ryza_malpa1 20.12.03, 09:04 ( to cóż że temat ściagnięty z forum zamojskiego...) Na co najbardziej leci Wam ślinka? Na karpia ? A może na uszka? W barszczu lub bez.... Mi na grzybki w cieście :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hm` Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 20.12.03, 09:17 Grzybowa!!!!!!!!!!! Grzybki w ciescie tez, zapomnialem o nich......i pierogi takie swiateczne, domowe, a nie z marketu... ;]]]] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijusXII Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 20.12.03, 11:00 jako ze kosciól zezwolil jesc miecho w wigilie moja ulubiona wigilijna potrawa beda zeberka w miodzie z grila Odpowiedz Link Zgłoś
alterego Re: Ranking światecznych potraw.. 20.12.03, 13:21 Nie przepadam za jedna z moich ciotek, ale za jej pstraga w galarecie oddalbym wszystkie potrawy wigilijne, ale moze to zasluga pstraga, ze taki smaczny a nie ciotki... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to bylem ja Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.lublin.mm.pl 20.12.03, 13:37 1. sernik mojej babci 2. kluski z makiem, migdalami i rodzynkami 3. no i na podium lapie sie jeszcze barszczyk z koldunami, to chyba dlatego ze tylko raz do roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selma2003 Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.lublin.mm.pl 20.12.03, 13:48 Barszcz z uszkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Ranking światecznych potraw.. IP: 217.97.175.* 20.12.03, 14:25 1. karp w szarym sosie z rodzynkami i migdalami, 2. wegorz smazony w winnej galarecie 3. szczupak po turecku Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Ranking światecznych potraw.. 20.12.03, 15:14 Barszcz z moimi uszkami;) Karp smażony, który zostaje z wigilii, na drugi dzień! Karp w galarecie, najbardziej lubię, a ponieważ rodzina nie przepada mam go dla siebie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Ranking światecznych potraw.. 21.12.03, 09:46 Sorry Wisia, a nie masz przypadkiem w swoim otoczeniu jakiegoś miłośnika wędkarstwa? To tak jakoś... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Ranking światecznych potraw.. 20.12.03, 16:01 Uszka,uszka,uszka...uwielbiam i po prostu moge jeść bez opamiętania:)Karpika też a najbardziej tą część z ogonkiem mniam mniam:)Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Ranking światecznych potraw.. 20.12.03, 16:07 Jestem z Czarna:)Uszka i rybka ponad wszystko:)))I baaaaaaaarszczyk czerwony mojej matulki mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam:)))))))))))O matko i cwikla i cwikla i salatka warzywna w sosiku majonezowym:) Chyba pekne z przejedzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.chello.pl 20.12.03, 16:52 Barszczyk z uszkami, zdecydowanie. I jeszcze wigilijne ciasta - piernik, makowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Ranking światecznych potraw.. 20.12.03, 19:58 Grzybowa, śledzie w śmietanie (takie do ziemniaków) i PIEROGI, PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI!!! To jeszcze cztery doby... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Ranking światecznych potraw.. 21.12.03, 01:39 1. barszczyk z uszkami 2. rybka smażona 3. kapusta z grzybami a jak byłam dzieckiem najbardziej lubiłam.... opłatek;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Ranking światecznych potraw.. 21.12.03, 01:40 nooo zapomniałam o śledziach... w oleju i occie i tych po kaszubsku;) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Ranking światecznych potraw.. 21.12.03, 09:42 Ze wszystkich menu wybieram Twoje Slotna. Bardzo mi pasuje ten zestaw. Mam też nadzieję, że dojechałaś do domu bez komplikacji typu przejazd przez Paryżewo, Kaliningrad, a potem saniami do Ozorkowa i, że potrzeba tzw. "3/2 ręki" okazała się niewielką przesadą. Pozdrowienia dla przyjaciółki Angolii. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Ranking światecznych potraw.. 21.12.03, 11:24 Tia... Kierowca był wielbicielem Winony Ryder i za Przytykiem (tak, jechaliśmy przez coś takiego, zwróciłam uwagę, bo ładne) zgasił swiatło i włączył "Stracone dusze". Ponieważ próbował to oglądać, obawialiśmy się, czy aby za chwilę nie stanie się ten film dla nas instruktażowym. Nie stał się;) Trzecia ręka należała do Asi ze Zgierza, i cóż - jakoś się udało;) Odpowiedz Link Zgłoś
angolia Re: Ranking światecznych potraw.. 22.12.03, 01:32 O mamusiu.. Takie posty powinny automatycznie stawać się niewidzialne po 22. No przecież ja teraz nie zasnę!! :`( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 03:09 Karp w galarecie ,po zydowsku , faszerowany ,smazony sote. sleeeeeedziki wszystkie i , pod pierzynka ,Barszcz z uszkami i rybna roladka w galantynie . ziemniaki w mundurkach i jeszcze raz ryyyyyyybki. Dorsz po grecku i profanacja.....czerwone wino . Inni wola szynele kielbachy a ja tylko rybki i warzywka . I jeszcze lubie puszysty snieg i spacery po lesie i zamarznietym zalewie........... Odpowiedz Link Zgłoś
gen.franco Re: Ranking światecznych potraw.. 21.12.03, 10:01 Aj waj, nie ma jak pasztet pieczony z różnych dziwnych rzeczy (mięsiwa, warzywa, przyprawy, jajka) przemielonych przez maszynkę i zmieszanych... Zawsze wigilia była oczekiwaniem na dzień następny, gdy zostanie uroczyście niemal odwinięta srebrna folia... A w tym roku zjem go już w wigilię!... A z postnych to chyba najbardziej sałatka warzywna z majonezem!... I uszka. Niekoniecznie w barszczyku!... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Ranking światecznych potraw.. 22.12.03, 08:09 dla zapewnienia sobie pewności apetytu wigilijnego postanawiam uczciwie pościć od rana. Wieczerzę zacznę od uszek i barszczyku, specjalności mojej żony. Minn. za to ją kocham. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan hipopo Re: Ranking światecznych potraw.. IP: *.it-net.pl 22.12.03, 16:14 czerstwa bułka z nieświeżym serdelem z hipermarketa, zapijaną colą Odpowiedz Link Zgłoś