rgo2 29.03.07, 19:42 Skrzyżowanie Sikorskiego/Solidarności jest tu (mapa) -> miejsce.targeo.pl/,,,Skrzyzowanie_do_przebudowy,746332,382834,0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjkljlk Mieszkam w bloku graniczącym z górkami. Kupiłem to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:32 mieszkanie bo z bloku miałem mieć widok na tereny parkowe. Dlaczego teraz ECho I spółka chcą mi pod blokiem zrobić galerię. Niech Panowie Gąbka i Bryłowski sobie zrobią pod blokiem (domkiem)!!! W całym świecie są dzielnice mieszkalne i handowe. Ale u nas Za prezydentury (KOGO? Czyżby Pana B??) wybudowano centrum handlowe w centrum osiedla LSM. Współczuję mieszkańcom Juranda, Pana Balcera i Grażyny mieszkać w otoczeniu smrodu samochodów osobowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Mieszkam w bloku graniczącym z górkami. Kupił IP: 83.238.201.* 29.03.07, 21:46 zgadzam sie z przedmowca. co to za zwyczaje. kto to sprzedal. kazdy normalny czlowiek wiedzial o co chodzi w tranzakcji. teren na ktorym moze powstac tylko i wylacznie park jakis dur... sprzedal firmie ktora buduje hipermarkety. kto tu jest bardziej winny? ten kto sprzedal czy firma najbogatszego polaka bo nie wiedziala ze hipermarketu nie moze wybudowac tylko park. :) sorki. kupili teren pod park to niech nam go wy buduja a jak nie to niech spie... i nie draznia nas. bylem na jednym ze spotkan z ludzmi z echo i mieszkancami. jak ktos nie ogladal filmu lozinskiejgo "jak to sie robi" to niech pojdzie na takie spotkanie. najprymitywniejsza ale i najskuteczniejsza socjotechnika!!! masakra! robia ludziom wode z mózgu. nie dla hipermarketu w miejscu w ktorym mielismy miec park!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mieszkam w bloku graniczącym z górkami. Kupił IP: *.vlan306.nemes.lubman.net.pl 30.03.07, 06:25 i to święta prawda !!!!jak można ludziom mówić ze tu bedzie park...szczególnie tym ,którzy wydali pieniądze na mieszkania a teraz zrobić wbrew zdrowemu rozsądkowi tam hipermarket???czy zdrowie ludzi nieważne...dlaczego tak się lekceważy ludzi???wiele osób zdecydowało tam o kupnie mieszkania a etraz grupa urzędasów ma ich uszczęsliwić smrodem spalin????tak się nie robi !!!!życzę tym, którzy będą decydować aby rozsądek i dane słowo wcześniej ze bedzie park wzięło górę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Szansa dla miasta IP: *.chello.pl 30.03.07, 11:30 Na początku byłem przeciwny tej inwestycji dlatego że Echo poprostu zapłaciło śmieszną kwote za grunty przeznaczone na rekreacja a od początku miało zamiar zbudować tam hipermarket. Jednakże inwestycja Echa jest szansą dla miasta na rozwuj, nowe miejsca i zagospodarownie nieużytków do celów rekreacyjnych. Miasto powinno się w końcu zgodzić na nowe warunki zaproponowane przez Echo pod warunkiem że Echo dopłaci za ten teren kwotę jak pod hipermarket i podpisze klauzurę w razie nie wykonania pełnej i terminowej zapisanej w umowie inwestycji (zagospodarowanie terenów rekreacyjnych)zapłaci wielomilionową karę. Miasto za kwotę z dopłaty Echa wybuduje estakatę nad skrzyżowaniem Sikorskiego/Solidarności. Najchętniej widziałbym też stadion motoru na 30 tyś os na górkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbcc Sznasa dla Miasta - odkupienie terenu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:13 Dzisiaj żyjemy w innych czasach. Jak są ciekawe tereny, nalezy zrobić interesujące projekty i budować za Pieniądze Miasta i Unii. A co do skrzyzowania, to Miasto powinno już dawno coś z tym skrzyżowaniem zrobić a nie czekać na łaskę ECHO?? Przeciez to skandal, że ktoś blokuje przebudowe skrzyżowania!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Planowanie przestrzenne w Lublinie to fikcja ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:58 W okolicach niestety takze ... Urbanistyka i ochrona srodowiska to nadal dla wielu ludzi jakaś abstrakcja i farmazony ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb A dobro mieszkańcow?? Brawo Panie Piątek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:10 Kupiłem w sąsiedztwie mieszkanie, bo z bloku miałem mieć widok na tereny parkowe. Dlaczego teraz ECho I spółka chcą mi pod blokiem zrobić galerię. NIech sobie radni zwolennicy hipermarketu zrobią sobie CITY pod blokiem (domkiem) W całym świecie są dzielnice mieszkalne i handowe. Ale u nas Za prezydentury (KOGO? Czyżby Pana B?? z UW?) wybudowano centrum handlowe w centrum osiedla LSM. Współczuję mieszkańcom Juranda, Pana Balcera i Grażyny mieszkać w otoczeniu smrodu samochodów osobowych!!! I jeszcze Jedno. Dlaczego dotychczas nie przebudowano tego skrzyżowania za pieniądze Unijne??? Nalezy przecież wywłaszczyć EcHO I zbudować co trzeba bez ich łaski. Przecież tam raz w tygodniu jest wypadek (a ile śmiertelnych??). Mam taka "teorię spiskową", że niektórzy zaprzyjaźnieni decydenci (urzędnicy?) celowo NIC nie robią w sprawie tego skrzyżowania, aby EcHO dać "kartę przetargową". Panie Prezydencie Wasilewski, dobrze Panu patrzy z oczu - Do dzieła - wszcząć procedurę wywłaszczeni ową ( o której kiedyś przebąkiwał Dr Mazurek) i zbudować z funduszy unijnych bezpieczne skrzyżowanie!!! A pan Piątek, Pana pomysł jest genialNy!!! Jak dokona się procedury wywłaszczniowej pod drogę - Echo zmięknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Czechów jest głownie dzielnicą mieszkalną! Radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:19 z Czechowa brońcie nas Przed kolejnym hipermarketem!!!!!!!. Tu potrzeba parków i zieleni (dla piesków, dla biegaczy, dla dzieci).!!! Lublin dzięki entuzjastom hipermarketów staje się paskudnym miastem. W centrum wycina się drzewa, w osiedlach mieszkaniowych buduje sie centra handlowe zamiast na obrzeżach (wyj FElicity)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Należy moim zdaniem pilnie odwołac osoby odpowiedzialne za planowanie przestrzenne w mieście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor lublin jestem za IP: *.range86-144.btcentralplus.com 30.03.07, 19:26 niech juz buduja bo ta farsa trwa zbyt dlugo ludzie chca parku i miejsca gdzie mozna zrobic zakupy narazie tylko powstaje tam drugie rokitno i wrony tylko tam lataja zeby tylko jakigos chorubska z tego nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Nowe propozycje Echa IP: *.resetnet.pl 30.03.07, 19:52 Z jedną poprawką - niech najpierw przebudują skrzyżowanie, a potem wezmą się za swoją inwestycję bo skończy się jak z kinem koło Leclerca czy nowym przebiegiem Obrońców Pokoju. A poza tym mnie osobiści drażni, że wszyscy wiedzą, że ktoś kupuje kawałek gruntu, na którym nominalnie może zbudować tylko określony typ obiektów, a potem sypie na prawo i lewo łapówkami i obietnicami, by teren przekwalikować na cenniejszy i bardziej dochodowy, a przy okazji nie wywiązać się ze swojej części zawartych umów. Odpowiedz Link Zgłoś