Dodaj do ulubionych

autobusy -koszmar

IP: *.toya.net.pl 12.10.09, 16:44
dzisiejszy dojazd do pracy-rano, przez 30 minut nie przyjechał żaden autobus,
ani 81, ani 87. Taksówką do pracy. Powrót- 40 minut oczekiwania na 65!!! Potem
przyjechało kilka na raz. Po co ja kupowałem migawkę-opłacam najgorszą
komunikację w Polsce. Po co są rozkłady jazdy!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: : Re: autobusy -koszmar IP: *.opera-mini.net 12.10.09, 20:57
      uuu, kolejny specjalista co to objechal pol Polski i wszedzie zakosztowal komunikacji miejskiej

ja rozumiem, nie jest fajnie i mozna ponarzekac, ale nie wciskaj chlopie takich bzdur :)
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: autobusy -koszmar IP: 78.8.192.* 12.10.09, 22:32
        W stosunku do tego co spotkałem w Szczecinie czy w Krakowie, a nawet w
        Łodzi - przed Kropiwnicim, to jest rzeczywiście kicha. Innych nie
        porównuję, bo w Gdańsku, czy Poznaniu korzystałem zbyt krótko aby móc
        ocenic. Więc w tym kontekście zgadzam się z piszącym te slowa...
      • Gość: STUDI Re: autobusy -koszmar IP: *.gdynia.asseco.pl 03.11.09, 18:56
        Kiedy wypłatę odbierasz za szczekanie w obronie MPK?
        • Gość: : Re: autobusy -koszmar IP: *.opera-mini.net 03.11.09, 19:17
          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Kiedy wypłatę odbierasz za szczekanie w obronie MPK?

A co, zal ci tylek sciska ze za twoje szczekanie nikt ci nie placi, bucowaty grubasie? :)
          • Gość: STUDI Re: autobusy -koszmar IP: *.gdynia.asseco.pl 03.11.09, 19:41
            o dwa złote wpadło na Twoje konto. Co dalej wymyślisz wazeliniarzu?
            • Gość: : Re: autobusy -koszmar IP: *.opera-mini.net 03.11.09, 20:07

> o dwa złote wpadło na Twoje konto.

no, polowa twojej stawki godzinowej :)))

> Co dalej wymyślisz

a to juz ty powinienes wiedziec, zawsze przeciez piszesz "irasiad zaraz napisze ci" albo "niejaki ktostam powiedzialby ci zes kretyn" :)))

> wazeliniarzu?

Mocne slowo jak na takiego praktykujacego katolika jak ty :)
              • Gość: STUDI Re: autobusy -koszmar IP: *.gdynia.asseco.pl 03.11.09, 21:33
                > Mocne slowo jak na takiego praktykujacego katolika jak ty :)
                Od kiedy to ja jestem praktykującym katolikiem?
                • Gość: : Re: autobusy -koszmar IP: *.opera-mini.net 03.11.09, 22:22
                  > Od kiedy to ja jestem praktykującym katolikiem?

A co to kogo obchodzi?
                  • Gość: STUDI Re: autobusy -koszmar IP: *.gdynia.asseco.pl 05.11.09, 11:28
                    Ciebie, buraku jak żeś o tym wspomniał?
                    • Gość: : Re: autobusy -koszmar IP: *.opera-mini.net 05.11.09, 20:22

> Ciebie, buraku jak żeś o tym wspomniał?

Klamiesz, ja tylko napisalem, ze nim jestes, a od kiedy to mnie nie obchodzi

Znowu nie zrozumiales :))
    • Gość: czerwony Re: autobusy -koszmar IP: *.kimsufi.com 12.10.09, 21:22
      Pisz tam, gdzie trzeba: zdit@uml.lodz.pl Opisz problem i zażądaj zmian, czyli priorytetu i dofinansowania dla komunikacji miejskiej, urealnienia rozkładów itp. Skarga tam może coś zmienić, płacz na forum nie zmieni nic.
      Pozdrawiam
      • Gość: Rafik Re: autobusy -koszmar IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.09, 21:31
        I pisz do MPK o zwrot kosztów podróży taksówką.
        Jeśli masz rachunek, masz spore szanse.
        • Gość: do Rafika Re: autobusy -koszmar IP: *.toya.net.pl 13.10.09, 00:32
          Rafiku, głupiś jest i nie doradzaj ludziom bzdur, bo na ośmieszenie
          ich narażasz. Przewoźnik, zgodnie z prawem przewozowym musi dokonać
          zadośćuczynienia w przypadku gdy jego wina jeste ewiedentna i wynika
          np. z zaniechania czegoś, co w efekcie spowodowało opóźnienie lub
          nieprzyjechanie. A wytłumacz mi, jaki wpływ na korki, którfe
          uniemożliwiają przejazd, ma przewoźnik czyli w tym wypadku MPK>
          • Gość: Rafik Re: autobusy -koszmar IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 09:54
            W poście nie jest jednoznacznie zaznaczone, że to przez korki nie przyjechało
            81/87. Równie dobrze autobus mógł nie wyjechać na trasę albo mogła go zatrzymać
            ITD ze względu na zły stan techniczny. W takich sytuacjach to akurat jest wina
            MPK. to po primo.
            Po drugie, nic się nie stanie, jeśli człowiek złoży do MPK wniosek o wypłatę
            zadośćuczynienia. Najwyżej mu odmówią.

Ostatnio w sobotę koło 21 nie przyjechały mi 3 autobusy 57. To ta linia, na
            której w większości kursują nowe solarisy. O tej porze też napewno były takie
            korki, że aż przez prawie godzinę żaden pojazd nie mógł przyjechać?
          • Gość: n Re: autobusy -koszmar IP: *.anonymouse.org 14.12.09, 19:44
            Sam głupiś. Dobrze doradza. Za braki kursów odpowiada przewoźnik. Niech się
            tłumaczy dlaczego nie zrealizowano usługi zgodnie z umową zawartą przecież
            pomiędzy miastem a MPK.
        • Gość: magik Re: autobusy -koszmar IP: *.retsat1.com.pl 13.10.09, 20:25
          > I pisz do MPK o zwrot kosztów podróży taksówką.

A nie lepiej do ZDiT? Przecież to ZDiT jest organizatorem transportu publicznego
          w Łodzi. Przecież to do ZDiT wpływają pieniądze z biletów.

> Jeśli masz rachunek, masz spore szanse.

Fakt. Nigdy nie zaszkodzi spróbować.
          • Gość: STUDI Re: autobusy -koszmar IP: *.gdynia.asseco.pl 05.11.09, 11:35
            Ale MPK realizuje usługę.
            To MPK nie było w stanie zapewnić autobusów na obsługę linii.

Ale to nie istotne skarżenie się na ZDiT czy MPK jeśli one są winne swoich
            zaniedbań jest bezcelowe.

to tak jak poskarżyć się złodziejowi na to że jest złodziejem.
            Albo że zgodnie z drogą służbową skargę na swoje przełożonego trzeba skierować
            do niego właśnie.

Jeśli i ZDiT i MPK są pozbawione jakiejkolwiek kontroli wykonania swoich zadać
            to żadne skargi nic nie dadzą. Obydwie instytucje są bezkarne i nie ponoszą
            konsekwencji swojej działalności.

MPK olewa swoje obowiązki a ZDIT toleruje ten stan.
          • Gość: n Re: autobusy -koszmar IP: *.anonymouse.org 14.12.09, 19:52
            Gość portalu: magik napisał(a):

> > I pisz do MPK o zwrot kosztów podróży taksówką.
            >
            > A nie lepiej do ZDiT? Przecież to ZDiT jest
            > organizatorem transportu publicznego
            > w Łodzi.

Jest w rozkładzie kurs o godzinie takiej a takiej? Jest. Autobusu nie było? Nie.
            Kto się nie wywiązał? Organizator czy wykonawca usługi przewozowej? Łatwe
            pytanie z rodzaju audio-tele. ZDiT pewnie i tak odeśle taką skargę do MPK, jak
            zwykle. W sumie to słusznie.
            • Gość: m Re: autobusy -koszmar IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.09, 20:09
              > Jest w rozkładzie kurs o godzinie takiej a takiej? Jest. Autobusu nie
              > było? Nie. Kto się nie wywiązał?

Jeden i drugi.
              A teraz będzie łopatologicznie. Sytuacja hipotetyczna: zawierasz umowę z firmą x
              na remont domu, remont okazał się spartolony. Zwracasz się do przedstawiciela
              firmy x, a ów mówi Ci "myśmy tego remontu nie robili, nas to nic nie obchodzi;
              robotę spartolił pan Mietek, proszę sobie znaleźć pana Mietka i z nim załatwić
              sprawę".
            • Gość: magik Re: autobusy -koszmar IP: *.retsat1.com.pl 14.12.09, 20:36
              > Kto się nie wywiązał? Organizator czy wykonawca usługi przewozowej? Łatwe
              pytanie z rodzaju audio-tele. ZDiT pewnie i tak odeśle taką skargę do MPK, jak
              zwykle. W sumie to słusznie.

Kupując bilet "Lokalnego Transportu Zbiorowego w Łodzi" (bo nie MPK) zawierasz
              umową z miastem reprezentowanym przez ZDiT. To że usługi nie wykonało usługi
              MPK, TP, MKT, KORO czy też PKS to już jest sprawa pomiędzy ZDiT a konkretnym
              przewoźnikiem.
              Ewentualna skargę składasz zatem do ZDiT.
              • Gość: n Re: autobusy -koszmar IP: *.anonymouse.org 14.12.09, 20:46
                Ilekroć do nich składam, to zawsze dostaję wiadomość o przekazaniu skargi do
                rozpatrzenia przez MPK. Więc wynika z tego, że wina musi być po stronie przewoźnika.
                • Gość: magik Re: autobusy -koszmar IP: *.retsat1.com.pl 14.12.09, 20:56
                  > Ilekroć do nich składam, to zawsze dostaję wiadomość o przekazaniu skargi do
                  > rozpatrzenia przez MPK. Więc wynika z tego, że wina musi być po stronie
                  przewoźnika.

Typowa spychologia w wykonaniu "kompetentnych" pracowników ZDiT.
                  Ale to już totalne przegięcie, aby skargę na przewoźnika rozpatrywał... sam
                  przewoźnik. To tak jakby przestępca miał ocenić czy jest przestępcą czy nie.
                  Jak masz trochę czasu i chcesz się "pobawić" z urzędnikami napisz SKARGĘ do
                  Prezydenta Miasta oraz do Przewodniczącego Rady Miejskiej.
                  • Gość: n Re: autobusy -koszmar IP: *.anonymouse.org 14.12.09, 21:20
                    Czas mam, ale nie widzę większego sensu. Jestem przekonany, że to nic nie da.
                    Myślisz, że prezydent nie wie co wyprawia MPK? No, może nie wszystko, bo sam nie
                    jeździ komunikacją. Co ma się zniżać do poziomu zwykłego śmiertelnika, takiego
                    jak my. Nie zdziwiłbym się jakby Kropa albo jego prawa ręka Włodziu zwany
                    Tomaszkiem chodził sobie na kawkę z prezesem MPK wzajemnie poklepując się po
                    plecach.
                    • Gość: magik Re: autobusy -koszmar IP: *.retsat1.com.pl 14.12.09, 21:35
                      > Czas mam, ale nie widzę większego sensu. Jestem przekonany, że to nic nie da.

Szkoda. Pismo zatytułowane "Skarga" (oczywiście poprzedzone wcześniej jałową
                      korespondencją) działa jak wiadro zimnej wody na głowy urzędników i przynosi
                      często zaskakujące (pozytywne) efekty.
                    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: autobusy -koszmar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 08:23
                      > Czas mam, ale nie widzę większego sensu. Jestem przekonany, że to nic nie da.
                      > Myślisz, że prezydent nie wie co wyprawia MPK?

Kiedyś też tak myslałem, ale po bezczelnej wypowiedzi jednego z prezesów jednej
                      instytucji działającej tragicznie, że oni działają świetnie, ponieważ żadne
                      skargi nie wpływają, teraz, jesli mam troche czasu skargi do takich instytucji
                      wysyłam...
                  • Gość: A.W. Re: autobusy -koszmar IP: 199.71.213.* 14.12.09, 22:34
                    Kompetentnych czy nie - trudno oceniać na podstawie takiego pisma. Może to
                    standardowa formułka. Mnie bardziej zastanawia rzeczywista pozycja tej
                    instytucji. Czasami mam wrażenie, że to ZDiT podlega pod MPK i służy im za
                    tarczę, a nie odwrotnie. MPK zachowuje się tak jakby nie było na nich bata.
                    Nadzór nad tym jak jeżdżą to chyba jakaś fikcja.
        • Gość: Kpc21 Re: autobusy -koszmar IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.09, 18:44
          Zastanów się zanim coś napiszesz. Czy @gosc płacił za migawkę MPK? Chyba raczej
          ZDiT.
          • Gość: magik Re: autobusy -koszmar IP: *.retsat1.com.pl 14.12.09, 19:06
            W mieście w którym przewozy są w jednym reku nie powinny dziwić takie wypowiedzi.
            Zresztą ZDiT i tak nie panuje nad KM. Zatem w czym problem?
      • Gość: STUDI Re: autobusy -koszmar IP: *.gdynia.asseco.pl 05.11.09, 11:29
        Skarga do winnego bałaganu?
        Przecież to zwyczajnie oleją.
    • Gość: A.W. Re: autobusy -koszmar IP: 199.71.213.* 14.12.09, 22:46
      Rozkładem to można sobie niekiedy pupę podetrzeć. Choć tu też pojawia się
      trudność, gdyż są laminowane, więc ciężko je pognieść i zmiękczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka