Dodaj do ulubionych

Co sie stalo z tym forum...??????? n/t

30.06.08, 23:13
tutaj Poeta oszalał,
rozgryzł kurzajkę na nosie,
westchnął i łzami się zalał,
i poszedł dalej z łososiem."
Obserwuj wątek
    • zesty Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 08:22
      Internet zawedrowal "pod strzechy"... tyle mniej-wiecej;-).
      Uszanowanie,
      Paul
      • dociek Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 09:02
        Subtelnie to bardzo określiłeś. Jakby nie Ty.
        • hmm.i.3.kropki Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 14:33
          Ha..! Spsialo, ot co..!!!
          • ejno Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 19:46
            Przepraszam za moją odpowiedź, ale .... aleś spostrzegawczy...
            • hmm.i.3.kropki Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 21:07
              ze niby ja? ej, no ejno - ja to widze od dawna, teraz tylko zal
              wyrazilam, majac nadzieje, ze moze rozwinie sie jakas dyskusja... a
              tu nic, dalej tematy, ze hadko czytac, nie mowiac juz o pisaniu
              • ejno Re: Ha.... no co...?;-) 01.07.08, 22:26
                Ja już żalu nie wyrażam, bo nie ma po co i tak tego nikt nie czyta, a co do
                jakichś innych postów to próbowałam wprowadzić odmianę ale się chyba kurde nie
                przyjęło a i wena mnie opuściła bo ileż można ze sobą gadać, no może jeszcze z
                Paulem, Doćkiem i od czasu Tajnosem, ale oni chyba też mają mało weny albo
                cholera wie ich co:)
                • Gość: hmm... Re: Ha.... no co...?;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:34
                  to nie cholera wie co, to po prostu jest p o r a z a j a c e...
                  docka tez na swoj sposob porazilo ;-p

teraz juz oczywista oczywistosc, ejno..? :)
                  • empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 07:07
                    HeY, malkontenci! Porażające to są tematy na forum:). Niestety
                    narodowi brak zmysłu refleksji. Naród już nie potrafi gadać o
                    pierdułach. Wszystko musi bć poważne, konkretne, zatrważające no i
                    obrażające!. Ejno, twórz tematy pierdułkowate bo z tej narodowej
                    powagi popadam w deprechę :) jak to młodzież mówi. Paul Ci pomoże,
                    zapewne :).
                    pzdr.
                    • empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 07:38
                      p.s. Dziś 85 urodziny Szymborskiej.

Szymborska Wisława

Obmyślam świat

Obmyślam świat, wydanie drugie, wydanie drugie poprawione, idiotom
                      na śmiech, melancholikom na płacz, łysym na grzebień, psom na buty.
                      Oto rozdział: Mowa Zwierząt i Roślin, gdzie przy każdym gatunku masz
                      słownik odnośny. Nawet proste dzień dobry wymienione z rybą ciebie,
                      rybę i wszystkich przy życiu umocni. Ta, dawno przeczuwana, nagle w
                      jawie słów improwizacja lasu! Ta epika sów! Te aforyzmy jeża
                      układane, gdy jesteśmy przekonani, że nic, tylko śpi! Czas (rozdział
                      drugi) ma prawo do wtrącania się we wszystko czy to złe, czy dobre.
                      Jednakże - ten, co kruszy góry, oceany przesuwa i który obecny jest
                      przy gwiazd krążeniu, nie będzie mieć najmniejszej władzy nad
                      kochankami, bo zbyt nadzy, bo zbyt objęci, z nastroszoną duszą jak
                      wróblem na ramieniu. Starość to tylko morał przy życiu zbrodniarza.
                      Ach, więc wszyscy są młodzi! Cierpienie (rozdział trzeci) ciała nie
                      znieważa. Śmierć, kiedy śpisz, przychodzi. A śnić będziesz, że wcale
                      nie trzeba oddychać, że cisza bez oddechu to niezła muzyka, jesteś
                      mały jak iskra i gaśniesz do taktu. Śmierć tylko taka. Bólu więcej
                      miałeś trzymając różę w ręce i większe czułeś przerażenie widząc, że
                      płatek spadł na ziemię. Świat tylko taki. Tylko tak żyć, I umierać
                      tylko tyle. A wszystko inne - jest jak Bach chwilowo grany na pile.

pzdr.
                      • Gość: kiwi za co dostaje sie Nobla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:18
                        Szymborska Wisława

Lenin

Że w bój poprowadził krzywdzonych,
                        że trwałość zwycięstwu nadał,
                        dla nadchodzących epok
                        stawiając mocny fundament -
                        grób, w którym leży ten
                        nowego człowieczeństwa Adam,
                        wieńczony będzie kwiatami
                        z nieznanych dziś jeszcze planet.

(wiersz pochodzi z tomiku DLATEGO ŻYJEMY, wyd. II, wydawnictwo
                        Czytelnik 1954 rok)
                        • empi Re: za co dostaje sie Nobla ? 02.07.08, 11:41
                          Kto jest poetą -

poetą jest ten który pisze wiersze
                          i ten który wierszy nie pisze

poetą jest ten który zrzuca więzy
                          i ten który więzy sobie nakłada

poetą jest ten który wierzy
                          i ten który uwierzyć nie może

poetą jest ten który kłamał
                          i ten którego okłamano

poetą jest ten co ma usta
                          i ten który połyka prawdę

ten który upadał
                          i ten który się podnosi

poetą jest ten który odchodzi
                          i ten który odejść nie może

Różewicz Tadeusz

pzdr.
                      • mwt To moze badz empi konsekwentny.. 02.07.08, 10:32
                        i walnij w berecik tego nizej (albo wyzej, bo nie wiem jak sie moj post ukaze)...

klaniam ;-)
                        wisia
                      • krytykantka07 Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 11:54
                        Empi, a kim była Szymborska? Chrześcijanką, patriotką czy
                        komunistką? ;). Co znaczyły słowa: " tyle wiemy o sobie ile nas
                        sprawdzono "? Jak sobie odpowiesz na te pytania to zrozumiesz, że
                        tematy, które są poruszane na forum są potrzebne. Pomogą ludziom
                        zrozumieć dokąd zmierzają...

Pozdrawiam ( nelly )
                        • empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 11:59
                          Nelly wybacz, nie chce mi się w kółko i to samo debatować. Wyluzuj,
                          zmień płytę, koń na ogrodzie i jeszcze parę innych rzeczy i spraw :)
                          pzdr.
                          • krytykantka07 Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 12:08
                            Empi, Ty nie musisz w kółko o tym samym debatować. Bo chociaż mówisz
                            coś innego, w gruncie rzeczy mówisz o tym samym. Jeśli myślisz, że
                            dasz rady z czymś walczyć jednoczesnie tego broniąc to życzę
                            powodzenia w tej walce z samym sobą ;). Jakiekolwiek tematy są
                            poruszane to mają jeden wspólny mianownik: " podwójna moralność ".
                            Skoro sam lubisz sie oszukiwać i tego nie widzisz to nie będę Ci
                            tego wyjaśniać. Co do mnie. Jestem bardzo wyluzowana i moje posty
                            wcale poważne nie są. Ja sie bardzo dobrze na forach bawię.
                            • empi Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 12:13
                              :). Nelly ta sama zabawa potrafi zmęczyć. Tobie dobrze, wszystko dla
                              Ciebie jest jasne i wszystko potrafisz ocenić i sklasyfikować.
                              pzdr.
                              • ejno Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 13:51
                                Przepraszam Empi ale muszę napisać " pie..nie o Szopenie"....
                                i pozdrowić
                                Ejno
                                • tajnos.agentos Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 14:34
                                  A słoneczko, to Wam dekielków dziś z deka nie przypaliło? Nieważne,
                                  tak tylko pytam...:-P
                                  • ejno Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 14:58
                                    Nie przypaliło Tajnosie drogi bo słońce to ja dziś ino po
                                    przebudzeniu widziałam a teraz okna nie mam i gó.. widzę:)
                                    Pozdrawiam
                                    Ejno
                                    • folkatka Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 15:01
                                      Zatem dalej pracujesz tam gdzie pracowałaś? Biedactwo!
                                      • ejno Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 15:11
                                        Jestem na etapie poszukiwań, w dalszym ciągu, niestety, nie jest
                                        proste znaleźć coś co by mi odpowiadało i za godne pieniądze
                                        (uprzedzam, że wydrę buzię na każdego, kto zmieni ten temat na
                                        polityczny i Empi będzie mnie musiał wycinać:)). Ale jestem Folkatko
                                        dobrej myśli, choć wczoraj załamanie przechodziłam, kryzys, dolina,
                                        dziś lepiej, wstałam z nowym nastrojem:) Dziękuję za współczucie ale
                                        sama sobie zgotowałam ten los:) teraz pora na zmiany:)
                                        Buźka
                                        Ejno
                                        • folkatka Re: Ha.... no co...?;-) 02.07.08, 15:15
                                          Trzymam kciuki!!
                                          • ejno Trzymaj Folkatoko i 02.07.08, 16:04
                                            ...nogowe kciuki tyż:P
                                            Buźka
                                            Ejno
    • sothink Re: Co sie stalo z tym forum...??????? n/t 02.07.08, 16:08
      jedzie busiarz drogą krętą
      już podpity kręci piętą

wtem w oddali dostrzegł drzewo
      kierownicą skręca w lewo

sto pięćdziesiąt na zegarze
      przylutował w pełnej parze

i w króciutką małą chwilkę
      bus się spłaszczył w harmonijkę
      • joannabarska Re: Co sie stalo z tym forum...??????? n/t 02.07.08, 16:55
        Czy my wszyscy tacy tępi,
        że tu za nas pisze empi?
        • ejno Re: Co sie stalo z tym forum...??????? n/t 02.07.08, 17:18
          Empi normalnie rewelacja:):):) Cha cha cha ale się uśmiałam:)
        • sothink empi :) 02.07.08, 17:19
          biedny empi nie ma kasy
          bo w wyborczej są skąpasy

chłopak siedzi, moderuje
          a wyborcza mu żałuje

więc kasuje wątki stadnie
          klika, pstryka gdzie popadnie

całe forum chciał skasować
          swą frustrację wyładować

szczęście w porę wyhamował
          życie forum wyratował
          • Gość: wisia empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:13
            Pewien empi z miasta Lublina
            na forum posty gesto wycina
            tnie na ukos, tnie na wprost
            nie zostawia nic na wynos

jako maz prawy dba o dobro sprawy

klaniam ;-)
            wisia

PSsssss... a calosc tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28589442&v=2&s=0
            • ejno Re: empi ;) 02.07.08, 20:19
              O matko jedyno, Empi czy ty to wszystko czytasz? Ja sie powyłam ze śmiechu:)
              • Gość: wisia Re: empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:24
                Ej, no... oswiec mnie ejno, bo skad te paroksyzmy...?

wisia
                • ejno Re: empi ;) 02.07.08, 20:28
                  A ty nie możesz normalnie pisać Wisiu moja droga, tylko się popisywać tutaj, że
                  się zna język ecyklopedyczny? ;P Dlaczego zaraz paroksyzmy?
                  • Gość: wisia Re: empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:35
                    bosz... a co? mialam pisac o szczegolach anatomicznych (znowu zle? ;-
                    P), ze cie boki bola ze smiechu, zajady pekaja i czkawka lapie..?

ghrrrr... twoje szczescie, ze jestes jedna, jesli nie jedyna
                    normalna na tym forum...
                    • ejno Re: empi ;) 02.07.08, 20:39
                      Wisiu Słoneczko, ja to najnormalniejsza w świecie jestem, stąd to pytanie:)
                      Wolałabym o tych zajadach, bokach itp. A pisz Kochana o szczegółach
                      anatomicznych ile wlezie, przynajmniej normalny język się tutaj pojawi:) A co do
                      tych odczuć, to ja się normalnie wzruszyłam bo taka piękna poezja i to
                      skierowana do Epiego tutaj powstaje:)
                      • Gość: wisia Re: empi ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:42
                        ejno, wisie juz tak maja, ze nie wyja ze smiechu... sorry, milenka
                        moja, nic na to nie poradze ;-P
                        • empi Re: empi ;) 02.07.08, 22:10
                          Sorki za brak aktywności w tym wątku. Mam remont w domu. Poważny!
                          Fachowcy twierdzą, że jak skończą dopiero to będzie poezja! :).
                          pzdr.
                          • joannabarska Re: empi ;) 02.07.08, 23:27
                            Po co głowę, rękę strzępisz
                            skoro myśl twą wytnie empi?
                          • joannabarska Re: empi ;) 04.07.08, 13:39
                            Empi, niech ten Twój dom remontują do końca świata!
                            • dociek Re: empi ;) 04.07.08, 13:40
                              Jak można człowiekowi tak źle życzyć, co?
                              • empi Re: empi ;) 04.07.08, 14:04
                                Doćku a ja myślałem, że nieszczęścia łączą ludzi. Niestety polskie
                                złośliwe cechy dotyczą wszystkich pokoleń. :)
                                pzdr.
                                • krytykantka07 Re: empi ;) 04.07.08, 14:50
                                  A skąd wiesz co jest nieszczęściem? Nieszczęście jednego może być
                                  szczęściem dla kogoś innego. Dla niego samego też może być
                                  szcześciem, ale na razie tego nie widzi. " Każda złośliwość losu
                                  niesie w sobie zapowiedź równie wielkiej lub jeszcze większej
                                  korzyści ". Ale poprzez stres tego nie widać. Wyluzuj Empi. Joanna
                                  życzy Ci niekończącego sie remontu, bo dzięki temu to co ważne na
                                  forum - zostanie. Ty wycinasz zanim zrozumiesz. Więc Joanna dba o
                                  Twoje forum, bo rozumie więcej ;). Dba, aby Twoje forum nie zmieniło
                                  sie w Pogaduchy o niczym i walkę przedszkolaków w piaskownicy...

Pozdrawiam ( nelly )
                                  • ejno Re: empi ;) 04.07.08, 15:02
                                    Ja tam lubię pogaduchy, wolałabym, żeby Joanna tak bardzo nie dbała
                                    o o to, bo wtedy ja bym była nieszczęśliwa...
                                  • empi Re: empi ;) 04.07.08, 15:46
                                    >Ty wycinasz zanim zrozumiesz
                                    Wybacz mi, nie będę starał się zrozumieć wulgaryzmów i trolli. Tylko
                                    wtedy wycinam. :)
                                    Szanownej Joanny nie wycinam, choć inni się tego dopominają.:) Tak
                                    więc stoję na straży Jej praw, a tu tak niewdzięczność z takimi
                                    życzeniam. Niech Ją taki remont trafi, kurdelemele!. :) Sorki
                                    zagalopowałem się, Joanna już jest po remoncie (niedawno wróciła ze
                                    szpitala). Niech Jej mieszkanie trafi remont a fachowcy niech będą
                                    ze sprzyjającej opcji politycznej bo inaczej popełnią jakiś sabotaż
                                    w wykonywanych pracach gdy się zorientują w Jej poglądach :)
                                    pzdr.
                                    • joannabarska Re: empi ;) 04.07.08, 21:12
                                      empi,sabotaż? Dobrze znasz czasy tzw. komuny! A co do remontu to był
                                      tylko zart. Wiecej poczucia homoru i umiejętnosci znajdowania go...
                                      • Gość: wisia Joasce ku rozwadze ;-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:40
                                        moja ulubiona Cioteczka, kiedy skonczyla 70. latek stwierdzila
                                        samokrytycznie: gdy bylam mloda, moje ironiczne osady, zlosliwostki
                                        i ciety jezyk byly nazywane wykladnikiem inteligencji; teraz pora
                                        sie 'ustatkowac', bo powiedza, ze jestem zgryzliwa dziumdzia ;-P
                                      • empi Re: empi ;) 04.07.08, 21:48
                                        ależ ja to wszystko pisałem z poczucia humoru, nie było moim
                                        zamiarem obrażać się ani kogoś obrażać. (najwyżej na fachowców
                                        prowadzących remont) :))
                                        pzdr.
                                        • joannabarska Re: empi ;) 05.07.08, 12:21
                                          Temat remontu wyczerpany. Co tam remont, idż na Giewont!
                                    • sothink Re: empi ;) 05.07.08, 15:08
                                      dobrze napisała empi, wycinasz zanim zrozumiesz:) całkowicie losowo, no ale jaka
                                      płaca taka praca
                                      • Gość: myszka trollujecie i tyle, jedna czwarta wpisów jest ejno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 17:53
                                        troche umiaru i kultury,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka