Gość: jonas IP: *.retsat1.com.pl 26.02.01, 11:31 Jeśli tak nie bedzie wyprowadzam sie z Polski, nie zniose naste[pnych 4 lat rządów AWS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J. Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 26.02.01, 11:48 A na jakie zmiany masz nadzieję w związku z wygraną SLD? W Łodzi rządzi ta opcja i jakoś jej dotychczasowe działania nie pokrywają się z obietnicami ogólnokrajowego SLD. Pewnie to AWS z W-wy krępuje im ręce:-) No cóż, zawsze można jednak mieć nadzieję:-) Ja tam jednak nie wierzyłabym w troskę o państwo ani ze strony AWS, ani SLD. "Folwark zwierzęcy" zawsze aktualny, nawet jeśli w mniej drastycznej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloggi Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.man.polbox.pl 28.02.01, 14:12 Mam nadzieję, że wypłuczesz ze swojego mózgu błoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.gazeta.pl 26.02.01, 13:58 Precz z komuną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt@poc Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.gazeta.pl 27.02.01, 12:38 Czy to oficjalne stanowisko lodzkiego dodatku Gazety? Czy przmyslenia pod wplywem tajnego glosowania nad wotum zaufania dla zarzadu lodzkiej SLD? Z anonimowoscia w internecie nie jest wcale tak latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.gazeta.pl 27.02.01, 13:41 Czyżbyś mnie ktosiu niktosiu straszył? A może chcesz wprowadzić cenzurę? Bo doprawdy nie rozumiem twojego listu. Nie boję się ciebie, mam w nosie, że potrafisz dojść do tego, kto i skąd wysłał wiadomość. To, że napisałem �precz z komuną� bez nazwiska, oznacza, że chciałem sprowokować, wsadzić kij w mrowisko, zażartować. Tak naprawdę poglądy mam znacznie bardziej radykalne: �śmierć komunie�. Jacek Sarzało, Gazeta Wyborcza, oddział Łódź PS A ty zostań tym, kim podpisałeś się pod swoim listem. Czyli nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt@poc Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.gazeta.pl 27.02.01, 14:48 Do glowy by mi nie przyszlo straszyc kogos, kto w 2001 r. ma odwage zakrzyknac: precz z komuna! W listach zwroty tobie, cie zwyczajowo piszemy z duzej litery. I na tym bym zakonczyl, z reguly nie podtrzymuje korespondencji z osobami, ktorym zwroty grzecznosciowe sa obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mam nadzieje ze SLD N I E wygra wyborów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.01, 20:55 Mam ponad 30-stkę i jak wracamz pracy do domu,myślę sobie -dobrze,ze już nie ma komuny.Jako mała dziewczynka sama stałam w kolejkach,mama,ciotka i babcia stały na noc po mięso.Rodzicom finansowo dobrze się powodziło,ale co można było za te pieniądzę kupić??? Mama przychodziła z pracy późnym popołudniem,bo STAŁA W KOLEJKACH.Czy to nie było uwłaczające godności człowieka??????I pomimo tego,że ustrój się zmienił i trzeba pracować tak jak na "zachodzie" to ten świat dzisiejszy jest LEPSZY. Mam nadzieję,że niezostaniecie otumanieni przez SLD ,(jak to w Łodzi szczególnie ma miejsce)i nie zagłosujecie na SLD!!!!! To jest NASZA POLSKA ,która jest wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Mam nadzieje ze SLD N I E wygra wyborów IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 18:13 Brawo Aniu,cieszę się ,że nie wszyscy dostali amnezji i zapomnieli ten świat sprzed tak niewielu lat.Cieszy właśnie to ,że możemy swobodnie rozmawiać ,pisać ,czytać co chcemy i żaden ubek nie pilnuje co ja myślę i mówię.Po prostu żyjemy w normalnym, wolnym kraju, a to jest bardzo wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomaszKa Re: Mam nadzieje ze SLD N I E wygra wyborów IP: *.pcz.czest.pl 05.04.01, 02:05 Zaraz, zaraz... Niewazne sa w tym momencie moje poglady polityczne, ale wyjasnijcie mi cos... Jakie wplyw na powrot 'komuny' ma obecnosc na scenie politycznej SLD? Co rozumiecie pod pojeciem 'komuna'? Biede w sklepach i gospodarce, brak swobod obywatelskich, probe ingerencji w kazdy zakatek zycia, itp? Czy uwazacie np. ze w krajach zachodnich w ktorych rzadzi (lub rzadzila) lewica byla 'komuna'? Czy w polityce jest miejsce tylko na prawice i centrum? Jesli rozumiecie 'komune' tak jak przedstawilem to nie ma obaw... To juz nie wroci. A to ze niektorzy maja lewackie poglady chyba nie jest bardziej niebezpieczne niz poglady prawicowe? Bo tak prawde mowiac, przy rozumieniu 'komuny' w wyzej przedstawiony sposob, mozna stwierdzic, ze to czym karmia nas ostatnio politycy prawicowi spokojnie mozna zaczac podciagac pod 'komune'. Zakaz aborcji, zakaz reklamy piwa, to tylko dwa z przykladow ograniczania naszych swobod. Upadajaca gospodarka, biedne spoleczenstwo... czy czegos Wam to nie przypomina? A wiec przestanmy mowic o jakims zagrozeniu ze strony 'czerwonych'. Tam tez sa myslacy ludzie. Coraz wiecej... Tomek Kałużny tomaszka@pertus.com.pl P.S. A ja najlepiej czulbym sie w panstwie w ktorym nie ma ani czerwonych, ani czarnych, ani bialych. Byliby tylko normalni, myslacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re:Mam nadzieję, że wybory wygra kompetencja IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.01, 23:12 Ci, którzy rządzą Polską dzisiaj nie mogą być kompetentni,gdyż zazwyczaj stykają się z określoną problematyką dopiero wtedy,kiedy zostają ministrami.Czy wiecie, że np.fundowana nam obecnie niby-reforma wymiaru sprawiedliwości polega m.in. na tym,że( w przypadku likwidowanego sądu okręgowego w Skierniewicach) część spraw,które toczyły się o poważne sprawy kryminalne t.j. rozboje,gwałty i in. będą musiały toczyć się od początku w innym sądzie (Płock),będą ponownie przesłuchiwane setki świadków,dziesiątki pokrzywdzonych, koszty wzrosną dwukrotnie, a nie wykluczone,że bandyci powychodzą na wolność bo ich areszty będą trwały już za długo.. Wszystko dlatego, że żaden z ministerialnych "profesjonalistów" nie był w stanie wyobrazić sobie takich konsekwencji.A podobno,jak mówi minister, powinno się bardziej niż kiedyś, dbać o pokrzywdzonych.Nic z tego.Niech żyją ignoranci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.gazeta.pl 04.03.01, 14:21 Gość portalu: jonas napisał(a): > Jeśli tak nie bedzie wyprowadzam sie z Polski, nie zniose naste[pnych 4 lat rządów AWS gdybyś jednak musiał wyjechać, z przyjemnością dorzucę ci się na bilet kolejowy. Proponuję Moskwę, Pekin, Hawanę lub Syberię. Dołożę cieple walonki i portret towarzysza Gierka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.074.popsite.net 07.03.01, 16:23 Jeżeli AWS wygra wracam do POLSKI (teraz mieszkam w Kanadzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.chello.no 20.03.01, 00:04 Gość portalu: Michał napisał(a): > Jeżeli AWS wygra wracam do POLSKI (teraz mieszkam w Kanadzie) Mam nadzieję, że tam zostaniesz ! Ja będę częściej przyjeżdżał.(Teraz mieszkam w Norwegii)Czy jeszcze nie wszyscy mają dość niekompetencji prawicy i wiecznych, demagogicznych sporów o sprawy mało obchodzące zmęczonych, ubożejących ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 157.25.165.