IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 16:42
Mam pytanie do naszych tu wszech obecnych znawców, czy znaki na krajowej
"piątce" do Bydgoszczy ostrzegające o tym że są tam zainstalowane fotoradary,
są postawione zgodnie z prawem ? przecież wprowadzają kierowców w błąd.
Obserwuj wątek
    • Gość: norek Re: Pytanie IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 16:49
      Póki co fotoradar stoi tylko w Niewieścinie. Co do tego, czy mogą takie znaki stać, kiedy przy drodze nie ma fotoradaru ma się dopiero wypowiedzieć rzecznik praw obywatelskich - czytałem ostatnio, że skierowano do niego skargę w tej sprawie. A więc pozostaje czekać.
    • Gość: mrinrin Re: Pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 16:59
      Jeżeli uważasz, że przestrzeganie przepisów ruchu drogowego jest czymś
      śmiesznym, to nie wiem jakim cudem dostałeś prawo jazdy. Polska jest takim
      krajem, że aby kierowcy (pewnie, tacy jak ty) przestrzegali przepisów trzeba ich
      oszukiwać. Według mnie nawet jeżeli tam nie ma fotoradarów czy są to też atrapy,
      to ustawianie znaków ostrzegających o nich jest bardzo dobrym pomysłem. Jeżeli
      tylko wizja mandatu i punktów karnych jest w stanie zmusić kierowców do
      przestrzegania przepisów to jest za ustawianiem takich znaków nawet tam gdzie
      nie ma fotoradarów.
      • Gość: Ciekawy Re: Pytanie IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 17:05
        Wiesz co... żeby wszyscy jeździli tak jak ja to nie było by tak źle na drogach.
        50 km/h to troszkę przesada nie sądzisz? w szczególności gdy droga jest pusta
        ale mi chodzi o to, że urzędnicy ładują kasę w fotoradary a co z drogami? niech
        najpierw sie za nie wezmą a potem robią ograniczenia.
        • Gość: Door Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:29
          Muszę przyznać.że pierwszy raz zgadzam się z mrinrinem.
          • garti Re: Pytanie 18.11.08, 18:50
            Wyobraźnia i kultura jazdy, a nie fotoradary - one na głupotę nie pomogą bez względu na naszpikowanie nimi szos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka