michal.ch 11.02.02, 16:42 Ze względu na bardzo dużą popularność wątków architektoniczno-urbanistycznych postuluję o utworzenie nowego podforum o tej tematyce (np. Kraków ma coś takiego; czemu my nie możemy?). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: NOWE PODFORUM 11.02.02, 16:45 Ja jestem za ale pod jednym malutkim warunkiem: że podforum KFŁ zostanie na samej górze pozdrowy KFŁ Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: NOWE PODFORUM 11.02.02, 16:48 jestem ZA! tylko jakby on miał się nazywac??? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: NOWE PODFORUM 11.02.02, 16:55 a może: "co i jak w Łodzi budowano" ? (lub w czasie treźniejszym)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: NOWE PODFORUM IP: *.pai.net.pl 13.02.02, 10:56 Jestem Okropnie Za !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: NOWE PODFORUM 13.02.02, 11:28 Jestem okropnie PRZECIW! Powtarzam się, ale: 1. Urbanistyka, architektura - to wbrew pozorom temat, na który może wypowiedzieć się każdy. Bo mu się nie podoba, albo wręcz przeciwnie. A fachowcy mogą sprostować, wyjasnić, czegoś kogoś przy okazji nauczyć. Na głównym forum wypowiada się sporo osób zainteresowanych sprawami miasta. A jeszcze więcej czyta. I bardzo dobrze, bo o to chodzi. Przecież to łódzkie forum, a temat dotyczy sensum stricto Łodzi. 2. Na podforach jest niewiele osób. Takie bardziej "kółka zainteresowań". 3. Jeśli stworzymy wąskie specjalizacje, główne forum straci łódzki charakter. Zostaną wątki o knajpach, filmach, książkach - można stworzyć podforum "rozrywka". A gdzie wtedy wątki o zabytkach? Na głównym, czy na podforum? Jeśli wszystkie poważne i dotyczące miasta tematy zabierzemy na podfora, to główne forum stanie się banalne i nudne. A przecież przede wszystkim ono jest wirtualną wizytówką miasta. 4. Nie jest dla mnie argumentem, że w innych miastach mają takie podfora. No to co? A my mamy podforum KFŁ, a w innych miastach nie mają. Głosuję przeciw. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: NOWE PODFORUM IP: 10.0.219.* 13.02.02, 11:37 sprawa by była identyczna jak watki zwiazane z komuniakacja: Dopóki nie było podforum to udział w dyskusji brali prawie wszyscy. Jeden powiedział, że mu się wyglad tramwajów nie podoba, drugi, że tramwaje na zakrętach skrzypia, trzeci dorzucił, że z Jaracza itp. powinno się usunac autobusy. Oczywiście były tęz "chwalebne" posty, ale nie o tym mowa. Tak właściwie było o czym pogadac, bo cały czas ktoś nowy dochodził i podawał nowe pomysły zmian w MPK itp. Teraz, gdy podforum komunikacja zostało utworzone, owszem tętni zyciem, ale właściwie tylko dzięki miłośnikom tego rodzaju transportu. Mało jest tam osób krytykujacych, a jeżeli już jakaś osoba się znajdzie to jest to osoba, która cały czas interesuje się sprawami tamtego podforum. Tak samo byłoby z architektura, uranistyka, czy nawet Inicjatywa Dekstera. Teraz dużo osbó bierze udziałw dyskusji na te tematy, później okazałoby się, że zostało na placu bojów tylko paru zapaleńców- tak jak w przypadku lotnictwa... Lepiej by takie rzeczy były na ogólnym. na prawdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: NOWE PODFORUM 13.02.02, 12:08 No to chyba przegrałem (może fektycznie dobrze, że tak się stało). Argumenty dosyć mocne. P.S. Naprawdę gwarantuję, że słowo "naprawdę" pisze się razem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: NOWE PODFORUM 13.02.02, 12:10 I nie mówcie mi, że kropka ma monopol na ortografię. Ja też potrafię. :-) Nawet się zrymowało. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: NOWE PODFORUM IP: 10.0.219.* 13.02.02, 12:10 kropka. nie bij! i odłóż ta patelnię...proszę....:)) NAPRAWDĘ postaram się zapamiętac tę regułę..naprawdę....:) Odpowiedz Link Zgłoś