IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:02
Jestem 6 mies po cc, właśnie dostałam okresu, do tej pory nie stosowałam tego
leku, proszę napisać czy należy wziąć cerazette w pierwszym dniu miesiączki,
czy to nie ma znaczenia którego dnia rozpocznę pierwsze opakowanie?
Obserwuj wątek
    • aniutka99 Re: cerazette 10.01.09, 21:15
      a nie lepiej pójść także w tej sprawie do specjalisty?
    • Gość: anulka Re: cerazette IP: 79.191.10.* 22.01.09, 14:42
      To są typowe tabletki antykoncepcyjne przy karmieniu piersią. wszystko zależy od tego czy karmisz jeszcze czy już nie. Jeżeli nie to radziłabym Ci udać się do ginekologa po inne, tak przynajmniej poradził mi mój lekarz jak dostanę okresu.
      • Gość: monika Re: cerazette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:20
        Karmię cały czas piersią i zastanawiam się czy faktycznie lek ten nie ma wpływu
        na dziecko.
        • Gość: mm Re: cerazette IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:17
          mój lekarz jest sceptyczny co do cerazette - ponoć zawiera dość duże
          stężenie hormonu żeńskiego, wiadomo karmiac piersią przenika do
          pokarmu...
    • Gość: Kate87 Re: cerazette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 18:25
      Biorę Cerazette od jakiegoś czasu.Bardzo go sobie cenię.A więc tak,antykoncepcję w postaci pigułek nalezy brac zawsze od 1szego dnia krwawienia i jesli chce sie brac dluzszy czas,to nie przerywamy kuracji nawet na jeden dzień.Od 1szego dnia krwawienia,poniewaz juz od 1szego dnia sktecznosc jest 100%.Jesli zaczelaby Pani od 2go i kazdego nast dnia cyklu to automatycznie skutecznosc spada i wtedy nalezy dodatkowo uzyc prezerwatywy. Jesli zacznie Pani brac ewentualnie od 2go dnia krwawienia,to nalezy odczekac z seksem 10 dni, i wtedy cerazette osiaga 100% skutecznosc. Jesli wezmie Pani od 1szego dnia miesiaczki,to juz w tym 1szym dniu jest 100% skutecznosc.Tylko nalezy pamietac,ze anty bierze się o stalej porze,najlepiej wchlaniaja sie te pigulki pozniejszym wieczorem,ja np. biore codzien o g.22.Ale najlepiej doradzic sie specjalisty,ja tak zrobilam i teraz jz wiem o anty praktycznie wszystko.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka