torymt AHE- jedyna wspaniała a wszyscy inni to sępy !!!!! 11.09.09, 18:35 Jestem studentem AHE z Bełchatowa. Byłem ostatnio na spotkaniu... z przedstawicielami (padlinami) z AHE. Powiedzieli, że wszystko jest ok, że to nie ich wina, wszyscy są winni, tylko nie oni. Dostałem propozycję przejścia do WSInf-u.Dobrze, że poczytałem troche na forach i rzeczywiście, napierw WSHE nas wykorzystała, wyciągnęła kasę od nas a teraz nas sprzedaje. Nie wierzę jak można być tak zakłamanym i z takim tupetem. Kilka lat nas oszukiwać, zbierać kaskę z czesnego i narażać ludzi za zniszczenie im życia. Nawet, żeby otworzyć jakiś warsztat, to trzeba to komuś zgłosić, żebyć piec i sprzedawać pączki, knedle, pierogi trzeba poddać się kontroli, a Qur...wa jak można uczyć ludzi traktując ich gorzej niż rzecz brać grube pieniądze i nie mieć żadnych skrupłów co będzie dalej. Skurczy...byki zmarnowaliście kilka lat życia mojego i moich przyjaciół Życzę wam, żeby was zamknęli. Nie niszczcie nam życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
torymt AHE oddajcie mi pieniądze i świadectwo!!!! 11.09.09, 18:39 Jestem studentem AHE z Bełchatowa. Byłem ostatnio na spotkaniu... z przedstawicielami (padlinami) z AHE. Powiedzieli, że wszystko jest ok, że to nie ich wina, wszyscy są winni, tylko nie oni. Dostałem propozycję przejścia do WSInf-u.Dobrze, że poczytałem troche na forach i rzeczywiście, napierw WSHE nas wykorzystała, wyciągnęła kasę od nas a teraz nas sprzedaje. Nie wierzę jak można być tak zakłamanym i z takim tupetem. Kilka lat nas oszukiwać, zbierać kaskę z czesnego i narażać ludzi za zniszczenie im życia. Nawet, żeby otworzyć jakiś warsztat, to trzeba to komuś zgłosić, żebyć piec i sprzedawać pączki, knedle, pierogi trzeba poddać się kontroli, a Qur...wa jak można uczyć ludzi traktując ich gorzej niż rzecz brać grube pieniądze i nie mieć żadnych skrupłów co będzie dalej. Skurczy...byki zmarnowaliście kilka lat życia mojego i moich przyjaciół Życzę wam, żeby was zamknęli. Nie niszczcie nam życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynick Re: AHE oddajcie mi pieniądze i świadectwo!!!! IP: 94.254.205.* 22.09.09, 14:15 Biedaku, znaczy wszyscy winni, że zmarnowałeś sobie życie. Ah jak mi przykro. No gazeciarze z "Wybiórczej", chyba wam o to chodziło. Jest zadyma jest temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek dziwne to wszystko... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 19:20 Z tego co wiem to aby się nazywać akademia to trzeba mieć uprawnienia do doktoryzowania na co najmniej 2 kierunkach , więc uczelnia musi reprezentować jakiś poziom . A tu nagle w czasie rekrutacji takie jaja. Ktoś musi mieć w tym niezły interes. To jest właśnie Polska ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: dziwne to wszystko... IP: 194.42.116.* 12.09.09, 11:01 A wiesz ,że o tym samym pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gopol1 Konferencja SWSPIZ dla kierunku informatyka w AHE 11.09.09, 19:21 Zapraszamy na konferencję, która odbędzie się jutro 12 września o godzinie 9:00 i 13:00 w auli A3 przy ulicy Kilińskiego 98. Spotkacie się z władzami Uczelni, dowiecie się w jaki sposób będziecie mogli rozpocząć u nas naukę. Macie szansę rozpocząć naukę na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych za Darmo !!! Wygraliśmy bowiem projekt unijny, dzięki czemu wielu naszych studentów informatyki nie będzie opłacać czesnego, a ponadto może ubiegać się o stypendia. Specjalizacje jakie oferujemy są odpowiedzią na potrzeby rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gopol1 Konferencja W SWSPIZ dla słuchaczy AHE !!!!!!!!!!! 11.09.09, 19:22 Zapraszamy na konferencję, która odbędzie się jutro 12 września o godzinie 9:00 i 13:00 w auli A3 przy ulicy Kilińskiego 98. Spotkacie się z władzami Uczelni, dowiecie się w jaki sposób będziecie mogli rozpocząć u nas naukę. Macie szansę rozpocząć naukę na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych za Darmo !!! Wygraliśmy bowiem projekt unijny, dzięki czemu wielu naszych studentów informatyki nie będzie opłacać czesnego, a ponadto może ubiegać się o stypendia. Posiadamy uprawnienia do prowadzenia studiów I i II stopnia. Specjalizacje jakie oferujemy są odpowiedzią na potrzeby rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy stajemy IP: *.wod.abpl.pl 11.09.09, 19:27 www.psrp.org.pl/?sub=artykul&id_aktualnosci=1724 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy stajemy IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 19:35 Autorce tych wszystkich bzdur, które ukazują się od jakiegoś czasu polecam do poduszki lekturę: Ustawę z dnia 26 stycznia 1984 r.Prawo prasowe.(Dziennik Ustaw z 7 lutego 1984 r.). Odpowiedz Link Zgłoś
dora750 Studenci AHE 12.09.09, 00:23 Po co w ogóle wdajecie się w dyskusje z tymi pieniaczami, co szczekają jednym głosem? Dla większości z nich problemem jest to, że stać nas na prywatną uczelnię. Dajcie sobie spokój. Doszłam do wniosku, że nie warto dyskutować na forum GW. Jaki pan, taki kram. Niech piszą co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk AHE dalej kombinuje - kasa jest święta i nie oddam IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 07:16 Nie dajcie się wiecej nabrać na ich gierki. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/21561,ahe-otwiera-kolejne-osrodki-zamiejscowe-i-nie-chce-wypuscic,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Jak mgr(AHE) będzie wilczym biletem na całe życie IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 08:47 to dziękuję. Wolę się przenieść na inną uczelnie żebym nie musiał się wiecznie tłumaczyć w Polsce i Europie za autorów tego "sukcesu"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy stajemy IP: *.iwacom.net.pl 12.09.09, 09:36 mąż pani minister prowadzi wyższą uczelnie w Białtmstoku,i od tego zaczoł sie problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk80 Re: AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy staje IP: *.95-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.09.09, 10:36 Taaaaaaaaaaaa A nie "zaczoł" (jak to mówią w AHE) się przypadkiem od tego, że przynajmniej od 2002 roku AHE na coraz większą skalę łamie prawo? Mam nadzieję, że Kudrycka zlikwiduje ten syf do końca, skoro sama AHE nie jest w stanie pokusić się o poważną refleksję dot. własnej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek polecam zdjecie IP: *.20.rev.vline.pl 12.09.09, 11:03 www.wsap.edu.pl/_informacje.html zagadka: gdzie jest na zdjeciu p. minister kudrycka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk80 Re: polecam zdjecie IP: *.95-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.09.09, 11:10 A co to za różnica, skoro ta szkoła jest w Białymstoku i w ogóle nie prowadzi studiów ani I ani II stopnia z informatyki? Wykryliście prawdziwy spisek! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba AHE jako filia St Makarys University of Nigeria - IP: *.privacyfoundation.de 12.09.09, 12:18 tego uniwersytetu nada wam Msc, Phd , Mgr i inne tutuły. Już się kampus buduje za waszą kasę. AHE będzie jego ośrodkiem zamiejscowym..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy stajemy IP: *.devs.futuro.pl 12.09.09, 14:25 ktoś napisał jednak w innym tonie, niż "usłużne gazety". serwis21.salon24.pl/124842,serwis21-z-dn-2009-09-12-ahe-sie-broni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyka (II) Wodzisław IP: *.multimo.pl 12.09.09, 19:46 Mylisz się, nie mamy dobrze. Ja chcę spokojnie dokończyć studia tam gdzie je zaczynałem. Może Ty będziesz się wstydzić dyplomu z AHE, ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Informatyka (II) Wodzisław IP: *.toya.net.pl 13.09.09, 08:40 No to pora ci pokazać miejsce w szeregu... Niestety ale czas zweryfikuje Twoje marzenia o tym cudownym "dyplomie". Nie oczekuj że będzie on jakąś przepustką... Takie czasy, że aby być kasjerem w biedronce, musisz być co najmniej po podstawówce, albo być magistrem po WSHE, choć i to nie zapewnia udanej rekrutacji, bo musisz się jeszcze wykazać umiejętnością liczenia (na szczęście myślenia w mniejszym stopniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk AHE - Zaliczajcie szybko w weekend link z prasy: IP: *.anonymouse.org 13.09.09, 06:14 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36003,7030242,Ukoncza_lipna_uczelnie_rzutem_na_tasme.html Odpowiedz Link Zgłoś
darca1 AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy stajemy 13.09.09, 18:19 Jestem studentką AHE i stanowczo nie zgadzam się z zarzutami GW padającymi przeciwko naszej uczelni. Jestem osobą będącą w stałym kontakcie ze studentami innych uczelni , mam więc możliwość konfrontacji metod nauczania w wielu uczelniach i stwierdzam, że poziom kształcenia w AHE jest bardzo wysoki a jednocześnie bardzo przyjazny dla studenta. Oznacza to, że uczelnia poza oferowaną wiedzą na wysokim europejskim poziomie, stwarza wiele innych możliwości w wykazaniu twórczego potencjału zainteresowanym studentom, o czym informuje regularnie w pokoju studenta. Nie zgadzam się również z zarzutami o rzekomych trudnościach dostępności do wykładowców w czasie semestru, czy sesji…. Nie zdarzyło mi się do tej pory, by były z tym trudności. Do wielu wykładowców AHE udało mi się bez problemu dotrzeć nawet poza godzinami ich pracy, kiedy sytuacja była wyjątkowa – z mojej strony.Poza tym AHE korzysta z dobrego systemu elektronicznego, co bardzo ułatwia kontakt z wykładowcami. Również bezpodstawnym zarzutem jest stwierdzenie GW że „ Połowa zajęć się nie odbywa, a na seminariach słuchacze tłoczą się po 70 do jednego prowadzącego.” Jak pamiętam, wszystkie zajęcia odbywały się planowo. Może zdarzyło się dwa razy, że z powodu choroby któregoś wykładowcy zajęcia zostały przełożone na najbliższy, możliwy termin po jego nieobecności. Ale zawsze były odrobione. Również GW bardzo przesadziła z tą liczbą słuchaczy na seminariach !!! Ciekawe skąd GW czerpie informacje albo natchnienie ? Artykuł mało wiarygodny, chociażby ze względu na swoją stylistykę brukowca. Każdy, inteligentny czytelnik wyczuwa w nim sponsoring konkurencji AHE co ukazują liczne komentarze. Tylko z takim stylem artykułu, do kogo chcą dotrzeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Jedna baba chorowała poszła do AHE i wyzdrowiała - IP: *.anonymouse.org 13.09.09, 18:36 to styl twojej wypowiedzi. A u was murzynów biją. A jedna studentka stąd to to i tamto.... Pewnie jesteś "studentką" z działu promocji AHE i występujesz w OBRONIE KASY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno kiedy wywalano na bruk ludzi z PKS Kozienice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 19:12 ZNTK Radom czy Polkon Trzcianka, jakoś nikt z WSHE czy IPT się za nimi nie ujął a oni mieli znacznie mniejsze szanse niż personel tych ostatnich szemranych instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik AHE: w obronie KASY stajemy - IP: *.anonymouse.org 14.09.09, 06:36 Wszystkie te szkólki AHE, WSiNF , Kupiecka i inne to parodia nauki. Handlują studentami i wykładowcami jak niewolnikami. Festiwal obietnic bez pokrycia - u kogo lżej łatwiej i przyjemniej dostanie się jakiś tam dyplom. Kto nie jest normalny inaczej to idzie na państwowe uczelnie lub wyjeżdża na uczelnie zagraniczne Odpowiedz Link Zgłoś
laostic2 Re: AHE: w obronie KASY stajemy - 14.09.09, 10:45 Normalne spojrzenie na naukę nie jest w cenie na państwowej uczelni kiedy nie jesteś dzieckiem profesorskim, na uczelniach państwowych nie patrzy się przychylnym okiem na nowatorstwo i podważanie dziewiętnastowiecznych bzdur w sposobie i stylu uprawiania nauki, zaś nie wszyscy chcą jechać za granicę ponieważ czasem inne wartości jak chociażby patriotyzm więcej znaczą niż kasa. Osoby z poczuciem honoru pracują sumiennie na każdym stanowisku,na uczelni AHE także :-), może już dość obrażania na forum uczciwych studentów i pracowników każdej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik AHE: w obronie KASY stajemy - IP: *.anonymouse.org 14.09.09, 06:37 wszystkie te szkółki bronią tylko swojej kasy a studenci są ja niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy AHE: może zamkniecie mordy ludziska IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 15.09.09, 22:41 Po : 1-wsze : Studiowałęm na AHE (PUW) nie widziałem żadnych uchybień. Słyszałem opinie, że gdzieś tam są wykłady w byłech mleczarniach czy coś :) .Jak się nie podoba to won na "salony" ale wtedy zapącicie 2 razy więcej. 2- gie : mierżą mnie opinie typu : "AHE- fabryka dyplomów" - każdy ale to każdy z takich postów napisany jest przez byłego studenta któy po prostu nie dał sobie am rady. Mogę wymienic po nazwisku co najmniej 30 osób :) niedorobów. 3. Dlaczego Pani tfu minister Kurdycka nie powie wprost że poczuła się zagrożona kidy AHe otworzyła oddział w Białymstoku !!!! Poczuła że koryto robi się płytsze ??? 4. Myślałem, że najgorszym ministrem był ten co to od małp nie pochodziale widzę, że natura jest okrutna ;) Niech Pani minister albo zamknie jadaczkę i sidzi cicho do końca kadencji albo niech sie zabarykaduje. Cierpliwośc ludzka eż ma granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan twój post świadczy o tym, jaka to jest szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 00:26 jeśli ma tak rozumujących (?) absolwentów arogancja i głupkowate insynuacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: twój post świadczy o tym, jaka to jest szkoła IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 16.09.09, 20:35 Bardzo wylewny jestes. Ale właśnie może dlatego że studiujesz np u Pani Kurdyckiej gdzie oceny są wpisywane na zasadzie : Panowie i Pani podrzucę indexy który na biurku zaliczony !. żal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student W AHE zamkną zarządzanie link poniżej: IP: *.anonymouse.org 17.09.09, 16:09 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,7050098,PKA___Nie__dla_zarzadzania_w_AHE.html Kto ma głowę ten się wynosi z tej szkółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynick AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy stajemy IP: 188.33.71.* 22.09.09, 09:09 Znowu gazeciarze robicie zadymę. Ciekawe kto wam płaci. Zapewne ze sprzedaży swojej gazeciny budujecie nowy zamek dla swojego gu-u-uru. A naiwni czytelnicy, którzy czytują te bzdury wierzą w każde słowo. Przecież to o waszej gazecinie mówią "wybiórcza". Szkoda, że was nie można zlikwidować, chociaż opinia o was dobrze jest znana czytelnikom. Nikt, kto szuka rzetelnej informacji nie sięga po brukowce a po prasę o ugruntowanej renomie. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgorzata Re: AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy staje IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.09, 22:51 Informacje jak informacje, nie wiadomo komu wierzyc:)- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: AHE: w obronie demokracji i ludzi pracy staje IP: *.toya.net.pl 23.09.09, 07:54 Studentom polecam wierzyć uczelni... przynajmniej nastrój będziecie mieli dobry bo wieści zawsze będą dobre... a jak wszytko minie razem z propagandą to się dowiecie i tak od innych. Jak na razie uczelnia zwodziła i zwodzi studentów i pomija niewygodne dla siebie fakty w i tak marnym przekazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt AHE może istnieć! IP: 194.42.116.* 02.12.09, 10:27 Reforma Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi przyjęta przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego! Uczelnia może istnieć i rozwijać się dalej! 1 grudnia 2009 r. Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego przekazało władzom AHE pismo, z którego wynika, iż resort zaakceptował utworzenie 66 Zamiejscowych Ośrodków Dydaktycznych, a przekazana do Ministerstwa dokumentacja spełnia wymogi prawne. Resort nie ma także zastrzeżeń do wykonanych przez Uczelnię zaleceń pokontrolnych. Zaakceptowano zmiany w programie i regulaminie studiów, obsadzie kadry dydaktycznej, dostępie do bibliotek i kształceniu na odległość. Oznacza to, że Ministerstwo przyjęło i zaakceptowało wdrożony przez Uczelnię program restrukturyzacji, Uczelnia istnieje, a studenci AHE kształcą się legalnie i nie grozi im utrata miejsca nauki. Wiadomości z Ministerstwa to także ulga dla pracowników Uczelni, którzy nie muszą obawiać się o swoje miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś