Dodaj do ulubionych

Mam nadzieje ze SLD wygra wybory

IP: *.retsat1.com.pl 26.02.01, 11:31
Jeśli tak nie bedzie wyprowadzam sie z Polski, nie zniose naste[pnych 4 lat rządów AWS
Obserwuj wątek
    • Gość: J. Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 26.02.01, 11:48
      A na jakie zmiany masz nadzieję w związku z wygraną SLD?
      W Łodzi rządzi ta opcja i jakoś jej dotychczasowe działania nie pokrywają się z obietnicami ogólnokrajowego SLD. Pewnie to AWS z W-wy krępuje im ręce:-)
      No cóż, zawsze można jednak mieć nadzieję:-)
      Ja tam jednak nie wierzyłabym w troskę o państwo ani ze strony AWS, ani SLD.
      "Folwark zwierzęcy" zawsze aktualny, nawet jeśli w mniej drastycznej wersji.
      • Gość: Sloggi Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.man.polbox.pl 28.02.01, 14:12
        Mam nadzieję, że wypłuczesz ze swojego mózgu błoto
    • Gość: anonimek Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.gazeta.pl 26.02.01, 13:58
      Precz z komuną!
      • Gość: nikt@poc Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.gazeta.pl 27.02.01, 12:38
        Czy to oficjalne stanowisko lodzkiego dodatku Gazety? Czy przmyslenia pod wplywem tajnego glosowania nad wotum zaufania dla zarzadu lodzkiej SLD? Z anonimowoscia w internecie nie jest wcale tak latwo.
        • Gość: anonimek Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.gazeta.pl 27.02.01, 13:41
          Czyżbyś mnie ktosiu niktosiu straszył? A może chcesz wprowadzić cenzurę? Bo doprawdy nie rozumiem twojego listu. Nie boję się ciebie, mam w nosie, że potrafisz dojść do tego, kto i skąd wysłał wiadomość. To, że napisałem �precz z komuną� bez nazwiska, oznacza, że chciałem sprowokować, wsadzić kij w mrowisko, zażartować. Tak naprawdę poglądy mam znacznie bardziej radykalne: �śmierć komunie�.
          Jacek Sarzało, Gazeta Wyborcza, oddział Łódź
          PS A ty zostań tym, kim podpisałeś się pod swoim listem. Czyli nikim.
          • Gość: nikt@poc Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.gazeta.pl 27.02.01, 14:48
            Do glowy by mi nie przyszlo straszyc kogos, kto w 2001 r. ma odwage zakrzyknac: precz z komuna! W listach zwroty tobie, cie zwyczajowo piszemy z duzej litery. I na tym bym zakonczyl, z reguly nie podtrzymuje korespondencji z osobami, ktorym zwroty grzecznosciowe sa obce.
            • Gość: Anna Re: Mam nadzieje ze SLD N I E wygra wyborów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.01, 20:55
              Mam ponad 30-stkę i jak wracamz pracy do domu,myślę sobie -dobrze,ze już nie ma komuny.Jako mała dziewczynka sama stałam w kolejkach,mama,ciotka i babcia stały na noc po mięso.Rodzicom finansowo dobrze się powodziło,ale co można było za te pieniądzę kupić???
              Mama przychodziła z pracy późnym popołudniem,bo STAŁA W KOLEJKACH.Czy to nie było uwłaczające godności człowieka??????I pomimo tego,że ustrój się zmienił i trzeba pracować tak jak na "zachodzie" to ten świat dzisiejszy jest LEPSZY.
              Mam nadzieję,że niezostaniecie otumanieni przez SLD ,(jak to w Łodzi szczególnie ma miejsce)i nie zagłosujecie na SLD!!!!!
              To jest NASZA POLSKA ,która jest wolna.
              • Gość: jurek Re: Mam nadzieje ze SLD N I E wygra wyborów IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 18:13
                Brawo Aniu,cieszę się ,że nie wszyscy dostali amnezji i zapomnieli ten świat
                sprzed tak niewielu lat.Cieszy właśnie to ,że możemy swobodnie
                rozmawiać ,pisać ,czytać co chcemy i żaden ubek nie pilnuje co ja myślę i
                mówię.Po prostu żyjemy w normalnym, wolnym kraju, a to jest bardzo wiele.
                • Gość: TomaszKa Re: Mam nadzieje ze SLD N I E wygra wyborów IP: *.pcz.czest.pl 05.04.01, 02:05
                  Zaraz, zaraz... Niewazne sa w tym momencie moje poglady polityczne, ale wyjasnijcie mi cos... Jakie wplyw na powrot 'komuny' ma obecnosc na scenie politycznej SLD? Co rozumiecie pod pojeciem 'komuna'? Biede w sklepach i gospodarce, brak swobod obywatelskich, probe ingerencji w kazdy zakatek zycia, itp? Czy uwazacie np. ze w krajach zachodnich w ktorych rzadzi (lub rzadzila) lewica byla 'komuna'? Czy w polityce jest miejsce tylko na prawice i centrum? Jesli rozumiecie 'komune' tak jak przedstawilem to nie ma obaw... To juz nie wroci. A to ze niektorzy maja lewackie poglady chyba nie jest bardziej niebezpieczne niz poglady prawicowe? Bo tak prawde mowiac, przy rozumieniu 'komuny' w wyzej przedstawiony sposob, mozna stwierdzic, ze to czym karmia nas ostatnio politycy prawicowi spokojnie mozna zaczac podciagac pod 'komune'. Zakaz aborcji, zakaz reklamy piwa, to tylko dwa z przykladow ograniczania naszych swobod. Upadajaca gospodarka, biedne spoleczenstwo... czy czegos Wam to nie przypomina? A wiec przestanmy mowic o jakims zagrozeniu ze strony 'czerwonych'. Tam tez sa myslacy ludzie. Coraz wiecej...
                  Tomek Kałużny tomaszka@pertus.com.pl

P.S. A ja najlepiej czulbym sie w panstwie w ktorym nie ma ani czerwonych, ani czarnych, ani bialych. Byliby tylko normalni, myslacy ludzie.
    • Gość: Piotr Re:Mam nadzieję, że wybory wygra kompetencja IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.01, 23:12
      Ci, którzy rządzą Polską dzisiaj nie mogą być
      kompetentni,gdyż zazwyczaj stykają się z określoną
      problematyką dopiero wtedy,kiedy zostają
      ministrami.Czy wiecie, że np.fundowana nam obecnie
      niby-reforma wymiaru sprawiedliwości polega m.in. na
      tym,że( w przypadku likwidowanego sądu okręgowego w
      Skierniewicach) część spraw,które toczyły się o
      poważne sprawy kryminalne t.j. rozboje,gwałty i in.
      będą musiały toczyć się od początku w innym sądzie
      (Płock),będą ponownie przesłuchiwane setki
      świadków,dziesiątki pokrzywdzonych, koszty wzrosną
      dwukrotnie, a nie wykluczone,że bandyci powychodzą na
      wolność bo ich areszty będą trwały już za długo..
      Wszystko dlatego, że żaden z
      ministerialnych "profesjonalistów" nie był w stanie
      wyobrazić sobie takich konsekwencji.A podobno,jak
      mówi minister, powinno się bardziej niż kiedyś, dbać
      o pokrzywdzonych.Nic z tego.Niech żyją ignoranci.
    • Gość: xyz Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.gazeta.pl 04.03.01, 14:21
      Gość portalu: jonas napisał(a):

> Jeśli tak nie bedzie wyprowadzam sie z Polski, nie zniose naste[pnych 4 lat rządów AWS

gdybyś jednak musiał wyjechać, z przyjemnością dorzucę ci się na bilet kolejowy. Proponuję Moskwę,
      Pekin, Hawanę lub Syberię. Dołożę cieple walonki i portret towarzysza Gierka
    • Gość: Michał Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.074.popsite.net 07.03.01, 16:23
      Jeżeli AWS wygra wracam do POLSKI (teraz mieszkam w Kanadzie)
      • Gość: anula Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.chello.no 20.03.01, 00:04
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> Jeżeli AWS wygra wracam do POLSKI (teraz mieszkam w Kanadzie)

Mam nadzieję, że tam zostaniesz ! Ja będę częściej przyjeżdżał.(Teraz mieszkam w
        Norwegii)Czy jeszcze nie wszyscy mają dość niekompetencji prawicy i wiecznych,
        demagogicznych sporów o sprawy mało obchodzące zmęczonych, ubożejących ludzi ?
    • Gość: jaw Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 157.25.165.* 11.03.01, 22:52
      Naiwny Jonasie ! Byłem dorosły w czasach, kiedy Polską rządził Miller i spółka.
      Gdybys wówczas choćby w ubikacji napisał "mam nadzieję, że wygra KOR" - w
      krótkim czasie bys stracił robotę, a może i wolnośc. To dzięki "solidaruchom"
      wolno ci teraz publicznie, choc anonimowo wspierać opozycje.
      Wygra, wygra SLD - bo ciągle dominuje obywaytel wychowany jako "homo
      sovieticus", który mysli, czy się stoi czy sie leży.... wszystko, wszystko się
      nalezy.
      Pogadamy - za cztery lata, pod koniec kadencji byłych (??!) PZPR-owców. Chyba ,
      że sam jesteś doktorem habilitowanym Uniowesytetu Marksizmu-Leninizmu, jak
      Miller, Oleksy, Borowski i Jaskiernia, genialni ekonomiści od drukowania
      pieniędzy bez pokrycia, którym już Putin przydzielił nominacje.
    • Gość: timur Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.77.34.* 17.03.01, 03:18
      Oczywiście ,że wygra. Na szczęście większość nie chce w Polsce drugiego Iranu.
    • Gość: Maciej Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 212.244.192.* 04.04.01, 09:39
      Mam nadzieję że NIE WYGRA !!!

Tylko baran uwierzy w obietnice komisarza Milera.

Wykazał się dostatecznie jako sekretarz KC.

Cała SDRP ma tyle wspólnego z socjaldemokrakcją europejską

co Mao Ze Tung ze Stolicą Apostolską. Partyjka pomyślana

i powołana z pieniązki KGB.

Przykro mi że moja ukochana Łódź, miasto wzorowej koegzystencji

tak wielu nacji, o tak wspaniałej historii staje się centrum

komunistycznej, antypolskiej i antyludzkiej propagandy.

To zweryfikowani przez życie wykonujący tak pięknie polecenia

z KW ogłupiania ludzi w stanie wojennym - wydają dziś ociekające

śliną, krwią, łzami i spermą pisemka w stylu "ANGORA", "FAKTY i MITY"

"Łodzką TRYBUNĘ".

Najchętniej zamknąłbym wjednej celi na dożywocie; Milera,Urbana,
      Ojca Rydzyka i Macierowicza.

Popatrzcie co potrafią kolesie z SLD i "lewej" strony UW !!!

Pan Parzyjagła wszak nie dla bezrobotnych włókniarek wyrwał

z ICH podatków 12 milionów.

Ludzie! Opamiętajcie się ! PRL mie wróci - bo nie ma już ZSSR !!!

Myślenie ludzi z SLD jest spętane nićmi czołobitności i lenności

wobec mocodawców z Moskwy. Wszak rządzili by do dziś jako niepodzielni

wielkorządcy - gdyby umieli w latach osiemdziesiątych zatrzymać pociągi

z daninami dla Moskwy i skierować je na wygłodzony rynek.

Popatrzcie na sklepy! Wszystkiego za dużo produkujemy !

Dlaczego więc dziesięć lat temu mogłem kupić AŻ 70 deko żeber wołowych,

i to na cały miesiąc !!!

a moja zona po smierci matki czarne rajstpy za okazaniem aktu zgonu?

To najlepiej wychodzi kolesiom z SLD ! : Nachapią się tutaj,wytransferują

pieniądze na zachód, wyjadą i pożyją jak Olszowski (czołowy ideolog PZPR

dożywający w Nowym Jorku), jak Honeker (umarł w Chile u córuni),

Gdzie lokował pieniążki Caucescu czy Miloszewicz?
      • Gość: Ola Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 06.04.01, 11:35
        WSTYD MI ZA CZERWONĄ ŁÓDŹ,WY KOMUCHY!!!!!
        • Gość: timur Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.77.34.* 06.04.01, 16:58
          Mnie wstyd za takie dewoty jak ty Ola.
        • Gość: LEFTHAND Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.25.7.* 07.04.01, 21:02
          OLU - jak ci wstyd to go zakryj lub wyprowadź się do RYDZYKA.
          Pozdrawiam Czerwoną Łódź z Czerwonej(ponoć) Bydgoszczy
          • Gość: marstem Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.76.63.* 08.04.01, 20:02
            Czytając dotychcsasową korespondencję jawi się przygnębiający obraz
            zacietrzewionych stron Polskiego piekiełka.
            Dominuje retoryka oszołomów,jak u jednego z bardziej znanych specjalistów
            od owadów.Z pozdrowieniami dla rozsądnych.
    • Gość: Sasza Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.kapital.pl 10.05.01, 14:03
      Nie bądź naiwny. Myślisz że rządzą ci, których wybierasz? Raczej ci, którzy
      mają pieniądze i potrafią nimi obracać oczywiście z korzyścią dla siebie.
      Popatrz na hipermarkety. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach stawia takie i w
      takiej ilości molochy w takim mieście, jak Łódź?
      Co za różnica SLD, czy AWS? Nie daj się nabrać na hasła wyborcze i zabieganie o
      wyborców.
      • Gość: jacek Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.toya.net.pl 11.05.01, 20:09
        Co do hipermarketów, to chodzi wyłącznie o teren, który za dziesięć lat będzie
        dwadzieścia razy droższy. Co do głównego watku: w Łodzi zawsze (mniej lub
        więcej) rządziły formacje lewicowe lub krytpo-lewicowe. Mają tu elektorat. A
        dlaczego nic nie robiły ku poprawieniu sytuacji Łodzian? Bo straciłyby ten
        elektorat. Im jest potrzebna bieda, pijaństwo i brak poczucia bezpieczeństwa.
        Wiadomo - przy wódzie najlepiej się wspomina. Mieszkam na Mielczarskiego i
        powoli się poddaję, niszczone ogrodzenia, domofony, uryna na klatkach, menele i
        młodociani bandyci, ale to własnie jest ten elektorat. SLD to dla nich czar
        PeeReLu w brazowawej butelce z plastikowym korkiem za 2.40. Jak bedzie SLD to i
        na wino będzie - taka to logika. Jack London mówił - Biała Logika.
        Pozdrawiam.

PS
        O paradoksie. Mimo skończonych dwóch wyższych uczelni dla mnie nie ma tu także
        pracy, ale moj zawód wymaga ludzi z wykształconymi potrzebami duchowymi.
        Dlatego stąd pewno wyjadę. Gdzie? Zgadnijcie.
        • Gość: Anita Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.05.01, 23:19
          Gość portalu: jacek napisał(a):
          . Mimo skończonych dwóch wyższych uczelni dla mnie nie ma tu także
          > pracy, ale moj zawód wymaga ludzi z wykształconymi potrzebami duchowymi.
          > Dlatego stąd pewno wyjadę. Gdzie? Zgadnijcie.

Wyższe uczelnie dobra rzecz, ale poprawniej byłoby zapytać: Dokąd?
    • Gość: Gambit Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 19:21
      Łodzianie spokojnie , po co tyle nerwów ? SLD i tak wygra wybory.
      Patrząc na sprawę obiektywnie jest to bowiem jedyna partia (może za wyjątkiem
      PO),która ma coś do zaoferowania młodemu społeczeństwu.Chociaż nie ukrywam że
      lepiej by było gdyby wybory , nieważne czy parlamentarne czy prezydenckie ,
      przestały polegać na wybraniu mniejszego zła.
      • Gość: Max Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 217.113.225.* 12.05.01, 02:16
        Tak debilnych dyskusji jeszcze nie czytalem!!!.A to cale stado siuksow z SLD to
        jeszcze da wam niezle popalic!.
        • Gość: lesio Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 192.168.14.* / 195.136.48.* 21.05.01, 16:46
          No to może wystarczy rządów lewicy, wystarczy rządów prawicy i czas na środek.
          Co sądzicie o Platformie?
    • Gość: ELVIZ TEŻ JESTEM ZA SLD, RESZTA CHAMÓW NIECH SPADA IP: 192.168.1.* / *.mipro.pl 22.05.01, 09:46
      TEŻ ŻYCZĘ IM ABY ZDOBYLI WIEKSZOŚĆ W PARLAMENCIE. BĘDZIE LEPIEJ. ZNÓW BĘDZIE
      TRZEBA NAPRAWIĆ, TO CO PRAWICA ROZKRADŁA I ZRUJNOWAŁA.
    • Gość: wow no i marzenie sie spełniło ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 22:49
      • petter Re: no i marzenie sie spełniło ! 10.05.02, 22:54
        No to teraz marzyciele na dywanik :-)

peter

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka