booloo 11.02.04, 14:09 www.miastozgierz.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ab84 Re: kilka zdjęć naszego miasta 12.02.04, 19:35 to gdzie jest okno z wybitymi szybkami podoba mi sie najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kilka zdjęć naszego miasta 12.02.04, 22:17 a wiesz gdzie to jest? :) jeżeli kochana firma Skomur pozwoli to dziś w nocy dołącze kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kilka zdjęć naszego miasta 13.02.04, 02:26 wiadomo, na zapleczu czarnej bandy, popadający w ruinę zbór baptystów. Szkoda że nie miałeś lepszej lampy. Pozdrawiam Przemek. GG5091199 Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: kilka zdjęć naszego miasta 13.02.04, 10:54 jak zobaczylam tą fotke to na mysl przyszedl mi taki budynek przy dlugiej (w głębi) Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kilka zdjęć naszego miasta 13.02.04, 15:57 ab84 napisała: > jak zobaczylam tą fotke to na mysl przyszedl mi taki budynek przy dlugiej (w > głębi) Pewnie chodzi Ci o młyn, który już niestety nie istnieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: kilka zdjęć naszego miasta 13.02.04, 17:36 nie wiem, mozliwe ze o mlyn,od frontu, tj przy dlugiej jest tam teraz jakas galeryjka sztuji czy cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: kilka zdjęć naszego miasta 13.02.04, 15:22 Ładne zdjęcia> moja" rodzona" dzielnica -Przybyłów. Kościól Chrystusa Króla> kiedyś Mariawitów. Wiadukt przy Czerwińskiego> ( kiedy dokończą tą ulicę - może ktoś wie?).te wybite szybki...to chyba 1-Maja, naprzeciwko starej wykańczalni Fresco postawiono biurowiec i z tym biurowcem( chyba pustym obecnie)stoją stare budynki fabryczne _ przed wojną była tam fabryka Kiejnicha> Sama nie jestem przdwojenna więc mogę się mylić, ale poprawcie jak mam zle dane.A i jeszcze widok na stacje Zgierz -Północ(?).Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kilka zdjęć naszego miasta 13.02.04, 15:55 Dwa pierwsze zdjęcia to jest kamienica/fabryka na rogu Barlickiego/Dąbrowskiego tuż obok Muzeum Miasta. Jak sądzę nikt nie zgadł, ale wcale się nie dziwię bo się nie rzuca w oczy. Trzecie to św. Katarzyna nocą. 4,5 i 6 to oczywiście Przybyłów, tu nie było problemów. 7 to spoza Zgierza a mianiowicie Łagiewniki, zdjęcie jakby od tyłu. 8 i 9 to ten wiadukt na Czerwnińskiego/Reymonta i widok z niego w stronę Przybyłowa/Rudunek. Widzę, że maciekzgierzanin miał dobry pomysł z tymi zdjęciami bo trochę forum się rozkręciło.. Jeśli chcecie to zrobimy kolejną edycję:) pozdrawiam booloo Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kilka zdjęć naszego miasta 14.02.04, 00:30 znów nie czytałem... i pomyłka. Podłączyłem wybite okna i zwietrzały mur do kościoła par. Chrystusa Króla. Druga wpada. Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: kilka zdjęć naszego miasta 17.02.04, 21:14 zgierzak napisał: > znów nie czytałem... i pomyłka. Podłączyłem wybite okna i zwietrzały mur do > kościoła par. Chrystusa Króla. Druga wpada. Przemek. Nie ma się czym przejmować:) parafia na szklarza to chyba ma, ale mógłbyś jej fundnąć jakąś porządną lampę bo ta co teraz wisi nad wejściem to .. bez komentarza.. pozdrawiam booloo Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kilka zdjęć naszego miasta 19.02.04, 02:09 dawno nie byłem tam, bo mnie ogólnie dusi w kościołach (jest parę wyjątków), ale jeżeli masz na myśli końcówkę od latarni ulicznej z lampą jarzeniową (wiem.onet.pl/wiem/003744.html) to popieram ale fundujemy na zrzutę. Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: kilka zdjęć naszego miasta 14.02.04, 00:25 Pomyliłem się okrutnie, były tylko 2 pierwsze ujęcia. Mieszkałem na Przybłowie kilka lat, moja rodzina - od 1907r. W tym kościele brałem ślub, nie wiedziałem że nie mają na szklarza. Pozdrawiam wszystkich. Mam kilka ciekawych ujęć i jak odpalę jakiś serw to podrzucę. Dobra robota. Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
3eti Re: kilka zdjęć naszego miasta 22.02.04, 14:03 a mozecie wrzucic kilka zdjec z miasta?pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś