malpiarnia 19.12.08, 23:21 dlaczego prawo jest bezprawiem? czy w ktorymś Nowym Roku to sie zmieni? ja wiem , ze wszedzie kradna, ale nie na taka skale i zlapani musza wtedy poniesc surowa kare a u nas .......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: APPA Re: PO = złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 07:58 u nas tych co wyłapują złodzieii skazuje sie kary sądowe, taki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: PO = złodziej IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 20.12.08, 08:03 mnie okradli dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron a prawosławni nie kradną IP: *.lublin.enterpol.pl 20.12.08, 09:26 a prawosławni nie kradną czego przykładem Rosja luteranie też nie kradną czego przykładem afery finansowe w bankach na Islandii jak ty coś napiszesz to od razu widać żeś z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: a prawosławni nie kradną 20.12.08, 09:48 do poprzedniego wątku (skasowanego): "że co? ja uwielbiam prawosławnych?, a to dobre:) skąd ty takie wnioski bierzesz, normalnie polewka na maksa:) Jestem agnostykiem i bajki o Jezusach(oraz innych tam) traktuje na równi z przygodami Alladyna i latającymi dywanami:)" Co do złodziejstwa to występuje ono wszędzie, natomiast u Polaków niemalże emanuje. Polak Polaka kradnie jak się tylko i gdzie się tylko da. Ja już nie wspominam o jakiś wielkich aferach finansowych tylko o mentalności zwykłego Kowalskiego, który ochoczo kradnie np. sprzęt z altanki swojego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: a prawosławni nie kradną 20.12.08, 09:50 ba albo nawet gapownictwo masz tu za przykład, w Szwecji zdecydowana większość kasuje grzecznie bilety Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Sothink 20.12.08, 10:24 wątek jest na ośle. Zajmij się przygotowaniami do świąt a nie zabawą na forum :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Sothink 20.12.08, 12:00 jak już powinieneś się domyślić to chyba wiesz gdzie ja te święta całe mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Sothink 20.12.08, 12:55 To przynajmnie uszanuj innych w ich poglądach na ten temat i być może z zawiści nie psuj atmosfery. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? IP: 91.204.161.* 20.12.08, 13:16 Z choinki się urwałeś? Edukację na przedszkolu zakończyłeś? Prawo jest dla tych co je stanowią. A rzeczywistość rzeczywistością. Bulanda od wieków jest krainą pośledniejszego znaczenia (use it and lose it) więc nie ma się co dziwić że autochtoni traktują siebie nawzajem tak samo jak są traktowani. Za wiele wymagasz od bydła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 13:18 kto nie uznaje świąt idzie do pracy , niech nie pasożytuje na innych, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpiarnia Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:00 i jak tu kupic cos pod choinke jak tu np.perfumy , niby firmowe ( z cena wyzsza niz powinna byc)sa razacymi podrobkami , ktore wietrzeja juz w progu a gel pod prysznic gorszy niz plyn do mycia naczyn a ciasto gospodyniom nie rosnie bo w mace jest chemia ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserw. Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:14 W szynce 40% wody ,w parówkach papier toaletowy itd,itd... Ryba psuje się od głowy..Jacy rządzący wszelkiej maści,taki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpiarnia Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:29 w kazdej dziedzinie tak jest developer bierze pieniadze i ucieka za granice a prokurator po 2 latach odpowiada , ze to sprawa cyilna benzyne mieszaja Bog wie z czym ZUS np.mojej cioci nie policzyl okresu 16 lat pracy,a wtedy zarabiala najwiecej, bo licza srednia z ostatnich 20 lat a nie z np. 38 lat podwojne podatki od kupna i sprzedazy nieruchomosci obcinanie pomostowek a posłom podwyzszanie pensji na ponad 200 000zl.rocznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! emerytury najnizsze 560zl. a pensje poslow razem z biurami poselskimi - 250 000zl. urzednicy za plecami wyborcow robia przekrety co pare dni inne przepisy, ktorych nie rozumieja ustanawiajacy penisy w Parlamencie A JA NIE CHCE TAKICH WESOLYCH SWIAT!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? 20.12.08, 18:34 Jak PiSuar znów się dorwie do waadzy, to nie będzie przekrętów, w szynce będzie 0% wody, krowy będą dawać 100 000 litrów śmietany bez cholesterolu, Ziobro zostanie oczyszczony z zarzutów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserw. Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:52 Tajnos,piszesz bez sensu .Gdzie wyczytałes ,że ktoś tutaj obarcza jakąś partię?Ja przynajmniej nie. Złodziejstwo dotyczy każdej z partii które rządzły. Przed wyborami obiecanki cacanki ,a kiedy dorwą się do korytka momentalnie zapominają co obiecywali. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: dlaczego Polska to taki złodziejski kraj? 20.12.08, 18:58 A, tak mi się jakoś pisze... Nie od dziś wiadomo przecież, że Polacy to naród złodziei, nierobów, brudasów, nieuków i w ogóle. To prawdziwy cud, że toto się jeszcze w PiSdu nie rozleciało. Jedyne, co w tym bardaku można zrobić - to wyjechać, albo się powiesić.:P Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Nieprawda 20.12.08, 19:45 Po polsku mówi się "oszwabić", albo ewentualnie posłać coś "do Żyda" - czyli sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpiarnia Re: Nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 19:55 nikt nie robil porzadnych badan w tej materii nie wyplywa to z cech genetycznych bo : Polacy za granica juz po miesiacu zaczynaja przestrzegac prawo, a prawa kodeksu drogowego ( jak mi powiedzieli policjanci za granica) juz po 2 tygodniach - do pierwszego mandatu i perwszych kajdanek (kajdankow?) wg.mnie , wynika to ze slabego prawa czyli bezprawia i braku egzekwowania prawa Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nieprawda 20.12.08, 20:01 Gość portalu: malpiarnia napisał(a): > Polacy za granica juz po miesiacu zaczynaja przestrzegac prawo, a > prawa kodeksu drogowego ( jak mi powiedzieli policjanci za granica) Nieprawda. Bywałem za granicą i widziałem, rozmawiałem także z tamtejszymi policjantami i ani jeden z nich tego nie potwierdził. Naczytałeś się szmatławców, albo naoglądałeś telewizji. > juz po 2 tygodniach - do pierwszego mandatu i perwszych kajdanek > (kajdankow?) Kłamiesz - jak wyżej. > wg.mnie , wynika to ze slabego prawa czyli bezprawia i braku > egzekwowania prawa Masz prawo tak uważać pod warunkiem, że jest to Twoje własne, poparte konkretami i wiedzą zdanie, ale czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: Nieprawda IP: *.lublin.mm.pl 20.12.08, 20:11 poszukaj tajnos w starych słownikach. "Żyd" to był "błąd", ocyganić to oszukać, oszwabić też, tyle że tylko to ostanie można powiedzieć i nie stracić pracy. Osobiście wolałbym by ludzie przestali używać takie słowa sami a nie pod presją bycia uznanym za rasistę czy faszystę. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nieprawda 20.12.08, 20:17 "- Żyd, jaśnie panie - lecz w literę go przerobię. - Jak ci jeszcze kropla skapie, to cię trzepnę tak po łapie, że proformę wspomnisz sobie!" Czyli - nie błąd, tylko kleks - zapytaj A. Fredrę. ...A wiesz, że choroba zwana u nas "chorobą francuską", lub prościej "francą" u Ruskich zwana była "polskaja bolezn"? Bardzo znaczące...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: Nieprawda IP: *.lublin.mm.pl 21.12.08, 17:53 zapytałem przed chwilą, twierdzi że błąd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: złodziej z PO = złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 17:30 tak lepiej Odpowiedz Link Zgłoś