malpiarnia 27.05.08, 21:11 a jak ochlaptusy bez biletu przeklinaja mi na uchem , awanturuja sie i smierdza to jakos nie sa wyrzucani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpilowyhajama Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobusu 27.05.08, 22:31 A jo czytł wiersz o Czarci Łapie, 26.maja.2008 r. 2.5 godziny i dreptoł po Starym Miescie łod Bramy Krakowskiej do Bramy Grockiej, a przed Trybunałem Koronnym wycieczka z Holandi klaskali jak pieron i pod "FAROM" 75-80 uczni ze Szkoły ? suchali ło Czrci Łapie z gymboma łotwartymi, a na zakonczynie godali zymnom wierzs Kochano Mamo. Dobrze ze tam niy było kierowców z MPK Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobusu IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 05:13 I mial rację, nie będzie mi jakiś wierszokleta plutł androny na uchem.Niech przed mszą wystąpią na ambonie u Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus 28.05.08, 05:50 malpiarnia napisał: > a jak ochlaptusy bez biletu przeklinaja mi na uchem , awanturuja sie > i smierdza to jakos nie sa wyrzucani Po pierwsze, jakie to ma dla ciebie znaczenie, ze bez biletu? Po drugie, w srodkach komunikacji miejskiej jezdza ludzie ktorym wolno ze soba rozmawiac jak chca i jak potrafia, byle nie glosno... z tym roznie bywa i nie tylko w Polsce. Natomiast kto ma prawo zmuszac pazazerow autobusu miejskiego do sluchania Hamleta, nawet w wykonaniu gwiazd teatru i kina? Srodki komunikacji miejskiej nie sa przeznaczone do wydawania przedstawien, prelekcji, wykladow, agitacji politycznej, religijnej, czy jakiejkolwiek innej. "Mlodych poetow" na ulicy mozesz sobie ominac i podreptac swoja drozka dalej. Chyba przyznasz, z autobusem "sprawy" maja sie troche inaczej? Chyba, ze w autobusie zgodzimy sie dokladnie na wszystko i na kazdego - czyli na rzygajacego pijaka wraz z kolega miotajacym przeklenstwa i jednoczesnie czytanie wierszy, muzyke roznyc stylow puszczana na caly regulator, wystepy baletu leningradzkiego, handel obwozny, wiece polityczne, usuwanie ciazy, modly, sex, turnieje szachowe, areobic, etc. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus 28.05.08, 06:53 żuli i pijaków nie potrafią wyrzucić, to przynajmniej poetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus IP: 87.246.214.* 28.05.08, 08:08 Po meczu komunkacją miejską watahy pijanych kiboli jeździły. Pili, bluzgali, kopali w drzwi. To pasażerowie musieli wysiadać. Wolę zdecydowanie poetów i poezję:) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus 28.05.08, 08:11 i jeszcze niektórzy chcą tym kibolom stadion budować zamiast zdegradować Motor do V ligi za burdy kiboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus IP: *.chello.pl 28.05.08, 09:31 W pełni popieram, nie znoszę kiedy ktoś mi narzuca czego mam słuchać, co innego wiersze powieszone na szybach, ale za to trzeba zapłacić. Organizatorzy festiwalu poezji,od samego miasta dostali na tą zabawę 70 tyś. więc mają z czego. Rozbrajające jest też zdziwienie,że taki rzeczy trzeba ustalać, może zacznijcie chodzić po domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 10:05 jestem w stanie podzielic twoje zdanie , pod warunkiem, ze pijany nie bedzie sie rowniez na mnie przewracal ze bez biletu , tak, bo beda braki i podwyzsza tym, ktorzy za bilety placa jestem przeciwny wszelkim oszustwom w tym jezdzeniu na gape Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człenio wreszcie coś innego, ale znów się nam nie podoba IP: *.resetnet.pl 28.05.08, 10:07 Ziomuś, wychilluj. Nie ma co panikować że handel obwoźny w autobusach, że sex, że nie wiadomo co. Rozumiem że jak na Lublin czytanie wierszy przez jeden tydzien w paru autobusach jest skrajnym dynamizmem, ale nie ma co robić afery z faktu że nie było "oficjalej zgody MPK". To jest właśnie ta postbolszewicka mentalność, że na wszystko musi być zgoda, na piśmie oczywiście, i z co najmniej trzema pieczątkami. Pomysł z czytaniem wierszy w różnych miejscach miasta jest zarąbisty. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: wreszcie coś innego, ale znów się nam nie pod 28.05.08, 10:31 Niech występują w prywatnych busach, stamtąd ich nie wyrzucą. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Re: Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobus 28.05.08, 10:24 zesty napisał: >Po pierwsze, jakie to ma dla ciebie znaczenie, ze bez biletu? Dla każdego, kto płaci za przejazd, ma znaczenie, że ktoś inny jedzie bez biletu, bo im więcej będzie jeździć za darmo, tym bardziej będą bilety drożały. > Po drugie, w srodkach komunikacji miejskiej jezdza ludzie ktorym wolno > ze soba rozmawiac jak chca i jak potrafia, byle nie glosno... z tym > roznie bywa i nie tylko w Polsce. Ale malpiarnia nie pisał o rozmowach, tylko o przeklinaniu, awanturowaniu się i śmierdzeniu. Publiczne przeklinanie jest wykroczeniem karanym grzywną. Regulamin MPK zabrania korzystania z przejazdu osobom budzącym odrazę, mogącym kogoś ubrudzić itp. Mogę się zgodzić z Tobą, że nie wszyscy muszą być zachwyceni przymusowym wysłuchiwaniem wierszy w autobusie, ale jakoś na co dzień znosimy brud i smród w pojazdach, zaklejone reklamami szyby, klnącą młodzież, pijanych i brudnych meneli, więc dlaczego niby raz w roku akurat poezja ma być tak uciążliwa, że trzeba poetów wyrzucić z autobusu? Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Nie lubie poezji!!!!;-} 28.05.08, 15:40 ...a do "poetow" czuje wstret i odraze jak niejaki Elan do gay'ow. Mam w tyle czy ktos jedzie z biletem czy bez... skad u Was takie nieoczekiwane poczucie "panstwowosci obywatelskiej"... ze jak "on nie" ... to ja drozej, etc. To bujda wymyslana do podnoszenia cen nie tylko biletow autobusowych, nie dajcie sie na to nabrac. Podobnie jest np. z firmami ubezpieczejacymi samochody - ten co ubezpieczal juz w swoim zyciu pare samochodow wie o co chodzi. Poza tym... drodzy intelektualisci i znawcy... niech ktorys z Was poda mi definicje sztuki. Ja na rzygajacego kibola z pala do bseball'a moge sie patrzec godzinami... np.;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobusu 28.05.08, 09:04 Poeci jak wos niy chcom w MPK suchac, to dowejcie swoje wiesze tu na Forum,"gratis" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a wies pieprzona. zaorac i burokow nasadzic. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 10:50 lubelakom wszytsko ZLE! Buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Moze grafomania? 28.05.08, 15:38 Poeta poecie nierówny! Moze propagowano grafomanię? Jeśli tak ,to won z autobusu! Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Moze grafomania? 30.05.08, 09:11 Szanowna Joannabarska.Jestes pieronsko prziwiondzano do słów jak GRAFOMANIA,jak sie niy myla, tos ty dziywo, tu na Forum Lubelskim, Orłym niy jest, a jednak Cie czytajom i tolerujom, czmu??? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Moze grafomania? 30.05.08, 09:13 Grafoman - to jest taki fachowiec, który bada charakter pisma? Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Moze grafomania? 30.05.08, 09:19 Jak tak to niych bado, pismo a niy wyciepuje poetow z MPK. Poeci co czytajom wiersze w Lublinie,to niy kibole,i grafomanska elita na Forum, jak Szanowna PPPPPPPPPPPPPAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: Moze grafomania? 30.05.08, 11:00 tak i czyni to z pasją, której nie mogą darować mu grafolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia.lublin Skandal to mało! MPK wyrzuca poetów z autobusu IP: *.nplay.net.pl 25.05.09, 21:21 Normalnie wysiądę z mojego BMW i będę jeździć autobusem. Cudownie... Odpowiedz Link Zgłoś