martekcool
28.05.08, 23:55
Uprzedzając złośliwe komentarze - nie znam się na wycenie nieruchomości profesjonalnie, więc to tylko moja subiektywna opinia - ale żeby za działkę rolną o pow 0,5 ha chciec 1mln zł? To chyba jakiś żart. To po pierwsze. Po drugie, jeśli oprócz tego właściciela, reszta tak samo jest "łasa" na pieniądze, to gratuluję egoizmu i krótkowzroczności. I pazerności. Jeśli się nie mylę, to o budowie lotniska było słychac już "ho ho i jeszcze dawniej" - więc czemu od razu nie robili takich protestów? Czemu czekali aż będzie wiadomo, że lotnisko na 100% powstanie w Świdniku, Unia da pieniążki i wszystko będzie już praktycznie "na gotowe"? Nie chciałabym tych ludzi oceniac, bo rozumiem - ich domy, wspomnienia z nimi zwiazane, przyzwyczajenia i tak dalej, ale, ja Was proszę - bez przesady! Czy protestując o swoje nowobogactwo pomyśleliście o miejscach pracy, jakie budowa lotniska stworzy? Byc może jeszcze i dla was, ale już na pewno dla waszych dzieci? W kraju, w ktorym bezrobocie jest powaznym problemem, wy blokujecie powstanie wielu miejsc pracy. Gdzie tu logika? Nie chiałabym oceniac, ale nie wpuszczenie rzeczoznawcy na swoją posesje mówi samo za siebie. Jesli naprawde sa one warte mniej wiecej tyle, ile owi rzeczoznawcy mowią, a co poniektorzy z was, jak z artykulu wynika, chca za nie i po 10x wiecej, to ja mam na to tylko jedno słowo. Pazernosc. I to jej najgorsza odmiana - szkodząca innym.