krzysiekk2009 09.09.09, 09:05 Witam, chcę kupić w Castoramie Piec Kamino 8, czy ktoś z was ma taki piec i jak on się sprawuje, Jest jedna rzecz która mnie martwi w takim piecu, mianowicie szybka, czy pod wpływem gorąca ta szybka nie będzie pękać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda Re: Piec kamino 09.09.09, 09:17 Hej, wprawdzie używam nie kamino 8, tylko ten drugi, podobny model, ale chyba to nie ma znaczenia, bo szybka taka sama :) Piec jest świetny, przynajmniej jak na działkowe warunki, szybko się nagrzewa, daje dużo ciepła. Szybka nie pękła po dwóch latach użytkowania, ale w sklepie powiedzieli, że nawet jeśli zdarzy jej się pęknąć, to nie jest to jakaś droga sprawa, zwykły kawałek hartowanego szkła, da się łatwo wymienić. Wrzuciłem do netu zdjęcia zrobione komórką z pierwszego 'odpalenia' :) yfrog.com/2hzdjcie143j yfrog.com/3qzdjcie145ij yfrog.com/3qzdjcie147j yfrog.com/5izdjcie142gj Ogólnie piec wart polecenia! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Piec kamino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 16:55 Mam takipieci jestem z niego zadowolobny.Miszkanie o pow.40mogrzewatak,że nie idziewytrzymac(dosłownie).Pieczbnosi bardzo wysoki temperatury-przynajmniej u mnie i szybka jest cala.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Piec kamino IP: *.opera-mini.net 22.11.09, 06:34 Skoro nie idzie wytrzymac, to chyba jest do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata.kedzierska Re: Piec kamino IP: *.centertel.pl 12.09.13, 00:10 Bardzo słuszna i trafna uwaga! Po co komu piec, przy którym nie da się wytrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś