Gość: Piegdoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 22:50 To my mieliśmy wyjątkowe szczęście, że Edelman mieszkał tu, z nami. Czy wypada [I] stawiać e-świeczki z tej okazji? Ale jeśli nie z tej, to z jakiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Zmarł Marek Edelman IP: *.grs-e0.g1.pl 02.10.09, 23:37 WIELKA STRATA DLA LUDZKOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asher Wieczny odpoczynek... IP: 77.79.229.* 02.10.09, 23:58 To ile w końcu lat miał Pan Marek Edelman? Gazeta.pl donosi, że 87. Łódzki portal twierdzi, że 90. Więc... Poproszę o odpowiedź. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugeniusz B Zmarł Marek Edelman IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.09, 00:13 Za czasów powstania był komunistą z Budu. Gdy został dowódcą ŻOB, powstańców (nasza AL.)było… kilku. W całym powstaniu zginęło 16 Niemców. Był antysyjonistą i przeciwnikiem powstania państwa Izrael. Miał zakaz wstępu do Izraela i był ignorowany, gdy do Polski przyjechał prezydent Izraela na rocznicę powstania. Nienawidził Dawida Apfelbauma - dowódcy Żydowskiego Związku Wojskowego (nasze AK), największej formacji w powstaniu. W swoich wspomnieniach nie zawarł nawet wzmianki o ŻZW i jego dowódcy awansowanego pośmiertnie do stopnia majora przez Rząd Polski w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: so Re: Zmarł Marek Edelman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 00:16 so what? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Data urodzin IP: *.os1.kappa.pl 03.10.09, 00:34 Weźcie się zdecydujcie, na głównej piszecie że miał 87 lat czyli urodził się w 1922, a w łódzkiej że w 1919 i 90 lat... Ja myślę że ta druga data jest dobra, na pewno miejsce jest dobre na Białorusi się urodził a nie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Data urodzin IP: *.toya.net.pl 03.10.09, 20:30 A CZY WAZNE GDZIE KIEDY BARDZO MI ZAL ZE ODSZEDŁ TAK WSPANIAŁY CZ.LOWIEK DUZO MU ZAWDZIĘCZAM PANIE MARKU DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwr Zmarł Marek Edelman IP: *.lodz.agora.pl 03.10.09, 01:02 w kwestii wieku Edelmana - zajrzyjcie tu: miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,7106394,Z_okazji_90_tych_urodzin.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus zegnaj przyjacielu IP: *.dynamic.mnet-online.de 03.10.09, 06:19 tylko w kwestii odpowiedzialnosci dzieci za zbrodnie rodzicow roznilismy sie diametralnie i to nie byla kwestia swiatopogladu ale przyzwoitosci dzieci nigdy nie rodza sie zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: zegnaj przyjacielu IP: *.pools.arcor-ip.net 03.10.09, 10:25 Dzieci nie sa odpowiedzialne za...Sa odpowiedzialne zeby nie stalo sie ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po Piegdoń sama nie wie co pisze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.09, 07:57 łzy oczy jej zalały, nie umi policzyć...a nawiasem mowiąc na podforum ŁÓDŹ jest wątek o identycznym tytule, Piedgoń tego nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulana Zmarł Marek Edelman IP: *.pabianice.msk.pl 03.10.09, 14:01 poznałam Pana dr Marka Edelmana w czasie kiedy pracował w poradni przy ul. 1 Maja w Łodzi, chodziłam tam z moją mamą, która była Jego pacjentką.Miał opinię świetnego kardiologa i "ludzkiego" pana doktora. Moja mama była bardzo zadowolona,że taki lekarz ją leczył. Pozostanie w mojej pamięci jako wspaniały Człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er odchodzą wielcy - nikt nie może ich obecnie zastąp IP: *.toya.net.pl 03.10.09, 14:54 to był dla mnie po prostu wielki autorytet!Człowiek godny najwyższego uznania i podziwu! Jestem dumna że wybrał na miejsce zamieszkania moją ukochaną Łódź.Będzie Pana brakowało Panie Edelman! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zmarł Marek Edelman IP: *.szczecin.vectranet.pl 03.10.09, 17:40 Nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zmarł Marek Edelman IP: *.broker.com.pl 03.10.09, 19:07 Współczuje Ci człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Zmarł Marek Edelman 03.10.09, 19:48 Gość portalu: ja napisał(a): > Nareszcie... I znów jakiś śmieć erupcję "yntelektu" wyemitował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Łodzi Zmarł Marek Edelman IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.09, 00:04 to jakaś paranoja, bardzo szanuję dokonania M.E. ale na epatowanie jego śmiercią to już jest lekka przesada .. trzy pierwsze wątki na wyborczej poświęcone jemu ... no bez przesady trochę zdrowego rozsądku ... nawet po śmierci papieża nie było tyle miejsca poświęconego jego dokonaniom, co M.E ... litości , niechże spoczywa w spokoju i dziękujemy. szalom . jeśli wyborcza chce hołd składać wobec M.E., trzeba było poświęcać mu więcej materiałów za życia, cytować, prosić o opinię ,dać się wypowiedzieć, a w tej chwili jego dokonania są całkiem anonimowe, nikt nie wie kto zacz ... Panie Michnik ... kończ Waść wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Zmarł Marek Edelman IP: *.fema.krakow.pl 04.10.09, 17:24 Odejścia takich Ludzi przeżywa się jak śmierć najbliższej osoby z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś