polska_baba 20.06.07, 08:50 Radzę rodzicom pilnować tej sprawy. Coś za łatwo urzędnicy zrezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: 212.160.111.* 20.06.07, 17:34 Oburzające, że w czasach niby demokratycznych i jawnych ciągle mają miejsce takie przekręty.Władza...Egoiści i tyle. Dorwali się do stołków i ,,rządzą" mając w d... interesy wszystkich poza własnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka po strzelaniu do kibiców kaplice są niezbędne 14.11.07, 08:19 a Euro 2012 blisko Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Czerwonych zastąpią czarni towarzysze sekretarze 14.11.07, 08:35 historia znowu zatoczyła koło a Polacy nie potrafią uwolnić się od przewodniej siły narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Hacker _____________________________Meda liki do kontroli! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:45 Już niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiądz Robal Tak, kurnaż go twać, paciorek za pokutę zamiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:50 przypjerdolić gadowi pałą. Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcx Policja nie będzie finansowała tworzenia duszpaste 14.11.07, 09:49 "Rzecznik KGP podinsp. Mariusz Sokołowski uspokaja: - Policja nie będzie finansowała tworzenia duszpasterstw". z nauką religii w szkolach mialo byc podobnie, ale szybko okazalo sie ze to niezgodne z kodeksem pracy itd. znany chwyt. wpierw dostajesz cos w "promocji" a potem wystawiaja ci rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Policja nie będzie finansowała tworzenia dusz 14.11.07, 10:11 właśnie chciałem to samo napisać, ale mnie uprzedziłeś. Niestety, ale obietnicom KK to raczej nie można wierzyć. zawsze potem znajda jakieś "ale" Obiecywali również nie wprowadzać religii do średniej ocen... A wiadomo, że KK raz zdobytych pozycji nie oddaje nigdy. a kapelani w służbach celnych? I to z jaką pensją! Ale oczywiście oczywiście, Państwo w Polsce nie finansuje KK, jak to często żartobliwie piszą niektórzy obłudnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Policja nie będzie finansowała tworzenia dusz 14.11.07, 10:31 W treści porozumienia jest wyraźnie napisane, że zapewnić środki i warunki mają komendanci. Niech nie ściemniają, że policja za to nie zapłaci, bo zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laubzega Re: Policja nie będzie finansowała tworzenia dusz IP: 62.233.214.* 14.11.07, 10:35 Już czas, żeby odciąć świni ryj od koryta, bo sama nie odejdzie. Dość tych wygłupów za społeczne pieniądze, rozgonić tą mafię nierobów i ogłupiaczy, utrzymywaną z naszych pieniędzy. Rozliczyć w końcu tych, którzy za poparcie przez kler na utrzymanie swoich stanowisk dopuszczają się do rozdawania społecznych pieniędzy. Może nowy Rząd rozgoni ten stary układ i nierobom i kombinatorom pokaże ich właściwe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Policja nie będzie finansowała tworzenia dusz 14.11.07, 11:07 Gość portalu: laubzega napisał(a): > Już czas, żeby odciąć świni ryj od koryta, bo sama nie odejdzie. > Dość tych wygłupów za społeczne pieniądze, rozgonić tą mafię > nierobów i ogłupiaczy, utrzymywaną z naszych pieniędzy. Rozliczyć w > końcu tych, którzy za poparcie przez kler na utrzymanie swoich > stanowisk dopuszczają się do rozdawania społecznych pieniędzy. Może > nowy Rząd rozgoni ten stary układ i nierobom i kombinatorom pokaże > ich właściwe miejsce. Nowy rząd tego nie zrobi, bo PO i PSL to taka sama parafiańszczyzna jak PiS, tylko w wersji light. "Pesymista to optymista, tylko lepiej poinformowany". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: _____________________________Meda liki do kon IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.11.07, 10:55 kiedyś polityczni ostantentacyjnie zrywali żołnierzom medaliki dzisiaj inni polityczni ostentacyjne sprawdzają posidanie różańca. IVRP to kabaret w którym punktem wieczoru jest teatrzyk kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Czerwonych zastąpią czarni towarzysze sekreta 14.11.07, 08:52 Oni (pisdzielce) sa tak tragicznie zalosni, ze gdybym ja byl jednym z nich to bym sie samobujczo wysadzil z rozpaczy na znak protestu przeciw niewdziecznemu narodowi- w palacu prezydenckim lub w glownej siedzibie pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Czerwonych zastąpią czarni towarzysze sekreta 14.11.07, 09:29 Czy tym się już nie powinny zająć organy ścigania, za marnotrawienie pieniędzy podatników?? W szczególności kiedy są co chwila pokazywane komendy które są nie posterunkami a walącymi się ruinami o sprzęcie i płacach w policji, co doprowadziło w przeciągu ostatnich dwóch lat do niedoborów kadrowych już nawet nie wspominając! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco A policja niech chodzi na demonstracje z kropidłem IP: *.magma-net.pl 14.11.07, 08:37 I w polewaczkach mieć jedynie wodę święconą. A zamiast pałek srebrne krzyzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A policja niech chodzi na demonstracje z krop 14.11.07, 10:53 Gość portalu: Marco napisał(a): > I w polewaczkach mieć jedynie wodę święconą. > A zamiast pałek srebrne krzyzyki. Chyba że z takim Kropidłem, jak miał Maciej Dobrzyński z "Pana Tadeusza", zwany Kropicielem lub Chrzcicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: po strzelaniu do kibiców kaplice są niezbędne 14.11.07, 08:39 Ależ kochani Policjanci,KAPLICE są jaknajbardziej w Waszym interesie: nawstrzelacie przesłuchiwanemu po pysku, szybka spowiedż w kaplicy i rozgrzeszenie, czy to nie wspaniałe warunki pracy? Oczywiście bardziej kosztowne będzie połączenie wszystkich pokoji przesłuchań z zakrystią, ale zrezygnujecie dla Waszego z jednej podwyżki i starczy na kable i głośniki. Odmaszerować !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham_pawelka:) Re: po strzelaniu do kibiców kaplice są niezbędne IP: *.uni.lodz.pl 14.11.07, 09:28 To ja proponuję, żeby w każdym mieszkaniu też był ksiądz - skontroluje, nawróci, pouczy, do łóżka zajrzy... Kościołowi od państwa wara! Policjanci, jak będą chcieli, to w swoim prywatnym czasie pójdą do kościoła. W czasie pracy mają inne obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: po strzelaniu do kibiców kaplice są niezbędne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 17:36 A ja proponuję jeszcze by kaplice były w kazdej celi, by kaplice były w kazdym samochodzie polcyjnym, by kaplice były w kazdym wozie strażackim, by kaplice były w każdej karetce pogotowia, by kaplice były w kazdym sklepie by kaplice były w kazdej restauracji, by kaplice były w kazdej pijalni piwa i wszedzie tam gdzie człowiek przebywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPapiez Kaczory wstretne, do Watykanu !!! IP: 58.175.195.* 14.11.07, 10:26 Porobilo sie !!!! Za komuny na komendach Powiatowych i Wojewodzkich byly Komitety PZPR... Zmienil sie ustroj .....zmienily sie kolory...Czerwony zmienili na czarny !!!!!! O co tutaj chodzi do kur...y nedzy !!!! Czy Polska zawsze musi sie w cos wtopic??? Kiedys Moskwa, teraz Watykan !!! Ludzie opamietajcie sie???? Kiedy Polska bedzie Polska????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:49 Proponuje każdemu policjantowi przydzielenie osobistego Aniola Stróż ,może byłoby taniej,wszak Anioł nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donek Pchają się czarne do koryta!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.11.07, 06:56 To ludzie bez wstydu. Dla kasy zrobią wszystko. A żałosne pisuary zrobią wszystko aby im się podlizać. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Powiedzcie mi, że to nieprawda 14.11.07, 07:17 Ta wiadomość brzmi jak żart primaaprilisowy. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Zycie, przyjacielu, to najlepsza komedia 14.11.07, 07:18 i nikt lepszej nie napisze. czarno widze... rydzyk_fizyk napisał: > Ta wiadomość brzmi jak żart primaaprilisowy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zycie, przyjacielu, to najlepsza komedia 14.11.07, 10:37 koham.mihnika napisał: > i nikt lepszej nie napisze. > > czarno widze... > > > rydzyk_fizyk napisał: > > > Ta wiadomość brzmi jak żart primaaprilisowy. > > "Życie jest komedią dla tych, którzy patrzą, zabawą dla błaznów, marzeniem dla mędrców i tragedią dla biednych" (Szolem Alejchem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Śmieszne państwo w którym urzędnikami państwowymi IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.11.07, 10:52 najwyższego szczebla są aktorzy kabaretowi. Zamiast pisoletów różańce, a zamiast komputerów radioodbirniki zestrjone wyłacznie na czestotliowości radia maryja. Zamiast odprawy będzie msza. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Powiedzcie mi, że to nieprawda 14.11.07, 09:16 Cala IV RP to byl jeden wielki zart primaaprilisowy. Taki practical joke, tyle, ze nikt nie usmiecha sie do ukrytej kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Powiedzcie mi, że to nieprawda 14.11.07, 09:47 "Rzecznik KGP podinsp. Mariusz Sokołowski uspokaja: - Policja nie będzie finansowała tworzenia duszpasterstw." To jest ściemnianie. Duszpasterstwa, które powstały w straży pożarnej były w całości finansowane z budżetu państwa. A przecież to jest ten sam resort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz fajnie sie czyta o sredniowiecznym skansenie IP: *.adsl.alicedsl.de 14.11.07, 08:05 ..europy.. jaki interes ma kler i popierajace go grupy spoleczne w ekspansji ciemnoty i niszczeniu wlasnego panstwa??..odpowiedzcie sobie sami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: fajnie sie czyta o sredniowiecznym skansenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 10:16 Jest dużo GORZEJ niż piszesz. To co próbuje się wprowadzić to nic innego tylko infiltracja organów bezpieczeństwa Państwa Polskiego przez służby obcego państwa wyznaniowego! To już nie jest śmieszne (i dawno przestało być). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes komisariat bez kaplicy ? 14.11.07, 07:03 Uważam że w każdym najmniejszym komisariacie powinna być chociaż mała kapliczka, konfesjonalik i skarbonka, jakiś nieduży ksiądz z ministrantkiem. Maszyna do pisania "Łucznik" zmieści się na korytarzu. A może jakaś współpraca i jakieś małe jednoosobowe symboliczne areszty w kościołach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gru No pewnie, a w kosciolach cele dla pedofilow IP: *.pools.arcor-ip.net 14.11.07, 07:04 przylapanych na molestowaniu ministrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: No pewnie, a w kosciolach cele dla pedofilow 14.11.07, 10:31 Gość portalu: gru napisał(a): > przylapanych na molestowaniu ministrantow. Gdyby twoją propozycję potraktować poważnie, to trzeba by było kościoły zamykac z braku obsady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: No pewnie, a w kosciolach cele dla pedofilow IP: *.biol.uni.lodz.pl 14.11.07, 10:44 No to trzeba zamykać! Odpowiedz Link Zgłoś
jbx Re: komisariat bez kaplicy ? 14.11.07, 08:03 i patrole mieszane, Niebiesko-Czarni. Niebiescy będą pałować a czarni będą nadzorować pałowanego i pałującego aby żaden z nich nie przekroczył moralnej granicy człowieczeństwa i braku szacunku dla bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: komisariat bez kaplicy ? IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 14.11.07, 10:22 hmmm... bardziej przydałyby się szkoły podstawowe przy komisariatach z lekcjami czytania i liczenia, napewno tym policjantom, których ja spotkałem (choć może faktycznie tylko bóg jest im w stanie pomóc). na poważnie: nie wszyscy policjanci są katolikami. nie wszyscy ryzykują codziennie życiem. cała ta intryga jest mnie w ogóle wielką głupotą. kolejny sposób twonienia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: komisariat bez kaplicy ? 14.11.07, 10:29 ksiadzmercedes napisał: > Uważam że w każdym najmniejszym komisariacie powinna być chociaż mała kapliczka > , > konfesjonalik i skarbonka, jakiś nieduży ksiądz z ministrantkiem. Maszyna do > pisania "Łucznik" zmieści się na korytarzu. A może jakaś współpraca i jakieś > małe jednoosobowe symboliczne areszty w kościołach? A wiesz, kilka lat temu odwiedził mnie gliniarz (mniejsza o to, w jakiej sprawie), to zazdrościł mi zabytkowej, przedwojennej rozklekotanej maszyny do pisania marki "ORGA", że niby oni na posterunku nawet takiej nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator555 Obronili szkołę dla chorych dzieci 14.11.07, 07:09 Oddzielić Kościół od Państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Obronili szkołę dla chorych dzieci 14.11.07, 08:20 obserwator555 napisał: > Oddzielić Kościół od Państwa! ======================================== Oj, nie marudz. Przeciez Waaadza pochodzi od Bozi, wiec ziemscy reprezentanci moga sobie z nia wyrabiac, co tylko zechca! Zrozumiales, "heretyku"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: *.ols.vectranet.pl 14.11.07, 07:09 Może też w urzędach gmin i agencjach towarzyskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: *.aster.pl 14.11.07, 08:43 koniecznie w agencjach towarzyskich!!! biedne dziewki bez namaszczenia się prostytuują:(( po każdym razie na kolana przed klechą, skruchę wyrazić, parę "moja wina", no i 3/4 urobku na tacę wrzucić, za łaskę pana księdza, który wysłuchał. dziewki wyczyszczone sumienia i kieszenie będą miały, a kościół rosnąć w chwałę będzie:(( tak mu nie dopomóż Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kaplice w burdelach? O zaiste, godne to 14.11.07, 09:28 i sprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Obronili szkołę dla chorych dzieci 14.11.07, 10:36 Gość portalu: aqq napisał(a): > Może też w urzędach gmin i agencjach towarzyskich? Dlaczego nie? W dawnej Wenecji kurtyzany też miały swojego kapelana. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Outsourcing-jak juz kraweznik musi sie 14.11.07, 07:16 spowiadac, niech to robi w najblizszej parafii. Dostanie 15 minut zamiast przerwy na herbate oraz sponsorowana dostawe radiowozem na sygnale (grajacego Bogurodzice). Bedzie sporo taniej a bardzo elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak ekumenicznie... 14.11.07, 07:19 Wyobraziłem sobie "ekumeniczny" posterunek - gabinet komendanta przejmuje ksiądz, pokój drogówki - pastor, areszt - mułła, wydział przestępstw gospodarczych - rabin, w dochodzeniówce urzęduje pop, "kryminalni" strajkują, domagając się Dalaj Lamy... Toaleta zlikwidowana, bo dostawy obejmują tylko święconą wodę. Radiowozy przerabiane na papamobile... Absurd? Parę tygodni temu media ujawniły, iż w najbardziej zadłuzonym w kraju szpitalu w Gorzowie zatrudniony był 9-osobowy pluton kapelanów. I nie musieli o pensje strajkować... Z przerażeniem patrzę, jak w różnych parafiach szybciej niż dom boży budowany jest dom księży. Jak na plebaniach zakładane są hurtownie, bo przecież religii uczy się w szkołach, szpitalach,więzieniach, na posterunkach. Był taki Człowiek, który ze świątyni przekupniów przepędził... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: ekumenicznie... 14.11.07, 08:26 Ale to byl ponoc Syn Bozy! Ale wcale mu to nie pomoglo, i za swoje bezecenstwa zawisnal, wsrod setek tysiecy innych buntownikow, na krzyzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ekumenicznie... IP: *.aster.pl 14.11.07, 08:47 >Był taki Człowiek, który ze świątyni przekupniów przepędził.. na tym Człowieku kapitał zbijają i rządzą masą, chciałoby się powiedzieć, ciemną... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Świeckie Państwo 14.11.07, 07:19 Czy można jeszcze mówić, że Polska jest świeckim państwem ? N I E !!!! Celnikom wsadzono na siłę kapelanów, Teraz policja. Czy jeszcze jest jakaś instytucja wolna od tej zarazy ? Tworzy się olbrzymie pole do działania dla lewicy, ale prawdziwej lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Świeckie Państwo 14.11.07, 08:30 ksks3 napisał: > Czy można jeszcze mówić, że Polska jest świeckim państwem ? > N I E !!!! > Celnikom wsadzono na siłę kapelanów, Teraz policja. > Czy jeszcze jest jakaś instytucja wolna od tej zarazy ? > Tworzy się olbrzymie pole do działania dla lewicy, ale prawdziwej > lewicy ========================================= A Druga Konstytucje Rzeczpospolitej Polskiej, czyli Konkordat, czytales? Zacznij od znajomosci Prawa (nawet tego durnowatego), a pozniej pyskuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Świeckie Państwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 10:22 A nie bez powodu Suchocka dostała dożywotni azyl w państwie, któremu tak wiernie służyła. W Polsce, którą zaprzedała w niewolę, czekałby ją lincz. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Świeckie Państwo 14.11.07, 10:51 Rzeczywistość poszła o wiele dalej we włażeniu czarnym do tyłka niż tego wymaga konkordat. Zreszta nie ma umów, których nie można zmienić i nie ma paktów których nie można wypowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Świeckie Państwo 14.11.07, 10:39 ksks3 napisał: > Czy można jeszcze mówić, że Polska jest świeckim państwem ? > N I E !!!! > Celnikom wsadzono na siłę kapelanów, Teraz policja. > Czy jeszcze jest jakaś instytucja wolna od tej zarazy ? > Tworzy się olbrzymie pole do działania dla lewicy, ale prawdziwej > lewicy Bo jak na razie, to tworzy sie pole dla lewizny... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Kaplica powinna być w każdej firmie 14.11.07, 07:20 Powiem więcej: obowiązkiem każdego właściciela firmy (bez względu na wyznanie) powinno być utrzymywanie co najmniej jednego duchownego. Duchowny ten powinien mieć zapewniony wikt i opierunek, a ponadto dobrej marki samochód i inne niezbędne duchownemu gadżety (np. nieograniczoną ilość prezerwatyw). W zaman duchowny rzpoczynałby każdy dzień pracy stosowną modlitwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prafdziy Polak Rzondamy kapelana w kurzdem sklepie IP: *.aster.pl 14.11.07, 07:27 W kurzdej szkole i w kurzdem użendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Re: Kaplica powinna być w każdej firmie IP: *.crowley.pl 14.11.07, 07:47 Zgaadzam się. I w każdym państwowym urzędzie, by można wymodlić sprawę, a i żeby urzędnicy spowiednika mieli na miejscu. No i specjalne dla ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Kaplica powinna być w każdej firmie 14.11.07, 08:16 sumienie.lk napisał: > Powiem więcej: obowiązkiem każdego właściciela firmy (bez względu na > wyznanie) powinno być utrzymywanie co najmniej jednego duchownego. > Duchowny ten powinien mieć zapewniony wikt i opierunek, a ponadto > dobrej marki samochód i inne niezbędne duchownemu gadżety (np. > nieograniczoną ilość prezerwatyw). W zaman duchowny rzpoczynałby > każdy dzień pracy stosowną modlitwą. ======================================== He, he, dobre! Posylam dalej. Ale, to juz niedlugo powinna byc juz tylko historia. Na dzisiaj, mamy "jaja, jak (moherowe) berety". Hi, hi, hi. My tu sie "chichramy", a moze nalezaloby zaplakac...? Biedne te nasze gliniarze, oj biedne, naprawde jest mi Ich szkoda. Bo najgorsze jest to, ze nie maja szans na wygranie swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:25 W frankistowskiej Hiszpanii pracodawcy wymagali od pracowników ,by co miesiąc przynosili zaświadczenie o uczestniczeniu w spowiedzi - i tu leży dzisiejsza nienawiść do kościoła.My jesteśmy na najlepszej drodze do tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gunio Kaplica na posterunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:26 Jestem jak najbardziej za!Też chcę mieć swojego duchownego! Jestem rolnikiem i już mu przygotowałem miejsce w oborze, będzie urzędował między krową a osłem... chory kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Kaplica na posterunku 14.11.07, 07:35 Gość portalu: Gunio napisał(a): > Jestem jak najbardziej za!Też chcę mieć swojego duchownego! Jestem rolnikiem i > już mu przygotowałem miejsce w oborze, będzie urzędował między krową a osłem... > chory kraj... Masz osła ???? Jeżeli tak, to już nie musisz szykować nowego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h3x Re: Kaplica na posterunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:38 Jakoś strasznie się pośpieszyli po przegranych wyborach, żeby jeszcze trochę czarnych połechtać kasą, co (jeszcze) rządzącym pisiorowatym funkcjonariuszom przyniesie błogosławieństwo i wieczne zbawienie. Amen. Jest to skandal i jawne łamanie konstytucji ! Państwo jest ŚWIECKIE, jeśli już wprowadzać urzędowo duchownych do państwowych instytucji, to dlaczego tylko jednego kościoła !? W Polsce jest zarejestrowanych kilkadziesiąt wyznać. Dlaczego swojego pomieszczenia nie mogą mieć Prawosławni, Protestanci, Buddyści, Sataniści czy wyznawcy JEDI ? Ciekawe, czy PO będzie miało jaja i chęć do tego, żeby unieważnić tę sprzeczną z konstytucją umowę (wolność wyznania i przekonań) i czy to jest wogóle możliwe. Podpisanie tej umowy to tragedia dla Policji (Celników) i dla Polski ! Precz z państwem wyznaniowym, klechy do kościołów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbeć czarna zaraza rozprzestrzenia się dzięki IP: *.chello.pl 14.11.07, 07:28 takim oszołomom i dewotom jak Budzik i inni i to nie za swoje pieniądze pozwalają szerzyć sie tej zarazie która włażi wszędzie nie zależnie czy ją chcą czy nie.doją państwową kasę jak jak doi nasze zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: czarna zaraza rozprzestrzenia się dzięki 14.11.07, 08:39 Gość portalu: Berbeć napisał(a): > takim oszołomom i dewotom jak Budzik i inni i to nie za swoje pieniądze pozwala > ją szerzyć sie tej zarazie która włażi wszędzie nie zależnie czy ją chcą czy ni > e.doją państwową kasę jak jak doi nasze zdrowie. ================================================= Nie! Czarna zaraza rozprzestrzenia sie dzieki takim jak Ty, anonimowym placzkom! Teraz "dziamgasz" i narzekasz, a jutro z rodzinka na kolanka przed plebanem, datek nalezny wreczyc i za laskawe przyjecie raczeta przewielebne ucalowac! A potem na Forum znowu narzekac, jakiez to krwiopijcy z tych czarnokieckowych! Bujaj sie, leszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:37 TO SKANDAL!!! Kaplice powinny być wszedzię!!! W Urzędach Celnych, na komisariatach, w sklepach mięsnych i na przejściach dla pieszych! W ten sposób osiągniemy cud gospodarczy, taki jaki jest w Iranie. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Obronili szkołę dla chorych dzieci 14.11.07, 08:34 Gość portalu: jo napisał(a): > TO SKANDAL!!! Kaplice powinny być wszedzię!!! W Urzędach Celnych, na > komisariatach, w sklepach mięsnych i na przejściach dla pieszych! ...i w każdej rodzinie. Jeden dyżurny kapelan na każdych trzech członków gospodarstwa domowego. Żeby pilnować pionu moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Obronili szkołę dla chorych dzieci 14.11.07, 08:35 Ot dobrze ujęte. Wręcz wspaniale. Policjanci nie dajcie się! A klechy jak chcą to niech sami płacą za wszystko i za wynajem pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
crogool Kaplica, czemu nie? 14.11.07, 07:39 Obowiązkowo proponuje również wyposażyć większe placówki w świętego Graala a każdy radiowóz w przynajmniej jeden Święty Granat Ręczny z Antiochii... Wszak każdy Policjant jest krzyżowcem na krucjacie... Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Kaplica na posterunku 14.11.07, 07:40 W tym roku mialem 5 włamań do samochodu na warszawskim Ursynowie. Jest on generalnie okradany pomimo, że wiekszość czasu i tak parkuje go na strzeżonym. Zawsze kiedy zgłaszam szkodę w komisariacie na Janowskiego raport pisany jest recznie. Dotychczas w 3 przypadkach było to robione moim długopisem. Wszystko dlatego, że brakuje pieniędzy... To fajnie, że pracujący tam policjanci będą mieli swojego duszpasterza... będą mogli wspólnie pomodlić się o sukcesy w poszukiwaniach moich wkladów do lusterek, kołpaków i reflektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Obronili szkołę dla chorych dzieci IP: 82.160.78.* 14.11.07, 07:44 PARANOJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck odwrotnie! IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.11.07, 07:58 bo to d.. a nie negocjator z tego księdza! jaby zrobił posteunki policji w kazdym kosciele, i wiernych przypilnuje, i mandat wlepi za spanie na kazaniu... i staruszke do konfestionału poprowadzi, a jak trzeba bedzie to i w machaniu kropidłem ma wieksza w prawę. ach jaka wprawe ma policjant wmachaniu kropidłem. pobłogosławi kazdego, a nie połebkach jak ksiądz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: odwrotnie! - mylisz się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:39 bo po pierwsze primo staruszkę do konfesjonału doprowadzi a nie poprowadzi, a po drugie nie po łebkach tylko po nerach. No! idźcie już i nie grzeszcie więcej a co łaska mandacik uiścijcie w zakrystii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 g. tanie państwo wg. pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:51 czyli ksiądz na etacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exksionc Nawet tam, gdzie wszyscy dojrzali emoclonalnie IP: *.aster.pl 14.11.07, 07:59 i tego nie potrzebują? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Pan profesor Jan Widacki 14.11.07, 08:03 niech lepiej zwroci swoje prawnicze dyplomy i nie zabiera glosu. Albo niedouczony ignorant, albo prowokator. Pewnie nigdy nie slyszal o Konkordacie, ze o jego postanowieniach majacych moc USTAW, nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h3x Re: Pan profesor Jan Widacki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:58 No jasne, przecież konkordat jest ważniejszy niż konstytucja. A może by tak przemianować państwo na Polka Rzeczpospolita Watykańska ? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Pan profesor Jan Widacki 14.11.07, 09:19 Gość portalu: h3x napisał(a): > No jasne, przecież konkordat jest ważniejszy niż konstytucja. A może > by tak przemianować państwo na Polka Rzeczpospolita Watykańska ? ============================================ Wyjatkowo zlamie zasade Forum nie odpowiadania >gosciom<: Umowy Miedzynarodowe rzeczywiscie maja moc Ustaw, a w swojej interpretacji i wykonaniu MUSZA byc taktowane NA ROWNI z Ustawa Zasadnicza, czyli Konstytucja. Jezeli w Konkordacie uzyta by byla nazwa Rzeczpospolita Watykanska, to, niestety, kazdy moglby tej nazwy dowolnie uzywac. Narazie nie mamy do czynienia z semantyka prawnicza. Za to mamy do czynienia z kolejnym, mam nadzieje ostatnim kroku, czynienia Nas panstwem wyznaniowym. Ale narazie, to tylko takie plonne nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj profesor Jan Widacki 14.11.07, 09:25 Gość portalu: h3x napisał(a): > No jasne, przecież konkordat jest ważniejszy niż konstytucja. A może > by tak przemianować państwo na Polka Rzeczpospolita Watykańska ? ============================================ Wyjatkowo zlamie zasade Forum nie odpowiadania >gosciom<: Umowy Miedzynarodowe rzeczywiscie maja moc Ustaw, a w swojej interpretacji i wykonaniu MUSZA byc taktowane NA ROWNI z Ustawa Zasadnicza, czyli Konstytucja. Jezeli w Konkordacie uzyta by byla nazwa Rzeczpospolita Watykanska, to, niestety, kazdy moglby tej nazwy dowolnie uzywac. Narazie nie mamy do czynienia z semantyka prawnicza. Za to mamy do czynienia z kolejnym, mam nadzieje ostatnim kroku, czynienia Nas panstwem wyznaniowym. Ale narazie, to tylko takie mizerne nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To nie ostatni taki krok, wszak o ile władzę kaczą 14.11.07, 09:40 obstawiał Ojciec Dyrektor, o tyle władzę platfusią obstawia Kardynał Dziwisz, a przecie jeden i drugi bądź co bądź reprezentują (godnie..) tę samą firmę i tak samo dbają o jej dobro :-). Więc platfusy wcale nie będą gorsi od pisuarów w dziele robienia dobrze Przenajświętszemu Kościółkowi, Mateńce Naszej :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
jabara Re: To nie ostatni taki krok, wszak o ile władzę 14.11.07, 13:11 Tak się uchachałeś, że nie zwróciłeś uwagi na fakt, że to nie ludzie PO podpisali tą umowę z Episkopatem. Jeszcze nawet nowego ministra MSWiA nie ma i nie wiadomo czy Komendant Budzik dalej komendantem będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł rogaty Konkordat to rozdział państwa od Kościoła IP: *.crowley.pl 14.11.07, 09:21 A tu kościółek pcha się do kasy publicznej. w miejscu gdzie jest zbędny. gusła w kościółku, nie na policji ! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Pan profesor Jan Widacki 14.11.07, 10:44 darkraj napisał: > niech lepiej zwroci swoje prawnicze dyplomy i nie zabiera glosu. > Albo niedouczony ignorant, albo prowokator. > Pewnie nigdy nie slyszal o Konkordacie, ze o jego postanowieniach > majacych moc USTAW, nie wspomne. Ale nawet konkordat można renegocjować. Odważył się na to nawet cesarz Franciszek Józef, chociaż jeden z jego tytułów brzmiał "Jego Cesarsko-Apostolska Mość!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo z drugiej strony trzeba patrzeć IP: *.171.76.162.crowley.pl 14.11.07, 08:04 też na korzyści takiego aspektu, jak będzie ksiądz na komendzie, to przestępca od razu może wyrazić skruchę, dostanie pokutę, i sprawa załatwiona, w ten sposób odciąży się sądy które nie nadążają z rozprawami, oraz więzienia które są przepełnione Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Obronili szkołę dla chorych dzieci 14.11.07, 08:11 Zakusy Kościoła na Policję to istne szaleństwo! Chyba nie ma na świecie tak głupiego kraju jak Polska. A Jezus powiedział co cesarskie cesarzo wi. Czyli jednak rozdział między władzą świecką a duchowną. A za tą nie logiczną zabawę zapłaci podatnik, któremu ciągle brakuje na ochronę zdrowia, szkolnictwo, opiekę społeczną i inne. Za tę pazer ność przyjdzie kiedyś Kościołowi srogo zapłacić. Tak to Boże daj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kaplica na posterunku IP: *.toya.net.pl 14.11.07, 08:17 jestem za -niech każdy policjant - dostanie na wyposażenie klęcznik,modlitewnik,komże i urządzenie do wykrywania grzechów lub grzechomierz,a w każym radiwozie składany ołtarzyk polowo-drogowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Ten Budzik, to jakiś jakiś nawiedzony idiota IP: *.chello.pl 14.11.07, 08:23 pewnie absolwent katolickiej uczelni ? po jaką cholerę policjantom kapelan, w terenie kościołów multum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedz Mięso Widacki, durniu nie podpowiadaj :) IP: 89.229.77.* 14.11.07, 08:18 " - Nie znam podstaw prawnych tego porozumienia - mówi prof. Jan Widacki, prof. nauk prawnych, poseł LiD. -(...) Tworzyć duszpasterstwa w komendach? Wtedy powinny znaleźć się w każdym miejscu pracy. " no brawo, księża usłyszą i klepną ten chory pomysł, będę się spowiadał z marnowanego czasu w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irasiad Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:20 Kapelan w kazdej komendzie? To wtyczka najlepszego wywiadu na Swiecie jakim sa funkcjonariusze KK. W naszym kraju ten wywiad ma swoje wtyczki w Słuzbach celnych, wojsku, policji i w wielu innych newralgicznych punktach. Czy nikt rozsądny tego nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś