Dodaj do ulubionych

Czy w Lublnie...

IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 14:58
...mozna sie gdzies zapisac na kurs fotograficzny dla dorosłych ??? Czy np. domy kultury cos takiego organizują ??? Help!
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 15:23
      Dołączam sie do prośby. Rozglądam się od jakiegos czasu i nic. Chyba pozostaje
      nam "samokształcenie" :((
      • Gość: tomek Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 16:13
        No nie !! Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie!
        Razem z zoną chcielibysmy sie zapisac na cos takiego. Troche pstrykamy, ale to wszystko takie "po omacku". No i chcielibysmy sie nauczyc samodzielnego wywolywania...
        • Gość: fotograf Re: Czy w Lublnie... IP: 217.97.175.* 19.10.03, 16:42
          Kiedys kursy takie prowadzil Zaklad Doskonalenia Zawodowego, a potem... potem
          juz bylo bezrobocie, wiec i fotografow chyba przestali potrzebowac...
          Ale moze w WDK dla mlodziezy cos organizuja....
          • Gość: tomek Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 17:01
            Dla młodziezy...Przeicez nie bedziemy sie wygłupiac na zajęciach w domu kultury dla 12-latków :) Mamy po 25 lat; czy dla ludzi w naszym wieku nie ma oferty kursów foto (nie zawodowych, a amatorskich !) ????
            • Gość: ryża małpa Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 17:06
              MArzy mi się cos takiego na co chodzi moja siostra ale ona mieszka w Belgii. To
              jest taka szkoła fotograficzna , 2 lata chodzisz dwa razy w tygodniu, jeżdżą
              sobie na plaenery i nie ma "profesjonalnego" zadęcia :) Potem można sobie
              korzystac z ciemni za opłatą drobna , tylko materiały trzeba mieć swoje...ech

Szczerze mówiąć rozglądam się za takim czymś od dwóch lat, wiem że dużo ludzi
              było by zainteresowanych i ...nic. Luka . Jak ktoś by miał umiejętności
              i "kiepełe" to by zaraz taką szkółke z ciemnia na wynajem urządził.
              No ale wszyscy umiejący i uzdowlnieni wyjechali do Warszawy.

Jestem w Waszym wieku i tez nie uśmiecha mi się uczęszczanie na zajęcia z
              drużyną skautów :)
              • Gość: tomek Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 17:11
                Och, własnie o cos takiego nam chodzi....
                Moja zona pamieta jakies ogloszenie z zamierzchłych czasów (z 12-13 lat temu), gdy jej starsza siostra chodzila do liceum plastycznego - tam bylo jakies ogloszenie o kursach foto. Moze "plastyk" jeszcze cos takiego organizuje ??

Koniecznie daj znac na forum, jak cos sie zmieni w tym temacie !!!
                • Gość: tomek Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 17:39
                  O, a np. w takim Gdansku mozna cos znalezc:
                  www.pg.gda.pl/ks/aktualnosci/aktual.htm
                  Cos takiego na początek by nam wystarczylo...
                  • Gość: ryża małpa Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 18:19
                    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ;-((((
    • Gość: miejscowy Na pewno nie w Lublinie. A o co chodzi?! IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 18:53
      • pepperoni78 Re: Na pewno nie w Lublinie. A o co chodzi?! 19.10.03, 20:48
        W Żadce Haka na drugim piętrze jest pracownia fotograficzna. Może tam??
    • 4gwiazdki Re: Czy w Lublnie... 19.10.03, 20:57
      Podejmę się poprowadzenia takiego kursu (nieodpłatnie).Wypowiedzcie się
      tylko,jaka dziedzina Was interesuje.
      Onegdaj bardzo interesowałem się fotografią i wszystkim,co z tym związane.
      Fotografia,to bardzo obszerna dziedzina.Ale mogę - przy wspólnym zaangażowaniu -
      zająć się sprawą.
      • Gość: ryża małpa Re: Czy w Lublnie... IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 21:52
        A ciemnia? Bo ja nie mam ciemni ani raczej warunków dla iemni stworzenia :(
        • dociek Re: Czy w Lublnie... 20.10.03, 06:12
          Nie bujaj... Śpisz i te tam... non stop przy zapalonych światłach?
    • jetbang Re: Czy w Lublnie... 19.10.03, 21:22
      heh i ja siem na to pisze taki kurs by mi siem przydał. Póki co to moja
      edukacja w kierunku fotografika opiera się o forum GW:
      www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?&f=127
      sporo można tam poczytać nt sprzetu i robienia zdjęć które nalezy odróżnić od
      pstrykania fotek :-DDD
      • lucy_z Re: Czy w Lublnie... 20.10.03, 00:44
        Może chociaż tu coś znajdziecie? Nie wiem czy są porady. Stronę mam w
        ulubionych ze wzgledu na ciekawe i piękne zdjęcia. Zobaczcie!:))

foto.reporter.pl/
    • Gość: ryża małpa przypomnialo mi się... IP: *.lublin.mm.pl 20.10.03, 06:18
      ..że latem, nie pamietam czy teraz czy rok temu w NAłęczowie dwóch fotografików
      organizowłao letnią szkołe fotografii. Podobno cieszyła się dużym powodzeniem.
      Może wystarczy poczekac do lata?
      • 4gwiazdki Re: kurs fotografii 20.10.03, 09:14
        Otóż wczoraj zaproponowałem pomoc przy nauczaniu fotografii.Planowałem
        spotkania w jednym z dzielnicowych domów kultury.Mankament w tym,że oni nie
        posiadają ani ciemni ani żadnego sprzętu.W takiej sytuacji wszystkim chętnym do
        nauczenia się fotografii polecam bardzo profesjonalne i przystępnie napisane
        strony:
        www.agfa.com.pl/agfaphoto/library/photocourse/
        www.agfa.com.pl/agfaphoto/library/bwcourse/index.html
        www.agfa.com.pl/agfaphoto/library/digicourse/index.html
        www.agfa.com.pl/agfaphoto/library/
        www.agfa.com.pl/agfaphoto/library/bwcourse/9809/index.html
        foto.linia.pl/szkolka.html
        Kursy fotografowania (odpłatne) organizowane są:(nie jestem w stanie nic
        powiedzieć na temat tej firmy)
        www.pianista.fotoputto.com.pl/pliki/kurs_fotografii/sklep.html
        • Gość: ryża małpa Re: kurs fotografii IP: *.uw.lublin.pl / *.lublin.uw.gov.pl 20.10.03, 09:21
          Z tego co wiem zajęcia dla młodzieży organizowane s aw Domu Kultury na
          Grodzkiej więc chyba mają ciemnię. I chyba w Chatce Żaka.
          • 4gwiazdki Re: kurs fotografii 20.10.03, 09:55
            Tylko problem w tym,czy chcą udostępnić nieodpłatnie laboratorium
            (ciemnię+sprzęt).Wydaje mi się,że skoro w Chatce czy w DK posiadają wyposażenie
            ciemni,to prawdopodobnie mają instruktora fotografii.
            Ja niegdyś uczyłem się samodzielnie fotografii z różnych podręczników,a
            egzaminy zdawałem jako eksternista.Wydaje mi się,że warto skorzystać z podanego
            przeze mnie kursu internetowego.A co do praktyki (umiejętności manualnych)-
            myślę,że niejedna osoba pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka