jola_iza 25.08.07, 15:56 Wróciłam po latach i żal patrzeć, nawet Rzeszów bardziej się rozwija.Nie chcę Was martwić im dłużej będzie to miasto katoprawicy tym bliżej mu będzie do wschodniej Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: On_Lbn Re: Zapyziały Lublin IP: *.chello.pl 25.08.07, 18:22 To wypalaj tam gdzie masz raj na Ziemi. Dla mnie Lublin zawsze był i będzie numerem 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jolu.izo IP: *.lublin.mm.pl 25.08.07, 19:05 jestem rdzennym lublinianinem "z dziada-pradziada jak to sie gada". I też boli mnie fakt że moje miasto nie rozwija się tak jak bym chciał. Że podejmowane są bzdurne decyzje, wręcz szkodliwe, nie liczace się z vox populi.Zauważyłaś trafnie że Lublinem od 9 lat rządzi katoprawica. Nie dodałaś, że Rzeszowem lewica, i to kolejną kadencję. Tak się składa że ostatnimi laty często bywam służbowo w Rzeszowie i fakt - miasto pięknieje. PS: nie przejmuj się słowami wpisotypa mojego przedmówcy. Ot, taki folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: jolu.izo 25.08.07, 21:12 A ja nie z dziada pradziada - mieszkam w Lublinie od 1998 i mogę Was zapewnić, że tam gdzie rząd dusz sprawuje "katoprawica" w formie czystej i nierozbełtanej, czyli w moim rodzinnym grajdołku jest znacznie gorzej. Fantastyczny pomysł budowy pomnika Dobrego Wojaka Szwejka władze olały i postanowiły upamiętnić..... no, jak myślicie? -- PS. Nagród za prawidłowe odpowiedzi nie przewiduję. Zbyt łatwa ta zagadka :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: jolu.izo 26.08.07, 12:58 Oj, przepraszam - uciekło mi... 10 lat! Od 1988 tu mieszkam, ale z przerwami, kawał czasu jakby nie patrzeć, a jakoś nie udało mi się polubić Lublina. Od dawna się zastanawiam nad wyjazdem do innego miasta i chyba wreszcie, w przyszłym roku... Lublin jest męczący :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampir35 Re: jotpedwa IP: *.pronet.lublin.pl 27.08.07, 12:22 Zgadłeś, zgadłeś... niestety ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca No bo jeszcze to mógł być Marek Jurek 28.08.07, 09:34 on też jest santo subito po zerwaniu swoich kontaktów z szatanistycznym PiSem buehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 11:52 ja wróciłem w latach dziewięćdziesiątych i wrażenie było gorsze. Jeszcze w 1998 roku policja ani straż miejska nie wchodziła na starówkę po zmroku. Teraz jest to oaza knajp i odnowionych kamienic i chodzi się bezpiecznie. W Rzeszowie więcej ludzi jeździło na zachód i więcej jest tam kasy. Powiat lubelski był przecież najbiedniejszy w całej europie Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zapyziały Lublin 26.08.07, 14:00 Gość portalu: jacek napisał(a): > ja wróciłem w latach dziewięćdziesiątych i wrażenie było gorsze. Jeszcze w 1998 > roku policja ani straż miejska nie wchodziła na starówkę po zmroku. Teraz jest > to oaza knajp i odnowionych kamienic i chodzi się bezpiecznie. W Rzeszowie > więcej ludzi jeździło na zachód i więcej jest tam kasy. Powiat lubelski był > przecież najbiedniejszy w całej europie Ja wyjechałam dwa lata przed stanem wojennym, byłam dumna z mojego miasta. Teraz strach powiedzieć jak się czuję. Starówka była bezpieczna wbrew pozorom nawet w latach sześćdziesiątych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: Zapyziały Lublin IP: 62.233.194.* 26.08.07, 14:42 Reasumując: Koleżanka wyjechała w 1979 będąc dumną z Lublina, "...Starówka była bezpieczna (...) nawet w latach sześćdziesiątych..." (he, he, he...) I jak rozumiem, obecnie Lublin jest zapyziały w przeciwieństwie do ery rozkwitu za czasów późnego Gierka... Tjaaaa... Różne betony chodzą po świecie, ale takich durnot na temat mojego rodzinnego miasta to chyba jak żyję nie słyszałem. W całym wywodzie kluczowe zdaje się być zdanie: "...Teraz strach powiedzieć jak się czuję..." I wszystko jasne - łyknij proszę najpierw swoje lekarstwa, a dopiero potem bierz się za pisanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 15:17 ja ci powiem w takim razie żebyś tyle nie piła. Czerwona hołota która rządziła kiedy wyjechałaś, zrobiła ze starego miasta ściek. Było to jedno z najniebezpieczniejszych miejsc w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman szkoda jolu.izo..... IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 21:17 że nie polubiłaś Lublina. A może po prostu nie chciałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zapyziały Lublin 26.08.07, 15:35 Wróciłaś - tragedia,stan zakompleksienia wzrośnie. Współczuję Lublinianom - o jedną sierotę umysłową więcej macie. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Zapyziały Lublin 26.08.07, 15:39 andrzej.sawa napisał: > > Współczuję Lublinianom - o jedną sierotę umysłową więcej macie. Taaaaaaa... właśnie tu przylazła z jeszcze bardziej zapyziałego Chełma. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zapyziały Lublin 26.08.07, 15:56 Chyba w Chełmie nie byłeś - nie czuć było dawno żadnego smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Zapyziały Lublin 26.08.07, 16:02 Łomatko, jakiś ty miły... jak zwykle zresztą. A Chełm jest bleeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 16:42 jolu rozwój miasta zależy od tego czy dana osoba coś w tym kierunku robi a nie czy jest z lewa czy z prawa. Coz Pruszkowski byl slabiutki i go w koncu odstrzelono. I to niech bedzie ostrzezenie dla innych rzadzacych lublinem Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zapyziały Lublin 27.08.07, 12:33 Lublin i województwo był przez lata dyskryminowany ( brak drogi szybkiego ruchu, brak lotniska, dostawy obowiązkowe itp). Rzeszów dostał chociaż lotnisko za budowę którego również płacili mieszkańcy woj. lubelskiego. Mimo to Rzeszów ( wg wyliczeń Newsweeka ) nadal jest biedniejszym miastem niż Lublin i już tak pozostanie. Po budowie lotniska w Lublinie różnica między Lublinem i Rzeszowem będzie jeszcze większa. Wyliczenia wg których Rzeszów jest niby bogatszy od Lublina nie uwzględniają pensji poza przemysłem. A "przemysłem" Lublina są np. wyższe uczelnie. Dlatego w niektórych badaniach Rzeszów wypada lepiej, ale jak podliczyć wszystkie pensje co zrobił Newsweeek to Lublin wyprzedza Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lange Re: Zapyziały Lublin IP: *.czuby.org 27.08.07, 22:59 W Lublinie największym pracodawcą jest UMCS, na pewno jest to powód do dumy:). Prawdziwych prywatnych przedsiębiorców jest jak na lekarstwo. A najlepszym prezydentem miasta był do dzisiaj Bryłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zapyziały Lublin 28.08.07, 10:52 w Krakowie też największym pracodawcą jest UJ. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman dla ciebie aaaaaaaaaaaaronku nic IP: *.centertel.pl 28.08.07, 11:02 Noooo, gdyby to była stajnia busiarska to było by coś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrniedziella Re: dla ciebie aaaaaaaaaaaaronku nic 28.08.07, 12:49 Co tu pisać? Brud, smród i ubóstwo. Że też czasem wycieczki się pojawiają? Takiego syfu nie ma teraz nawet za Bugiem. Na Starym Mieście pełno samochodów, mimo zakazu, tynki po kolei odpadają, nawet w kamienicach po remoncie sprzed 2-3 lat. Takie przetargi, zresztą ustawione, jak to w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrniedziella Re: dla ciebie aaaaaaaaaaaaronku nic 28.08.07, 12:51 Aha, za komuny też g. było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jeżeli Twoje uwagi dotyczą Lublina..... IP: *.centertel.pl 28.08.07, 13:13 to w tym miejscu nie zgodzę się z Tobą. Za komuny PKZ i PRG z Łęcznej zapierdzielali pod całym starym miastem. Był plan rewitalizacji, sporo kamienic uratowano, wręcz zrekonstruowano - głównie w Rynku, Grodzkiej, Złotej, W.Pola. A potem przyszła nowa "władza" i zdechło. Przestało się "opłacać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Zapyziały Lublin IP: *.centertel.pl 28.08.07, 22:08 "Aronku" nie zażywaj tych leków przed wpisami na forum.Broń Boże! nie bierz się za podliczanie wszystkich pensji w Lublinie i Rzeszowie bo jak przeczyta to Zyta G. nie wybronisz się przed posadą ministra finansów.Panie premierze błagam pana, wybudować jak najszybciej siłami Chińczyków wszystko czego sobie lublinianie życzą i czego nie, dla świętego spokoju.Na dzisiaj mam propozycję dla Radia Lublin Lub TV Lublin.Z wpisów na lubelskim forum stworzyć scenariusz do audycji względnie widowiska p.t."Biadolący zagryziakowie". Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zapyziały Lublin 28.08.07, 22:12 przecież to nie ja podliczałem pensje. Czep się Newsweeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Zapyziały Lublin IP: *.centertel.pl 01.09.07, 13:06 Dane dziennikarzy Newsweeka są mało wiarygodne ponieważ nie obejmują oszczędności w bankach/krajowych i zagranicznych/, oszczędności skarpecianych.Np. oszczędności bankowe rzeszowian, stawiają ich proporcjonalnie do liczby mieszkańców, na drugim miejscu po Warszawie. Tak więc "Aronku", nie denerwuj się i nie przeżywaj rozgoryczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa [...] 28.08.07, 13:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 28.08.07, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: a niech tam sawciu, jak twój to i mój.... IP: *.lublin.enterpol.pl 28.08.07, 13:56 Gość portalu: bosman napisał(a): > A`propos poprawności - ty uważasz za poprawne nawracanie, Nawracanie wg ciebie nie jest poprawne? Chciałbyś pozamykać Świadków Jehowy? > umoralnianie Umoralnianie jest niepoprawne? Czyli jak jeden facet mówi drugiemu np. "nie rzygaj na samochód sąsiada" to powinien iść za to do więzienia? >, zakazywanie wiedzy seksualnej dla młodzieży, ktoś zabrania kupować młodzieży niemieckie pisemka seksedukacyjne? Są w każdym kiosku. > religii na siłę w imię kasy dla katabasów itd. Kto bosmanku zmusza na siłę do nauki religii i kogo? > A ja nie i dlatego > pluję ci ślepia ośle. Poniał? i dlatego Twoje miejsce bosmanku jest na Białorusi. Im prędzej wyjedziesz z katolandu tym lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 17:53 tradycyjne - spier...............aj. Bredzisz jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamamma Re: Zapyziały Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 00:04 A ja wam powiem prawdę.Najgorszą rzecząjest to ,że nikt z Polsk o tym co się w Lublinie dzieje nic nie wie.Ktoś komuśprzyzna medale i wyróżnienia za jarmark jagieloński,ktośbędzie chodził w aureoli gwiady teatru na Konfrontacjach itp.I choćby tu były najpiękniejsze rzeczy to nikt ich nie ujrzy.Statystyki przerażające jezeli chodzi o obecność turystów.W Polsce Lublin kojarzy się ze zbrodniami itp. bo takieinformacje docierajao tym biednym regionie i mieście.Pnowie szefowie z ratusza.Zapytajcie ludzi spoza Lublina jak promować Lublin i co tu jest napradę wartościowe.A jest naprawdę wiele. Wyjechałam z Lublina sześć lat temu.Nie żałujęchociażtęsknięi życzęjak najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zapyziały Lublin 29.08.07, 07:29 no patrz a moim znajomym ze zbrodniami kojarzy się Warszawa - wszechobecna mafia, haracze, kibole itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Tak przy okazji Aronku 29.08.07, 15:08 Kto tobie i tobie podobnym dał prawo mówienia gdzie czyje miejsce jest? Jakim prawem uważasz się za lepszego Polaka, niż Ja czy Bosman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jolu.izo IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 17:57 kompleks katola z zabitej wiochy. Nieuleczalne. I tak dobrze że nie ma mnie za djabła i nie nasyła egzorcysty. Nie wiem czy zwróciłaś uwage że aaaaaaaaaaron njest tylko głupi zaś sawcia to fanatyk - może być niebezpieczny. Hitler na takich zbudował nazizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron ja tylko IP: *.lublin.enterpol.pl 29.08.07, 19:31 ja tylko twierdzę że miejsce intelektualistów pokroju bosmana jest na BIałorusi a nie w katolandzie, gdzie wyraźnie się męczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman widzisz aaaaaaaaaaaronku........ IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 21:08 tak już jest że intelektualiści wszędzie znajdą sobie miejsce i dadzą sobie radę a katole i mohery wyłącznie pod "opiekuńczymi skrzydłami" papcia rydza i kleru. Dlatego bedę tu i obajrzę sobie klęskę kaczojaczejki i to jak wsadzą w końcu rydza do pierdla. Buźka aaaaaaaronku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: widzisz aaaaaaaaaaaronku........ IP: *.lublin.enterpol.pl 29.08.07, 21:43 o właśnie. To pokaż bosmanie jak dajesz sobie radę na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: widzisz aaaaaaaaaaaronku........ IP: *.lublin.enterpol.pl 29.08.07, 21:46 tylko boję się bosmanie o twoje zdrowie tu w katolandzie bo nie możesz znieść tych katoli co się dręczą i są nietolerancyjni. A może wyemigrowałbyś np. do Iraku? Tam katoli prawie nie ma, za to muzułumanie w ramach tolerancji mordują ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a podrzucisz mnie busem? IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 23:46 w Iraku jeszcze nie byłem a jest tam co zobaczyć. I z naszymi wojakami gorzałki golnę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: a podrzucisz mnie busem? 29.08.07, 23:52 busem podrzucą cię twoi ukochani tolerancyjni muzułumanie. Jazda katolskim busem byłaby dla Ciebie niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman fakt, aaaaaaaaaaronku, masz rację IP: *.centertel.pl 30.08.07, 10:24 wszak, biorąc ciebie za wzorzec, katole to nierozgarnięte tępaki i rzeczywiście jazda z nimi może być ryzykowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister MR Re: Zapyziały Lublin IP: *.chello.pl 29.08.07, 16:03 Ja uważam przeciwnie, Lublin bardzo się zmienił na korzyść nawet w porównaniu do początku lat 90-tych, ale szanuję także zdanie przeciwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretowski Spadaj stąd i to już! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 11:49 Znikąd nie wróciłaś, siedzisz tu i tylko plujesz. Wynoście wszyscy do stołeczno-królewskiego rzeszowa, choćby już chamy! Kolejny guvniany wątek. Nawet na nic oryginalnego się nie potrafisz idiotko wysilić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Spadaj stąd i to już! IP: *.centertel.pl 01.09.07, 13:22 Panie "kretowski", Rzeszów piszemy z dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretowski Re: Spadaj stąd i to już! IP: *.pronet.lublin.pl 01.09.07, 14:31 rzeszuf Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Spadaj stąd i to już! 01.09.07, 16:04 Bosmanie i Aronie, lektura Waszych postów jest dla mnie nieodmiennie przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Lublin IP: *.lublin.mm.pl 02.10.07, 23:51 Juz nie mówmy, że Rzeszów to takie cudo. Ostatnio w modzie jest powtarzanie że lepiej rozwija sie od Lublina. Tak czy inaczej,oba miasta nadal stoja na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: suma-sumarum IP: *.centertel.pl 04.10.07, 05:51 Na pochyłe drzewo, nawet koza wlezie.Jak w herbie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych końcac 04.10.07, 08:03 Wczoraj w TVN był material o Diagnozie społecznej 2007 - czwarta edycji największego w naszym kraju badania warunków i jakości życia Polaków, na 19 największych polskich miast Rzeszów znalazł się na 4 pozycji za Gdynią, Gdańskiem i Wawą, Lublin był ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 08:06 no dziwne że w Lublinie mieszkania są droższe niż w Rzeszowie, a jest ostatni. Gdyby Rzeszów faktycznie był takim cudownym miejscem do życia, to mieszkania kosztowałyby tam po 10 tys. zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 08:20 Nie mieszkam, ani w Lublinie, ani w Rzeszowie, podaję tylko ranking z raportu, ceny mieszkań pewnie nie były jedynym analizowanym kryterium, o ile w ogóle nim były, być może w Rzeszowie się ich więcej buduje, a Rzeszów faktycznie przez ostatnie parę lat poszedł mocno do przodu... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 08:43 jedynym prawdziwym raportem jest wskaźnik cen mieszkań. Tam gdzie źle się mieszka to mieszkania nie drożeją tylko tanieją albo stoją w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 09:56 aron2004 napisał: > jedynym prawdziwym raportem jest wskaźnik cen mieszkań. Tam gdzie > źle się mieszka to mieszkania nie drożeją tylko tanieją albo stoją w > miejscu. Od kilku miesięcy mieszkania tanieją w Warszawie, Krakowie czy Wrockławiu, zgodnie z twoją logiką te miasta się cofaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.tktelekom.pl 04.10.07, 12:41 Zgodnie z twoją logiką to Kozia Wólka, gdzie mieszkania są po 1000 zł za metr jest lepszy miejscem do mieszkania niż Lublin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.ostdsl.pl 04.10.07, 12:44 aron na jakość zycia wpływa wiele czynników, ale na pewno nie mozna sugerować sie cena mieszkanai, bo co to za atrakcja żyć w mieście gdzie ceny są z kosmosu. Podaj tą cene mieszkań w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.chello.pl 04.10.07, 13:29 Żebyś wiedział lepiej mieszkać w Koziej Wólce niz w Kozim Grodzie, a ceny mieszkań nie maja nic wspólnego z jakością życia w miescie. W Lublinie jest patologia , niskie płace wysokie ceny.Jacy mieszkańcy tacy rzadzący po prostu NIEUDACZNICY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.tktelekom.pl 04.10.07, 15:28 gdyby w Lublinie życie było mało atrakcyjne to mielibyśmy do czynienia z ciągłymi wyjazdami mieszkanców z miasta. Zwiększałaby się wtedy ilość mieszkań na rynku i ceny tych mieszkań by spadały a przynajmniej by nie rosły. Natomiast obecnie mamy do czynienia z ciągłym napływem ludzi do Lublina, bo ceny mieszkań rosną mimo tego że buduje się wiele nowych bloków i domów. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 14:42 Gość portalu: aron napisał(a): > Zgodnie z twoją logiką to Kozia Wólka, gdzie mieszkania są po 1000 > zł za metr jest lepszy miejscem do mieszkania niż Lublin? Twoja "logika" jest dośc specyficzna. Tokio jest maistem gdzie ceny nierucchhmości są horrendalne, jednocześnie poziom zanieczyszczeń, korki, koszty życia, i wiele innych czynników powoduje, że jakość i standard życia są w nim gorsze niż w mniejszych miastach... Wysokie mieszkań są przede wszstkim odbiciem kosztów ich budowy, a także popytu, który generowany jest głownie przez mozliwośc uzyskania w danym mieści dobrze płatnej pracy, ...dobrze płatna praca nie wyznacza jednak tego że dane miasto jest atrakcyjne dla życia... przemyśl swoja arumentację bo się kupy nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 17:44 Mieszkanie które kupiłem rok temu po 2900 zł/metr w Rzeszowie teraz mogłem sprzedać za 6000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.lublin.enterpol.pl 04.10.07, 19:40 cool_kid napisał: > Mieszkanie które kupiłem rok temu po 2900 zł/metr w Rzeszowie >teraz mogłem sprzedać za 6000 zł. To niemożliwe żeby w Rzeszowie mieszkania były tak tanie jak w Lublinie. Po 10 000 zł metr to rozumiem. Może coś ci się pomyliło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.ostdsl.pl 04.10.07, 08:44 materiał do obejrzenia: www.tvn24.pl/28377,1523498,0,1,fakty_wiadomosc.html1.Gdynia 2.Warszawa 3.Gdańsk 4.Rzeszów 5.Wrocław 6.Opole 7.Białystok 8.Poznań 9.Kraków 10.Szczecin 11.Olsztyn 12. Łódź 13.Częstochowa 14.Radom 15.Katowice 16.Toruń 17.Bydgoszcz 18.Kielce 19.Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Are Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: 83.238.201.* 04.10.07, 14:31 W Białymstoku żyje się lepiej niż Poznaniu? W Rzeszowie lepiej niż w Krakowie? Śmieszny ten ranking.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Are Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: 83.238.201.* 04.10.07, 14:32 I dość już gadania o tym jak w Rzeszowie lepiej, jak komuś sie nie podoba to niech tam wyjedzie, tylko ciekawe dlaczego tylu studentów z Rzeszowa studiuje na umcs czy kul skoro tam tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k 04.10.07, 14:45 Pewnie dlatego, ża tak samo dużo studentów z Lublina studiuje na Politechnice i WSIiZ.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.ostdsl.pl 04.10.07, 14:59 Myślisz, że stanie w korkach, wdychanie zanieczyszczonego powietrza w Krakowie jest takie super i polepszające poziom życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot O co wam chodzi ? IP: 80.54.169.* 07.10.07, 16:00 MACIE PIęKNE MIASTO . Wspaniałe odrestaurowane zabytki. Czysto i czyste powietrze. Aha no i piękne dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaluszek Re: nie, Lublin i Rzeszów stoją na dwóchróznych k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 17:04 gringo - to był głupi dowcip:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.mm.pl 07.10.07, 23:07 Lublin zapyziały? Zgodze sie że stoi dość nisko w kraju, ale moim zdaniem tak samo zapyziały jest Rzeszów czy Białystok. Zastanawia mnie dlaczego nagle miasta te awansowały do rangi tych lepszych w Polsce.Czy rzeczywiście aż tak sie rozwinęły.W tak krótkim czasie raczej nie jest to mozliwe.Czym zatem kierowano się robiąc ten sondaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.enterpol.pl 08.10.07, 06:32 Zapewne kierowano się brakiem supemarketów i galerii. Białystok ma 1 czy 2 supermarkety i żadnej galerii i może dlatego wygrał z Lublinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.mm.pl 07.10.07, 23:11 Jakby nie spojrzec to do Lublina przyjeżdżają ludzie na studia. Pokazcie mi drugie miasto w którym jest tyle uczelni. Ekonomicznie stoi on źle, tego nie da się ukryć.Podobno nie jest promowany. Jeden gośc z Warszawy stwierdził, że Lublin nie istnieje jako miasto turystyczne, że jego zabytki nie są znane. No to sprawa jest prosta, niech co niektórzy wezmą do rąk podręczniki do historii i odświeża sobie materiał.Wtedy przypomną sobie jaka rolę pełnił Lublin i jakie ma zabytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Zapyziały Lublin IP: *.ostdsl.pl 08.10.07, 08:46 RZESZÓW. ''Diagnoza społeczna 2007'' opracowana przez prof. Janusza Czaplińskiego i rewelacyjny - czwarty wynik dla stolicy Podkarpacia To idzie 60 tys. studentów Rzeszowa W opublikowanym właśnie na Uniwersytecie Warszawskim 400. stronicowym tomie ''Diagnoza społeczna 2007'', o szansach na przyszłość Polaków w poszczególnych miastach i regionach Polski, Rzeszów z tupetem chce gnać do przodu i nie bez racji. Jeśli nie przegapi swojej szansy, może być atrakcyjniejszym miastem do życia niż Wrocław, Poznań, czy Łódź. Studenckim gigantem już jest. Rzeszów ma 166 tys. mieszkańców i ponad 60 tys. studentów. Ilość uczelni państwowych i prywatnych w stolicy Podkarpacia, liczba słuchaczy szkół wyższych i rekordowo niskie bezrobocie zrobiło na ankieterach z zespołu prof. Czaplińskiego największe wrażenie. Ponad 20 tys. studentów na Uniwersytecie Rzeszowskim, ponad 12 tys. na Politechnice Rzeszowskiej. Na uczelni, która oddała właśnie do użytku najnowocześniejsze w Europie, warte prawie 30 mln zł Laboratorium Badań Materiałów dla Przemysłu Lotniczego. Do tego szybki rozwój szkół prywatnych. W Rzeszowie jest jedna z największych niepublicznych uczelni w kraju - Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania kształcąca ponad 10 tys. studentów. Także w Rzeszowie, od tego roku na studiach dziennych można studiować prawo już nie tylko na Uniwersytecie Rzeszowskim, ale też w Wyższej Szkole Administracji i Zarządzania. Wyższe uczelnie zmieniają Rzeszów intelektualnie i... kulturowo. Kulturowo-biznesowo-intelektualny tygiel - Marzę, by WSIiZ był uczelnią, która każdemu kojarzyć się będzie z kształceniem młodzieży z Dalekiego Wschodu, Chin i Indii - mówi prof. Tadeusz Pomianek, rektor WSIiZ. Do 2010 r. chcę, by co piąty nasz student, czyli ok. 2 tys. osób, był obcokrajowcem. Ten pomysł ma swój głębszy sens, w postaci Podkarpacia, jako przyczółku dla inwestorów z Dalekiego Wschodu, którzy tutaj tworzyliby bazy do ekspansji na rynki Unii Europejskiej, Rosji, Ukrainy. Dlaczego w Rzeszowie? A dlaczego nie, skoro to miasto wykształciłoby im kilka lat wcześniej kadrę menadżerską, znającą polski język i realia. KOMENTARZE Robert Płoch, prokurator apelacyjny w Rzeszowie: Pochodzę z okolic Rzeszowa, ale 12 lat spędziłem na Śląsku i dopiero od roku znów związany jestem z Rzeszowem. I muszę przyznać, że rozstawałem się brudnym, szarym, nijakim miastem, a wróciłem do czystego, zadbanego, wyremontowanego, z dobrymi drogami Rzeszowa. Oczywiście w Polsce informacja o pochodzeniu z Rzeszowa wywołuje komentarz; a z prowincji, ale i to, myślę, w najbliższych latach się zmieni. Wprawdzie inne miasta też prą do przodu, ale mam wrażenie, że Rzeszów robi to szybciej i skuteczniej. Gdy w mieście pojawi się autostrada, a do niej dobudowane zostaną węzły komunikacyjne, rozwój będzie jeszcze szybszy. Aneta Adamska, twórczyni teatru ''Przedmieście'': Czwarte miejsce, to bardzo dobre miejsce, dla bardzo dobrego dla mnie miasta. Pochodzę ze Świętokrzyskiego, ale dziś Rzeszowa nie zmieniłabym na żadne inne miejsce w Polsce. Daje mi poczucie intymności, przestrzeni oswojonej i gwarantuje wyzwanie; jak wiele tu można zrobić, bo jak wiele jest do zrobienia. Jestem optymistka i marzycielką, dlatego wierzę, że po etapie remontowania dróg, kamienic, chodników, doczekamy się remontu kulturalnego Rzeszowa. Że to miasto w końcu stworzy swój klimat i markę, z której zasłyniemy Polsce. super nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś bajeczki IP: *.lublin.mm.pl 08.10.07, 22:38 Ciekawe kto napisał ten artykół? Od kiedy to Rzeszów jest studenckim miastem? Czy to nie przypadkiem Lublin słynie z uczelni? Ktoś naskrobał ten sondaz i się chyba nie zastanowił nad tym, co pisze. "Że > to miasto w końcu stworzy swój klimat i markę, z której zasłyniemy > Polsce." hahahahahahahaha. Zasłyniecie, poczekajcie. Woda sodowa wam uderza do głowy, za bardzo uwierzyliście w te sondażyki.Bez przesady. Przed wami sa wieksze miasta: Gdańsk, Warszawa, Poznań, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: bajeczki 09.10.07, 08:30 w Rzeszowie jest dużo wyższych szkół "tego i owego". Za kilkanaście- kilkadziesiąt lat szkoły te będą na wysokim poziomie zapewne, ale jak na razie to wiadomo że są w stadium organizacji. Uniwersystet Rzeszowski zwany "Polskim Oxfordem" też ma kłopoty z zatrudnianiem pracowników naukowych, groziła mu nawet likwidacja. Zobaczymy za parę lat jak na studia będzie szedł niż demograficzny to będzie prawdziwy test dla słynnych w świecie rzeszowskich uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: bajeczki IP: *.ostdsl.pl 09.10.07, 08:31 Tak się składa, iż to w Rzeszowie, jest najwięcej studentów w stosunku do liczby mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: bajeczki IP: *.ostdsl.pl 09.10.07, 08:32 Kolejne dowody na to, iż w rankingu nie była brana cena kiełbasy na targu. RZESZÓW. ''Diagnoza społeczna 2007'' opracowana przez prof. Janusza Czapińskiego i bardzo dobry - czwarty wynik dla stolicy Podkarpacia Bez pracy już tylko 8 proc. rzeszowian Dlaczego miasto, które nie ma autostrady, dobrego połączenia z Warszawą, a w dodatku położone jest na wschodnich krańcach Polski, ma jedne z najlepszych w kraju rokowania na przyszłość? Prof. Czapiński nie ma wątpliwości, że bardzo niskie bezrobocie, kilkadziesiąt tysięcy studentów i ogromna mobilność rzeszowian skazują miasto w najbliższych latach na sukces. Na podstawie 400-stronicowego raportu ''Diagnoza społeczna 2007'' przygotowanego na Uniwersytecie Warszawskim, publikujemy dla Czytelników ''Super Nowości'' już trzecią część komentarzy i opinii o zaletach i wadach Rzeszowa. Bezdyskusyjną zaletą jest spadające bezrobocie. Kilkunastoprocentowe na Podkarpaciu, w sierpniu, w Rzeszowie notowane na rekordowo niskim poziomie - 7,8 proc. Sama liczba może cieszyć, ale przyczyny tak rekordowego spadku bezrobocia są już dyskusyjne. Statystyki poprawiły m.in. setki młodych ludzi, którzy wyjechali do pracy w Wielkiej Brytanii i Irlandii, tam napędzając wzrost gospodarczy i nie mając zamiaru wracać do Polski na stałe. Z lepszych wiadomości, to w całkiem dobrze działająca lokalna przedsiębiorczość, która oferuje coraz więcej miejsc pracy. - Pieniądze z UE i z budżetu ściągane na zwalczanie bezrobocia, do tego chęć lokalnych przedsiębiorców do przyjmowania nowych osób do pracy, to przynosi efekty - twierdzi Adam Panek, dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Rzeszowie. - Ciągle natomiast nie mamy wokół Rzeszowa inwestycji, które zapewniłyby zatrudnienie setkom osób. Nie ma też spektakularnych ulg dla pracodawców. *** KOMENTARZ Magdalena Mazur, właścicielka salonów sukien ślubnych: - Przez kilka lat mieszkałam w Łodzi i decydując się na osiedlenie w Rzeszowie miałam porównanie, jak żyje się w większym mieście. Wysokie notowanie Rzeszowa nie jest dla mnie zaskoczeniem. Czuć, że miasto się zmienia i daje coraz więcej perspektyw. W dodatku tutaj jest wszędzie blisko i życie tak nie pędzi jak w Warszawie. Uważam, że wszędzie można dobrze zarobić i ciekawie żyć pod warunkiem, że człowiek jest pracowity i chce się rozwijać. Kompleksy mogą mieć tylko ci, którzy nie podróżują, a przecież Rzeszów nie jest odcięty od świata. Tomasz Soliński, Wyższa Szkła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie: - Czwarte miejsce w prestiżowym opracowaniu to największy sukces miasta od kilku lat. Złożyła się nań coraz lepsza infrastruktura, coraz więcej inwestorów w Rzeszowie i praca samych jego mieszkańców. Do tego Rzeszów jest czysty, bezpieczny, coraz wygodniejszy do mieszkania. Obserwuję, że coraz więcej młodych ludzi decyduje się tu żyć, pracować i nie uważają, że rezygnują przez to z kariery. Stawiają na rozwój w Rzeszowie. ANETA GIEROŃ agieron@pressmedia.com.pl Super Nowości z dnia 09_10_2007 Odpowiedz Link Zgłoś
des4 z tymi d inwestorami w Rrzesowie nie jest tak źle 09.10.07, 09:41 Pratt & Whitney, Gerber, Valeant, Sanofi Synthelabo - w dodatku w większości są to inwestycje wysokich technologii... przy lotnisku inwestuje MTU - jeden z największych światowych producentów części lotniczych, i BorgWarner - producent turbosprężarek... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: z tymi d inwestorami w Rrzesowie nie jest tak 09.10.07, 11:49 soczki Gerbera to wysoka technologia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: z tymi d inwestorami w Rrzesowie nie jest tak IP: *.ostdsl.pl 09.10.07, 12:18 nie ale Asseco po połączeniu się z Procomem stanie się największą firma informatyczną w Polsce i jedną z największych w Europie. Nie denerwuj się tak aron :) Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: z tymi d inwestorami w Rrzesowie nie jest tak 09.10.07, 13:31 aron jest tępakiem i nie rozumie takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: z tymi d inwestorami w Rrzesowie nie jest tak IP: *.lublin.enterpol.pl 10.10.07, 20:17 Gość portalu: rs napisał(a): > nie ale Asseco po połączeniu się z Procomem stanie się największą > firma informatyczną w Polsce i jedną z największych w Europie. O ile ich Kaczory nie pozamykają Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: z tymi d inwestorami w Rrzesowie nie jest tak 09.10.07, 13:19 nie doczytałeś, napisałem "w większości", spośród przytocznonych firm tylko Gerber to produkująca art. spożywcze, reszta to zaawansowane technologie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś do rs IP: *.lublin.mm.pl 10.10.07, 23:33 Tak się składa, że to Lublin ma najwiecej uczelni.Nie mówie że nasze miasto jest rozwinięte, ale studentów nam nie brak.Uczelnie lubelskie stoją na wyższym poziomie aniżeli rzeszowskie.Poza tym w Rzeszowie jest troche filii i nie wiem czy część z nich nie podlega pod lubelskie uniwersytety. "Tak się składa, iż to w Rzeszowie, jest najwięcej studentów w > stosunku do liczby mieszkańców." - no to nie jest dziwne, bo Rzeszów nie jest taki ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: do rs IP: *.lublin.enterpol.pl 11.10.07, 19:06 no nie wiem czy uczelnie lubelskie stoją wyżej niż rzeszowskie. NIe na darmo Rzeszów jest zwany "Polskim Oxfordem". Zarówno Uniwersytet Rzeszowski jak i Politechnika Rzeszowska są najlepsze w kraju we wszystkich rankingach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: do aron IP: *.lublin.mm.pl 11.10.07, 21:42 To ja ci powiem, że lubelskie stoją wyżej.Nie mówie tego z powodu jakiegoś lokalnego patriotyzmu."Polski Oxford"? troche zabawne.Uczelnie rzeszowskie mogą być dobre, ale nie są najlepsze w kraju niestety.Już pisałem, że część z nich to po prostu FILIE LUBELSKICH UCZELNI.Naprawde nie słyszałem żeby do Rzeszowa tak garnęli się ludzie na studia. Jadą do Wrocławia, Lublina, Warszawy, itd.Mówie to co wiadomo w środowiskach naukowych, że uczelnie rzeszowskie wcale nie stoja na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zapyziały Lublin IP: *.chello.pl 09.10.07, 18:45 No pewnie, że zapyziały co tu dużo mówić. Reszta wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs kolejny ranking-specjalnie dla Arona :) IP: *.nm.e-zet.pl 10.10.07, 16:55 Rzeszów > Nagroda za inwestycje Siódme miejsce zajęła stolica Podkarpacia w najnowszym rankingu pisma "Wspólnota”. Tym razem miasta wojewódzkie oceniano pod kątem ilości i rozmachu inwestycji w infrastrukturę techniczną. Specjaliści sprawdzili, ile w 2006 roku miasta wydały na ten cel. Brano pod uwagę inwestycje samorządowe m.in. w remonty i budowę dróg, sieci wodociągowe i kanalizacyjne oraz budownictwo mieszkaniowe. Rzeszów, który zajął 7. lokatę, w przeliczeniu na jednego mieszkańca wydaje 518,4 zł i wyprzedził w rankingu m.in. Wrocław, Łódź i Lublin. Pierwsze miejsce zajął Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Zapyziały Lublin IP: *.lublin.mm.pl 10.10.07, 23:42 Ludzie nie ma się o co kłucić.Zarówno Lublin, jak i Rzeszów nie dorównaja w dniu dzisiejszym innym miastom polskim.Niech sobie robia sondaże, a rzeczywistość pokazuje co innego.Mówia, że Rzeszów się faktycznie rozwija, ale jeszcze wiele lat upłynie, zanim zajdzie naprawde daleko.(jeżeli w pewnym momencie nie stanie w miejscu) Taka jest prawda.Kiedys stał niżej od Lublina, więc nie sadzę aby w tak krótkim okresie doszedł do poziomu Warszawy, czy Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś do jola_iza IP: *.lublin.mm.pl 10.10.07, 23:49 Jak chcą to niech spiewaja piosenki, bo wiersze juz o Lublinie były. Napisał je Czechowicz.Jak ci wiadomo wielu sławnych ludzi pochodzi z tego miasta.Pomimo niskiego poziomu rozwoju jest nadal podziwiane. Prawie kazdego dnia słysze jakie to mamy piekne miasto.Powtarzaja to Ślązacy, mieszkńcy Gdańska, itd.To tu często są kręcone filmy.Na nasze uniwersytety przyjeżdżaja znani naukowcy.Mamy teatry, działają tu artyści, itd.Mozna by wymieniac.Chociaż tyle mamy, prawda? A może aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Frankenstein Re: Zapyziały Lublin IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.10.07, 00:15 Przeciez juz Lublin znany jest w Polsce z wielkich kiczowatych kosciolow, biednych ludzi, bogatego kleru, prawicowych pogladow,dewocji i bigoterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś do dr Frankenstein IP: *.lublin.mm.pl 11.10.07, 18:13 Biedni ludzie sa nie tylko w Lublinie.Zobacz ile osób wyjechało juz za granice.Uważasz, że to tylko mieszkańcy Lublina? Nie. Prawicowe poglady tez ma reszta Polski.Z drugiej strony to ja czegos nie rozumiem,bo niedawna opowiadano, że lubelszczyzna jest lewicowa.Widze że poglady zmieniają się wraz z kierunkiem wiatru.Proponuje nie uogulniać. Odpowiedz Link Zgłoś
jacex77 Re: Zapyziały Lublin 15.10.07, 23:40 A gdzieś ty się takich durnot naczytał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do jacex77 IP: *.lublin.mm.pl 16.10.07, 23:10 A co? może lubelskie uczelnie stoją na niskim poziomie? Do tej pory nikt nie kwestionował ich poziomu i nagle pada jakas krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Zapyziały Lublin 17.10.07, 14:20 Kiedy jeszcze mieszkałem w Lublinie, największą zmorą była dla mnie drętwota ludzi, ich całkowity brak polotu, nie szanowanie pracy i czasu innych, kompletny brak odpowiedzialności za deklaracje itp. Nie sądzę, by coś się z tej mierze zmieniło, uważam nawet, że jest gorzej, oceniając to z pewnej perspektywy. Niezależne oceny specjalistów to potwierdzają - Lublin jest w ogonie Polski. Nawet ci, po których można by było oczekiwać więcej wyobraźni i myślenia - studenci - równają w dół, chociażby poprzez poparcie dla PiS-u, największe spośród studentów w Polsce. Żenada. Żal mi tego miasta i ludzi podobnych do mnie, którzy w tym bajzlu muszą żyć. Ja już na szczęście nie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do skory1 IP: *.lublin.mm.pl 17.10.07, 22:36 Widze, że teraz wszystko co najgorsze, przypisywane jest Lublinowi.Tyle razy powtarzałem - Lublin gorzej się rozwija, to prawda, ale nie róbcie z nas społeczności żyjązej na poziomie epoki kamienia łupanego. Skoro nie mieszkasz już w tym mieście, to oszczędź sobie ocene.Drętwota i brak polotu cechuje także inne miasta Polski, sam to zauważyłem.Co ty możesz powiedzieć, skoro już tu nie mieszkasz.Nie obrażaj mnie, bo nie jestem zacofany.Prace szanuje, tak samo szanuje czas innych.Wyprowadziłęś się i pewnie udajesz teraz rodowitego warszawiaka.Od razu uderzasz w polityke.Poparcie dla partii, którą wymieniłeś udzielają mieszkańcy także innych miast. No bo chyba to rozumiesz, że sama Lubelszczyzna nie podbija wyników w sondażach.Są jeszcze inne regiony.Tak na marginesie chciałem zauważyć, że obecny podział administracyjny funkcjonuje od 1997 roku.Wcześniej było nieco inaczej.Dlaczego wtedy stolica nie zadbała o wschodnią Polskę? Dlaczego wiecznie traktowano ten teren jako drugoplanowy.Niejesteśmy ludźmi? Jeszcze jedna kwestia. W wielu zakatkach kraju patrzą na nas z góry. Chyba nie jestem winny tego, że Lublin stoi najniżej.Czy takie traktowanie jego mieszkańców nie świadczy o prostactwie? No bo w takiej sytuacji to nie ja staje się zacofańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter re: do Ktoś IP: *.ostnet.pl 20.10.07, 12:12 Zupełnie się zgadzam - przecież nie tylko Lublin głosował na pis. Oni nie wygrali dzięki Lublinowi. Nie można uogolniac, przecież na Podkarpaciu też wygrał pis. Prawdą jest natomiast to, że Lublina pozostaje ostoją ciemnogrodu w Polsce. Bo moze i na podkarpaciu wygral pis ale w Rzeszowie nie, a w tych wyborach zdecydowanie przegra. A to, że Lublin się gorzej rozwija to tylko i wylacznie wina samych mieszkancow, bo wybierajac patrza na proboszcza i maja mentalność o której wspomniał już ktoś na forum - brak polotu i trzeźwego myślenia. Przecież Lublin ma wiekszy potencjal, wieksze mozliwosci, wiecej studentow itp., itd., Przecież Lublin mial lepsze miejsce startowe, lepszy poczatek. Teraz zostaje w ogonie. Najgorsze jest to, że ma roszczeniowy charakter - to przez Warszawe bo nas omija, to przez rząd, to przez eskimowsów my nic nie dostaliśmy. Nawet nie wiecie jak wszelkie dobre działania były przez rząd torpedowane w Rzeszowie. Ludzie jeździli autokarami do Warszafki, żeby walczyć o poszerzenie miasta, pikiety by nie podcinano skrzydeł Jasionce, apele, listy itp., itd. My nie oczekiwaliśmy, że coś dostaniemy, tak jak Lublin, tylko sami to sobie wzięliśmy. Różnica jest taka, że ludzie w Rzeszowie wzieli sie do roboty a teraz to nabiera impetu, nie było widać sukcesów, ale te dzisiejsze nie wzięły się z powietrza. Warszafka nam tego nie dała. To jest tylko i wyłącznie sukces mieszkańców Rzeszowa. Nie ma emocji i sutanny - sa chlodne kalkulacje i prawdziwa debata jak rozwijac miasto. Jak mówi Pan Prezydent Ferenc: "Robotę trzeba robić" Tego sukcesu życzę też mieszkańcom Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: re: do Ktoś IP: *.centertel.pl 20.10.07, 22:51 Święty Piotr wyłożył szanowni lublinianie? Proszę stosować. A jak będziecie jeszcze podskakiwać to Wam Prześmiewca jeszcze więcej wyłoży na Wasz temat.Idźcie w pokorze doo dooomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: re: do Prześmiewcy IP: *.lublin.mm.pl 21.10.07, 23:46 Własnie sam pokazujesz jaki masz poziom intelektualny, a podobno to my jesteśmy zacofani.Sam podskakujesz i zaczepiasz ludzi.Przez poniżanie innych sam się dowartościowujesz. W takim razie wcale nie musimy prowadzić z tobą dyskusji.Ja nie jestem winien, że moje miasto pozostaje w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: re: do Piter IP: *.lublin.mm.pl 21.10.07, 23:35 Ulżyło ci? To ja według ciebie jestem ćwokiem tak? nie mam polotu? Ty daj mi wiecej kasy to zrobie z tego miasta cos konkretnego.Wyskakujesz tu z proboszczami i sutannami a zapominasz o słynnym Toruniu.Ja nic w Lublinie nie mam do powiedzenia filozofie.Posłuchaj mnie - jak ci tu śmierdzi i tak bardzo nami gardzisz to po co tu wchodzisz.Ty chyba sam masz jakies kompleksy.Tak sądzę czytając twoja wypowiedź.A tak na marginesie to nie sadź sie tak, bo nie mieszkasz w jakimś amerykańskim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh PO wygralo IP: *.it-net.pl 21.10.07, 23:38 to moze cos skapnie dla Lublina ,chyba cos zrobi Pan Janusz jak wygral wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do hh IP: *.lublin.mm.pl 21.10.07, 23:49 Nie wiem czy coś skapnie dla Lublina. Wiem, że na tym forum jest wielu prostaków, którzy staraja sie wdeptać mieszkańców tego miasta w ziemie.Tylko nie wiem za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do hh IP: *.lublin.mm.pl 21.10.07, 23:50 Pytania zadajcie władzom Lublina, a nie nam Odpowiedz Link Zgłoś