..., to który oceniałeś? Znam dwa Rejsy: Hotel dla
      Zaocznych UMCS i Krakowskie Przedm. (d. Jazz Pizza).
      • dociek Re: Gwiazdki za jedzenie 08.04.03, 16:44
        Sorrki - ..aś! Wiadomo, że małpa jest rodzaju żeńskiego ;) :P
        • Gość: ryża Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.lublin.mm.pl 08.04.03, 16:49
          "Rejs " na Krakowskim
          • Gość: Ciupazka Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.it-net.pl 08.04.03, 18:37
            A ile gwiazdek dostają kucharki domowe?
            • Gość: ryża małpa Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.lublin.mm.pl 08.04.03, 18:52
              Zalezy od kucharki - niestety nie mam kucharki domowej

, i ja nie przyznałam gwiazdek za knajpe tylko za jedzenie , za sam smak :-)
              • Gość: Ciupazka Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.it-net.pl 08.04.03, 19:23
                Smak i zapach same z siebie nie powstają, a sam tytuł wątku sugeruje
                wieloznaczność np. sposób jedzenia, pokarm, żarcie i tak dumam, jak ten pies
                Fafik, czy tytuł wątku oddaje właściwie sens zamierzeń autora." Apetyt
                rośnie w miarę jedzenia", "Jedzenie sprawia mi trudność" " Jedzenie do kitu"
                I dlatego można róznie na temat wątku popatrzeć, ba zająć stanowisko. Kucharki
                domowe najlepiej gotują, chociaż nikt im gwiazdek nie chce dać, he, he.Pozdr.
                • Gość: ryża małpa Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.lublin.mm.pl 08.04.03, 19:26
                  Ja im chętnie dam jak mi coś ugotują!!!
                • lucy_z Re: Gwiazdki za jedzenie 08.04.03, 19:27
                  Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

>
                  > domowe najlepiej gotują, chociaż nikt im gwiazdek nie chce dać, he, he.Pozdr.

Ani przyznać emerytury za to, hi, hi;)
                • pepperoni78 Re: Gwiazdki za jedzenie 08.04.03, 19:29
                  Jesli chodzi o moje domowe kucharki, niesprawiedliwe byłoby gwiazdkowanie za
                  całokształt. Należałyby się gwiazdki za poszczególne potrawy. I tak za zupę
                  pomidorową i kotlety mielone ojciec dostałby więcej gwiazdek niż mama. Jeśli
                  chodzi o pozostałe potrawy, pod względem ilości gwiazdek prowadziłaby mama. Za
                  ruskie pierogi i barszcz ukraiński dałbym sześć gwiazdek w pięciostopniowej
                  skali. Sam sobie przyznałbym cztery za paste z jajek :)
    • Gość: hm` Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 19:58
      Sadzac po ilosci miejsc gdzie jadasz....Czy Ty wogle jadasz w domu?????? Ryza,
      przyznaj sie....A teraz grzanca i spac!!!
      pozdr. hm`

P.S.
      U nas na stolowke na Lummumbowie mawia sie "Świniarnia" ;]
      • Gość: ryża małpa Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.lublin.mm.pl 08.04.03, 21:58
        Ja nie "jadam" , to są miejsca w których jadłam przynajmniej raz. A w domu nikt
        mi nie gotuję więc czasami wole wpaśc do wegetraiańskiego na obiadek za 5 , 50
        niż użerac się z garami w domu. Albo zeżreć sałatke grecka w
        zadorze...mrrrrr.......

Acha - jeszcze jedno - domek pod galerią centrum z hot dogami - -10!!! :-PPPP

A co do domowych potraw to Mamusi za kaczkę nadziewana - 2, zupa grzybowa - 5,
        sałatka wsiowa - 5,schabowy - 4.....zupa grzybowa 5, zupa grzybowa - 5.....
        • Gość: hm` Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 13:25
          No tak, Ryza lubi grzybki..... ;]]] Widac zreszta. ;]
          pozdr. hm`
          • lodbrok Re: Gwiazdki za jedzenie 09.04.03, 13:34
            To ja polecam Karczmę "Bida" na trasie Warszawa - Lublin, mniej więcej pomiędzy
            Jastkowem a Bogucinem. Jedzenie, wystrój, obsługa no i ceny po prostu rewelka.
            W skali 10 - stopniowej daję 9 bo ideałów nie ma...
            • Gość: gelek Re: Gwiazdki za jedzenie IP: 217.97.141.* 24.04.03, 12:04
              jeżeli chodzi o Bidę to powiem że nie jestem bardzo zadowolony szczególnie tym
              ze jak kobieta podaje golonkę to skubana ma wagę w oku
    • eor Re: Gwiazdki za jedzenie 09.04.03, 16:01
      Zakladajac, ze przyjmujemy skale gwiazdkowa hotelowa:

Ulice miasta - 4
      ElPaso - 1 (i to wylacznie za wystroj - takiej kuchni texmex, dla uproszczenia
      meksykanska zwanej w zyciu nie widzialem. Trzydniowy suchy gulasz robiacy za
      fajite.....)
      OldPub - 4
      Atmosfera - 3+

i jak tak sie zastanowie to dochodze do wniosku, ze nie mam podstaw by ocenic
      cokolwiek innego.... sklepik z piwami swiata na Czechowie - 5+!!!!!!! :)
    • mariko13 Re: Gwiazdki za jedzenie 09.04.03, 18:14
      Witam wszystkich!
      Ja to w ubiegłym roku specjalnie pojechałem rowerem do "Dworku Anna" w
      Jakubowicach - po tym jak w prasie przeczytałem, że dają tam rewelacyjny własny
      czarny chleb ze smalcem i gzrybową z prawdziwków. Ale nie było ani czarnego
      chleba ani smalcu. Na pocieszenie zjadłem grzybową. Dobra była ale mała
      miseczka za 10 PLN. Na pocieszenie miałem ładną przejażdżkę /z końca Czubów /.
      pozdrawiam - slawek
    • velvet0 Re: Gwiazdki za jedzenie 24.04.03, 09:09
      zdecydowanie "Ulice miata"
      pięć punktów

i moja mama pięć punktów za kluski kładzione z sosem węgierskim;o)
      • eor Re: Gwiazdki za jedzenie 24.04.03, 11:39
        A czy ktos byl w Chlopskim Jadle? Slyszalem calkiem dobre rzeczy o tym
        miejscu, ale nie mialem jakos okazji zajrzec.
        • Gość: ryża małpa Re: Gwiazdki za jedzenie IP: *.lublin.mm.pl 24.04.03, 16:35
          Byłam w chłppslim jadle w karkowie. Ale nuigdy więcej!!!! Dobre, dużo ale
          zdieraja i łatwo sie naciąć ( np. golonka liczona jest wegług wagi i wyszła
          nam ....90 zł!!! Stały nam golonki w gardle przez nastepny tydzień!!!!)
    • banan781 a inne knajpy?? 24.04.03, 11:52
      nie można zapomnieć o sport pubie;-) 4 ( punkt dodałem za sentyment:))
      o innych nie będę się rozpisywał..bo mam słabą pamięć do nazw.;-)
      • kojako1979 Re: a inne knajpy?? 24.04.03, 23:21
        Pizzeria Omen 4+ (pycha pizza, za mały lokal)
        Młyn w Zwierzyńcu 4 (dobra pizza, fajny lokal tylko nieciekawy widok z okien)
        Caffe Wanilia na Krakowskim 5- (minus za ceny, ciasta pychota, lokalik na
        poziomie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka