Dodaj do ulubionych

Wygrana Blue Cafe

24.01.04, 22:03
No i zmarnowany kolejny rok.
KASZANA
Obserwuj wątek
    • zusmann Re: Wygrana Blue Cafe 24.01.04, 22:10
      No i dobrze, były tylko trzy propozycje, które pasowały na Eurowizję: Blue
      Cafe, Goya i Rozynek. Moje ulubione Łzy wyskoczyły z kiepską piosenką to i nie
      wygrały ;(
    • hubar Re: Wygrana Blue Cafe 24.01.04, 22:20
      W zeszłym roku bardzo załowałem, że Blue Cafe nie wygrali, bo piosenka była
      dobra...
      W tym roku, załuję że wygrał taki gniot, ale lepszego na Eurowizję spośrod
      propozycji nie było :-(
      • Gość: jmmi Re: Wygrana Blue Cafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 22:31
        Mnie już bardziej piosenka Alex odpowiadała, chociaz generalnie jej nie lubię.
        Ciekawie wypadła niejaka Planeta-to było coś innego!
        • zusmann Re: Wygrana Blue Cafe 24.01.04, 22:40
          Gość portalu: jmmi napisał(a):

> Mnie już bardziej piosenka Alex odpowiadała, chociaz generalnie jej nie
          lubię. Ciekawie wypadła niejaka Planeta-to było coś innego!

Alicja Janosz nieciekawie wygląda niestety ;-( Taki mały potworek. Choć
          sympatyczna dziewczynka, to niemiło się na nią i na jej szerokoustny grymas
          twarzy patrzy. Męczy się człowiek.

A Planeta... Tak, ciekawy zespół i jedyny chyba utwór inny, coś wnoszący. Ale
          nie na Eurowizję niestety ;-(
    • barracuda7110 Re: Wygrana Blue Cafe 24.01.04, 22:34
      Gnioty, gnioty same gnioty. Tylu gównianych utworów pod rząd nigdy jeszcze nie
      słyszałem. Ręce opadają. Czyżby polska muzyka spadła już tak nisko, że nie da
      się wypuścić czegoś co nie powodowałoby wymiotów po chwili słuchania?
    • ixtlilto Re: Wygrana Blue Cafe 24.01.04, 22:50
      :-/
      Do ostatniej chili nie wierzyłam, że oni mogą wygrać, ale jak się okazało, że
      Łzy na drugim, to się załamałam- Blue Cafe na Eurowizję... Nawet nie chodzi, że
      to ten zespół, ale TA piosenka... FUJ!
      Z całej 15 skłonna byłabym oddać głos na Michała Rozynka.
      • piter_ka Re: Wygrana Blue Cafe 24.01.04, 23:02
        ixtlilto napisała:

> Z całej 15 skłonna byłabym oddać głos na Michała Rozynka.
        >

Dokładnie.Marcin R zabrzmiał trochę jak Brainstorm i jako jedyny nie wchrzanił kiczu. Miałby szansę na wysoką pozycję. Choć z drugiej strony Europa jest tak zalewana tandetą, że mieszkańcy starego kontynentu obżarci amerykańskimi mc"donaldami mogą oddać głosy na beczącą kozę.
        • saralee Re: Wygrana Blue Cafe 25.01.04, 00:09
          Mnie się podobała piosenka SISTARS. Całkiem inna od reszty, i jak na Polaków
          całkiem niexle wyszedł i ten soul. Szkoda, że ludzie głosowali na zespoły a
          nie piosenki...
          • camelot Re: Wygrana Blue Cafe 25.01.04, 00:12
            Nier oglądałem z góry ustawionego polskiego finału. Ale oni chyba byli
            najlepsi. Napewno lepsi od dupków kreowanych przez Idola czy podobne programy.
          • michael00 Re: Wygrana Blue Cafe 25.01.04, 10:17
            saralee napisała:

> Mnie się podobała piosenka SISTARS. Całkiem inna od reszty, i jak na Polaków
            > całkiem niexle wyszedł i ten soul. Szkoda, że ludzie głosowali na zespoły a
            > nie piosenki..

Skąd to przypuszczenie?
            • saralee Re: Wygrana Blue Cafe 26.01.04, 09:04
              Dlaczego?Ano dlatego, że Blue Cafe na zywo nie brzmi najlepiej, w
              przeciwiństwie do innych :)
    • Gość: h8red Sistrzyczki powinny były wygrać IP: *.lodz.mm.pl 25.01.04, 00:25
      Tyle tylko, że taka muzyka nie pasuje do Eurowizji za bardzo. No i ten fryz...
      szkoda rąk do gadania...
    • Gość: amrita Re: Wygrana Blue Cafe IP: *.pai.net.pl 25.01.04, 10:58
      a mnie Blue Cafe się podoba!!
    • prawy Re: Wygrana Blue Cafe 26.01.04, 19:41
      A ja tam głosowałem na BLUE CAFE.
      Przyznaję jednak rację Hubarowi... ubiegłoroczna ich piosenka była lepsza
      niźli "Love Song".
      Z całej zaprezentowanej 15-stki znośne były tylko 3 utwory: Blue Cafe, Rozynek
      i Sistars.

A teraz specjalnie coś dla krytyków BLUE CAFE:
      Napiszcie czego słuchacie na codzień.
      Bo odnoszę wrażenie, przeczytawszy tu mnóstwo komentarzy, że jesteście ludźmi
      z gatunku "choćby im dupę miodem smarować to i tak zawsze będzie źle".
      Zatem konstruktywnie do dzieła proszę...
      • uerbe Re: Wygrana Blue Cafe 26.01.04, 19:47
        prawy napisał:

> A teraz specjalnie coś dla krytyków BLUE CAFE:
        > Napiszcie czego słuchacie na codzień.

W sumie jakiś rok temu nic do BC nie miałem, nawet mi się 1. płyta podobała...
        Ot, coś nowego... Ale czyms nowym BC być przestało, konwencja powoli zaczęła
        mnie nudzić...

W minionym tygodniu uer nie słuchał niczego specjalnego (z uwagi na <choroba
        mode>), dziś dookoła Kenny G. (nie mam pojęcia jaka płyta) na przemian z
        Buckshot Lefonque... po sniadaniu leciało również Fugees - Blunted on Reality...

To tyle,
      • barracuda7110 Re: Wygrana Blue Cafe 26.01.04, 20:23
        prawy napisał:

<ciach>
        > A teraz specjalnie coś dla krytyków BLUE CAFE:
        > Napiszcie czego słuchacie na codzień.
        </ciach>

Korn, Biohazard, Staind, Deftones...
        • uerbe Re: Wygrana Blue Cafe 27.01.04, 18:22
          barracuda7110 napisał:

> Korn, Biohazard, Staind, Deftones...

Witam w klubie... Wrrr, myślałem, że się po 4 latach doczekam KoRna (znowu) w
          Spodku, a tu lipa czyli Biz Limpkit... Ech...
          • barracuda7110 Re: Wygrana Blue Cafe 27.01.04, 18:51
            Heh nawet niewiedziałem, że ten wymoczek Fred Dust przyjeżdża do Polski na
            koncert... w życiu się na to nie wybiorę. Szczególnie po usłyszeniu ballady w
            jego wykonaniu. A na KoRna z miłą chęcią :] szkoda, że wtedy nie pojechałem...
            Pozdrawiam :)
            • uerbe Re: Wygrana Blue Cafe 27.01.04, 19:03
              barracuda7110 napisał:

> Heh nawet niewiedziałem, że ten wymoczek Fred Dust przyjeżdża do Polski na
              > koncert...

W marcu grają, chyba 22.

> A na KoRna z miłą chęcią :] szkoda, że wtedy nie pojechałem...

A widzisz...
      • h8red Proszszsz 26.01.04, 21:19
        Beastie Boys, Eldo, Grammatik, Capadonna, Guru, WWO, Al Jarreau, Barry White,
        Blues Traveler, Niemyte Jeże, Cake, Gipsy Kings, Miles Davies, Myslovitz,
        Sistars, Tina Turner, TLC, T-Raperzy, 3rd Strike, Acid Bath, Alice in Chains,
        Anthrax, Control Denied, Crowbar, Disturbed, Down, Earth Crisis, Hatebreed,
        Inflexible, Gordian Knot, Cynic, Slayer, Megadeth, Static-X, Six Feet Under,
        Merauder.......
      • zusmann Re: Wygrana Blue Cafe 26.01.04, 21:32
        A może wątek "Czego słuchacie"? Bo tutaj nikt kto chce o tym napisać nie
        trafi... Ja się tam wpiszę jeśli powstanie takowy.
    • Gość: micin Re: Wygrana Blue Cafe IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 23:33
      No cóż- powiem tylko: jaki prestiż festiwalu, takie zespoły w nim występują.
      A BC mogłoby być całkiem całkiem fajną kapelą, gdyby nie sztuczna manierka
      beczącej kozy w wykonaniu Tatianki Okropnik. Zresztą nie tylko o to chodzi.
      Zespół ostatnio prezentuje żenujący poziom w porównaniu z ich wcześniejszymi
      dokonaniami, ale nie ma to jak komercha i robienie kasy grając pod publikę.
      Mimo wszystko życzę im powodzenia, bo skoro tak usilnie starali się dostać na
      ten festiwal, to niech im ziemia lekką będzie. Mnie na oglądanie gniota pt.
      Eurowizja szkoda czasu i nerwów;-)))

PS. A jeśli chodzi o to czego aktualnie słucham, to zrzędzącego Sroota;-DDD Ale
      chociaż o naturalnej barwie głosu;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka