Dodaj do ulubionych

Trzech Kumpli

25.06.08, 00:42
Dlaczego po tylu latach funkcjonowania w Gazecie Wyborczej
sprzedawczyka Lesława Maleszki, rabbi Michnik właśnie teraz (w
ubiegły piątek) zdecydował, żeby się z nim rozstać?

Po pierwsze dlatego, że Maleszka dał się nagrać.

Po drugie - widzowie zobaczyli prawdziwą rolę pełnioną przez
Maleszkę w GW - nagranie pokazywało scenę z 2005 roku, kiedy
Maleszka korygował jakiemuś redaktorowi treść artykułu wskazując na
aktualnie obowiazującą w GW linię programowo-polityczną.

Po trzecie - widz był porażony rozmiarami nikczemności tej rzadkiej
maści kreatury. Oprócz solidności w donoszeniu, inicjatywa
racjonalizatorska jak skuteczniej niszczyć opozycjonistów.
Wiarygodnie brzmi hipoteza zamordowania Staszka Pyjasa przez
komunistycznych zbrodniarzy, żeby uchronić przed dekonspiracją
podejrzewanego przez Pyjasa Ketmana - Maleszkę.

Obserwuj wątek
    • Gość: folkatka Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:38
      Bardzo mądra uwaga. Co jeszcze nam zapodasz?
      • elan13 Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 19:57
        Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Bardzo mądra uwaga. Co jeszcze nam zapodasz?

Czyżbyś <folkatko> powyższymi słowy chciała wyrazić dezaprobatę dla
        tego, co napisałem?
        • Gość: folkatka Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:49
          Tutaj rano był post który został usuniety bez śladu, Do niego odnosiła sie moja
          uwaga.
          • elan13 oj nieładnie Empi 25.06.08, 22:58

> Tutaj rano był post który został usuniety bez śladu, Do niego
            odnosiła sie moja uwaga.

Bardzo nieładnie Empi!
            • Gość: folkatka Re: oj nieładnie Empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:02
              Własciwie to nie chciałam o tym pisać, wiedziałam że sie to może obrócic
              przeciwko empiemu - ale z drugiej strony chciałam byc uczciwa wobec Ciebie.
              Troche niezrecznie wyszło.
              • empi Re: oj nieładnie Empi 25.06.08, 23:14
                Folkatko, tak się składa, że nie tylko ja jestem opiekunem forum i
                usuwam bzdety. Usuwają też inni. Znakomicie się rozumiemy. Także w
                tym wypadku decyzja jak moja. Elan (z niem. zapał, werwa. Także w
                jidisch) czycha na każde słówko :).
                pzdr.
                • Gość: Joanna Re: oj nieładnie Empi IP: *.lublin.mm.pl 25.06.08, 23:53
                  Podziwiam Cie, empi! Znasz obce jezyki,ale z własnym masz kłopoty!
                  Po polsku się...czyha! Takie trudne? Pozdr. J.
                  • zesty Malostkowosc Pani Dulskiej;-) 26.06.08, 00:01
                    Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Podziwiam Cie, empi! Znasz obce jezyki,ale z własnym masz kłopoty!
                    > Po polsku się...czyha! Takie trudne? Pozdr. J.
                    Ja "na papirze" znam "plynnie" (a wszystko plynie jak wiadomo) 2
                    jezyki, sam nie wiem ktory bardziej jest mi "obcy" i gubie sie
                    permanentnie w obu;-). Podobno znam jeszcze i 3 na poziomie
                    "srednim" (znalem raczej kiedys) ale dzisiaj nie przeczytam w tym
                    jezyku nawet gazety. A pani szanowna sie ortografii czepia... u pana
                    Empiego. Bo on co... Alfa z omega na reku, czy cos... no pani
                    kochana no. Jacy wy jestescie nudni i opierdliwi. Na dodatek rzedko
                    ktos z was ma cos do powiedzenia, a juz absolutnie nikt nie
                    wypowiada tego co ma do wypowiedzenia czarujaco. Fuj...;-).
                    Uszanowanie,
                    Paul
                  • empi Re: oj nieładnie Empi 26.06.08, 00:01
                    Fakt, z biegiem lat częściej muszę korzystać ze słownika
                    ortograficznego. W dawnych czasach zawsze byli tacy co mnie
                    poprawiali, korygowali i uzupełniali. Jak widzę, tradycja nie
                    ginie :). Niemniej dziękuję.
                    pzdr.
                    p.s. Który to ze znanych pisarzy polskich robił błędy ortograficzne?
                    • zesty Re: oj nieładnie Empi 26.06.08, 00:05
                      Strzejam na oslep i odwracam glowe.... z ta polskoscia tyz... Joseph
                      Conrad..... tylko nie bijta....;-). Kto Empi bo nie usne,no...!!!
                      Uszanowanie,
                      Paul
                      • empi Re: oj nieładnie Empi 26.06.08, 00:10
                        Hm, Joseph Conrad po polsku to chyba jedynie w nazwisku Korzeniowski
                        mógł byka zrobić:)
                        pzdr.
                        • zesty Dobranoc...;-)n/t 26.06.08, 00:11
            • empi Re: oj nieładnie Empi 25.06.08, 23:06
              Elanku, a co nieładnie? Czy tak sobie brzęczysz po próżnicy?
              pzdr.
              • elan13 Re: oj nieładnie Empi 25.06.08, 23:25
                empi napisał:

> Elanku, a co nieładnie? Czy tak sobie brzęczysz po próżnicy?
                > pzdr.

Udajesz Empi idiotę, czy nim naprawdę jesteś? Naprawdę muszę Ci to
                dobitnie wyjaśniać na forum?

No to łopatologicznie: wyrzucasz BEZ ŚLADU post, do którego drwiący
                komentarz zamieszcza <folkatka>, forumowiczka znana i szanowana z
                racji jej uczciwości, głębokiej wiedzy i wysokiej kultury
                osobistej. Post <folkatki> zmienia swoje miejsce i ląduje
                bezpośrednio pod moją wypowiedzią, co stwarza fałszywe wrażenie, że
                jest odpowiedzią na mój post. Prymitywna manipulacja. Czy już
                zrozumiałeś Empi do czego odnoszą się słowa "oj, nieładnie"?

Szczerze mówiąc liczyłem na Twój komentarz, że wyszło to jakoś tak
                niezręcznie, w sposób niezamierzony. Jednak Twoja reakcja rozwiewa
                wszelkie wątpliwości.
                • zesty Elan idz juz spac i nie jecz... panie kochany 25.06.08, 23:32
                  ... wszyscy na okolo manipuluja twoja nieskalana osoba i cennymi w
                  zlocie wypowiedziami. Za wszystkim stoi GW, Michnik, Zydzi, Empi
                  oraz blizej nie zidentyfikowany "uklad/klika". Jak nawet pojde do
                  znajomego prokuratora z twoimi wpisami to mnie z usmiechem ze
                  schodow zrzuci. Jesli pokaze je jakiemus psychiatrze, to facet
                  oszaleje i wyskoczy przez okno nie otwierajac go. No co mozna z toba
                  zrobic... jestes zwyczajnie "nie do ruszenia";-))).
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • Gość: folkatka Re: Elan idz juz spac i nie jecz... panie kochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:46
                    Pawle,
                    trzeba przyznać uczciwie że wyszło głupio, i to samo przyznałabym niezależnie od
                    osoby współdyskutanta.
                    Dzięki Elan za miłe słowa, aż sie zarumieniłam...Proponuje niniejszym zakończyc
                    temat.

• zesty Re: Elan idz juz spac i nie jecz... panie kochany 25.06.08, 23:52

> Pawle,
                      > trzeba przyznać uczciwie że wyszło głupio, i to samo przyznałabym
                      niezależnie o
                      > d
                      > osoby współdyskutanta.
                      > Dzięki Elan za miłe słowa, aż sie zarumieniłam...Proponuje
                      niniejszym zakończyc
                      > temat.
                      Co wyszlo "glupio"? A moze wypadalo by sie raczej zapytac - a co
                      wyszlo "madrze";-)? Latwiej odpowiedzi bedzie szukac... Ide spac,
                      dobranoc wszystkim. Moja droga, czy ty wpadasz na forum po to zeby
                      bylo "madrze"? Ja dla czystego relaxu, paradoxu, taniej semantyki, a
                      przedewszystkim w ramach "korby" (jak to mawiaja ci od przyszlosci
                      narodu;-}). Pozdrawiam.
                      Uszanowanie,
                      Paul

• empi Re: oj nieładnie Empi 25.06.08, 23:43
                  Elanku !. Przeczytaj moją odpowiedź dokładnie, może pojmiesz. Nie
                  mamy obowiązku ani możliwości dokonywania dogłębnej analizy treści i
                  sensu każdego postu i każdego wątka. Jak widzisz większość tego
                  sięga nizin intelektualnych. Nie wymagaj by ktoś i w Twoich np.
                  postach doszukiwał się głębin intelektu. Wszędzie węszysz
                  manipulacje. Zastanów się, dlaczego mimo Twojego jawnego
                  antysemityzmu nikt Cię nigdy nie usuwa?. Jesteś niezwykle pożyteczny
                  w walce o tolerancję. Nikt jak Ty nie ośmiesza swoim prymitywizmem
                  wszelkich zapedów antysemickich, szowinistycznych itd. Nie stanowisz
                  żadnego zagrożenia.
                  > Udajesz Empi idiotę, czy nim naprawdę jesteś? Naprawdę muszę Ci to
                  > dobitnie wyjaśniać na forum?
                  Chyba nieraz muszę udawać by liczyć na to, że coś jednak do Ciebie
                  dotrze. Ty i dobitne wyjaśnianie? Ty tylko i wyłącznie funkcjonujesz
                  w sferze komunikatów. Zawsze wszelkiej dyskusji unikasz.
                  pzdr.
    • Gość: aber Re: Trzech Kumpli i reszta IP: 212.244.34.* 25.06.08, 11:37
      TVN wyemitował 2 odcinki "Trzech kumpli". Porażający materiał nawet dla tych,
      którzy dużo na ten temat wiedzieli.
      Zastanawiająca jest brak komentarza ze strony niektórych pożytecznych idiotów
      tego forum. Do tej pory sam widok Wildstaina wzbudzał odruch wymiotny w pewnej
      Pani.
      Pani Joanno odłam lewacko-sbecki czeka na głos, prosimy o linię obrony.
      • lech.niedzielski Trzech Kumpli i IP: 212.244.34.* 25.06.08, 12:12
        To ich czterech jest/
      • Gość: Joanna Re: Trzech Kumpli i reszta IP: *.lublin.mm.pl 25.06.08, 12:25
        I wzbudza dalej.
        • Gość: folkatka Re: Trzech Kumpli i reszta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 12:38
          Mi sie chce wymiotowac na widok Urbana ;)
          • Gość: Joanna Z kulturą... IP: *.lublin.mm.pl 25.06.08, 23:56
            Folkatko, pozwalam, ale bedziesz miała trudnosci z dojsciem do
            niego. Chyba, że chcesz na foto...Gratuluję kultury.
        • Gość: aber Re: Trzech Kumpli i reszta IP: 212.244.34.* 25.06.08, 14:11
          czekamy jeszcze na wyrazy współczucia dla Maleszki
    • micra a ja jestem przerażony 25.06.08, 12:40
      Myślałem, że czasy mordów - gdy zamordowano m.in. rotmistrza Pileckiego, wielu
      działaczy podziemia - minęły. Wiedziałem co prawda o śmierci Pyjasa, Przemyka,
      Popiełuszki i kilku innych, ale jakoś do mnie to nie docierało.

Stanięcie twarzą w twarz z zimnym człowiekiem, który tym się różnił od UBków, że
      żył podwójnie, sprzedawał ludzi, którzy mieli go za przyjaciela, który jakby
      nigdy nic następnego dnia składa relację co się dzieje w środowisku - we mnie
      wywołało szok. Człowiek, który teoretycznie zajmował się redagowaniem artykułów
      - w rzeczywistości brał udział w ustalaniu i trzymaniu linii programowej.

Obecny stan zawdzięczamy GW, Michnikowi, Maleszce i innym. Nadredaktor wykazuje
      się jak zawsze hipokryzją. 3 miesiące siedział w archiwach, nie wiadomo co tam
      robił, nie wiadomo co widział, czy czegoś nie wyniósł, nie zniszczył.
      • lech.niedzielski Re: a ja jestem przerażony 25.06.08, 14:15
        śmierć pani Barbary Blidy to początek czy koniec ?
        • Gość: Tomuś [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 20:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • elan13 [...] 25.06.08, 20:08
            • elan13 bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 20:23
              czy mógłbym dowiedzieć się w czym mój tekst:

"I niech wiedza o faktach trafi pod strzechy, a jak ktoś zechce
              mieć zdjęcia dokumentów, to sobie kupi książkę. Ponoć ma być dodruk
              40 tysięcy, na początku lipca."

złamał regulamin???
              • empi Re: bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 20:30
                Szalom Elanku, nie spamuj komercyjną literaturą. Podany link narusza
                netykietę i regulamin. Podyskutuj na tematy w niej zawarte.
                pzdr.
                • elan13 Re: bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 20:38
                  empi napisał:

> Szalom Elanku, nie spamuj komercyjną literaturą. Podany link
                  narusza
                  > netykietę i regulamin. Podyskutuj na tematy w niej zawarte.
                  > pzdr.

Witaj Empi. Co to ma znaczyć "komercyjną literaturą"? I w czym
                  podanie linku do książki narusza netykietę i regulamin?

Nie tak dawno chyba <leniak> podał link do książki jakiejś pisarki
                  żydowskiej przed wojną mieszkajacej w Lublinie przy Lubartowskiej.
                  Wtedy nie usuwałeś wpisów z linkiem, więcej brałeś czynny udział w
                  dyskusji na temat owej książki!

Więc jak to jest, żydowskie pochodzenie autora książki, do której
                  podaje się link na forum GW posiada moc immunizującą?
                  • zesty Re: bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 20:40
                    ... podaj ten link. O jaka ksiazke chodzi?
                    Uszanowanie,
                    Paul
                    • empi Re: bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 20:49
                      Książka o Bolku :). Chodzi o zasady, jednakowe wobec wszystkich, czy
                      to bedzie japolan, czy elan lub kto inny. Dyskutować na ten temat
                      można ale nie robić z forum słup ogłoszeniowy.
                      pzdr.
                      • zesty Re: bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 21:05
                        To zniej w koncu wynika jasno i nie podwazalnie ze Bolek, to nie
                        Lolek, a lolek to Ola w peruce?
                        Uszanowanie,
                        Paul
                        PS i ze 90% ludzi ktorzy mogli wyjechac na "zachod", dostali za PRL
                        mieszkanie w rozpadajacych sie obecnie blokach, albo dostali talon
                        na "malucha" byli w partii, albo zwyczajnie "wspolpracowali"?
                        Wyjasniono rowniez jak to ludzie typu Michnik w "wiezieniu" mieli
                        gory papieru i maszyne do pisania by pisac swe "manifesty"? Nie
                        wierze. A jesli tak nawet po czesci sie stalo, to tylko po czesci,
                        wiec jest gorzej niz bylo, bo ludzie maja wiekszy zament w glowach,
                        to wszystko.
                  • empi Re: bardzo przepraszam, ale 25.06.08, 20:47
                    W poprzednim usuniętym poście Twój poprzednik zamieścił linka z
                    tytułem rekomendującym książkę a Ty ponowiłeś go, naruszając tym
                    samym netykietę wspierając spamera.
                    > Nie tak dawno chyba <leniak> podał link do książki jakiejś pisarki
                    > żydowskiej przed wojną mieszkajacej w Lublinie przy Lubartowskiej.
                    > Wtedy nie usuwałeś wpisów z linkiem, więcej brałeś czynny udział w
                    > dyskusji na temat owej książki!
                    Leniak powołał się na nią w kontekście szerszej wypowiedzi i
                    dyskusji.
                    Jeszcze raz piszę, dyskutuj ten temat tu na forum i tyle. Taka już
                    naszej gminy i naszego rabina zasada. Jak widzisz uważamy Cię za
                    pełnoprawnego jej członka.
                    pzdr.
                  • Gość: Joanna Tytuł chyba "Mój Lublin" IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 00:02
                    Książka też pisarki polskiej żydowskiego pochodzenie jest bardzo
                    ciekawa, bo wiekie mówi o rzeszy Zydow w przedwojennym Lublinie.
                    Sznajdmanowa bodaj - jej nazwisko.Wyjechała po 1968 r. z rodziną do
                    Szwecji, a miała piekną córkę...A w ZSRR swoje w czasie wojny
                    przeżyła.
                    • empi Re: Tytuł chyba "Mój Lublin" 26.06.08, 00:07
                      Róża Fiszman-Sznajdman tu jej "Mój Lublin".
                      pzdr.
              • Gość: Joanna Re: bardzo przepraszam, ale IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 00:05
                Kupować? Te bzdety o Wałęsie znalazłam w internecie. W całości.
                • elan13 w zgodzie z zasadami 26.06.08, 00:28

> Kupować? Te bzdety o Wałęsie znalazłam w internecie. W całości.

No i właśnie w tym rzecz, że link do książki o Bolku został
                  natychmiast wycięty z superdziwacznym tłumaczeniem Empiego
                  typu: "spamowanie komercyjną literaturą", "robienie z forum słupa
                  ogłoszeniowego", "powoływanie się w kontekście nie dość szerokiej
                  wypowiedzi" (że też nie wstyd Empiemu posługiwać się takim
                  bełkotem!), podczas gdy link do książki żydowskiej pisarki nie
                  wzbudził takich ciągot do nożyczek.

W końcu Empi przyznał, że wycinał, żeby być w zgodzie z zasadami
                  swojego pryncypała, rabbiego Michnika. W sumie nie dziwi tak
                  histeryczna reakcja wspomnianego rabbiego, bo dziś Polacy masowo
                  poznają głęboko skrywaną prawdę o pewnych etapach życia Lecha
                  Wałęsy, a jutro inni historycy podzielą się z narodem wiedzą o nie
                  mniej ciekawych faktach z bogatego życiorysu samego rabbiego
                  Michnika.
                  • elan13 [...] 26.06.08, 00:36
                  • empi Re: w zgodzie z zasadami 26.06.08, 07:00
                    ponownie daję Ci odpowiedź, ubliżasz mi w jedny z postów pisząc, że
                    jestem lub udaję idiotę. Co sądzisz sam o sobie?
                    cytuję:
                    Link do strony umożliwia ściągnięcie książki w postaci
                    elektronicznej. Na stronie brak informacji o zgodzie autorów książki
                    na taką formę publikacji. Stronę tę tworzą ludzie których znam, byli
                    internowani. Jest to środowisko mi bliskie. Nie mam pewności czy
                    czasem nie jest to piractwo w necie wynikające z dobrych chęci przy
                    nieznajomości prawa.
                    pzdr.
                    • empi Re: w zgodzie z zasadami 26.06.08, 07:08
                      p.s. Patrioto zapaćkany, gęba pełna frazesów a nie masz ochoty
                      wesprzeć słuszne dzieło IPN?. Chciałbyś darmochę, jak byś sam to
                      określił-masz żydowski łepek. :)
                      pzdr.
                      Z zaproszenia do zakupu z mojej poczty:

adres do złożenia zamówienia na książkę Sławomira Cenckiewicza i
                      Piotra Gontarczyka -

sekretariat.gpipn@ipn.gov.pl

Należy podać Imię Nazwisko, adres, ilość, zapłata gotówką ( za
                      pobraniem) 65
                      zł + koszty przesyłki
                      • elan13 Empi antysemitą??? 26.06.08, 08:57
                        empi napisał:

> p.s. Patrioto zapaćkany, gęba pełna frazesów a nie masz ochoty
                        > wesprzeć słuszne dzieło IPN?. Chciałbyś darmochę, jak byś sam to
                        > określił-masz żydowski łepek. :)
                        > pzdr.

Wychodzisz z formy Empi. Niby taki opanowany, ważący słowa, a tu
                        Cię poniosło. Czasem ludzi w emocjach ponosi i mówią to co myślą (a
                        dotychczas się kontrolowali, żeby tego nie powiedzieć).

Otóż Empi przyznaje, że cwaniactwo, szukanie darmochy, robienie
                        geszeftu wszędzie (nawet na jednym egzemplarzu książki) to cecha
                        charakterystyczna dla Żydów, co Empi urokliwie określa
                        słowami: "mieć żydowski łepek".

Nie obawiasz się Empi zarzutu antysemityzmu, propagowania
                        obraźliwych stereotypów dotyczących rodaków rabbiego Michnika?

Maleszka już się wygadał i zobacz, co go spotkało.

P.S. Książkę o Bolku oczywiście zamówiłem i będę ją miał w
                        pierwszej połowie lipca.
                      • Gość: Joanna Re: w zgodzie z zasadami IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 10:47
                        Uwaga,pacjenci Ambramiwic: empi wam cos tam proponuje...Ma z tego
                        procent?
                        • empi Re: w zgodzie z zasadami 26.06.08, 22:54
                          niewielki procent ale zawsze to jest więcej niż nic. Elanowi poddaję
                          do oceny:
                          1796 r. car Paweł I Romanow wypuścił Kościuszkę, który zgodził się
                          złożyć przysięgę wiernopoddańczą, w zamian za co car wypuścił 20 000
                          Polaków.
                          Tak więc Kościuszko też zdrajca i kolaborant.
                          pzdr.
                          • elan13 Re: w zgodzie z zasadami 26.06.08, 23:23
                            empi napisał:

> niewielki procent ale zawsze to jest więcej niż nic. Elanowi
                            poddaję
                            > do oceny:
                            > 1796 r. car Paweł I Romanow wypuścił Kościuszkę, który zgodził
                            się
                            > złożyć przysięgę wiernopoddańczą, w zamian za co car wypuścił 20
                            000
                            > Polaków.
                            > Tak więc Kościuszko też zdrajca i kolaborant.
                            > pzdr.

A cóż to za relatywizowanie, niby do kogo porównujesz Kościuszkę,
                            do Maleszki??? Zastanów Ty się Empi dobrze, zanim następny raz coś
                            takiego napiszesz.

Kościuszko to bez wątpienia bohater narodowy, który zawsze dobro
                            Polski miał na względzie. Zaraz po wypuszczeniu z carskiej niewoli
                            ruszył do Paryża, by tam organizować polskie wojsko, które miało
                            szanse u boku Napoleona wrócić do kraju przepędzając
                            znienawidzonych Rusów.
                            • empi Re: w zgodzie z zasadami 26.06.08, 23:34
                              > A cóż to za relatywizowanie, niby do kogo porównujesz Kościuszkę,
                              > do Maleszki???
                              Czytaj ze zrozumieniem, to było pytanie przy okazji. Maleszka to
                              gnida poznana od lat.
                              Widzisz Wałęsa też podpisał jakiś cyrograf i zaraz potem przystąpił
                              do organizacji Wolnych Związków Zawodowych a potem strajków
                              sierpniowych. Jak Kościuszko. :)
                              >Zaraz po wypuszczeniu z carskiej niewoli
                              > ruszył do Paryża, by tam organizować polskie wojsko, które miało
                              > szanse u boku Napoleona wrócić do kraju przepędzając
                              > znienawidzonych Rusów.

Z Wikipedii o Kościuszce:
                              W latach 1798-1815 r. mieszkał w Brevile pod Paryżem u Piotra
                              Zeltnera i wziął udział w tworzeniu Legionów polskich. W 1799 r. (17
                              października i 6 listopada) spotykał się z Napoleonem. Kościuszko
                              był przeciwnikiem wiązania sprawy polskiej z Napoleonem, któremu nie
                              ufał.
                              pzdr.
                              • elan13 Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 00:00
                                A więc porównujesz Kościuszkę z Wałęsą, czyniąc tym bohaterowi
                                dwóch narodów niemały afront.

Widzisz, Wałęsa donosił na swoich kolegów z pracy, brał za to
                                pieniądze, czerpał inne korzyści typu mieszkanie służbowe... I nie
                                to było najgorsze (gdyby się przyznał do słabości, naród w obliczu
                                niekwestionowanych zasług okresu pierwszej Solidarności by mu to
                                wybaczył). Najgorsze było to, że w okresie prezydentury Wałęsa w
                                obawie przed ujawnieniem kompromitujących go dokumentów dał się
                                manipulować środowiskom dawnych służb i jako głowa państwa postawił
                                swoje dobre imię ponad interesem Polski i Polaków.

Historia nie wspomina o żadnej nikczemności ze strony Kościuszki,
                                zatem porównanie jest całkowicie chybione.
                                • empi Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 08:58
                                  Elanie nie podejrzewałem Cię, że masz takie 100% zaufanie do
                                  ubeckich dokumentów i ich twórców. Zostaw sobie jakiś margines. To
                                  tak jakby św. Piotr przed wpuszczeniem do nieba oceniał kandydata na
                                  podstawie zaświadczenia o moralnym prowadzeniu się wystawionym przez
                                  diabła. Poczytaj dokładnie historię, o wiele większe rzeczy
                                  współcześni im "historycy" ostarżali Kościuszkę, Piłsudskiego,
                                  Dmowskiego i innych. Sam napisałeś:
                                  > Historia nie wspomina o żadnej nikczemności ze strony Kościuszki
                                  Tak więc pomyśl, także historia podobnie może ocenić Wałęsę,
                                  nie "historycy" współcześni kierujacy się bieżącą koniunkturą
                                  polityczną.
                                  • elan13 Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 09:34
                                    Co za pokrętna logika. A jeśli w dokumentach esbeckich znajdują się
                                    niepodważalne dowody, to mamy je wyrzucić do kosza tylko dlatego,
                                    że są esbeckie? A jak esbek napisze, że 2+2=4, to też mamy to
                                    zanegować, bo napisał esbek??? Tym bardziej, że tak wiele
                                    dokumentów zostało potwierdzonych obecnością w wielu różnych
                                    miejscach archiwów, a esbecy nie mieli zwyczaju oszukiwania samych
                                    siebie. Ponadto w czasach, kiedy owe dokumenty były tworzone,
                                    żadnemu esbekowi nie przeszło przez myśl, że komunizm może upaść i
                                    archiwa dostaną się w "niepowołane ręce".

Książkę o Bolku napisali prawdziwi historycy i zyskuje ona bardzo
                                    wysokie oceny od strony poziomu warsztatowego, stopnia
                                    udokumentowania (oceny krańcowo różne od ocen wypocin bezczelnego
                                    żydowskiego prowokatora Grossa, który pisał te swoje wywody pod z
                                    góry postawioną tezę i gdzie o warsztacie historyka nie może być
                                    mowy).

Wspominasz Piłsudskiego, przypominam sobie kilka jakże celnych słów
                                    wypowiedzianych w dniu odsłonięcia w Warszawie (w obecności Lecha
                                    Wałęsy) pomnika Marszałka:

Pomnik stawiają Dziadkowi
                                    Wiele bym dołożył
                                    Żeby Wałęsa skamieniał
                                    A Marszałek ożył.
                                    • empi Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 09:46
                                      >A jeśli w dokumentach esbeckich znajdują się niepodważalne dowody,
                                      >to mamy je wyrzucić do kosza tylko dlatego, że są esbeckie?
                                      Elanie jeżeli Ty taką masz pewność, że tych materiałów nie napisał
                                      jakiś esbek Żyd by poróżnić naród? :) :) :)
                                      > Książkę o Bolku napisali prawdziwi historycy
                                      Historia ocenia i ludzi i historyków.
                                      > Pomnik stawiają Dziadkowi
                                      > Wiele bym dołożył
                                      > Żeby Wałęsa skamieniał
                                      > A Marszałek ożył.
                                      Jakby Piłsudski ożył był byś w pierwszym który by w nim widział
                                      Żyda. Tylko dlatego, że coś Ci w nim nie pasuje.
                                      pzdr.
                                      p.s. polecam forum historyków
                                      które wypada poczytać, różne opinie, fachowe i ciekawe.
                                      • Gość: Jura Re: w zgodzie z zasadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:02
                                        video.google.pl/videosearch?q=Lech+Wa%C5%82%C4%99sa&hl=pl&sitesearch=#
                                        • empi Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 10:06
                                          Jura, sam link? a Twój komentarz? Naruszasz netykietę. Ludzie jak
                                          chcą samodzielnie potrafią korzystać z googli.
                                          pzdr.
                                          • Gość: J. Re: w zgodzie z zasadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:10
                                            przepraszam
                                      • elan13 Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 10:13
                                        Bzdury wypisujesz. Józef Piłsudski to wielki Polak, a jego polityka
                                        względem Żydów była jak najbardziej słuszna. Sprowadzała się do
                                        tego - jesteście obywatelami polskimi, rozwijajcie się gospodarczo,
                                        kulturalnie, bądźcie lekarzami, adwokatami, fabrykantami,
                                        sklepikarzami, karczmarzami, kamasznikami, ale wara wam od urzędów
                                        państwowych, od dziedzin strategicznych i związanych z
                                        bezpieczeństwem kraju! On ich poznał lepiej niż my i nam
                                        współcześni.
                                        • empi Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 10:28
                                          Elanie, zaczynasz historycznie myśleć. Nic nie pisałem, że Piłsudski
                                          nie jest wielkim Polakiem. To jemu współcześni dokuczali nazywając
                                          zdrajcą (złamał przysięgę wojskową złożoną zaborcy ale przysięgę)
                                          dyktatorem (obalił krwawo legalną władzę) przestępcą (napadał na
                                          banki w celach rabunkowych). Podobno też wulgarność i maniery
                                          żołdaka Zmieniał żony a przy tym religie jak i kiedy mu pasowało i
                                          wiele wiele innych rzeczy.
                                          Czy coś z tych zarzutów, udowodnionych, znanych historykom i ogółowi
                                          stanowi dziś podstawę do historycznej oceny Jego wielkości? Nie! Za
                                          życia ko przeklinano, wyzywano, obalano. Jak umarł to ludzie płakali
                                          i stali dniami, nocami przy torach bo miał przejeżdżać pociąg z Jego
                                          trumną. Czy Wałęsa ma umrzeć by dokonać sprawiedliwej oceny jego
                                          życia?.
                                          Piszesz o Jego stosunku do Żydów, to poczytaj to:
                                          W latach 1919-1920 znacznie wzrosła liczba populacji żydowskiej,
                                          gdyż 600 tys. rosyjskich Żydów uciekających przed Białą Armią
                                          generała Denikina i Wrangla, szukało schronienia w Polsce. W 1926
                                          roku Marszałek Piłsudski, filosemita i były socjalista, nadał
                                          polskim Żydom pełne prawa obywatelskie.
                                          Pełne prawa obywatelskie!!!!. Więc nie dorabiaj Marszałkowi
                                          antysemickiej gęby. W swoich legionach miał wielu Żydów na których
                                          polegał jak na każdym Polaku.
                                          pzdr.
                                          • elan13 Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 22:07
                                            Wbrew temu, co piszesz Piłsudski ani nie był Żydem, ani nie był
                                            filosemitą. Poznał ich dobrze, kiedy w czasach walki o
                                            niepodległość Polski parszywcy strzelali z okien do jego
                                            legionistów. I nie były to przypadki odosobnione.

I nie opowiadaj Empi bajek o "wielu Żydach", na których Marszałek
                                            miał niby polegać jak na Polakach. Wolne żarty. Powszechnie znana
                                            była odwaga, bohaterstwo Żyda i jego przydatność do walki
                                            zbrojnej :)))

Faktem jest, że po odzyskaniu niepodległości, w II RP Piłsudski nie
                                            pozwolił Żydom na wchodzenie do władz, piastowanie funkcji
                                            państwowych.

Józef Piłsudski nie zawsze był w zgodzie z demokracją, ale był
                                            niewątpliwie mężem stanu i wybitnym polskim patriotą.
                                            • empi Re: w zgodzie z zasadami 27.06.08, 22:21
                                              Elanie nie bądź ignorantem, oszczędź sobie wstydu przeczytaj to
                                              > Poznał ich dobrze, kiedy w czasach walki o
                                              > niepodległość Polski parszywcy strzelali z okien do jego
                                              > legionistów. I nie były to przypadki odosobnione.

Właśnie, nie były to wypadki odosobnione. Pozwól, że zacytuję:

Wyruszając do Królestwa Komendant liczy na to, że znajdzie tam
                                              oparcie i możliwości organizacyjne oraz materialne do prowadzenia
                                              wojny, że poprze go znaczna część społeczeństwa. Jednak ludność
                                              Królestwa Kongresowego pierwsze oddziały wojsk polskich wita
                                              obojętnie, chwilami nawet wrogo.
                                              Więcej na Stronie Towarzystwa im. Józefa Piłsudskiego
                                              pzdr.
                                            • joannabarska Re: w zgodzie z zasadami 29.06.08, 16:47
                                              elan13 - odpowiedz mi wprost: jestes osłem czy osła tylko udajesz
                                              dla draki?
                    • elan13 prognozy wzięły w łeb 26.06.08, 08:42
                      empi napisał:

> ponownie daję Ci odpowiedź, ubliżasz mi w jedny z postów pisząc,
                      że
                      > jestem lub udaję idiotę. Co sądzisz sam o sobie?
                      > cytuję:
                      > Link do strony umożliwia ściągnięcie książki w postaci
                      > elektronicznej. Na stronie brak informacji o zgodzie autorów
                      książki
                      > na taką formę publikacji. Stronę tę tworzą ludzie których znam,
                      byli
                      > internowani. Jest to środowisko mi bliskie. Nie mam pewności czy
                      > czasem nie jest to piractwo w necie wynikające z dobrych chęci
                      przy
                      > nieznajomości prawa.
                      > pzdr.
                      >

No to mamy jasność - rabbi Michnik wydał polecenie bezwzględnego
                      usuwania linku do książki przedstawiajacej prawdę o Bolku.

W przypadku linków do książek innych, np. autorek żydowskich, nie
                      kazał zastanawiać się nad zgodą autorów, lub ich spadkobierców na
                      taka formę publikacji.

Moim zdaniem przyczyną takiego postępowania jest strach. Strach
                      przed tym, że prawda masowo trafi do Polaków, którzy będą w stanie
                      porównać fakty z np. treściami lansowanymi przez Gazetę Wyborczą i
                      wyciągnąć wnioski.

To śmieszne zabiegi prewencyjne, bo link do książki jest
                      powszechnie dostępny w necie (jak pisze <joanna>) i nie ma żadnego
                      problemu, żeby do niego dotrzeć.

Co do mnie, to już zamówiłem wydanie książkowe, bo uważam, że na
                      mojej półce takie wydawnictwo MUSI się znaleźć. Wyraziłem przy tym
                      zadowolenie, że dzięki linkowi w necie prawda "trafi pod strzechy",
                      czyli do ludzi, których nie stać na wydanie kilkudziesięciu złotych
                      i obędą się bez fotograficznej części książki. Tak więc prognozy
                      niektórych mocno wystraszonych, że książka z racji małego (na
                      razie) nakładu i nienajniższej ceny będzie miała ograniczony zasięg
                      oddziaływania wzięły w łeb.
                      • empi Re: prognozy wzięły w łeb 26.06.08, 09:02
                        Elanie, co innego znaczy omówienie, dyskusja lub recenzja i link do
                        niej a co innego link do ściągania skopiowanej elektronicznie
                        książki bez upoważnienia autorów. Tak więc "patrioto" spełnij swój
                        obowiązek jak należy, kup i zapłać.
                        > No to mamy jasność - rabbi Michnik wydał polecenie bezwzględnego
                        > usuwania linku do książki przedstawiajacej prawdę o Bolku.
                        Czy Twoi mocodawcy tolerują i popierają okradanie twórców w imię
                        szerzenia kaganka oświaty? To tylko Lenin i jego następcy głosili
                        teori, że nauka i literatura są włsnością ogólnoludzką. Żadne prawa
                        autorskie, licencje itp. nie mogą stać się zaporą dla krzewienia jej.
                        Pokaż inne forum gdzie mógłbyś się wykazać taką swoją wolnością
                        poglądów jak tutaj. Pokaż mi Twoje prawdziwe, nie naruszające Twoich
                        wartości forum. Nie użalaj się na prześladowania. Chcesz zdobyć
                        tytuł Pierwszego Prześladowanego Antysemity RP ?.
                        >Wyraziłem przy tym
                        > zadowolenie, że dzięki linkowi w necie prawda "trafi pod
                        strzechy",
                        > czyli do ludzi, których nie stać na wydanie kilkudziesięciu
                        złotych
                        > i obędą się bez fotograficznej części książki.
                        Nie bądź Janosikiem w państwie prawa na które tak się powołujesz.
                        Pamiętaj, że Janosika powiesili za ziobro.
                        pzdr.
                        p.s. dyskusję z Tobą kończę, totalny bezsens.
                • lech.niedzielski Re: bardzo przepraszam, ale 27.06.08, 14:19

> Kupować? Te bzdety o Wałęsie znalazłam w internecie. W całości.
                  !
      • Gość: Joanna Re: a ja jestem przerażony IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 10:38
        A nie przeraża Cie zabójstwo w bialy dzien prezydenta
        RP,Narutowicza,i ministra Pierackiego? Sądzisz naiwnie,ze świat sie
        zmienia?Bo t a m t o zdarzyło sie przed wojną...
      • joannabarska micra 04.07.08, 13:33
        Czasy mordów...Po wojnie bandy zabiły ponad 600 kobiet za to, że
        należały do rodzin funkcjonariuszy nowej władzy.
    • Gość: do empi Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:13
      spamowanie lecha.niedzielskiego i ciagłe ublizanie ludziom przez
      tego osobnika ci nie przeszkadza tylko link do książki ?
      ja cie teraz przypilnuje czy stosujesz równe zasady, czy stosujesz
      wogóle regulamin,czuwaj,
      • empi Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 21:20
        Link do strony umożliwia ściągnięcie książki w postaci
        elektronicznej. Na stronie brak informacji o zgodzie autorów książki
        na taką formę publikacji. Stronę tę tworzą ludzie których znam, byli
        internowani. Jest to środowisko mi bliskie. Nie mam pewności czy
        czasem nie jest to piractwo w necie wynikające z dobrych chęci przy
        nieznajomości prawa.
        pzdr.
      • zesty Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 21:21
        Gość portalu: do empi napisał(a):

> spamowanie lecha.niedzielskiego i ciagłe ublizanie ludziom przez
        > tego osobnika ci nie przeszkadza tylko link do książki ?
        > ja cie teraz przypilnuje czy stosujesz równe zasady, czy stosujesz
        > wogóle regulamin,czuwaj,
        Czuwaj!
        Wychodze z zalozenia ze kazdy najlepiej pilnuje sie sam. Stary, jak
        zaczniemy sie na wzajem pilnowac... "to zywy stad nie wyjdzie nikt".
        Tobie sie wydaje ze mieszkasz w jakims utopijnym praworzadnym
        panstwie, ze sprawna policja, niezawislymi i nieprzekupnymi sadami,
        prawem pisanym dla obywateli i calym tym utopijnym idiotyzmem? Tak
        nie ma nigdzie na swiecie. Przestan wiec pilnowac, zeby ktos cie nie
        zaczal pilnowac, rozumisz? To pozdrawiam serdecznie.
        Uszanowanie,
        Paul

• Gość: bis Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:25
          od dzis zesty tez sie piluj, i mnie mozesz , wiesz gdzie to mam ?
          • zesty Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 21:30
            Moj sasiad zza sciany tyz taki kozak byl. Zmusil mnie byl do
            wyjawienia mu oczywistej prawdy, ze jak sie nie uspokoi to utne mu
            glowe i wbije na kijek. Jakoze ze mamy "wspolna znajoma" a ona lubi
            swojego chlopa, wiec czlowiek sie wyciszyl, czego i tobie zycze.
            Uszanowanie,
            Paul
            • Gość: lis Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:36
              jestes walniety,za grozenie mi odowiesz,jutro zanosze do prokuratury
              • zesty Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 21:41
                Gość portalu: lis napisał(a):

> jestes walniety,za grozenie mi odowiesz,jutro zanosze do prokuratury
                co zaniesiesz do prokuratury? Swoje pranie, czy donos na sasiada, ze
                bimber pedzi;-)? Nie rob z siebie wiekszego idioty niz jestes...
                ooops, za pozno....
                Uszanowanie,
                Paul
                • Gość: l. Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:44
                  twój wpis koles ,a raczej wpisy, prokurator bedzie wiedział co dalej,
                  • Gość: finał [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:47
                    • zesty [...] 25.06.08, 21:50
                      • Gość: aaa Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:53
                        Moj sasiad zza sciany tyz taki kozak byl. Zmusil mnie byl do
                        wyjawienia mu oczywistej prawdy, ze jak sie nie uspokoi to utne mu
                        glowe i wbije na kijek. Jakoze ze mamy "wspolna znajoma" a ona lubi
                        swojego chlopa, wiec czlowiek sie wyciszyl, czego i tobie zycze.
                        Uszanowanie,
                        Paul
                        to twój koniec na forum, masz żólte papiery ?
                        • zesty Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 22:18
                          Panie kochany, moj czas jest zbyt cenny na tego twojego typu pierdoly.
                          Moj koniec na moim forum (tak, moim) przepowiedzial rowniez
                          Nostradamus i sie pomylil;-). Nie martw sie, nie jestes w tak zlym
                          towarzystwie, cheer up mate.
                          Uszanowanie,
                          Paul
                        • zesty No gdzie ten moj pocieszny duren sie podzial..;-)? 25.06.08, 23:00
                          Ty cwoku od prokuratora, ty nedzna kreaturo forumowa, ty wodoglowcu
                          palcem robiony... no gdzie ty? Zbierasz materialy "obciazajace"? Kilka
                          twoich postow mozna wyciagnac z tego topic'u, jako materialy
                          obciazajace twoj stan umyslowy, ty debilu po glowie bity.
                          Uszanowanie,
                          Paul
                        • elan13 słuszne spostrzeżenie 26.06.08, 00:04
                          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Moj sasiad zza sciany tyz taki kozak byl. Zmusil mnie byl do
                          > wyjawienia mu oczywistej prawdy, ze jak sie nie uspokoi to utne
                          mu
                          > glowe i wbije na kijek. Jakoze ze mamy "wspolna znajoma" a ona
                          lubi
                          > swojego chlopa, wiec czlowiek sie wyciszyl, czego i tobie zycze.
                          > Uszanowanie,
                          > Paul
                          > to twój koniec na forum, masz żólte papiery ?

Słuszne spostrzeżenie <_aaa_>. Ten człowiek jest co najmniej
                          niezrównoważony emocjonalnie. Trudno wyrokować, czy w stopniu
                          wymagającym zastosowania farmakologii, bądź terapii w placówce
                          zamkniętej, czy nie.

Często zdarza się, że jednostka słaba, gnębiona i upokarzana w
                          swoim środowisku (tak fizycznie, jak psychicznie), zwykle przez to
                          środowisko odrzucana i wyśmiewana (choćby za jakąś odmienność, np.
                          dotyczącą orientacji seksualnej), szuka odskoczni, odreagowania.
                          Taką odskocznią jest znalezienie innego środowiska, gdzie anonimowo
                          może się ona kreować na osobę silną, bezkompromisową, ale też
                          towarzyską, lubianą i podziwianą. Czasem jednak górę bierze silna
                          potrzeba zaistnienia na zasadzie "żeby się mnie bali".

Wiele wskazuje, że takim właśnie popychadłem w realu jest osobnik
                          posługujący się nickami <Paul> lub <zesty>.
                          • zesty Elan...., masz racje...samo sedno... 26.06.08, 00:09
                            ....w tzw. "realu" jestem "popychadlem", nikim, osoba zakompleksiona o
                            mialkiej, nie zrownowazonej osobowosci i dlatego dzien po dniu musze
                            "zaistniec" na forum (jutro mnie nie bedzie i chyba sie zozpadne
                            kompletnie). Pszejrzales mnie, zycze dobrej nocy.
                            Uszanowanie,
                            Paul
                          • _aaa_ yyyyyyyyyyyyyyyy........ 26.06.08, 00:19
                            elan13 napisał:

>
                            > Słuszne spostrzeżenie <_aaa_>.

elanie, ja tu nie miałam żadnych spostrzeżeń. Wisi mi zarówno temat 3 kolesi jak i jednostek słabych. Stan zdrowia tu piszących, też jakos mnie nie wzrusza...
                            • zesty _aaa_ to nasz nowy forumowy... 26.06.08, 08:40
                              ...Chuck Norris, nic go nie wzrusza i zrobi tu k... w koncu
                              porzadek;-). Zacznie odemnie, zespolu GW Lublin i moderatorow forum,
                              potem niewzruszenie ruszy dalej... i tak az mu ktos glowki nie
                              utnie;-). Trzymam za _aaa_ kciuki, bowiem od wielu lat na forum panuje
                              bezcholowie i syf jakich malo;-)!
                              Uszanowanie,
                              Paul
                              • elan13 Re: _aaa_ to nasz nowy forumowy... 26.06.08, 09:14
                                zesty napisał:

> ...Chuck Norris, nic go nie wzrusza i zrobi tu k... w koncu
                                > porzadek;-). Zacznie odemnie, zespolu GW Lublin i moderatorow
                                forum,
                                > potem niewzruszenie ruszy dalej... i tak az mu ktos glowki nie
                                > utnie;-). Trzymam za _aaa_ kciuki, bowiem od wielu lat na forum
                                panuje
                                > bezcholowie i syf jakich malo;-)!
                                > Uszanowanie,
                                > Paul

Widzę <-aaa_>, że Paul Zesty nie daruje Ci tych "żółtych popierów"
                                do końca jego marnego żywota. Przy okazji dostało się Empiemu za
                                pilnowanie porządku na niniejszym forum.
                                • zesty To ja jestem tutaj od "pilnowania porzadku". 26.06.08, 10:56
                                  Elan, to jest moje forum, kazdy o tym wie, dlaczego chlapiesz guanem
                                  na moim podworku, co? Co to za myslowe pierdy i za przeproszeniem
                                  wolty w twym wykonaniu. Jak bedze ciekaw twojego zdania to cie o nim
                                  poinformuje i pozwole wyglosic. Niejaki "aaa" moze co najwyzej
                                  pozbierac twe cenne wysli forumowe i wydac w czerwonej oprawie
                                  jako "Zlote mysli tow. Elana". Mam dla "aaa" motto do powyzszego -
                                  "Elan ma zawsze racje". Taka "mala, czerwona ksiazeczka Elana".
                                  Jeden z rozdzialow musi miec tytul "Elana rozmyslania nad metrowym
                                  penisem". Wstep napisze sam "aaa" i zatytulule go "zeby tylko nie
                                  stracic glowy". Pana Empi prosze w wasze brudne sprawki nie mieszac,
                                  flejtuchy i popaprance, zrozumiano Elan? To spocznij i odmaszerowac.
                                  Uszanowanie,
                                  Paul
                              • _aaa_ czy możecie sie odemła odpitolić? 26.06.08, 10:50
                                wpis o "żółtych papierach" nie jest moim dziełem (wpisuję tu swoje komentarze jako jednostka zalogowana a nie gosć)...
                                Paul, pomimo, że mi transwestyci kompletnie nie przeszkadzają, pozwolisz, że ja się na osobnika męskiego nie przerobie puki co. Tak wiec jesli juz mam porządek robić,to bliżej mi do Katarzyny Medycejskiej niż Chucka Norrisa...nie lubię bałaganu, w ramach porządków predzej użyła bym trucizny:)
                                • zesty Aaa..., to bardzo przepraszam;-)n/t. 26.06.08, 10:57
                  • zesty Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 21:48
                    Gość portalu: l. napisał(a):

> twój wpis koles ,a raczej wpisy, prokurator bedzie wiedział co
                    >dalej,
                    Tylko nie zapomnij skwapliwie zebrac wszystkich wpisow, abiedzie
                    tego.... sporo, jeszcze sprzed roku 2000. Na forum znajdziesz
                    rowniez moje imie i nazwisko - zeby ci ulatwic zadanie. My tu
                    wszyscy jak 1 wielka rodzina a Polska to taki maly przyjemny
                    pie..niczek. Kocham Polske;-)! Powodzenia.
                    Uszanowanie,
                    Paul

• zesty Re: Trzech Kumpli 25.06.08, 23:23
                    Gość portalu: l. napisał(a):

> twój wpis koles ,a raczej wpisy, prokurator bedzie wiedział co
                    >dalej,
                    Ja zaden twoj koles. Co moj wpis? Twoj psychiatra bedzie wiedzial co
                    dalej.
                    Uszanowanie,
                    Paul

• Gość: SantosDumont Re: Trzech Kumpli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 00:28
                      Przerazenie mnie ogarnelo, gdy przeczytalem posty: przypominam
                      temat: SPRAWA DRANIA MALESZKI. A tu wzajemne wymyslania i obelgi,
                      zastanawianie sie nad stanem psychicznym . LUDZIE! Tu chodzi o TW,
                      ktory szkodzil przyjaciołom swoim. WSTYD.
                      Na TAK mowcie TAK, na NIE mowcie NIE. PROSTE?
                      • Gość: Joanna Re: Trzech Kumpli IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 01:00
                        Szkodził własnej paczce, fakt,ale moze dla niego z czasem blizsza
                        stała sie paczka z SB? Człowiek nie jest istotą do końca zbadaną i
                        na podstawie własnych przekonań nie można tak do końca oceniac
                        innych. Choc draństwo to draństwo...
                        • Gość: GW Wałęsa nie zwrócił 2,5 tysiąca stron dokumentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 07:39
                          Wałęsa nie zwrócił 2,5 tys. stron dokumentów

AFPŚroda, 25 czerwca (09:28)

Doradca prezesa IPN Antoni Dudek powiedział, że b. prezydent Lech
                          Wałęsa w pierwszej połowie lat 90. nie zwrócił w sumie 2,5 tys.
                          sfotografowanych stron tajnych dokumentów dotyczących m.in. Lecha
                          Kaczyńskiego i Bogdana Borusewicza.

- Żeby była jasność co do mojej oceny tej książki ("SB a Lech
                          Wałęsa. Przyczynek do biografii") uważam, że ona udowadnia jedną
                          rzecz w sposób trudny do podważenia, że Lech Wałęsa wszedł w
                          posiadanie szeregu tajnych dokumentów w pierwszej połowie lat 90.
                          dotyczących swojej osoby, ale nie tylko swojej osoby, także takich
                          polityków jak Lech Kaczyński czy Jacek Merkel i te dokumenty nie
                          wróciły - powiedział Dudek w Radiu TOK FM.

- Dokumenty dotyczące Lecha Kaczyńskiego, Jacka Merkla, Bogdana
                          Borusewicza były na 54 mikrofilmach, które w ogóle nie wróciły od
                          prezydenta - zaznaczył. - Bo o ile wróciła zdekompletowana ta słynna
                          dokumentacja papierowa w paczce, no to mikrofilmy nie wróciły, a tam
                          jest, czy było, ponad 2,5 tys. sfotografowanych stron - mówił
                          historyk.

• lech.niedzielski Re: Wałęsa nie zwrócił 2,5 tysiąca stron dokument 26.06.08, 08:41
                            Sugerujesz wielonickowcu z neoplusa, że zatrzymał teczki obecnego
                            prezydenta ?!
                            • Gość: otcoto Re: Wałęsa nie zwrócił 2,5 tysiąca stron dokument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 09:05
                              Moim zdaniem lech.niedzielski to na 100% były esbek, ale raczej nie
                              Maleszka.
                              Maleszka jednak inteligentny jest, a te lechy.niedzielskie,
                              antonie.goczały i
                              inne niki tego samego typa to prymitywne chamy.
                              Jura
                              • Gość: ara FILM "Trzech kumpli " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:07
                                www.onet.tv/28962,,,,,,21975,wideo.html
    • Gość: bosman wiesz czym sie różnisz tekstylny elanie od Male... IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 18:48
      szki? tylko tym że jesteś w przeciwnym obozie. A poza tym niczym -
      jesteś taka samą wszą łonową.
      • Gość: mat gnida bosman na forum, litości IP: *.chello.pl 26.06.08, 19:33
        gnida bosman się obudziła i pluje
        skąd się takie mendy biorą?
        • Gość: UMCS empi,wyraźnie sobie nie radzisz z tą chołotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:01
          prokurator przyjał zgłoszenie o tym zesty, przykre to
          przyjrza sie blizej razem z policja tym forum,forum Agory nie moze
          być bagnem,istnieją zasady Agory,
          • zesty Marzenie scietej glowy, panie kochany...;-) 27.06.08, 08:15
            Gość portalu: UMCS napisał(a):

> prokurator przyjał zgłoszenie o tym zesty, przykre to
            > przyjrza sie blizej razem z policja tym forum,forum Agory nie moze
            > być bagnem,istnieją zasady Agory,
            Moi znajomi z Ukrainy przyjeli wlasnie "zgloszenie" o tobie, moze to
            i przykre ale bynajmniej nie dla mnie;-). Moje forum nie moze byc
            bagnem, ja tez mam swoje zasady i co tam jeszcze....;-).
            Uszanowanie,
            Paul
          • Gość: bosman może zesty to "chołota" nieuku z UMCS IP: *.centertel.pl 29.06.08, 14:06
            ale że ty miernota to pewne.
            • zesty Witam Szanowny Panie Bosman;-)! 29.06.08, 22:34
              Pozdrawiam Pana z kraju tego, gdzie kruszyne chleba podnosza z ziemi
              przez uszanowanie...;-). Dawno ciebie, Bosmanie, nie bylo na forum,
              ale za to jacys "przybysze" nie zmiennie wieszaja na tobie psy w imie
              chyba dziwnie rozumianego uwielbienia, albo zwyklego przywiazania. Kto
              wie;-)? Jak zwykle najlepszego zycze, "in God we trust";-}.
              Uszanowanko,
              Paul
        • Gość: bosman a ten mat to co to za wynalazek? IP: *.centertel.pl 29.06.08, 14:04
          nie stać cie miękki fiucie na pisanie pod własnym nickiem?
          Wal sie jołopie. Nie zaczepiam cie to tyz zrób to samo. Twój bulgot
          nie sprawi tego że tekstylny czyli szmaciarz elan przestanie być tym
          co napisałem.
      • Gość: Joanna Raczej bez porównan! IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 20:01
        Cokolwiek,bosmanie mowisz, to nie masz (tu)racji. Maleszka może się
        nie podobac, ale fakt,ze swietnie adiustuje teksty przewyższa elana
        o setki kilometrow...Chętnie dałabym elanowi teksty do
        poprawek...Pomarzyć wolno...
    • Gość: Joanna Kawa na ławę IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 19:55
      Z przykroscia dla wielu musze to napisać: po tym,co sie dzis dzieje
      w kraju, dochodze do wniosku,ze SB było mądrzejsze od wielu
      dzisiejszych polityków. Rzecz w tym, ze trwała podskórna
      rywalizacja (tak!)między SB a PZPR i skutek wiadomy!
      • elan13 Re: Kawa na ławę 26.06.08, 20:02

> Z przykroscia dla wielu musze to napisać: po tym,co sie dzis
        dzieje
        > w kraju, dochodze do wniosku,ze SB było mądrzejsze od wielu
        > dzisiejszych polityków. Rzecz w tym, ze trwała podskórna
        > rywalizacja (tak!)między SB a PZPR i skutek wiadomy!

Rywalizacja??? Chyba rywalizacja między pięścią (SB), a głową
        (PZPR) tego samego organizmu, tego samego służącego sowieckim
        pryncypałom sk...syna!
        • Gość: jerzy zomowiec Re: Kawa na ławę IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 21:34
          Zaznaczam że wszystkich wypowiedzi nie czytałem ale wystarczy mi to
          co przeczytałem i uważam że forumowicze z tego wątku mają wiele
          wspólnego z tematem i kumplostwem tych trzech któryh musiało coś
          łączyć inaczej nie byli by kumplami. ciekawe jak to załatwią między
          sobą forumowicze i może sensownie skojarzą sobie tajemnicę
          tragicznego rozpadu trzech muszkieterów w osobach P.M.W.Pozdrawiam.
          • Gość: asik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 21:45
            • empi naruszenie regulaminu 26.06.08, 22:27
              w punkcie:
              Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na
              łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych.

Zabierz głos w temacie na forum, dyskutuj, linkuj treści na które
              się powołujesz. Przynajmniej jakimś słowem zaszczycisz
              odwiedzających ten wątek forumowiczów.
              pzdr.
        • Gość: Joanna Re: Kawa na ławę IP: *.lublin.mm.pl 26.06.08, 23:41
          Niestety (dla Ciebie) elan 13 masz wiedze bardzo szczątkową. Moze
          bys nadał do IPN? Narka na gońca?
          • elan13 Re: Kawa na ławę 27.06.08, 00:03

> Niestety (dla Ciebie) elan 13 masz wiedze bardzo szczątkową. Moze
            > bys nadał do IPN? Narka na gońca?

Czekamy na rewelacje dotyczące konfrontacji PZPR-u z SB.
            • Gość: do empi JŁA Re: Kawa na ławę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 07:55
              nie kompromituj sie, strona o internowanych wycieta konsekwentnie
              choc podzielam częściowo twoje wyjaśnienie mimo ze ci nie wierze
              przyjacielu internowanych, jesteś najbardziej zacietym ich wrogiem
              bluzgi lecha.niedzielskiego a jest ich wiele wiszą i jakoś ci nie
              przeszkadzają choć łamiesz prawo i regulamin,to wskazuje kim jesteś,
              i nie tylko jego, ale to sa bluzgi przeciw wiec wiszą ,gdyby były za
              juz dawno byś wyciął i dorobił jakąś teorie, żegnam z niesmakiem,
              • elan13 Re: Kawa na ławę 27.06.08, 08:16
                Gość portalu: do empi JŁA napisał(a):

> nie kompromituj sie, strona o internowanych wycieta konsekwentnie
                > choc podzielam częściowo twoje wyjaśnienie mimo ze ci nie wierze
                > przyjacielu internowanych, jesteś najbardziej zacietym ich wrogiem
                > bluzgi lecha.niedzielskiego a jest ich wiele wiszą i jakoś ci nie
                > przeszkadzają choć łamiesz prawo i regulamin,to wskazuje kim
                jesteś,
                > i nie tylko jego, ale to sa bluzgi przeciw wiec wiszą ,gdyby były
                za
                > juz dawno byś wyciął i dorobił jakąś teorie, żegnam z niesmakiem,

Stosowanie dwóch miar - jednej dla gojów, drugiej dla swoich jest
                tu na porządku dziennym. Dowodziłem tego wielokrotnie i nie tylko
                na przykładzie Mośka Niedzielskiego. Ale, przypomniała mi się
                wypowiedź pewnego szefa CIA o kilku dyktatorach z Ameryki
                Środkowej: "Fakt, to sk...syny, ale to są nasze sk...syny".
                • zesty Re: Kawa na ławę 27.06.08, 08:25
                  Wypowiedz "pewnego szefa" CIA tyczyla sie Ameryki poludniowej i
                  srodkowej. To byly jeszcze stare, dobre czasy, kiedy w US liczylosie
                  zdanie prawdziwych patriotow, nie tylko krotkoterminowych zlodzieji i
                  dementow na skale miedzynarodowa.
                  Uszanowanie,
                  Paul
              • empi Re: do JŁA 27.06.08, 08:32
                bluzgi niedzielskiego (bez wulgaryzmów) wiszą, na katoli wiszą (czy
                wg. Ciebie takie mogą).Nie będę oceniał postów piszących wg. ich
                poziomu intelektualnego. Każdy pisze i zarabia na własny wizerunek.
                Zresztą On był najbardziej ostatnio obcinanym jednak (wyciętyh
                rzeczy nie widzisz). Uwierz, ciąć trzeba byłoby 99% by stworzyć tu
                Wersal. Jak to Piłsudski powiedział - Polacy to wspaniały naród,
                tylko ludzie ch.... . Piractwa w necie nie będę popierał. Tak więc
                link do ściągania będzie usuwany. Nic nikomu nie szkodziło podać
                link do strony głównej www.internowani.pl w domenie krajowej
                z odpowiednim komentarzem, rozpocząć dyskusję a nie tytuł post i
                link do ściągania tylko. Niedzielski zaraz napisał by to samo co Ty.
                > przyjacielu internowanych, jesteś najbardziej zacietym ich wrogiem
                Wiesz, w internacie niektórzy mieli nawet wykłady na temat
                demokracji, etyki które prowadzili madrzejsi nasi koledzy, wtedy w
                tamtych warunkach wielkie, piękne prawdy i zasdy dobrze wchodziły do
                głowy. Mnie, jak mam ndzieję trochę zostało z nich. Nieraz mnie
                uwierają np. w przypadku Niedzielskiego czy innych i co z tego?
                pzdr.
                • lech.niedzielski Re: do JŁA 27.06.08, 11:31
                  empi napisał:

> bluzgi niedzielskiego (bez wulgaryzmów) wiszą, na katoli wiszą
                  (czy
                  > wg. Ciebie takie mogą).Nie będę oceniał postów piszących wg. ich
                  > poziomu intelektualnego. Każdy pisze i zarabia na własny
                  wizerunek.

... bluzgi niedzielskiego ... hm, powinno być " bluzgi mośka
                  niedzielskiego" !
                  Bo my Żydki jesteśmy tacy podstępni, że bluzgamy bez wulgaryzmów !
                  Salam Alejkum (czy jakoś tak ... .)
                  Mosze Nussenbaum Niedzielower-Niedzielski.
                  • Gość: Grześ Z jakiego powodu ta smierć? IP: *.lublin.mm.pl 27.06.08, 16:00
                    Załóżmy,ze Pyjas został zamordowany. Nawet przez Bezpieke, ale niech
                    mi ktos powie, co on takiego zrobił strasznego przeciw PRL, ze go
                    tak ukarano? Wszystko to dla mnie dziwne, a dziwniejsze jeszcze po
                    tych dwóch filmikach-pseudoreportażach...
                    • Gość: terra est rotunda Re: Z jakiego powodu ta smierć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:28
                      teraz sie juz tego nie dowiemy, będa wysuwać szereg hipotez, ślady
                      zatarte wiadomosci.onet.pl/1778155,11,item.html
                    • elan13 Re: Z jakiego powodu ta smierć? 27.06.08, 21:43
                      Gość portalu: Grześ napisał(a):

> Załóżmy,ze Pyjas został zamordowany. Nawet przez Bezpieke, ale
                      niech
                      > mi ktos powie, co on takiego zrobił strasznego przeciw PRL, ze go
                      > tak ukarano? Wszystko to dla mnie dziwne, a dziwniejsze jeszcze
                      po
                      > tych dwóch filmikach-pseudoreportażach...

To pewne, że Pyjas został zamordowany. Przecież ta kanalia od
                      ekspertyzy lekarskiej wyraźnie powiedziała, że Pyjas został pobity,
                      a jak się zorientowała, że jest nagrywana, powróciła do wersji, że
                      Pyjas spadł ze schodów.

Co takiego zrobił Pyjas? Domyślił się, że sprzedawczykiem i
                      donosicielem jest Maleszka, a oficerowie prowadzący żeby nie
                      zdekonspirować swojego jednego z najlepszych (i jak twierdzili
                      najlepiej opłacanych kapusiów) najpierw spreparowali anonimy, z
                      których wynikało jakoby kapusiem był sam Pyjas z wezwaniem do jego
                      fizycznej likwidacji i zaraz potem rekami wynajętego boksera
                      zatłukli Pyjasa na śmierć. Żeby uniknąć dochodzenia zlikwidowali
                      potem boksera bandytę (likwidowanie cyngli jest często spotykane).

Sam Maleszka wyznał, że może istnieć związek pomiędzy jego
                      kapowaniem, a śmiercią Pyjasa.
                    • empi Re: Z jakiego powodu ta smierć? 27.06.08, 22:05
                      Grześ, morderstwa Pyjasa nie trzeba zakładać. To jest fakt
                      niezaprzeczalny!.
                      >ale niech mi ktos powie, co on takiego zrobił strasznego przeciw
                      >PRL, ze go tak ukarano?
                      Wystarczy, że był inteligentny, miał ideały, duży wpływ na innych
                      młodych inteligentnych ludzi i myślał inaczej niż by komuna chciała.
                      To już było wielkie zagrożenie dla ustroju. Popatrz na Bronisława
                      Wildsteina, można się z nim nie zgadzać w wielu sprawach ale nigdy
                      nie można zarzucić mu braku ideałów, kunktatorstwo itp. Tacy ludzie
                      stają się autorytetami, takich ludzi się nie zastraszy i nie kupi.
                      Tacy ludzie są dla każdej władzy niewygodni (przykład Wildstein
                      wyrzucony z szefa TVP)
                      > Wszystko to dla mnie dziwne, a dziwniejsze jeszcze po
                      > tych dwóch filmikach-pseudoreportażach...
                      To nie pseudoreportaże, to mozolne i długotrwałe dochodzenie do
                      prawdy przez dziennikarzy.
                      pzdr.
                      • elan13 Re: Z jakiego powodu ta smierć? 27.06.08, 22:19
                        empi napisał:

> Grześ, morderstwa Pyjasa nie trzeba zakładać. To jest fakt
                        > niezaprzeczalny!.
                        > >ale niech mi ktos powie, co on takiego zrobił strasznego przeciw
                        > >PRL, ze go tak ukarano?
                        > Wystarczy, że był inteligentny, miał ideały, duży wpływ na innych
                        > młodych inteligentnych ludzi i myślał inaczej niż by komuna
                        chciała.
                        > To już było wielkie zagrożenie dla ustroju. Popatrz na Bronisława
                        > Wildsteina, można się z nim nie zgadzać w wielu sprawach ale
                        nigdy
                        > nie można zarzucić mu braku ideałów, kunktatorstwo itp. Tacy
                        ludzie
                        > stają się autorytetami, takich ludzi się nie zastraszy i nie
                        kupi.
                        > Tacy ludzie są dla każdej władzy niewygodni (przykład Wildstein
                        > wyrzucony z szefa TVP)
                        > > Wszystko to dla mnie dziwne, a dziwniejsze jeszcze po
                        > > tych dwóch filmikach-pseudoreportażach...
                        > To nie pseudoreportaże, to mozolne i długotrwałe dochodzenie do
                        > prawdy przez dziennikarzy.
                        > pzdr.
                        >

Słusznie Empi, z jedną małą korektą - Wildstein odszedł z funkcji
                        szefa TVP nie dlatego, że był niewygodny ówczesnej władzy (czyli
                        PiS-owi), tylko dlatego, że nie bardzo radził sobie z zarządzaniem
                        takim molochem. Nie zawsze wybitne talenty literackie i
                        dziennikarskie idą w parze z talentami menedżerskimi.

Warto zauważyć, że dziś Wildstein nie pomstuje na PiS i braci
                        Kaczyńskich za "polityczne usunięcie go ze stanowiska prezesa TVP",
                        tylko głosi prawdy niejednokrotnie powtarzane przez PiS i negowane
                        przez lewusów wspieranych przez środowisko rabbiego Michnika.
                        • empi Re: Z jakiego powodu ta smierć? 27.06.08, 22:31
                          Elanie znowu ignorancja, Wildstein odwołany na życzenie koalicjantów
                          PiS, Samoobrony i LPR. Kaczyński go przehandlował za utrzymanie
                          koalicji.
                          pzdr.
                          • Gość: ucz sie empi Re: Z jakiego powodu ta smierć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 08:12
                            "Warto zauważyć, że dziś Wildstein nie pomstuje na PiS i braci
                            Kaczyńskich za "polityczne usunięcie go ze stanowiska prezesa TVP",
                            tylko głosi prawdy niejednokrotnie powtarzane przez PiS i negowane
                            przez lewusów wspieranych przez środowisko rabbiego Michnika." Alen
                            • Gość: Ruryk Re: Z jakiego powodu ta smierć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 17:35
                              Z jakiego powodu EMPI- urzednik "pierwszego" sortu zabiera glos w
                              sprawach patriotyzmu. Dlaczego Brachu trzymales tego TW "Ketmana"
                              tak dlugo na cieplej posadzie w GW. Wiem, wiem, ze to nie do Ciebie
                              ale zastanow sie: bądź ostrozniejszy w wypowiedziach (choc widze
                              postep) i wytlumacz nam- zwyklym czytelnikom, co to bylo? A! wiem,
                              przypominam sobie: to bylo miłosierdzie !!!!!!!!!!!!
                              • empi Re: Z jakiego powodu ta smierć? 28.06.08, 17:49
                                > Z jakiego powodu EMPI- urzednik "pierwszego" sortu zabiera glos w
                                > sprawach patriotyzmu
                                znalazłeś się na tym forum chyba przypadkiem. Zapoznaj się z informacją na temat opiekunów.
                                pzdr.
                                • Gość: Czerska Re: Z jakiego powodu ta smierć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 18:16
                                  "To użytkownicy Forum, który pomagają administracji Forum usuwać
                                  spam oraz wątki niezgodne z Netykietą i Regulaminem Forum." hehe
                                  opornie ci to idzie, spam niedzielskiego nie usuwasz lecz inne nie
                                  spamy.
                                  • empi Re: Z jakiego powodu ta smierć? 28.06.08, 18:23
                                    Fajnie, niedawno joannabarska z niedzielskim dali mi popalić, teraz
                                    druga strona identycznie narzeka. Czyli jest równo i jak należy. :)
                                    pzdr.
                                    • Gość: 1948 Re: Z jakiego powodu ta smierć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 18:43
                                      na co ci spamerzy i trolle narzekaja ? stosuj sie do regulaminu
                                      skoro ich na to nie stać, to przykład łamania prawa przez mielecha
                                      "Żądam lustracji tego psychola z PiS pod katem ewent. wspólpracy z
                                      NKWD !!!" - to karalne pomówienie Romaszewskiego
                                      • joannabarska Re: Z jakiego powodu ta smierć? 28.06.08, 20:28
                                        A dzisiaj nie ma czegos w tym rodzaju miedzy Bugiem a Odrą?
                                        Poczekajmy na zmiane warty. Człowieka ( z tej czy innej partii )nikt
                                        łatwo nie zmieni. Widzicie w TVP i czasem w TVN tę wściekłośc w
                                        oczach uprzywilejowanych dzis "postsolidaruchów"?
                                        • Gość: Joanna B. Re: Z jakiego powodu ta smierć? IP: *.lublin.mm.pl 28.06.08, 21:20
                                          Po śmierci Pyjasa kierownictwo PZPR podejrzewało, że jego sprawa
                                          może być prowokacją służącą do kompromitacji politycznej Gierka -
                                          ujawnia serwisowi tvp.info prokurator Krzysztof Urbaniak, który
                                          przez 17 lat prowadził śledztwo w sprawie śmierci Pyjasa. Jego
                                          zdaniem, dokumenty w tej sprawie mogą się znajdować w zbiorze
                                          zastrzeżonym IPN. Z zeznań świadków w sprawie śmierci Stanisława
                                          Pyjasa wynika, że w krakowskiej SB rywalizowali ludzie związani z
                                          Mieczysławem Moczarem i Stanisławem Kanią oraz tzw. "śląski desant",
                                          czyli ludzie I sekretarza KC. Ci pierwsi wspierali Jana Billa (to on
                                          przyjmował raporty Lesława Maleszki). Jednak szefem krakowskiego SB
                                          został protegowany Gierka, Stefan Gołębiowski. - Ta rywalizacja w SB
                                          była bardzo silna, co zresztą potwierdziło wielu przesłuchanych
                                          przeze mnie świadków - mówi Urbaniak. - We wszystkich krajach
                                          komunistycznych rywalizowały ze sobą partia i bezpieka - uważa
                                          Janusz Rolicki, autor biografii Edwarda Gierka i wywiadu rzeki z I
                                          sekretarzem "Przerwana dekada". Publicysta potwierdza, że Gierek
                                          wspominał o możliwych działaniach części SB mających go
                                          zdyskredytować. - Raz brała górę policja polityczna, jak było za
                                          czasów Bieruta, innym razem górą była partia. Wiem, że po zabójstwie
                                          Stanisława Pyjasa, Gierek kazał sprawdzać także tzw. "stronę
                                          polityczną tej śmierci". Sądził, że to była prowokacja przeciwko
                                          niemu. Ten temat będzie jednak niezmiernie trudny do prześledzenia,
                                          bo dotyczy ludzi z samej góry bezpieki - mówi Rolicki. >>>>> O tym
                                          donosi Onet, ale nie zapominajmy,ze pewne fakty wychodzą na światło
                                          dzienne po 50 latach,jak w Anglii, a nawet pózniej. Zamierzone przez
                                          władze polskie otwarcie grobu z gen.Sikorskim i odpowiednie badania
                                          szcżatków zwłok są tu bardzo wymowne.
                                          • elan13 humanitarny Michnik 29.06.08, 11:31
                                            Na czym polega tzw. humanitaryzm Michnika? Otóż 7 lat temu, kiedy
                                            wyszła na jaw prawda o Maleszce, podjął on decyzję o "humanitarnym
                                            zatrudnieniu" tej kanalii w GW, co trwało do teraz. Maleszka miał
                                            niby zajmować się jedynie sprawami drugorzędnymi i pomocniczymi.

Było inaczej. Jak dzisiaj powiedział redaktor Kaczorowski, ówczesny
                                            (2001) szef działu publicystyki GW, którego podwładnym był
                                            Maleszka, ów Ketman-Maleszka normalnie pracował jak dawniej, tylko
                                            swoje artykuły podpisywał pseudonimem "elem". Potem jego rola
                                            rosła - dwa dni po śmierci Papieża Polaka Ketman korygował artykuł
                                            w GW do linii polityczno-programowej w gazecie obowiązującej
                                            (zostało to nagrane z ukrycia przez autorki filmu Trzech Kumpli).

Redaktor Kaczorowski (dziś Neewsweek) dodał też, że Michnik
                                            wyrzucił na bruk redaktora Graczyka po tym, jak ten na kolegium
                                            redakcyjnym stwierdził, że lustracja nie musi być babraniem się w
                                            szambie (wyrzucił nagle człowieka, któremu właśnie miało się
                                            urodzić dziecko).

I tak wygląda humanitaryzm w wydaniu rabbiego Michnika.
                                            • Gość: ala [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 11:33
                                              • empi spam 29.06.08, 12:00
                                                Naruszasz netykietę wklejając cudzy tekst z innego forum bez podania
                                                autora czy też źródła. Istnieje też mozliwośc, że spamujesz Ty sama
                                                pod róznymi nickami tym samym tekstem na różnych forach.
                                                pzdr.
                                                • Gość: alka Re: spam empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:46
                                                  spamu tu jest pełno, widzisz tylko mój,ciekawe dlaczego
                                                  taka wasza PO-wska moralność, takie prawo i sprawiedliowść PO,
                                                  brzydze sie toba i tym co robisz,znajomi mieli racje, ostrzegali,
                                                  i radze ci, nie pomawiaj publicznie, zapoznaj sie z zasadami Agory,
                                                  • lech.niedzielski Kolejny nick ("alka") tego bidulka z neoplusa. 29.06.08, 13:14
                                                    Gość portalu: alka napisał(a):

> spamu tu jest pełno, widzisz tylko mój,ciekawe dlaczego
                                                    > taka wasza PO-wska moralność, takie prawo i sprawiedliowść PO,
                                                    > brzydze sie toba i tym co robisz,znajomi mieli racje, ostrzegali,
                                                    > i radze ci, nie pomawiaj publicznie, zapoznaj sie z zasadami Agory,
                                                    Napisz jeszcze coś równie śmiesznego.
                                                    PS
                                                    A może byś tak na spacer wyszedł ? Odetchnął świeżym powietrzem.
                                                    Uśmiechnął się do sąsiadów.

• Gość: a. Miasteczko Bełz-miejsce urodzenia taty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 14:45
                                                    ssuo.wrzuta.pl/audio/w3Zkq5NjSU/joanna_kaszta_-_miasteczko_belz
                                                  • joannabarska Znałam, ale nie miałam, to jest swietne! 29.06.08, 15:32
                                                    Dziekuję za "Miasteczko Bełz" ,wysłałam do kilkudziesieciu
                                                    intenautów na świecie!
                                                  • lech.niedzielski Re: Znałam, ale nie miałam, to jest swietne! 29.06.08, 15:35
                                                    joannabarska napisała:

> Dziekuję za "Miasteczko Bełz" ,wysłałam do kilkudziesieciu
                                                    > intenautów na świecie!
                                                    Nareszcie wielonickowa i radiomaryjna łajza z neoplusa się do czegoś
                                                    przydała !
                                                  • joannabarska Re: Znałam, ale nie miałam, to jest swietne! 29.06.08, 16:50
                                                    Kogo,Niedzielski,masz na myśli?
                                                  • lech.niedzielski Re: Znałam, ale nie miałam, to jest swietne! 30.06.08, 08:37
                                                    joannabarska napisała:

> Kogo,Niedzielski,masz na myśli?
                                                    Tego oszalałego wielonickowego radiomaryjca z neoplusa.
                                                  • joannabarska Re: Znałam, ale nie miałam, to jest swietne! 01.07.08, 14:18
                                                    Tu trzeba pisać DO KOGO zwraca się piszący, bo wypowiedzi nie
                                                    ukazają sie kolejno - jedno za drugim...
                                                  • elan13 nikt nie ma odwagi? 29.06.08, 23:26
                                                    I co, nikt nie ma odwagi skomentować "humanitaryzmu" rabbiego
                                                    Michnika? Wolicie zmieniać temat na muzykę rozrywkową? Załóżcie
                                                    sobie nowy wątek melomani. Empi oczywiście tym razem nie dopatrzył
                                                    się uchybień regulaminowych.

Dla spotęgowania efektu utraty zaufania do owego organu propagandy
                                                    semickiej i filosemickiej warto dodać, że na początku pojawiło się
                                                    oświadczenie jakoby sam Maleszka zrezygnował z pracy w GW. Potem
                                                    dopiero, po wyemitowaniu filmu, kiedy wersja dobrowolnego odejścia
                                                    okazała się śmieszna, Jarosław Kurski wydukał coś zupełnie
                                                    innego :)))
                                                  • empi Re: nikt nie ma odwagi? 29.06.08, 23:34
                                                    Elanku, co by było z Twoim życiem gdyby nie to forum? Gdziebyś
                                                    poujadał sobie, ulżył swoim frustracjom dla dobra swoich bliskich.
                                                    Ty nie czujesz, że już stałeś się nudny?. Tylko nie pisz, że powala
                                                    wszystkich siła Twoich argumentów i wrodzony intelekt.
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: Joanna Kto? IP: *.lublin.mm.pl 29.06.08, 23:52
                                                    Kto tu urasta Michnikowi do pięt?
                                                  • Gość: ress Re: Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 08:13
                                                    nikt,aż tak nisko nikt nie upadł
                                                  • zesty Tajemniczy czlowieku... 01.07.08, 08:20
                                                    ... o jednym IP i kilkunastu nick'ach... nie dzisiaj, glowa mnie lekko
                                                    boli. Daj sobie i innym spokoj.
                                                    Uszanowanie,
                                                    Paul
                                                  • lech.niedzielski elan ma jakiś kompleks swego pochodzenia ? 01.07.08, 13:00
                                                    Może włosy mu się kręcą co wprawia go w nastrój pełen panicznego
                                                    lęku. "A może moja mamusia z tym co wyjechał do Izraela ... ?".
                                                    Strach, strach, strach.

A to jego własny nos elanowi nie daje spokoju. "Dlaczego on jest
                                                    taki dziwny ?! Przecież dziedziczny lues nie mógł mieć aż takiego
                                                    wpływu na jego ten, jak się wydaje, wybitnie semicki kształt".
                                                    Strach,strach, strach.

Mosze Lech Nierenstein Niedzielski.
                                                  • joannabarska Re: elan ma jakiś kompleks swego pochodzenia ? 01.07.08, 14:20
                                                    Takie pisanie trzy po trzy...
    • Gość: teraz Re: Trzech Kumpli i wiele kundli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:00
      Z Ryszardem Bugajem, byłym opozycjonistą, rozmawia Leszek Misiak.

Miał pan swoich dwóch kumpli?

Podejrzewam, że jeden z moich kolegów z pracy donosił na mnie, ale
      to było dawno. W dokumentach, jeszcze z czasów studenckich, jakie
      dostałem z IPN, nie było protokołów moich przesłuchań z
      Rakowieckiej, ale wiem, że w 1968 r. Henryk Szlajfer podczas
      przesłuchań na Rakowieckiej donosił bez opamiętania. Pokazał mi to
      esbek i nawet powiedział: no, to ma pan przechlapane, zaraz zrobimy
      konfrontację z panem Szlajferem. Dostanie pan pięć lat za fałszywe
      zeznania. Ale po dwóch godzinach powiedział, że szef daje mi jeszcze
      jedną szansę, ale „mam nie trzymać z Żydami”.
      • lech.niedzielski Re: Trzech Kumpli i wiele kundli 02.07.08, 20:20
        Bugaj poddał się lustracji ?!!!
        • Gość: estera Re: Trzech Kumpli i wiele kundli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:35
          wiem, że w 1968 r. Henryk Szlajfer podczas
          przesłuchań na Rakowieckiej donosił bez opamiętania.- Bugaj
          • elan13 "bohater" Marca 68 02.07.08, 21:40
            Gość portalu: estera napisał(a):

> wiem, że w 1968 r. Henryk Szlajfer podczas
            > przesłuchań na Rakowieckiej donosił bez opamiętania.- Bugaj

Czyż nie miał racji Oleksy mówiąc o Kwaśniewskim, że Żydzi mają go
            za swego? Kwach chciał mianować ambasadorem w USA Szlajfera, w
            dodatku niezbyt rozgarniętego kapusia:

Komuch M.F.Rakowski: "Szlajfer był przesłuchiwany przez oficera SB.
            Na pytanie, jakiej jest narodowości, odpowiedział, że polskiej. Na
            to oficer powiedział: ty Polak? Ty jesteś przecież Mosiek i uderzył
            go w twarz".

SB-ecy to było najgorsze bydło, ale aż tak głupi (żeby wziąć
            Szlajfera za Polaka) nie byli.
            • lech.niedzielski No chłopcy. Kupka, paciorek i lulu ! 02.07.08, 22:18
              Pan Pielęgniarz zaraz wyłoczy światło i zabierze Wam komputerek.

elan13 !
              Rączki na kołderkę !!!
              • elan13 poziom polemiki 02.07.08, 23:11
                lech.niedzielski napisał:

> Pan Pielęgniarz zaraz wyłoczy światło i zabierze Wam komputerek.
                >
                > elan13 !
                > Rączki na kołderkę !!!

Czy Mośkowi Niedzielskiemu płacą za tego rodzaju zaśmiecanie
                dyskusji, czy może ma to w obowiązkach służbowych? Empi oczywiście
                tym razem nie reaguje, bo śmieci swój, ale gdyby ktoś o nie dość
                filosemickich poglądach zamieścił jakiś link z nie dość
                rozbudowanym komentarzem, zaraz wyhynie z nożyczkami, żeby pokazać,
                że pilnuje porządku i netykiety.

Czy Wy sobie nie zdajecie sprawy, jak sie kompromitujecie takim
                poziomem polemiki?
                • joannabarska Ile mozna? 02.07.08, 23:35
                  "Trzech kumpli" do znudzenia...W TVN24 w niedziele znowu. Chyba
                  Wildstein wiecej zarobił na Maleszcze niz Maleszka na nim.
                  Donosiciele wszystkich krajów, łączcie się!
                  • elan13 Re: Ile mozna? 02.07.08, 23:47
                    joannabarska napisała:

> "Trzech kumpli" do znudzenia...W TVN24 w niedziele znowu. Chyba
                    > Wildstein wiecej zarobił na Maleszcze niz Maleszka na nim.
                    > Donosiciele wszystkich krajów, łączcie się!

Dzisiaj Wildstein prowadził bogato ilustrowany faktami i cytatami
                    program o tym kim byli założyciele PRL-u, o tych kanaliach na
                    moskiewskim żołdzie w rodzaju Marcelego Nowotki, o renegatach spod
                    znaku KPP, którzy np. domagali się oddania ziem zachodnich Niemcom
                    (po roku 1918), o zbrodniarzach spod znaku Armii Ludowej. We
                    własnych dokumentach zapisali, że chcą Niepodległej Polskiej
                    Republiki Radzieckiej.

• Gość: eto Re: Trzech Kumpli, bedzie powtórka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:42
      w najblizszych dniach
      • Gość: bober Re: Trzech Kumpli, bedzie powtórka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 21:17
        czemu TVN powtarza co kilka dni ten sam film a przez lata milczała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka