Dodaj do ulubionych

Nasz Lublin

10.08.03, 11:50
w odpowiedzi na apele, skargi prosby i grozby kilku forumowiczow prosze
przesylac jakiekolwiek materaily ktore sa waszym zdaniem warte umieszczenia
na www na adres:
nasz.lublin@gazeta.pl

a takze o rzeczowa dyskusje co wam sie podoba a co nie podoba na stronie !
dziekujemy
--
Nasz Lublin
Obserwuj wątek
    • empi Re: Nasz Lublin 10.08.03, 16:19
      <a takze o rzeczowa dyskusje co wam sie podoba a co nie podoba na stronie !
      dziekujemy> bo to właśnie jest dyskusja.
      Zanim prześlę jakieś materiały prosze o odpowiedź na temat kilkakrotnie
      wysyłanych uprzednio. Będę miał wtedy rozeznanie czy szanowna redakcja odrzuca
      je, czy też jest to wynik bałaganu. Nie chcę być poprostu nachalny.
      pzdr.
      • Gość: Stach Re: Nasz Lublin IP: w3cache:* / 192.168.0.* 10.08.03, 17:34
        Ja równiez czekam na odpowiedź.

Tylko w starciu poglądów prawda się ujawnia.
        Helwecjusz
    • Gość: wisia Re: Nasz Lublin IP: 217.97.175.* 10.08.03, 17:42
      to jest nas juz troje:-)))
    • dociek Re: Nasz Lublin 11.08.03, 09:35
      To jest chyba Drodzy Państwo argument "za", nieprawdaż?!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=7334782&a=7334782&v=2&strona=0
      • empi Re: Nasz Lublin 11.08.03, 18:00
        Doćku rozwiń to swoje "za", ja poczekam na odpowiedź na moje pytanie.
        pzdr.
        • dociek Re: Nasz Lublin 11.08.03, 18:31
          Cytuję to (wg podanego wyżej linku), co świadczy o sensowności idei strony
          Nasz Lublin, czyli tzw. "za":

Re: Lublin-warto odwiedzic???? na weekend?
          dociek 07-08-2003 09:16 odpowiedz na list
          Zacznij może sobie od naszej stronki...
          • Gość: chochlik Re: Nasz Lublin IP: *.lublin.mm.pl 16.08.03, 20:17
            Co nam się podoba, a co nie, to zależy czy chodzi o to czym możemy pochwalić
            się przed potencjalnymi turystami. Czy chodzi o nasza wiedzę na temat historii
            Lublina, czy o stan naszych zabytków, czy o centralną ulicę Krakowskie
            Przedmieście upstrzoną szyldami świadczącymi o tym, że
            właściciele "reprezentacyjnych" sklepów bardziej, lub mniej dokładnie poznali
            język angielski i w stosunkach handlowych uznali jego wyższość nad językiem
            ojczystym. Wierne historycznie napisy dotyczą cukierni Chmielewskiego, PKO i
            poczty. Być może ta mieszanka polsko-angielska ma być biletem wstępu do Unii
            Europejskiej? Ale pamiętajmy, że "Polacy nie gęsi i swój język mają" jak
            powiedział Rej z Nagłowic. Zasłużymy na szacunek, jezeli sami bedziemy się
            szanować.
          • empi Re: Nasz Lublin 16.08.03, 21:39
            więc wymienię wszystkich adresatów mojej korespondencji :ziedrzec, ryża małpa,
            pepperoni, mike79,Ty też w tym temacie udzielałeś odpowiedzi.Jak się
            zdenerwuję to te korespondencje w całości tu opublikuję. Reszta argumentów za
            jest nieprzekonująca.
            z głębokim poważaniem.
            • dociek Re: Nasz Lublin 17.08.03, 01:49
              Sorry Empi, ale nie miałem okazji poznać żadnej z Twoich przesłanych
              korespondencji i tym samym nawet nie jestem w stanie do nich osobiście (jako
              portier, nawet niegodnym) się ustosunkować. Również nie mam wpływu na takie,
              czy inne podjęcie tych tematów przez pozostałych wymienionych przez Ciebie.
              Nie ode mnie zależy też stosowne zamieszczenie tego na stronie. A ponieważ mi
              tak samo zaczęło zależeć na utrzymaniu pomysłu zbudowania naszej wspólnej
              witryny, co chyba możesz stwierdzić po ilości opracowanych już przeze mnie
              pozycji książkowych, pragnąłem jedynie aby nikt z chętnych do współpracy przy
              tej stronie, mimo braku pewnej koordynacji, nie zraził się i nie obraził. Bo
              przecież wcale nie o to chodzi, nieprawdaż? Dlatego także przytoczyłem jako
              argument "za" cytat z postu forumowicza, który nawet obecną stronkę Nasz
              Lublin docenił i z niej skorzystał. Niezależnie od tempa rozwoju niniejszej
              witryny, ja książki lubelskie nadal kompletuję, skanuję i staram się pod kątem
              Naszego Lublina opisywać. I tyle ode mnie w tej sprawie.
            • Gość: ryza malpa Re: Nasz Lublin IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 17.08.03, 18:53
              No tak, obraz sie empi jeszcz bardziej..... Nieladnie publikowaéc
              korespondencje ale odgrazasz sie ze sie zdenerwujesz wiec spiesze doniesc , ze
              jz juz sie zdenerwowalam i kawalek opublikuje . najobszernizjsz Twoj list w
              skrzynce na wp brzmi tak :

Witam,
              przesłałem Ziedrzcowi książkę (opis) "Widok z bramy optymizmu" Romualda
              Karasia, jest to zbiór opowieści znanych i charakterystycznych postaci Lublina
              lat 60-tych, Wanda Papiewska, matka M.Buczka, Wiktor Ziółkowski, KAJ, Zenon
              Kononowicz, Michał Giza sprzedawca glinianych kogucików w bramie na
              Krak.Przedm., inwalida bez nóg na drewnianym podeściku, Leon Urban znany
              wszystkim Lublinianom ostrzyciel nożyczek, Grzegorz Leopold Seidler, Stanisław
              Kukuryka twórca i Iprezes LSM, saga rodu Siemionów, itd..
              Jest to rzecz niewątpliwie ciekawa, warto fragmenty opublikować na stronie,
              przypomnieć lublinianom te osoby. Ziedrzec zwrócił uwagę na temat praw
              autorskich i konieczności uzyskania ich w przypadku publikacji, moim zdaniem
              nie jest to konieczne. Nie robimy tego w celach komercyjnych. Wstępnie
              uzyskałem zgodę p. Zięby na wykorzystanie fragmentów jego książek, niestety o
              p. Romualdzie Karasiu wiem tyle, że żyje i mieszka w Warszawie. ZLP i SD RP,
              których jest członkiem co mi udało się ustalić, nie mają te związki zadnych
              aktualnych adresów internetowych.
              Proszę daj znać, czy mam ponownie wysłać opis książki (jeśli wydaje się
              interesująca)?, na jaki adres?. Czekam na z utęsknieniem na odpowiedż
              Szanownej Redakcji!!!

empi

I teraz o co ci chodzi?

Ksiazka z opisem jest na strronce.
              Jezeli chcesz zeby realizowac inne pomysly z Twojego listu to sie tym zajmij.
              Sorrry ze to powiem wprost ale kupa ludzi ma mnustwo pomyslow, kazdy ma ich
              1000 ( ja tez) i miie pomyslu to nie jest jakas wielka rzecz , jak sie ma
              pomysl to trzeba go realizowac a nie miec pretensje do innych ze go nie hcesz
              zamiescic fragmenty na stronie? Prosze cie bardzo; przepisz , przygotuj i
              wyslij a mike albo ja wkleimy po prostu plik na stronke.
              Pozdrawiam i zegnam ozieble.
              • Gość: ryza pardon IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 17.08.03, 18:55
                ..;za literowki ale generuje z jakiejsc koszmarnej klawiatury francuskiej i ze
                zdezelowanego laptoka.
              • nasz.lublin Re: Nasz Lublin 17.08.03, 19:17
                bardzo dobrze powiedziane malpko, a literowki to wiesz ze ci wybaczamy :)) ja
                takze czytalem ten mail od empiego wielokroc, tylko o co w nim chodzi ?!

Empi jesli chcesz zeby tam cos naprawde zaistnialo to napisz co to dokaldnie
                am byc, tak Ty takze mozesz miec wplyw na to jakie beda dzialy itd. itp.
                czy chcesz jakis konkretny nowy dzial, chcesz to umiescic gdzie indziej, nei
                ma sprawy tylko napisz !! na milosc boska napisz o co Ci chodzi

zegnam
                • dociek Re: Nasz Lublin 19.08.03, 01:22
                  Dla potwierdzenia, że mimo pewnych niedogodności wynikających z tego, że jest
                  to inicjatywa niekomercyjna, dobrowolna i całkowicie... społeczna, można coś
                  robić od siebie dla dalszego budowania witryny Nasz Lublin - jeżeli się tylko
                  chce i się to samemu realizuje, jako przykład wskazuję "urażonym
                  pomysłodawcom" na nieustannie rosnący ksiegozbiór pozycji wydawniczych o samym
                  Lublinie i o Lubelszczyźnie (jeżeli dotyczą one też naszego miasta).
                  • empi Re: Nasz Lublin 19.08.03, 08:03
                    Doćku, ja tylko czekałem na opinie i propozycję jak właśnie to zrobić.Jest
                    redakcja, ona ustala ramy strony, działy itp. Chyba, że tworzy sie samoistną
                    autonomię działów itp.
                    pzdr.
              • empi Re: Wasz Lublin 19.08.03, 07:57
                Ryża nie denerwuj mnie, czynisz zarzut poważny nie orientując się w panującym w
                redakcji bałaganie.Trzykrotnie wysyłałem ksera minn. do Ciebie, mike,
                pepperoniego,korespondowałem nawet z niejakim Antonim Kowalskim, z propozycją
                szkicu do publikacji na stronie.Czekałem na opinię. Chciałem do sprawy "naszego
                Lublina" podejść z sercem, gdyż czuję się patriotą swojego miasta. Niestety
                przykro mi, że założyłaś fakt mojego łgarstwa nie podejmując chęci współpracy.
                Kończę tym dalsze debatowanie.
                pzdr.
                • empi Re: Wasz Lublin 19.08.03, 08:07
                  ps. przesyłałem nawet gotowy materiał do publikacji ze skanem zdjęcia itp.
                  Ten co pisze posta z loga nasz.lublin, chciałbym aby sie tu ujawnił. Wreszcie
                  może będzie wiadomo kto rządzi.
                  pzdr.
                  • mike79 Re: Wasz Lublin 19.08.03, 10:04
                    empi, nie wiem czemu sie czujesz urazony, ale ja zadnych saknow i zdjec od
                    ciebie nigdy w skrzynce nasz.lublin@wp.pl nie widizalem wiec naprawde nie wiem
                    o co sie tu wyklucasz ?! dostaolismy wszyscy to co ryza opublikowala pare
                    postow powyzej i tyle !! bez wskazowek gdzie i jak to umiescic, naprawde nie
                    zawsze mamy czas zeby sie zastanawiac co i gdzie ma byc na stronie ! chcesz
                    samodzielny dzial w ktorym bedziesz rzadzil nie ma sprawy - tylko napisz ze
                    szczegolami co chcesz zeby w nim bylo !!
                    a rzadzic to nikt nei rzadzi - pod nickiem nasz.lublin ukrywam sie ja i ja tez
                    badz ryza umieszczamy na stronie to co ktos nam podesle ! aha, i jesli moglbym
                    prosic o wysylanie, jesli zechcesz dalej cokolwiek wysylac, wszystkiego na
                    dwie skrzynki nasz.lublin@wp.pl i nasz.lublin@gazeta.pl gdyz podejrzewam ze
                    poprzednie zajscia bylby prawdopodobnie spowodowane zwyklym zniknieciem maila,
                    moze tobie si enie wyslal, moze serwer padl, wszystko tu jest mozliwe,
                    pozdrawiam
                  • empi Re: Wasz Lublin 19.08.03, 15:44
                    mike79, to Ty przecież pytałeś się mnie co z tym zrobić bo jesteś całkiem
                    niezorientowany w temacie. Proszę o koniec debaty, sprawa nie ma chęci się
                    wyjaśnić, czujecie się napastowani przeze mnie a na tym mi nie zależy. Sprawa
                    już nieaktualna.
                    pzdr.
    • dociek Jeszcze ktoś o Lublinie... 15.08.03, 12:09
      www.sztynx.lublin.pl/m-1.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka