Dodaj do ulubionych

Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowskiej

13.07.08, 16:17
zapłaciliśmy im kasę by dali nam kopie sekcji zwłok jaką na nas zrobili. To
bardzo europejskie i demokratyczne, by płacić mordercy i złodziejowi za dowody
z miejsca zbrodni. Rzygam już tym łażeniem na kolanach przed zbrodniarzami...
Obserwuj wątek
    • Gość: lady.maver Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 08:34
      uważaj, żebyś sobie spodenek nie zarzygał.
      • rilian Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 14.07.08, 09:27
        rzyga cały czas. słowem.
        • Gość: folkatka Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:06
          www.odchudzanie1.fora.pl/bulimia,5/wywolywanie-wymiotow,18-15.html
          • Gość: jacek Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 18:28
            Rosji też powinniśmy płacić za zdjęcia z rozstrzeliwania w Katyniu? jesteście
            tak głupi w tym swoim zacietrzewieniu, w tej pogardzie dla kogoś kto nie chce
            określać się skundloną nazwą: "europejczykiem", że żal mi was.
            • rilian Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 15.07.08, 20:01
              to, że masz w pogardzie święte prawo własności, nie jest dla nas niczym nowym.
              jeśli znalazłyby się zdjęcia dokumentujące np. rozstrzeliwanie polskich oficerów
              w katyniu czy zamach na jana pawła 2, lub choćby skok z mostu kierbedzia po
              zamachu na kutscherę i byłby w posiadaniu fotografa lub jego spadkobierców, to
              niestety - ale nie stanowią automatycznie dobra wspólnego. to czyjaś własność
              intelektualna.

ale po co to tłumaczę. z pewnością ściągałeś nieraz na testach nie widząc w tym
              nic złego. ;)
              • Gość: jacek Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 22:31
                zdjęcia robione przez morderców w getcie nie mają prawa być objęte żadnymi
                prawami autorskimi, które zresztą po latach dawno już wygasły. Mogą być wzięte
                pod uwagę jako dowód zbrodni. Porównywanie do zdjęć z zamachu na papieża mija
                się z celem, wszystkie prywatne zdjęcia są uznane za dowód w przestępstwie. Co
                innego jest ich publikacja i rozpowszechnianie.
            • Gość: lady.maver Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:18
              Drogi Panie,

może i jesteśmy 'tak głupi w swoim zacietrzewieniu' (co to, na Boga, miało znaczyć?), ale przestrzegamy prawa, vide: ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych: isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU19940240083&type=2&name=D19940083.pdf (zdaje się, że nadal obowiązuje)

Jesteś Pan nazbyt chybki z rzucaniu oszczerstw, a zacną polszczyzną nie grzesząc, kompromitujesz się Pan w dwójnasób: ignorancją i impertynencją zarazem. Wstyd.
              • Gość: jacek Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 22:33
                bzdety. Wobec tego poszukajmy autorów zdjęć więźniów z Oświęcimia i zapłaćmy ich
                spadkobiercom pieniądze. Wasze posty to typowy objaw polskiego antysemityzmu. Po
                prostu hitleryzm wam sprawił radość
                • rilian Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 16.07.08, 08:20
                  Tworki!!! Tworki!!!

Jeszcze mi można wmówić antysemityzm, ale Lady Maver - nigdy!
                  • Gość: jacek Sami idź do tworek IP: *.lublin.mm.pl 16.07.08, 13:50
                    staram się być zgodny z europejskimi nakazami w których każdy może być
                    antysemitą. W zamówionej przez ministerstwo Schetyny, wzorem gestpo, liście
                    wszelkich anty i fobów, głównym polskim antysemitą stał się żydowski dziennikarz
                    z Izraela, Polak uratowany cudem z Holokaustu, który śmiał krytykować rząd
                    Izraela w jednej z gazet prawicowych.
                    Dodam jeszcze, że jednym niearabskim rządem na świecie uprawiającym państwowy
                    antysemityzm jest Izrael, niszczący Semitów Palestyńskich.
                    Ja mam swój wzór antysemity - to ludzie szukający antysemityzmu w każdej rzeczy,
                    słowie, zdaniu, dzialaniu czy budowli nawet. Ma to na celu zwiększenie nastrojów
                    antysemickich i antyżydowskich w celu uzyskania określonych profitów. A to się
                    źle skończy. A ja nie mam zamiaru więcej mieć problemów za obronę Żydów
                    • Gość: lady.maver Re: Sami idź do tworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 14:03
                      widzisz, Rilianie, no i Pan nas rozgryzł: czerpiemy profity w własnego
                      antysemityzmu :)

No, ja, jak wreszcie wydam tę książkę o Majdanku, zarobię przecież krocie... a
                      Ty skorzystasz rykoszetem: oblewając ze mną mój sukces.

Masakra.
                      • rilian Re: Sami idź do tworek 16.07.08, 14:06
                        yes yes yes!!!
                      • Gość: jacek Re: Sami idź do tworek IP: *.lublin.mm.pl 16.07.08, 15:10
                        Tworzenie nastrojów antyżydowskich jest przecież antysemityzmem, nieprawdaż?
                        Jeśli napiszesz o polskim obozie na Majdanku, to czemu, hieny z przedsiębiorstwa
                        Holokaust, zapewne w USA mogą nieźle zapłacić.
                        • Gość: lady.maver Re: Sami idź do tworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 15:47
                          Obrażasz mnie Pan.
                          • rilian Re: Sami idź do tworek 16.07.08, 17:34
                            myślę, że wyzwanie "jacka" na ubitą ziemię nie będzie możliwe, takie osoby mocne
                            są tylko wówczas, gdy są anonimowe lub wędrują grupą, z pałami bejsbolowymi. (bo
                            mimo wszystko, Przyjaciółko, można Cię rozszyfrować, nawet niezalogowaną ;)

ale gdyby co, chętnie posekunduję Ci, lady.maver. ewentualnie Ty będziesz - wiem
                            o tym - moją sekundantką, o ile "jacek" będzie wolał pojedynek na pistolety z
                            mężczyzną.
                            • lady.maver Re: Sami idź do tworek 16.07.08, 18:47
                              Mój Drogi,

dziękuję, ale chyba nie będzie potrzeby. Jak słusznie zauważyłeś, Pan jest mocny jedynie w gębie (myślisz, że to jakiś ersatz jest, ot kompensacja niewinna?), a czasy, gdy 'znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa kończyła się na gardle - które ma się jedno' niestety bezpowrotnie minęły. Cóż, komuś, kto obraża damę, etos rycerski musi być najzupełniej obcy, więc o pojedynku nie ma nawet co wspominać.

Cóż, przynajmniej Ty jeden jesteś wzorcem z Sevres męskiej klasy, nie wiem tylko, czy bliżej Ci do rosyjskiego arystokraty, angielskiego dżentelmena czy znajomego nam obojgu Mistrza ;)

Ukłony,
                              Tota Tua
                              Lady Maver
                              • Gość: jacek Re: Sami idź do tworek IP: *.lublin.mm.pl 16.07.08, 19:15
                                jeśli jego wzorem jest oszust gocławski to bliżej mu do hien cmentarnych
                                Pan obraził siebie samego
                                • Gość: lady.maver Re: Sami idź do tworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:35
                                  pardon me?
                                  • rilian Re: Sami idź do tworek 16.07.08, 19:48
                                    chodzi o moje autorytety. "jacek" zaszczycił wizytą mój profil na gazeta.pl ;)

lady, chyba marnujemy czas i wzmagamy jego autoerotyczne podniecenie. fuj.
                                • rilian Re: Sami idź do tworek 16.07.08, 20:40
                                  trudno wykonać
                                  patetyczny gest
                                  Eugeniusza Oniegina
                                  zapadając się
                                  po kolana
                                  po szyję
                                  w błoto

prawda?
                                  • Gość: jacek Re: Sami idź do tworek IP: *.lublin.mm.pl 17.07.08, 12:10
                                    i jakże tu
                                    wykonać gest
                                    na który masz ochotę
                                    jeżeli wiesz
                                    że to ty sam,
                                    nieprawdaż,
                                    jesteś
                                    błotem?
                                    • rilian Re: Sami idź do tworek 17.07.08, 13:42
                                      cudne. gratulacje. padłem na kolana. sięgasz poziomu herberta nieświadomie, boś
                                      oczywiście nie skojarzył skąd cytat.
                                      • Gość: jacek Re: Sami idź do tworek IP: *.lublin.mm.pl 17.07.08, 13:55
                                        ty powtarzasz to co ci podsuwają inni, ja staram się myśleć sam.
                                        • Gość: lady.maver Re: Sami idź do tworek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:09
                                          Jednakowoż czasem warto wzorować się na lepszych [=mądrzejszych] od siebie. Albo choćby znać tradycję, z którą się dyskutuje...
                                          Ot, trochę pokory...

• rilian Re: Sami idź do tworek 17.07.08, 14:59
                                            ta wiedza, jak i honor chamów nie dotyczy.
        • Gość: jacek Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 15:44
          Wiem że wam wszystko jedno, bo nie jesteście żydami. Ja uważam to za skandal.
          Ale niestety, unia europejska oparta na Francji i Niemczech to unia antysemicka.
          Więc będziemy za dowody zbrodni na naszym narodzie zawsze płacić.
          • Gość: lady.maver Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:41
            Otóż to, że podejmujemy ten wątek dobitnie świadczy, że nie jest nam wszystko jedno. Choćby nie jest nam obojętne, że obrażasz Pan Żydów, pisząc nazwę narodu małą literą. Tłumaczenia, że myślisz Pan o nich jako o grupie wyznaniowej nie przyjmuję, szczególnie w kontekście owego rzekomego antysemityzmu (w rozumieniu, jak sądzę, dwudziestowiecznym), powstałego, jak wiadomo, na fundamencie biologiczno-fizjologicznej, nie wyznaniowej odrębności (vide: eugenika, Ustawy norymberskie, etc).

Za 'dowody zbrodni' (choć, w tym przypadku, mówimy raczej o dokumentowaniu życia, i to dokonywanym niejako na 'własny użytek') płacić powinniśmy dopóty, dopóki przedmioty naszego zainteresowania będą objęte prawami autorskimi, a nie będzie mowy o darowiźnie, bezterminowym użyczeniu czy czymś podobnym.

Ukłony,
            Sarah Imenu Sarah

ps. Nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie, heh.
            • Gość: jacek Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 22:44
              piszę o wyznawcach, te kretyńskie prztyczki o pisowni już przerabiałem.
              • rilian Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 16.07.08, 08:21
                Pajac.
                • Gość: jacek Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.lublin.mm.pl 17.07.08, 11:11
                  macie jakiś dziwny zwyczaj przedstawiać się cały czas. To jakaś fobia?
    • rilian Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 14.07.08, 09:31
      niezwykle piękny jest ten fragment zdania, mówiący o ziemianach przyjeżdżających
      do getta po garnitury... super.
    • Gość: Tomasz. Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:41
      Bo czasem warto zapłacić nie swoimi pieniędzmi nawet mordercom,
      by mieć dowody na "słuszne" roszczenia majątkowe.
      Właśnie po to stworzono ośrodek w Bramie Grodzkiej utrzymywany
      notabene przez polskiego podatnika, podobnie jak setki innych.
      • tajnos.agentos Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 16.07.08, 08:07
        Gość portalu: Tomasz. napisał(a):

> Właśnie po to stworzono ośrodek w Bramie Grodzkiej utrzymywany
        > notabene przez polskiego podatnika, podobnie jak setki innych.

Podatki płacę regularnie i wcale mi ten ośrodek nie przeszkadza,
        wręcz przeciwnie. Uważam nawet, że moje pieniądze marnuje się na
        wiele innych, znacznie poważniejszych sposobów - na przykład
        dopłacając do stoczni, które już dawno powinne być sprywatyzowane.
        • folkatka Re: Unikalne, kolorowe zdjęcia dzielnicy żydowski 16.07.08, 11:03
          tudzież do takiej KSC która nam rozwaliła cukrownię
        • Gość: Tomasz. A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:16
          co stało się w Polsce po 1989 roku, że prawie wszystkie, polskie
          przedsiębiorstwa państwowe doprowadzono do upadłości ?
          Tylko nie pisz banałów, że to nieudolni politycy i że tylko własność
          prywatna, bo wielu polskich prywatnych przedsiębiorców też
          zostało w tym czasie spacyfikowanych.
          • rilian Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni 16.07.08, 18:21
            no jak to dlaczego? układ ludzi z SB, wspomagany przez Izrael i masonerię
            europejską, chcący doprowadzić Polskę do postaci kraju 15-milionowego,
            zamieszkałego przez niewykształconych niewolników żydowskich panów. ewentualnie
            - jeśli chcesz - dochodzi tutaj TNK - czyli Tajna Nauka Kościoła (wykładał ją
            Filip IV zakonnicom mieszkającym w Eskurialu) i wówczas okazuje się, że Kościół
            jest paramasońską przybudówką neożydowskich organizacji antyludzkich.
            • Gość: haj Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:39
              www.klipsy.pl/Portal/1320,Wideo,Zaniedbany_lubelski_kirkut_6.html
            • Gość: Tomasz. Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:40
              Hmm. Bardzo ciekawe ale nie wspomniałeś nic o naszych przyjaciołach
              ze wschodu i z zachodu. Czy Twoim zdaniem Niemcy i Rosjanie zupełnie
              nam "odpuścili" ? A może masz jakąś radę jak naprawić RP i pozbyć
              się naszych "przyjaciół" ?
              • Gość: jacek Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni IP: *.lublin.mm.pl 17.07.08, 11:17
                gdyby Niemcy i Rosjanie zupełnie nam odpuścili to kolaboranci otrzymujący od
                nich kasę nie skakali by w mediach ludziom do gardeł. W normalnym kraju można by
                było mieć swoje poglądy. W Polsce za poglądy niezgodne z ubecją trafiasz pan na
                listy proskrypcyjne tworzone przez polskie władze na rozkaz unii.
                Co do upadku polskich firm, to nie wszystkie upadały. Upadek zależał od wyboru
                prywatyzacji, jeśli się chciało kupić tanio, to firmy audytowe wyceniały na
                zero(a jeszcze lepiej było doprowadzić do upadku), jeśli chciano sprzedać drogo,
                to dbano bardziej o firmę i sprzedawano drożej, Zazwyczaj jednak opłacało się
                dać dyrekcji(lub rządowi) łapówkę i kupić tanio.
                Z punktu widzenia państwa, lepiej est jednak sprzedać za małe pieniądze niż
                trzymać i dopłacać
                • tajnos.agentos Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni 17.07.08, 12:35
                  Jeśli w Polsce nie wolno wyrażać własnych poglądów, to dlaczego to robisz? A
                  jeśli wolno - to dlaczego odmawiasz tego prawa innym? Za komuną tęsknisz?:D
                  • Gość: jacek Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni IP: *.lublin.mm.pl 17.07.08, 13:33
                    dam złotówkę gdy wskażesz gdzie jak komuś odmawiam wypowiedzi? W Polsce można
                    wciąż wyrażać poglądy, w porównaniu z Niemcami czy Austrią jesteśmy bardzo
                    wolnym krajem, tam ludzie siedzą za poglądy. Ale powoli to się kończy. Unia nie
                    lubi odstępstw od wiary w socjalizm
                    • rilian Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni 17.07.08, 15:32
                      "W Polsce za poglądy niezgodne z ubecją trafiasz pan na listy proskrypcyjne
                      tworzone przez polskie władze na rozkaz unii."

"W Polsce można wciąż wyrażać poglądy, w porównaniu z Niemcami czy Austrią
                      jesteśmy bardzo wolnym krajem, tam ludzie siedzą za poglądy."

bełkot. brak logiki. typowe dla ludzi, którym jakaś sekta (polityczna,
                      religijna, każda) wyprała mózg.
                    • folkatka nienawidze UE 17.07.08, 15:52
                      UNIA EUROPEJSKA TO DNO I SITOWIE!!!
                      UNIA EUROPEJSKA TO BAGNO!!!
                      MOIM PRAGNIENIEM JEST JA ZNISZCZYC! POJADE DO BRUKSELI Z GRANATAMI POD KURTKA I
                      WYSADZE SIE RAZEM Z URZEDASAMI!!!

....

Zastanawiasie sie po co ja to piszę...
                      Ano po to, zeby zaproponowac Jackowi zakład o 1000 zł., ze jutro nie zapukaja do
                      mnie o 6 rano smutni panowie by wywieźć mnie w nieznanym kierunku.Ubecja o
                      której piszesz tak robiła.
                      • folkatka Re: nienawidze UE 17.07.08, 15:54
                        ach przepraszam drogi jacusiu. Okazuje sie że jednak w Polsce mozna wyrażać
                        swoje poglądy, nie doczytałam do konca. W takim razie jade do Brukseli i tam
                        zrobie stosowną manifestację.
                      • empi Re: nienawidze UE 17.07.08, 15:59
                        Folkatko pisania z włączonym Caps Lockiem stanowi naruszenie
                        netykiety. :)
                        Jedynie taka uwaga w demokratycznej Polsce za ten wyczyn Ci grozi. :)
                        pzdr.
          • tajnos.agentos Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni 17.07.08, 08:07
            Nie wszystkie, bo całkiem sporo dało sobie radę i to całkiem nieźle.
            W temacie stoczni natomiast, jeśli uważasz że jakiś Rydzyk albo inny
            małorolny busiarz spod Parczewa mógł by pomieszać szyki na przykład
            takiemu potentatowi, jak Aker Yards:
            www.akeryards.com/aboutus/
            to się grubo mylisz. Globalizację mamy, czy się to komu podoba, czy
            też nie.
            • Gość: Tomasz. Re: A może "tajny agent" GW jest w stanie wyjaśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:03
              Rydzyk to może sobie zbierać na swoją szkołę albo geotermię.
              Natomiast od początku "demokratycznych" przemian w Polsce prowadzona
              była agresywna propaganda przeciw własności państwowej i to głównie
              przez Gazetę Wyborczą. A przecież Polacy po komunistycznej okupacji
              nic praktycznie nie mieli. Nawet mieszkania spółdzielcze, na które
              płacili dużą kasę, też nie były ich własnością. Już pierwsze dokonania
              "demokratycznego" rządu Mazowieckiego tj. likwidacja ośrodków
              badawczo-rozwojowych oraz wydziałów do zwalczania przestępczości gospodarczej,
              jasno pokazują jaki plan przyświecał
              tym zmianom. Dziś bardzo boleśnie odczuwamy skutki tych zmian
              patrząc na stocznie, FSC, odlewnię żeliwa i tysiące innych zakładów
              w całej Polsce. Tu również duży wpływ miały reformy Balcerowicza,
              a raczej realizowanie wytycznych Sorosa, które po sprzedaniu
              banków odcięły wiele polskich firm od kapitału i możliwości rozwoju.
              W tym kraju nie pozostało już praktycznie nic ważnego w polskich
              rękach, a Polacy mogą sobie dziś tylko pójść na festiwal kultury
              w Krakówku tj. kiedyś w Zielonej Górze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka