Gość: don pedro IP: *.home.cgocable.net 30.11.09, 23:07 JAK ZWYKLE MAGISTRAT UTRUDNIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J-23 Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 30.11.09, 23:11 K...a,człowiek chce sam wybudować stadion,to nie ciągle kłody pod nogi.Jestem lokalnym patriotą,ale muszę to napisać TO MIASTO JEST CHORE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibo Widzew dostaje od miasta wszystko co chce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 00:30 Widzew dostaje od miasta wszystko to co chce, ale musi być to zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q W Łodzi ? zakład, że się nie uda ? IP: *.echostar.pl 01.12.09, 01:01 tak jakoś sądzę. chyba ze w 2020 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcav Re: W Łodzi ? zakład, że się nie uda ? IP: *.smrw.lodz.pl 01.12.09, 01:57 nie rozumiem waszej podniety:/ ten artykuł jest autorstwa wyborczej. To może być bujda wyssana z palca a rydaktorzyna robi kampanię przeciw miastu. GW zawsze Łódź śmierdziała i wszystko krytykują. LUDZIE używajcie mózgów a nie tylko oczu!! poczekamy-zobaczymy co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: 91.193.160.* 30.11.09, 23:15 Bez sensu taki duzy. i ja bym wolał z galeria, na Widzewie takiej nie ma, a nawet Chojny maja miec. Do GŁ nie trzeba by jezdzic, bo ta w Realu słaba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 23:33 nie wierze. nie to, ze nie pomagaja, oni przeszkadzaja. jakas paranoja. a przeznaczenie terenu warto zmienic. ile mozemy miec sklepow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sake(łks) Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: 81.219.114.* 30.11.09, 23:25 Myślę że tutaj nie chodzi o to, że magistrat utrudnia. Moim zdaniem to jest zagrywka Widzewa związana z budową stadionu który miał by powstac Al. Unii. Jeżeli Wasz klub miałby wybudowac tak duży stadion to na pewno chciałby zrobic to w kooperacji z UM a jeśli tak to Miasto prawdopodobnie zrezygnowało by z inwestycji przy Al. Unii. Po prostu idzie o kasę.Cacek nie jest instytucją charytatywną. Pisze to bez żadnej napinki. Ps. Nie wierzę że taka inwestycja dojdzie do skutku. "Krowa która dużo ryczy mało mleka daje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 23:26 ...niedawno był artykuł że miasta organizujące imprezę euro mają lekkie obawy że po owym euro nie będzie co z stadionami zrobić! plany zbudowania wielkiej, silnej drużyny ma każdy klub, a jaka jest polska liga każdy widzi! żeby więc budowa takiego stadionu się opłacała mecz w mecz musi przychodzić 60% (a to jest minimum minimum). jaki jest problem jasno obrazuje ruch który grał na narodowym w większości przy niskiej frekwencji na trybunach. jeśli widzew rzeczywiście ma dobrze rozpisaną politykę rozwoju to trzymam kciuki za budowę stadionu (mimo że kibicuje łksowi) ale rozsądek radzi mi przestrzegać przed nadmuchanymi ambicjami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t-k Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 07:48 tylko zauważ, że np. w Warszawie żaden klub na narodowym grał nie będzie. Czy to Legia czy Wisła budują własne stadiony na ponad 30tyś, uważasz, że kluby tego nie przekalkułowały? przecież to czysty biznes. Zatem, obawa niewykożystania/dokładania do stadionu jest tylko wtedy gdy buduje go miasto: a) w mieście nie ma dobrego klubu b) dobry klub jest ale i tak gra na swoim stadionie Więc akurat w przypadku Widzewa nie ma takiego problemu. Nie zapominajcie, że Cacek to businessman i jak już inwestuje to porządnie i przemyślanie...... gorzej jak w ogóle nie zainwestuje ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brona Na 8 miljonów niech budujom !!! IP: 72.52.66.* 30.11.09, 23:39 Tak sie bawiom ! ! ! Tak sie bawiom ! ! ! Kooluuszki ! ! ! Koluszki som cale czerwone ! ! ! Wychowani na błendach - RTS Koluszki http://i35.tinypic.com/282gbp4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmr Re: Na 8 miljonów niech budujom !!! IP: *.4web.pl 01.12.09, 00:32 nie dziwie się, że masz taką zrytą psyche, skoro Cię na "błendach" chowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Samochodzik Re: Na 8 miljonów niech budujom !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:57 haha jak Widzew zdobedzie mistrzostwo w najblizszych 10 latach to ja jestem Hans Kloss :0 haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.09, 23:47 Kurczę, to jakiś kolejny humbug. Faceci z klubu mówią o czymś, o czym chyba nie mają pojęcia. Plany inwestycyjne zmieniają szybciej niż ja skarpety; 15tys. albo 30tys., 150mln. albo..., i to wszystko tak spod dużego palca, bez studiów, analiz, alternatyw, prognoz, planów, programów i jeszcze w ekstra terminie. Piłka nożna potęgą jest i basta! A póki co to "działeczka ciut za droga Szanowna Pani Lodziu". Gratuluję rozmachu i poczucia mocy! Oby było ono sprawcze. Chciałbym być złym wieszczem. Życzę klubowi sukcesu, życzę sukcesu Lodzi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 00:05 Wydaje się, że miasto chciałoby w łatwy sposób zarobić pieniądze na dzierżawie gruntu, podobnie jak podnoszą czynsze na Piotrkowskiej. Obecny stadion Widzewa mieści około 10 tysięcy a więc dwa razy większy byłby optymalny. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Ha Ha Ha Ha ! IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 00:10 Czyli jedno jest pewne : W ŁKS rzeczywiście chce wejść mocny inwestor i rzeczywiście powstanie tam stadion z prawdziwego zdarzenia. Druga rzecz,ktora przychodzi na myśl to panika w Widzewie...To nie jest info(budowa stadionu na ponad 30 tyś.),które ma potwierdzenie w faktach-to jest info,które ma wywołać oburzenie wśród kibiców Widzewa,że niby Miasto coś tam blokuje i wzbudzić niepewność oplacalności inwestycji w szeregach inwestora na ŁKS-ie. Bardzo prościutka sprawa do rozwiklania.Proponuję Panu Cackowi zmienic agencję PR-owską. Sam kończyłem Wyższą Szkołę Marketingu i Biznesu "Public Relations" Pana Szczepana Miłosza,którego serdecznie pozdrawiam jak i wszystkich kibiców ŁKS-u Łódź.Panie Sylwku jak to mowią pieniądze nie śmierdzą.Jestem do Pana dyspozycji. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X . IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 00:31 sam w to nie wierzysz w co piszesz. z pewnych źródeł wiem, nikt nawet nie jest zainteresowany tamtymi terenami przy dworcu, które ktoś kiedyś nazwał atrakcyjnymi. żyj dalej złudzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bamshe bredzisz idz jeszcze raz na te studia IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.12.09, 01:18 zobaczymy czy ta propaganda sukcesu ksu bedzie miala przekucie podczas najblizszych derbow hahahaha nikt nie wierzy juz w ten stadion miejski poza jednostkami z litzmanstadt getto lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elloco Re: Ha Ha Ha Ha ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 06:33 Błysnąłeś! Prestiżowa uczelnia i jeszcze Miłosz, wielki autorytet w dziedzinie PR! Obudzę cię, uczelnia kiepska, a Miłosz, to dokładnie nikt w polskiej, jednak bardzo kiepskiej, nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Ha Ha Ha Ha ! IP: *.org.all.de 01.12.09, 12:05 No ale jak widzę starcza to na absolwentów "prestiżowych" uczelni zatrudnionych przez "prestiżowy klub" Państwa Cycków.Pamiętajcie !!!Nigdy żaden z was nie osiągnie więcej niż ja mu na to pozwalam !!! Jeżeli o propagandę chodzi. Ja o tym decyduje !!!! He he he ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elloco Re: Ha Ha Ha Ha ! IP: *.uni.lodz.pl 01.12.09, 12:51 Nic dziecko nie możesz. Znam polskie uczelnie od lat, jestem częścią tego środwiska i jedyne co możesz sobie napisać, to ha, ha, ha. A twój poziom i obraźliwe pisanie nazwisk świadczy również o kryzysie edukacji. Internet jest świetny, bo nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteM Re: Ha Ha Ha Ha ! IP: *.netpark.pl 01.12.09, 18:20 dokładnie tak. martwi mnie to troche bo głupota się upowszechnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor limanka nie kłam ze kibic eł kałes ma wyższe! IP: *.bremultibank.com.pl 01.12.09, 10:49 kibice eł kał es nie mają max maturę,więc nie ściemnia.ew uniwerek limankowski Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Ha Ha Ha Ha ! 01.12.09, 13:04 Gość portalu: Lee napisał(a): > Czyli jedno jest pewne : > W ŁKS rzeczywiście chce wejść mocny inwestor i rzeczywiście > powstanie tam stadion z prawdziwego zdarzenia. > Druga rzecz,ktora przychodzi na myśl to panika w Widzewie...To nie > jest info(budowa stadionu na ponad 30 tyś.),które ma potwierdzenie w > faktach-to jest info,które ma wywołać oburzenie wśród kibiców > Widzewa,że niby Miasto coś tam blokuje i wzbudzić niepewność > oplacalności inwestycji w szeregach inwestora na ŁKS-ie. > > Bardzo prościutka sprawa do rozwiklania.Proponuję Panu Cackowi > zmienic agencję PR-owską. > > Sam kończyłem Wyższą Szkołę Marketingu i Biznesu "Public Relations" > Pana Szczepana Miłosza,którego serdecznie pozdrawiam jak i > wszystkich kibiców ŁKS-u Łódź.Panie Sylwku jak to mowią pieniądze > nie śmierdzą.Jestem do Pana dyspozycji. :))))))))))))) którego serdecznie pozdrawiam jak i > wszystkich kibiców ŁKS-u Chyba podstawówkę kończyłeś jełopie. Z taką składnią to bym cię na ciecia nie przyjął. Klientów byś odstraszał choćby to był kibel na Kaliskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Ha Ha Ha Ha ! IP: *.inetservices.com 01.12.09, 15:05 Kolego @PROZAiC-u ,jezeli nie masz nic do powiedzenia,to nie mow,nie pisz nic.Post - to nie jest Twoj obowiązek.Chcesz rozmawiac o skladni - zapraszam w imieniu dr Miodka na jego programy.Bedziesz tam mógł rozważać nad funkcją wyrazu w zdaniu, układem zdania oraz jego budową na podstawie swojej wypowiedzi,cyt : "Klientów byś odstraszał choćby to był kibel na Kaliskim". :)))))) No i jeszcze ten cytat : "Jeśli nie potrafisz olśnić innych swoją inteligencją, oszołom ich swoją głupotą." :)))) Pasuje do Ciebie drogi PR ozaicu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slt Re: Ha Ha Ha Ha ! IP: *.pioma.mail.pl 01.12.09, 21:30 Na gruzowisku przy Al. Unii mitomanów nigdy nie brakowało ale to co się teraz wyprawia to jakaś klęska urodzaju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibo ciągle widzewowi magistrat pomaga,zgonie z prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 00:29 Widzew dostaje od miasta wszystko to co chce, ale musi być to zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa miny daidai gdy przeczytali tytuł, otworzyli piwo. IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 00:36 ..i przeczytali pierwsze zdanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bamshe i powiedzieli walac lbem w stol; ja juz nie moge ! IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.12.09, 01:21 lol nie dziwie sie ze czuja sie opuszczeni swiat im sie kurczy do paru ulic i kilku bram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEKK Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: 81.219.113.* 01.12.09, 01:00 O TO CHODZI IDZIEMY DO PRZODU TAKI OBIEKT POWINIEN POWSTAĆ 35 TYŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.sileman.net.pl 01.12.09, 02:15 lol a na meczu 5 koła:D a teraz ciągle wygrywacie... w ekstraklasnie bedom porazki moze nadel 5 kola bedzie chodizc:) popatrz na Lecha,Lechie czy Górnik zawsze tłumy nawet jak słabiej graja... nie to co w łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiacik Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.uni.lodz.pl 01.12.09, 09:46 "bedom" to u was takie liczby, u nas będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.nowinynet.pl 01.12.09, 12:46 Największą frekwencję w tym roku w Polsce ma Korona Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.sileman.net.pl 01.12.09, 16:56 Nieprawda to Górnik Zabrze ma największą frekwencje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.lodz.msk.pl 01.12.09, 15:10 bo w Łodzi są dwa kluby idioto. ... wyobraz sobie ze jakby byl jeden klub to bylo by spokojnie z 15 kola na meczu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 12:06 co tam na 35? Na 70, a bez kozery powien ma pińcset ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W mozna dac to na joemonster.org ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 08:09 bo tylko to tam sie nadaje. Znam z bliska sprawe i Cacek akutalnie za bardzo kasy nie ma... Potrzymywanie tematu aby wogole nie umarl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messi Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: 194.42.116.* 01.12.09, 08:31 Tylko jeden projekt wchodzi w grę. Gość miał polot i fantazję. Mnie się podoba. stadiony.net/project.php?p=161 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Fajny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:09 to projekt magisterski czyli sztuka dla sztuki któregoś z kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przygoda Kolejna proba wyludzenia.. IP: 83.18.159.* 01.12.09, 09:07 Za chwile pojda do miasta po kolejne kilkanascie milionow ktore im rzekomo brakuja a potem sie okaze ze byly inne przeszkody i stadion nigdy nie powstanie! Widzew robi to od lat, najpierw niby inwestycje, potem milionowe dlugi a na koniec bankructwo, oczywiscie nowa spolka przejmuje obiekt i nazwe ale nie dlugi.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Kolejna proba wyludzenia.. 01.12.09, 09:34 A ty co? Biegły rewident i w dodatku ekspert od przekształceń? Zreszta w sumie co się dziwić wy od 1945 roku na garnuszku miasta więc jesteście w tym ekspertami. Ratuj swoja sekcję piłki nożnej bo macie sto lat i może się okazać że więcej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teofilów C Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.cdma.centertel.pl 01.12.09, 09:50 Bardzo dobrze ,że nowy stadion dla CZERWONO -BIAŁO-CZERWONYCH ma byc większy.Myślę ,żę władze klubu widząc jak duże jest zainteresowanie kibiców na meczach I ligi ( bez problemu sprzedano ponad 4 tysiące karnetów ,a na mecze ze Zniczem czy Stalówka przyszło ponad 7 tysiecy ludzi),szybko zweryfikowało wcześniejsze plany .Bez wątpienia mecze w ekstraklasie z Wisłą ,Legią czy Lechem na nowym obiekcie zgromadzą komplet widzów,a karnetów kupimy nie 4 tylko 14 tysięcy. Mam nadzieję ,że władze miasta w obliczu zbliżających się wyborów pójda po rozum do głowy i będą Cackowi pomagały w realizacji jego ambitnych planów,a nie utrudniały .TYm bardziej ,że Pan Sylwester wykłada własną kasę .WAS DRODZY WŁODARZE MIASTA ŁODZI NIC TO NIE KOSZTUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty 01.12.09, 12:31 Hahaha.. sto tysięcy karnetów pewnie sprzedacie, więcej niż Barcelona:). I na pewno "biznesmen" Cacek wam wybuduje nowy stadion. Pęknę ze śmiechu. Tak jak w Piasecznie wybudował, a jego ówczesną działalnością interesowała się prokuratura i przez pewien czas miał zakaz wyjazdów za granicę. Teraz szuka frajerów w Łodzi. Gość portalu: Teofilów C napisał(a): > Bardzo dobrze ,że nowy stadion dla CZERWONO -BIAŁO-CZERWONYCH ma byc > większy.Myślę ,żę władze klubu widząc jak duże jest zainteresowanie > kibiców na meczach I ligi ( bez problemu sprzedano ponad 4 tysiące > karnetów ,a na mecze ze Zniczem czy Stalówka przyszło ponad 7 > tysiecy ludzi),szybko zweryfikowało wcześniejsze plany .Bez > wątpienia mecze w ekstraklasie z Wisłą ,Legią czy Lechem na nowym > obiekcie zgromadzą komplet widzów,a karnetów kupimy nie 4 tylko 14 > tysięcy. Mam nadzieję ,że władze miasta w obliczu zbliżających się > wyborów pójda po rozum do głowy i będą Cackowi pomagały w realizacji > jego ambitnych planów,a nie utrudniały .TYm bardziej ,że Pan > Sylwester wykłada własną kasę .WAS DRODZY WŁODARZE MIASTA ŁODZI NIC > TO NIE KOSZTUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech........ karnetów kupimy nie 4 tylko 14 IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 16:29 karnetów kupimy nie 4 tylko 14 tys.? to trzeba by było koluszki, bedoń,zduńską wole,łęczyce,kutno,żychlin,z 5 razy zklonować to może by stykło.? a jak żniwa przyjdą to koniec 1,500 ludzików za wiaduktu przyjdzie i to max tych za miedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech .2 Re: karnetów kupimy nie 4 tylko 14 IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 16:40 karnetów kupimy nie 4 tylko 14 tys.? to trzeba by było koluszki, bedoń,zduńską wole,łęczyce,kutno,żychlin,z 5 razy zklonować to może by stykło.? a jak żniwa przyjdą to koniec 1,500 ludzików za wiaduktu przyjdzie i to max tych za miedzy. SZCZERA PRAWDA................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: karnetów kupimy nie 4 tylko 14 IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 16:41 hehe, wymieracie. Fajnie patrzeć jak powoli zdychacie bezdomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8888 Re: karnetów kupimy nie 4 tylko 14 IP: *.chello.pl 01.12.09, 17:46 Smiech =DEBIL !!!!!!!!!!!!!!!Co pejsie boli !!!.I ma bolec!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin U s t a l c i e zeznania!!! IP: 77.255.42.* 01.12.09, 11:40 panowie ustalcie zeznania,bo jednego dnia leci do magistratu ciężko nabuzowana delegacja z widzewa wschodu o natychmiastową dotację na remont trybuny dla przyjezdnych i jakieś bramki by nastepnego ogłosić,że widzew buduje stadion na 30 tysi.Na moje oko ośmieszacie ten i tak śmieszny "klup". Pieprzycie coś o jakiejś konkurencji dla Atlas Areny w kwestii koncertów...Ja się pytam co do tej pory stało wam na przeszkodzie zeby zorganizować tam koncert ????????????????????? Rezygnujecie z budowy galerii zastepując ją powierzchnią wystawienniczą ????!!!!!! Przecież tą nisze wypełniła już Atlas Arena !!!!!!!!!!!!!!! Osmieszacie się i nic więcej !!! wasz inwestor pieprzy trzy po trzy o lidze mistrzów i mistrzostwie polski....Precież on was spuścił do I ligi a o transferach powyżej 50 tyś to zapomnijcie.Bez napinki !!! ŁKS Łódź - 101 lat hegemonii w Mieście ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śdm Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:32 Niby bez napinki a caps lock Ci się blokuje w "odpowiednich" momentach :) Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: U s t a l c i e zeznania!!! 01.12.09, 13:19 Gość portalu: Łodzianin napisał(a): > ŁKS Łódź - 101 lat hegemonii w Mieście ! ! ! Na miłość boską! Przecież zajady mi popękają! Ty masz człowieku choćby minimalne pojęcie o znaczeniu słowa HEGEMONIA?! Ktoś ci wmówił, że to określa sytuację kiedy kilku wyrostków pobije na Retkini pijanego faceta pytającego jak dojechać na Widzew bo tam chwilowo u cioci mieszka? Słowo daję, naprawdę żywię szacunek dla Łks-u. To łodzki klub i szczerze pragnę, by latem okazało się, że w przyszłym sezonie w ekstraklasie grały 3 łodzkie drużyny (bo Bełchatów też za taką uważam i mimo głupot jakie wykrzykiwali podczas meczu z Legią jego kibice wciąż ich dopinguję). Ale poziom merytoryczny dużej niestety części kibiców ŁKS-u (Widzewa niestety też) jest po prostu żenujący. Opamiętajcie się ludzie. To nasze miasto. Kochacie je do K-wy nędzy czy nie?! Więc wspierajcie, a nie wyśmiewacie. Ideałem byłoby rozwiązanie z włoskiego MILANU. Dlaczego tam dwie naprawdę wielkie drużyny mogą grać na jednym stadionie, a u nas się o kartofliska choćby musimy spierać? Od kilku lat bezzmiennie dominuje Kraków i W-szawa. Może byśmy to tak zmienili? Mimo przeszkód? szczerze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: 77.255.43.* 01.12.09, 15:27 Drogi PR ozaicu !!! Hegemon w odniesieniu do ŁKS-u Łódż a w przełożeniu na obszar miasta i województwa łódzkiego to KLUB,ktory wychował OLIMPIJCZYKÓW,MISTRZÓW EUROPY I ŚWIATA !!!! TO KLUB,KTORY OD 101 LAT PROMUJE ŁÓDŹ WE WSZYSTKICH NAJBARDZIEJ POPULARNYCH GRACH ZESPOŁOWYCH !!! CZYM SZYBCIEJ TO ZROZUMIESZ TYM LEPIEJ DLA TWOJEJ RODZINY! :))) ŁKS TO KLUB - NIE SEKCJA !!!! ZAPAMIETAJ TO! ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY - 101 LAT HEGEMONII W MIEŚCIE ! :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Widzew RTS Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 20:37 > i województwa łódzkiego to KLUB,ktory wychował > OLIMPIJCZYKÓW,MISTRZÓW EUROPY I ŚWIATA !!!! TO KLUB,KTORY OD 101 LAT > PROMUJE ŁÓDŹ WE WSZYSTKICH NAJBARDZIEJ POPULARNYCH GRACH > ZESPOŁOWYCH !!! A do tego jeszcze tańczy i śpiewa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 21:44 > > i województwa łódzkiego to KLUB,ktory wychował > > OLIMPIJCZYKÓW,MISTRZÓW EUROPY I ŚWIATA !!!! TO KLUB,KTORY OD 101 LAT > > PROMUJE ŁÓDŹ WE WSZYSTKICH NAJBARDZIEJ POPULARNYCH GRACH > > ZESPOŁOWYCH !!! > > > A do tego jeszcze tańczy i śpiewa :)) gra i śpiewa zespół Mewa tańczą k.... z Karolewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczytaj Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: *.adsl.wanadoo.nl 01.12.09, 14:18 pl.wikipedia.org/wiki/Hegemonia Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: U s t a l c i e zeznania!!! 01.12.09, 16:09 Czyli częściowo się zgadza. Bo: Na pewno nie od 101 lat bo 2009-1909 = 100 Po drugie ŁKS zaczął się dopiero rozrastać po 1945 roku jak władze komunistyczne wybrały go na klub wiodący. I faktycznie ta dominacja ŁKS'u wynikała nie z jakością, oddania, tradycji ale z przymusu gdyż zawodnicy byli zmuszani do przejścia do "jedynego słusznego" więc można mówić o hegemoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Widzew RTS Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:22 Hegemonia.. ha ha Co do artykułu: Czekajmy na konkrety i nie opierajmy się na domysłach. Teraz najważniejszy jest awans a stadion prędzej czy później powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t-k Re: U s t a l c i e zeznania!!! IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 08:02 Pisząc, że Atlas Arena wypełnia lukę w łódzkiej pow. wystawienniczej niestety się grubo mylisz. Taki obiekt, podobnie jak hala sportowa (expo nie lepiej)nadaje się tylko do wystaw wróżek i innych cudaków tak jak ma to miejsce dzisiaj. Niestety nowoczesnej pow. wystawienniczej dzisiaj w Łodzi nie ma, a jedna sala w Andelsie nie wystarczy. Nie żebym bił pianę, ale wiem to z doświadczenia bo bardzo zabolał mnie fakt przeniesienia chociażby największych targów stomatologicznych poza Łódź. A znając Cacka: -albo będzie z rozmachem -albo nic nie będzie ;p czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:02 wszystkie "rekiny biznesu", które chcą zbudować drużyny klubowe na miarę LM wykazują się totalną nieznajomością sprawy : pytanie podstawowe - skąd wezmą piłkarzy, zdolnych do gry na takim poziomie ? W Polsce ich po prostu nie ma i żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Za granicą ? Kupienie około 20 - 25 graczy prezentujący przyzwoity poziom (nie mówię o gwiazdach), to około 200 mln EURO (liczę skromnie po 10 mln za jednego), a na to żadnego z nich nie byłoby stać. No, może niektórych byłoby, ale nikt tyle nie wyłoży. Wyszkolić młodych - póki nic się nie zmieni w pseudosystemie szkolenia juniorów, też nic z tego. Panowie biznesmeni - przestańcie marzyć, zacznijcie liczyć ! I myśleć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewiatan137 Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 12:50 Jednak w sprawach pilki jestes glupszy niz policja pozwala a chcesz doradzac mondrzejszym.Wytlumacz jakim sposobem Debreczyn gra w lidze mistrzow przeciez nie wydali oni 200 mln euro. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty 01.12.09, 12:54 Nie przeginaj. Na awans do ligi mistrzów wystarczy kupić 4-5 w miarę dobrych grajków i nie kosztowałoby to więcej niż góra 15 mln euro. Gorzej by było z ich utrzymaniem, pewnie pensje by oscylowały w granicach 500 tysięcy-1 milion. Jasne, że taka drużyna by wiele nie zwojowała, ale sam awans na pewno wywalczyła. Czyli wystarczy zainwestować jakieś 60-70 mln złotych. Gość portalu: Piotr napisał(a): > wszystkie "rekiny biznesu", które chcą zbudować drużyny klubowe na > miarę LM wykazują się totalną nieznajomością sprawy : pytanie > podstawowe - skąd wezmą piłkarzy, zdolnych do gry na takim > poziomie ? W Polsce ich po prostu nie ma i żadne zaklinanie > rzeczywistości nie pomoże. Za granicą ? Kupienie około 20 - 25 > graczy prezentujący przyzwoity poziom (nie mówię o gwiazdach), to > około 200 mln EURO (liczę skromnie po 10 mln za jednego), a na to > żadnego z nich nie byłoby stać. No, może niektórych byłoby, ale nikt > tyle nie wyłoży. Wyszkolić młodych - póki nic się nie zmieni w > pseudosystemie szkolenia juniorów, też nic z tego. Panowie > biznesmeni - przestańcie marzyć, zacznijcie liczyć ! I myśleć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Wr. Liga Mistrzów,tiaaa... IP: *.chello.pl 01.12.09, 12:05 Poznań,Kraków,Warszawa,Gdańsk,Wrocław i teraz Łódź...wszyscy budują stadiony z myślą o grze w LM.Czy oni mają równo pod sufitem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Liga karolewska IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 15:14 > Poznań,Kraków,Warszawa,Gdańsk,Wrocław i teraz Łódź...wszyscy budują stadiony z > myślą o grze w LM.Czy oni mają równo pod sufitem? jacyś wariaci, że nie wybrali drogi jaka poszedł łódzki kaes. Inwestują zamiast zaciągać długi, to wariaci w tym Śląsku, Lechu i Widzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p1908 Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 12:09 a po co im stadion na 30 tys?kiedy oni go zapelnia?chyba jak darmo cycek bedzie im bilety rozdawal[co nie grozi].propaganda fidzefska powala na kolana.liga mistrzow?chyba w cymbergaja,lige mistrzow juz prawie mieli 2 lata temu,jak powinni spasc do 3 ligi.zalosny klub z data powstania 1922,2002? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MES1910 Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: 194.42.116.* 01.12.09, 12:29 za to wy zapełniacie...jak chleb i denaturat na bazarowej 2 rozdają, a przegryzę macie z grzybów rosnących w waszych pachwinach...hehehe...idź do sąsiada pobawić się w teatrzyk, albo odwiedź swój kanał +. Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty 01.12.09, 13:41 Gość portalu: p1908 napisał(a): > a po co im stadion na 30 tys?kiedy oni go zapelnia?chyba jak darmo > cycek bedzie im bilety rozdawal[co nie grozi].propaganda fidzefska > powala na kolana.liga mistrzow?chyba w cymbergaja,lige mistrzow juz > prawie mieli 2 lata temu,jak powinni spasc do 3 ligi.zalosny klub z > data powstania 1922,2002? Wiesz, pamiętam śmieszny człowieczku pierwszy mecz na którym byłem. Może Cię to zszokuje, ale to było na al. Unii. Grał Widzew z Juventusem. Dość pamiętny mecz - sędzia oberwał butelką w głowę, Boniek grał już dla Juve. Piękne czasy. Rezultat 2:2 Ale wiesz co jest w tym najpiękniejsze? Były TŁUMY ludzi. TŁUMY. Bo naprawdę graliśmy. I przysięgam, było w tym tłumie mnóstwo kibiców ŁKS-u. Kibiców, nie lumpów bez mózgu, którzy trafiają na "swój" stadion dzięki jakiemuś instynktowi ciągnącemu do miejsc gdzie można dać komuś w ryj. Ty niestety reprezentujesz (a przynajmniej chcesz za takiego uchodzić) ten drugi rodzaj. I to jest właśnie dramat ŁKS-u. Naprawdę fajnego klubu. I jeszcze coś ci powiem. Przez jakiś czas, tak ze 12 lat temu mieszkałem na Odolanowskiej. Na Kozinach. Na parterze. Pod moimi oknami stała ławka na której lubili siadywać kibice ŁKS-u. Moi koledzy. Kiedy Widzew wygrywał z Legią 2:3 w meczu o mistrzostwo (zresztą nie tylko w tym meczu) telewizor dudnił na pełny regulator a ja ryczałem jak Zimoch niedługo później. I - nie uwierzysz - ci kolesie nigdy, ale to przenigdy nie okazali mi braku szacunku. Ja im również. NIGDY. Czy dociera do Ciebie żałosna imitacjo kibica, co chcę Ci przekazać? KIBICOWANIE UKOCHANEJ DRUŻYNIE NIE POLEGA NA OBRAŻANIU WSZYSTKICH INNYCH. Zapamiętaj to dobrze i dorośnij do kibicowania. Czego życzę Ci z całego serca i bez żadnego przekąsu. I tak na zachętę: www.youtube.com/watch?v=31a5_e-arao Zobacz co potrafił zrobić polski (ŁÓDZKI!) klub. I - powtórzę to jeszcze raz - na trybunach byli również kibice ŁKS-u (choć to nie ten mecz na którym ja byłem. W tym Widzew wygrał z Juve 3:1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: 66.230.230.* 01.12.09, 15:49 Drogi PR ozicu !! Twoja głupota zaczyna przybierac na sile z każdym nastepnym napisanym postem ! Nie pisz nic to nie jest Twój obowiązek ! :)))) Również bylem na tym meczy i powiem tak : NA TYM MECZU RÓWNIEŻ BYLI KIBICE WIDZEWA.GDYBY BYLI SAMI,BEZ WSPARCIA KIBICÓW ŁKS-u,NA STADIONIE BYŁOBY 2000 OSÓB. SKOŃCZ JUŻ !!! OŚMIESZASZ ŚMIESZNOŚĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 16:12 nie wtedy czegos takiego jak kibice ŁKSu. Kazdy kibicował wszystkim łódzkim drużynom. A fanatyków była garstka, grupka 30-50 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 16:15 Żaden kibic bezdomnych nie cieszłby sie tak jak wtedy ludzie po bramkach dla Widzewa. To nie byli kibice tych gorszych bo sie nie cieszyli tak fanatycznie po bramkach dla Widzewa. Oni po prostu przyszli na MOSiR zobaczyć Widzew. To byli po łodzianie, Polacy, Widzewiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remus Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 18:22 przestań mnie obrażać nigdy nie byłem jakimś pieprzonym widzewiakiem do cholery was wtedy było może ze dwa tysiące i nic tego nie zmieni żadna wasza propaganda,ani legendy którymi żyjecie.A na meczu byłem Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty 01.12.09, 17:19 Gość portalu: Lee napisał(a): > Drogi PR ozicu !! > Twoja głupota zaczyna przybierac na sile z każdym nastepnym napisanym postem ! > Nie pisz nic to nie jest Twój obowiązek ! :)))) Za to jest Twoim jak widzę. Wiesz, że nadużywanie wykrzykników i uśmieszków świadczy co najmniej o miałkości piszącego, a najpewniej o niezrównoważeniu? > Również bylem na tym meczy Tak wiem. Rzucałeś butelką. i powiem tak : > > NA TYM MECZU RÓWNIEŻ BYLI KIBICE WIDZEWA.GDYBY BYLI SAMI,BEZ > WSPARCIA KIBICÓW ŁKS-u,NA STADIONIE BYŁOBY 2000 OSÓB. Rozumiem, że ci kibice ŁKS-u przyszli popatrzeć na prawdziwy futbol? > SKOŃCZ JUŻ !!! OŚMIESZASZ ŚMIESZNOŚĆ ! I te Twoje kapitaliki. Zapewne klawiatura nieźle opluta przy każdym kolejnym poście, hę? Pomijam zupełnie absolutną niemerytoryczność Twojego posta. pozdrawiam zdrowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: 82.160.128.* 01.12.09, 18:40 Kilkanaście lat temu na meczu kałesu z MU było 7 tys. GDYBY NIE KIBICE WIDZEWA BYŁO BY WAS 750 OSÓB BO WTEDY PRZEZ PŁOT NIE MOŻNA BYŁO SKAKAĆ. WASZA PROPAGANDA JEST DOBRA ALE W SLUMSACH NA LIMANCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewiatan137 Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 23:12 Nabijasz sie z prozaika a twoja glupota jest bezdenna.Jak chcesz wiedziec to na ten mecz Widzew dostal 50000 zamowien na bilety.Oferte zlorzyl stadion Slaski ze by Widzew tam gral i Widzew nawet nie musial by placic za wynajecie stadionu.Ale skad ty to morzesz wiedziec skoro ty dopiero na stojaco pod szafe wchodziles. Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu ty 01.12.09, 13:45 Ten żałosny klub pokonał niegdyś oba Manchestery, Liverpool, Juventus. Waż słowa chłopczyku rozmiękły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Spokojnie! IP: 83.230.7.* 01.12.09, 15:29 Masz na mysli Widzewa z lat 1979-1983, czyli najlepszy polski klub ery Jaruzelskiego i stanu wojennego. Wielki Widzew, robotniczy pupilek socjalizmu ( wzial sie nagle niewiadomo skad , bo przeciez Lodzkim Klubem Sportowym zawsze byl LKS - ale sekretarze postawili nagle na Widzewa ), ktorego siedzibe w marcu 1983 roku osobiscie odwiedzil general Wojciech Jaruzelski, manifestujacy swe poparcie dla robotniczego klubu i jego czlonkow w trudnym czasie lat stanu wojennego. Za wyeliminowanie Liverpoolu w 1983 roku, mimo wszystko jednak duzy szacunek dla Widzewa. Dlaczego mimo wszystko? Dlatego, ze tamta swietna druzyna Liverpoolu miala ogromne skłonności do lekceważenia słabszych rywali. Jej bramkarz Bruce Grobellar sam wrzucal sobie pilki do bramki. Ta swietna druzyna dokladnie rok wczesniej w ćwierćfinale Pucharu Europy ulegla CSKA Sofia ( 1-0 i 0-2 ). Byli bardzo dobrzy ale potrafili tez oddac mecz w zupełnie niezrozumialy sposób.Po wyeliminowaniu Liverpoolu Widzew przegral wyraznie z Juve w półfinale, a Juve przegral z HSV Hamburger w finale! Jezeli chodzi o zwyciestwa Widzewa nad Manchesterami City i United oraz Juventusem to jednak bez przesady. Kluby te byly w wielkim kryzysie!! Juventus dopiero dwa sezony pozniej kupil Platiniego, Bonka ( najlepszych pilkarzy Europy ) i wszedl do czolowki europejskiej pilki. W koncowce lat 70tych polski futbol byl juz powszechnie szanowany i uznawano jego potege. Polska jechala na Mistrzostwa Swiata w 1978 do Argentyny w roli jednego z faworytow . Manchestery rzadzily w angielskiej i europejskiej pilce w latach 1967 - 1972. Lata 1977 to w pilce angielskiej era Nottingham Forest i FC Liverpool . Manchestery chylily sie ku calkowitej szarzyznie i mialo to odzwierciedlenie w ich wynikach zarowno na szczeblu Premier League jak i w europejskich pucharach . Manchester City nie wyszedl z tej szarzyzny do dzisiaj . Juve z okresu porazki z Widzewem to nie ten zespol co dzisiaj . Poza tym zaraz po wyeliminowaniu tych zespolow Widzew przegrywal bez gadania ze sredniakami europejskiej pilki( Anderlechtem Bruksela 1-4 i 1-2 , PSV Eindhoven 3-5 i 0-1 , AS Saint-Étienne 2-1 i 0-3 , oraz absolutnie bezdyskusyjna kleska zaraz po wyeliminowanie Manchesteru United i Juve w tej samej edycji Pucharu UEFA w III rundzie z Ipswich Town F.C. 0-5 i 1-0 ) ! Takze bez przesady. Sztuka jest wyeliminowac tych rzekomo bardzo silnych i nie przegrac ze sredniakiem lub slabeuszem. tekst z onet Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Spokojnie! 01.12.09, 17:35 Masz rację "ale". Pełen szacunek za dużą wiedzę na temat futbolu (z pewnością większą niż moja). To z pewnością prawda, że MU czy MC czy nawet Juve i Liverpool miały swoje słabsze okresy i być może tak się szczęśliwie złożyło, że na te właśnie trafił Widzew. I być może miał podówczas pełne poparcie Jaruzelskiego i całego KC PZPR, ale to nie oni do licha grali :) Wyobrażasz sobie generała w ataku? Widzew z pewnością na tym swoim "RTS" skorzystał. Ale nie ujmujmy, proszę. To były wspaniałe mecze i naprawdę radosne chwile. Nie było ich znowu tak wielu żeby je jeszcze przecedzać. Cieszmy się tym co było i czekajmy na to co może kiedyś jeszcze będzie. I tyle. Bez względu na to która z drużyn coś tam osiąga. Naprawdę tak trudno się cieszyć wygranymi sąsiadów zza miedzy? Bliższej czy dalszej? Jestem oddanym kibicem Widzewa i nie ma możliwości żebym w jakimkolwiek meczu tej drużyny kibicował przeciw. Ale nie przeszkadza mi to mieć radochy, że istnieje realna szansa, że ŁKS też awansuje do ekstraklasy. Czy ja jestem jakiś kurcze kosmita? PS. Pamiętam też koszmarną porażkę Widzewa 1:9 zdaje się. Ale po co to wspominać? Umartwiania się i tak mamy dosyć na co dzień. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Spokojnie! IP: 83.230.7.* 01.12.09, 21:51 masz calkowita racje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Widzew RTS Re: Spokojnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 20:45 A kiedy ŁKS wyeliminował będący w kryzysie Juventus, Liverpool czy Manchester..? Przypomnisz mi? Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Można sie ubawić :) 01.12.09, 22:49 Jasne, sukcesy Widzewa nie są porównywalne z tryumfami Liverpoolu, Manchesteru Utd, Barcelony - nawet nie ma z tym co dyskutować. Ale pisanie takich głupot o rzekomych średniakach wyeliminowanych przez Widzew w tamtym okresie jest przejawem dyletanctwa i głupoty, jakich świat nie widział. Przede wszystkim Liverpool. Ówczesny mistrz Anglii (wielokrotny, w tym ciągle w latach 1982-1984) drużyna, która właśnie w latach 1977-1985 przeżywała swoje najlepsze piłkarskie lata, zdobywając 4 razy Puchar Europy. Mistrz kraju który w latach 1977-1984 wygrał wszystkie edycje Pucharu Europy - dopiero w roku 1983 nie udało się m.in. skutkiem tego, że Liverpool został wyeliminowany przez Widzew. Ten sam Liverpool rok później zdobył kolejny puchar, a 2 lata później po pamiętnych tragicznych wydarzeniach na Heysel. Przegrał z Juventusem który miał w składzie większość najlepszych piłkarzy drużyny mistrza świata oraz dwie wtedy absolutnie topowe światowe gwiazdy - Platiniego i Bońka. Jakkolwiek Grobelaar był dość ekscentrycznym bramkarzem, to po dziś dzień każdy niemal kibic Liverpoolu powie, że to najlepszy bramkarz tej drużyny w historii. Moze i Juventus przegrał też CSKA, Barcelona przegrała też z Rubinem Kazań, co w żaden sposób nie umniejsza dzisiejszej klasy Barcelony. Drużyny z Europy Wschodniej bywały wtedy silne i zdarzało się, że potrafiły wygrywać z wielkimi A potem Widzew przegrał wyraźnie z Juventusem :) Owszem, przegrał z drużyną która wtedy miała swój pierwszy wielki okres, zdobywając. Która przegrała w 1983 roku finał, co już wtedy było sporą niespodzianką. Przegrała zresztą z mistrzem kraju który był wicemistrzem świata miał wiele solidnych graczy, drużynę toporną, ale NIEMIECKĄ, a więc solidną ze nie wiem I nie była to porażka straszna, tak, Juve awansowało w miarę pewnie, ale toczyło z Widzewem pojedynek nieosiągalny dziś dla polskich graczy. Wcześniej Man Utd i Juventus - tak, tamten Manchester United nie był zespołem tej klasy, co dzisiejszy, aczkolwiek nadal był przedstawicielem zdecydowanie najsilniejszej ligi tamtych czasów. Widzew tez nie był mistrzem - i w starciu dwóch drużyn w pucharze UEFA skuteczniejszy okazał się Widzew. Zaś Juventus, choć tylko z jednym obcokrajowcem (ale za to jakim, kto pamięta tamte czasy, wie kim był Liam Brady), ale już z plejadą graczy, które dadzą potem Włochom mistrzostwo świata, a Juventusowi sukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej. Tylko futbolowym dyletantom nie mówią nic nazwiska Zoff, Gentile, Scirea, Tardelli, Furino, Bettega, Causio Potem byla wyraźna porażka z Ipswich... rzeczywiście średniak, zdobył później ten Puchar UEFA, miał w składzie takich graczy jak Arnold Muehren, Terry Butcher, Paul Mariner, nie mówiąc o wielu innych reprezentantach Anglii, Szkocji, Holandii - i Bobby Robsona na ławce. No cóż, rywale okazali się lepsi Tak samo lepszy okazał się Anderlecht, mistrz Belgii, wicemistrza Europy, z wielkim Juanem Lozano na czele Wyeliminowanie Manchesteru City czy piękne boje z Saint Etienne (z Michelem Platinim), Nie są to zapewne sukcesy aż takiego kalibru, ale nie byli to tez słabi rywale - Citizens rzeczywiście kończyli swe momenty chwały (Widzew je zaczynał, gral dopiero dwa lata w polskiej ekstraklasie), Saint Etienne, po odejściu potem Platiniego nigdy nie było już tak wielkie - ale nie były to tez kluby słabe, pierwsi to ciągle przedstawiciele ligi angielskiej, zaczynającej swą hegemonię w Europie, drudzy to legendarny klub francuski... Porażka z PSV była wyraźna - ale choć wtedy w Holandii rządził Ajax, to PSV był nadal przedstawicielem kraju grającego najpiękniejszą piłkę tamtej dekady Podsumowując - sukcesy Widzewa w tamtych na pewno nie robią wielkiego wrażenia na kibicach Barcelony, Realu Madryt, czy nawet Dinama Tbilisi i Partizana Belgrad, bo te kluby miały większe... Są kluby jednak, które do dziś pamiętają mecze z Widzewem (szczególnie LFC, ale też Juve, Manchester United, Manchester City,).. Ale na warunki polskie porównywalne były tylko mecze Legii i Górnika a dopiero sporo, sporo, sporo z tylu ów niedawny fajny sezon Wisły. Inne kluby polskie przy całym szacunku do nich - nawet nie zbliżyły się do podobnych osiągnięć, a w ogóle wspominanie w takim kontekście ŁKS-u byłoby chyba marnej jakości żartem, albo pokazaniem innego klubu, który mając większe możliwości startowe zdołał pokazać tylko całe pokłady nieudolności, więc próbuje w żałosny sposób zdewaluować osiągnięcia kogoś, kto trochę potrafił. Nieudolne umniejszanie tamtych wspaniałych lat Widzewa jest przejawem albo głupoty, albo zwykłej bezinteresownej zawiści. I skończcie z absurdalnymi teoriami o rzekomym popieraniu Widzewa przez ówczesne władze - silę swą Widzew budował długo na graczach niechcianych w innych klubach, to władze partyjne mieszały dużo przy tworzeniu tzw afery na Okęciu, w wyniku czego Widzew długo grał bez swych trzech największych gwiazd, a co miało odwrócić uwagę ludzi od problemów w kraju, a zrobić winnymi bogacących się piłkarzy, to w tamtych latach Widzew sprzedając Bońka dostał od władz tylko ochłapy, za które starczyło na instalację jupiterów, to wojskowe władze zabierały Widzewowi piłkarzy do wojska, że nie wspomnę epopei Jerzego Wijasa, który nie chciał iść do Legii, więc musiał grać w LZS Czarne, to wtedy wówczas władza odsunęła od klubu prawdziwego profesjonalistę i faktycznego twórcę sukcesów Ludwika Sobolewskiego i zastąpiła go partyjnym nieudacznikiem - co zapoczątkowało upadek Wielkiego Widzewa. Przez cały okres komuny to ŁKS był pupilkiem łódzkich partyjniaków, w czasach głębokiego komunizmu oficjalnie wyznaczonym na klub, w którym będą grać wszyscy najlepsi gracze z klubów włókniarskich (pod które podlegał też Widzew), to ŁKS-owi budowano stadion - i który mając to wszystko zdobył raz mistrzostwo polski, bo władza uznała, że w tym roku niech Łódź zdobędzie mistrza Nie usprawiedliwiajcie własnej nieudolności jakimiś niezależnymi przeszkodami! Nie potrafiliście w waszym komunistycznym tworze znaleźć takiego profesjonalisty jak Sobolewski, jak Wroński. Ci ludzie wbrew wszystkiemu (na pewno wykorzystując swe oblatanie, ale bez jakiejkolwiek pomocy PZPR, jaką wy mieliście) zrobili wielki Widzew. Gdyby mieli poparcie - to by działali już w Starcie. Wyrzucili ich stamtąd - potrafili zrobić profesjonalny klub z Widzewa, opierając ją na graczach m.in. niechcianych w ŁKS-ie. Gdy zaś ŁKS chciał i ukradł Widzewowi Jerzego Sadka - to Sadek osiągnął tyle, co osiągnął. A jak Widzew i ŁKS starały się kupić zdolnych juniorów z Bydgoszczy - to ŁKS kupił Miłoszewicza, a Widzew Bońka... No i o czym tu mówić? Byliście, jesteście i pewnie będziecie nieudacznikami, którzy każde swe niepowodzenie będziecie usprawiedliwiać wszystkim, tylko nie tym, co jest prawdziwą przyczyną Po prostu trzeba mieć drogie panie z ŁKS to coś. Przez całe lata brak wam było jaj, brak wam było charakteru - miejcie pretensje do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł biały Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.kielce.vectranet.pl 01.12.09, 12:20 buhahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfista wroc Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: 90.156.61.* 01.12.09, 12:24 Dzieciaczki idźcie już do domu z lekcji informatyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun_tastik daj dajom zostaje koszykówka,bueheh IP: *.toya.net.pl 01.12.09, 12:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:05 gazeta wyborcza tym dla widzewa czym trybuna ludu dla pzpr. Ten artykuł nie trzyma żadnych norm rzetelnośći ani zwykłej logiki. Panowie "dziennikarze" z działu sportowego łodzkiej wyborczej szaliki widzewa na szyję i pod zegar. To wasz szczyt możliwości. Ciekawe kto inspirował ten artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Widzew nie zbuduje stadionu dla kilkunastu tysi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:27 Wiecie dlaczego GW dziś o tym napisała. Bo jutro działacze Widzewa idą w tej sprawie do UM, a tym artyklem zrobili sobie przedpole. Od samego poczatku wiadmomo było, że predzej czy później włsciciel Widzewa bedzie chciał, aby to miasto sfinansowało budowę stadionu. I teraz dobiero się zacznie nagonaka na magistrat. Odpowiedz Link Zgłoś