Gość: zoselin IP: *.metronet.pl 15.02.08, 23:29 Witam Szukam dobrego ortodonty w Lublinie. Czy ktoś z forumowiczów mógłby podać jakieś namiary na takowergo? :) Byłabym wdzięczna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: ortodonta Lublin IP: 212.182.29.* 15.04.08, 23:31 Bardzo miła i fachowa pani Krochmalska w przychodni edental na ułanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ortodonta Lublin IP: 80.51.196.* 02.12.08, 11:45 a czy mozesz napisać dokladnie gdzie Pani doktor przyjmuje i jak wygląda cenowo załozenie aparau i wizyta? z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich aparatów i aparatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: ortodonta Lublin IP: *.vodafone-net.de 06.08.10, 16:14 Ja założyłam aparat u dr Krochmalskiej... hmm... trudno mi się wypowiedzieć jak jest u innych ortodontów ale ja za wszystko musialam płacić. wizyta niby 90zl a zawsze było o 50zl drożej. +wyciski +nowa szyna(500zl) gdzie moj brat nową szyne mial za darmo u swojej ortodontki. a do tego zdjęcie aparatu będzie mnie kosztować kilka setek. w Porównaniu do mojego brata: on zdjęcie aparatu mial w ramach wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: ortodonta Lublin IP: *.chello.pl 17.11.08, 20:18 polecam: Andrzej drelich ul żołnierska jestem miesiac po zdjęciu aparatu.. na prawde warto było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 21:15 hej, ja też gorąco polecam tego lekarza. Zdejmuję za tydzień. Jest super, pięknie, szybko, "bezawaryjnie". Odpowiedz Link Zgłoś
agalma Re: ortodonta Lublin 26.03.09, 21:01 Gość portalu: nika napisał(a): > polecam: Andrzej drelich ul żołnierska jestem miesiac po zdjęciu > aparatu.. na prawde warto było Witam,a jaki był u Ciebie całkowity koszt leczenia? aparat + wizyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxan Re: ortodonta Lublin IP: *.chello.pl 26.03.09, 21:52 Polecam dr.Monika Tymczyna-Sobutka miła za się na rzeczy aparat 1300 za łuk 100 zł wizyty 2 pierwsze gratis 200 zł zdjęcia rtg 100 zł wyciski nie jest to tania sprawa..ewentualny koszt leczenia zębów przed zalorzeniem aparatu , w większości przypadkach konieczne nawet mała próchnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: ortodonta Lublin IP: *.chello.pl 03.05.09, 22:37 ja płaciłam za aparat 1100 u dr samorek na lsmie, wizyta 80, wyciski 30. póki co jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morsik Re: ortodonta Lublin IP: *.chello.pl 06.07.09, 18:16 hej,liczę na twoją szybką odpowiedz co do tego ortodonty,możesz mi podać dokładny adres i imię i nazwisko i jeszcze jedno to co napisałaś tzn. ta cena dotyczyła aparatu stałego czy zdejmowanego z góry dzięki za szybką odpowiedź bo jutro idę do ortodonty i nie wiem czy mi się by nie opłacało skorzystać z tego samego co ty.Pozdrawm;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwykot Re: ortodonta Lublin IP: *.pzu.pl 04.09.09, 08:45 Kaja możesz dać namiar na dr Samorek? beti_lu@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria Re: ortodonta Lublin IP: *.lublin.mm.pl 15.02.13, 22:28 Witam. Czy mogłambym prosić o jakieś szczegóły gdzie znajduje sie gabinet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooodellaa Re: ortodonta Lublin IP: *.205.86.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.05.11, 12:02 może ktoś podzieli się jeszcze opiniami z leczenia u Pani Moniki Tymczyny -Sobotki, jak wygląda u niej całkowity koszt leczenia aparatem stałym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj Re: ortodonta Lublin IP: *.ar.akademiki.lublin.pl 19.05.13, 10:09 Czy możesz powiedzieć coś więcej odnośnie leczenia u dr Moniki Tymczyny? Czy nie przedłużała leczenia lub coś podobnego?jak efekty? Właśnie zaczynam u niej leczenie, będę miała zakładany aparat, ale nie wiem czy dobrze wybrałam lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżasta Re: ortodonta Lublin IP: *.ar.akademiki.lublin.pl 19.05.13, 10:11 Czy możesz powiedzieć coś więcej odnośnie leczenia u dr Moniki Tymczyny? Czy nie przedłużała leczenia lub coś podobnego?jak efekty? Właśnie zaczynam u niej leczenie, będę miała zakładany aparat, ale nie wiem czy dobrze wybrałam lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amalgamat Re: ortodonta Lublin IP: 87.204.232.* 18.04.09, 13:37 2 lata juz to trwa ale niedlugo zdejmuje, a.drelich jest naprawde doby, poleacm, 100zl za wizyte +aparaty . za nic wiecej sie nie placi, zadne luki, zamki doklejanie... moze nie jest jednym z najwylewniejszych ludzi jakich znam ... ale polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: ortodonta Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.12, 11:24 czy zakup aparaut u tego pana mozna rozłozyć na raty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: ortodonta Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 08:38 czy pan doktor rozkłada na raty aparat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ortodonta Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 09:12 fascynują mnie takie posty... czy nie lepiej zadzwonic do tego ortodonty i spytać go o to, o co pytasz po raz kolejny na forum i masz znikome szanse na uzyskanie odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: ortodonta Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.12, 08:55 ponieważ nie mieszkam w lublinie a lekarze nie bardzo chcą mówić takie rzeczy przez telefon! inaczej bym nie pytała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ortodonta Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 11:48 pantomogram tez mu przez telefon pokażesz?:) Jestem na etapie przygotowywania dziecka do aparatu (wizyty u ortodonty, stomatologa i chirurga szczękowego) i nie wyobrażam sobie rozmowy z którymkolwiek z lekarzy przez telefon; Po pokazaniu ortodoncie pantomogramu dziecka, lekarz powiedział, że i tak musi szczękę obejrzeć w realu, to samo chirurg szczękowy. Chyba jednak trzeba pogadać bezposrednio ze specjalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: ortodonta Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 08:38 ok, nie mądruj, czasem trzeba zrobić rozpoznanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 17:34 A ja z całego serca polecam dr Walawską. Przyjmuje w orto-mix'ie na ul. Choiny 9c. Bardzo fachowe podejście. Ustala plan leczenia, tłumaczy co i jak będzie się działo, cały przebieg leczenia z rozrysowaniem i modelami. Nie usuwa niepotrzebnie zębów !!!! Co za tym idzie nie zmienia rysów twarzy !!!! Nie zrobi nic czego nie dałaby zrobić swoim dzieciom :) Duży wybór apratów, najnowszy samoligaturujący kosmetyczny nawet ma :) Nie liczą się dla niej tylko pieniądze. Fachowa doradza najlepszą opcję np. kosmetyczne zamki na przodzie, a z tyłu gdzie są niewidoczne metalowe, bo wiadomo kosmetyczne delikatniejsze, żeby nie mieć problemu z ich ciągłym odklejaniem się. Czułam się komfortowo będąc pod jej opieką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: ortodonta Lublin IP: *.enterpol.pl 26.04.09, 20:19 zoska, mam pytanie; jakie są ceny w ortomixie na Choinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladydi Re: ortodonta Lublin IP: *.siedlce.vectranet.pl 18.05.09, 16:13 a czy ktoś słyszał coś na temat dr Jurkowskiej? Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia21 Re: ortodonta Lublin IP: *.chello.pl 16.05.10, 22:04 Chciałam się dowiedzieć odnośnie aparatu. Napisałaś,że pani dr doradzi i np. zrobi tak,że tylko na przodzie przezroczyste. Odnosi się to do bezligaturowych? w ogóle ile się zaoszczędza w taki sposób pieniędzy? Ja mam na górze bezligaturowy przezroczysty,a na dole chciałabym sobie zrobić bezligaturowy metalowy z tyłu,a na przodzie kilka przezroczystych, dlatego się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
piorun7777 Re: ortodonta Lublin 16.10.09, 21:29 Ja polecam Krochmalską. Leczę u niej 2 dzieci. W Lublinie przyjmuje w Esdentalu. Jest napradę SPOKO - skutecznie, dokładnie (szkoda tylko, że trochę drogo). Nie wyrywa zębów jak nie trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka966 Re: ortodonta Lublin 18.05.10, 13:05 mogę zaproponować dr Munir, zakładaliśmy aparat mojemu bratu jakieś 2 lata temu i mammy miłe wrażenia jeżeli chodzi o Panią dr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: ortodonta Lublin IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 20:27 Najgorszemu wrogowi nie poleciła bym dr Munir! Tej Pani powinno się odebrać prawo wykonywania zawodu o ile je ma! Miałam nieprzyjemność trafić do niej na konsultacje półtora roku temu i dziękuje Bogu że uciekłam bo nie miałabym teraz 4 zdrowych zębów. Cytuję Panią dr: "co z tego, że zdrowe jak nie estetycznie wyglądają". Poszłam gdzie indziej i mam teraz piękny uśmiech i co ważne wszystkie zęby. Radzę się dobrze zastanowić przed wizytą u tej "specjalistki" pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ortodonta Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.13, 11:52 Witaj, czy mogłabyś napisać gdzie zakładałaś aparat? Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lansereczka89 Re: ortodonta Lublin 19.08.10, 12:22 do ortodonty chodzę w soboty do dr Świątkowskiej i jestem zadowolona z rezultatów noszenia aparatu, tani nie był ale dla mnie ważne że skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakaka Re: ortodonta Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 14:18 a ja polecam dra drelicha ... rewelacja, żadnych zbędnych kosztów + dentystka (żona) w pokoju obok zawsze służąca pomocą jeżeli potrzeba.. rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
lajtowo303 Re: ortodonta Lublin 27.08.10, 11:07 słyszałam o dr Drelichu i dr Świątkowskiej z bardzo dobrych ortodontów, poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ortodonta Lublin IP: *.nplay.net.pl 30.09.10, 22:50 wlasnie zdjeto mi aparat staly. efekty sa rewelacyjne. chodzilam do dr drelicha. z czystym sumieniem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzosowa Re: ortodonta Lublin IP: *.lublin.mm.pl 10.03.11, 18:08 A ja nie polecam dr Drelicha. Zasugerowałam się w wiekszości dobrymi opiniami o nim w necie.Kto wie może doktor dba o reklamę? Nie raczy pacjentowi przedstawić planu leczenia, z kpiącym uśmieszkiem traktuje każde pytanie i odpowiada niechętnie i zdawkowo. No i niestety w moim wypadku jego pomysł na leczenie dosc typowej wady u mojego dziecka byl absolutnym błędem. Dobrze, że się skonsultowałam z trzema innymi ortodontami ( jednym z Lublina , jednym z Wawy no i z wujkiem ortodontą, który pracuje za granicą. Wszyscy byli zgodni- błędny pomysł na leczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
sylvviaaaa Re: ortodonta Lublin 14.05.11, 10:16 czy ktoś zakładał aparat u pani Agaty Chrzanowskiej - Kijek? i może podzielić się swoimi doświadczeniami ?jak wygląda całkowity koszt leczenia? może ktoś pomoże mi znaleźć dobrego, godnego polecania ortodontę w Lublinie? bardzo liczę na pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kejt1991 Re: ortodonta Lublin 28.06.11, 23:05 witam, czy na zakończenie leczenia (zdjęcie aparatu) kupowaliście jakiś upominek dla swojego ortodonty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 23:10 kaganiec a tak na serio to ortodonta nic dla Ciebie nie zrobił.załuż konto w nfz i zobacz ile wyciągną kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maa.maa.ig. Re: ortodonta Lublin IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 18:27 witam, czy ktoś może zakładał aparat u Pani Dr Anny Stolarz? jak to wygląda cenowo? mam nadzieję na odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech na sali Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:59 przychodnia farmed na koryznowej ma podpisaną umowe z NFZ, pod koniec maja wyczerpali kontrakt. córka która zaczeła leczenie na fundusz musi kontynuowac je prywatnie! Ludzie...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniezynka1 Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 11:11 polecam panią dr Świątkowską, jest bardzo dobrym ortodontą i bardzo miłą osobą przy okazji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ortodonta Lublin IP: *.mielec.mm.pl 23.07.11, 22:53 a ta pani dr Świątkowska to gdzie przyjmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgf Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 09:08 dr Stolarz nie polecam. Wydoiła ze mnie kasę, a jej aparat wykrzywił mi tylko zęby tak, że mam teraz jeszcze większe problemy ze szczęką w ogóle: nie śladują zęby a szczeka przeskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 15:58 Dr Dorota Marzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: ortodonta Lublin IP: *.nplay.net.pl 04.01.15, 16:16 Zdecydowanie odradzam tę panią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: ortodonta Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 13:33 Czytajac wasze wypowiedzi trudno w koncu wybrac jakiegos ;p Dzisiaj jade do Lbn do paru popytac sie o koszty terminy itp, jezeli ktos bedzie zainteresowany to moge podrzucic pozniej gdzie najtaniej i najszybciej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotde Re: ortodonta Lublin IP: *.interduo.pl 30.10.12, 22:31 bardzo prosze o info gdzie najkorzystniej gdyż sam stoję przed tym wyborem w Lublinnie :-) moj adres e-mail to morbiass@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: ortodonta Lublin IP: *.nplay.net.pl 25.11.12, 19:42 Martyna i co sie dowiedzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa4665 Re: ortodonta Lublin IP: 212.160.169.* 27.06.13, 20:02 Witaj, czy możesz polecić dobrego ortodonte z LBN? interesuje mnie jak to wygląda finansowo, a szczególnie ile kosztuje aparat porcelanowy? dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: ortodonta Lublin IP: *.derkom.net.pl 04.04.14, 10:54 Od 8 miesięcy korzystamy z Orto-dentu. Na górny łuk założony jest ze względu na alergię aparat szafirowy. Zęby powoli się przesuwają. Efekt nieporównywalny z początkowym, mimo, że wada jest bardzo poważna. Wizyta 100-120 w zależności od tego, jak dużo elementów trzeba dodać lub zmienić. Dziecko nie jest stresowane przez personel. Dodam, że wcześniej byliśmy u trzech innych ortodontów, którzy średnio byli zainteresowani tematem, chyba że chodziło o finanse. Pytanie typu : "w czym mogę pomóc?". Gdybysmy byli ortodontami, nie przychodzilibyśmy do nich. W Orto-dencie pani dr najpierw obejrzała dziecko, zrobiła pomiary ortometrem (pierwszy lekarz, który zrobił pomiar), potem wszystko nam wytłumaczyła, nie naciskała. Konsultacja kosztowała 60zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ortodonta Lublin IP: 80.51.138.* 31.03.14, 15:13 Hej:) widzialam Twoj watek. Moglabym prosic o jakies info najlepszego ortodonty jesli zakladalas apratat? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karen Re: ortodonta Lublin IP: *.chelm.hypnet.pl 27.03.13, 16:41 A jak w New- Dent wygladal koszt aparatu i wizyt kontrolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ortodonta Lublin IP: 195.117.22.* 21.03.14, 13:55 czy ktoś może coś powiedzieć o pani Janku-Pietrzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marana Re: ortodonta Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.14, 15:31 ja z córką jeździłam tutaj do ortodonty www.przychodniadental.pl/uslugi-2/leczenie-ortodontyczne i polecam, maja bardzo dobre podejście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: ortodonta Lublin IP: *.blue-net.com.pl 27.04.14, 10:12 Ja mogę odradzić Dorotę Marzec. Byłam wątpliwą przyjemność bycia pacjentką tej Pani. Zęby miałam proste, ale miałam wadę zgryzu. Serdecznie odradzam wszystkim! Pani doktor jest bardzo antypatyczną osobą, często bywa wręcz mocno niemiła. Do tego jej usługi są drogie- koszt wizyty raz w miesiącu to 200zł plus nalicza sobie sporą marżę na materiałach (sam aparat- zamki, pierścienie). Kiepsko też z punktualnością- 3 razy zdarzyło się, że przyjęła kogoś znajomego bez kolejki a przez to ja musiałam czekać pół godziny na zwolnienie gabinetu. Pod koniec leczenia raz jeden ośmieliłam się jej zwrócić uwagę na spore opóźnienie, w odpowiedzi usłyszałam, że jeśli mi nie pasuje to żebym zmieniła lekarza co po roku leczenia uważam za EKSTREMALNIE nieprofesjonalne i zupełnie niezgodne z etyką lekarską. Na każdej kolejnej wizycie dawało się odczuć, że przez ten incydent Pani doktor pała do mnie antypatią. Największym minusem jaki odczułam podczas leczenia to to, że Pani doktor jest niesamowicie NIEdelikatna! Pewnie wiąże się to z tym, że ma ciasno zapisany grafik i każdy kolejny pacjent wchodzi do gabinetu z kilkuminutowym opóźnieniem. . Wielokrotnie zdarzyło się, że podczas zakładania gumek na aparat, szczypce jej się osunęły, gumka się porwała a ja oberwałam bardzo mocno po zębach drugiej szczęki albo wychodziłam z gabinetu z pociętymi ustami. Do tego często w taki sposób przytrzymuje narzędzia w buzi, że wbija paznokcie w dziąsła co także jest bardzo bolesne. Szczytem wszystkiego była wizyta na której miałam zdejmowany aparat. Znów wrócę do niedelikatności- przy zdejmowaniu jednego z zamków aż zapytałam czy ułamał się z zębem bo tak to odczułam, dziąsła gdzie miałam pierścienie goiły mi się ponad tydzień a 8!!! zębów ma teraz popękane szkliwo!!! Jestem osobą, która BARDZO dba o zęby i przeszkadzają mi pęknięcia na 8 zębach na samym środku dokładnie tam gdzie był przyklejony zamek przez całą długość zęba. Pani doktor podsumowała że to nie ona, że z pewnością tak już było wcześniej ale nie zauważyłam. jak już napisałam BARDZO dbam o zęby i jestem pewna na 100% że wcześniej pęknięć żadnych nie miałam. Mój stomatolog do którego chodzę od dziecka mówi, że to na szczęście tylko szkliwo a nie ząb i niestety nie da się udowodnić kiedy zostało uszkodzone. Gdybym wiedziała na samym początku jakie będę miała przejścia z tą Panią, z pewnością nie zdecydowałabym się na leczenie u niej a jeśli chodzi o pęknięcia szkliwa, jeśli ktokolwiek uprzedziłby mnie że podczas zdejmowania aparatu może się coś takiego wydarzyć, rozważałabym czy w ogóle się podejmować leczenia ortodontycznego. Podsumowując ODRADZAM, PRZESTRZEGAM przed tym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia dr Drelich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.14, 08:48 Witajcie, czy ktos jest mi w stanie powiedzieć ile obecnie kosztuje założenie aparatu stałego (metalowy) u dr Drelicha i jaki jest koszt każdej wizyty? Muszę się wreszcie zebrać i wyprostować zębole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Ł. Re: dr Drelich IP: *.lukman.pl 27.06.14, 23:29 metalowy u dr Drelicha kosztuje 1800 zł. Wizyta to koszt 100 zł bez względu na to czy masz jeden czy dwa aparaty. Nie ma u niego dodatkowych kosztów. Za wyciski też dodatkowo nie płacisz, bo są w cenie wizyty. Ogólnie polecam. Ja jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h nowe kontrakty IP: 192.162.173.* 03.07.14, 22:49 od 1 lipca na stronie nfz mozna zobaczyc gdzie sa nowe kontrakty.jest kilka nowych gabinetów,więc nie ma co czekać w kolejkach.wlasnie bezproblemowo zmieniłem gabinet z warszawskiej-gdzie nie mozna sie doprosić na wizyte kontrolna na inny.uwaga zapytałem o mozliwośc przeniesienia dziecka w czwartek i zostałem zapisany na poniedzialek a nie za 4 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csr jakosc IP: *.lublin.mm.pl 15.07.14, 23:39 a jak z jakością leczenia u dr drelicha? Sa efety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: jakosc IP: *.lukman.pl 17.07.14, 10:06 ja noszę górę od lutego i już mam prościutkie zęby. Dół noszę od kwietnia i są widoczne efekty. Jeszcze idealnego łuku nie ma, bo to za krótko, ale poprawa jest ogromna. Ogólnie bardzo szybko idzie i sama jestem w szoku, że po kilku miesiącach noszenia zęby są prawie idealne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: jakosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 12:06 A zakładałaś u Drelicha? Jakie są początkowe koszty założenia aparatu poza łukami? Jak powinnam przygotować się na pierwszą wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: jakosc IP: *.lukman.pl 17.07.14, 13:01 tak, zakładałam u dr Drelicha. Koszty to pantomogram (ja miałam swój zrobiony przy usuwaniu ósemek) jest to koszt 70 zł, ortodonta dał mi też skierowanie na zdjęcie cefalometryczne koszt 70 zł. Pierwsza wizyta konsultacyjna, na której miałam robione wyciski to 100 zł i tyle. Na drugiej wizycie miałam już zakładamy górny łuk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: jakosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 13:04 Bardzo Ci dziękuję za szczegółowy opis. Jeszcze tylko jedno pytanie, czy usunięcie ósemek zlecił Ci dr. Drelich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: jakosc IP: *.lukman.pl 17.07.14, 14:54 nie, usunięcie ósemek zlecił mi mój dentysta, gdyż były zatrzymane, rosły na policzkach i wykrzywiały mi moje przednie zęby. Dr Drelich nie usuwa zębów jeżeli nie ma takiej potrzeby. Mi dr wykonał stripping dolnych zębów, aby się pomieściły i to w zupełności wystarczyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: jakosc IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.14, 22:19 a czy leczy się ktoś u ortodonty w Impladencie na warszawskiej? dr Paterek? jakie macie zdanie o leczeniu i o ortodoncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Andrzej Drelich Lublin- Odradzam ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.14, 20:19 PRZESTRZEGAM PRZED DOKTOREM ANDRZEJEM DRELICHEM Z LUBLINA.Pan doktor mnie oszepcił.Miałam piękne zeby, zdrowe, symetryczne i szeroki uśmiech.Kiedy się uśmiechałam zęby było widać do szóstki.Były tylko nieznacznie pokrzywione , dlatego zdecydowałam sie na zalożenie aparatu. Miałam również ładny, kwadratowy owal twarzy. Przed założeniem aparatu pan doktor usunął mi wszystkie czwórki, a skutki tego były następujące. Bardzo zapadły mi się policzki, a twarz zrobiła się przeraźliwie chuda. Wygladam teraz jakbym niewiadomo ile schudła, nawet znajomi mówią że bardzo chudo wyglądam na twarzy, podczas gdy nie schudłam ani jednego kg.Uśmiech zrobił się wąski, zęby widać do trójki (!), a dalej są ciemne korytarze, podczas gdy wcześniej było widać do szóstki.Z kwadratowego owalu twarzy zrobił się trójkątny, wyglądam teraz jak szczurek.Kiedy na jednej z wizyt zwróciłam uwagę panu doktorowi, ze moja twarz wyglada teraz bardzo chudo, obrócił wszystko w żart.Ogólnie pan doktor jest bardzo małomówny i trudno cokolwiek się od niego dowiedzieć, a zbagatelizowanie mojego problemu świadczy tylko o jego braku profesjonalizmu. Bardzo żałuje że do niego trafiłam.Zostawiłam w gabinecie kilka tysięcy a mój uśmiech wygląda teraz sto razy gorzej niz przed leczeniem. Konsultowalam sie później z inną ortodontką ktora byla bardzo zdziwiona że tak diametralnie zmieniły mi się rysy twarzy. Powiedziala że jej nigdy sie to nie zdarzyło pomimo że również wyrywała pacjentom zęby. Przestrzegam przed panem doktorem, żeby nie skrzywdził nikogo tak jak mnie. Mnie nie miał kto przestrzec i słono za to zapłaciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ortodonta Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 13:02 Polecam dr Annę Koncewicz! W pierwszej gimnazjum miałam zakładany w jej gabinecie Orto-Styl aparat ortodontyczny. Wspominam to doświadczenie bardzo dobrze, wspaniały kontakt z pacjentem, miłe panie z recepcji, nowoczesny gabinet. Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej ul. Milenijna 12 A 20-880 Lublin Rejestracja telefoniczna: pon - pt 10:00 - 18:00 tel. 81 740 88 11 Tutaj znajdziecie stronę gabinetu: www.ortostyl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mid_lublin [...] 29.10.14, 13:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaor Re: ortodonta Lublin 29.10.14, 14:15 a ja polecam dr. Walawską z Ortomixu....kompetentna , nie przedłuża leczenia ale nieco droga... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jermovka Re: ortodonta Lublin 29.08.20, 08:41 Polecam www.orthovision.pl/, duży zakres usług stomatologicznych i ortodontycznych w dobrej cenie. Jestem ich stałym pacjentem, a teraz chodzi tam też moja córka, która będzie nosić aparat. Odpowiedz Link Zgłoś