hubar 20.01.04, 20:25 Jest kilka rzeczy, których nie przystoi robić prezydentowi, mężowi stanu za jakiego chce być uwazany Kropaszenko. Taką rzeczą jest też robienie z siebie pajaca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ixtlilto Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 20:36 Opis słowny zapewnie nie oddaje tego co działo się na scenie ;))))) Może samba to rzeczywiście przesada, ale skoro kiedyś tworzył kabaret, to dlaczegoż nie mógłby teraz pokazać inną twarz niż ponurego dyktatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.01.04, 20:45 Ogromny potencjał tkwi w Kropaszence! Takie pośmiewisko z siebie zrobić! Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 21:17 A to pierwszy raz? Tylko czemu jako prezydent Łodzi?? :-( Poza sobą ośmiesza też nasze miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 20:59 Byłam tam.Nie lubie Kropiwnickiego, ale musze przyznać, ze był naprawde dobry. Maryla robi fajna atmosferę, ludzie se doskonale bawią. Prezydent dostosował się do sytuacji. Było wesoło. A on pokazał sie. Jako facet z duzym poczuciem humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.01.04, 21:21 A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALBERT Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.01.04, 21:25 A po co on w ogóle tam był? A na ważne spotkania najczęściej wysyła wiceprezydentów. Sam zaś uwielbia wręczać medale za długie pożycie małżeńskie i odwiedzać w domach stulatków. Co tak naprawdę robi dla miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_i_frateressa Wyjaśniamy: 20.01.04, 21:48 Gość portalu: ALBERT napisał(a): > Co tak naprawdę robi dla miasta? Tańczy i śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 21:21 Poczucie humoru? No i fajnie, znaczy że facet inteligentny, ale na Boga, prezydentowi to chyba takich rzeczy nie wypada robić. Poczucie humoru i wygłupy niech zostawi na prywatne wystąpienia w gronie znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda [Hubar] IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.01.04, 21:33 Kto ustalił zasady co wypada a co nie wypada prezydentowi (miasta)? Myślę, że tym co zrobił nie zaszkodził nikomu, więc czemu chcesz tego zabronić? A pamiętasz Kwaśniewskiego w drgawkach i wymachującego rękami do piosenki biesiadnej będącej przewodnią jego kampanii prez.? Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: [Hubar] 20.01.04, 21:52 Marudo: "Olek, Olek na prezydenta tylko tyyyyyyyyyyyy". ;]]]] Nie ma jak Kwach tanczacy w rytm disco polo. LOL pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: [Hubar] IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.01.04, 13:41 No dokładnie :) Też pamiętam te słowa... żal serce ściska :) hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodz. Re: [Hubar] IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.01.04, 13:29 A mówiło się że kropa nie pije...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumburak Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 21:23 No i ja tez tam bylem. Fakt, ze sie facio odnalazl na tej scenie doskonale.Na dodatek okazalo sie, ze to calkiem inny facet niz go wszyscy znaja!Wszystko mozna tak pokazac, ze wydaje sie, ze cos bylo do dupy albo jak w cyrku, ale...tam, tak nie bylo. To bylo spontaniczne i co tam duzo gadac,ciagle jestem pod wrazeniem.No na codzien to dretwus gigant a tu prosze.Az sie boje myslec jakie bylyby te rzady w takim stylu jak na tej scenie!No ukradliby go nam pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:50 W tym wątku, to jak mi się wydaje, smutasa zrobił z siebie Hubar. Nie był, nie widział, a jedynie przeczytał ( zdaje się, że nie do końca) i wydał surowy wyrok. Nie ważne czy słuszny. Ważne w jakiej sprawie, a raczej kogo dotyczący. Obsesja na punkcie P. Kropiwnickiego, nie pozwala niektórym dostrzec w Nim normalnego człowieka. A w tym przypadku nawet nietuzinkowego. Więcej luzu panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 22:46 Może i smutas. Można być na luzie, wygłupiać się i smiać, ale uważam, że trzeba wiedzieć CO, GDZIE i KOMU wolno robić. Maruda się pytał kto wyznacza (zakazuje), ano jest cos takiego jak dobre wychowanie i "cóś takiego jak sawław wiwr" (savoir vivre). Świat jest taki "smutny", że ma jakies tam zasady. Oczywiście wielu jest takich, którzy sądzą, że przez swoje luzactwo są lepsi, fajniejsi, bardziej na czasie... ja tak nie uważam. Może i mam obsesję na punkcie Kropaszenki, zaszedł mi za skórę niektórymi swoimi posunięciami. To, że jest normalny (taki jak jeszcze kilku) to ja wiem i nie mam zamiaru tego kwestionować. Zapewniam, że czepiam się, bo wygłupia się prezydent mojego miasta... a że przy okazji jest to Kropaszenko...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:03 Gdyby hipotetycznie założyć, że nie było to na branżowym spędzie (jak w tym przypadku), na oazowym spotkaniu, na prawyborach, na pogrzebie, na akademii ku czci i w dodatku nie byłby to J. Kropiwnicki, a ktoś zupełnie inny i jeszcze żeby przedefilował w rytm muzyki całą Piotrkowską wraz ze wszystkimi uczestnikami Parady Wolności, czy wtedy skłonny byłbyś "rozgrzeszyć" takiego Prezydenta? Czy "luzactwo" to w/g Ciebie przywilej z którego mogą korzystać jedni, ale inni to już w żadnym wypadku? Przyznaj poprostu, że skwapliwie wykorzystasz każdą okazję, aby "dokopać" p. Kropiwnickiemu. I tu leży pies... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 23:51 Ja nie odbieram Kropaszence prawa do luzactwa. Niemniej tak samo jak i z jego prywatnością, sytuacji gdzie na luźne zachowanie on może sobie pozwolić, jest bardzo mało. Jak już wyżej napisałem, niech on sobie będzie i bawidamek, dusza towarzystwa, ale jako prywatna osoba... póki co jest prezydentem Łodzi i w takiej własnie roli "występował" w teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 00:06 Nie powiem żebyś odpowiedział na pytanie. Zostańmy więc każdy przy swoim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Prezydent tańczy i śpiewa 21.01.04, 00:17 Niezależnie kim byłby ten człowiek, a zajmowałby tak ważne stanowisko, opisywane (hipotetyczne) zachowanie byłoby zdecydowanie niewskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 00:35 No tak, to rozumiem. Jeżeli pozwolisz, pozostanę jednak przy opinii, że trochę przy tej okazji przypominasz starego safandułę:) Wszak cała ta impreza w żadnym wypadku nie nosiła znamion oficjalnej. Ot, jedna z wielu karnawałowych "zakładowych" ("zakład" bogatszy, rocznica, to i forma inna) zabaw. Dobrze chyba gdy okazuje się, iż "władza" ma też ludzką twarz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricky Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 21.01.04, 01:58 Sprawa jest chyba w czym innym. Kropiwnicki przyzwyczaił nas do okreslonego, swojego wizerunku - sztywniaka z zasadami i pryncypiami okreslonego klimatu. Zatem nagłe tego typu wystepy staja sie jakims zgrzytem, niekonsekwencja, więc wzbudzaja podejrzenie o tzw. fajniactwo i sztucznośc. Bo np. tańczacego Kuronia, czy Clintona sobie wyobrażam i nie myslałbym, że robią to nieszczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dork Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 08:08 I tu jest chyba pies pogrzebany. U innych oficjeli byłoby to odebrane jako szczere, ale nasz prezydent przyzwyczaił nas do wizerunku siebie jako bezkompromisowego sztywniaka o nienagannych manierach. Do angielskiego lorda mu bardzo daleko, musiałby otworzyć oczy i serce na otoczenie. Jest zbytnio zapatrzony w siebie, aby dostrzec swoją nieszczerość i umieć ocenić postępowanie. On niestety z góry wie, że zawsze ma rację, a z człowiekiem takiego pokroju szkoda czasu na dyskusje. Niech tańczy, śpiewa, słowem robi co chce, my musimy to po prostu cierpliwie przeczekać, nie potępiać. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitum Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 20.01.04, 22:02 hehe, a to dobre jest, ma ktos moze nagranie (jakis *.avi)? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 22:34 Były tam koleżanki z mojej firmy. Jeszcze dziś rano nie mogły opanować śmiechu - żenada, jak twierdzą. Strój, przemówienie, a szczególnie estradowy "występ" były żenująco niesmaczne. Natomiast występ Maryli Rodowicz oceniły jako rewelacyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 22:44 Huzia na Józia... Jak już się nie ma czego czepić, to czepimy się poczucia humoru i tego, że prezydent też umie dobrze się bawić. Chłop żywemu nie przepuści... A mnie się podoba takie zachowanie prezydenta, może stara się być trochę bardziej ludzki :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Prezydent tańczy i śpiewa 20.01.04, 22:49 Nie wiem co napisać... brak mi słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemeq Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 22:51 A jednak błazen ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 21.01.04, 08:04 a niech blaznuje i kuma sie z Rodowicz ...wszystko do czasu.Chce byc "rowny" po PARADZIE MLODOSCI-LIZUS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Prezydent tańczy i śpiewa 21.01.04, 08:15 Nie czepiam i nie będę sie czepiał spontanicznych występów na scenie, występów które odbywają się na specjalne życzenie zaproszonej gwiazdy, ale tutaj, to nasz Miłościwie Nam Panujący przegiął: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/332929.html I cytat dla leniwych: "Prezydent czy akwizytor?" Środa, 21 stycznia 2004r. Szefowie prywatnych łódzkich firm, do których dotarło rozsyłane faksem pismo prezydenta Łodzi, byli bardzo zdziwieni, gdy zapoznali się z jego treścią. Prezydent wychwalał w nim zalety pewnego wydawnictwa i prosił, by firmy reklamowały się za jego pośrednictwem. Reklamy te miałyby być zawarte na mapie Łodzi, której druk owo wydawnictwo planuje. – Bardzo liczę na przychylne przyjęcie przedstawicieli wydawnictwa – zwraca się prezydent i zapewnia, że owa oficyna wydawnicza gwarantuje pełny profesjonalizm i rzetelność. Jak się dowiedzieliśmy w magistracie, wychwalana firma, w zamian za prezydencką akwizycję obiecała przekazać urzędowi miasta 3 tysiące map. Już wcześniej przekazała 3 tysiące ściennych kalendarzy na 2004 rok. (kow) - Express Ilustrowany Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Prezydent tańczy i śpiewa 21.01.04, 09:49 he, przyklad idzie z gory, znam takiego prezydenta co mebelki reklamowal....i wcale w zamian za to mapek dla jego urzedu nie bylo, ale "ciut" wiecej i to dla niego samego... pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Prezydent tańczy i śpiewa 21.01.04, 09:51 Hubar sorki ale w swoim zacietrzewieniu bijesz rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Jak nie kijem go, to palka IP: *.pie.warszawa.sint.pl 21.01.04, 10:39 Przeczytalem dwa komentarze, wiec dwie refleksje 1. jak jest sztywniakiem, nie podoba sie, jak sie wyluzuje - tez sie nie podoba. Wniosek - ocena nie wynika z samego "czynu" lecz z czegos innego - z "ogolnej niecheci" - jak sadze 2. gdyby olo - kwasniewski - wyszedl i zatanczyl, i zaspiewal - wszystko byloby pewnie OK (wszak chcial zatanczyc - bezczelny - przed specjana komisja sejmowa zajmujaca sie afera michnik-rywin-miller) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Poznania Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:10 Panie Prezydencie, czy w Pańskim mieście zapanowała jakaś zaraza, która obdarowała tak wielu łodzian nienawistną i prymitywną ślepotą. Dobrze ,że choć jeden dzień odetchnie Pan innym od łódzkiego, wielkopolskim /życzliwym ludziom dobrej woli/powietrzem. Szkoda słów by polemizować z głupotą i nienawiścią. "Sobota w Poznaniu z Kropą będzie dla nas" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zażenowany Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:27 Facet z Poznania wyczuł nas. Dzięki Wielkopolsko. Łodzianie nie kompromitujcie miasta. Szanujcie Prezydenta i siebie. Od razu prymitywizm tego HuBara wychodzi na wierzch. Lansuje swoją stronę w sieci i pisze głupoty. Tego nie musi łączyć. Szkoda, że dyskusja nie jest jawna. Taki HuBar ukrywając się pisze same bzdury, wypełnia połowę dyskusji i robi wrażenie za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sugarfree Re: Prezydent tańczy i śpiewa IP: *.4web.pl 21.01.04, 21:29 Personalnie mojej wypowiedzi kierować nie będę, choć powinnam. Sądzę, że przy odrobinie inteligencji moje aluzje zostaną właściwie zrozumiane. Od razu zaznaczam, że nie będę wdawać sie tutaj w żadne dyskusje, nie odpowiem na żaden post, bo są dla mnie stratą czasu i energi, którą wolę spożytkować w gronie przyjaciół, rodziny; osób życzliwych, posiadających poczucie humoru, wiedzących co to tolerancja i mających nieco obycia. Wypowiedzi niektórych osób a szczególnie jednej zieją nienawiścią i płyną jadem; są wyrazem skrajnej nietolerancji i jedynie powodują zrównanie poziomów osoby nienawidzącej z osobą znienawidzoną, której własnie najbardziej zarzuca sie brak tolerancji (vide sprawa Parady Wolności). Nie ma przymusu uwielbienia dla prezydenta, takze ja nie musze darzyć go szczególną estymą. Pragnę jeszcze raz zaznaczyć, że była to impreza zamknięta, firmowa, na zaproszenia a nie spend osób z ulicy. Pani Rodowicz świetnie zabawiała publiczność, także ona zaaranżowała występ pana prezydenta na scenie. Uważam, że w zaistniałej sytuacji (dość kłopotliwej dla osoby na takim stanowisku) znalazł się i umiał pokazać, że potrafi sie bawić (i to bardzo dobrze). Dzięki temu choć impreza raczej o charakterze oficjalnym nie była nadęta i pompatyczna do granic bólu. A goście oraz klienci banku bardzo dobrze sie bawili i pewnie długo w pamięci zachowają tą właśnie uroczystość a nie dziesiątki innych, które pokryje mgła dawno nieodkurzanych wspomnień. Mam prawo do tej wypowiedzi. O wiele większe niz najwięksi tutaj pieniacze. Nie tylko tam byłam. Mam tez swój skromny wkład w organizacji tej uroczystości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrocznia Zrób sobie lewatywę, odbarcz sie może IP: 81.219.* / 81.219.160.* 21.01.04, 23:04 bo na umysł zaczyna miejsca brakować. gadasz jak leper, wcale nie lepiej "Kropa wypłyń Balcerowicz musi odejść" proponuję jeszcze jedno -Hubar dorosnij albo milcz w pokorze - śni Ci się władza, chcesz zmieniac swiat ? zacznij od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisek Podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 00:11 Łoj...! Wielu tu gada, jakby byli blisko spokrewnieni z Kropą i wstydzili się nosić to samo nazwisko... Ludziaczkowie Mili. Trzeba odróżniać Pana Prezydenta na Urzędzie od pana prezydenta, który jest we własnym domu i np. siada na sedesie. Impreza ZAMKNIĘTA jest imprezą rodzinną, domową i pan prezydent może sobie dłubać w nosie do woli. To, że ktoś to opisał, to i dobrze, bo ploteczki to coś, co kocha plebs. I ma właśnie o czym gadać - czyż nie?! Popieram Sugarfree! Brykania pana prezydenta we własnym gronie pokazały, że potrafi się znaleźć, bo - rewelacyjna zresztą Maryla - po prostu zmusiła go. Ona ma siłę przekonywanie, swojska widownia czekała na to, prezytent się opierał, ale jak powiedział A, to i B. Zresztą nie zrobił niczego niestosownego (poszukajcie - niektórzy źdźbła w swoim oku!). Byłem, widziałem, fotografowałem. Kropy nie lubię i lubić nie będę - jako Prezydenta, pogromcę Teatru Nowego, likwidatora szkół. Ale całkiem możliwe, że spotykając się z nim przy grillu na działce - uważałbym go za rewelacyjnego faceta. Może nawet nim jest, tylko urząd go przyćmił... Odpowiedz Link Zgłoś