tajnos.agentos 11.08.08, 15:04 Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego katolicki święty Mikołaj zawsze ubiera się na czerwono a sowiecki i komunistyczny dziadek Mróz przeważnie nosi inne kolory? Czy to przez działalność KGB, Mosadu i rządu Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ejno Re: Mam dylemat. 11.08.08, 17:36 Może im do twarzy w wybranych kolorach:) Ty to musisz zaraz do jakichś działalności się odnosić:) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mam dylemat. 12.08.08, 07:33 Tylu tu zwolenników martyrologiczno - spiskowej teorii dziejów, że sam już nie wiem... A może to przez UFO z Emilcina, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: Mam dylemat. IP: 62.233.194.* 11.08.08, 20:58 Święty Mikołaj jako biskup Miry nosił szaty biskupie (bynajmniej nie czerwone) i w życiu nie widział renifera. Otyły gość w czerwonym kubraku o którym piszesz to przerośnięty krasnolud wymyślony przez coca-colę w latach 20-tych bądź 30-tych ubiegłego wieku. Pani Barska powinna to pamiętać. Jak sądzę mogłaby być również nieocenionym źródłem informacji w temacie dziadka mroza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marusia Re: Mam dylemat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:08 też mam dylemat, chce zrezygnowac z pisania na tym forum podobnie jak ejno,co zrobic jak juz dam słowo zeby sie podemnie nikt nie podszywał jak pod ejno,mam honor, Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mam dylemat. 12.08.08, 07:36 Loguj się, to nikt się nie podszyje - co najwyżej będą imitowali Twój nick.:P Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mam dylemat. 12.08.08, 07:35 Prawdziwy święty MIkołaj się nie liczy, bo chorował na padaczkę, a poza tym to jest ulubiony święty Ukraińców, a Ukraińcy - jak to Ukraińcy, są podejrzani. A dlaczego kardynałowie noszą czewrone kolory, czy to nie jest podejrzane? Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Mam dylemat. 12.08.08, 09:16 Tak to jest podejrzane, rozwińmy teorię spisku:) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Mam dylemat. 12.08.08, 09:54 Właśnie, toż to jest pełzająca komuna, bo komunii udzielają - co nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Mam dylemat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 07:57 jak tak dalej pójdzie zaczne popierać PO wiadomosci.onet.pl/1806178,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś