czystopraktyczna 09.06.07, 18:15 czasem w jakichś knajpach grali, czy ktoś wie coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Żeglarz Re: czy gdzieś w Lublinie grają szanty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 04:20 Teraz to już raczej nie ma większego znaczenia, ale kiedyś, jakieś 2 lata temu grali regularnie szanty w Fantasy na Radziszewskiego. Teraz jest tam Aviator i nic mi nie wiadomo, żeby podtrzymali tą tradycję;o) Tym bardziej, że zmienili się właściciele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: czy gdzieś w Lublinie grają szanty? 11.06.07, 07:11 O ile sie nie myle w Lublinie istnieje zespol "Schantyman" grajacy na przyzwoitym poziomie szanty. Ma chyba nawet swa stronke internetowa. Wrzuc Schantymen do wyszkiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirella Re: czy gdzieś w Lublinie grają szanty? IP: *.net.pulawy.pl 11.06.07, 08:57 Rzeczywiscie Shantymen maja swoją stronę,czy to oni byli w Puławach dn.19.o6.2007r.Sa świetni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman O ile mi wiadomo....... IP: *.centertel.pl 11.06.07, 09:35 "Schantymen" w Lublinie nie koncertuje, a przynajmniej ostatnio nie grali (jakieś dwa lata)zresztą zespół rozjechał się nieco po Polsce a jego lider Tomek Misztal zajęty jest pracą, domem, dziećmi tak że troszke zbastowali z koncertami. Najcześćiej w Lublinie szanty gra i śpiewa Rysiek Borkowski. Gra obecnie w czwartki w "Bramie"(dawna "Szeroka" - przy Bramie Grodzkiej o 20,30. Czasem grywa w "Hadesie" przy różnych okazjach. Także w "Hadesie" raz w roku( w tamtym roku był, czy w tym będzie nie wiem) jest koncert poświęcony śp.Arturowi Targońskiemu, bardowi lubelskiemu który też śpiewał szanty, wydał też płytę. Bywały koncerty szant "U Dyszona" ale ostatnio cisza "w tym temacie". W zasadzie docierają do mnie informacje o szantach w Lublinie, więc jeśli jest zainteresowanie, mogę dawać o tym informacje na ten temat na forum. PS: koncerty szantowe odbywają się też nad Zalewem przy okazji imprez żeglarskich - regat, otwarcia sezonu żeglarskiego itp. Bosman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czystopraktyczna Bosman IP: *.pronet.lublin.pl 11.06.07, 19:25 będę wdzieczna jeśli czasem dasz znać na forum lub priva o fajnym koncercie, może wiesz cos o koncercie pamięci Targońskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman sorki, ale na razie nic nie wiem..... IP: *.centertel.pl 12.06.07, 09:56 o koncercie poswięconym Arturowi. W czwartek na 100% Borkowski gra w Bramie. Ja chyba sie wybiorę. Gdy będę coś wiedział, odezwę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admar Re: czy gdzieś w Lublinie grają szanty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:49 Kiedyś w soboty były szanty w kawiarni "Księżycowej". Całkiem przyjemnie bywało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: czy gdzieś w Lublinie grają szanty? IP: *.centertel.pl 12.06.07, 11:08 też grał Rysiek Borkowski. Czasem jeszcze grywa ale rzadko..... Odpowiedz Link Zgłoś