* 11.03.01, 22:52 Naiwny Jonasie ! Byłem dorosły w czasach, kiedy Polską rządził Miller i spółka. Gdybys wówczas choćby w ubikacji napisał "mam nadzieję, że wygra KOR" - w krótkim czasie bys stracił robotę, a może i wolnośc. To dzięki "solidaruchom" wolno ci teraz publicznie, choc anonimowo wspierać opozycje. Wygra, wygra SLD - bo ciągle dominuje obywaytel wychowany jako "homo sovieticus", który mysli, czy się stoi czy sie leży.... wszystko, wszystko się nalezy. Pogadamy - za cztery lata, pod koniec kadencji byłych (??!) PZPR-owców. Chyba , że sam jesteś doktorem habilitowanym Uniowesytetu Marksizmu-Leninizmu, jak Miller, Oleksy, Borowski i Jaskiernia, genialni ekonomiści od drukowania pieniędzy bez pokrycia, którym już Putin przydzielił nominacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timur Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.77.34.* 17.03.01, 03:18 Oczywiście ,że wygra. Na szczęście większość nie chce w Polsce drugiego Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 212.244.192.* 04.04.01, 09:39 Mam nadzieję że NIE WYGRA !!! Tylko baran uwierzy w obietnice komisarza Milera. Wykazał się dostatecznie jako sekretarz KC. Cała SDRP ma tyle wspólnego z socjaldemokrakcją europejską co Mao Ze Tung ze Stolicą Apostolską. Partyjka pomyślana i powołana z pieniązki KGB. Przykro mi że moja ukochana Łódź, miasto wzorowej koegzystencji tak wielu nacji, o tak wspaniałej historii staje się centrum komunistycznej, antypolskiej i antyludzkiej propagandy. To zweryfikowani przez życie wykonujący tak pięknie polecenia z KW ogłupiania ludzi w stanie wojennym - wydają dziś ociekające śliną, krwią, łzami i spermą pisemka w stylu "ANGORA", "FAKTY i MITY" "Łodzką TRYBUNĘ". Najchętniej zamknąłbym wjednej celi na dożywocie; Milera,Urbana, Ojca Rydzyka i Macierowicza. Popatrzcie co potrafią kolesie z SLD i "lewej" strony UW !!! Pan Parzyjagła wszak nie dla bezrobotnych włókniarek wyrwał z ICH podatków 12 milionów. Ludzie! Opamiętajcie się ! PRL mie wróci - bo nie ma już ZSSR !!! Myślenie ludzi z SLD jest spętane nićmi czołobitności i lenności wobec mocodawców z Moskwy. Wszak rządzili by do dziś jako niepodzielni wielkorządcy - gdyby umieli w latach osiemdziesiątych zatrzymać pociągi z daninami dla Moskwy i skierować je na wygłodzony rynek. Popatrzcie na sklepy! Wszystkiego za dużo produkujemy ! Dlaczego więc dziesięć lat temu mogłem kupić AŻ 70 deko żeber wołowych, i to na cały miesiąc !!! a moja zona po smierci matki czarne rajstpy za okazaniem aktu zgonu? To najlepiej wychodzi kolesiom z SLD ! : Nachapią się tutaj,wytransferują pieniądze na zachód, wyjadą i pożyją jak Olszowski (czołowy ideolog PZPR dożywający w Nowym Jorku), jak Honeker (umarł w Chile u córuni), Gdzie lokował pieniążki Caucescu czy Miloszewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 06.04.01, 11:35 WSTYD MI ZA CZERWONĄ ŁÓDŹ,WY KOMUCHY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timur Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.77.34.* 06.04.01, 16:58 Mnie wstyd za takie dewoty jak ty Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEFTHAND Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.25.7.* 07.04.01, 21:02 OLU - jak ci wstyd to go zakryj lub wyprowadź się do RYDZYKA. Pozdrawiam Czerwoną Łódź z Czerwonej(ponoć) Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marstem Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 213.76.63.* 08.04.01, 20:02 Czytając dotychcsasową korespondencję jawi się przygnębiający obraz zacietrzewionych stron Polskiego piekiełka. Dominuje retoryka oszołomów,jak u jednego z bardziej znanych specjalistów od owadów.Z pozdrowieniami dla rozsądnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.kapital.pl 10.05.01, 14:03 Nie bądź naiwny. Myślisz że rządzą ci, których wybierasz? Raczej ci, którzy mają pieniądze i potrafią nimi obracać oczywiście z korzyścią dla siebie. Popatrz na hipermarkety. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach stawia takie i w takiej ilości molochy w takim mieście, jak Łódź? Co za różnica SLD, czy AWS? Nie daj się nabrać na hasła wyborcze i zabieganie o wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.toya.net.pl 11.05.01, 20:09 Co do hipermarketów, to chodzi wyłącznie o teren, który za dziesięć lat będzie dwadzieścia razy droższy. Co do głównego watku: w Łodzi zawsze (mniej lub więcej) rządziły formacje lewicowe lub krytpo-lewicowe. Mają tu elektorat. A dlaczego nic nie robiły ku poprawieniu sytuacji Łodzian? Bo straciłyby ten elektorat. Im jest potrzebna bieda, pijaństwo i brak poczucia bezpieczeństwa. Wiadomo - przy wódzie najlepiej się wspomina. Mieszkam na Mielczarskiego i powoli się poddaję, niszczone ogrodzenia, domofony, uryna na klatkach, menele i młodociani bandyci, ale to własnie jest ten elektorat. SLD to dla nich czar PeeReLu w brazowawej butelce z plastikowym korkiem za 2.40. Jak bedzie SLD to i na wino będzie - taka to logika. Jack London mówił - Biała Logika. Pozdrawiam. PS O paradoksie. Mimo skończonych dwóch wyższych uczelni dla mnie nie ma tu także pracy, ale moj zawód wymaga ludzi z wykształconymi potrzebami duchowymi. Dlatego stąd pewno wyjadę. Gdzie? Zgadnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.05.01, 23:19 Gość portalu: jacek napisał(a): . Mimo skończonych dwóch wyższych uczelni dla mnie nie ma tu także > pracy, ale moj zawód wymaga ludzi z wykształconymi potrzebami duchowymi. > Dlatego stąd pewno wyjadę. Gdzie? Zgadnijcie. Wyższe uczelnie dobra rzecz, ale poprawniej byłoby zapytać: Dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gambit Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 19:21 Łodzianie spokojnie , po co tyle nerwów ? SLD i tak wygra wybory. Patrząc na sprawę obiektywnie jest to bowiem jedyna partia (może za wyjątkiem PO),która ma coś do zaoferowania młodemu społeczeństwu.Chociaż nie ukrywam że lepiej by było gdyby wybory , nieważne czy parlamentarne czy prezydenckie , przestały polegać na wybraniu mniejszego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 217.113.225.* 12.05.01, 02:16 Tak debilnych dyskusji jeszcze nie czytalem!!!.A to cale stado siuksow z SLD to jeszcze da wam niezle popalic!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Mam nadzieje ze SLD wygra wybory IP: 192.168.14.* / 195.136.48.* 21.05.01, 16:46 No to może wystarczy rządów lewicy, wystarczy rządów prawicy i czas na środek. Co sądzicie o Platformie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ TEŻ JESTEM ZA SLD, RESZTA CHAMÓW NIECH SPADA IP: 192.168.1.* / *.mipro.pl 22.05.01, 09:46 TEŻ ŻYCZĘ IM ABY ZDOBYLI WIEKSZOŚĆ W PARLAMENCIE. BĘDZIE LEPIEJ. ZNÓW BĘDZIE TRZEBA NAPRAWIĆ, TO CO PRAWICA ROZKRADŁA I ZRUJNOWAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow no i marzenie sie spełniło ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 22:49 Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: no i marzenie sie spełniło ! 10.05.02, 22:54 No to teraz marzyciele na dywanik :-) peter Odpowiedz Link Zgłoś