Gość: Mieszkaniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 12:26 Może ktoś wie kiedy cityrunner dojedzie na Dąbrowę (np. linia 14)? Trasa ładna, prosta, w sam raz dla "biegacza" Pozdrowienia!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: A kiedy? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 13:51 C’est la vie... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A kiedy? 01.02.04, 13:56 Heheheh że co? Citków więcej kupowanych nie będzie, a puszczanie po jednym egzemplarzu na linię nie ma sensu, więc na Dąbrowę raczej nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: A kiedy? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 14:05 No bez przesady, że nigdy. Obecny prezydent kiedyś straci swój stołeczek i być moze następny nie będzie już upartym jak osioł kretynem, który jak raz sobie coś ubzdura, to się tego kurczowo trzyma, choćby to był kaktus. Tabor wcześniej czy później będzie trzeba wymienić i nawet jeśli nie będą to akurat Cityrunnery, to powinien to być tabor nowoczesny i niskopodłogowy (mówię powinien, bo w Polsce wszystko możliwe - patrz bulwy w Wawce czy Szczecinie). Czyli pojawienie się nowoczesnego taboru na Dąbrowie to kwestia czasu - pytanie tylko jak długiego. Jeśli miasto powróci do założeń szybkiego tramwaju opartego o wydzielone torowiska, obsługującego większe osiedla (czyli linie 8,10,14), to jest to kwestia - trzech - czterech lat. Ale jako, że teraz mamy zabawkę pod postacią jedenastki, to pewnie potrwa dużo dłużej. Chyba, że torowisko na Śmigłego Rydza tak się pognie, że tramwaje będą wyskakiwac na zakrętach, to może je przypadkiem wymienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Tylko nie buble z Konstalu IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.02.04, 18:15 Taaak awaryjne drogie w eksploatacji niszczace tory bulwy, abo zaprojektowane przez debila 116N ktore musza stac na rownym torze aby otworzyc dzrwi, bo na luku wyzki blokuja drzwi. Co was z tymi gownami typu bulwa czy jescze gorszymi zlowami 116N. Te drugie po roku zzera rdza .... A na naprawaich gwarancyjnych wiecej stoja z Chorzownie niz tam gdzi emaja jezdzic (a i tam czescie stoja zepsute w zajezdniach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tylko nie buble z Konstalu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 20:24 Ależ ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Ja nie prezentowałem swojego zdania, tylko sposób myślenia urzędników. Po hasłach, że przerobiona 805tka ze światełkami na rzepy i dziurami w drzwiach, jest tańszą wersją cityrunnera, to wszystkiego można się spodziewać. A bełkot Dziwisza, że kupimy coś cityrunneropodobnego, tylko krótszego, lżejszego itp? Poza tym, jeżeli w miarę wcześnie nie rozpoczniemy sukcesywnej wymiany wagonów, to kupimy bulwy z dokładnie tego samego powodu, z których kupowały je inne miasta - żeby mieć cokolwiek, co jeździ, bo dotychczasowe wynalazki po prosu się rozsypią na proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: A kiedy? 01.02.04, 16:10 Hubar, bez przesasyzmu :P Poczytaj sobie wywiad w imć prezesem MyPyKy Uć -MPK może by chciało wymieniac tabor, ale pieniędzy nie ma - ale to chyba oczywiste... Poza tym to zalezy od decyzji UMyŁy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: A kiedy? IP: *.tpnets.com 01.02.04, 16:16 O ile w kwestii wymianu taboru autobusowego jest długofalowy plan wymiany pojazdów, tak w przypadku tramwajów go na razie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś