Gość: LoMe Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś ważnym IP: *.lze.lodz.pl 23.11.09, 07:40 A jakie to ma znaczenie czy katolickie?? Nieważne, że brudne, zapyziałe, zaniedbane - ważne że k...a katolickie :[ Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś ważnym 23.11.09, 07:49 Zrobiło się czerwono na tym forum, krew leje się strumieniami, słownictwo modne - język nienawiści, brak umiaru we wszystkim prawie. Pomówmy o światopoglądzie pana Kropiwnickiego - sam tego chce. 1. Wykładał marksizm i ekonomię socjalizmu na Uczelni; to jeszcze nic złego. Kołakowski był lektorem PZPR. 2. Pan K. lustrował nieboszczyków z p. Owsianym, żeby się podobać Braciom K. - to Go kompromituje; chrześcijanin tego nie robi! 3. Likwidować dzień pracy, zamieniając go na święto, to znaczy zmniejszać PKB. Pan K. /ekonomista?/ tego nie rozumie. 4. Tolerował działalność hunwejbinów spod znaku pisu w spółdzielniach mieszkaniowych 2007/8 /, zamiast nakazać straży miejskiej zrobienie porządku. 5. Podniósł podatek gruntowy od dzierżawy wieczystej z d. 1.01.2010 o 170%! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 do terleo 23.11.09, 09:16 A jak miało sie zrobić?Ten tetryk skompromitował Lodz,pełen pogardy dla ludzi, z katolickim miłosierdziem na ustach,,gdzie masz ch...u czapkę,,Wreszcie koniec tego gnoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś ważnym IP: *.toya.net.pl 23.11.09, 09:15 Łódź nie jest miastem katolickim, tylko żydowskim- do tego doprowadził kropaszenko. Żydzi są tu na piedestale, a wszelkie próby zabrania głosu są sprowadzane przez tego pajaca do rangi antysemityzmu.Oby 17 stycznia był ostatnim dniem rządów tego ch... w czapce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś w IP: 195.8.101.* 23.11.09, 09:40 Łódź jest miastem które ma tradycje wielonarodowościowe i między innymi żydzi budowali to miasto. Jeśli nie umiesz tego zaakceptować to znaczy, ze za nic masz nasze tradycje tego miasta i reprezentujesz typowo napływową ksenofobię (charakterystyczną dla powojennego napływu ze wsi). Ludzie którzy tu żyli od dawna cenią sobie tę tradycję i niezbyt chcą mieć do czynienia z osobami reprezentujacymi takie wypowiedzi. Oni mieli sąsiadów i żydów i niemców i rosjan i potrafili się z nimi dogadywać bez jątrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś ważnym 23.11.09, 09:42 Ja też pamiętam czasy gdy w Łodzi bezrobocie sięgało po 20%. To były czasy SLD. Jeśli ktoś życzy sobie powrotu postkomunistów to jego wola. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek99 Re: Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś w 23.11.09, 14:19 A ja pamiętam czasy, kiedy w Finlandii było bezrobocie 24 procent - dokładnie wtedy, kiedy w Łodzi zaczęło być 20-procentowe - na początku lat 90. - kiedy upadł ten paskudny radziecki rynek zbytu na fińskie telewizory i łódzkie barchany i kretony:))) Tyle że w Finlandii szybko z tego wyszli, Ba - w Łodzi też w końcu z tego wyszli. Ale na pewno komuniści z tym nic wspólnego nie mieli ani na plus ani na minus. Po prostu - cykl koniunktury taki. Światowej. Tyle że w Łodzi jakby znacznie mniej ją w latach 2002-2008 wykorzystano. W porównaniu np. do Wrocławia, Poznania, Krakowa, Trójmiasta, Rzeszowa, Lublina, Olsztyna, Helsinek, Białegostoku, Warszawy, Pcimia Dolnego i Rolbika nad Zbrzycą. Chociaż to nie komuniści rządzili wtedy Łodzią. A może inaczej? Może właśnie komuniści? Albo... kryptokomuniści? W czapkach leninówkach? Bo powiem wam w tajemnicy - każden jeden może udawać wielkiego demokratę, katolika i zwolennika wolnego rynku. Nawet gdy tak naprawdę panoszy się jak Łukaszenka, i podobnie wysysa miasto dla swoich kumpli i partyjki... I o gospodarce też ma podobne pojęcie. I o zasadach i duchu demokracji. Czyż nie? Samorządowiec, który nawołuje do niebrania udziału w samorządowych wyborach - bo nimi przecież jest w istocie referendum - czy to samorządowiec, czy kieszonkowy dyktatorek? Prawdziwy samorządowiec jakby był pewien swoich racji, to by raczej nawoływał do jak największego udziału w referendum - bo by był pewien wygranej! Ale skoro woła, żeby zostać w domu - to znaczy po prostu tyle, ŻE JUŻ WIE - jaki będzie wynik referendum - czyli - czy go ludzie w mieście chcą, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef_szefów Kropiwnicki chce zderzyć się z kimś ważnym - IP: *.nc.res.rr.com 23.11.09, 11:24 czyli z wyborcami się zderzy którzy go nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaC Nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 11:50 www.jacek-cybusz.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx Re: Nic więcej ? Czy cybusz.blog 23.11.09, 13:28 też się chce zderzyć z kims ważnym i dlatego auto-promocję w wątku o kimś potencjalnie ważnym uprawia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian1950 Panie (jeszcze ) prezydencie... IP: 91.205.72.* 23.11.09, 14:59 Oczywiście, z braku innych argumentów można sprowadzić wszystko do walki politycznej. Można nie przyjmować do wiadomości, że wniosek o referendum podpisało prawie 90 tysięcy Łodzian ( a nie 90 tysięcy czerwonych ). Można wmawiać sobie i innym naiwnym , że Łódź się rozwija, nie widzieć że psie kupy leżą na Piotrkowskiej, że mieszkańcy tego miasta marnują czas w korkach i psujących się tramwajach. Można fotografować miejsca kultu w Izraelu i zażywać kąpieli błotnych za pieniądze z budżetu masta. wszystko można ... mam nadzieję ,że do czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś ważnym IP: *.toya.net.pl 23.11.09, 15:37 dzisiaj byłam świadkiem następującej sytuacji: Około godziny 13.30 na wysokości posesji Piotrkowska 103 szłam za dwójką strażników miejskich. Mężczyzną i kobietą. Na skwerku obok idącego patrolu załatwiał się pies, trzymany na smyczy przez właściciela. Byłam świadkiem zdarzenia i liczyłam na to, że na gorącym uczynku t.j. niesprzątaniu po psie zostanie złapany właściciel, bo patrol tuż, tuż. Niestety para strażników przeszła nie widząc wykroczenia więc dogoniłam ich i wskazałam palcem załatwiającego się psa i stojącego obok opiekuna-właściciela? Wtedy zareagowali. Sukces. Do tej pory ilekroć telefonowałam do S.M. i informowałam o identycznych zdarzeniach słyszałam w odpowiedzi, że należy złapać delikwenta łamiącego przepisy lub go wskazać. Dzisiaj naocznie przekonałam się, że nawet gdy strażnicy są na miejscu zdarzenia i tak trzeba im wskazać palcem wykroczenie. Przecież to kpina z nas mieszkańców, którzy ze swoich podatków opłacamy służy miejskie. Dlatego tak czekam na referendum, aby odwołać odpowiedzialnego za to i skończyć wreszcie tę farsę. Po jaki pan taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradcy Piotr M doradca prezydenta Kropiwnickiego zatrzyma IP: *.anonymouse.org 23.11.09, 17:09 ny przez ABW Oprócz asystenta jerzy kropiwnicki ma też zespół doradców i Pełnomocników. (Jeden etat w urzędzie to średnio około czterech tysięcy złotych brutto) - Zbigniew Klajnert, doradca ds. szkolnictwa wyższego (3/4 etatu) - Grażyna Korasiewicz, doradca ds. finansowych (etat) - Władysław Korowajczyk, pełnomocnik ds. osób niepełnosprawnych (etat) - Grażyna Ojrzyńska, doradca ds. zagospodarowania przestrzennego (1/8 etatu) - Andrzej Ostoja-Owsiany, pełnomocnik ds. weteranów (3/4 etatu) - Anna Szolc-Kowalska, pełnomocnik ds. profilaktyki i rozwiązywania problemów alkoholowych (1/2 etatu) - Lech Sekyra, pełnomocnik ds. młodzieży (etat) - Marek Żydowicz, doradca ds. centrum kulturalnego EC1 (3/4 etatu) - Jarosław Nowak, doradca ds. mniejszości narodowych (1/2 etatu) - Piotr Misztal, społeczny doradca ds. inwestycji zagranicznych ( zatrzymany dziś przez ABW za przestępstwa podatkowe) - Andrzej Piasecki, społeczny doradca ds. rzemiosła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslanin Kropiwnicki: lewica chce zderzyć się z kimś ważnym IP: *.devs.futuro.pl 14.01.10, 17:40 Temu panu juz dziekujemy ! Nawolywanie do bojkotu niedzielnego referendum przez J.Kaczynskiego uwazam za nie demokratyczne !Powoli poprzescznicy PiSu odchodza w polityczny niebyt.W momencie zejscia z piedestalu pisowskiego prezydenta cala ta formacja odejdzie do"diabla"Trudno bedzie jednak zapomniec cynicznego usmieszku Kropiwnickiego.Taki obraz utrwala sie na dlugo i trudno o nim zapomniec Odpowiedz Link Zgłoś