Gość: pracownik AHE: tłumy pod dziekanatami IP: 194.42.116.* 10.09.09, 08:13 Niech 1/4 tego tłumu będzie studentami, wiadomość z pierwszej ręki-TO WIELKA MANIPULACJA !!! Ale jak to zwykła ostatnio czynić GW <tfu> nie o to przecież chodzi, żeby prawdę pisać, nagłówki zdjęć przecież zostaną w pamięci a jak było naprawdę nikt nie będzie jutro pamiętał. Zachęcam do popisywania wszelkich petycji, pism do ministerstwa, apeli itp...aby wyrazić solidarność z AHE, nie robię tego dla siebie i dla mojego pracodawcy, ja to zrobiłam i WAS też namawiam w imię prawdy Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 08:18 Panie Premierze, a miało być bez kolesiostwa i przede wszystkim dla młodych.Głosując na Was, młodzi żyli nadzieją, że bedzie lepiej. jest gorzej niż było.Jeżeli ktoś z rządu chce otworzyć prywatną uczelnię, to po co niszczyć całą AHE i młodzież stawiać w tak strasznej sytuacji. Wystarczy zamknąć w Białymstoku. Obserwuję to wszystko i mierzi mnie polityka wobec szkolnictwa wyższego.Kolesiostwo, nadal profesorskie autorytety kilkuetetowe z katafalku i nieprofesjonalne zachowania Pani Minister wobec różnych doniesień prasowych.Co wakacje coś innego.Czyżby Pani Minister miała udziały w wydawnictwach medialnych. Zgroza. Jak można likwidować kierunek przed rozpoczęciem roku akademickiego, czy zamknąć szansę studentom przed samą obroną pracy-czy ktoś o tym pomyślał? Jak można niszczyć coś w trakcie naprawy?Przecież jest tyle innych rozwiązań, które potwierdziłyby autorytet Pani minister a jednocześnie umożliwiłyby studiowanie studentom na wybranych kierunkach w AHE. Panie Premierze,myślę, że w kolejnych wyborach na młodzież to liczyć Pan i PO nie może ani w Polsce ani wśród polskiej emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista a kiedy mieli likwidować? 10.09.09, 08:32 Przed rozpoczęciem roku - źle, bo studenci oddają prace magisterskie i licencjackie. W trakcie semestru - źle, bo ja znajdą inną uczelnię jak rok się zaczął. W trakcie sesji - źle, bo nie zdążyli zaliczyć kursów na które uczęszczali przez cały semestr. Nie ma dobrego terminu na zamknięcie kierunku. Każdy jest zły, ale przecież gdyby przepis był martwy, to nikt by się nie stosował do przepisów o akredytacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: a kiedy mieli likwidować? IP: 194.42.116.* 10.09.09, 08:49 Nie chodzi o czas likwidacji. Żaden nie jest dobry. Tylko o sam pomysł i sposób. Komisja stwierdziła nieścisłości na kierunku Informatyka. Kierunek zamknięto, ale dlaczego mają na tym stracić inne kierunki prowadzone zgodnie z wytycznymi? To kolejny dowód na to,że Ministerstwo rządzi sie własnymi prawami, a w Polsce planuje bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista na razie AHE nie zlikwidowano 10.09.09, 08:59 Zamknięto jeden kierunek, a uczelni zagrożono likwidacją. Tak to wygląda obecnie. Jak AHE faktycznie wdroży postępowanie naprawcze, uratuje resztę kierunków. Tyle, że to nie może być działanie pozorowane a realna poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: a kiedy mieli likwidować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 08:57 Wystarczy zawiesić kierunek, wtedy uczelnia nie może przeprowadzać nowych naborów. W ciągu dwóch, trzech lat kierunek sam by się zlikwidował. Wiem że zaraz będzie krzyk jak to tak może być, przecież wiedzieli w co się ładują. Jednak odpowiedzialność zbiorowa też nie jest dobrym rozwiązaniem. Niestety odpowiedzialni za taki stan rzeczy nie poniosą żadnej odpowiedzialności, jak zwykle, tylko 3,5 tysiąca studentów, a może i więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista przecież to już było 10.09.09, 09:00 wg. GW AHE prowadziła już rekrutację na zawieszone kierunki. Likwidacja jest po prostu kolejną sankcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: przecież to już było IP: 194.42.116.* 10.09.09, 09:06 Według Gazety jedyna racja to sensacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: przecież to już było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 09:15 Z tego co ja pamiętam z artykułów AHE miało jedną negatywną ocenę wystawioną dla kierunku Informatyka w kwietniu. Taka informacja też jest na PKA. Uczelnia się odwołała i PKA dało drugą negatywną ocenę. Na stronie ministerstwa, w komunikatach dotyczących AHE, jest informacja że uczelnia mogła prowadzić nabór.Więc do czasu zawieszenia lub cofnięcia pozwolenia uczelnia mogła prowadzić nabór. W którymś artykule ministerstwo twierdziło że jeżeli uczelnia zlikwiduje lub zalegalizuje nielegalne ośrodki i dostosuje program do obowiązującego prawa, to będzie mogła działać. No i działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: przecież to już było IP: 188.33.71.* 10.09.09, 22:50 A jakie kierunki były zawieszone? To że gazeta wprowadza w błąd, nie znaczy że trzeba jej wierzyć. Skoro nie ma jeszcze oficjalnego zawieszenia, to uczelnia może prowadzić nabór. Takie jest prawo Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: przecież to już było 10.09.09, 23:12 Gość portalu: gosc napisał(a): > A jakie kierunki były zawieszone? To że gazeta wprowadza w błąd, nie znaczy że > trzeba jej wierzyć. Skoro nie ma jeszcze oficjalnego zawieszenia, to uczelnia > może prowadzić nabór. Takie jest prawo Masz absolutną rację ...ale 1.Decyzja ministerstwa odnośnie zawieszenia/likwidacji kierunku musiała być . Takie jest prawo . Komisja wydaje opinię. Jeżeli jest ona negatywna minister musi podjąć decyzję o likwidacji lub zawieszeniu kierunku 2 I tu pojawia się bezczelność AHE. Założono ,że decyzja nie zostanie obciążona klauzulą natychmiastowej wykonalności , więc rekrutowała zakładając ,że kto się zapisze ten już musi być ich .Dodatkowo przekonywała studentów ,że jest program naprawczy i kierunek nie zostanie zlikwidowany/zawieszony. Niestety program naprawczy może mieć wpływ na decyzję o likwidacji uczelni, ale nie ma wpływu na decyzję odnośnie informatyki. Jednym słowem AHE po raz kolejny okłamywała swoich studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co się 10.09.09, 08:27 pakujecie? Odpowiedzcie sobie samym, uczciwie z ręką na sercu. Jasne, koszty kształcenia są ważne. Ale przecież likwidacja kierunku to nie jest katastrofa w rodzaju tsunami, którego nie da się przewidzieć. To był powolny proces, na który władze uczelni pracowały latami. Przy okazji sprzedając konsumentom-studentom usługę edukacyjną niższej jakości. Jak można było o tym nie wiedzieć? Przecież to nie od dzisiaj wychodzą na jaw nieprawidłowości w WHE/AHE - media informują o tym od 2000 roku! Jak planujecie wycieczkę zagraniczną, to wybieracie najtańszą ofertę, pochodzącą z biura podróży o którym nic nie słyszeliście? Czy też pytacie znajomych, szukacie opinii na forach internetowych, sprawdzacie stronę PIT... A przecież wycieczka zagraniczna jest na ogół tańsza niż studia? I trwa krócej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 09:15 a tej uczelni krążyły po całej Łodzi takie historie, że studenci musieli wiedzieć, w co się pakują. jakoś specjalnie mi ich nie żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co IP: 194.42.116.* 10.09.09, 09:20 Studenci AHE nie potrzebują litości. A historie to krążą i o Tobie pewnie. Siła plotki ma to do siebie,że rozprzestrzenia się szybciej niż świńska grypa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikogoniezal Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co IP: *.INTELINK.pl 10.09.09, 17:34 Studenci AHE potrzebują teraz kolejnej taniej i łatwo zdawalnej szkoły. Kiedy stanęli przed widmem przeniesienia się choćby na normalny uniwerek wielu wie, że tam sobie nie poradzi. (prawda?) I jeszcze problemy z różnicami programowymi- te będą pewnie duże, bo jak AHE wymyślała kosmiczne przedmioty, bez przestrzegania minimum programowego i choćby konsultacjami z innymi uczelniami to prosto i łatwo nie będzie. :) Nie żal nikogo- każdy kto idzie do prywatnej uczelni musi sobie zdawać sprawę, że taka sytuacja może być nieunikniona. Gwarancje dają tylko najlepsze szkoły- ale te nie tworzą kierunku dla 4 tyś osób, tylko dla 200-300 i to najlepszych i nie za kasę@! Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co 11.09.09, 09:18 > Studenci AHE potrzebują teraz kolejnej taniej i łatwo zdawalnej szkoły. Kiedy > stanęli przed widmem przeniesienia się choćby na normalny uniwerek wielu wie, ż > e > tam sobie nie poradzi. (prawda?) może i by sobie poradzili, ale im się nie chce, dlatego wybrali ahe. Odpowiedz Link Zgłoś
laostic2 Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co 10.09.09, 09:45 Co możesz wiedzieć o poziomie studiów na AHE? Encyklopedyczna wiedza niczego nie daje bez poparcia tego praktyką. Nie znam innej uczelni w Polsce, która by stawiała na myślenie a nie powtarzanie jak papuga sformułowań niektórych profesorów, co niczego twórczego nie wymyślili. Proszę powiedzieć, czy jakaś nośna koncepcja w polskich naukach humanistycznych powstała w ostatnich 60 latach? Czyja to wina? Skostniałego systemu i od grup interesów, żeby młodzi nie wygryźli starszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co IP: 194.42.116.* 10.09.09, 10:40 Nauka pod szablon to aedukacja. Student z założenia to przyszły pracownik, a nie bezrobotny. A dobry i student i pracownik to taki,który poradzi sobie i z teorią i z praktyką. Takich ludzi wcale nie jest mało. Ale wyginą przygnieceni szablonem Ministerstwa, bo nijak do niego nie pasują.Dlatego najłatwiej z szablonu jest ich wyciąć. A szkołę z mapy i Łodzi i Polski. A w jej miejsce stawiać pomniki ludziom, którzy coś dokonali w XIII wieku, albo parę wieków później. Nasz kraj niestety wciąż żyje przeszłością,bohaterami zeszlych epok. Nie chcemy nowych. Tak jak i nie chcemy uznać w oczcah kogoś, kto stworzył Uczelnię z pasją. Dla ludzi. Bohaterką jest p.Kudrycka.Zwalcza postęp.Jest w tym dość skuteczna, muszę przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista dobre - zwalczanie postępu 10.09.09, 16:37 a ja głupi myślałem, że chodzi o zwalczanie procederu, w którym oszukuje się młodych ludzi dając im produkt edukacyjnopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co IP: *.INTELINK.pl 10.09.09, 17:40 cała mentalność i mądrość narodu- nie ma jak wszystko co złe zwalić na wirtualny komunizm. :) Mam nadzieję, że następne pokolenia nie bęðą już takie durne! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista skoro tak, to jestem bardzo ciekawy 10.09.09, 16:35 jakim cudem w rankingach pracodawców absolwenci AHE nie są w czołówce? Ba, nie są nawet w połowie stawki? Przecież to największa uczelnia prywatna w Polsce, więc powinni mieć wyrobioną markę? Skoro uczą twórczego rozwiązywania problemów, myślenia to chyba absolwenci AHE są rozrywani? Po wyjściu z uczelni rzucają się na nich headhunterzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Pytanie do studentów: czy wiedzieliście, w co IP: *.INTELINK.pl 10.09.09, 17:37 a znasz całą setkę dzikich wydziałów AHE i poziom, jaki prezentują? Jestem inżynierem CCIE, miałem przyjemność otrzeć się o WSHE- nie powiedziałbym tego, że poza Łodzią to dobra uczelni (powodów jest multum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 09:12 Z tego co ja pamiętam z artykułów AHE miało jedną negatywną ocenę wystawioną dla kierunku Informatyka w kwietniu. Taka informacja też jest na PKA. Uczelnia się odwołała i PKA dało drugą negatywną ocenę. Na stronie ministerstwa, w komunikatach dotyczących AHE, jest informacja że uczelnia mogła prowadzić nabór.Więc do czasu zawieszenia lub cofnięcia pozwolenia uczelnia mogła prowadzić nabór. W którymś artykule ministerstwo twierdziło że jeżeli uczelnia zlikwiduje lub zalegalizuje nielegalne ośrodki i dostosuje program do obowiązującego prawa, to będzie mogła działać. No i działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: AHE: tłumy pod dziekanatami IP: 194.42.116.* 10.09.09, 09:13 Odpowiedź na ink pod komentarzami z forum: www.wspiz.pl: w AHE nie było kierunku Informtyka. Przed inwestowaniem w reklamę najpierw należałoby nauczyć się pisać w ojczystym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stjudent AHE: tłumy pod dziekanatami IP: 193.111.166.* 10.09.09, 09:16 Jak Makary nie odda natychmiast kasy to mu ją wyrwiemy z gardła razem z płucami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany AHE: tłumy pod dziekanatami IP: 194.42.116.* 10.09.09, 09:25 tytułowe tłumy pod dziekanatami to w większości pracownicy administracyjni ahe, którzy brali udział w spotkaniu z prasą, a nie wyłącznie studenci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jupi Manipulacja GW IP: 194.42.116.* 10.09.09, 10:06 Niejaka Pani Kruczkowska (vel pseudodziennikarz) chyba minęła się z powołaniem. Obce jej są pojęcia obiektywizmu, rzetelności i bezstronności. Osoby na zdjęciach to w przeważającej większości pracownicy AHE, którzy już niedługo m. in. dzięki niej mogą zostać bez środków do życia. Czy słyszała Pani może o programie naprawczym? Warto, żeby zapoznała się Pani z tym terminem i zastosowała go w odniesieniu do własnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:17 Studiuje na AHE na kierunku, który teoretycznie nie jest zagrożony likwidacją. Co mogę powiedzieć? Chciałabym się bronić na innej uczelni, bo mogę udowodnić, że mam wiedzę. Chciałabym by Ministerstwo zamknęło szkołę. To nie jest zostawianie studentów na lodzie. Wszyscy mogą przejśc do innych uczelni, wystarczy zdać egzaminy. Ja się tego nie boje. Bać się mogą tylko ci, którzy na serio studiowanie na AHE traktowali jak zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:30 Gdyby AHE dalej reklamowała się w Wyborczej nawet by o tym wszystkim słówka nie napisali. A taki kurek z kasą się zakręcił i mają o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 91.193.96.* 10.09.09, 10:34 Ja rozumiem, że to głupio przyznać się do tego, że płaciło się oszustom za dyplomy, albo że brało się pieniądze od oszustów za promowanie niedouczonych magistrów. Ale skończcie już z tą kampanią pretensji do wszystkich - ministerstwa, gazety, innych uczelni. W końcu nie pierwszy to przykład kantowania ludzi przez AHE i przybudówki. Miejcie pretensje do Stasiaka. To ten Dyzma postawił was w takim położeniu. Zresztą 90 proc. studentów brało świadomie udział w tym cyrku, wiedząc, że za pieniądze powieszą sobie dyplom magistra nad łóżkiem. Bez kasy nie dostaliby się zwykle nawet na pierwszy semestr publicznych uczelni, nie mówiąc o skończeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 188.33.46.* 10.09.09, 10:44 A skąd ty to wiesz? Z wybiórczej? Która pod zdjęciem przedstawiającym pracowników zagrożonych zieloną trawką dała podpis, ze są tam głównie studenci informatyki? To, że opluwanie przez różnego rodzaju frustratów na forach internetowych każdego, kogo wskażą "rzetelne" media stało się swoistym sportem narodowym Polaków nie oznacza, że każdy musi się do tego opluwania dołączyć i ten sport uprawiać. A artykuł, jak tu słusznie piszą jest skandalicznie tendencyjny i wprowadzający w błąd, podobnie jak postawa wybiórczej w tej całej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:49 O studiach dziennych nie będę się wypowiadać, jednak w przypadku studiów zaocznych nie ma znaczenia czy jest to uczelnia państwowa czy też prywatna. Przecież uczelnie państwowe, w przypadku studiów zaocznych, również przyjmują 100, 200 słuchaczy na rok. Również trzeba tam płacić. 90% takich studentów również kończy rozpoczęte studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 194.42.116.* 10.09.09, 10:56 Dyzma to był Nikodem. Niedouczony karierowicz. Makary Stasiak to wykształcony człowiek, który nie stał się Prezydentem uczelni z dnia na dzień.Pokonał całą drabinę. A teraz ktoś chce mu ją podpiłować. Ma cholernie dobry zmysł organizacji, jest przedsiębiorczy i nie boi sie innowacji. Stworzył źródło utrzymania dla wielotysięcznej społeczności miasta, a ludziom dał szansę zdobycia wykształcenia. I za to właśnie wypada mieć pretensje do Stasiaka. A co Ty stworzyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE 10.09.09, 15:41 Łubudubu, niech nam żyje... Co do kultury i wykształcenia tzw. prezydenta to wszyscy wiedzą, że nie są najwyższe. Co do operatywności, zgoda. Znam jednak kilku operatywnych członków Klubu Kapitału Łódzkiego, którzy skończyli z wyrokami. Sam tytuł profesora już był uzurpacją zakompleksionego wuefmena, tytuł prezydenta mnie rozbawił - a dlaczego nie cesarza akademii sztuk wyzwolonych. Prawda jest taka, że głównym celem szkoły było przekonanie pretensjonalnych miernot, że należy wyskoczyć z kasy, aby zostać oświeconym i utytułowanym. Na rynku pracy wśród nauczycieli akademickich było źle, więc chętnych na wykładowców też nie trzeba szukać. Inna sprawa, że była to selekcja negatywna. Pewien mój znajomy odmówił prowadzenia wykładów, kiedy okazało się, że nikogo nie interesuje nawet temat wykładów, nie mówiąc o programie. To był totalny szwindel dla naiwnej młodzieży i płacących rodziców. Nieuczciwe były obietnice, ale o tym dowiadywano się po wpłaceniu pieniędzy i wielu raczej wolało się do swojej naiwności nie przyznawać. Wszystkie te spółeczki są nastawione na dojenie AHE i studentów. Podobnie działa Patio TV - informacje o fantastycznym zasięgu i niesamowitym wyposażeniu (lepszym niż CNN) wysyłane w komunikatach do potencjalnych reklamodawców jakoś nie trafiły na równie podatny grunt jak obiecanki dla studentów WSHE. Po prostu nie wszędzie pracują frajerzy, a oglądalność na poziomie wiejskiej kablówki łatwo zweryfikować. Nikt tego nie kupuje. Co do szansy zdobycia wykształcenia, to powiedz mi, co warte jest wykształcenie w WSHE, skoro nawet w anonsach o oferowanej pracy pojawiają się zastrzeżenia - "...tylko nie po WSHE"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 194.42.116.* 10.09.09, 15:54 Marketing szeptany i reklamowa partyzantka coś Ci mówią? Ogłaszać może się prawie każdy, prawie wszędzie. Za treść anonsu gazety w większości nie odpowiadają. Wystarczy dodać wzmiankę z rodzaju: magistrom (tu nazwa uczelni, którą chcemy zgnoić, " walcząc uczciwie" z konkurecją) dziękujemy i masz 2 w jednym: po pierwsze- być może znajdziesz pracownika, którego być może tak naprawdę nie szukałeś, po drugie: zasiejesz w odbiorcy niepewność, a z czasem nawet niechęć do Uczelni. Uczelnie konkurencyjne nie tylko Ci za to podziękują, ale sowicie wynagrodzą.Ba, być może jest tak, że " pewien znajomy" ogłaszającego to syn kuzyna siostry ojca, czyli najbliższa rodzina, która zarządza inną Szkołą Wyższą. Rynek jest bezlitosny. Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE 10.09.09, 16:14 Nieee kolejny przykład piętrowych teorii spisku przeciw AHE. Tego Was tam uczą? A może WSHE stosowała to w praktyce rekrutacyjnej? Marketing pozbawiony etycznych zasad to raczej specjalność AHE i spółek - Patio TV rozsyła np informacje, że jest dostępna w co drugim gospodarstwie domowym w Polsce. Bzdura. Podobnie jak wiele innych. Natomiast o oglądalności rzędu 300 osób pochwalić się nie chce. Nie dziwi mnie to. Rozumiem, że osoby, które zainwestowały tam swoje pieniądze i czas mogą czuć się oszukane. Nie zmienia to mojej opinii - ta szkoła na pewno nie uczy uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.09, 22:01 A może też kiedyś pracowałeś w AHE skoro jesteś tak dobrze poinformowany? Wylali Cię?! Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE 17.09.09, 18:20 Rozumiem, że innej możliwości nawet nie pojmiesz. Pewnie tam się uczysz, lub zarabiasz. Z AHE miałem tylko tyle wspólnego, że mogłem w praktyce ocenić poziom absolwentów kilku wydziałów. Dla AHE magister, to ten co zapłacił - mógłby być buldogiem francuskim, byle w pysku przynosił kasę za semestr. Konkluzja - nie dziwię się, że chcą zamknąć całą AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najemnik123@poczta Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 81.15.172.* 10.09.09, 10:57 To niesamowite jak wiele osób w takich sytuacjach leczy kompleksy. Rozumię, że kolega nie bardzo radzi sobie w życiu ze wspaniałym dyplomem państwowej uczelni zdobytym na studiach dziennych? NIestety słowa nie oddadzą Twojej wyższości na absolwentami WSHE, a jeśli chodzi o czyny, kariere pewnie brakuje Ci argumentów. Pozdrawiam. Ps. Ukończyłem WSHE i UW. Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE 10.09.09, 15:19 Jakoś nie mam kompleksów, piszę po prostu o szwindlu znanym od lat, a absolwentkę WSHE miałem wątpliwą przyjemność zatrudnić. Do dziś po niej sprzątam w firmie. Okazała się skandaliczną analfabetką. Teraz rozumiem dlaczego w prasie pojawiały się ogłoszenia pracy z dopiskiem - tylko nie po WSHE. Nie chodzi o żadną wyższość, chodzi o kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 194.42.116.