Dodaj do ulubionych

Czy teraz będzie już normalnie?

21.10.07, 23:24
No i "najlepszy premier w historii Polski" przerypał wybory. To jest dowód na to, że ludzie jednak myślą w naszym kraju, przynajmniej część.
Ciekawy jestem czym teraz ZZ Top, czyli pan Gwóźdź będzie się bawił, kiedy mu zabiorą dyktafony i inne zabawki.
Ciekawy jestem również, kiedy "bracia nieomylni" stwierdzą, że przegrali, przez bliżej nieokreślony układ, bo że tak stwierdzą to chyba nikt nie ma wątpliwości.
Szkoda tylko, że nie sprawdzi się przepowiednia Wałęsy, że na koniec tego cyrku jeden kaczor zamknie drugiego. To by dopiero był ubaw hehehe.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kto wstaniesz jutro w Irlandii IP: *.it-net.pl 21.10.07, 23:36
      jak to powiedzial Premier Elekt :)
      pozyjemy zobaczymy czy bedzie normlanie ,pewnie beda i tak walczyc z
      lapowkami...
      • Gość: januszek77 Re: wstaniesz jutro w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 00:33
        Masz rację, że pożyjemy zobaczymy.
        Przynajmniej skończyła się kompromitacja i nieudolność tego rządu.
        Zobaczymy teraz co z tego co obiecywało PO będzie zrealizowane.
        No i może wreszcie Minister Sprawiedliwości będzie Ministrem Sprawiedliwości, a nie specjalistą od organizacji konferencji i propagandy sukcesu.
        O p. Fatydze już nawet nie wspomnę, szkoda czasu i klawiatury...
        Ważne też jest to, że wybryki natury p/t LPR i Samoobrona wreszcie znalazły się tam, gdzie od dawna być powinny, czyli z dala od Parlamentu. Inna sprawa, że miejscem pobytu niektórych posłów z tych partii powinno być więzienie lub zakład dla obłąkanych.
    • sothink Re: Czy teraz będzie już normalnie? 21.10.07, 23:38
      będzie reforma KRUSU:))))))
    • kadrel Re: Czy teraz będzie już normalnie? 22.10.07, 00:20
      nie będzie.
      tego jednego możesz byc pewien
    • japolan Re: Czy teraz będzie już normalnie? 22.10.07, 00:26
      Dobry wieczór,

A nie mógł pan Roman Giertych, gdy była jeszcze koalicja rządowa podczas posiedzenia Rady Ministrów odczytać fragmentu "Wesela" Wyspiańskiego - fragmentu o złotym rogu, pawich piórach i ... innych 'rekwizytach".

Z poważaniem,
    • Gość: januszek77 Aron płaczesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 00:43
      Aron płaczesz czy może już pakujesz się do Watykanu?
      Chyba masz paszport nie?
      Chociaż drugiego tak nawiedzonego kraju jak nasz długo szukać, więc gdzie Ty się biedaku teraz podziejesz?
      • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 05:47
        a to w programie PO i PSL jest zniesienie zakazu aborcji, eutanazji
        i zakazu małżeństw homoseksualnych? A może powyrzucanie krzyży ze
        szkół i urzędów? Pierwsze słyszę?

Zresztą nawet jak PO wyrzuci krzyże z urzędów ( w co wątpię) to ja
        na swojej posesji postawię 10-metrowy krzyż podświetlany w nocy. A
        co! Wtedy dopiero racjonaliści będą na mnie bluzgać!

Ja mam nadzieję, że te wyniki jeszcze się zmienią, bo gdyby rząd
        utworzyła PO z PSL to zabiorą nam drogi ekspresowe i znów będziemy
        dotować Warszawę i Wrocław.
        • Gość: januszek77 Re: Aron płaczesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 06:01
          "...Zresztą nawet jak PO wyrzuci krzyże z urzędów ( w co wątpię) to ja na swojej posesji postawię 10-metrowy krzyż podświetlany w nocy. A co!..."

Jak to dobrze, że Ty nie mieszkasz w Lublinie.
          A co do zniesienia zakazu aborcji to mam nadzieję, że PO spowoduje, że konstytucja zacznie być w Polsce przestrzegana. I nie dopuszczą do wprowadzenia kolejnych "mądrych" pomysłów a'la Giertych. I obym się nie mylił.
          • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 06:03
            niby dlaczego PO ma doprowadzić do tego żeby w Polsce konstytucja
            była przestrzegana?
            Czy PO chce zerwać konkordat? Przecież Prezydent Kaczyński nigdy na
            to nie pozwoli. Ani arcybiskup Dziwisz, że nie wspomnę o Życińskim.

Przygotuj się lepiej na ciąg dalszy państwa wyznaniowego.
            • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 06:49
              PO nie jest mocno antyklerykalna jak LiD to fakt, ale z KRUSem się zacznij
              powoli zegnać jak prowadzisz pozarolniczą działalność gospodarczą.
              Teraz powinieneś przestać psioczyć na Wrocław wszak PO to mocno wrocławska
              partia (Schetyna, Zdrojewski) i być może dzięki niej także wschód Polski pójdzie
              do przodu.
              Poza tym jeżeli Dudi się zdecyduje w 2010 na szefowanie PO, to jako osoba mająca
              duży sentyment do Lublina na pewno tego miasta i regionu nie zaniedba.
              • Gość: aron Re: Aron płaczesz? IP: *.lublin.enterpol.pl 22.10.07, 06:50
                PO to faktycznie partia wrocławska - cały kraj będzie teraz płacił
                na Wrocław jak w III RP.
                • Gość: aron Re: Aron płaczesz? IP: *.lublin.enterpol.pl 22.10.07, 06:51
                  jak PO zlikwiduje mi KRUS to zwolnię część pracowników i im powiem
                  że to dlatego że głosowali na TUska.
                  • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 07:05
                    Zlikwiduje ci KRUS bo prowadzisz pozarolniczą działalność gospodarczą, nie
                    utrzymujesz się więc ze sprzedaży pietruszki. Zresztą PiS to samo miał zamiar
                    zrobić, tylko oni woleli se w teczki zaglądać zamiast działać.

PSL
                    gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33206,4563893.html
                    "Według posła PSL bogatsi rolnicy powinni na ogólnych zasadach ZUS-owskich
                    płacić składkę do KRUS-u, żeby w tym systemie także były dodatkowe pieniądze,
                    żeby go nie trzeba było dofinansowywać ze środków zewnętrznych". Budżet państwa
                    do KRUS dopłaca rocznie ok. 15 mld zł."

Każdy lubelski nie-rolnik musi dotować twój KRUS, który sie tobie moralnie nie
                    należy. Na szczęście reforma KRUSu będzie jedną z pierwszych, którą nawet PiS
                    poprze.
                    • Gość: aron Re: Aron płaczesz? IP: *.lublin.enterpol.pl 22.10.07, 07:06
                      no to jak zlikwidują mi KRUS, to będziesz płacił podatki na zasiłki
                      które będą pobierać moi byli pracownicy. Tylko pamiętaj, że sam tego
                      chciałeś.
                      • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 07:12
                        Jeżeli zwolnisz pracowników przez KRUS to znaczy, że jesteś cienkim i
                        niekonkurencyjnym przedsiębiorcą. Zastąpią cię inni lepsi, a sam możesz się
                        zatrudnić jako kierowca u konkurencji.
                        • Gość: aron Re: Aron płaczesz? IP: *.lublin.enterpol.pl 22.10.07, 07:23
                          powiedz to pasażerom moich busów, że płacą za bilety mniej niż w
                          PKSie czy w PKP bo jestem niekonkurencyjny.
                          • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 07:40
                            Aron, KRUS to malutka kwestia przy kosztach. Siedzisz ileś lat na forach
                            komunikacyjnych, prowadzisz biznes w tej branży, a jesteś zerowym autorytetem na
                            każdym forum. Licealiści się często śmieją z twoich wywodów. Ja nie chcę cię
                            obrażać, ale skoro nie dajesz rady, nie czujesz tego tematu (pomimo tylu lat),
                            nie masz głowy do myślenia to może czas zmienić branżę albo funkcję? Np. jako
                            kierowca nie musiałbyś zajmować się kwestiami organizacji i logistyki. Do tego
                            trzeba mieć wiedzę i umiejętności.
                            • Gość: aron Re: Aron płaczesz? IP: *.lublin.enterpol.pl 22.10.07, 08:06
                              no popatrz to jaką wiedzę i umiejętności muszą mieć "specjaliści" z
                              PKS i PKP skoro mają droższe bilety niż busy
                              • Gość: aron Re: Aron płaczesz? IP: *.lublin.enterpol.pl 22.10.07, 08:09
                                poza tym nadal nie wiem sothink kto ci zabrania kupić hektary
                                • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 08:18
                                  Ja wierzę w Polskę sprawiedliwą. To co mi proponujesz jest wyłudzaniem pieniędzy
                                  z budżetu państwa, to jest patologia, która na szczęście wkrótce zniknie.
                                  • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 08:36
                                    ty wierzysz w Polskę sprawiedliwą. Tylko że dla ciebie "Polska
                                    sprawiedliwa" = "dotowanie Wrocławia"
                                    • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 08:37
                                      jak we Wrocławiu w strefie ekonomicznej firmy są zwolnione z części
                                      podatków, to dla sothinka jest OK.
                                      jak w Lublinie firma Arona jest zwolniona z części podatków dzięki
                                      KRUSowi, to sothinkowi się to nie podoba.

Jesteś po prostu idiotą ekonomicznym albo inaczej mówiąc wrocławskim
                                      ekonomem.
                                      • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 09:15
                                        Strefy ekonomiczne są na terenie całej Polski. Te we Wrocławiu nie są największe.
                                        Zainwestuj pół miliona i wal do mieleckiej niedługo. Po prostu przedsiębiorca
                                        nie-rolnik np. bursiarz w Lublinie musi płacić ZUS a ty nie mimo że inwestujecie
                                        takie same kwoty. Lubelski przedsiębiorca nie-rolnik musi dotować twój KRUS.
                                        Potrzebujesz pieniędzy? Napisz o dotacje z uni.
                                        ps. naucz się kultury wieśniaku, jak piszesz Aron z dużej to i Sothink też pisz
                                        z dużej.
                                        • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 09:22
                                          pewnie, strefy ekonomiczne są TERAZ na terenie całej Polski, ale
                                          zanim zaczął rządzić PiS to Wrocław miał tą strefę, a Lublin nie.

Teraz pojmujesz wrocławski ekonomie o co w tym chodzi?
                                          • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 09:24
                                            Lubelski przedsiębiorca przez lata dotował przedsiębiorcę
                                            wrocławskiego, który działał w strefie ekonomicznej. To ci nie
                                            przeszkadało, forumowy antyekonomie wrocławski?
                              • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 08:16
                                Skoro przez KRUS, jak sam piszesz, możesz zbankrutować, to twoja firma ma bardzo
                                kruche fundamenty działania. Mam nadzieję, że inni prywatni przewożnicy wykazują
                                się większa zaradnością.
                                • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 08:35
                                  głupiś. Nie zbankrutuję bez KRUSu, tylko zwolnię z pracy część osób
                                  i będziesz musiał wrocławski ekonomie płacić podatki na zasiłki dla
                                  nich.
                                  • sothink Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 09:16
                                    A inny lubelski busiarz płaci ZUSy i jakoś nie zwalnia. Przyznaj, żeś głupek tak
                                    i na forum jak i w życiu.
                                    • aron2004 Re: Aron płaczesz? 22.10.07, 09:22
                                      sothink napisał:

> A inny lubelski busiarz płaci ZUSy i jakoś nie zwalnia

który to?
    • Gość: januszek77 I jeszcze jedno ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 00:55
      A tak tylko z ciekawości zapytam.
      Kto mi powie w której RP teraz żyjemy, bo już się trochę pogubiłem.
      Nadal w IV, czy może już w V? A może z powrotem wróciliśmy do III?
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka