hmm.i.3.kropki 30.06.08, 23:13 tutaj Poeta oszalał, rozgryzł kurzajkę na nosie, westchnął i łzami się zalał, i poszedł dalej z łososiem." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zesty Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 08:22 Internet zawedrowal "pod strzechy"... tyle mniej-wiecej;-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 09:02 Subtelnie to bardzo określiłeś. Jakby nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
hmm.i.3.kropki Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 14:33 Ha..! Spsialo, ot co..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 19:46 Przepraszam za moją odpowiedź, ale .... aleś spostrzegawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
hmm.i.3.kropki Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 21:07 ze niby ja? ej, no ejno - ja to widze od dawna, teraz tylko zal wyrazilam, majac nadzieje, ze moze rozwinie sie jakas dyskusja... a tu nic, dalej tematy, ze hadko czytac, nie mowiac juz o pisaniu Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 22:26 Ja już żalu nie wyrażam, bo nie ma po co i tak tego nikt nie czyta, a co do jakichś innych postów to próbowałam wprowadzić odmianę ale się chyba kurde nie przyjęło a i wena mnie opuściła bo ileż można ze sobą gadać, no może jeszcze z Paulem, Doćkiem i od czasu Tajnosem, ale oni chyba też mają mało weny albo cholera wie ich co:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Ha.... no co...?;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:34 to nie cholera wie co, to po prostu jest p o r a z a j a c e... docka tez na swoj sposob porazilo ;-p teraz juz oczywista oczywistosc, ejno..? :) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 07:07 HeY, malkontenci! Porażające to są tematy na forum:). Niestety narodowi brak zmysłu refleksji. Naród już nie potrafi gadać o pierdułach. Wszystko musi bć poważne, konkretne, zatrważające no i obrażające!. Ejno, twórz tematy pierdułkowate bo z tej narodowej powagi popadam w deprechę :) jak to młodzież mówi. Paul Ci pomoże, zapewne :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 07:38 p.s. Dziś 85 urodziny Szymborskiej. Szymborska Wisława Obmyślam świat Obmyślam świat, wydanie drugie, wydanie drugie poprawione, idiotom na śmiech, melancholikom na płacz, łysym na grzebień, psom na buty. Oto rozdział: Mowa Zwierząt i Roślin, gdzie przy każdym gatunku masz słownik odnośny. Nawet proste dzień dobry wymienione z rybą ciebie, rybę i wszystkich przy życiu umocni. Ta, dawno przeczuwana, nagle w jawie słów improwizacja lasu! Ta epika sów! Te aforyzmy jeża układane, gdy jesteśmy przekonani, że nic, tylko śpi! Czas (rozdział drugi) ma prawo do wtrącania się we wszystko czy to złe, czy dobre. Jednakże - ten, co kruszy góry, oceany przesuwa i który obecny jest przy gwiazd krążeniu, nie będzie mieć najmniejszej władzy nad kochankami, bo zbyt nadzy, bo zbyt objęci, z nastroszoną duszą jak wróblem na ramieniu. Starość to tylko morał przy życiu zbrodniarza. Ach, więc wszyscy są młodzi! Cierpienie (rozdział trzeci) ciała nie znieważa. Śmierć, kiedy śpisz, przychodzi. A śnić będziesz, że wcale nie trzeba oddychać, że cisza bez oddechu to niezła muzyka, jesteś mały jak iskra i gaśniesz do taktu. Śmierć tylko taka. Bólu więcej miałeś trzymając różę w ręce i większe czułeś przerażenie widząc, że płatek spadł na ziemię. Świat tylko taki. Tylko tak żyć, I umierać tylko tyle. A wszystko inne - jest jak Bach chwilowo grany na pile. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi za co dostaje sie Nobla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:18 Szymborska Wisława Lenin Że w bój poprowadził krzywdzonych, że trwałość zwycięstwu nadał, dla nadchodzących epok stawiając mocny fundament - grób, w którym leży ten nowego człowieczeństwa Adam, wieńczony będzie kwiatami z nieznanych dziś jeszcze planet. (wiersz pochodzi z tomiku DLATEGO ŻYJEMY, wyd. II, wydawnictwo Czytelnik 1954 rok) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: za co dostaje sie Nobla ? 02.07.08, 11:41 Kto jest poetą - poetą jest ten który pisze wiersze i ten który wierszy nie pisze poetą jest ten który zrzuca więzy i ten który więzy sobie nakłada poetą jest ten który wierzy i ten który uwierzyć nie może poetą jest ten który kłamał i ten którego okłamano poetą jest ten co ma usta i ten który połyka prawdę ten który upadał i ten który się podnosi poetą jest ten który odchodzi i ten który odejść nie może Różewicz Tadeusz pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mwt To moze badz empi konsekwentny.. 02.07.08, 10:32 i walnij w berecik tego nizej (albo wyzej, bo nie wiem jak sie moj post ukaze)... klaniam ;-) wisia Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 11:54 Empi, a kim była Szymborska? Chrześcijanką, patriotką czy komunistką? ;). Co znaczyły słowa: " tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono "? Jak sobie odpowiesz na te pytania to zrozumiesz, że tematy, które są poruszane na forum są potrzebne. Pomogą ludziom zrozumieć dokąd zmierzają... Pozdrawiam ( nelly ) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 11:59 Nelly wybacz, nie chce mi się w kółko i to samo debatować. Wyluzuj, zmień płytę, koń na ogrodzie i jeszcze parę innych rzeczy i spraw :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 12:08 Empi, Ty nie musisz w kółko o tym samym debatować. Bo chociaż mówisz coś innego, w gruncie rzeczy mówisz o tym samym. Jeśli myślisz, że dasz rady z czymś walczyć jednoczesnie tego broniąc to życzę powodzenia w tej walce z samym sobą ;). Jakiekolwiek tematy są poruszane to mają jeden wspólny mianownik: " podwójna moralność ". Skoro sam lubisz sie oszukiwać i tego nie widzisz to nie będę Ci tego wyjaśniać. Co do mnie. Jestem bardzo wyluzowana i moje posty wcale poważne nie są. Ja sie bardzo dobrze na forach bawię. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 12:13 :). Nelly ta sama zabawa potrafi zmęczyć. Tobie dobrze, wszystko dla Ciebie jest jasne i wszystko potrafisz ocenić i sklasyfikować. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 13:51 Przepraszam Empi ale muszę napisać " pie..nie o Szopenie".... i pozdrowić Ejno Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 14:34 A słoneczko, to Wam dekielków dziś z deka nie przypaliło? Nieważne, tak tylko pytam...:-P Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 14:58 Nie przypaliło Tajnosie drogi bo słońce to ja dziś ino po przebudzeniu widziałam a teraz okna nie mam i gó.. widzę:) Pozdrawiam Ejno Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 15:01 Zatem dalej pracujesz tam gdzie pracowałaś? Biedactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 15:11 Jestem na etapie poszukiwań, w dalszym ciągu, niestety, nie jest proste znaleźć coś co by mi odpowiadało i za godne pieniądze (uprzedzam, że wydrę buzię na każdego, kto zmieni ten temat na polityczny i Empi będzie mnie musiał wycinać:)). Ale jestem Folkatko dobrej myśli, choć wczoraj załamanie przechodziłam, kryzys, dolina, dziś lepiej, wstałam z nowym nastrojem:) Dziękuję za współczucie ale sama sobie zgotowałam ten los:) teraz pora na zmiany:) Buźka Ejno Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Co sie stalo z tym forum...??????? n/t 02.07.08, 16:08 jedzie busiarz drogą krętą już podpity kręci piętą wtem w oddali dostrzegł drzewo kierownicą skręca w lewo sto pięćdziesiąt na zegarze przylutował w pełnej parze i w króciutką małą chwilkę bus się spłaszczył w harmonijkę Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Co sie stalo z tym forum...??????? n/t 02.07.08, 16:55 Czy my wszyscy tacy tępi, że tu za nas pisze empi? Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Co sie stalo z tym forum...??????? n/t 02.07.08, 17:18 Empi normalnie rewelacja:):):) Cha cha cha ale się uśmiałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
sothink empi :) 02.07.08, 17:19 biedny empi nie ma kasy bo w wyborczej są skąpasy chłopak siedzi, moderuje a wyborcza mu żałuje więc kasuje wątki stadnie klika, pstryka gdzie popadnie całe forum chciał skasować swą frustrację wyładować szczęście w porę wyhamował życie forum wyratował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:13 Pewien empi z miasta Lublina na forum posty gesto wycina tnie na ukos, tnie na wprost nie zostawia nic na wynos jako maz prawy dba o dobro sprawy klaniam ;-) wisia PSsssss... a calosc tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28589442&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: empi ;) 02.07.08, 20:19 O matko jedyno, Empi czy ty to wszystko czytasz? Ja sie powyłam ze śmiechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:24 Ej, no... oswiec mnie ejno, bo skad te paroksyzmy...? wisia Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: empi ;) 02.07.08, 20:28 A ty nie możesz normalnie pisać Wisiu moja droga, tylko się popisywać tutaj, że się zna język ecyklopedyczny? ;P Dlaczego zaraz paroksyzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:35 bosz... a co? mialam pisac o szczegolach anatomicznych (znowu zle? ;- P), ze cie boki bola ze smiechu, zajady pekaja i czkawka lapie..? ghrrrr... twoje szczescie, ze jestes jedna, jesli nie jedyna normalna na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: empi ;) 02.07.08, 20:39 Wisiu Słoneczko, ja to najnormalniejsza w świecie jestem, stąd to pytanie:) Wolałabym o tych zajadach, bokach itp. A pisz Kochana o szczegółach anatomicznych ile wlezie, przynajmniej normalny język się tutaj pojawi:) A co do tych odczuć, to ja się normalnie wzruszyłam bo taka piękna poezja i to skierowana do Epiego tutaj powstaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:42 ejno, wisie juz tak maja, ze nie wyja ze smiechu... sorry, milenka moja, nic na to nie poradze ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: empi ;) 02.07.08, 22:10 Sorki za brak aktywności w tym wątku. Mam remont w domu. Poważny! Fachowcy twierdzą, że jak skończą dopiero to będzie poezja! :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: empi ;) 02.07.08, 23:27 Po co głowę, rękę strzępisz skoro myśl twą wytnie empi? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: empi ;) 04.07.08, 13:39 Empi, niech ten Twój dom remontują do końca świata! Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: empi ;) 04.07.08, 14:04 Doćku a ja myślałem, że nieszczęścia łączą ludzi. Niestety polskie złośliwe cechy dotyczą wszystkich pokoleń. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: empi ;) 04.07.08, 14:50 A skąd wiesz co jest nieszczęściem? Nieszczęście jednego może być szczęściem dla kogoś innego. Dla niego samego też może być szcześciem, ale na razie tego nie widzi. " Każda złośliwość losu niesie w sobie zapowiedź równie wielkiej lub jeszcze większej korzyści ". Ale poprzez stres tego nie widać. Wyluzuj Empi. Joanna życzy Ci niekończącego sie remontu, bo dzięki temu to co ważne na forum - zostanie. Ty wycinasz zanim zrozumiesz. Więc Joanna dba o Twoje forum, bo rozumie więcej ;). Dba, aby Twoje forum nie zmieniło sie w Pogaduchy o niczym i walkę przedszkolaków w piaskownicy... Pozdrawiam ( nelly ) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: empi ;) 04.07.08, 15:02 Ja tam lubię pogaduchy, wolałabym, żeby Joanna tak bardzo nie dbała o o to, bo wtedy ja bym była nieszczęśliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: empi ;) 04.07.08, 15:46 >Ty wycinasz zanim zrozumiesz Wybacz mi, nie będę starał się zrozumieć wulgaryzmów i trolli. Tylko wtedy wycinam. :) Szanownej Joanny nie wycinam, choć inni się tego dopominają.:) Tak więc stoję na straży Jej praw, a tu tak niewdzięczność z takimi życzeniam. Niech Ją taki remont trafi, kurdelemele!. :) Sorki zagalopowałem się, Joanna już jest po remoncie (niedawno wróciła ze szpitala). Niech Jej mieszkanie trafi remont a fachowcy niech będą ze sprzyjającej opcji politycznej bo inaczej popełnią jakiś sabotaż w wykonywanych pracach gdy się zorientują w Jej poglądach :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: empi ;) 04.07.08, 21:12 empi,sabotaż? Dobrze znasz czasy tzw. komuny! A co do remontu to był tylko zart. Wiecej poczucia homoru i umiejętnosci znajdowania go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Joasce ku rozwadze ;-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:40 moja ulubiona Cioteczka, kiedy skonczyla 70. latek stwierdzila samokrytycznie: gdy bylam mloda, moje ironiczne osady, zlosliwostki i ciety jezyk byly nazywane wykladnikiem inteligencji; teraz pora sie 'ustatkowac', bo powiedza, ze jestem zgryzliwa dziumdzia ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: empi ;) 04.07.08, 21:48 ależ ja to wszystko pisałem z poczucia humoru, nie było moim zamiarem obrażać się ani kogoś obrażać. (najwyżej na fachowców prowadzących remont) :)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: empi ;) 05.07.08, 12:21 Temat remontu wyczerpany. Co tam remont, idż na Giewont! Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: empi ;) 05.07.08, 15:08 dobrze napisała empi, wycinasz zanim zrozumiesz:) całkowicie losowo, no ale jaka płaca taka praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka trollujecie i tyle, jedna czwarta wpisów jest ejno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 17:53 troche umiaru i kultury, Odpowiedz Link Zgłoś