Dodaj do ulubionych

Policja na tropie...

12.05.07, 23:13
Policja lubelska ściga już red. Brzuszkiewicza
o tu:
www.kwp.lublin.pl/index1.html?akcja=art&id=10210113
a teraz bedzie ścigać kogoś z naszego forum
o tu:
www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=38447
szkoda jedynie że zbraknie jej czasu na sciganie np. złodziei, wandali itd.
ale to już tradycja w policji jest ze czasu zbraknie...
natomiast Palikota nie sciga - hi hi znaczy że się Policja za symbole
przypisane jej przez Palikota nie obraziła - a moze nawet dumna jest?
niegdyś mówiono ze "prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" ale co miałaby mieć
wspólnego cnota i policja? no chyba że chodzi o inne pojęcie cnoty to wtedy
owszem dybie na takową
Obserwuj wątek
    • gabriel Re: Policja na tropie... 13.05.07, 00:52
      Rozumiem że jak Panią red. Bielecką- Hołdę, ktoś zwyzywa od najgorszych dodając
      parę rzeczy o prowadzeniu się mamy i pochodzeniu tatusia, to też nie będzie
      wszczynać sprawy, bo to przecież wolność słowa.
      Czy ten czad niosący się z Czerskiej dotarł tak szybko do Lublina?
      • Gość: k33 Re: Policja na tropie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 07:25
        Ciekawe dlaczego o tym nie napisała gazeta, tylko wyręcza się równie szmatławym
        kurierem.
      • leniak Re: Policja na tropie... 13.05.07, 07:44
        doprawdy o mamie i tacie? naprawdę? hmm... no nie wiedziałem iż ktoś az tak jej
        nie lubi... wiem natomiast że choćby ja sam jej bezstronnośc kwestionuję, a
        postępowanie oceniam jako mocno naganne moralnie szczególnie wtedy gdy jej
        komentarze, czy artykuły sa nie wiecej niż ulotka wyborczą w której ucieka się
        do metod całkiem podobnych do tych których uzywa np. Kurski Jacek, sugerując iż
        białe czarnym jest...
        hmm przyznam iż również chętnie stanę przed sadem jesli pani redaktor zechce
        bronić przed nim swego imienia, trudności wtym nie ma jako ze wszelkie dane aby
        mnie pozwać sa pani redaktor dostepne :-)
        a bronić polecałbym jednak bardziej merytorycznie gabrielu, bardziej...
        • Gość: k33 Re: Policja na tropie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 07:55
          Pani naczelna jest oburzona?!
          A czy pani naczelna nie czułaby się urażona, gdyby np.na stronie internetowej
          policji ukazało się stwierdzenie, że dziennikarze GwL są "grubymi świniami", a
          cała GwL "to jedna wielka mafia"?
          Oczywiście, że pani naczelna nie odpowiada za posty,ale niech nie rżnie głupa,
          że jest oburzona postawą policji w tej sytuacji.
          Po drugie, to dobrze, że niektóre instytucje walczą z mediami. W tym przypadku
          (a chodzi o brzuszkiewicza) jestem po stronie policji.
          A może GwL pochwali się, że w tym tygodniu zaczął sie inny proces przeciwko
          temu redaktorowi?
          • leniak Re: Policja na tropie... 13.05.07, 08:09
            nic nie zrozumiałeś chyba z tego co pisałem Gabrielowi...
            nie o oburzeniu Naczelnej pisałem wcale lecz o własnym, naczelnej pisaniem, nie
            mniej policja miast bronić "dobrego imienia" któergo wszak nie posiada lepiej
            by zrobiła zajmując sie tym czym policja sie zajmować powinna...
            siedzeniem na forum ani ganianiem po sądach za patrzacymi policji na ręce
            dziennikarzami nie uda sie policji zapewnić bezpieczeństwa i spokoju
            obywatelom, ani nawet oczyścić własnych szeregów z przestepców... a przydało by
            się jeśli jakies dobre imię chce policja mieć.
            • Gość: k33 Re: Policja na tropie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 08:27
              no cóż, po sądach nie będą chodzić policjanci patrolujacy ulice, tylko pewnie
              policyjny prawnik. Bezpieczeństwo na tym nie ucierpi.
              Piszesz, że nie mają dobrego imienia? No coż, jeśli poparcie i zaufanie do
              policji, które sięga coś koło 60 proc. to mało(badania OBOP)to przepraszam, ale
              chyba nie masz racji z tym dobrym imieniem...
              Co do nas\czelnej --zgadzam się z tobą w 100 proc.
              • leniak Re: Policja na tropie... 14.05.07, 09:05
                oj nie wiem czy u nas jest az takie wysokie to zaufanie...
                sadząc z ilości napisów CHWDP to chyba nie jest wysokie, ale poważnie mówiąc to
                jeśli mechanizmy wewnetrzne w Policji są niesprawne to uczciwa praca setek czy
                tysiecy policjantów zostanie zawsze zmarnowana przez jakiegoś przestepcę, doda
                się do tego bucowate i skupione głównie na obronie własnego stołka działanie
                bossów policyjnych i... bedzie jak jest własnie.
                • gabriel Re: Policja na tropie... 14.05.07, 11:24
                  leniak, polecam poczytanie forum policyjnego IFP, dowiesz się w jakich warunkach
                  zarówno sprzętowo logistycznych, jak i przepisowo ideologicznych pracują
                  policjanci, i przestaniesz się dziwić że tak wielu obywateli ich nie lubi.
                  • leniak warunki sprzetowe i nie tylko te 14.05.07, 11:42
                    w Policji to jest istotnie temat!
                    tu masz rację zupełną, biorąc pod uwagę ze wydajemy tyle na wojsko - F-16 na
                    przykład, a na komisariatach nie uswiadczysz peceta, wydaje sie iz cały sejm
                    powinien być dwa razy dziennie pałowany solidnie! tylko skad wziąc pałki?
                    • gabriel Re: warunki sprzetowe i nie tylko te 14.05.07, 14:00
                      Myślę że pał to akurat by nie zabrakło.
                      Policjanci jednak są odrobinę mądrzejsi, i znaleźli inne cywilizowane formy
                      protestu. Czemu szczerze mówiąc dziwię się niezmiernie. Po jak patrzę na to z
                      boku to ta gałąź niesamowicie trzeszczy i za moment załamie się z wielkim hukiem.
          • Gość: marimon Re: Policja na tropie... IP: 62.233.130.* 14.05.07, 09:23
            Gość portalu: k33 napisał(a):

> A może GwL pochwali się, że w tym tygodniu zaczął sie inny proces przeciwko
            > temu redaktorowi?

Czy to może sprawa znieważonego kapitana z Majdanka? Bo był taki artykuł-
            szybko zdjęty ze stron WWW Wybiórczej, z którego wynikało, że ten oskarżany
            kapitan ma na sumieniu inne występki- udowodnione przez sąd. O ile wiem, to sąd
            mu niczego nie udowodnił do tej pory, ale brzuszkiewicz dawno wydał wyrok w tej
            sprawie. Czyżby wojsko wreszcie też poszło po rozum do głowy, czyli w ślady
            policji?
            Napisz, o jaką sprawę chodzi- bedzie interesująco.
    • Gość: gość Re: Policja na tropie... IP: 193.109.225.* 14.05.07, 14:16
      Czyżby brzuszkiewicz miał wreszcie odejść? Hurraa!!!!!!!!!!
      • leniak Re: Policja na tropie... 14.05.07, 14:23
        ha biorac pod uwagę liczbe tych którzy się by w poczuciu spokoju roztopili
        wrecz po jego odejściu i ich "działalność" - lepiej by nie odchodził...
        niech tropi i ściga i wnerwia i spać komendantom nie pozawla gdy ich podwładni
        stają sie zbirami - nic nie jest w porzadku wcale:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=62372922
        i dobrze ze dziś Brzuszkiewicz dyżuruje i zbiera relacje o zbirach w policji -
        niech nie spia spokojnie pasibrzuchy... bo jesli oni beda mogli spac spokojnie
        to my nie bedziemy mogli!
        • jupiter15 Re: Policja na tropie... 14.05.07, 21:14
          Lenik, ty chyba udajesz, że nie rozumiesz, o co chodzi.
          Tu nie chodzi o to, by nic nie pisać, tylko o to, by nie ferować wyroków, nie
          zastępować sądów i prokuratury, żeby nie ubarwiac w taki sposób, aby potem
          gawiedź miała sposobność do napisania paru postów na tym forum- bo wtedy biedny
          brzusio punktuje.
          Dobry dziennikarz ma pisac w taki sposób, aby nikogo nie obrażać czy nie
          osądzać bezpodstawnie, ot, tak z powodu widzimisie gryzipiórka. Do tej grupy
          brzusio nie nalezy, niestety.
          • leniak Re: Policja na tropie... 15.05.07, 14:58
            a ja powiedziałem że należy? odpukać nie powiedziałem... :-)
    • Gość: lotnik Re: Policja na tropie... IP: *.pronet.lublin.pl 16.05.07, 07:38
      namierzą go napewno i zrobią sprawe w sądzie, wiem coś o tym hehe
    • leniak Ktoś pisał że policja jest popularna... 16.05.07, 11:57
      no owszem owszem ale ja dziekuje za taka popularnośc i zaufanie:
      miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4135448.html
    • Gość: gość Re: Policja na tropie... IP: 193.109.225.* 17.05.07, 10:15
      Brzusiu... daj już spokój policjantom, wszyscy zaczynają sie śmiać z ciebie:)
      • Gość: lulu Re: Policja na tropie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:26
        wszystko wszystkim ale wiecie jak redaktor B. piEknie z kosiarką do trawy
        wygląda??? normalnie jak by co, to zawsze może sie przekwalifikować:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka