Gość: Dominika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:56 Jaką drukarke wybrać? HP 1018 czy może Samsung ML 2010...?? Dodam ze to na domowe potzreby :) Czekam na Wasze opinie Pozdrawiam Dominika Link Zgłoś Obserwuj wątek
cobalt7x Re: HP czy Samsung? 29.09.06, 15:15 Drukarki na domowe potrzeby nie mają zbyt wielu różnic jeśli chodzi o jakość wydruków, bo jakość nigdy nie będzie dobra. Ja osobiście wybrałbym HP, sprzęt od zawsze trudny do "zdarcia", a Samsung od zawsze kojarzył mi się z badziewiem (parę rzeczy Samsunga, które miałem, już dawno na szrocie...), no ale teraz jakośc mogła się już poprawić... Jeśli liczysz się z kasą porównaj tylko materiały eksploatacyjne (jeśli sporo drukujesz, bo może się okazać, że po wydrukowaniu np. 100 stron na jednej, za ten sam wkład miałabyś już 1000 stron na drugiej) i ceny drukarek i zobacz co Ci się bardziej opłaci kupić. Link Zgłoś
Gość: roro Re: HP czy Samsung? IP: *.dialog.net.pl 29.09.06, 22:32 miałem HP3820 i po 2 latach bardzo małego uzytkowania popsuła się i koniec.W tamtym czasie ja polecali, ale okazało się że to lipa.Kosztowała cos ok 450zł. Link Zgłoś
cobalt7x Re: HP czy Samsung? 30.09.06, 13:56 Skoro b. mało używałeś to warto było kupować sprzęt, a później tusze? Bo nie wierzę, że "jechałeś" na jednym od nowosci. a w ogóle przecież można wydrukować np. w kawiarence internetowej albo u znajomego nawet za drobną opłatą. A może to popsucie było spowodowane zaschnięciem tuszu z powodu nie używania jej, co? Link Zgłoś
jan-w Re: HP czy Samsung? 29.09.06, 22:54 HP trudny do zdarcia? Może dawno temu, w przypadku bardzo drogich modeli. Obecne HP domowe to delikatne maszynki z cienkiego polistyrenu. Po 3 HP, odetchnąłem, kiedy kupiłem solidnego samsunga 2250. Link Zgłoś
cobalt7x Re: HP czy Samsung? 30.09.06, 14:00 Ja przez 4 lata miałem HP640c i też było OK. I jak ją oddawałem to nadal chodziła bez zarzutu Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: HP czy Samsung? IP: *.stat.gov.pl 02.10.06, 08:54 Hej > HP trudny do zdarcia? Może dawno temu, w przypadku bardzo drogich modeli. No ja tu będę bronił dobrego imienia HP-ka :). Chyba od 7-8 lat uzywam tych drukarek i to wcale nie jakichś drogich modeli, pierwszej nie pamiętam (ale w każdym razie atramentowa), potem były 420-ka, 695, 845c a od ponad roku PSC1315. Zadna sie nie zepsula, kazdą wymienialem poniewaz chcialem miec szybszy i nowszy model. Wszystkie oddawalem rodzicom albo innym osobom z rodziny. I o ile wiem wszystkie dzialają nadal tzn. nie ze wszystkimi tymi ludzmi mam kontakt obecnie, ale w kazdym razie te dwie ostatnie na pewno, 695 i 845. Link Zgłoś