Dodaj do ulubionych

HP czy Samsung?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:56
Jaką drukarke wybrać? HP 1018 czy może Samsung ML 2010...?? Dodam ze to na
domowe potzreby :)
Czekam na Wasze opinie
Pozdrawiam
Dominika
Obserwuj wątek
    • cobalt7x Re: HP czy Samsung? 29.09.06, 15:15
      Drukarki na domowe potrzeby nie mają zbyt wielu różnic jeśli chodzi o jakość
      wydruków, bo jakość nigdy nie będzie dobra. Ja osobiście wybrałbym HP, sprzęt
      od zawsze trudny do "zdarcia", a Samsung od zawsze kojarzył mi się z badziewiem
      (parę rzeczy Samsunga, które miałem, już dawno na szrocie...), no ale teraz
      jakośc mogła się już poprawić... Jeśli liczysz się z kasą porównaj tylko
      materiały eksploatacyjne (jeśli sporo drukujesz, bo może się okazać, że po
      wydrukowaniu np. 100 stron na jednej, za ten sam wkład miałabyś już 1000 stron
      na drugiej) i ceny drukarek i zobacz co Ci się bardziej opłaci kupić.
      • Gość: roro Re: HP czy Samsung? IP: *.dialog.net.pl 29.09.06, 22:32
        miałem HP3820 i po 2 latach bardzo małego uzytkowania popsuła się i koniec.W
        tamtym czasie ja polecali, ale okazało się że to lipa.Kosztowała cos ok 450zł.
        • cobalt7x Re: HP czy Samsung? 30.09.06, 13:56
          Skoro b. mało używałeś to warto było kupować sprzęt, a później tusze? Bo nie
          wierzę, że "jechałeś" na jednym od nowosci. a w ogóle przecież można wydrukować
          np. w kawiarence internetowej albo u znajomego nawet za drobną opłatą. A może
          to popsucie było spowodowane zaschnięciem tuszu z powodu nie używania jej, co?
      • jan-w Re: HP czy Samsung? 29.09.06, 22:54
        HP trudny do zdarcia? Może dawno temu, w przypadku bardzo drogich modeli. Obecne
        HP domowe to delikatne maszynki z cienkiego polistyrenu. Po 3 HP, odetchnąłem,
        kiedy kupiłem solidnego samsunga 2250.
        • xadam30 Re: HP czy Samsung? 30.09.06, 00:14
          Od 5 - ciu lat mam HP 920c. Ok.
          • cobalt7x Re: HP czy Samsung? 30.09.06, 14:00
            Ja przez 4 lata miałem HP640c i też było OK. I jak ją oddawałem to nadal
            chodziła bez zarzutu
        • Gość: Speedy Re: HP czy Samsung? IP: *.stat.gov.pl 02.10.06, 08:54
          Hej

> HP trudny do zdarcia? Może dawno temu, w przypadku bardzo drogich modeli.

No ja tu będę bronił dobrego imienia HP-ka :). Chyba od 7-8 lat uzywam tych
          drukarek i to wcale nie jakichś drogich modeli, pierwszej nie pamiętam (ale w
          każdym razie atramentowa), potem były 420-ka, 695, 845c a od ponad roku
          PSC1315. Zadna sie nie zepsula, kazdą wymienialem poniewaz chcialem miec
          szybszy i nowszy model. Wszystkie oddawalem rodzicom albo innym osobom z
          rodziny. I o ile wiem wszystkie dzialają nadal tzn. nie ze wszystkimi tymi
          ludzmi mam kontakt obecnie, ale w kazdym razie te dwie ostatnie na pewno, 695 i
          845.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka