ice_mc 22.12.09, 15:24 Taki pociąg mógłby stawać tylko na stacjach Warszawa - Wschodnia, Centralna, Zachodnia oraz Łódź - Widzew i Fabryczna. Popieram ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podrozny Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:26 marzy mi sie taki pociag od 10 z hakiem lat. ile razy trzeba bylo kimac w oczekiwaniu na przesiadke w Skierniewicach Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-papiernik Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w 22.12.09, 15:32 ice_mc napisał: > Taki pociąg mógłby stawać tylko na stacjach Warszawa - Wschodnia, Centralna, > Zachodnia oraz Łódź - Widzew i Fabryczna. Popieram ten pomysł. Ciekawe co na twą wspaniałą propozycje ludzie z Rawy Mazowieckiej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lerris Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: 83.142.206.* 22.12.09, 15:42 Myślę, że ludziom z Rawy wszystko jedno, skoro pociąg z Łodzi do Warszawy nigdy nie jeździł przez Rawę. Ale pewnie masz odmienne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w 22.12.09, 15:45 Mieszkańcy Rawy Mazowieckiej zaciągną hamulec tuż przed stacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 15:52 Z Rawy Mazowieckiej? A co im za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
ice_mc Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w 22.12.09, 16:59 Pociągi Kolei Mazowieckich powinny im wystarczyć. Ten pociąg nie powinien się zatrzymywać w Skierniewicach i Koluszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.09, 19:37 Ten pociąg nie powinien się > zatrzymywać w Skierniewicach i Koluszkach. Ale dlaczego nie? Jeśli będą chętni, to dlaczego ich nie zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: 130.138.227.* 22.12.09, 15:40 Ja bym dodała jeszcze stację postojowa Skierniewice i Kolszki, czyli standardowe postoje jak do pospiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 16:13 Gość portalu: Malinka napisał(a): > Ja bym dodała jeszcze stację postojowa Skierniewice i Kolszki, czyli > standardowe postoje jak do pospiesznego. W Skierniewicach i Koluszkach zatrzymują się inne pociągi. Ale nie mówię nie, jeśli byliby chętni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.146.157.146.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 15:45 Brakuje mi pociągu o godz 4:00 z Łodzi i o godz 23:00 z Warszawy - nie musiałbym jeździć na lotnisko samochodem. Więc popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: 217.167.147.* 22.12.09, 15:55 Dokladnie, wiekszosc porennych lotow startuje miedzy 7 i 8 a powroty wieczorem sa po 21 - male szanse zeby dojechac/wrocic pociagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszynista Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? NIE, NIE IP: 212.160.172.* 22.12.09, 15:48 Już dsyćpociągów jeździ tą trasą. Po co jeszcze jeden. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kononowicz Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? NIE, NIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 15:53 O właśnie. Najlepiej żeby nie było niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Następny, co to po pracy siada przed TV i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:58 Następny, co to po pracy siada przed TV i ma wszystko, czego mu potrzeba? Gość portalu: maszynista napisał(a): > Już dsyćpociągów jeździ tą trasą. Po co jeszcze jeden. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:54 wszyscy zapomnieli że istnieje coś takiego jak pks i inni przewoźnicy by móc jeżdzić w nocnych godzinach między obydwoma miastami. zresztą moźna się skrzyknąć w kilkanaście osób i pojechać wynajętym mikrobusem na konkretną imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziagun Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.multimo.pl 22.12.09, 16:16 Gratuluję pomysłu, by bujać się ze 3 godziny PKSem jak można w 1,5 koleją. A i wynajęcie busika jak chcę z żoną pojechać np. do teatru to też wspaniała rada. Kolej to obecnie najszybszy, najtańszy i najbezpieczniejszy środek komunikacji na trasie Łódź-Warszawa. Mam nadzieję, że takie połączenie po 22 zostanie uruchomione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 20:00 Około 20 lat temu często jeżdziłem z W-wy pociągiem o 22.40 Mozna było odwiedzić znajomych lub pojsc do teatru (modny był Hanuszkiewicz) i spokojnie wrócic po północy do domu w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 16:03 Dobry pomysł. Pytanie tylko czy PKP będzie chciało się użerać z pijaną, zarzyganą, śpiącą, awanturującą się elitą miasta Włókniarzy, która woli balować z krawaciarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 16:16 No tak. Bo każdy Łodzianin to pijak i złodziej. Daj sobie spokój. Jak ktoś wydaje kasę na bilet do Warszawy i poważniejszy koncert/przedstawienie teatralne to nie po to, żeby się napruć, bo to mógłby bez problemu zrobić na miejscu. Z resztą takie połączenie obsługiwałoby także późne przyloty na Okęcie i późne powroty z Lublina/Białegostoku i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 16:53 Zdarza się, że wracam samolotem z Belgii, z Charleroi i jest tylko jeden wieczorny lot. Nie mam czym wracać do Łodzi. Połączenie kolejowe ok. 23.00 by mnie urządzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.bemowo.waw.pl 29.12.09, 07:33 to trzeba sie nie włóczyć tylko w obrzydłówku siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w 23.12.09, 11:50 czyli przed wejściem do pociągu będą sprawdzane bilety na wydarzenie kulturalne? codziennym klientem takich nocnych pociągów będą zafajdani agresywni pijaczkowie i z tym trzeba się liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pqrs@gazeta.pl Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 16:51 Popieram. I mógłby po północy wracać do stolicy, wioząc klubowiczów i np. słuchaczy Filharmonii Łódzkiej czy teatrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.bemowo.waw.pl 29.12.09, 07:37 gości filharmonii łódzkiej, a co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 16:53 Ciekawe co na to mieszkańcy zakopanego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Świetny pomysł, ale IP: 212.91.29.* 22.12.09, 16:54 niech ominie wszystkie pierdziszewa po drodze i zatrzymuje się tyko w Warszawie (3 stacje) i Łodzi (2 stacje). Dodatkowo powinien być jeszcze skład ok. godziny 0:00, zapewniam, że będzie miał kogo wozić, szczególnie w weekendy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rter Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: 81.219.156.* 22.12.09, 17:09 Około 1 w nocy wyjazd z WWA do Łodzi - koniecznie! :) Powrót z wielu fajnych koncertów w końcu nie byłby problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssss Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.ppp.eranet.pl 22.12.09, 17:20 Jeśli stawałby tylko na stacjach w Łodzi i w Warszawie to z pewnością nie byłby opłacalny. Żyrardów i Skierniewice (łącznie to 100 tys ludzi) to absolutne minimum a wydaje mi się, że także powinien się zatrzymywać w Grodzisku Mazowieckim i Koluszkach. Wtedy zarówno aglomeracja Warszawy jak i Łodzi nabrałaby trochę bardziej realnych kszatłtów. 22:40 to trochę wcześnie, ale lepsze to niż nic. Najlepszym rozwiązaniem by było gdyby w nocy były ze trzy pociągi (jakieś krótsze składy) obsługujące trasę Warszawa-Łódź-Warszawa. Wtedy "duopolis" powoli by się urzeczywistniało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.09, 19:48 > Jeśli stawałby tylko na stacjach w Łodzi i w Warszawie to z > pewnością nie byłby opłacalny. Żyrardów i Skierniewice (łącznie to > 100 tys ludzi) to absolutne minimum a wydaje mi się, że także > powinien się zatrzymywać w Grodzisku Mazowieckim i Koluszkach. Mam wątpliwości. Żyrardów jest na tyle blisko Warszawy, że zapewne ma o tej porze inne połączenia, a zatrzymywanie w Żyrardowie mogłoby poskutkować tym, że pociąg z Wawy do Żyrardowa jechałby zawalony i nawalony, zaś od Żyrardowa - prawie pusty. Ale jednocześnie nie miałbym nic przeciwko, gdyby zatrzymywał się nawet np. w Rogowie, Bedoniu czy Lipcach - jeśli tylko ludzie by jeździli. Myślę, że nie ma co filozofować, trzeba spojrzeć w rozkład, zobaczyć co ma alternatywę, a co jej nie ma, ocenić gdzie ludzie będą jeździć, uruchomić połączenie, zbadać frekwencję i po pół roku skorygować. Odpowiedz Link Zgłoś
prawy Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... 22.12.09, 17:42 Najlepszym rozwiązaniem byłby pociąg około 23:30 z Warszawy do Łodzi, który wracałby do Warszawy około 4:00 rano w tygodniu a w weekend ok. 1:00. W piątek i sobotę dodatkowy skład wyruszający z Warszawy do Łodzi o 1:00 (powrót do Warszawy ok. 4:00) W ten sposób mamy "załatwione" zarówno późne przyloty i bardzo poranne odloty na Okęciu, oraz większość imprez kulturalnych w Warszawie. Weekendowe pociągi dodatkowo woziłyby imprezowiczów między miastami a i spokojnie można by się po koncertach czy to w Wa-wie czy w łódzkiej Atlas Arenie dostać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 16:48 To dobre rozwiązanie. Tylko co do lotów z Okęcia jeśli są to najczęściej bardzo rano już od 5:00, więc powinny być dwa pociągi nocne z Wawy i z Łodzi. Z Łodzi mógłby być o 2:00 i 4:00, z Wawy o 23:00 i 01:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hlz Już dawno podróżni oczekują takiego połączenia IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 17:57 Połączenia Łódź - Warszawa zmieniły się w ciągu ostatnich lat nie do poznania - funkcjonuje to na prawdę dobrze, za bardzo rozsądną cenę. Pociąg nocny ułatwiłby np. wyjdzie do klubu czy teatru w Stolicy. Wydaje mi się, że mieszkańcy miejscowości na trasie także bardzo by na tym skorzystali, nie mówiąc o odblokowaniu możliwości pracy na zmianę 14-22 dla mieszkańców spoza Warszawy. Pomysł zdecydowanie pozytywny, o jego rentowność nie ma się co martwić, na pewno nie będzie jeździł pusty. Z racji na późną porę warto byłoby zastanowić się nad ewentualnym problemem wandalizmu / chuliganów / przestępców, na pewno powinien być to nowy skład, bo podróż późno w przedziale nie należy do najbezpieczniejszych. Nie wiem, czy w tych nowych składach są kamery jak w tramwajach PESa, ale na pewno byłyby bardzo pomocne. Nie ma na co czekać, PKP do dzieła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: 217.76.121.* 22.12.09, 17:59 nie jesteśmy sypialnią warszawki! podobna liczba mieszkańców warszawy dojeżdża do Łodzi co w odwrotnym kierunku. kiedyś o tym czytałem, ale o tym się nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.chello.pl 23.12.09, 09:50 Tylko jakoś nie widac na fabrycznej porannych pociągów wypełnionych warszawiakami pracującymi w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadęty Jęczek Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 11:27 No tak. Bo jak wiadomo pociągiem można dojeżdżać TYLKO I WYŁĄCZNIE do pracy na 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.chello.pl 23.12.09, 14:07 Nie ma co się spierać , prawda jest taka że pociągi sa ważniejsze dla Łodzoian i nie bez powodu o pociągi zabiegajką w Łodzi a nie Warszawie i to Łódzka gazeta opisuje ten problem a nie warszawska. Z wawy do Łodzi jedzie się na imprezy w hali kórzych jeszcze nie ma wielu poza siatkówka. Piotkowska dawno przestała przyciągać turystów a poza Piotkowską i nowoczesną halą niewiele jest atrakcji zdolnych przyciągnąć turystów z innych miast w tym Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 20:10 > Nie ma co się spierać , prawda jest taka że pociągi sa ważniejsze > dla Łodzoian i nie bez powodu o pociągi zabiegajką w Łodzi a nie > Warszawie i to Łódzka gazeta opisuje ten problem a nie warszawska. A ja o tym słyszałem w radiowej Trójce, która siedzibę ma jak wiadomo w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania super! IP: *.4web.pl 22.12.09, 18:35 Już dawno rozmawiałam o takich połączeniach, a tak na koncerty jadę autem i trace czas. Trzymam kciuki żeby się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 18:42 głosuję na tak - nareszceie pomysł dla ludzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: 91.193.160.* 22.12.09, 18:54 Aż dziw, że dopiero dziś któryś z decydentów na to wpadł. Nocny pociąg jest potrzebny, ale 22.40 to za wcześnie, bo większośc koncerów zaczyna się o godz. 20. Biorąc pod uwagę lekkie spóżnienia artystów, to ciężko będzie zdążyć na Centralny. Optymalnie byłaby 23.30 - 0.00. Pozdrawiam i głosuję za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 19:45 Absolutnie za!!! Rękami i nogami się podpisuję. Jazda autem do W-wy to udręka. Jeszcze większa to jazda po W-wie. Chamstwo Warszawiaków na widok obcej rejestracji i brak miejsc do parkowania są już legendarne. Nie trzeba koncertów, wystarczy zwykły spektakl np. w Romie, żeby nie mieć czym wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w 22.12.09, 20:15 Gość portalu: łodziak napisał(a): > Absolutnie za!!! Rękami i nogami się podpisuję. Jazda autem do W-wy > to udręka. Jeszcze większa to jazda po W-wie. Chamstwo Warszawiaków > na widok obcej rejestracji i brak miejsc do parkowania są już > legendarne. A co robią? Plują, kopią i rysują gwoździem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 20:22 Tak! Tak! Tak! wreszcie ktoś wpadł na ten pomysł! To skandal, że w nocy nie ma żadnego połączenia pomiędzy stolicą i drugim największym miastem w kraju. Nie można się dostać na Okęcie! :\ Często latam z Okęcia, samolot odlatuje o 6 rano czyli o 4.30 powinnam być na lotnisku, ale niestety nie ma pociągu ani pksu umożliwiającego dojazd na czas. Mam dosyć całonocnego koczowania na lotnisku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 17:05 Zawsze możesz zarezerwować nocleg w hotelu w stolicy. Dużo ich mają Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Davide Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 20:23 Jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... 22.12.09, 20:28 "Jeśli nie chcemy być sypialną Warszawy" Jeżu! Skończcie z tym wreszcie!... -.- "Według radnych najlepszym rozwiązaniem byłyby dodatkowe połączenia ok. godz. 22.40" Za wcześnie. Odjazdy o 1-2 w nocy lub/i (z naciskiem na "i") 3-4 nad ranem byłyby ideałem :-) I oczywiście połączenia w obie strony. Nie tylko w Warszawie "coś" się dzieje :-)) -- ŁÓDŹ - Europejska Stolica Kultury 2016 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot789 Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 21:22 najwazniejsze, ze jest pomysl! w sumie, najlepiej jakby pociagi byly we wszystkich trzech proponowanych godzinach. 22:40 jest dobra, gdy chce sie dluzej posiedziec u znajomych czy isc na jakis film. Poza tym o tej porze jeszcze dziala dzienna komunikacja miejska (choc to juz ostatnie kursy). Skoro ktos wybral pociag, to duza szansa, ze na dworzec pojedzie autobusem lub tramwajem. Dojazd komunikacja nocna moze byc dla wielu niewygodny lub postrzegany jako niebezpieczny. Zgodze sie, ze potrzebne tez beda dodatkowe srodki bezpieczenstwa. Godzina jak i charakter pociagu (pociag na/z imprezy) skutkuje nawalonymi pasazerami (tak jest wszedzie, nawet w elegancji francji), a wiec ryzykiem wandalizmu czy bojek. W zwiazku z powyzszym, sklady powinny byc nowe i ladne (teoria rozbitego okna), bezprzedzialowe, z kamerami i dwoma czy trzema sokistami na pokladzie Odpowiedz Link Zgłoś
slavekk Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w 23.12.09, 10:28 Gość portalu: Kot789 napisał(a): > najwazniejsze, ze jest pomysl! A nie lepiej by było gdyby był sensowny? Na razie to jest wielka reklama przedwyborcza naszych polityków, robiona na nasz koszt. 1. Przez Koluszki przejeżdżają co namniej 3 pociągi z i do Wawy pomiedzy 00:00 a 01:30. Wystarczyłoby mieć pociąg do Koluszek ok. 23:30 (powrót 0:30) żeby załatwić dwie sprawy: - zabrać pasażerów TLK Wawa-Kraków czy Wawa-Jelenia Góra do Łodzi - dowieżć pasażeró na nocne TLK jak wyżej, dając skomunikowanie nocne do Krakowa 2. Jako "drugi poziom mocy" radni mogliby się wykazać zdolnoscią przekonywania i spowodować by TLK Wawa-Wrocław-Jelenia G.nie omijał Łodzi przez Koluszki, lecz jechał przez Widzew co najmniej, jeśli nie też przez Kaliski. Wtedy żaden dodatkowy pociąg nie byłby potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 11:30 > 2. Jako "drugi poziom mocy" radni mogliby się wykazać zdolnoscią > przekonywania i spowodować by TLK Wawa-Wrocław-Jelenia G.nie omijał > Łodzi przez Koluszki, lecz jechał przez Widzew co najmniej, jeśli > nie też przez Kaliski. Wtedy żaden dodatkowy pociąg nie byłby > potrzebny Dokładnie. Przy okazji można by wreszcie w miarę sensownie wyjechać z Łodzi w jakiekolwiek góry. Właśnie zaczyna się sezon narciarski, a z Łodzi pociągiem na narty nie pojedziesz - jedyne połączenia uruchamiane są w ferie szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 21:10 > Taki pociąg mógłby stawać tylko na stacjach Warszawa - Wschodnia, Centralna, > Zachodnia oraz Łódź - Widzew i Fabryczna. przez co być jeszcze szybszym :) >> Większość ważnych wydarzeń kulturalnych w Łodzi i Warszawie rozpoczyna się o godz. 20. Przedstawienia czy koncerty trwają ok. dwóch godzin (...) Według radnych najlepszym rozwiązaniem byłyby dodatkowe połączenia ok. godz. 22.40. << dwie godziny to już 22ga po za tym wiele rzeczy zaczyna się jeszcze później a po zawsze zamiast biegu powrotnego chciało by się np pójść do kawiarni dlatego proponuje jednak 24tą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERG Nocny pociąg z Warszawy do Łodzi? (zagłosuj w s... IP: *.toya.net.pl 22.12.09, 21:28 Pomysł świetny....często nie ma jak wrócić z lotniska....sam się o tym przekonałem już kilka razy ,że w nocy mogę z W-wy dojechać do Koluszek lub Kutno.....bardzo ważnych metropolii....ale dojazd do Łodzi w nocy jest już niemożliwy:-(((>Liczę na Przewozy Regionalne....naprawdę robią one ostatni "dobrą robotę" Odpowiedz Link Zgłoś