* 10.09.09, 15:38 Wszystkie reguły mają wyjątki. proszę posłuchać konstrukcji zdania uczonej z UŁ: www.youtube.com/watch?v=4dMcM71Z_Ek&feature=related Każdy człowiek reprezentuje przede wszystkim siebie. A potem w kolejności: dom,szkoły, ukończone uczelnie. Skoro ją Pan zatrudnił, zrobił Pan to świadomie. Wybrał spośród wielu kandydatów,czyż nie? A teraz jest świetny motyw, by to Pana niekompetencje przy zatrudnieniu wykorzystać przeciw Uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE 10.09.09, 15:54 Niezupełnie - osoba zatrudniana, która w CV może wpisać wszystko, jest po prostu kłamcą. A teraz świadomie nie zatrudnię żadnego absolwenta WSHE, wiedząc, że nie mogę liczyć ani na wiedzę, ani na uczciwość. Opowiadanie o spisku konkurencyjnych uczelni to kolejny element prania mózgów tym, którzy świadomie i niekompetentnie wybrali dyplomy za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE IP: 194.42.116.* 10.09.09, 16:01 Wrzucasz ludzi do jednego wora. Kłamstwo w CV łatwo zweryfikować. A jeśli zjesz jedno niedobre jabłko, nie sięgniesz nigdy po kolejne? Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Festiwal popisów Rejtanów z AHE 10.09.09, 17:10 I tak Ewa skusiła Adama. :) A tak poważnie - uważam, że od dawna władze AHE bagatelizowały ostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jakim szwindlu? IP: 188.33.71.* 10.09.09, 22:49 Do kwietnia tego roku AHE wcześniej WSHE nie miała ani jednej oceny negatywnej, mimo ze kilkunastokrotnie przechodziła akredytacje. I nagle z dnia na dzień staje sie szkołą , którą według ministerstwa natychmiast trzeba zamknąć? A gazeta zaczyna pisać, że jest to fabryka lipnych magistrów, mimo że oficjalnie jeszcze procedura oceny PKA nie dobiegła końca, czyli de fakto poza negatywna oceną z informatyki, wszystkie inne wydziały były dotychczas pozytywnie oceniane? Śmierdzi to niesamowicie! Nie bądź śmieszny. Jedno jest pewne, po tym całym szwindlu należy się na pewno bliżej przyjrzeć. Bo z jednej strony nie ma żadnego pomysłu na zbliżający sie niż. Nie ma żadnego pomysłu by wreszcie nauka w Polsce stanęła na nogi, a państwowe uczelnie nie były "elitarne", bo jej studenci wkują więcej materiału z książek dyktowanych z reguły na wykładach czy ćwiczeniach, ale z nauki, jaką te uczelnie by tworzyły, z praktycznych badań naukowych. Mających potem konkretne zastosowanie w Polskiej gospodarce. Niestety jak widać tego minister nie potrafi. Za to potrafi zlikwidować i to w trybie natychmiastowym cały kierunek, wyrzucając tysiące studentów na zieloną trawkę, również setki pracowników naukowych. Bez cienia zastanowienia się. Potrafi stwierdzić, że w dobie zbliżającego się kryzysu większość szkół zbankrutuje, a więc w kolejce na zieloną trawkę czekają kolejne tysiące ludzi. Powiedzmy sobie szczerze, tej minister dziękujemy i im szybciej poleci, tym lepiej. A przy okazji warto by się przyjrzeć związanej z nią prywatnej uczelni z Białegostoku, czy ona także czasem nie kształci studentów na odległość i czy jak zwykle nie ma równych i równiejszych Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Jakim szwindlu? 11.09.09, 11:46 Sprawa uwag ministerstwa do AHE trwa od 2002 roku, nie od kwietnia tego roku. Od tego czasu zmieniło się już kilku ministrów. Ja rozumiem, że najłatwiej stworzyć teorię spiskową o układzie, który chce zniszczyć AHE, ale sprawa wcale nie jest taka czysta. Gdyby Ci, którzy biorą forsę za każdy semestr podchodzili do swoich obowiązków poważnie, wiedzielibyście, że są kłopoty i pewnie udałoby się je wcześniej usunąć. Tymczasem wszystko to biznes nastawiony na szybki pieniądz, rozkręcanie kolejnych interesów, a zamiatanie tych śmieci pod dywan miało na celu utrzymanie tej piramidy w progresie. Przecież gdyby ośrodki zagraniczne zlikwidowano, nie byłoby biznesu i kilku nowych pałacyków i dworków dla "prezydenta". Łódź to niestety od zarania miasto szybkiego kapitału, który mało ma wspólnego z etyką, choćby na stronach internetowych wypisane były puste slogany o twórczości przez wielkie TFU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Jakim szwindlu? IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.09, 12:54 robstork napisał: > Łódź to niestety od zarania miasto szybkiego kapitału, który mało ma wspólnego > z > etyką, choćby na stronach internetowych wypisane były puste slogany o twórczośc > i > przez wielkie TFU. i kto to pisze? robstork ma chwiejne poglądy - zmienia je od tak - wystarczy poczytać co wypisuje na przestrzeni roku. Albo uczy się właściwych poglądów, albo pisze dla samego pisania i błyszczenia swoją polszczyzną - bo o niej ma bardzo wysokie mniemanie. Najwyraźniej umie tylko to i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Re: Jakim szwindlu? 14.12.09, 00:11 Chłopie daj sobie spokój. Szukasz po forach moich postów i leczysz swoje kompleksy dlatego, że wypomniałem Ci analfabetyzm. No i co, trzeba było uczyć się w podstawówce, pewnie trafiłem w sedno, skoro tak rozpaczliwie próbujesz sobie ulżyć. Jeśli cię stać, zainwestuj w korektorkę, albo poproś babcię, niech sprawdzi każdy post, zanim wciśniesz enter. I odczep się wreszcie - możesz sobie z Niemiec pisać nawet, że jesteś nieślubnym wnukiem Benedykta XVI. Dla mnie nie jesteś żadnym Polakiem, tylko Gastarbeiterem próbującym pouczać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
harol12 SWSPIZ- zapraszamy na spotkanie studentów 10.09.09, 10:47 Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kolobrzegu W Kolobrzegu tez zapraszacie? IP: 94.254.190.* 10.09.09, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
harol12 SWSPIZ- zapraszamy na spotkanie studentów AHE 10.09.09, 10:52 Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: SWSPIZ- przejmujemy kogo możemy. IP: 194.42.116.* 10.09.09, 11:02 Forum GAZETA.PL- miejsce na Twoją reklamę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: SWSPIZ- przejmujemy kogo możemy. IP: 194.42.116.* 10.09.09, 11:08 Powyżej przykład kto zarobi na złych decyzjach dobrych ludzi z Ministerstwa. Tanim kosztem drogi studencie zostaniesz przechwycony w inne szpony. Lecz skąd możesz mieć pewność którą kolejną Szkołę Wyższą Pani Kudrycka weźmie pod lupę? Jak wiemy lupa powiększa.Z potknięć potrafi uczynić upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
dopeldopel Re: SWSPIZ- przejmujemy kogo możemy. 13.09.09, 22:06 Ja nie jestem byle kim baranie. To że do was trafiłem to mój błąd, tylko przykro mi że dopóki płaciłem byłem studentem a teraz jestem "byle kim" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebeb eb AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:40 Nikt nie myśli o studentach. Taka nagonka krzywdzi wiele młodych osób, które zdecydowały się na studia w AHE. I proszę mi tu nie pisać, że na uczelni prywatne idą same lenie i debile, bo studiowałam i na uczelni państwowej i na prywatnej. Wykładowcy Ci sami, zajęcia także. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorka-1 AHE: tłumy pod dziekanatami 10.09.09, 13:02 tak podważacie jakość kształcenia na AHE, a Politechnika i UŁ chyba podkreśliły, ze jakość jest identyczna jak na tych uczelniach, skoro przyjmą chętnie studentów, tym przed obroną sprawdzą tylko prace magisterskie, i wydadzą dyplom z ich pieczątką? Odpowiedz Link Zgłoś
harol12 SWSPIZ zaprasza studentów AHE na spotkanie 12 IX 10.09.09, 14:03 Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aherka Re: SWSPIZ zaprasza studentów AHE na spotkanie 12 IP: 194.42.116.* 10.09.09, 15:12 forum.matura.pl/viewtopic.php?f=4&t=9483 www.gowork.pl/opinie_czytaj,57358,0,0 Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista a - jednak opiniami się przejmujesz... 10.09.09, 16:40 cóż, podobnych opinii na temat AHE było też sporo... Swoją drogą, nie sądzę by reklamująca się w ten sposób szkoła była cokolwiek lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłem w SWSPiZ Re: SWSPIZ zaprasza studentów AHE na spotkanie 12 IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 19:08 Po co zapraszacie na spotkanie, jeśli pracownicy dziekanatu traktują studentów AHE jak intruzów? Przy okazji, dziekanaty SPWSPiZ wyglądają jak stare biura w PRL-u, dziekanaty AHE są schludne i estetyczne i znajdują się w wyremontowanym budynku Odpowiedz Link Zgłoś
wrobel83 dziekuje 10.09.09, 21:23 1. nie moge sie przeniesc bo musze zaplacic kare 2. nie dostane zwrotu czesnego bo przeciez sie uczylem zaliczone 4 semestry i co dalej?????? teraz odwracacie kota ogonem i ministerstwo jest wszystkiemu winne??? a wszelkie zapewnienia na chacie w sekretariacie.... takich jak ja zapraszam na strone http://www.uczciwe-studia.pl/ nie pozwolmy dalej ahe nami manipulowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak atak ? Re: SWSPIZ zaprasza studentów AHE na spotkanie 12 IP: *.tktelekom.pl 10.09.09, 21:27 Zazdrość i zaciekła walka: Student to dziś obiekt zabiegań wielu Instytucji, ale też człowiek wolny z możliwością wyboru. Najlepiej by był to wybór świadomy, a nie przypadkowa konieczność. Jednak to nie my, a Ministerstwo zadecyduje czy trwać przy własnym wyborze czy szukać na siłę alternatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
darosym AHE- piękny gmach, kolos na glinianych nogach 11.09.09, 19:02 A ja byłem w AHE. Bardzo łądny budynek, ładne sale, ciekawe rozwiązania architektoniczne tylko wykładowców coraz mniej i kierunków coraz mniej i studenów coraz mniej. Ale bardzo ładny dziekanat, bardzo miłe Panie, pomagają w podjęciu decyzji, podsuwają umowy, zabierają świadectwa maturalne, tylko jeśli ktoś chce aby zwrócili mu je przed obroną to pokazują już zęby... ale bardzo ładny budynek... Nawet powiedzieli mi, że zwrócą mi pieniądze, ale moja umowa z uczelnią to jedyne 20 %. Pozostałe 80% to Instytut, a tych już mi nie zwrócą. Przecież dalej mogę się uczyć, kurs jest przecież legany, tylko dyplom troche będzie śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AHE już pewnie padła i rektor robi dobrą minę do IP: *.anonymouse.org 10.09.09, 17:22 złej gry, żeby zbyt dużo ludzi nie chciało kasy naraz. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/19713,rektor-ahe-spodziewamy-sie-likwidacji-szkoly,id,t.html Uciekajcie jeszcze jak możecie, potem to ani kasy ani papierów wycofać nie będzie można Makary i tak ma nas w nosie, swoje już zarobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic nie śmierdzi Re: AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.INTELINK.pl 10.09.09, 17:24 Śmierdzi, czy nie, ale dotąd oficjalnie AHE/WSHE była postrzegana jako uczelnia kształcąca ludzi w łodzi- nikt nie neguje, że tam warunki są do nauczania złe. Problem w tym, że AHE oficjalnie w jednym budynku gości 35 tyś studentów, w tym 4 tyś z informatyki. Ciekawe jak pomieszczą takie tłumy, tym bardziej, że 1/3 z tego to studenci studiów dziennych. Średnia kadra do obsługi tylu studentów to ok. 2-4 tyś pracowników naukowych, asystentów, itp. Sprawa zaczęła wychodzić, kiedy zostały szeroko oficjalnie przez media opublikowane informacje o dzikich zamiejscowych ośrodkach, w których to de facto kształci się znaczna większość studentów AHE. Niestety niektóre z takich ośrodków nie spełniają nawet poziomu szkoły średniej (baza, jak i kadra dydaktyczna). To w nich kształci się nieoficjalnie ponad 80% studentów, którzy formalnie robią studia w Łodzi. jest to jawne naruszenie obowiązującego prawa, bowiem gro z wykładowców pracujących na dzikich filiach nie ma podpisanej umowy etatowej z uczelnia, zatem nigdzie nie figurują (głównie dlatego, że są to tylko magistrzy, sporadycznie doktorzy). Kto zatem uczy 35 tyś osób na AHE i gdzie się ich pomieści? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.devs.futuro.pl 10.09.09, 20:01 jeżeli poziom uczelni państwowych jest taki jak zachowanie pani rektor uniwersytetu łódzkiego, reprezentującej tę uczelnię, to współczuję także uniwersytetowi łódzkiemu - zainteresowani mogą zobaczyć wystąpienie pani rektor w programie tvn24 - jest też na stronie AHE. co za klasa i poziom...doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexe Re: AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.smrw.lodz.pl 10.09.09, 20:31 Fakt śmiech Pani Jabłkowskiej przypominał słynny rechot Leppera, kiedy nie wierzył, że można zgwałcić prostytutkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotua Re: AHE: tłumy pod dziekanatami IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 20:57 Świetne porównanie! A z moich przemyśleń - jak to jest, że ministerstwo daje AHE uprawnienia do nadawania tytułu doktora na kierunku informatyka, a w kilka miesięcy później zamyka ten właśnie kierunek? Coś jest nie tak: - albo urzędnicy są nieprzytomni, nie widzieli wcześniej tzw. nieprawidłowości, nadali uprawnienia, a później nagle przejrzeli na oczy, - albo widzieli wszystko wcześniej, ale mieli to w nosie, a jak przyszło "zlecenie" na uczelnię to walnęli właśnie w najlepszy kierunek studiów. W obu przypadkach postępowanie urzędników nadaje się do zainteresowania prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster braki w podstawowej wiedzy prawnej ludzi z Ahe 10.09.09, 20:59 są przerażające uprawnień do nadawania stopnia doktora nie przyznaje ministerstwo zagadka dla mocarzy intelektu z AHE: a kto to robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak atak ? Re: braki w podstawowej wiedzy prawnej ludzi z Ah IP: *.tktelekom.pl 10.09.09, 21:11 Przewód doktorski i obrona dysertacji to jedno, a nadawanie Uczelni statusu Akademii i zamykanie kierunku to drugie. Metoda kija i marchewki jest wiekowa, ale jak widać cieszy się powodzeniem w kręgach osób decyzyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster akuku! jaki organ nadaje uczelniom uprawnienia 10.09.09, 21:13 do nadawania stopnia doktora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak atak ? Re: akuku! Doktorze Doogie Howser IP: *.tktelekom.pl 10.09.09, 21:34 Stopień doktora nadają jednostki organizacyjne uczelni, placówki naukowe lub jednostki instytucji naukowych. Uprawnienie do nadania tegoż stopnia może otrzymać jednostka naukowa i dydaktyczna zatrudniająca co najmniej dwanaście osób mających uprawnienie walidacyjne, dla których jednostka jest podstawowym miejscem pracy. Uprawnienie walidacyjne nabywa promotor rozprawy doktorskiej po pomyślnym zakończeniu co najmniej jednego przewodu doktorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster Pała! nie zrozumiałes pytania, powtarzam 10.09.09, 21:45 jaki organ przyznaje uczelni uprawnienia do nadawania stopnia doktora?? dla ułatwienia dodam, że nie Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego druga pała - wystarczy osiem osób posiadających tytuł doktora habilitowanego lub profesora w danej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna AHE: tłumy pod dziekanatami IP: 77.255.158.* 10.09.09, 21:37 o nie! to istne oszczerstwo! pod dziekanatami zebrali się w głównej mierze pracownicy, by pokazać jak wiele osób straci miejsca pracy! ja również! pragnę podziękować gazecie wyborczej za to, że zostanę z dwójką dzieci bez środków do życia! Krótkowzroczność!!!! Niszczycie ludzi, ale los bywa przewrotny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Studenci AHE przenoszą się do innych szkół wyższyc IP: *.anonymouse.org 11.09.09, 07:26 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/20783,studenci-ahe-przenosza-sie-do-innych-szkol-wyzszych,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakuty łeb z AHE AHE jeszcze powstanie z popiołów!!! IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 08:01 Kurde, studiowało sie tam informatyke i było ok.na innych uczelniach tez tak z dnia na dzien zamyka sie studentom kierunki?co byscie zrobili gdyby wam zamkneli uczelnie w dniu robienia magisterki?ja tak mialem , no nie?i co teraz mam robic?mam na szczescie wlasny biznes i jakos sie przetrwa a i tak wierze ze AHE podniesie sie z popiolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania To jest nie do pomyślenia !!! IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 08:12 Kończę właśnie UMED (lek) i nie mogę uwierzyć, że tak łatwo zdobyć wyższe wykształcenie w Polsce w XXI w. Ja musiałam to okupić 6 latami ciężkiej pracy, gdzie nie miałam czasu na dorabianie, własny biznes. Problem polega na tym , że kiedyś klepnie mnie w ramię magister z AHE i powie : ja też mam wyższe wykształcenie. To jest skandal. Takie uczelnie za złamanie zasad przyzwoitości i zdrowej konkurencji powinno się zamykac w trybie natychmiastowym. Co do studentów. Nigdy przez myśl mi i moim kolegom z liceum nie przeszła myśl o uczelni takiej jak AHE(WSHiE). Nie mam pieniędzy, mieszkam w akademiku, mam stypendium , jakoś daję radę, tylko to takie głupie mieć świadomość, że tu się gra fair a ktoś robi to samo praktycznie tylko za pieniądze. Ta uczelnia to przykład tego, że kapitalizm w szkolnictwie wyższym odcisnął złe piętno. Takie samo zdanie jak ja mają prawie wszyscy studenci studiów dziennych, których znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: To jest nie do pomyślenia !!! IP: 194.42.116.* 11.09.09, 08:44 Ania, nie przesadzaj. Wierzę, że studia medyczne to ciężka praca i zapewne włożyłaś dużo trudu w swoje studia. Moja siostra też kończyła w Łodzi medycynę. Opowiadała mi jednak o koleżance z grupy, która dostała się na tą uczelnię i ją skończyła dzięki łapówką ojca byznesmena. Jej wiedza medyczna była żenująca. Najlepiej świadczy o ty, fakt, że będąc na 5 roku, kiedy zachorowała i dostała czopki to myślała, ze to duże tabletki i trzeba je popić dużą ilością wody. Nie do wiary, ale jednak takie przypadki też są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znużony i w takim własnie świecie żyją studenci AHE i jej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 08:58 pracownicy, daleko od rzeczywistości postępowanie twórcze polega na zmyślaniu historyjek w celu oczerniania inych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znużony i ta ortografia, żałość bierze: "dzięki łapówką" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:06 ludzie, wstydu oszczędźcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uther Re: i ta ortografia, żałość bierze: "dzięki łapów IP: *.chello.pl 02.10.09, 14:16 Zdanie rozpoczynamy zawsze wielką literą! Sam kończ waść - wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
torymt AHE dalej robi przekręty, chce nas sprzedać 11.09.09, 18:30 Jestem studentem AHE z Bełchatowa. Byłem ostatnio na spotkaniu... z przedstawicielami (padlinami) z AHE. Powiedzieli, że wszystko jest ok, że to nie ich wina, wszyscy są winni, tylko nie oni. Dostałem propozycję przejścia do WSInf-u.Dobrze, że poczytałem troche na forach i rzeczywiście, napierw WSHE nas wykorzystała, wyciągnęła kasę od nas a teraz nas sprzedaje. Nie wierzę jak można być tak zakłamanym i z takim tupetem. Kilka lat nas oszukiwać, zbierać kaskę z czesnego i narażać ludzi za zniszczenie im życia. Nawet, żeby otworzyć jakiś warsztat, to trzeba to komuś zgłosić, żebyć piec i sprzedawać pączki, knedle, pierogi trzeba poddać się kontroli, a Qur...wa jak można uczyć ludzi traktując ich gorzej niż rzecz brać grube pieniądze i nie mieć żadnych skrupłów co będzie dalej. Skurczy...byki zmarnowaliście kilka lat życia mojego i moich przyjaciół Życzę wam, żeby was zamknęli. Nie niszczcie nam życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: AHE dalej robi przekręty, chce nas sprzedać IP: *.smrw.lodz.pl 11.09.09, 22:15 Ty torymt ale jakby was AHE przepisała do swspiz to byłoby ok. Widzę, że dział promocji swspiz siedzi w sieci i widzać kto po AHE będzie miał kłopoty WSInf chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
gopol1 SWSPIZ konferencja dla słuchaczy AHE 11.09.09, 19:25 Zapraszamy na konferencję, która odbędzie się jutro 12 września o godzinie 9:00 i 13:00 w auli A3 przy ulicy Kilińskiego 98. Spotkacie się z władzami Uczelni, dowiecie się w jaki sposób będziecie mogli rozpocząć u nas naukę. Macie szansę rozpocząć naukę na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych za Darmo !!! Wygraliśmy bowiem projekt unijny, dzięki czemu wielu naszych studentów informatyki nie będzie opłacać czesnego, a ponadto może ubiegać się o stypendia. Posiadamy uprawnienia do prowadzenia studiów I i II stopnia. Specjalizacje jakie oferujemy są odpowiedzią na potrzeby rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś