Dodaj do ulubionych

zapytanie o firmę PRESCO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 23:20
Witam,
Mam pytanie odnośnie firmy PRESCO.
Dziś dostałam od nich list, który był dla mnie sporym zaskoczeniem.
Dług dotyczy opłaty za telewizję kablową w firmie ASTER.
Rozmowa z firma PRESCO nie przyniosła żadnego efektu, ludzie tam są bardzo
niekulturalni i aroganccy, oczywiście grozili mi sądem, jeżeli w przeciągu
miesiąca nie ureguluje długu.
Po rozmowie zaczęłam przeglądać dokładnie dokumenty, które mi przesłano.
Jest oczywiście nakaz do zapłaty, wyciąg z różnych ustaw dotyczących
windykacji i należności a także blankiet przelewu.
Na blankiecie jako odbiorca figuruje firma w Luksemburgu. O co chodzi???
Jaką mam pewność, że te pieniądze trafią w odpowiednie ręce, jeżeli nawet
dzwoniąc do firmy PRESCO osoby, które odbierają telefony, nie chcą się
przedstawić i powiedzieć do jakiej firmy się dodzwoniono.
Co mam zrobić w tej sytuacji.

Obserwuj wątek
    • aniol_stroz1 Re: zapytanie o firmę PRESCO 06.01.09, 12:40
      Ale kto jest nadawcą i jaki adres widnieje na kopercie, tzn. chodzi
      mi o miasto??

Pozdrawiam

• Gość: dida Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 22:38
        nadawcą jest Piła
        • aniol_stroz1 Re: zapytanie o firmę PRESCO 07.01.09, 08:51
          Nie przejmuj się, kilka firm windykacyjnych ma swoje oddziały w
          Luxemburgu, szczerze mówiąc nie mam pojęcia dlaczego, może chodzi o
          podatki. Główna siedziba Presco mieści się w Pile, tak więc pisemko
          przyszło z Polski, a płatności odbędą się przez Luxemburg. I to co
          napisałem o podatkach jest raczej prawdopodobne, no chyba że ktoś
          zna inny powód.

Pozdrawiam
          • Gość: 111 Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:45
            oni do tego są zdolni kupują dŁugi fikcyjne od firmy dawnej tele2 imają swoich prawników
            co tylko makulature podpisują.dziwię się że w polsce jest bezrobocie a oni jakiegoś pismaka z
            luksemburga nasyŁają a prawo jakie jest takie jest . czy obywatele nie powiedzą firmy windyfikacyjne
            nie posiadające w polsce dziaŁalności proszę o opuszczenie kraju .Dlaczego w niemczech taki przekręt
            by nie przeszedŁ,ponieważ tam lepiej pilnuje się obywateli
    • Gość: Marian44 Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.153.31.78.cable.morena.jarsat.pl 07.01.09, 09:22
      Witam,

2006
      utworzenie P.R.E.S.C.O. Investments s.a.r.l. z siedzibą w Luksemburgu, liczba
      pracowników Grupy przekroczyła 200 osób.

2006
      utworzenie Grupy P.R.E.S.C.O., w której skład wchodzą P.R.E.S.C.O. Investments
      s.a.r.l. i P.R.E.S.C.O. Sp. z o. o.

Co do nakazu zapłaty to nie chce mi się wierzyć, że to nie jest ::blef:::.
      W/g mojej wiedzy powinnaś dostać ale z sądu.
      Jak możesz to napisz z którego roku jest ta faktura, firmy windykacyjne prawie w
      całości obsługują " Portfele" z wierzytelnościami przedawnionymi.

Pozdrawiam
      • Gość: burton Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 10:38
        witam ja wlasnie dostalam wezwanie do zaplaty z Sadu na wniosek
        Presto z Luksemburga chodzi o faktury z 2004 roku z plusa i tez nie
        wiem czy to przedawnienie i co robic. Zreszta opisalam sprawe w
        ktoryms poscie ponizej....
        • d0r0taaa Re: zapytanie o firmę PRESCO 15.11.09, 15:22
          Jeśli to jest faktycznie nakaz SĄDOWY, to o przedawnieniu nie ma mowy. Masz 10
          lat, żeby zapłacić sam lub z pomocą komornika.
          • unhappy Re: zapytanie o firmę PRESCO 15.11.09, 15:42
            d0r0taaa napisała:

> Jeśli to jest faktycznie nakaz SĄDOWY, to o przedawnieniu nie ma mowy. Masz 10
            > lat, żeby zapłacić sam lub z pomocą komornika.

Przecież od nakazu można złożyć sprzeciw. I w nim powołać się na przedawnienie.
      • Gość: Dida Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 19:22
        To świeża sprawa bo to są długi z pierwszej połowy 2007
    • Gość: gunia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 14:58
      witam.tez mialam z nimi udreke,zaplac firmie ASTER,a z nimi wogole sie nie
      kontaktuj.Listy niech sobie wysylaja widocznie maja nadmiar papieru.Mi grozili
      okolo roku,ja bylam u radcy prawnego,kazal mi sie z nimi nie kontaktowac,ani
      przez telefon ani listownie.
      • Gość: witek Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 07:33
        brak kontaktu tel.
    • Gość: jude Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.10.09, 18:28
      Presco... skupuje wierzytelności i próbuje je egzekwować od ludzi. są to głównie
      wierzytelności przedawnione lub prawie przedawnione. jeśli sprawa trafi do Sądu
      a Ty nie podniesiesz zarzutu przedawnienia, a orzeczenie się uprawomocni to będą
      mieli prawomocne orzeczenie które będą mogli zaopatrzyć w klauzulę wykonalności
      i egzekwować poprzez komornika.
      • Gość: Pawel Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 195.66.16.* 11.11.09, 22:49
        zwykli wyludzacze wystarczy sie odwolac od nakazu sadowego a ich
        grozby pelzna na niczym. Mi grozili za niezaplacony rachunek z
        2000roku co firma plus gsm na moje reklamacje za poloczenia nie
        odpowiadala wiec ja ich tak samo zlauem i cala ich windykacje .
        sprawe skierowalem do sadu o bez podstawne oskarzenia igrozby
        • Gość: Kasia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 199.64.72.* 16.11.09, 15:10
          A co mam zrobić jeśli ja nie dostawałam żadnych informacji wcześniej od Presco i
          dzisiaj dostałam pismo o zajęciach komorniczych wynagrodzenia. Ja o niczym nie
          byłam informowana, nawet żadnego pisma z sądu nie dostałam, a podobno był
          wcześniej nakaz zapłaty z sądu. Ale ja o niczym takim nie byłam informowana. A
          dzisiaj jak grom z nieba spada na mnie decyzja o zajęciu wynagrodzenia przez
          komornika. Sprawa dotyczy rachunków z ERY i to sprzed 2005 roku!!!
          Czy jest jakaś szansa na rozwiązanie tej sprawy?
          • mordimer.madderdin Re: zapytanie o firmę PRESCO 16.11.09, 19:59
            Szansa jest, ale zależy od kilku czynników. Jeśli sądowy nakaz zapłaty nie był
            doręczony prawidłowo, to masz tydzień na wystąpienie do sądu o przywrócenie
            terminu na wniesienie sprzeciwu. Liczone od dnia następnego po dniu, kiedy
            dowiedziałaś się o zajęciu.
            Może przeprowadzałaś się w międzyczasie, tj. między posiadaniem umowy z Erą a
            zajęciem komorniczym?
            • Gość: Kasia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 199.64.72.* 17.11.09, 07:50
              Zgadza się przeprowadzałam się i pewnie dlatego nic do mnie nie docierało.
              Sprzeciw mam wnieść do sądu w którym była sprawa czy też do sądu przy którym
              działa komornik?
              • Gość: navitech Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.12.09, 19:29
                Witam
                czy moge prosic koleżankę zproblemem o kontakt napriw?
                moj adres: navitech_uk@o2.pl

mam podobny problem i rowniez działam w takiej sprawie.
                Pozdrawiam, Maciek
                • Gość: Aga Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:04
                  Witam ,również pszyszło mi zadłużenie z presco Wysłałam list o wyjaśnienie mi tej sprawy i niestety list (polecony)został mi wrócony,gdyż firma w tym miejscu nie istnieje Dziwne!!!
                  • Gość: Aga Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:11
                    Chodziło o to że firma ERA sprzedała moje rzekome zadłużenie firmie presco z 2004 r. i to z nimi mam wyjaśniać tą sprawę Chciałam i co ?? pismo wróciło z powrotem Czy to możliwe?Gdyby była to poważna firma i zmieniłaby adres to chyba poczta przekazałaby na ich nowy adres?gdzie ja mam ich szukać Bezsens Tylko zatruwają ludziom życie Będę tam jeszcze dzwonićZobaczymy
                    • Gość: Wioletta Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 18:58
                      Ludzie pomocy jestem w desperacji prosze o pomoc dostałam od Presco Investments s.a.r.l list z wezwaniem do zapłaty ale niewiem nawet za co i jest to sprawa z przed dwuch lat niemam pojęcia o co chodzi mam 45 lat i dosc wlasnych problemów by użerać sie z kims takim jak oni syn przeczytal wasze posty i widze ze jest cos nie tak prosze pomozcie jestem wstanie pokazac wam ten list przez kontakt mialowy wojtasek18@op.pl to jest mail mojego syna prosze pomzcie bo oszaleje
                      • unhappy Re: zapytanie o firmę PRESCO 01.03.10, 14:57
                        Nie wiesz za co ale wiesz, że sprawa jest sprzed dwóch lat?
                      • Gość: mirosław Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 07:24
                        witam , mam podobny problem, czy uzyskałeś jakąąś pomoc??
                        lisowiecm@poczta.onet.pl
                      • Gość: Danka Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.play-internet.pl 11.01.12, 07:45
                        mam dług w firmie PRESCO dostałam nakaz zapłaty z sądu nie mam danych do przelewu i w tej firmie nikt nie chce mi go podać na e-maile nie odpowiadają a ja nie chcę czekać na nakaz komornika bo będą wyższe koszta. Proszę pomóżcie.
                        • mordimer.madderdin Re: zapytanie o firmę PRESCO 11.01.12, 09:00
                          Możesz zapłacić przekazem pocztowym. Możesz też wnieść sprzeciw pod byle pretekstem, wtedy sprawa spadnie do twojego sądu rejonowego. Potrwa to kilka miesięcy, w tym czasie będziesz mogła ustalić numer konta. Oczywiście odsetki będą rosły.

Ewentualnie przejrzyj nakaz pod kątem przedawnienia, braków formalnych etc. - być może zdołasz się uchylić całkowicie od spłaty.
        • Gość: jaro17 Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 23:22
          i jak się skończyło
    • Gość: P Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 21:29
      Oni sa do dogadania
      • tecka49 Re: zapytanie o firmę PRESCO 22.08.10, 23:42
        Z nimi nie mozna wogole rozmawiac,krzycza nie dadza nic
        powiedziec,to bylo cos okropnego jak oni sie zachowuja,strasza,nie
        prxzedstawiaja sie,nr telefonu ukrywaja to skandal jest.

MIalam telewizje CYFRA +,korzystalam z niej przez 8 lat,zawsze
        placilam rachunki.W 2007 roku w grudniu spoznilam sie z zaplata
        abonamentu 68 zl to bylo przed samymi swietami i Cfra + wylaczyla mi
        telewizje.Dzwonilam i prosilam ze po swietach zaplace,nie bylo o tym
        mowy nie wlaczyli mi.Wkurzylam sie i zakupilam sobie N - nowo
        telewizje,z ktorej jestem bardzo zadowolona.Od cyfry + mialam
        dekoder za ktory polacilam miesiecznie 10 zl.Ten dekoder juz stanoil
        moja wlasnosc bo go splacalam co miesiac.Kazano mi go zwrocic,wiec
        go oddalam ,mam pokwitowanie na niego i nie zaplacilam tych 68
        zl,poniewaz to oni mi powinni zrocic pieniadze za dekoder.Dzisiaj
        dostalam pismo z firmy windykacyjnej P.R.E.S.C.O. 518 zl/399
        naleznosc glowna i 119 odsetki/nie mam pojecia skad oni taka sume
        wytrzasneli.
        Dekoder po 10 zl miesiecznie = 12 x 10 zl =120 przez 8 lat = 960 zl
        Pomozcie mi co mam zobic.
        A jeszcze jedno skad oni sie dowiedzieli mojego adresu,wyprowadzilam
        sie do innego wojewodztwa rok temu.
        Pozdrawiam i oczekuje pomocy.
        Jeszcze jedno,zadzwonila do mnie kobieta z tej foirmy ,do slowa nie
        dala mi dojsc wykrzykiwala do mnie wiec jej rzucilam suchawka.
        • Gość: Globo Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.10, 16:05
          > MIalam telewizje CYFRA +,korzystalam z niej przez 8 lat,zawsze
          > placilam rachunki.
          Czyli miałaś umowe na czas nieokreślony.
          > W 2007 roku w grudniu spoznilam sie z zaplata
          > abonamentu 68 zl to bylo przed samymi swietami i Cfra + wylaczyla mi
          > telewizje.Dzwonilam i prosilam ze po swietach zaplace,nie bylo o tym
          > mowy nie wlaczyli mi
          obawiam sie, że spóźniłaś sie o wiele wiecej niz 1 miesiąc. Pewnie ok 3 miesiecy, bo po tym czasie Cyfra odłącza odbiorcę.
          > Wkurzylam sie i zakupilam sobie N - nowo
          > telewizje,z ktorej jestem bardzo zadowolona
          A wypowiedziałas umowe Cyfrze?
          > Od cyfry + mialam
          > dekoder za ktory polacilam miesiecznie 10 zl.Ten dekoder juz stanoil
          > moja wlasnosc bo go splacalam co miesiac.
          Dekoder nie stanowił Twojej wlasnosci. Te 10 zł to opłata abonentowa, jesli dekoder by sie zepsuł, to wymieniliby go na nowy bezpłatnie. Mozesz wybrac opcję z własnym dekoderem, wtedy nie płacisz tych 10zl ale jak dekoder padnie to wymienisz go na swoj koszt. Przy abonamencie po kilku latach możesz zgłosic Cyfrze, że chcesz przejąc dekoder na własność (za darmo lub za sumboliczna złotowkę) i wtedy przestana naliczac te 10zl. Ale musisz o to wystapić do Cyfry. Tu nie ma zadnego automatu. Nie zgłaszasz=płacisz 10zl/miesiąc. I wtedy dekoder jest wlasnoscia Cyfry.
          > Kazano mi go zwrocic,wiec
          > go oddalam ,mam pokwitowanie na niego
          Prawidłowo
          > nie zaplacilam tych 68 zl,poniewaz to oni mi powinni zrocic pieniadze za dekoder
          Błąd, dekoder był ich, wiec nic Ci nie powinni zwracać. Ale Ty powinnas zapłacić zaległy abonament. I to nie za 1 miesiąc ale za cały okres wypowiedzenia umowy. Sprawdź w umowie, pewnie to było 3 miesiące.
          > Dzisiaj
          > dostalam pismo z firmy windykacyjnej P.R.E.S.C.O. 518 zl/399
          > naleznosc glowna
          3 miesiace x 68 zl = 204 zl plus pewnie 195 zł koszty ponagleń i windykacji
          > i 119 odsetki/nie mam pojecia skad oni taka sume wytrzasneli.
          Prawie 3 lata pewnie z 3% miesięcznie.
          > Dekoder po 10 zl miesiecznie = 12 x 10 zl =120 przez 8 lat = 960 zl
          To była opłata abonamentowa za wynajem dekodera. Nie myl tego ze spłatą rat za dekoder. Po prostu opłata serwisowa.
          > Pomozcie mi co mam zobic
          Spłacic dług zanim odsetki nie urosną jeszcze bardziej.

• julek865 Re: zapytanie o firmę PRESCO 02.04.13, 20:20
          witam mialam telewizje CYFRA+przez 10 lat zerwalam z nimi umowe teraz przyszlo mi o ostateczna przedegzekucyjna propozycje splaty zadluzenia ,jak nie zaplace w terminie to skieruja do Komornika Sadowego prosze o porade
          • bozena1410 Re: zapytanie o firmę PRESCO 03.04.13, 18:56
            mam to samo tylko juz zrobili za moimi plecami sprawę i komornik wziął mi połowę wypłaty.
            z netii były jakieś rzekome rachunki z 1999 i 2000 roku.
            prawnik napisał mi do sądu o przedawnienie i czekam na odpowiedz
            napisałam do giodo gdyż były pomyłkowe dane .
            i napiszę do izby komorniczej o niesprawdzenie moich danych
            i czekam cierpliwie
          • bozena1410 Re: zapytanie o firmę PRESCO 03.04.13, 19:01
            julek865 napisał(a):

> witam mialam telewizje CYFRA+przez 10 lat zerwalam z nimi umowe teraz przyszlo
            > mi o ostateczna przedegzekucyjna propozycje splaty zadluzenia ,jak nie zapl
            > ace w terminie to skieruja do Komornika Sadowego prosze o porade

a kto przysłał ci teraz pismo ? presco ?
            jeżeli jest to 10 lat temu to możesz podać ich do sądu o przedawnienie sprawy
            ty masz prawo trzymać dokumenty do 5 lat
            tylko tu jest taki jeden feler że takie dokumenty firma może mieć w posiadaniu do 10 lat
            ale nie martw się jest to definitywne przedawnienie
            presco jak i inne firmy windykacyjne będą pozbawione do takich postępów
            a kiedy ? to nie wiadomo
            wiadomo jak sejm powoli ustala zarządzenia
            • unhappy Re: zapytanie o firmę PRESCO 03.04.13, 20:24
              bozena1410 napisał(a):

> a kto przysłał ci teraz pismo ? presco ?
              > jeżeli jest to 10 lat temu to możesz podać ich do sądu o przedawnienie sprawy

Proszę was weryfikujcie swoją wiedzę. To naprawdę jest parę minut w google. Nie podaje się wierzyciela do sądu podnosząc zarzut przedawnienia. Czeka się aż wierzyciel wniesie przeciwko nam pozew i DOPIERO WTEDY w sprzeciwie/zarzutach podnosi się zarzut przedawnienia. O ile ma to sens :)

> ty masz prawo trzymać dokumenty do 5 lat
              > tylko tu jest taki jeden feler że takie dokumenty firma może mieć w posiadaniu
              > do 10 lat

Jeżeli twierdzisz, że firma może przechowywać dokumenty DO 10 lat to na jakiej podstawie tak twierdzisz? Tego co jedna ciocia napisała innej cioci na jakimś forum (a co się owej cioci najwyraźniej przyśniło) czy może masz PODSTAWĘ PRAWNĄ takiego ograniczenia? Moim zdaniem firma może domagać się spłaty długu od dłużnika i jego spadkobierców WIECZNIE o ile dłuznik długu nie spłaci. A jak umrze to firma może sobie poszukać spadkobierców do nękania o ile ci nie odrzucą spadku.

Pamiętaj, że twoje rady mogą być podstawą czyichś REALNYCH działań. Apeluję o więcej rozsądku.
              • bozena1410 Re: zapytanie o firmę PRESCO 05.04.13, 11:18
                Jeżeli twierdzisz, że firma może przechowywać dokumenty DO 10 lat to na jakiej
                > podstawie tak twierdzisz? Tego co jedna ciocia napisała innej cioci na jakimś f
                > orum (a co się owej cioci najwyraźniej przyśniło) czy może masz PODSTAWĘ PRAWNĄ
                > takiego ograniczenia? Moim zdaniem firma może domagać się spłaty długu od dłuż
                > nika i jego spadkobierców WIECZNIE o ile dłuznik długu nie spłaci. A jak umrze
                > to firma może sobie poszukać spadkobierców do nękania o ile ci nie odrzucą spad
                > ku.
                unhappy piszesz bzdury i podejrzewam ze jestes pracownikiem presco
                • mordimer.madderdin Re: zapytanie o firmę PRESCO 05.04.13, 21:26
                  bozena1410 napisał(a):
                  > unhappy piszesz bzdury i podejrzewam ze jestes pracownikiem presco

Gdyby głupota mogła fruwać, zastąpiłbyś, trollu, NASA :D

Skasowałbym twój post, bo podobnie jak poprzedni poza bredniami nic nie wnosi do dyskusji, ale może ktoś iny to uczyni.
                  Natomiast każdy kolejny, równie nowatorski - owszem, wywalę.
                  • bozena1410 Re: zapytanie o firmę PRESCO 06.04.13, 12:14
                    mordimer.madderdin napisał:

> bozena1410 napisał(a):
                    > > unhappy piszesz bzdury i podejrzewam ze jestes pracownikiem presco

>
                    > Gdyby głupota mogła fruwać, zastąpiłbyś, trollu, NASA :D
                    >
                    > Skasowałbym twój post, bo podobnie jak poprzedni poza bredniami nic nie wnosi d
                    > o dyskusji, ale może ktoś iny to uczyni.
                    czy słowa skierowane są do mnie ?
                    > Natomiast każdy kolejny, równie nowatorski - owszem, wywalę.
                  • bozena1410 Re: zapytanie o firmę PRESCO 06.04.13, 12:17
                    mordimer.madderdin napisał:

> bozena1410 napisał(a):
                    > > unhappy piszesz bzdury i podejrzewam ze jestes pracownikiem presco

>
                    > Gdyby głupota mogła fruwać, zastąpiłbyś, trollu, NASA :D
                    >
                    > Skasowałbym twój post, bo podobnie jak poprzedni poza bredniami nic nie wnosi d
                    > o dyskusji, ale może ktoś iny to uczyni.
                    > Natomiast każdy kolejny, równie nowatorski - owszem, wywalę.

czy słowa są do mnie skierowane ? bo jeżeli tak,to nie ma o czym tu na forum dyskutować.Nie obrażam nikogo ,tylko przekazuję wiadomości jakich dowiedziałam się od prawnika .
                    • unhappy Re: zapytanie o firmę PRESCO 06.04.13, 16:00
                      bozena1410 napisał(a):

> czy słowa są do mnie skierowane ? bo jeżeli tak,to nie ma o czym tu na forum dy
                      > skutować.Nie obrażam nikogo ,tylko przekazuję wiadomości jakich dowiedziałam si
                      > ę od prawnika .

O kurde. Argument z prawnika. Pozamiatane :D

Skoro jednak, w co mocno wątpię prawnik ci powiedział, że:

"jeżeli jest to 10 lat temu to możesz podać ich do sądu o przedawnienie sprawy"

oraz

"tylko tu jest taki jeden feler że takie dokumenty firma może mieć w posiadaniu do 10 lat"

to mała rada: zmień tego prawnika :)
    • agnieszka.wikira Re: zapytanie o firmę PRESCO 26.07.10, 17:53
      Nie jestem, co prawda, zadłużona, ale od wielu miesiecy męczę się z
      firmą PRESCO, która ewidentnie posługuje się groźbami, łamie prawo,
      straszy. Już mieli mnie podać so Sądu, na co notabene czekałam, by w
      końcu zakończyć korespondencję, ale jakoś radca prawny szybko się ze
      sprawy ssądowej wycofał. Służę informacjami na temat moich trudnych
      kontaktów z Presco.
      Z poważaniem
      Agnieszka Wikira
      • Gość: Aneta Sywak Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.internetia.net.pl 06.10.11, 12:27
        Witam czy mogłabym prosić o numer telefonu mam kilka pytan w sprawie firmy PRESCO lub proszę o kontakt na e-mail iwik2@wp.pl
        • mordimer.madderdin Re: zapytanie o firmę PRESCO 06.10.11, 22:56
          Iwonko B. - trochę nieładnie posługiwać się nazwiskiem znajomej.

Gość portalu: Aneta Sywak napisał(a):
          > Witam czy mogłabym prosić o numer telefonu mam kilka pytan w sprawie firmy PRES
          > CO lub proszę o kontakt na e-mail iwik2@wp.pl
    • tecka49 Re: zapytanie o firmę PRESCO 22.08.10, 23:43
      Czy mozesz nam napisac ile kosztuje taka porada????
      • mordimer.madderdin Re: zapytanie o firmę PRESCO 23.08.10, 06:11
        Porada prawna u "stacjonarnego" prawnika - co ma znaczenie, bo przynajmniej
        wiesz, że rozmawiasz z prawnikiem, a nie z anonimem z internetu, kosztuje zwykle
        w granicach 100 pln. Tyle, że na tym etapie w zasadzie niczego się nie dowiesz:
        sprawa jest stara, ty już pewnie niewiele pamiętasz, a przede wszystkim nie
        znasz żadnych konkretnych dowodów, jakie mogłaby przedstawić strona przeciwna a
        do których musiałby się ustosunkować prawnik. Skasuje cię więc za bardzo ogólną
        poradę.

Na twoim miejscu w żaden sposób nie przejmowałbym się telefonami PRESCO. Sprawa
        jest tak stara, że jeśli gdzieś nie nastąpiło przerwanie biegu przedawnienia, to
        możesz spać spokojnie. Od PRESCO na tym etapie nie wydębisz żadnych konkretnych
        informacji nt swojego zadłużenia: taką mają politykę działania, wrzaski w
        słuchawkę, zastraszanie, pressing etc. Podejrzewam zresztą, że krzykacze
        telefoniczni - najniższy po sprzątaczkach szereg pracowników - po prostu nawet
        nie mają zaszczytu posiadania dostępu do tych danych :-)

Co innego w przypadku skierowania sprawy do sądu: tutaj PRESCO będzie
        musiało przygotować konkretne dowody, sąd, jeśli na ich podstawie
        wyda nakaz zapłaty, będzie musiał powiadomić ciebie, a ty będziesz mieć czas na
        ustosunkowanie się nakazu i przedłożonych w nim dowodów. I wtedy właśnie możesz
        iść do prawnika: zlecić mu zastępstwo procesowe, podniesienie zarzutu
        przedawnienia etc. Jego koszty ostatecznie poniesie strona przegrana. Koszty
        przy tej kwocie nie są wielkie: jakieś 180 pln.

A za palantami z windykacji telefonicznej jeśli tak cię stresują te rozmowy, nie
        rozmawiaj w ogóle. Na pytanie o datę urodzenia odpowiadaj, że co to ich
        obchodzi i niech idą precz.
      • Gość: janek Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 188.165.160.* 02.03.13, 12:13
        Proponuję przeczytać o presco investments:
        forumprawne.org/windykacja/105964-dlug-w-firmie-presco-investments-s-r-l-czy-przedawniony-16.html
        Dokładnie opisane, jak działa firma P.R.E.S.C.O s.a.r.l. i co należy robić.
    • Gość: kobieta Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 83.143.162.* 18.09.10, 20:42
      Ta firma to jacyś dziwni ludzie,aby nie nazywać ich oszustami, naciągaczami, bandytami! Maja jakieś dziwne kwity z Cyfry na mnie, z 2006 roku, jeden nawet na wysokość 1 PLN! Generalnie ostatni kwit z kwietnia 2006 roku, jak wszyscy wiemy przedawnione. Niestety w sobotę w porze obiadowej, zadzwoniła do mnie jakaś arogancka, agresywna pani Monika z firmy i zaczęła na mnie krzyczeć, że mam zapłacić. Jak powiedziałam, że w tej kwestii skontaktuje się z nimi mój prawnik, zaczęła być bardzo agresywna, po jakimś czasie powiedziałam jej, że jeszcze słowo, a zgłoszę sprawę na policję i prokuraturę za nękanie. To jest szokujące jak ta firma się zachowuje, tym bardziej że nic mi nie przesłali. Bo mail z informacją wątpliwą, na podstawie której komuś mam płacić pieniądze?????? Bez skanów dokumentów, bez podstaw i wyliczeń, to chore!
      Czy powinnam zgłaszać to na Policję, czy w Polsce ktoś, coś z tym zrobi? Na temat tej firmy jest tysiące informacji w internecie i Policja, prokuratura CBŚ nie zajmuje się sprawdzeniem kto to jest! To szok. A może powinnam wytoczyć sprawę Cyfra + za łamanie polskiego prawa? Zwłaszcza, że mam pismo z rozwiązaniem umowy miedzy mną a Cyfrą + z dniem 01 grudnia 2006 roku!
    • Gość: Jadzia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 08:28
      ja też mam problem z firmą presco . w 2000 roku oddalam im sprzęt mam na to potwierdzenie oni zaś nękają mnie że sprzęt nie został zwrócony i naliczyli mi aż 800 zł do zapłaty .Niby kare za rozwiązanie umowy ,za nie zwrócony sprzęt a do tego odsetki ,i tez nie wiem co robić czy udać się do tej firmy presco cz poradzić się radcy prawnego. nie wiem czy po 10 latach maja prawo mnie nękać?
      • alpepe Re: zapytanie o firmę PRESCO 06.10.10, 20:26
        nie mają, olej ich. Ich siła tkwi w nachodzeniu, niektórzy się łamią i przyznają się do wszystkiego, by tylko dano im spokój.
    • Gość: emila Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 19:17
      w 1999 roku podpisałam umowę z cyfrą + na dwa lata , po roku rozwiązałam z nimi umowę ze względu na ciągłe blokowanie programów , dzwoniąc do nich ponosiłam ogromne koszty . zdałam dekoder i mam na to potwierdzenie .po 10 latach okazało się że mam dług u cyfry która go sprzedała dla presco. oni zaś mnie nękają i żądają zapłaty za to ze przed upływem dwóch lat rozwiązałam z nimi umowę kary 130 zł , plus za to że mam zapłacić za nie zwrócony dekoder a go zwróciłam w 2000 roku mam potwierdzenie, do tego żądają odsetki , nie wiem co mam robić , grożą mi sądem jeśli nie zapłacę . czy po 10 latach mogą podać mnie do sądu i żądać zapłaty jeżeli mam dowód że zdałam dekoder proszę mi pomóc a będę wdzięczna.
      • dagmara0 Re: zapytanie o firmę PRESCO 11.10.10, 01:03
        Z Presco nie należy rozmawiać ! Bardzo dobrze, że ma Pani potwierdzenie zdania dekodera. Jeżeli przyjdzie z Sądu nakaz zapłaty, należy złożyć sprzeciw od nakazu i nie bać się, jako dowód załaczyć ksero potwierdzenia zdania dekodera.
        Zażądac od Presco kopii umowy sprzedaży wierzytelności, jeśli faktycznie kupili długi od Cyfry. Pozwać do Sądu Cyfre+ o odszkodowanie za naruszenie praw, udostępnienie danych osobowych bez zgody i sprzedaż nieistniejącej wierzytelności . Pójść po poradę i pomoc do Rzecznika Praw Konsumenta w Starostwie Powiatowym. Nie bać się i nie dać się.
        • Gość: lili73 Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.10.10, 19:11
          Gwoli ścisłości. Dług przedawniony nie jest z góry uznany za nieistniejący (art.117kc). Prawo daje dłużnikowi narzędzie dzięki któremu może uchylić się od spełnienia świadczenia aczkolwiek ważnym jest stwierdzenie że nie zawsze sąd przychyli się do powołania (orzecznictwo SN). Żadna z firm windykacyjnych nie kupuje długów fikcyjnych (sic!). Jeśli firma windykacyjna wzywa do spełnienia roszczenia tzn. że wierzyciel pierwotny np Cyfra+ oswiadczyła że dług istnienie i jest wymagalny. W związku z powyższym z firmami windykacyjnymi warto rozmawiać (nie przekrzykiwać się) a jeśli mamy dowody dot. spełnienia świadczenia przedstawić je wraz z pismem o reklamacji. Takie działanie nie przerywa biegu przedawnienia.
          • Gość: Magda Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.pwpw.pl 22.10.10, 11:04
            Ja miałam internet ze sferii. Nie działał z ich winy przez 2 miesiące, ale fakture kazali mi zapłacić i tak. Odwołałam się dwa razy. Odwołanie raz zginęło a innym razem odsyłali mnie co chwilę do innej osoby. W końcu nie zapłaciłam. Za 3 miesiące przyszło rozwiązanie umowy. Modem oddałam a oni mnie naliczyli za rozwiązanie umowy. Ok -mogłam zapłacić i zapomnieć - mój błąd. Firma PRESCO przejęła mój dlug ok. 700 zł. Przyszła mi ugoda : spłata w 12 ratach po ok. 60 zł od maja 2010 roku. Wpłacałam co miesiąc jak przykazali - ustawiłam na koncie bankowym w zleceniach stałych. Nagle 20.10.2010 przychodzi pismo niby od jakiegoś Pana mecenasa, że mam zapłacić 380 zł do 25.10.2010 bo kierują sprawę do prokuratury. Zadzwoniłam tam, że jak to przecież płacę co miesiąc jak w ugodzie i co? Pani mówi, że nie ma osoby, która zajmuje się moją sprawą ale zanotuje, żeby do mnie oddzwoniła. Dzwoni dzis z zastrzezonego i pyta na dzień dobry kiedy zapłacę 380 zł. Pytam sie jej: Jak to?Nie bardzo rozumiem? Przeciez była ugoda? a ona na to: Ugoda została zerwana czekam na pieniądze do wtorku!!!!i odłożyła słuchawkę. Bezczelna baba. Zadzwoniłam tam jeszcze raz. Odebrał koleś i mówi, że on nie widzi danych mojej sprawy, więc musi mnie przełączyć do osby, która się tym zajmuje. Mówię, że chciałabym rozmawiać z jakims koordynatorem lub przełożonym bo Pani, która prowadzi moją sprawę rzuca słuchawką i nie ma z nią żadnej konwersacji. hehe. Przełączył...udało się...Pani koordynator odebrała. Patrzy na moją sprawę i mówi, że to jakieś nieporozumienie, że ktoś musiał się pomylić, że skierował sprawę do kancelarii i że ona zawiesza sprawę. Czyli mam płacic tak jak dotychczas w ratach i że sobie porozmawia z Panią, która prowadzi moją sprawę. Noi co? Co za ludzie tam pracują.ehhh... dzwońcie do przełożonych i spokojnie rozmawiajcie. Oczywiście w podobnych sytuacjach ;-)
            • Gość: EWA Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 08:07
              Sądzę się z PRESCO od 2008r. Sądowy komornik ściągną bowiem z mojego zwrotu podatku dochodowego kilkaset złotych bo odbyła się sprawa sądowa o której ja nic nie wiedziałam, gdyż zawiadomienia o sprawie wysyłane były na adres pod którym nigdy nie zamieszkiwałam i
              na dodatek żądania zapłaty były nie uzasadnione gdyż przede wszystkim były po tereminie a na cześć dochodzonych należności miałam pokwitowania zapłaty. Pierwszą sprawę o bezsasadne pobranej zapłaty wygrałam ale teraz ciągnie się jak flaki z olejem sprawa o zwrot niesłusznie pobranej kwoty ( dokumenty pozwu i inne musi tłumaczyć tłumacz sądowy na język francuski). Kolej termin sprawy to 15.02.2011.
              [b]Gehenna jaką w tej sprawie już dotychczas przeszłam nadaje się na reportaż.
              • Gość: W-wiak Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 194.203.94.* 15.04.11, 13:04
                Ewa, jak potoczyła się dalej Twoja sprawa. Ja w ciągu kilku miesięcy otrzymałem zwykłą pocztą 3 wezwania do zapłaty, oczywiście wszystkie wylądowały w koszu. Sprawa dotyczy niezapłaconej składki ubezpieczenia w LINK4 za auto, które sprzedałem i informowałem o tym LINK4. Szkoda, że z LINK4 nie informowali mnie, że zalegam im z jakąś wpłatą. Dopiero po upływie 8 lat zgłasza się do mnie jakaś firma krzak (presco) z Luxemburga próbując wyłudzić kasę.
                • Gość: Kawka Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 10:51
                  Nic nie musisz robic, Presco bedzie Cie nekac wezwaniami splaty z dogodnie rozlozonymi ratami, ludzac sie, ze przelamiesz sie i zaczniesz splacac i wtedy przerwiesz przedawnienie. Ignorowanie ich, to jest najwlasciwsze co mozna robic. Pozdr
                  • Gość: madzia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.toya.net.pl 22.04.11, 12:43
                    mój dług został przekazany w 2001 do firmy presco w miedzy czasie wyprowadziłam sie do innego miasta poszłam do salonu plusa kupic telefon a tam okazuje sie ze mój dług przejeła firma presco a ja zadnego zawiadomienia nie dostawałam przez 10 lat co z nimi zrobic ?pomóżcie
                    • Gość: fix Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 23:39
                      o cesji długu Polkomtel, czyli Plus nie musiał Cie informowac, poniewaz sprzedaz wierzytelnosci moze odbywac sie bez iedzy dluznika.
                      piszesz ze nastapila zmiana adresu zamieszkania, czy przeprowadzajac sie, zmienilas adres korespondencyjny w danych osobowych w Polkomtelu?
                • Gość: Pawel Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 18:11
                  Prawdopodobnie będą chcieli złożyć sprawę do sądu elektronicznego w Lublinie.
                  Zarejestruj się tam do logowania żeby przeglądać pisma, ale nie prowadź korespondencji mailowej, tylko listową. Podnieś zarzut przedawnienia długu.
              • ewcia9711 Re: zapytanie o firmę PRESCO 18.11.11, 13:30
                Witam !! jestem w podobnej sytuacji co Pani. Firma Presco wniosła pozew do sądu o wydanie nakazu zapłaty mnie nic o tym nie było wiadomo. KU mojemu zdziwieniu komornik zajął mi pobory w sumie ponad 3000 złotych. Natychmiast wniosłam pozew do Sądu o wstrzymanie egzekucji , którą oczywiście wygrałam a ich powództwo zostało całkowicie oddalone. Proszę o poradę jak wyegzekwować niesłusznie pobraną należność. Co w tej sprawie muszę zrobić i od czego zacząć. Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: Ewa Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: 89.228.123.* 18.11.11, 13:51
                  Pani wygrała już w sądzie, więc nie jest tak źle, jak bardzo potrzebuję porady, co zrobic , by temu zapobiec....czy ktoś, ma już może doświadczenie, którym mógłby się podzielić....???
          • Gość: milka Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.play-internet.pl 04.05.11, 16:03
            to świetnie, że firma windykacyjna zakłada, że dług jest prawdziwy, a nie fikcyjny. Jednak niektóre firmy sprzedają fikcyjne długi! A kto personalnie za tym odpowiada, to już inna sprawa...
            • Gość: emilka Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 19:26
              w 1999 roku podpisałam umowę z cyfrą + na dwa lata , po roku rozwiązałam z nimi umowę ze względu na ciągłe blokowanie programów , dzwoniąc do nich ponosiłam ogromne koszty . zdałam dekoder i mam na to potwierdzenie .po 10 latach okazało się że mam dług u cyfry która go sprzedała dla presco. oni zaś mnie nękają i żądają zapłaty za to ze przed upływem dwóch lat rozwiązałam z nimi umowę kary 130 zł , plus za to że mam zapłacić za nie zwrócony dekoder 248.90, a go zwróciłam w 2000 roku mam potwierdzenie, do tego żądają odsetki 379,90 , nie wiem co mam robić minęło dziesięć lat 3 dni temu otrzymałam z sądu z Lublina nakaz zapłaty oczywiście firma presco założyła mi sprawę cywilną bez mojego udziału czyli drogą elektroniczną że mam w ciągu 2 tygodni zapłacić powodowi te kwoty jak wyżej napisałam lub w ciągu 2 tygodni odwołać się do sądu w swoim mieście. Pomóżcie mi bo nie wiem co mam robić minęło 10 lat a ja mam potwierdzenie że zdałam dekoder należący do cyfry , dlaczego wcześniej się nie upomnieli tylko po 10 latach dopóki miałam z nimi drugą umowę to miałam spokój .pomóżcie mi co mam robić do kogo się zwrócić ?
    • Gość: lemich Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.play-internet.pl 16.07.11, 10:54
      witam
      W tym przypadku uważam że sensem instytucji przedawnienia jest, że dochodzenie roszczeń po wielu latach jest niemożliwe do przeprowadzenia bo skoro w procesie obie strony powinny mieć równe szanse to szanse do obrony maleja proporcjonalnie do upływu czasu od zdarzenia.

Z powodu upływu czasu pozwany (np 10 latach ) nie może udowodnic, że nie jest winny bo nie przechował dowodów wpłaty. Istnieje jakas sensowna granica
      którą Sady powinny respektowac i tak robia włąsnie w instytucji przedawnienia.
      Zagraniczna firma Presco Investments i jej działalność w Polsce polega na tym, że możliwe, że statystycznie rzecz biorąc jakas liczba długów istotnie nie została zapłacona i ich dochodznie przysługuje ich właścicielowi. Jednoczesnie jakas liczba długów jest watpliwa i ich dochodzenie jest oszustwem. I wlasnie to można spróbować udowodnić firmie sprzedająćej i kupującej długi. I do tego potzrebne jest dziąłanie zbiorowe z pomoca prokuratora - instytucji do tego powołanej.
      W sprawie nakazów usyskiwanych przez Presco Investment jest chyba taka możliwość by pozwac ta firmę z pozwu zbiorowego i w ten sposób zainteresować tez prokuraturę by z urzedu sprawdziła działania tej firmy.

PZDR Lemich

• Gość: edtv123 Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.08.11, 04:37
        Chętnie przyłącze się do pozwu zborowego przeciwko firmie PRESCO. Potrzeba jednak jest jakaś ilość osób.
    • Gość: ktoś Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.11, 23:03
      Też niestety mam styczność z tą firmą. Ja mam 100 % dowody i 4 poważne zarzuty. Sprawę zgłosiłem w prokuraturze. Jeśli macie 100 % pewność ich nielegalnej działalności też tak róbcie.
      To jest śmieszne , że ich akcje są na naszej giełdzie
    • Gość: dores Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.promax.media.pl 17.08.11, 10:38
      jaki jest do nich numer telefonu.27-07 dostałam nakaz zapłaty i nawet gdybym chciała zapłacic żeby miec spokój to nie wiem gdzie ,bo nawet nie ma nr. konta ,ani żadnej informacji komu mam zapłacic
      • Gość: Mała Mi Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:12
        Biuro Obsługi Zadłużenia:

tel. +48 (67) 352 71 26
    • Gość: dores Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.promax.media.pl 17.08.11, 10:45
      potrzebuję nr. tel do presco
      • Gość: KA "olech" Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 13:30
        Proponuję zebrać siły i wytoczyć pozew przeciwko firmie Precsco oraz Canal + za nielegalną sprzedaż danych osobowych. Faktury oraz naliczenia nie są zgodne z literą prawa a na tej podstawie nie można odsprzedawać danych osbowych !.
        Sadzę , że zadośćuczynienie dla każdej z pokrzywdzonych osób zakończy działania takich firm jak Presco oraz Canal +
        Jeżeli ktoś jest zainteresowanych proszę o wpis.
        • Gość: michal Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: 195.212.51.* 24.10.11, 14:02
          Witam,

pewnie jak wszyscy co tu zagladaja otrzymalem sadawy nakaz zaplaty za zalegle rachunki. W moim przypadku byly to platnosci sprzed 8-9 lat.
          Zlozylem przeciw do nakazu i otrzymalem pismo z sadu iz sprzeciw zostal wniesiony prawidlowo itp. a sprawa zostala przekazana da sadu zgodnego z moim miejscem zamieszkania.
          Teraz czekam na pismo dotyczace terminu rozprawy.
          czy takie dostane nie wiem.. w sprzeciwie powolalem sie na przedawnienie i jezeli sad przeczyta moj sprzeciw to moze od razu umorzy sprawe.
          gdyby jednak doszlo do rozprawy bede naciskal aby koszty sadowe byly oplacone przez powoda (czyli presco) z uwagi na to iz bezzasadnie domaga sie splaty grubo juz przedawnoinych zaleglosci... a jezeli wysyla hurtowo wnioski to musi sie liczyc z kosztami ewentualnych przegranch spraw tak jak w moim przypadku.
          Nie wiem czy mi sie to uda, ale mysle ze to byla by niezla droga aby wiece osob poszla w te strone anizeli propowac z pozwem zbiorowym?

pozdr
          M

• Gość: adam-7293 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.11, 17:45
            oczywiście masz rację, tyl, że kosztów w zasadzie nie będzie jeśli sam będziesz występował /musi być zawodowy pełnomocnik, adwokat, radca prawny/.
            • Gość: wkurzony Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 14:35
              Presco wpisało mnie na listę dłużników w BIG InfoMonitor, z czym oczywiście nie zgadzam się. Skur...synów tak niecierpię, że jak dzwonią do mnie (a dzwonią raz w miesiącu) to odpowiadam im najsoczystszymi wiązankami jakie znam.
          • Gość: stas45 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 20:14
            Właśnie wygrałem sprawę z Presco o ubezpieczenie w Avivie przez telefon,też przechodziłem przez Sądy jak Ty. Wyrok mam prawomocny ,przed wydaniem nakazu płatniczego wpisano mnie do BIG.Chętnie się dołącze do pozwu.Ja żądałem dokumentów jakie ma Presco i nic nie mieli tylko straszyli.Sprawa się ciągła od 2008r. Jak nie Kruk to Presco.
            Więcej odpowiem na e-mail
            • Gość: cenay Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.kalisz.mm.pl 09.01.13, 19:04
              Również wygrałem z PRESCO przed sądem. Sprawa dotyczyła polisy OC z AVIVA.
              Każdemu polecam spokojne działanie. PRESCO działa sztampowo, a sprawy prowadzone przez ich pełnomocnika załatwiane są automatem. Jeżeli dysponujecie jakimikolwiek dowodami swojej niewinności, to z całą pewnością wygracie.
              • frediiii Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 10.01.13, 08:11
                Nawet jak dysponujesz tylko zarzutem przedawnienia i tak wygrasz :)
                • dorka8410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 28.01.13, 20:21
                  po ilu latach przedawnia sie dlug?mialam dlug w cyfrowym polsacie na 174 z 2008 roku ale nic nie wysylali wiec zapomnialam a teraz presco zada 450 zl. co robic? pomozcie
                  • unhappy Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 28.01.13, 20:31
                    dorka8410 napisał(a):

> po ilu latach przedawnia sie dlug?mialam dlug w cyfrowym polsacie na 174 z 200
                    > 8 roku ale nic nie wysylali wiec zapomnialam a teraz presco zada 450 zl. co rob
                    > ic? pomozcie

W twoim wypadku najprawdopodobniej trzy lata. Oznacza to, że jeśli wierzyciel oddałby sprawę do sądu i otrzymałabyś nakaz mogłabyś podnieść zarzut przedawnienia. Musisz jednak liczyć się z tym, że wierzyciel mimo iż nie będzie mógł cię ZMUSIĆ do zwrotu pieniędzy może wpisać cię do BIG (np. KRD) jako niesolidnego dłużnika.
                    • dorka8410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 28.01.13, 20:48
                      a jezeli splacilam bym dlug tylko ten co wisze w polsat cyfrowy to nie wpisza mnie w rejestr dluznikow czy to nie mam juz znaczenia. firma presco nie umie normalnie rozmawiac tylko zastraszaja i sa nie mili
                      • dorka8410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 28.01.13, 20:50
                        nie idzie wogole sie z nimi dogadac
                      • unhappy Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 29.01.13, 01:11
                        dorka8410 napisał(a):

> a jezeli splacilam bym dlug tylko ten co wisze w polsat cyfrowy to nie wpisza m
                        > nie w rejestr dluznikow czy to nie mam juz znaczenia. firma presco nie umie nor
                        > malnie rozmawiac tylko zastraszaja i sa nie mili

Wierzycielowi należy się dług i odsetki ustawowe (obecnie 13% rocznie) lub umowne czyli określone w umowie nie wyższe od maksymalnych (obecnie 24% rocznie). Minimalna kwota wpisu do BIG to 200 zł.
                      • Gość: cichy Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.7-4.cable.virginmedia.com 27.02.13, 21:37
                        Firma PRESCO i CYFRA+ to jedna wielka mafia. Ostatnie w Exspresie Reporterów była mowa o tym. Jakis tam pierdzistolek z Ministerstwa Finansów wypowiadał się '' ze niby wiedza o tym'' Pierdzistolek mówił ze za około Maja tego roku wezmą się za to jak tylko Tusk upora sie z zasranymi pedalskimi tematami w sejmie, meteorytem u ruskich i nadprodukcja ryżu w chinach.
                        PRESCO - nawet nie ma siedziby w Polsce. Pewno jakiś kolesio Platformista ma tam udziały wiec muszą mieć czas żeby zdążył dobrze zatrzeć ślady.
                        Dołączę się do pozwu zbiorowego na tych zorganizowanych złodziej. Dwukrotnie już mnie okradli i czas z tym skończyć.
                        Pozdrawiam MSC
                        • bozena1410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 22.03.13, 08:26
                          kto zbiera dokumenty do pozwu zbiorowego ?
                          • frediiii Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 22.03.13, 19:36
                            Zamiast bawić się w jakieś głupie pozwy, wystąp do sądu o przywrócenie terminu (masz na to 7 dni) a później obal nakaz zapłaty powołując się na zarzut przedawnienia. Jak to zrobisz presco w zębach przyniesie ci twoja kasę.
                            • bozena1410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 22.03.13, 20:02
                              do lublina mam kawałek wiec piszę odpowiednie pisma
                              znalazłam dużo wiadomości
                              betweenblankpages.wordpress.com/2011/12/10/presco-investments-zarabia-na-niewiedzy-ludzi/
                              www.euk.pl/rzecznik/userfiles/file/Kredyt,%20Bank/Windykator.pdf
                              makabra !!!!!!! w głowie się nie mieści !!!!!
                            • bozena1410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 22.03.13, 20:51
                              rzekomy dług mam od netii od pana windykatora ,który nie traci czasu
                              www.bmspolska.pl/referencje.htmlimages
                              Konferencja dotycząca Elektronicznego Postępowania Upominawczego zorganizowana w dniach 21/22 września 2011 r. przez Business Media Solutions była praktycznym i merytorycznym spotkaniem osób, na codzień zajmujących się szeroko pojętym odzyskiwaniem należności. Prelegenci zostali tak dobrani, aby wszyscy uczestnicy konferencji mogli znaleźć interesujące aspekty problematyki EPU oraz wysłuchać odpowiedzi na liczne pytania i aktualne problemy związane z uzyskiwaniem e-nakazów zapłaty i e-Bankowych Tytułów Egzekucyjnych.

Zdecydowanie największą zaletą spotkania była możliwość rozmów z praktykami i ekspertami z Sądu, Ministerstwa Sprawiedliwości i kancelarii komorniczych.

Piotr Cendrowski, NETIA S.A.
                      • Gość: RobertM Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 14:02
                        Nie ma się co dziwić, że ludzie z windykacji zachowują się jak automaty.
                        To ich praca.
                        Żałujcie tylko, że zamiast do PRESCO nie trafiliście do ULTIMA.
                        Z nimi jest całkowity "luzik".
                        Jak nie zapłacisz 1 zł, to nie wypiszą Was z KRD, ale dadzą święty spokój.
                        Jak zapłacisz 1 zł, TO JUŻ MASZ PRZECHLAPANE,
                        bo przerywasz bieg przedawnienia i będą "doić" Was do końca życia,
                        nawet za absurdalnie wysokie koszty SMS z przypomnieniem o płatności.
                  • Gość: miki Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.centertel.pl 21.03.13, 10:09
                    firma fresco odkupuje dlugi.Jesli wcześniej nie zawierałaś z nimi porozumienia tzn.rozłożenia na raty to w tej chwili nic nie mogą zrobiś,Sprawa zresztą każda przedawnia się po 3 latach,ale pamiętaj nie mają prawa pod warunkiem,ze wcześniej nie poszłaś na ugodę.Co lepsze za nękanie Ciebie tel możesz wnieść sprawę do Sądu za nękanie psychiczne.Przerabiłam to już,pozdrawiam
                    • bozena1410 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO 21.03.13, 20:50
                      JA JEDNEGO NIE ROZUMIEM
                      8 MARCA DOWIEDZIAŁAM SIĘ Z PASKA WYNAGRODZEŃ ŻE JAKIŚ Z NAD MORZA( MIESZKAM NA ŚLĄSKU) KOMORNIK WZIĄŁ MI KASĘ Z POLECENIA PRESCO, PRESCO Z LUBLINA PRZEZ TELEFON WYJAŚNIŁ MI ŻE WYKUPIŁ DŁUG NIBY MÓJ OD NETII ( 2 FAKTURY ) Z 1999 I 2000 ( JEST ROK 2013)OCZYWIŚCIE ŻADNYCH DOKUMENTÓW NA TEN TEMAT NIE MAJĄ.WIĘC POPROSIŁAM KOMORNIK O JAKIEŚ PAPIERY NA MÓJ TEMAT.JEST 21 MARCA MAM PRZESYŁKĘ OD KOMORNIKA ALE DOKUMENT PRZEDSTAWIA MI TYLKO I WYŁĄCZNIE TO CO ZROBIŁ KOMORNIK I W DALSZYM CIĄGU NA PIŚMIE NIE WIEM ZA CO JEST TEN DŁUG ? ! ! A, JESZCZE NA DODATEK WIDNIEJE TU RADCA PRAWNY PRESCA Z PIŁY,WIĘC MOJĄ SPRAWĄ ZAJMUJE SIĘ CAŁA POLSKA !!!!!! JUTRO IDĘ DO MOJEGO PRAWNIKA I ZAKŁADAM NA ŚLĄSKU SPRAWĘ BO TO JEST WSZYSTKO POPIEPRZONE !
                      • Gość: beti Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.06.13, 10:53
                        Witam.Ja też mam problem z firmą presco.czy moglibyśmy porozmawiać na ten temat przez tel 666 110 726.z miłą chęcią dołączyłabym sie do pozwu.
                        • Gość: oszukany także Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.13, 08:51
                          tak długo jak Sądy polskie będą nadawać klauzule bez czytania akt (Sąd internetowy w Lublinie- mistrzostwo świata!) tak długo tacy oszusci jak ta firma będą nekać obywateli... długi sprzed 12 lat są nagle uprawomocniane przez sędziów korzystajacych z ustawy na podstawie której za 60zł opłaty nadaja klauzule nie zaznajamiając się z aktami sprawy!!!! jedyny taki kraj w świecie !!!!
                • Gość: [...] Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.ip.netia.com.pl 29.09.13, 23:05
                  Nawet jak niczym nie dysponujesz, możesz wygrać. Ja miałem mocne dowody na to, że roszczenia PRESCO są bezpodstawne, ale sąd w ogóle nie chciał ich oglądać. Stwierdził, że z kwitów dołączonych do pozwu nie wynika istnienie długu (nie przedstawili faktur jako dowodu) i to wystarczy do oddalenia pozwu. Wszystko trwało może z 10 minut.

• Gość: spoko1 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.play-internet.pl 20.10.13, 12:56
                    Witam. Właśnie wygraliśmy z PRESCO, ich pozew sąd odrzucił i mają nam zwrócić koszty procesu. Na chwilę obecną czekam na ich odpowiedź w formie pieniędzy, które zasądził sad na naszą korzyść. Pozdrawiam. Sławomir
                    • Gość: Marian Paździoch Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 21.10.13, 06:52
                      może jakieś szczegóły co za co dlaczego ku nauce forumowiczów?
                  • Gość: oldshishaq Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.180.11.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.10.13, 06:15
                    Ode mnie PRESCO domaga się od marca 200 pln teraz już z odsetkami więcej za rzekome nie oddanie sprzętu cyfrze plus wypożyczonego we wrześniu 2012 (w tym czasie nie było mnie w Polsce co potwierdza pieczątka wjazdu i wyjazdu w moim paszporcie) Ostatnią umowę z cyfrą zawierałem 10 lat temu i nigdy więcej jej nie kontynuowałem i nie otrzymuję też żadnych rachunków za jakiś abonament Istnieje więc podejrzenie sfałszowani jakiejś umowy Jestem poddawany notorycznemu stalkingowi (groźbami zlicytowania majątku zajęcia samochodu kont bez wyroku sądu i to za rzekome zadłużenie kwotą dwustu złotych podkreślę raz jeszcze) a teraz próbują mnie zastraszyć użyciem jak określa to główna koordynatorka tej akcji stalkingowej cytuję bardziej stanowczych i prawdopodobnie kosztownych działań... Na pisma mojej mecenas żądające okazania umowy która mogłaby by być podstawą do zapłacenia PRESCO za rzekomo wypożyczony sprzęt otrzymuję jedynie informację o odrzuceniu pism wyjaśniających jako bezzasadne Pojawiły się również telefony na mój numer prywatny z PRESCO (na wstępie jestem informowany że treść rozmowy jest nagrywana pomimo braku mojej zgody) nękające mnie w godzinach mojej pracy Forma rozmowy jest wyjątkowo bezczelna tykająca mojego imienia i prowadzone tak żeby wprowadzić mnie w zdenerwowanie w pracy dlatego zawiadomiłem prokuraturę pismem o nękaniu mnie i próbach wyłudzenia pieniędzy na podstawie fałszowanej dokumentacji Powołałem się na art. 190a z paragrafami 1 i 2 Nie wiem co będzie dalej Prawdę mówiąc zaczynam się obawiać czy PRESCO może jako bardziej stanowczych działań użyć siły szantażować rodzinę i mówiąc wprost próbować mnie pobić lub zabić ? Ja bowiem nie zamierzam ulec ich szantażowi i płacić za coś co im się nie należy
            • Gość: Aneta Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.18, 16:09
              Witam proszę o kontakt na mój email aneta.kopiszka371@gmail.com
        • Gość: Ewa Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: 89.228.123.* 15.11.11, 11:20
          Witam, w dniu dzisiejszy również dostałam zajęcie komornicze wynagrodzenia od komornika spowodowane firma Presco...nie otrzymałam wcześniej żadnych pism, nie znam tej firmy, ja mieszkam w Ostródzie,a sprawa toczyła się w Warszawie...Jak sobie z nimi poradzić, co mozna zrobić..???
        • Gość: Kasia Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.play-internet.pl 27.08.12, 18:35
          jestem zainteresowana pozwem zbiorowym przeciwko Presco i canal +,chcą ode mnie sciagnąc ponad 1250zł za to ze nie w terminie oddałam sprzęt,tj chore tym bardziej ze sprawa jest z przed ponad 10lat
          • wandotroll2 Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 27.08.12, 19:00
            Dochodzenie przedawnionych roszczeń nie jest przestępstwem, a niespłacony dług 10cio letni, jest tak samo ważny, jak zaciągnięty wczoraj.
        • Gość: Paweł Kaczmarek Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 18:30
          Cześć. Wygrałem spór z presco ( celowo małe litery ) w sądzie elektronicznym.
          Rejonowy ospuścili. Chętnie przyczynię się do likwidacji takich złodziejskich firm.
          pkaczy@poczta.onet.pl
          • Gość: Seba Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 19:19
            CZeść jestem w trakcie sporu.To istny matrix .Skazali mnie bez powiadamiania mnie o sprawie bo mieli adres z którego cała rodzina wyprowadziła się 12 lat temu .Sprawa oczywiście też z 2000r .Paranoja.Daj znać jak z nimi wygrałeś .Napisałem "Wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia odwołania od decyzji do Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie'' po 3 dniach od informacji od komornika o zajęciu pensji bo dopiero teraz się dowiedziałem o sprawie .dzwoniłem do sądu w Lublinie z zapytaniem ile czasu ma sąd na odpisanie i wstrzymanie egzekucji a koleś mi mówi że nie wie bo takich spraw jest b.dużo i jestem w kolejce .
            Pewnie mi pracodawca zdąży wysłać komornikowi te 828 zł (z 152zł zobowiązania) .Pytanie jak je potem odzyskać w całości .?Założyć sprawę Presco ?
        • Gość: JJackiewicz Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 13:26
          Witam
          Padłam ofiarą firmy windykacyjnej Presco i e-Sądu w Lublinie , jestem zainteresowana pozwem zbiorowym przeciwko firmie Presco.
          Jadwiga Jackiewicz
          • Gość: Elżbieta Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 23:52
            Witam. Dwa dniu dostałam wezwanie od komornika do zapłaty 1000zł .Pismo takie również przyszło do mojego zkładu pracy. Jestem załamana i niewiem co mam robić. Napewno nie będę płacić złodzieją bo mnie na to nie stać tym bardziej ,że chodzi o jakieś ubezpieczenie OC z przed 7 lat.Serdecznie pozdrawiam .Elżbieta.
            • Gość: Anna Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 16:17
              Witam u mnie podobnie chodzi sprawę oc sprzed 10-tak -10 lat,o sprawie dowiedziałam się jak dostałam pismo od komornika ,przyłączę się do pozwu zbiorowego! kontakt annasmolak@tlen.pl
              • Gość: Ala Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.13, 18:51
                Witam,

zostawiam swoj mail, bowiem szukam juz odpowiednio przygotowanych prawnikow by raz na zawsze ukrocic bezprawne dzialania firmy Presco. Oczywiscie lekarstwem na nich jest pozew zbiorowy. Moj mail ala_38@op.pl

• Gość: majka Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.centertel.pl 13.08.14, 22:27
                Tutaj załóżcie temat pozywamzbiorowo.pl/pozwy-zbiorowe-forum/kategorie o tej sprawie. Na forach ogólnotematycznych trudno znaleźć osoby poszkodowane.
              • Gość: artur Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.204.196.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.15, 09:54
                ja tak samo..miałem problem.
                • big_gadu Re: PRESCO i internet 27.10.15, 18:23
                  To jest druga już firma która po Kruku z Wrocławia do mnie wydzwaniała w sprawie mojego rzekomego długu za internet z firmy która nie istnieje od 7 lat, a została kupiona była przez netię, która sprzedała mo rzekomy dług do kruka,
                  jak się spytałem pania z kruka czy zrobiłem jej dziecko - to niech mnie poda o alimenty,
                  to z krukiem był spokój,
                  a teraz parę razy dzwonili z presco,
                  i na razie jest spokój bo zablokowałem ich numery do spamu,
                  jak mnie pozwą to się spotkam z nimi w sądzie ale poprzez droga kancelarię adwokacką,
                  bo mam kopie umów i przelewów bankowych z rozliczeń z firmą od internetu,
                  a ze ta firma miała bałagan w papierach to nie moja sprawa !
            • Gość: jadzia Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.14, 13:13
              witam ja wygralam z firma presco w sadzie .ale komornik to wykorzystal i dzien przed rozprawa zabral mi pieniadze za urlop .Ale teraz mam spotkanie z radca o odzyskanie kasy od komornika ale najpierw musze poczekac az wyrok sie uprawomocni dlatego walczcie z tymi oszustami dolanczam sie do was
            • Gość: emilka Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 23:09
              Witam ja wygraam z firma prescco .teraz bede chciala zalozyc sprawe bo komornik zabral mi kase mimo ze sprawa zostala wycofana przez wierzyciela a przez sad umorzona .Dlatego nie dajcie sie i zakladajcie sprawe mnie zaczeli gnebic po 14 latach .Mam nadzieje ze odzyskam kase to nieduza kwota 178.96 nie liczac oplaty za Radce prawnego.Dolaczm sie do pozwu zbiorowego
        • Gość: Adam Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 15:12
          Moi drodzy Państwo,

Przede wszystkim z presco trzeba rozmawiać, trzeba wiedzieć jak.

Moje zadłużenie na chwilę obecną wynosi 167 złotych z groszami. Podobno Polsat Cyfrowy scedował zadłużenie na presco. Ostatnio rozmawiałem na ten temat z jednym z moich prawników (mam 4ch). Powiedział mi, że na ich wezwanie mam odpisać, a telefony odbierać. Jeśli o pismo chodzi napisałem w nim, że domagam się od presco rzekomych faktur, wystawionych na moje imię w celu zweryfikowania ich prawidłowości oraz mojego podpisu pod nimi. Podpis pod fakturą w celu windykacji należności jest jednym z koniecznych warunków, bez podpisu sąd może rozpatrzeć brak ważności dokumentów, zwłaszcza, jeżeli kwota zadłużenia nie jest zawarta w umowie pomiędzy iksińskim a spółką X. Mój "dług" jest dość świeży, z 2008 roku. Jednakże w piśmie napisałem, iż nie przypominam sobie, abym nie zapłacił jakichś faktur wobec polastu cyforwego, to raz, a dwa, gdybym miał jakiekolwiek zaległości w płatnościach z polsatem cyfrowym, to z pewnością miałbym odciętą usługę - poprostu wyłączyliby mi telewizję. Czekam na ich odpowiedź. Pamiętajcie - musicie wiedzieć za co płacicie i czy należność jest w pełni podstawna.

Oczywiście, rozmowy z presco są bardzo nieprzyjemne. Powiem jedynie, że mój prawnik zalecił mi zgłoszenie na policję zawiadomienia o popełnienia przestępstwa stalkingu ze strony presco, więc teraz oczekuję na telefon, aby użyć tego argumentu. Zdecydowanie zamierzam przejść się na policję, jeżeli presco będzie niegrzeczne.

Co do wpisu do BIG presco ma podstawy jedynie w przypadku gdy kwota zadłużenia wynosi powyżej 200 PLN oraz zadłużenie jest w pełni udokumentowane - więc tutaj w mojej sprawie powraca temat dokumentacji. Kwota ta dotyczy osób fizycznych, natomiast spółek 500 złotych to minimum. Wiem o czym mówię, bo moja firma, której jestem właścicielem, współpracuje z Krajowym Rejestrem Długów. W związku z powyższym presco musiałaby czekać aż 1,5 roku aby móc wpisać mnie na listę BIG jako dłużnika. Pamiętajcie, że odsetki wynoszą 13% w skali roku od całości kwoty (tj. kwota zobowiązania+odsetki karne dotychczas skumulowane).

Jeżeli faktycznie, jestem coś dłużny to zapłacę, bo jestem uczciwym przedsiębiorcą. Niemniej, nie będę tolerował naciągaczy. Wobec tego proponuję kontaktować się z dziennikarzami. Pisałem już do jednego znajomego z TVP2 - jest mocno zainteresowany sprawą, potrzebuje on jedynie kontaktów. W razie potrzeby zapraszam do pisanie do mnie: adei@o2.pl.

Zalecam: odbieranie telefonów od presco, odpisywanie im na korespondencję, zawiadamianie prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa, zawiadamianie policji z artykułu kodeksu karnego:
          Art. 190a. § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
          § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.
          § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
          § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Ponadto - zalecam kontaktowanie się z mediami w w/w sprawie. Mam znajomych dziennikarzy, zwłaszcza w woj lubelskim. Podaję mój mail jeszcze raz: adei@o2.pl.

Nie bójcie się i nie dajcie się oskubać, zwłaszcza, jeżeli możecie podnieść zarzut przedawnienia.
          • Gość: Adam Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 15:16
            aha... zapomniałem dodać, jeżeli presco wpisze Was bezpodstawnie do BIG, możecie starać się o odszkodowanie do 30 tys. PLN. Wierzcie mi, że jest to egzekwowalne, bo sądy nie pieprzą się z takimi jak oni...

Pozdrawiam i służę radą - pomocą, wraz z moimi kolegami - dziennikarzami.
            • mordimer.madderdin Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 25.11.12, 06:20
              Gość portalu: Adam napisał(a):
              > aha... zapomniałem dodać, jeżeli presco wpisze Was bezpodstawnie do BIG, możeci
              > e starać się o odszkodowanie do 30 tys. PLN. Wierzcie mi, że jest to egzekwowal
              > ne, bo sądy nie pieprzą się z takimi jak oni...
              > Pozdrawiam i służę radą - pomocą, wraz z moimi kolegami - dziennikarzami.

Na przykładzie naszego Adaśka widzimy, że internet jest pełen komediantów i mitomanów.

Po pierwsze primo: popieprzyła się tobie i twoim "czterem prawnikom" ( nawiązuję tu do innego postu Adaśka ) wysokość grzywny jaką może być ukarany wierzyciel za bezpodstawny wpis do BIG z ewentualnym odszkodowaniem.
              BTW - wiesz w ogóle, co to "odszkodowanie"?

Po drugie primo: możesz podać przykład jednego wyroku świadczącego, że "sądy się nie pieprzą"?

Po trzecie primo: jeszcze w piątek o 20 poszukiwałeś namiarów na "rzetelnego dziennikarza", a już w sobotę o 15 masz kilku kolegów - dziennikarzy? Łatwi jacyś jesteście - ty i twoi koledzy, dziennikarze :D

Po czwarte primo: do zaistnienia zobowiązania nie zawsze jest wymagalny podpis dłużnika na fakturze. Ba - czasem faktura nie jest wymagana. Zaskoczony?

Po piąte - zostań chłopczyku przy swoim rapie czy hip-hopie, bo etapem rozwoju i kulturą bardziej tam pasujesz. I żyj rozważnie płacąc rachunki za Polsat, bo za jakiś czas będziesz szukał porad w znacznie poważniejszych sprawach....
              • Gość: Adaśko Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 01:17
                oj... jaka szkoda, że wykasowałeś...

skomentuję to tak... :)... łatwo jest mieć alias.., ale nie powiedzieć prosto w twarz... mordimer.madderdin się mnie boi i dobrze... i tak anonimku chyba wiem kim jesteś.. ja nie mam nic do ukrycia i podałem maila, natomiast ten "człowiek" wypisuje całkowite bzdury nie mając pojęcia o podstawach prawnych w RP. ja też nie mam, bo nie jestem prawnikiem, dlatego współpracuję z kilkoma... jego nie stać na żadnego, bo został wpisany do rejestru dłużników za moją sprawą...

kolegów dziennikarzy to ja mam moi drodzy Państwo.., a ten człowiek stara się zdyskredytować moją osobę, wiedząc, że mam we wszystkim co napisałem 100% rację...

moj drogi... napiszę jeszcze raz - w hiphopiku i rapiku, czy jakkolwiek jestem lepszy... niedługo będziesz płakał mamusi i ssał paluszka tatusia jak usłyszysz mój album... i właśnie ci dziennikarze, moi koledzy rozpromują go, bowiem ja o 20tej w piątek o sobie im przypomniałem, a w sobotę o 15tej miałem odzew od nich - sami się odezwali...

i proszę, uważaj na groźby pod moim adresem, bo sprawy mogą na prawdę stać się poważne i prawdę może się to źle dla kogoś skończyć... w sumie widzę, że dla ciebie nie wystarczą nawet porady ;)... z różnych względów... i psychiatryczne i prawne... w końcu wiesz wszytko... omnibusie ;)...

ewidentnie się ujawniłeś (zwłaszcza kasując mój poprzedni wpis) - teraz zacznę drążyć temat... kasuj i ten ;)... sam pokazujesz paradygmat niedorozwoju emocjonalnego... nie dorosłeś to tego, aby zajmował sobie toba moj czas... pisze to po raz ostatni...

ps. FV jest zawsze wymagana o ile umowa z danym usługodawca nie stanowi inaczej, oraz musi miec podpis, o ile odbierający fakturę wyraził zgodę na otrzymywanie jej elektronicznej wersji...

primo srimo - przypominam Panie SD - Ty, Wy, Wasze, Ciebie itp pisze się w korespondencji z dużej litery :D...

aha... na twoim (piszę specjalnie z małej litery) FB masz umieszczone motto: "Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life" Steve Jobs - zacznij żyć swoim życiem... obiecuję, że my się jeszcze spotkamy...
                • mordimer.madderdin Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 27.11.12, 06:34
                  Twój poprzedni wpis został wykasowany ze względu na wulgaryzmy i zerową, bądź wręcz ujemną wartość intelektualną.
                  Ten pozostawię, bo nawet nie wiesz, jaki pocieszny jesteś w swojej głupocie, zadufaniu i naiwności :)

Ale kolejne, o ile nie będą odnosić się merytorycznie do tematu wątku - nie dostąpią łaski pozostania na forum.
            • Gość: Kasia Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 11:36
              Czesc ja tez dostalam pismo od komornika w zwiazku zajeciem wynagrodzenia.Oczywiscie dla firmy PRESCo(z jakiej paki??).Kwota zadluzenia podana w pismie jest doslownie wyssana z palca.Wiem,ze bralam kredyt,ktory byl czesciowo splacony,a kwota glowna zadluzenia przewyzsza nawet kwote kredytu ktory wzielam.Po drugie kredyt wzielam w Lukasie,a teraz Lukasa nie ma,tylko jest jakis Credit Agricole.Czy moge sie bronic w taki sposob,ze umowe kredytowa podpisalam z inna firma,w tym przypadku Lukas Bankiem?Chce splacic swoj dlug,ale nie w kwocie wzietej z powietrza i nie firmie,ktora tez nie wiadomo czym jest.Jesli ktos moze mi pomoc bardzo prosze o maila antonina85@o2.pl.Aaaa w dodatku komornik jest jakims nieogarniety,poniewaz wyslal pismo o zajeciu wynagrodzenia,ale do firmy,w ktorej nie pracuje od 2 lat:/
            • Gość: Sonia Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 15:46
              mąż dostał od komornika dzisiaj 3 pisma dwa z marca 2012Wezwanie do zapłaty należności oraz Wezwanie do wskazania mienia oraz trzecia a listopada 2012 Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji. Po telefonicznym z Prezco dowiedziałam się, że to nie zapłacone faktury za Tele-2 z 2003/2004 - skad takie coś nie wiemy. Poczytałam na forach i dzisiaj wieczór spędzam na pisaniu pism do Sądu: Wniosek o wznowienie terminu, Sprzeciw, oraz gdzieś wyczytalam Zażalenie na postanowienie o nadaniu tytułowi egzekucyjnemu klauzuli wykonalnośici ale zastanawiam się czy to nie to samo co Sprzeciw do nakazu (ktorego nigdy nie dostalismy). Oczywiście pisma zaadresowane pod stary niektualny wiele lat temu adres. Pytanie czy skladac wszystkie 3 pisma? i czy zaskarżac tez komornika?
              W razie składania zbiorowego pozwu proszę o kontakt soniak@op.pl
            • Gość: anna Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.182.193.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.12, 17:10
              Witam , dołączam do grupy ludzi którzy padli ofiarą firmy Presco.
              Dostałam dziś informację, że mam jakiś dług, nie wiem za co bo nie napisali, napisali tylko, że mam do zapłaty kwotę 126, 66 zł+ odsetki w kwocie 93,30 zł, no i jeszcze koszty sądowe, rozprawa podobno odbyła sie w Lublinie dnia 27.12.2011 roku??? -dopiero teraz o tym się dowiedziałam, no i jeśli komornikowi ze szczecinka - nie wiem dlaczego szczecinek? nie podam informacji ile zarabiam, czy mam samochód, czy mam dospodarstwo rolne to zapłacę 500 zł kary zgodnie z art ( tu wymieniony) i wiadomość została podana do Urzędu Skarbowego i mają mi zajmować moje nadpłaty z podatku.
              To tak w skrócie. Szukając info. o tej firmie zobaczyłam forum internetowe na tem temat. Wynika z tąd , że ja też padłam ofiarą firmy windykacyjnej Presco. Tylko ja nie wiem jaki mam dług i za co ?
              Jeśli mogę prosić o pomoc co z tymi oszustami zrobić to proszę o poradę. Mój adres e-mail:wrzos69@interia.pl
              Napisałeż ,że pomożesz wraz z kolegami dziennikarzami, więc proszę o pomoc:) Anna
          • Gość: Gladiator Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.mm.pl 19.02.14, 10:33
            Z terrorystami typu Presco'wicze nie należy negocjować, tylko stawiać ich przed sąd.

Presco jest teraz moim dłużnikiem-ktoś zna komornika który zajmie się sprawą szybko i sprawnie przeprowadzi egzekucję Presco.
            Widzę że w Pile w nowe toalety zainwestowali i postawili nowy bubel architrektoniczny
            • Gość: nadolskiadam Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 12:26
              UWAGA: poszukuję osób, które pomimo uprawomocnionych, korzystnych dla siebie, wyroków sądowych, są nadal ciągane przez Presco Piła-Luksemburg do spełnienia nieistniejących świadczeń/zobowiązań i/lub Presco względem nich złamał przepisy Ustawy o o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych, tzn. nie usunął wadliwych wpisów w rejestrze dłużników. Proszę również o zgłaszanie innych przypadków nieetycznych działań ze strony Presco, które mogą być poparte prawdziwą dokumentacją. Chętnie udzielę bezpłatnych informacji. O ile do tej pory nie został zainicjowany pozew zbiorowy, do którego bym się przyłączył, ja zainicjuję własny tego rodzaju. Niedługo utworzę w tym celu witrynę internetową. Kontakt e-mail: nadolski2014@hotmail.com telefon kom.: 608777194 (w przypadku nieodebrania proszę o SMS, odezwę się najszybciej jak to możliwe).
              • Gość: mariusz Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.14, 14:29
                Witam . firma presco specjalnie z małej litery ktorej dług splacilem w 2008 r wszczela postepowanie komornicze wobec mnie , bez jakiejkolwiek informacji komornik zajal mi wynagrodzenie, posiadam na szczescie cala dokumentacje splaty dlugu. Przez 3 miesiace posiadam bowiem kredyt w banku pozostaje mi ok 200 zl. Znalazlem prawnika ktory zechcial sie podjac mojej sprawy doradził mi zaskrzenie presco o o dszkodowanie i ze podejmie sie tej sprawy zasugerował rowniez ze idealny w tym wypadku był by pozew zbiorowy. Prosze osoby zaintersowane przylaczeniem sie do wniosku o wiadomosc na mail mariusz_1960@interia.pl
              • Gość: Joanna Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.cm-6-5d.dynamic.ziggo.nl 02.03.15, 15:23
                Witam Pana mam tez problem z Firma Presco chodzi o zadluzenie za cyfrowy Polsat zadluzenie ktore 12 lat temu bylo uregulowane chodzilo o to ze zerwalam umowe z polsatem oddalam sprzet i zapomnialam o pilocie co zreszta rowniesz zostalo uregolowane i oczywiscie placilam kare za zerwanie umowy juz nie pamietam jakie to byly kwoty oni sie teraz upominaja o 1600 zl i jeszcze jakas inna sprawa za ktora msm zaplacic 110 zl bo sa 2 sprswy zalozone przeciwko mnie problem jest o tyle trudny gdyz nie mam zadmych dowodow wplaty mieszkam od 12 lat za granica a dopieo miesiac temu dostalam powiadomienie na moj adres zameldowania w Polsce oni mi mowia ze wysylali na adres tesciowej ktora od 6 lat niezyje i dowody wplaty byly tez u niej uchowal mi sie jeden rachunek ktory placilam do Presco i zadzwonilam do nich to pani z ktora rozmawialam twierdzila ze oni nie maja takiego numeru kata wyslalam im meilem ten dowod wplaty i znow zadzwonilam to stwierdzili ze to bylo za jakies inne zadluzenie najpierw mowili ze chodzi o 2004 rok a teraz mowia ze 2012roku zalozyli sprawe nie mam pojecia co z tym robic gdybym mieszkala w Polsce poszla bym do praw konsumeta a nawet do sadu bo wiem ze bylo wszystko zaplacone a tak nie mam dowodow sprawdzalam tez w KRD i wyglada na to ze jestem wpisana do krajowego rejestru dlugow termin wymagalnosci jest z 02-07-2003 z data wyslania wezwania z24-01-2008 niewiem co z tym robic prosze o jakas rade pozdrawiam Joanna
                • Gość: marian pazdzioch Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 02.03.15, 19:09
                  napisz do mnie na shark001@orange.pl to porozmawiamy.
                  znam ich te metody, wpisuja date wymagalnosci np. jako date cesji i probuja ludzi w ch...a robic ze niby dlugi nieprzedawnione - ale jak by to powiedziec: nie z nami te numery. roszczenia sa dawno przedawnione, nadto podejrzewam ze i bezzasadne gdyz nie potrafia udowodnic ich istnienia.
                • Gość: oldshishaq Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.15, 23:10
                  proszę się niczym nie przejmować gdy przyjdzie wyrok sądowy proszę wnieść w terminie 7 dni sprzeciw i wnioskować o umorzenie w związku z przedawnieniem sprawy Jest to cyniczna grupa pachołków luksemburskich którzy żerują na naiwności ludzkiej Ode mnie próbowali wyłudzić kwotę 200 pln z odsetkami za rzekome nie oddanie sprzętu Straszyli mnie zajęciem za ową kwotę domu samochodu wcześniej że poddadzą inwigilacji mnie i moją osobę Zawiadomiłem prokuraturę o domniemanym przestępstwie efekt zaprzestano straszenia mnie przez telefon W sądzie na rozprawę żaden z pachołków się nie stawił Sąd oczywiście wniosek o egzekucję kwoty oddalił Nie musi Pani posiadać żadnego dowodu uregulowania opłat to oni mają obowiązek udowodnienia że Pani zalega z należnością ale tylko z tych opłat które obejmują ostatnie 2 lata a u Pani sprawa jest sprzed ponad 10 lat więc nic Pani nie grozi Jeśli będzie Pani otrzymywać kolejne pisma z groźbami podobnymi do moich proszę powiadomić o tym fakcie prokuraturę
                  • Gość: marian paździoch Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 03.03.15, 01:55
                    - nie 7 dni, a 14 dni jest na sprzeciw
                    - składanie doniesienia o przestępstwie niewiele da, wręcz nic. w 99% odmowa wszczęcia z uwagi na brak przesłanek. jak już to art 107 kodeksu wykroczeń, skuteczniejszy choć zdecydowanie mniej dotkliwy
                    - nie 2 lata, a 3 lata to okres przedawnienia
                    - sąd nie rozpatruje wniosków o egzekucję lecz pozwy o zapłatę
                • Gość: grażyna Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.15, 14:41
                  musi Pani czekać na pozew i walczyć w sądzie, sprawa jak najbardziej do wygrania moim zdaniem. proszę zostawić jakiś kontakt to dam pani namiary na znajomego prawnika, który taki sprawami się zajmuje.
        • Gość: lukasz Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.180.63.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.12, 16:59
          witam mam problem z firma presco przejeli moj dlug z firmy cyfra+ z 2003 roku na kwote 331.50 zl plu nota karna na kwote 130 zl.W lutym 2011r dostalem z kancelarii prawnej z Pily wezwani przedprocesowe.z ktorego wynikalo,iz moj dlug narosl do kwoty 899 zl.zostalem tez poinformowany w pismie z dnia 22.10.2011 o zajeciu nadplaconego podatku.splacam zadluzenie w ratach kancelarii komorniczej z warszawy.w obecnej chwili wplacilem ok 1200zl a zostalo mi do wplaty jeszcze okolo 600zl.z tego co sie dowiedzialem to bezprawnie ujawniono moje dane osobowe przez firme cyfra+.Na forum dotyczacego firmy presco dowiedzialem sie iz firma preco wprowadza ludzi w blad.Osoby skladaja wnioski do sadow przeciwko firmie presco i cyfra+.CO mozna zrobic w mojej sprawie?
          • Gość: grk Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 05.12.12, 17:13
            witam,

dzis odebralem pismo z rejonowego sądu (gdzie sprawa zostala przekazana po skutecznym złożeniu sprzeciwu...) ogolnierzecz biorąc sprawa zosttala umorzona gdyz presco nie dostarczylo wymaganych dokumentow.. (chyba nie mieli ich skad wziasc.. bo sprawa dotyczy długu z 2002 roku :))
            dla mnie sprawa jest zamknieta. mialem natomiast to szczescie ze odebralem w terminie wszystkie pisma i w terminie zlozylem sprzeciw.
            pozdrawiam
            • Gość: Gosia Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 13:12
              Witam ,dziś dostałam pismo z kancelarii w Chorzowie o zajęciu wynagrodzenia za pracę wniesioną przez Presco w kwocie 1784zł, nie podają o jaki dług chodzi . Po przeczytani forum domyślam się że chodzi tu o canal+ sprawa również przedawniona z przed 10 lat.Nadmienię że ja obecnie nie pracuję a pismo w/w dostał mój mąż do pracy.Proszę pomóżcie.
            • Gość: Gosia Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 18:12
              Witam,dzis otrzymalam od komornika na adres pracy pismo o zajecie wynagrodzenia za prace oczywiscie wystawiona przez firme Presco za niewiadomy dlug oczywiscie z 2000r.Nie wiem co z tym zrobic ,czy mam odwolac sie do sadu rejonowego ? Z jakim wnioskiem o przedawnieniu sprawy.Prosze o pomoc.
    • unhappy Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + 04.10.11, 10:03
      Stronę byś podał:

www.ochronadluznika.com.pl/
      • Gość: Sławek Re: Pozew zbiorowy przeciwko PRESCO oraz Canal + IP: *.ae1x201.dibhala.lubman.net.pl 20.09.12, 20:11
        jestem za zbiorowym pozwem mam podobny problem z tą" firmą"
    • Gość: Katarzyna Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.tktelekom.pl 23.11.11, 11:32
      Witam,

Dołączam do smutnego grona dręczonych przez firmę P.R.E.S.C.O. :-/
      W zeszły poniedziałek otrzymałam nakaz sądowy dotyczący zajęcia komorniczego. Ponieważ uważam, że firma windykacyjna zwyczajnie próbuje wyłudzić ode mnie pieniądze, odwołałam się od decyzji sądu w poniedziałek (czyli w terminie ustawowym). Niestety, dziś weszłam na swoje konta i okazało się, że mam założoną blokadę na sśodkach i co ciekawe, na kwotę przewyższającą roszczenia P.R.E.S.C.O. (konta mam w mBanku).

Troszkę wstecz....
      Dostawałam od P.R.E.S.C.O. pisma, że zalegam opłatę za OC firmie Compensa. Pisma do mnie trafiały co jakiś czas, a ponieważ nie było tam słowa wyjaśnienia i komentarza, więc je delikatnie mówiąc, ignorowałam. Z Compensa nigdy nie miała nic do czynienia.
      Warto wspomnieć, że w międzyczasie się przeprowadziłam do innego miasta, więc też nie zawsze cała korespondencja do mnie docierała.
      Dotarło jednak do mnie pismo, w którym P.R.E.S.C.O. grozi mi po raz kolejny, twierdząc, że zaległość, o którą mnie ścigają dotyczy samochodu marki x, model y itp.
      Faktycznie takowego miałam ok. 3 lata temu, ale kupując go musiałam go ubezpieczyć od zera i nie pamiętam, żebym przejmowała wtedy jakąkolwiek polisę. Napisałam więc do nich pismo z informacją o przeprowadzce i nowym adresem oraz zapytanie na jakiej podstawie są te roszczenia (jestem bowiem niemal pewna, że OC nie przejmowałam wraz z kupnem samochodu). To pismo wysłałam listem poleconym, ale nigdy nie otrzymałam na nie odpowiedzi.
      W międzyczasie, otrzymałam pismo od mecenasa z Piły, reprezentującego ową firmę P.R.E.S.C.O., z takimi samymi roszczeniami. Odpisałam dokładnie to samo, czyli poprosiłam o przesłanie kopii dokumentu czy czegokowliek, co pozwala stwierdzić, że faktycznie jestem dłużnikiem Compensy. Pismo również wysłane listem poleconym, również nigdy nie doczekałam się na nie odpowiedzi.

W tej chwili jestem w sytuacji, gdzie:
      - P.R.E.S.C.O. ma mnie w głębokim poważaniu
      - mecenas reprezentujący P.R.E.S.C.O.- j.w.
      - sąd zasądził zapłatę bez jakiejkowliek informacji, czy wyjaśnień z mojej strony
      - choć złozyłam w poniedziałek odwołanie od decyzji sądu, mBank zajął moje rachunki.

Nigdy nie chodziło mi o uchylanie się od płatności- to zupełnie nie w moim stylu. Płacę swoje zobowiązania uczciwie i nienawidzę naciągaczy żerujących na ludzkiej niewiedzy i naiwności.
      Dlatego jestem zdeterminowana, aby doprowadzić tę historię do happy endu (dla mnie).
      Czy ktokolwiek wie ub ma pomysł, co powinnam w tej sytuacji zrobić?
      Nie ukrywam, że zablokowanie WSZYSTKICH środków na dwóch kontach (ponoć blokada dotyczy ok. 900 PLN, ale w rzeczywistości jest inaczej) jest dla mnie mocno problematyczna.
      Z góry dziękuję za wszelkie rady, sugestie i pomysły.

Kasia
      • Gość: Bartek Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.cdma.centertel.pl 14.12.11, 15:23
        Witam;

Ja również niestety otrzymałem nakaz zapłaty od Presco. Przy przygotowaniu sprzeciwu jednak postanowiłem skorzystać z pomocy profesjonalistą - wybrałem nakaz-zaplaty.pl/oferta/

Za usługę zapłaciłem 100 zł i obecnie mam już pismo od Presco, że cofają pozew w całości.

Muszę przyznać, iż usługa była warta ceny. Sprzeciw został przygotowany w 5h i zawierał 6 zarzutów względem Presci i złożonego pozwu - nie dziwię się, że cofneli pozew.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z Presco.

Bartek
        • Gość: adam7293 Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.204.43.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 15:30
          a można jeszcze inaczej i leoiej, GG 18289251
      • Gość: Madzia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.szczecinek.vectranet.pl 19.12.11, 17:45
        Ksiu jak się potoczyły twoje losy bo mnie spotkało to samo i nie wiem co mam robić ,Daj znać
        • Gość: Kasia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.147.104.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.12.11, 12:05
          Magdo,

Jestem po rozmowach zarówno z komornikiem, jak i urzędnikiem sądowym.
          W moim przypadku, okazało się, że na przestrzeni lat, kilka osób popełniło kardynalne błędy, a końcowym efektem domino jestem ja.
          Za chwilę mam dzwonić do komornika ponownie, aby zwolnił środki z jednego z moich kont, a pozostawił na drugim- do wyjaśnienia sprawy oczywiście.

Swoją drogą, zamierzam się odwołać od wyroku sądu, ponieważ:
          - dokument został uznany, jako dostarczony skutecznie mimo, że wrócił do sądu (zgodnie z prawem tak powinni go uznać), jednak działo się to niemal dokładnie w czasie, kiedy toczyłam poważne boje ze swoją pocztą, że przesyłki są niedostarczane, są dostarczane pod niewłaściwy adres, po wielu dniach i po terminach płatności zobowiązań itp itd (posiadam na tę okoliczność swoją korespondencję z PP i mam nadzieję, że będzie to jakiś argument).
          - posiadam Umowę sprzedaży samochodu, gdzie, jak wół w załączonych dokumentach nie ma polisy OC (kończyła się ponoć następnego dnia, więc ustaliłam ze sprzedawcą, że on ją wymówi, a ja kupię nową na własną rękę)
          - posiadam dowody nadania pism do PRESCO i ich przedstawiciela, na które nigdy nie uzyskałam odpowiedzi, a które nadane były zanim sprawa trafiła do sądu.
          Dziś planuję napisać pismo do sądu i dołączyć wszelkie możliwe dokumenty- może coś to da.
          Swoją drogą już napisałam mail'a do Rzecznika Praw Obywatelskich i wygląda na to, że wczoraj się sprawą zainteresował.
          Ja w każdym razie nie odpuszczę, choćbym miała pisać do samego Trybunału w Strasburgu ;)
          Powodzenia!

Kasia

P.S. Dodam, że sekretarka komornika w Ostrzeszowie, który zajmuje się moją sprawą, doskonale kojarzy zarówno firmę Presco, jak i ich mecenasa. Odniosłam wrażenie, jakby miała ich dość....
        • Gość: Kasia Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.31.95.191.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.12, 09:26
          Magdo,

Z nieukrywaną satysfakcją informuję, że w dniu dzisiejszym otrzymałam z firmy P.R.E.S.C.O. pismo, w którym proszą mnie o podanie numeru konta, na które ma zostać zwrócona pobrana przez komornika kwota (ponad 1.500 PLN). Powołują się na wyrok sądu (stąd pismo jeszcze do mnie nie dotarło).
          Jak widać trochę to trwało, ale warto było. Pisma przygotowywałam sama, bez żadnych prawników czy specjalistycznych instytucji- po prostu wyłuszczyłam swoje argumenty, jak we wcześniejszych postach i podparłam je dowodami w postaci kopii pism itp.
          Co tu dużo mówić- jestem szczęśliwa ;)
          Życzę powodzenia pozostałym wojującym!

Kasia
    • dorka8410 Re: zapytanie o firmę PRESCO 13.06.12, 11:46
      witam non stop dostaje pismo z firmy presco w lutym 2012 roku bylam zadluzona w cyfra + na kwote 103 zlote zadzwonila do mnie konsultantka cyfry i powiedziala ze jezeli splace to zadluzenie wznowia ze mna umowe i anuluja kare
      zaleglosc zaplailam a pozniej dostalam od nich pismo ze umowanie nie zostanie wznowiona bo nie doterzymalam warunkow umowy i obciazyli mnie kara 650 zl a teraz sprzedali moj dlug firmie presco o nakazie zaplacenia zadluzenia naka sadowy dostalam jak juz nie mialam szans na to zeby sie odwolac co robic prosze pomozcie
    • Gość: Zuzanna Re: zapytanie o firmę PRESCO IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.10.12, 12:44
      Witam i dołączam do grona osób zaskoczonych działaniem firmy PRESCO.
      Dziś otrzymałam zawiadomienie o wszczęciu egzekucji zajęcia wierzytelności. Mam 10 dni na spłacenie długu odkupionego przez PRESCO od Aster.
      Zadłużenie dotyczy dekodera (tak sądzę) i jak wynika z informacji uzyskanych w BIG- powstało w 2006 roku.
      Ponad to, pierwszym pismem/informacją, które otrzymałam jest dzisiejsze zawiadomienie. Poprzednie, jak dowiedziałam się w BIGu, wysyłano na mój dawny adres, ALE napisany z błędem. Od osoby mieszkającej aktualnie pod moim dawnym adresem wiem, że nic do niej nie dotarło.
      Nie mam do Was, forumowicze właściwie żadnych pytań, sama jestem w stanie stwierdzić, że sprawa "śmierdzi"- jeszcze dziś spotykam się z radcą prawnym i Wam radzę to samo. Oczywiście tylko w sytuacji, gdy wydanie ok. 100 zł na poradę prawnika i późniejsze plątanie się po sądach nie jest bezsensowne w obliczu niewielkiego długu. Mój to ponad 2.000, więc opłaca mi się powalczyć ;)
      Powiadomię Was o rozwoju sytuacji ;)
      • frediiii Re: zapytanie o firmę PRESCO 25.10.12, 20:04